Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt nap (151 db)

A nyákdugónak mindenképpen el kell távozni szülés előtt, napokkal, hetekkel?

40. hétben vagyok és nekem még bent van.

Legjobb válasz: Nem, nem mindenkinél megy el. Nálam sem távozott. 40+6 napra született a babám indítással, mert kitágultam. Még jóslóm sem nagyon volt, csak gyakran keményedett a pocim! Nemsokára te is karodban tarthatod a babád! Gyors és könnyû szülést kívánok!

Nem, nem mindenkinél megy el. Nálam sem távozott. 40+6 napra született a babám indítással, mert kitágultam. Még jóslóm sem nagyon volt, csak gyakran keményedett a pocim! Nemsokára te is karodban tarthatod a babád! Gyors és könnyû szülést kívánok!
Nekem sem ment el, betöltöttem a 40. hetet és mennem kellett amnioszkópiára (magzatvízvizsgálat), na az nekem (legalábbis) beinditotta. Reggel 9-re kellett mennem dél körül éreztem valamit hogy fájdogál a hasam, estére már 5 perces fájások voltak, és éjjel 00 óra 10 perckor meg is született a kicsifiú. Úgyhogy (szerintem) nem mindenkinek távozik.
A kérdező hozzászólása: akkor okés, bizakodom tovább:) , köszönöm a válaszokat!!
Nekem hajnal 3-kor ment el a nyákdugóm pisilés után, egy kicsit fájdogált a hasam és a derekam, rá 20 percre 3:20-kor elfolyt a magzatvizem és elkezdõdtek a fájások, kiírás elõtt 4 nappal szültem, gyors, könnyû szülést kívánok, 3 hetes kislány anyucija:)
Dehogy. Nekem a magzatvízzel "távozott". 39+3-ra.

Két kérdés, szülés előtt állok: akinek leszállt a pocakja, szülés előtt hány nappal (esetleg héttel) történt ez?

Vasárnap töltöm a 38. hetet, és napról napra szemmel láthatóan gyalogol lefelé a pocak. Készül?djünk? És még egy kérdés: akik rendszeresen szeretkeztek az utolsó hetekben, hordták túl a babát, vagy id?re, esetleg picit hamarabb jött? Csak arra a logikára gondolok, hogy a sperma prosztaglandinja ebben az esetben gyakran, akár 1-2 naponta is lazítgathatja a méhszájat, tehát lényegében állandóan körbemossa azt, így er?sebb a "hatása". Vagy?

Legjobb válasz: Mind a 2 szulesem elott 3-4 nappal ereszkedett le a pocakom. Mind a 2 babamnal szeretkeztunk szinte az utolso napig (zart volt a mehszaj) Az elso gyerkoc 8, a masodik 9 nappal jott korabban a kiirthoz kepest.

Pár nappal szülés elõtt ereszkedett le a pocim, és rendszeresen szeretkeztem a párommal, 1 kerek héttel hordtam túl.
Mind a 2 szulesem elott 3-4 nappal ereszkedett le a pocakom. Mind a 2 babamnal szeretkeztunk szinte az utolso napig (zart volt a mehszaj) Az elso gyerkoc 8, a masodik 9 nappal jott korabban a kiirthoz kepest.
Nekem 36. héttõl lent volt, de csak 41 hét 1 naposan szültem.
Szia 10 napot hordtam túl 4310 grammal született a fiam császáros lett nekem leszállt a hasam és utánna vissza jött a gyomromba. 37 héttõl már az orvos is mondta hogy Ó de lent hordja már azt a pocakot hamarosan szülünk másnap elment a nyákdugó telefonáltam a dokinak elsorolta hogy hétvégén hogy dolgozik mert úgyis szülünk és erre 42. héten szülés indítás lett. Mi végig szeretkeztünk párommal utolsó nap is mielött befektettek. És szülés után 2 héttel már együtt voltunk engem nagyon jól kitakarítottak nem véreztem csak 6 napot összesen utánna egy kis színes folyásom volt csak. Ne hordj túl kívánom neked mert minden egyes nap olyan nehezen telik mint a 9 hónap összesen. Ügyesen könnyen és gyorsan szülj
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hát akkor ki így, ki úgy mûködik. Azért én remélem, hogy nem húzunk rá. :)
Elsõvel 30 hetesen leszállt. A 41.héten indították a szülést. A 2.at is indították, a 42.hét elején. Nem szállt le a pocim, vagyis a baba nem volt lent még indításkor sem. Burokrepesztés után pont emiatt nem kelhettem fel.
1 hónappal elõtte!
Nekem nem ment le a pocakom, mert a köldökzsinór rátekeredett a nyakára és a vállára, ráadásul rövid is volt a köldökzsinór. Apja szerint "dzsungelharcost" játszott odabenn a Fiúnk. :) Császár lett a vége.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Én sem bánnám már, ha kibújna. További tapasztalatokat is kíváncsian várok! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Pár napja kicsit feldagadt a szemhéjam, kipirult az arcom, hát ki tudja. Mai (38+1) NST nem mutatott semmi különöset. Mindegy, várjuk, aztán egyszercsak majd elõjön Õkelme. :)

Valaki igényelt már szülés előtt 28 nappal szülési szabadságot, ( Tgyást ) Úgy tudom hogy már szülés előtt meg lehet igényelni. MIlyen iratok kellenek hozzá?

Legjobb válasz: Igen,a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal lehet igényelni. Elvileg a munkahely intézi,Neked csak egy igazolás kell a dokitól. Ha Te igényled,akkor az igazolás a dokitól,a MEP honlapjáról le lehet tölteni a nyomtatványt az igényléshez. Nem rémlik,hogy bármit is le kellett volna fénymásolni-mondjuk ennek lassan két éve....

Igen, a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal lehet igényelni. Elvileg a munkahely intézi, Neked csak egy igazolás kell a dokitól. Ha Te igényled, akkor az igazolás a dokitól, a MEP honlapjáról le lehet tölteni a nyomtatványt az igényléshez. Nem rémlik, hogy bármit is le kellett volna fénymásolni-mondjuk ennek lassan két éve....
lehet, én is így csináltam. a munkahely intézi, õk megmondják mik kellenek hozzá. Csak idõben intézzétek mert nekem nagyon nehézkesen ment még 2012-ben
én a hónap elején igényeltem, de én gyes-en vagyok!Nekem kellett írnom egy lemondó nyilatkozatot, hogy a tgyás javára lemondok a gyes-rõl, plusz a tgyás igénylõ papír, dokitól igazolás, hogy tgyás-ba vett és a kiskönyv elsõ oldaláról, hogy mikorra várható a szülés!Én ezeket adtam be, nehogy aztán kitalálják, hogy valami hiányzik és ezt a pakkot postáztam a munkahelyemre!Elvileg 10-ig meg kéne kapnom a tgyást, ahogy a többiek a fizut!Meglátjuk!
utolsó vagyok...még annyi, hogy azt hittem ezt sokkal elöbb el tudom intézni, de a legkorábban a szülés elött 28 nappal tudja kiállítani a papírt, tehát elvileg a folyósítás és az igénylés között 28 napod van, hogy elintézd!
A kérdező hozzászólása: aha, értem, köszi. De lehet ugye szülés után is rögtön igényelni a tgyást? Mert én most táppénzen vagyok szülésig. Adókártyám kell a tgyás igényléshez?
Lehet persze utána is...az elsõ terhességnél én is csak utána igényeltem, mert szülésig táppénzen voltam, de most a gyes elég karcsú, így most elötte kértem!Amúgy számolj utána, hogy mennyit kapnál tgyás-ra mert ha több mint a táppénz akkor érdemes elötte megigényelni! Tajszám kell hozzá, adó nem!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen. a tgyáson kivül milyen iratokat kell elintézni a szülés után?


Akinek szülés előtt gyarabban volt széklete, akár hasmenése is. Hány nappal a szülés előtt jelentkezett?

Szerda óta naponta több alkalommal is kell kakilnom. Van, amikor ilyen hasmenés jelleg?, de általában normál állagú a székletem. Nem tudok rájönni, hogy csak a szülés el?tti tisztulásról van-e szó vagy benyeltem valami vírust?

Legjobb válasz: az elsõnél nekem a szülés elõtti napon jött ki minden, de most sztem már egy két hete majdnem minden nap megy a hasam. a 38at töltöm hétfõn

az elsõnél nekem a szülés elõtti napon jött ki minden, de most sztem már egy két hete majdnem minden nap megy a hasam. a 38at töltöm hétfõn
Szia! Nekem szülés elõtt talán 1héttel volt 3-4napig laza székletem, nagyon ingerült, türelmetlen is voltam, sõt még kicsi hányingerem is volt! Aztán mintha elvágták volna és teljes lelki nyugalom volt rajtam szülés elõtt 3nappal, ebbe ugye a szülés napja is beletartozott! A szülés napján nagyon nagyon lusta voltam, pedig ez rám egyáltalán nem jellemzõ! Abszolút semmit nem csináltam, se takarítás, se semmi, még a mosogatógépbe se ki se be nem pakoltam! Egész nap henyéltem! Este elfolyt a magzatvíz teljesen váratlanul! :D Nagyon okos volt a szervezetem, raktározta az energiát estére! :) )) Szerintem elképzelhetõ, h ez már tisztulás! Én is 37hetes voltam akkor! 38+4napra szültem! :) Könnyû szülést és jó babázást majd neked!
Szülés elõtti héten volt lazább és többször.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
37. héttõl folyamatosan ment a hasam, volt h napi 2-3x is. 40+6ra szültem.

Milyenek az utolso napok szules elott?

Valaki irja le legyszi, hogy milyenek voltak az utolso napok szules elott, kinek milyen tapasztalata van, milye fajt, hogy erezte magat, milyen kedve volt, mit csinalt, sejtette, es hanyadik baba, mi volt a kulonbseg az 1. es a 2. vagy 3. szules elott, kozott? Koszi! 39+5 hetes kismama.

Legjobb válasz: Mind a ket lanyomat 8 ill 9 nappal a kiirt elott szultem. Elotte 2-3 nappal leereszkedett a pocakom, feldagadt az arcom, eleg zombi kinezetem volt. A hangulatom nagyon jo volt, mert mar nagyon vartam a talalkozast. Az elso lanyomnal 3 nap vajudas utan sem tagultam, ugyhogy burkot repesztettek + oxitocint kaptam. A masodik lanyomnal ejjel 1-kor kezdodtek a fajasok, fel 5-kor elment a nyakdugo, 6-kor, mar a szuloagyon a magzatviz is, 9-kor megszuletett a kiscsaj. A masodik lanyomnal szules elotti nap szinte egesz nap aludtam, nagyon faradtnak ereztem magam, pedig okom nem volt ra, anyukam es a ferjem nagyon kikimeltek. Ja! Mindket lanyomnal voltak joslok az utolso napokban, amik be is alltak rendszeresre. Most a harmadik babammal vagyok 28 hetes. O meg rejtely. :) Es kisfiu.

Mind a ket lanyomat 8 ill 9 nappal a kiirt elott szultem. Elotte 2-3 nappal leereszkedett a pocakom, feldagadt az arcom, eleg zombi kinezetem volt. A hangulatom nagyon jo volt, mert mar nagyon vartam a talalkozast. Az elso lanyomnal 3 nap vajudas utan sem tagultam, ugyhogy burkot repesztettek + oxitocint kaptam. A masodik lanyomnal ejjel 1-kor kezdodtek a fajasok, fel 5-kor elment a nyakdugo, 6-kor, mar a szuloagyon a magzatviz is, 9-kor megszuletett a kiscsaj. A masodik lanyomnal szules elotti nap szinte egesz nap aludtam, nagyon faradtnak ereztem magam, pedig okom nem volt ra, anyukam es a ferjem nagyon kikimeltek. Ja! Mindket lanyomnal voltak joslok az utolso napokban, amik be is alltak rendszeresre. Most a harmadik babammal vagyok 28 hetes. O meg rejtely. :) Es kisfiu.
39+1.hetesen voltam dokinál, zárt méhszáj, pocak fent, ctg semmi fájást nem mutat. Azt mondta a doki, még bõ egy hét mire szülünk. 39+2.hetesen este hajat mostam, körmöt vágtam, bepakoltam a csomagot véglegesre, feltöltöttem a fotózógép aksiját, stb, és úgy feküdtem le aludni, hogy holnap megyünk szülni. 39+3. mentünk szülni :) Pár óra alatt megszületett a kislányom :) Nem torzultam el, nem szállt le a hasam, nem voltak jóslófájásaim, semmi ilyesmi nem volt, mégis tudtam, hogy szülni fogok :)
nekem már vasárnap enyhe mensi szerû görcseim voltak de hétfõre ez fokozódott éjszaka alig aludtam pár órát mert erõsõdött de nem rendszeresen jöttek.reggel be a dokihoz közli szülés lesz de teljesen zárt voltam csak a feje volt nagyon lent tanácsára elmentünk sétálni.3-4 óra felé szûk ujjnyi voltam onnantól kicsit felgyorsultak az események Eda+oxi este 7 fele és 21:41-kor kibújt a csajszim semmi erõm nem volt olyan fáradt voltam mint a ......h alig aludtam éjszaka és hát utana sem sokat meg azota sem sajnos.de õ megér minden fájdalmat és szenvedést.:) 2 hetes kicsi lány anyuja
Elsõ baba. Olyan volt az utolsó napon (hozzáteszem 3nappal hordtam túl) mint az összes többi.Nem volt lent a hasam, nem fájt semmim, semmi extra jó kedvem volt, fõztem takaritottam, amikor valami folydogált.Hivtam a dokim õ mondta hogy biztonság kedvéért menjük be a kórházba, kb 15 perc volt autóval az út de ott már úgy szálltam ki a kocsiból hogy mindenem átázott.Bentartottak és 5 óra múlva megszületett életem értelme:)
38+3 hétre szültem. Elõttevaló nap, ez egy vasárnap volt, éreztem, hogy közel lehet az idõ, mert nagyon nedves folyásom volt, betétet kellett tegyek a bugyimba. Mint kiderült, magzatvíz szivárgott. Aznap szóltam a páromnak, hogy vigye át egy másik szobába a kórházi csomagot, mert nem férek el tõle (a sors iróniája, hogy épp akkor kellett, mikor eltettük). Este csempét fugáztam a felújítás közepette, nem voltam fáradt, semmi bajom nem volt. Soha nem felejtem el, hogy a Világok harcát és A lényt néztem meg a tv-ben. Éjjel mentünk be a kórházba. ELõtte pár nappal viszont volt egy olyan erõs joslófájásom, hogy azt hittem, menten megszülök. Az egész vajúdás kismiska volt ahhoz a fájdalomhoz képest!

Ha a szülés elött 28 nappal igénylem meg a Tgyást, és mondjuk túlhordom a babát pár nappal, annak van valamilyen következménye az ellátással kapcsolatban? Vagy inkáb csak mondjuk szülés elött 21-22 nappal igényeljem?

Legjobb válasz: Semmilyen következménye nem lesz. A kiírt idõpont elõtt 28 nappal lehet igényelni, és összesen 168 napig jár. Ha pár nappal késõbb születik, akkor is ennyi az össz. idõ.

Semmilyen következménye nem lesz. A kiírt idõpont elõtt 28 nappal lehet igényelni, és összesen 168 napig jár. Ha pár nappal késõbb születik, akkor is ennyi az össz. idõ.

Milyen furcsa dolgokat, tüneteket vettetek észre magatokon szülés előtt pár nappal?

Válaszokat el?re is köszönöm:)

Legjobb válasz: 1. Bébi: szülés elõtti napon egy boltba "rohanás" után eszméletlenül lihegve huppantam le a székre,mint aki halálán van. Nagyon kimerültem attól a sétától. 2. Bébi: szülés elõtti napon volt pár keménykedésem,elõtte kb 2,5 héttel volt-de akkor 2 órán keresztül és nagyon kemények voltak pedig jóslóim voltak csak,soha semmi más. 3. Bébi: a szülés elõtti napokon étvágytalanabb lettem.Addig aktívan fogyasztottam az élelmet,asszem pénteki napon volt,hogy már annyira nem kellett a kaja-ettem,mert kaja nélkül még sem lehet egy várandós,de nem olyan élvezettel,mint elõtte. Hétfõn reggelre lett meg Hármaska. Boldog babavárást,könnyû szülést és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos,9hkm

1. Bébi: szülés elõtti napon egy boltba "rohanás" után eszméletlenül lihegve huppantam le a székre, mint aki halálán van. Nagyon kimerültem attól a sétától. 2. Bébi: szülés elõtti napon volt pár keménykedésem, elõtte kb 2, 5 héttel volt-de akkor 2 órán keresztül és nagyon kemények voltak pedig jóslóim voltak csak, soha semmi más. 3. Bébi: a szülés elõtti napokon étvágytalanabb lettem.Addig aktívan fogyasztottam az élelmet, asszem pénteki napon volt, hogy már annyira nem kellett a kaja-ettem, mert kaja nélkül még sem lehet egy várandós, de nem olyan élvezettel, mint elõtte. Hétfõn reggelre lett meg Hármaska. Boldog babavárást, könnyû szülést és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 9hkm
Úgy néztem ki mint egy hatalmasra puffadt lufi :D! Ezt a szülés után vettem észre, amikor visszanéztem a fényképeket.
Igen, nálam is az étvágytalanság! Szinte csak az ananászt kívántam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:) Jó babázást illetve babavárást:)
Elõzõ nap reggel mutattam a szomszédasszonyomnak, hogy mitõl lehet, hogy zsibbadnak a bal kezem ujjai. Nem is találtam a helyem egész nap, olyan zizzencs voltam. Délutántól jóslóztam, ami akkor már természetes volt, alig vártam, hogy este lezuhanyozzak, mert tudtam, hogy az majd elmúlasztja. De nem így lett. Éjjel 10x pisi, 3x hasmenés. Fájások rendszertelenbõl rendszerezõdtek, reggel 6-kor indulás kórházba, negyed 3-ra meglett a lányom.

Gyed kérdés. Ha Tgyás szülés előtt 28 nappal igényeltem, akkor a Gyed kevesebb lesz egy hónappal, vagy addig jár amíg be tölti a 2évet a gyerek?

Legjobb válasz: Akkor lesz kevesebb, ha nem volt meg az 590 biztosításban töltött nap szülésig. Hiszen ha szüléstõl kezded a tgyást, akkor 562 nap kell ahhoz, hogy a gyed 2 éves koráig járjon, de ha pl. neked csak ennyi napod van, és hamarabb kezdted a tgyást, akkor a gyed 28 nappal hamarabb lejár, mint a kicsi 2 éves kora. De ha megvolt 590 nap, akkor végig fog járni.

Akkor lesz kevesebb, ha nem volt meg az 590 biztosításban töltött nap szülésig. Hiszen ha szüléstõl kezded a tgyást, akkor 562 nap kell ahhoz, hogy a gyed 2 éves koráig járjon, de ha pl. neked csak ennyi napod van, és hamarabb kezdted a tgyást, akkor a gyed 28 nappal hamarabb lejár, mint a kicsi 2 éves kora. De ha megvolt 590 nap, akkor végig fog járni.
2éves koráig jár! nem lesz kevesebb..
A kérdező hozzászólása: köszönöm, én tgyás elõtt voltam 27 napig szabadságon, elõtte gyesen és ez elõtt gyeden és tgyás:) nem dolgoztam szülés elõtt, itthon voltam az elsõ a babával.
A kérdező hozzászólása: ilyenkor mi van?
Attól, hogy nem dolgoztál, felteszem élt a munkaviszonyod. Ha igen, akkor bõven megvan a szükséges idõd, pláne, ha az elsõ babához is megvolt.
A kérdező hozzászólása: igen , még él a munkaviszonyom, köszi:)

A 4 hét szabadság szülés előtt beleszámít a 365 nap biztosított időbe?

Van 180 napom az egyetem miatt és pont még az utolsó 1 hónap kéne, hogy meglegyen a TGYÁS-hoz és a GYED-hez szükséges munkaviszony. Ilyenkor mi a helyzet az utolsó 4 héttel, ami már elvileg a szülési szabadság része?

Legjobb válasz: A jogosultságig kell meglenni a 365 napnak, az a szülés napja. Ha elõbb beadod a papírt, és kéred 4 héttel a várható idõpont elõttõl, akkor is csak a szülés után bírálják el a kérelmed, és megkapod visszamenõleg a négy hetet. de ilyenkor érdemes tp-n lenni abban a négy hétben és a szüléstõl igénybe venni a tgyást.

A jogosultságig kell meglenni a 365 napnak, az a szülés napja. Ha elõbb beadod a papírt, és kéred 4 héttel a várható idõpont elõttõl, akkor is csak a szülés után bírálják el a kérelmed, és megkapod visszamenõleg a négy hetet. de ilyenkor érdemes tp-n lenni abban a négy hétben és a szüléstõl igénybe venni a tgyást.
Én is azt tanácsolom neked mint az elsõ, hogy a szülés napjától igényeld a tgyást, addig táppénzen legyél.

Ha passzív GYED-et kapok (megszűnt a cég és a szerződésem is lejárt szülés előtt, de megvolt a 365 nap munkaviszony és munkanélküliről megyek szülni), akkor a következő babánál is jogosult leszek rá, ha az előző 2 éves koráig megszületik?

Remélem nagyjából érthet?!

Legjobb válasz: Ahogyan az elsõ írja. Nem leszel jogosult, ugyanis a 365 napon túl az is feltétele a gyed-nek, hogy a munkaviszony éljen a szülés napján, vagy a szülés elõtt max 42 napon belül szünjön meg.

Ahogyan az elsõ írja. Nem leszel jogosult, ugyanis a 365 napon túl az is feltétele a gyed-nek, hogy a munkaviszony éljen a szülés napján, vagy a szülés elõtt max 42 napon belül szünjön meg.
a másodiknál sajnos nem leszel jogosult akkor sem, ha 2 éven belül születik
ha szünetelteted, tehát még járna akkor igen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!