Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtti tényleg (3 db)

Szülés előtti napokon tényleg nem mozog olyan sokat a baba?

A 40. hétben járok, de a baba nagyon sokat mozog. Többet, mint eddig:)

Legjobb válasz: Nekem mozgott szülés elõtt, de valóban az az általános, hogy "megnyugszik" a baba. A hascsikarás nekem a szülés kezdete volt (sûrû székeléssel párosítva). + az elsõ fiamnál hánytam is egyet :o( Hát ürül a szervezet, ami jó. Szép szülést! :o)

Nekem mozgott szülés elõtt, de valóban az az általános, hogy "megnyugszik" a baba. A hascsikarás nekem a szülés kezdete volt (sûrû székeléssel párosítva). + az elsõ fiamnál hánytam is egyet :o( Hát ürül a szervezet, ami jó. Szép szülést! :o)
Figyi az nem biztos, hogy sima hascsikarás. Nézd a csikarások között eltelt idõt. Ha sûrûsödik, vagy erõsödik, akkor nem valószínû hogy csikarást.

Tényleg létezik olyan, hogy szülés elötti segély?

Legjobb válasz: Én ilyenrõl még nem hallottam, pedig már átnéztem dolgokat. Mi indokolná?

Én ilyenrõl még nem hallottam, pedig már átnéztem dolgokat. Mi indokolná?
A terhesség kb felétõl lehet igényelni adókedvezményt, de ezen kívül minden támogatás csak szülés után jár!!
Az elõzõ válaszoló által írt adókedvezmény már csak a 3 gyermekes családokra vonatkozik, ott lehet már a várandósság ideje alatt igényelni.

Szeretném igénybe venni szülésem előtt 28 nappal a Tgyást. Érdekelne, hogy mennyivel előtte érdemes leadni a papírokat és tényleg hamarabb utalják-e a járandóságot?

Legjobb válasz: Mindegy, mikor adod le, érdemes egy két héttel hamarabb, mint ahogy kéred. Viszont hamarabb utalni nem fognak, mint ahogy megszülsz, mert az elsõ folyósítás azután lesz, hogy bemutattad a babád papírjait. Ha leadod mondjuk a kiírt idõpont elõtt 4-5 héttel, akkor mire bemutatod az iratokat szülés után, pár nap, és utalnak is.

Mindegy, mikor adod le, érdemes egy két héttel hamarabb, mint ahogy kéred. Viszont hamarabb utalni nem fognak, mint ahogy megszülsz, mert az elsõ folyósítás azután lesz, hogy bemutattad a babád papírjait. Ha leadod mondjuk a kiírt idõpont elõtt 4-5 héttel, akkor mire bemutatod az iratokat szülés után, pár nap, és utalnak is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!