Találatok a következő kifejezésre: Szülés előttre a (245 db)

36+3 hetes vagyok. Jelentheti ez a szülés előtti belassulást? Mennyi idővel előtte lassúlnak le?

Aggódom! Eddig nagyon élénk volt a bébim, de tegnap NST-n csupán 4* moccant egész nap lusta volt. Ma szintén 1-1* bejelentkezik, de nincs az az er?teljes kinyomós, fájdalmas mozgása.

Legjobb válasz: Szia! Nekem mindig mondták hogy a kevesebb mozgás jelentheti a szülés közeledését, figyeltem is ezerrel, de el kell mondanom hogy nekem a szülés napján sem mozgott kevesebbet mint elõtte akár 2 héttel. Szerintem ez egyéntõl is függ, no meg a babától.

Szia! Nekem mindig mondták hogy a kevesebb mozgás jelentheti a szülés közeledését, figyeltem is ezerrel, de el kell mondanom hogy nekem a szülés napján sem mozgott kevesebbet mint elõtte akár 2 héttel. Szerintem ez egyéntõl is függ, no meg a babától.

Honnan tudjam, hogy szülés előtti hasmenésem van vagy csak olyasmit ettem/ittam? A szülés előtti hasmenés, mennyire 'hasmenés'?

34+4 hetes kismama vagyok, még jó lenne ha bent maradna pár hetet a babó.

Legjobb válasz: Én csak magamról tudok beszámolni, nekem annyira ment hogy alig bírtam felállni arról a bizonyos helyrõl, illetve nagyon erõs bélgörcsök is kísérték, aztán egy fél óra múlva már hányni is kezdtem (bocsánat).. A fiam 4 óra múlva megszületett:)

Én csak magamról tudok beszámolni, nekem annyira ment hogy alig bírtam felállni arról a bizonyos helyrõl, illetve nagyon erõs bélgörcsök is kísérték, aztán egy fél óra múlva már hányni is kezdtem (bocsánat).. A fiam 4 óra múlva megszületett:)
csatlakozom elõttem szólóhoz...nekem is ment alig bírtam tartani...s nemkem is hamar megvolt kisfiam utána....ja s így beöntést se kaptam már:(
Szia!Kb 32 hetes korunk óta megy a hasam.Tehát az nem mérvadó.Most 36+5 hetesek vagyunk.Ettõl Te (is)még húzhatod tovább.Azt meg, hogy mitõl lehet a legkönnyebben talán úgy lehet megállapítani, hogy bedugod a lázmérõt és ha magasabb a hõd mint általában szokott valami gyulladásra ad okot.Érdemes nem nyugalmi állapotban mérned.Ha bujkál benned valami úgyis lesz hõemelkedésed(igen ritka esetben nincs). Minden jót!
Sziasztok!Hát halljátok akkor én vagyok a kivétel, nekem mindkét szülés elõtt szorulásom volt de már vagy egy hete, alig vártam hogy beöntést kapjak.....
Az elsõ vagyok:) Amúgy nekem is székrekedésem volt a terhesség ideje alatt, de vmiért nekem igy kezdõdött a vajúdásom, nagyon intenzíven, gyorsan is tágultam . De a barátnõimnek csak esetleg kis hasmenésük volt, vagy még annyi se és õk is szinte megváltásnak érezték a beöntést:) Nekem se volt már beöntés, semmi szükség nem volt rá, mert sztem semmi se volt már bennem, és idõ se volt rá.
A kérdező hozzászólása: A baba hogy feküdt?- úgy értem jobb, bal oldalon vagy középen?
Nekem végig bõvebb fehéres folyásom volt, hol vizes, hol sûrûbb. Most 33. héten járok, és mostanában néha rózsaszínes is, de nagyon picikét és nagyon halványan. Mármint nem megváltozott rózsaszínesre, hanem néha észreveszem, hogy van egy kis rózsaszín folt a betéten. Dokim annyit mondott telefonba, hogy amíg nem barnás/véres és nincsenek mellé görcseim, addig ne izguljak. Szóval nem izgulok, bár nem tudom mitõl van, valószínû elpattant egy hajszálér. Napi 10 mozgásnak kell meglennie a szülés elõtti hetekben. Nekem van, hogy 1 percen belül megvan a 10, még olyan sok helye van mocorogni, meg táncikálni, pici baba. De ahogy nõ és csökken a helye, egyre kevesebb mozgás lesz. Nyugodt idõszakában a jobb oldalon fekszik. Ott rendesen kiáll a derekamnál, kidudorodik, a bal pedig tök lapos. Igazán bemászhatna középre, hogy ne legyek ilyen eldeformált :D

Tapasztaltál a szülés előtt nem sokkal orrvérzést (úgy hogy előtte a terhesség alatt nem volt jellemző)? Ha igen mennyivel előtte?

Legjobb válasz: Hát így nagyterhesen már elõjöhetnek a kellemetlen tünetek, de ez még nem jelenti, hogy holnap megszülsz. Az utolsó heteim nekem is elég kényelmetlenek voltak, 36 hetesen rámjött a hasmenés, erõs jóslóim voltak, késõbb ugye vérzett az orrom is...aztán túlhordtam a babámat. Most már a célegyenesben vagy mindjárt, egy kis kitartás, és nem sokára jön a baba. De ez lehet hetek kérdése is még. Bárhogy is lesz, könnyû szülést kívánok!

Hát így nagyterhesen már elõjöhetnek a kellemetlen tünetek, de ez még nem jelenti, hogy holnap megszülsz. Az utolsó heteim nekem is elég kényelmetlenek voltak, 36 hetesen rámjött a hasmenés, erõs jóslóim voltak, késõbb ugye vérzett az orrom is...aztán túlhordtam a babámat. Most már a célegyenesben vagy mindjárt, egy kis kitartás, és nem sokára jön a baba. De ez lehet hetek kérdése is még. Bárhogy is lesz, könnyû szülést kívánok!
Az utolsó három hétben ömlött az orromból a vér. Elõtte nem igazán volt jellemzõ. De szerintem azért ne erre alapozd a szülés várható idejét. :) Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Éppen ma töltöttem be a 35. hetemet. Eddig a terhesség alatt soha nem vérzett az orrom, tegnap este óta meg már 3x. A pocakom fokozatosan leszáltt, hetek óta kezdte, mostmár teljesen "lóg". Ürül a belem (pedig napokig nem szoktam wc-re menni), ma egész délelõtt feküdnöm kellett mert annyira fájt a derekam. De a legfurcsább mégis ez az orrvérzés...
Ez így van, ahogy az elõttem válaszoló írta. Nekem is kb. 35 hetesen "leszállt" a hasam, jóslóim is akadtak , és 3 nappal mégis túlhordtam. Az orrvérzés a megnövekedett vérnyomás "eredménye", a terhesség végénél kb. 2szer annyi vért kell kerengetnie a szívnek, mint alapállapotban. (Hogy a baba elegendõ tápanyagot, oxigént kapjon) De mindenesetre, ha eljön az idõ, én is könnyû szülést kívánok!:)
szia! orrvérzés volt a 33.héttõl és tart most (40+2 nél járok ma) is, a hasam 35. héttõl lent van, lágyabb kaki szintén a 35. héttõl napi akár 2-3x. Már kivagyok fingva! aludni sem tudok, szóval nagyon várom már hogy vége legyen! Jaa, és úgy 3-4 napja éhségrohamaim vannak mindent-mindennel eszek... a vizesedésrõl ne is beszéljek.

Homeopátiás készítményeket szeretnék szedni szülés előttre, szülés megkönnyítésére, ill. a szülés utánra. Milyen gyógyszereket szedjek?

32 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Homeopátiás szert ajánlanék, direkt erre a problémára: szülés elõtt ARNICA 9CH napi 1x5 golyó , szülés megkönnyítésére: CAULOPHYLLUM 5CH a fájások ritmusa szerint 5 golyó, szülés után gátmetszés vagy császármetszés után sebgyógyulást elõsegítõ és fájdalomcsillapító hatású STAPHYSAGRIA 30CH napi 2x5 golyó. Érdemes kiprobálni, én nem szedek mindenféle gyógyszert, a homeopátia a legjobb, nem drága szerek,és nem mérgez mint a gyógyszerek,sõt babáknak is adható. Érdemes a gyógyszertárban kérni homopátiás könyvet,abban mindent megtalálsz,és nem drága, de a neten is rákereshetsz. boldog babavárást! Egy 9 hetes kismami

Szia! Homeopátiás szert ajánlanék, direkt erre a problémára: szülés elõtt ARNICA 9CH napi 1x5 golyó , szülés megkönnyítésére: CAULOPHYLLUM 5CH a fájások ritmusa szerint 5 golyó, szülés után gátmetszés vagy császármetszés után sebgyógyulást elõsegítõ és fájdalomcsillapító hatású STAPHYSAGRIA 30CH napi 2x5 golyó. Érdemes kiprobálni, én nem szedek mindenféle gyógyszert, a homeopátia a legjobb, nem drága szerek, és nem mérgez mint a gyógyszerek, sõt babáknak is adható. Érdemes a gyógyszertárban kérni homopátiás könyvet, abban mindent megtalálsz, és nem drága, de a neten is rákereshetsz. boldog babavárást! Egy 9 hetes kismami
Itt homeopátiával foglalkozó orvosok segítenek, ha kérdezel (elég gyorsan szoktak válaszolni, általában 24-48 óra): http://www.homeopatia.info.hu

Kinel mennyire mozgott a babaja szules kiirt napja elott, v szules elotti napokban?

Bocs, ha nem egyertelmu a kerdes. Ejszaka rettentoe aktive a labikait felnyomja es rugdossa a bordaimat es aligkapok levegot, olyan pozokat vesz fel h neha nem tudom hany kisebb domb van a pocakomon. Nyakdugo meg nem ment el, fajasok nincsenek. Holnapra vok kiirva 40 het , elso baba, fiucska.koszonettel a valaszokert

Legjobb válasz: Szinte semmit, az NST-ét 2 órán keresztül próbálták csinálni. Könnyû és gyors szülést!

Szinte semmit, az NST-ét 2 órán keresztül próbálták csinálni. Könnyû és gyors szülést!
Szia! Hát hasonló cipõben járok. Én Hétfõre vagyok kiírva, de a babám semmit nem lassult. Állandóan ficereg, lábait nyomkodja mindenhova. Éjjel is van hogy 2 órán keresztül meg sem áll szinte. Nem tudom, mennyire általános, hogy szülés elõtt már nem mozognak, de ebbõl indulok ki akkor még egy hónapunk van....;)
A kérdező hozzászólása: Koszonom

Milyen a szülés előtti közvetlen derékfájás, ami jelzi a szülést? Hol fáj? Az egész vagy csak ott lent?

Legjobb válasz: Nem tudom mennyivel a szülés elõttre gondolsz. Egyik gyerekemmel volt nagyon erõs derékfájásom, de az kb. két héttel a szülés elõtt kezdõdött, és nem volt minden nap, olyan 2-3 naponta egy egész éjszakán át nem tudtam aludni, annyira fájt. Emlékszem, négykézláb gubbasztottam az ágyon, mert úgy volt a legelviselhetõbb, vagy beültem a kádba. Nekem konkrétan a derekam fájt, és közben feszített is lefelé. Ez a medence tágulását jelzi, ami egyébként jó, mert bár az utolsó hetek borzalmasak voltak emiatt, a szülés maga könnyû és viszonylag gyors is volt.

Nem tudom mennyivel a szülés elõttre gondolsz. Egyik gyerekemmel volt nagyon erõs derékfájásom, de az kb. két héttel a szülés elõtt kezdõdött, és nem volt minden nap, olyan 2-3 naponta egy egész éjszakán át nem tudtam aludni, annyira fájt. Emlékszem, négykézláb gubbasztottam az ágyon, mert úgy volt a legelviselhetõbb, vagy beültem a kádba. Nekem konkrétan a derekam fájt, és közben feszített is lefelé. Ez a medence tágulását jelzi, ami egyébként jó, mert bár az utolsó hetek borzalmasak voltak emiatt, a szülés maga könnyû és viszonylag gyors is volt.
37+4, de a baba 2 héttel nagyobb. :)
A kérdező hozzászólása: 38+3.De a baba egy héttel nagyobb.:) Te?
te hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: :) Akkor nem vagyok egyedül:) Valami jósló lehetett, éjszaka nagynehezen elaludtam és elmult reggel volt egy kicsi de nem vészes:) A nagywc-zés nálam is meg van.Hát meglátjuk meddig húzzuk még:)
Szia! Ugyanigy vagyok pontosan mint te. Én is kiirtam ezzel kapcsolatban kérdést, mert 2-3 napja elkezdett fájni a derekam, tegnap már iszonyatosan, se ülni se feküdni sem tudtam, mellé medence és végbélfájás is társult. Lezuhiztam a derekam meleg vizzel, attól elmúlt egy 2 órára, de ájjelre megint elöjött. Azt án csak belealudtam, ma reggel meg elviselhetõ szinten van. Ja és a 2 nap alatt összesen 6szor voltam nagy wc-n is... Ezért azt hittem tegnap éjjel, hogy mehetünk, de mégsem...
nekem még a doki sem hitte el amíg nem jöttek a tolófájások hogy szülni fogok. a derekam majd leszakadt elõször 10, 8, 5 majd 3 percenként. akkor már a szülõszobán voltam mert elfolyt a magzatvíz, egy ilyen iszonyatos derékfájásnál szinte megfeszültem, erre a doki elkezdte nyomkodni a hasamat és szó szerint rámkiabált hogy tûrtõztessem magam, mert nincs is fájásom. mondtam neki hogy [email protected] meg ez egy kõkemény fájás volt, mire azt válaszolta hogy amíg nem keményedik a hasam, addig ez nem fájás. erre mit ad isten? a következõ ilyen derékfájás után egybõl jött a tolófájás. szóval én keményedés nélkül "csak" derékfájással szültem a fiamat. azt tanácsolom neked, hogy mérd az idõt hogy milyen idõközönként érzed, és ha meleg víz hatására nem múlik el, akkor készülõdjetek :-) szorítok neked :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak megijedtem:) Elkezdett iszonyatosan fájni a hátam, se ülni se feküdni nem tudtam, meg keményedtem is.Beültem a kádba és elmúlt egy fél óra múlva kb. De most megint elkezdõdött.Csak olvastam vhol hogy ez lehet a szülés jele is, de ezek szerint nem feltétlenül:) Meg el is mult a meleg vízben.
40+3nál nst-re várakoztam, amikor érdekesen fájt a derekam, elõször azt hittem h csak kényelmetlen a szék. Jártam egyet, elmentem wc-re és akkor szembesültem a nyákdugó kis darabjával. Elõször nem is gondoltam volna h az a nyákdugó. De amikor még 4 óra múlva is "érdekes" volt a derékfájás, és folyamatos darabkák voltak a t.betétemen, már tudtam h lesz valami. Megkezdõdtek estére a jóslók, amik olyan erõsek voltak h aludni is alig birtam. 40+5nél beindult a szülés, tehát a derékfájást követõen 2 nappal, és 40+6ra megszültem.
viszont nekem estére megint elöjött a derékfájás, most reggelre megint elmúlt. Szerintem ez jósló vagy a medence tágulása okozza. Mert szerintem ha ez a szülést jelezné, már megindult volna, vagy rosszul gondolom? Én a nyákdugóval konkrétan nem találkoztam, pont ma egy hete viszont, hogy összebujtunk apával, és utána elöször ilyen vércsíkos folyékonyabb valami jött belölem (bocsi) majd 2, 5 napig barnáztam, de szerintem ez is a szextõl volt, nem hiszem hogy a nyákdugó volt az:(

Miért kapnak a várandós kismamák antibiotikumos kezelést a szülés előtti időszakban?

Sziasztok. 38 hetes vagyok. Most hallottam néhány kismamától, hogy antibiotikumos kezelést kaptak terhességük 35. hetében. Nem voltak betegek, csak preventív jelleggel kapták. Valószín?leg az orvosom elfelejtett szólni, hogy nekem is szednem kéne.Amikor rákérdeztem, csak annyi mondott, hogy ? nem szokta ezt az eljárást alkalmazni....tudja valaki, hogy miért szükséges a kezelés??? Illetve, hogy érdemes-e kérnem? KÖSZÖNÖM a válaszokat!

Legjobb válasz: szia, lehet, hogy a streptococcus nevû baci miatt. nekem is lett a terhesség végére, csak nekem a 37. héten derült ki, ezért már nem kaptam antibiotikumot, hanem a szülés beindulásakor kaptam vénába. de a dokim azt mondta, ha a 35. hétig kiderül akkor kaptam volna még antibiotikumot , mert még "messze" volt a szülés, de 37 héten már közel, és felesleges lenne, mert szüléskor ígyis ugyis kapnék.Nem lehet, hogy ezért kapták? A barátnõim körébe, akikkle kb (1 év eltéréssel) szültünk, 5 bõl négyõnknek volt streptoja. Hogy ez most azért, mert elkezdték szürni , vagy miért van nem tudom. de a baba megbetegedhet tõle a hüvelyi szülés közben. Ha nincs bajod, szerintem nem kelle antibiotikum, miért kéne.

szia, lehet, hogy a streptococcus nevû baci miatt. nekem is lett a terhesség végére, csak nekem a 37. héten derült ki, ezért már nem kaptam antibiotikumot, hanem a szülés beindulásakor kaptam vénába. de a dokim azt mondta, ha a 35. hétig kiderül akkor kaptam volna még antibiotikumot , mert még "messze" volt a szülés, de 37 héten már közel, és felesleges lenne, mert szüléskor ígyis ugyis kapnék.Nem lehet, hogy ezért kapták? A barátnõim körébe, akikkle kb (1 év eltéréssel) szültünk, 5 bõl négyõnknek volt streptoja. Hogy ez most azért, mert elkezdték szürni , vagy miért van nem tudom. de a baba megbetegedhet tõle a hüvelyi szülés közben. Ha nincs bajod, szerintem nem kelle antibiotikum, miért kéne.
Én nem kaptam. Nekem volt egy vizsgálat baktériumra és negatív lett. És az én ismerõseim sem kaptak megelõzésre.
Nem kell a kismamának adni antibiotikumot, sõt. Ha a streptococcus vizsgálat pozitív, csak akkor. Vagy, ha egyéb más bakteriális fertõzése van a kismamának és a laborvizsgálat ezt alátámasztja. Megelõzésképpen nagy butaság, több kárt tesz szervezetben, ráadásul elõidézheti a gombát, ami egyébként is gyakori a terhesség alatt. Inkább egy jó pontos vizsgálat kell, és akkor nincs baj! Lehet, hogy így spórolnak a labornak... vagy ki tudja. Ugyanis (labor!)vizsgálat nélkül egyébként sem szabadna gyógyszert felírni a nõgyógyásznak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Minden esetre meg fogom kérni a labort...! Minden jót kívánok nektek!
http://www.babaszoba.hu/articles/Streptococcus-fertozes?aid=.. Szerintem itt minden kérdésedre választ kapsz.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Nagyon hasznos volt a link-ed számomra! Köszönöm szépen!

Akinek a szülés előtti napokban volt hasmenése, vagy sűrűbben széklete, az rá mennyi időre szült meg?

Már több napja naponta 2x járok wc-zni, de 2 napja akár 4x is.Vajon ez a közelgő szülést jelentheti?

Legjobb válasz: Nekem is a vajúdás elején jelentkezett a hasmenés, 3-4 menetben. Azaz a szülés elõtt durván 10 órával. Ha csak gyakrabban jársz kakilni, szerintem még nem jelent szülést. A szülés elõtti az rendes "kiürülõs", tisztulós hasmenés, hasgörcs nélkül, de van bõven leve (bocs a guszta körülírás miatt).

Nekem is a vajúdás elején jelentkezett a hasmenés, 3-4 menetben. Azaz a szülés elõtt durván 10 órával. Ha csak gyakrabban jársz kakilni, szerintem még nem jelent szülést. A szülés elõtti az rendes "kiürülõs", tisztulós hasmenés, hasgörcs nélkül, de van bõven leve (bocs a guszta körülírás miatt).
Nekem mindkét szülésemnél a vajúdás kezdete elõtti 24 órában volt hasmenésem 2-3x. És az összes ismerõsömnek nagyjából így. Egyiknek sem volt több napja elhúzódó hasmenése. Ha ennyi napja hasmenésem lenne, én már felkerestem volna a dokimat, hogy nézzük meg, hogy minden oké-e, illetve egy székletminta elemzés sem ártana. Tudod, az ördög nem alszik, lehet egy fosós baci okozta hasmenés is...
Nekem a szülés megindulása elõtt 4-5 órával volt egy brutál hasmenésem.
Nekem a fájások kezdetével jelentkezett a hasmenés.

Lefog járni a táppénzjogosultságom, kivehetem a szülés előtti szabadságom, hogy ne szakadjon meg a munkaviszonyom?

Még kb pont egy hónap lenne a köztes id?szak.Van bent 17 nap szabim még, de úgy tudom jár valami szülési szabadság is ilyenkor, amit szülés el?tt bizonyos id?vel ki kell venni.Mit javasoltok?

Legjobb válasz: szóval a szülési szabadság az 168 nap, és a várandós nõnek lehetõsége van a szülés várható idõpontját megelõzõen 28 nappal megkezdenie e szülési szabadságot. De ez csak lehetõség, nem kötelezõ igénybe venni.

szóval a szülési szabadság az 168 nap, és a várandós nõnek lehetõsége van a szülés várható idõpontját megelõzõen 28 nappal megkezdenie e szülési szabadságot. De ez csak lehetõség, nem kötelezõ igénybe venni.
Szia! Én is ebbe a helyzetbe fogok kerülni, bocs, hogy nem a kérdéssel kapcsolatban írok. De az engem is érdekelne, hogy ha jan 7 lejár a táppénz akkor mi van, mert csak márc 20-ra vagyok kiírva és úgytudom a szülési szabit 4 héttel a kiírt szülés elõtt lehet kivenni.
Fúúú, most nagyon bölcs voltál. 3 gyerekem van, az ikrekkel pl. 7 hónapig dolgoztam és mindegyik lombik, tehát egy percet se kellett volna dolgoznom. Szerinted?? Azt gondolod, hogy egy magzat halálának emlegetésével rögtön mindenki azt mondja, júúújjjj? Hát én nem mondom és az tuti, hogy TE nem szenvedtél többet a gyerekedért, mint én, úgyhogy errõl ennyit. Nekem egyikõtök se mondja, hogy ha a terhesség közepén 1 hónapot dologozott volna, akkor meghalt volna a babája. De végülis semmi közöm hozzá, csak remélem nem gond, hogy semmire nem lesztek jogosultak, ha lejár a táppénz jogosultság, akkor vagy visszamész dolgozni, vagy kirúgnak. Ilyen egyszerû. Ha kirúgnak, se gyed, se semmi, marad a havi 25.000. Remélem, neked nem gond, mert nekem nem az. További szép napot.
Kedves 08.02-es! Én vagyok akinek szintén le fog járni a táppénz jogosultsága. El kell , hogy keserítselek, mert én az elmúlt 10 évben folyamatosan dolgoztam/dolgozom. Az, hogy munkahelyet váltottam tavaszal és szartak a megígért idõben bejelenteni nem az én hibám, mivel visszamenõleg nem akarnak bejelenteni, kérlek áruld el nekem, hogy hol dolgozzak még +1 hónapot a napi 10 óráss munkám mellett??? Ha már ilyen okos vagy és úgy sértegetsz embereket, hogy fogalmad nincs semmirõl. Nem verem otthon a farkam a sülrt galambot várva, ellenben veled.
Miért rúgnának ki ha lejár? Érdekes az OEP-ben nem ezt mondták, de Te ezt is biztosan jobban tudod. Tudod elég gusztustalan, hogy valaki kérdez valamit és Te meg leoltod, és igenis biztosan megszenvedett a kérdezõ a babája elvesztése miatt. Minek szólsz hozzá, ha csak kötekedni tudsz?
"Nem verem otthon a farkam a sülrt galambot várva, ellenben veled." Ezt a következtetést, miszerint én otthon verem a farkam, pláne sült galambot várva, mégis mibõl vontad le??? Nagyon érdekes és sokat árul el - RÓLAD. Asszem ez nem az a stilus, amiben veled beszélgetnem kellene. A többi hozzászólásoddal már ne is foglalkozzunk, nem érdemes. Ha visszaolvasod, én vagy kérdeztem (ha nem értettem valamit), vagy mondtam. Nem oltottam le senkit, sajnálom, ha ezt akartad belelátni. További szép napot neked.
A kérdező hozzászólása: kedves 8:44-e! Gratulálok neked, egyrészt az ikreidhez, egyrészt, hogy ilyen kemény klassz csaj vagy, hogy ennyit dolgoztál velük terhesen is.Nem fogok neked magyarázkodni, mi és hogy van a terhességemmel, mert ahhoz semmi közöd. Örülök hogy neked olyan munkahelyed van-volt, ahol ezt meg tudtad tenni, én nem vagyok ilyen szerencsés helyzetben. A többi kedves hozzászólónak köszönöm a választ!
08.44 Szerintem sem ebben a stílusban kéne társalogni, pláne nem veled.
Természetesen semmi közöm a helyzetedhez, te kérdeztél, válaszolni próbálunk. Már aki... Természetesen megteheted a munkahelyeden, hogy visszamész dolgozni 1 hónapra, ennek nincs akadálya nálad sem, ahogy senki másnál sem. Ha valami gondot látsz, ird le és idézem neked a törvényi szöveget, ami megoldást adhat neked, már ha érdekel...
A kérdező hozzászólása: Majd ha neked is azt mondják hogy meghalhat a babád, akkor gondolkodj el, és mondj utána ilyen okos dolgokat!
És ha 2 hónappal ezelõtt dolgoztatok volna 1-2 hónapot? Akkor a kérdezõ nem volt még nagyterhes, a válaszolónak pedig nem volt még hideg az irodában... Tudom, erre is biztos valami NAGYON triviális válaszotok van...
Nekem meg nincs kedvem egy fûtetlen irodában vesemedence gyulladást kapni, inkább legyen egy havival kevesebb pénz. Ráadásul napi 11-12 órát nem jó hidegben ülni.
A kérdező hozzászólása: nekem alig egy hónapom van vissza szülésig, én már nem megyek vissza 2 hétre dolgozni, nem is nagyon bírnék, eddig is veszélyeztetett terhes voltam. Köszi a segítséget felhívom majd az oep-et
Bocs a kérdésért, de nem értem, hogy miért nem mentek vissza most dolgozni 1-2 hónapot, lányok? És akkor minden rendben lenne.
10.26 vagyok Hívd fel az Oep-pet a Teve utcait! Ott mondtak meg nekem egy csomó mindent, csak ezt elfelejtettem.
Ja, még annyit, hogy a szülési szabadság idõtartamára kapja az anyuka a terhességi-gyermekágyi segélyt.
A kérdező hozzászólása: nem régóta vagyok a munkahelyemen, igy annyi idõ jár táppénzre, amennyi ideje be vagyok oda jelentve sajnos....látom nem sokan tudnak ebben segíteni...
Bocsi az offért! De hogyan tud lejárni a táppénzjogosultság?Nem addig vagyunk táppénzen, amíg kiír a doki?
A kérdező hozzászólása: köszi, de már intézkedtem a könyvelõnél, aki azt tanácsolta, vegyem majd ki a szabadnapjaim a táppénz után , mivel majdnem az egész még bent van, tehát papíron visszamegyek dolgozni, utána meg tgyás igénylés és nem lesz semmi gond, bár sztem ahogy most érzem magam még a szabim alatt meg lesz a kiscsaj:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!