Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt nyilik (4 db)

Közel 33 hetesen nyíló méhszáj 3. babával. Tapasztalatok? Első két terhességemnél a szülés elött 1 héttel kezdett csak nyílni, ezért én elsőre "újjongtam" mikor a doki mondta. Folyt.

A doki pihenést írt elő(még 3-4 hétig min. ki kéne húznunk-ezt a doki mondta-akkor ő terminus elötti szülésre számít?), ami nehéz egy 3,5 és egy 1 éves csöpp mellett. Első baba 40 hétre, 2. 42. héten született. 15 hónap lenne a 2 kicsi közt, ha benn maradna. Ez növelheti az esélyt, hogy nem fog? És persze a valós pihenés hiánya? Valszeg kérek a dokitól egy időpontot j.hétre, csak hogy tudjak v.mi pontosabbat, hogy mi változott odalenn. Addig is nagyon szeretném ha megírnátok tapasztalataitokat.

Legjobb válasz: Másabb volt a helyzetem, mert nekem nem nyíló méhszájam volt, hanem a lepényem volt rossz helyen. Szintén 3. baba, a nagyok 5 és 2,5 évesek, pihentem mellettük amennyit csak lehetett, és nekem segítségem is volt. Így sem húztuk túl sokáig, 34 hetesen bevéreztem, azonnali császárom volt. Csak annyit tudok tanácsolni, hogy beszélj az orvosoddal a konkrét helyzetedrõl, mert ha tényleg fent áll a koraszülés veszélye, akkor kéne kapnod tüdõérlelõt. Inkább feleslegesen, mint hogy ne legyen rá idõ.

Másabb volt a helyzetem, mert nekem nem nyíló méhszájam volt, hanem a lepényem volt rossz helyen. Szintén 3. baba, a nagyok 5 és 2, 5 évesek, pihentem mellettük amennyit csak lehetett, és nekem segítségem is volt. Így sem húztuk túl sokáig, 34 hetesen bevéreztem, azonnali császárom volt. Csak annyit tudok tanácsolni, hogy beszélj az orvosoddal a konkrét helyzetedrõl, mert ha tényleg fent áll a koraszülés veszélye, akkor kéne kapnod tüdõérlelõt. Inkább feleslegesen, mint hogy ne legyen rá idõ.
Nekem a 29. héttõl nyílt ki a külsõ, belsõ egy kicsit (32 hetes vagyok most), szigorúan feküdnöm kell, persze nem bírom, de amennyire csak lehet betartom, mert nem akarok korábban szülni.Az én dokim azt mondta, hogy a 36. héttõl azt csinálok amit akarok.Szóval szedem a magnéziumot és fekszem, az elmúlt 2 hétben nem lett rosszabb a méhszáj.Nálam is harmadik babó lesz, de nálam a lányok már 8 és 5 évesek. kitartás!
Szia! 3. baba a méhszáj 2111. 34 hetes terhes vagyok, magnéziumot és szigorú fekvést tanácsolt, amit persze a két másik gyermek mellett nem tudok betartani. Én azt mondom, ha megérik a körme kibújok. :) Nem parázok e miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Remélem még 3-4 hétig benn marad, aztán jöhet... :) Furcsa lenne egy kis csöppet a kezemben tartani, mármint, ha koraszülött lenne. A kiscsajom 3530 g, a kispasim 4020 g volt mikor megszületett és ez a pár hét olyan sokat számít nekik. Az utóbbi napokban + feszültség is van itthon, ami úgy érzem nem segít a helyzeten. Pl.: még most is dolgozik a párom-leltár miatt-pedig már 7-re itthon kellett volna lennie. Ilyenkor pedig elkezd járni az agyam rosszabbik fele, aminek nem kéne... Na, ez van. Mégegyszer köszi. Holnap pedig kérek idõpontot a dokihoz.

Szülés előtt átlagosan mennyi idővel nyílik ki a méhszáj?

4 napom van a kiírt id?pontig és még mindig zárt a méhszájam. Ez azt jelentheti, hogy rá fogok húzni néhány napot, vagy hogy meg kell indítani a szülést?Az ismer?s kismamáknak ilyenkorra már mind 1 vagy 2 újjnyira nyitva volt. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Igaziból nincs jelentõsége, lehet, hogy csak a szüléskor fog kinyílni. Nekem pl. egy hónappal elõtte 1 ujjnyira nyitva volt.

Igaziból nincs jelentõsége, lehet, hogy csak a szüléskor fog kinyílni. Nekem pl. egy hónappal elõtte 1 ujjnyira nyitva volt.
SZia! Nem jelent semmit, h még zárva vagy. Nekem mondjuk 36 hetesen 2 ujjnyira nyitva volt, de csak 39 hetesen szültem. Többféle módszer létezik ha a szülõszobán vagy már. ég 4 napod vissza van, addig meg is szülhetsz :)
Szia!nem jelent semmit sem!!én a vajudásig zárt voltam . Én csürtörtök reggel kezdtem tágulni, 2percesekkel, kevés vérzéssel.másnap délutánra lett baba. én 38+6napra szültem. Minden jot és könnyü gyors szülést!!! Üdv:egy 3hetes Kukimano anyuja
Ne aggódj, nekem szülés elõtt 5 órával teljesen zárt voltt, azt mondták, majd másfél hét múlva szülök kb.Hazamentem, jöttek a 3 perces fájások, mire beértem, kinyíltam 3 cm-re, rá két órájára meglett a kislányom, az orvos, aki hazaküldött meg csak passogott nagyokat.Ugyhogy ne félj, én is simán szültem, pdig tök zárt voltam végig szerencsére.Tudja a dolgát a szervezeted ne aggódj.Erre vagyunk kifejlesztve.:) Minden jót.11 hós kistündér anyucija
Nekem egesz terheseg alatt volt folyasom, es betet kellet hasznalnom.

Szülés előtt mennyivel nyilik ki a méhszáj?

Legjobb válasz: Ha már kinyílt, akkor csak napok (órák) kérdése, utána már messzire ne menj a lakástól. A dokim azt mondta, hogy ilyenkor már bármikor várható, azaz fel kell készülni a kórházi csomaggal, autóval, férjjel a hónod alatt. :-)

Ha már kinyílt, akkor csak napok (órák) kérdése, utána már messzire ne menj a lakástól. A dokim azt mondta, hogy ilyenkor már bármikor várható, azaz fel kell készülni a kórházi csomaggal, autóval, férjjel a hónod alatt. :-)
Szia. Van olyan eset, mikor a szüle´s elött 1-2 hónappal kezd kinyílni a méhszáj.Söt ez elég sokszor elöfordul.ilyenkor sokat kell piheni, nem cipelni, és vigyázni kell a fertözéssel. 34hetes kismama.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!