Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt meg kell (33 db)

Valaki igényelt már szülés előtt 28 nappal szülési szabadságot, ( Tgyást ) Úgy tudom hogy már szülés előtt meg lehet igényelni. MIlyen iratok kellenek hozzá?

Legjobb válasz: Igen,a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal lehet igényelni. Elvileg a munkahely intézi,Neked csak egy igazolás kell a dokitól. Ha Te igényled,akkor az igazolás a dokitól,a MEP honlapjáról le lehet tölteni a nyomtatványt az igényléshez. Nem rémlik,hogy bármit is le kellett volna fénymásolni-mondjuk ennek lassan két éve....

Igen, a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal lehet igényelni. Elvileg a munkahely intézi, Neked csak egy igazolás kell a dokitól. Ha Te igényled, akkor az igazolás a dokitól, a MEP honlapjáról le lehet tölteni a nyomtatványt az igényléshez. Nem rémlik, hogy bármit is le kellett volna fénymásolni-mondjuk ennek lassan két éve....
lehet, én is így csináltam. a munkahely intézi, õk megmondják mik kellenek hozzá. Csak idõben intézzétek mert nekem nagyon nehézkesen ment még 2012-ben
én a hónap elején igényeltem, de én gyes-en vagyok!Nekem kellett írnom egy lemondó nyilatkozatot, hogy a tgyás javára lemondok a gyes-rõl, plusz a tgyás igénylõ papír, dokitól igazolás, hogy tgyás-ba vett és a kiskönyv elsõ oldaláról, hogy mikorra várható a szülés!Én ezeket adtam be, nehogy aztán kitalálják, hogy valami hiányzik és ezt a pakkot postáztam a munkahelyemre!Elvileg 10-ig meg kéne kapnom a tgyást, ahogy a többiek a fizut!Meglátjuk!
utolsó vagyok...még annyi, hogy azt hittem ezt sokkal elöbb el tudom intézni, de a legkorábban a szülés elött 28 nappal tudja kiállítani a papírt, tehát elvileg a folyósítás és az igénylés között 28 napod van, hogy elintézd!
A kérdező hozzászólása: aha, értem, köszi. De lehet ugye szülés után is rögtön igényelni a tgyást? Mert én most táppénzen vagyok szülésig. Adókártyám kell a tgyás igényléshez?
Lehet persze utána is...az elsõ terhességnél én is csak utána igényeltem, mert szülésig táppénzen voltam, de most a gyes elég karcsú, így most elötte kértem!Amúgy számolj utána, hogy mennyit kapnál tgyás-ra mert ha több mint a táppénz akkor érdemes elötte megigényelni! Tajszám kell hozzá, adó nem!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen. a tgyáson kivül milyen iratokat kell elintézni a szülés után?

Ha nem kérek beöntést és borotválást a korházban, akkor szülés előtt még itthon kell ezeket elvégeznem?

A kórházban, ahol szülni fogok, lehet választani, hogy kérek-e beöntést és borotválást, vagy nem. Odalent még valahogy megoldanánk itthon, a párom segítségével a borotválást, de a beöntést nem. Viszont tudtommal, ezek higéniai okok miatt fontosak a szülés alatt. Beöntést az életben nem is kaptam. A borotválásnál cakk-pakk mindent lekell lennt sz?rteleníteni?

Legjobb válasz: Én úgy gondolom mind kettõ nagyon fontos a higénia miatt. Akkor a borotválást oldjátok meg otthon,de a beöntés az vár rád bent a kórházban. Hidd el nem szörnyû,sõõõt :D megkönnyebülsz,sokkal jobban fogsz tõle tágulni.

Én úgy gondolom mind kettõ nagyon fontos a higénia miatt. Akkor a borotválást oldjátok meg otthon, de a beöntés az vár rád bent a kórházban. Hidd el nem szörnyû, sõõõt :D megkönnyebülsz, sokkal jobban fogsz tõle tágulni.
Én is Kecskeméten szültem, de olyan késõn értem be, hogy szó sem volt beöntésrõl... Ez is egy megoldás...:-DD A borotválás meg sokkal kellemesebb otthon, én is így csináltam. Egyébként szülés elõtt a legtöbb nõnek olyan hasmenése van, hogy lényegében semmi nem marad bent.
Szia! Ahol én szülök ott például nem kapok, kapunk beöntést, viszont a borotválást azt itthon a párommal megcsináljuk.. Bár én állandó jelleggel szoktam borotválni magam a terhesség elõtt, és a terhesség alatt is.
Szia!Próbálj pezsgõkûpot kérni, hátha van:) A kecskeméti kórházban én azt kaptam beöntés helyett.
Nem kell félni a beöntéstõl, nyugodtan kérd a kórházban. Egyáltalán nem fáj, csak kicsit kellemetlen, de símán ki lehet bírni. Borotválni (legalábbis nálunk) csak a gát környékén szoktak, a szeméremdomb környékét nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Pezsgõkúpot lehet gyógyszertárban venni? Azzal gondolom én is boldogulnék, és akkor nem kéne a nõvérkének beöntést adnia.
Szia, a 3. vok.Azt találtam neten, hogy eva-kúpot használnak már sok helyen beöntés helyett a kórházakban. Itt a cikk: http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=58&cid=47160 Innen tudsz is rendelni: http://bolthely.hu/arcanum/kereso/kup ezen belül: http://bolthely.hu/arcanum/id/00344_Eva_evakuacios_vegbelkup.. Könnyû szülést:) És egészséges babát kívánok!
Hol fogsz szülni??? Jó neked, hogy ott nem adnak beöntést, én szívesen kihagynám. Sajnos volt alkalmam megismerni eme orvosi beavatkozást már 7 éves koromban, de 3 évvel ezelõtt is kaptam az elsõ szülésemnél (kb. ugyanolyan kellemetlen volt mint az emlékeimben). Ráadásul totál felesleges volt, mert adott napon indították a szülést, elõtte kb. egy napig enni se tudtam. Borotválást célszerû otthon végezni már a terhesség alatt is, mert ezzel is csökkentheted a fertõzések esélyét. Igen, célszerû mindenhol leszõrteleníten, de szeméremajkaknál, végbélnyílásnál mindenképp. Amúgy ismerek olyan anyát, aki minddkét szülése elõtt kapott beöntést, mégis kijött egy kis kaki a babával együtt, de azt egybõl lemossák, szóval a nullával egyenlõ annak az esélye, hogy a babának bármi baja lenne tõle. 37 hetes
A kérdező hozzászólása: A MÁV kórházban szülök majd, az ügyeletesnél.
Én Miskolcon szültem, ott elõre kijelentették, hogy csak akkor adnak beöntést, ha kérem. Hát én nem kértem, mert olyan hasmenésem volt, mint annak a rendje, s egyébként is hiába adnak, akkor sem tud kijönni minden, a szülés közben úgyis jön. Én is leborotváltam a gát környékét, mégis õk is borotváltak (persze csak vizes borotvával, semmi kényelem...).
Na ettõl félek én is, van mikor pár csepp vér nekem is van ha nem csúszik olyan jól a borotva, hát még sima vizes borotvánál.A borotválást én is mindenképpen(remélem lesz rá idõ és alkalom)itthon szeretném.Beöntés nehéz ügy, de lehet hogy nem is tudsz majd arra gondolni hogy mi van mert...

Ha a szülés szabadságomat a szülés előtt 3 héttel ki szeretném venni, akkor milyen papírokat kell vinnem a munkahelyemre? 1. gyereknél ezt szülés után intéztem, de ugye azok a papírok még nincsenek meg.

Legjobb válasz: Kell az igénylés, ugyanúgy, és kell az igazolás a nõgyógyásztól a szülés várható idõpontjáról, ami alapján a háziorvos kiállítja a papírt, amit a REP kér. Kellenek az irataid másolatban.

Kell az igénylés, ugyanúgy, és kell az igazolás a nõgyógyásztól a szülés várható idõpontjáról, ami alapján a háziorvos kiállítja a papírt, amit a REP kér. Kellenek az irataid másolatban.


A TGYÁS összege is maximalizálva van, vagy csak a GYED-é? A munkahelyem TB kifizetőhely és a szülés előtt 4 héttel meg kell kezdenem a TGYÁST, mindent ők fognak intézni? Családit is? A családi a szülés napjától jár ugye? Nem csak a GYED kezdetetétől.

152.000 ft a bruttó bérem,vki meg tudná mondani pontosan,mennyi pénzekre számíthatok tgyás és gyed terén is? tudom,hogy mindekett? a bruttó 70%-a,de még vmit vonnak le,de mit és mennyit? mennyi a max a gyednek? január 1t?l változik majd? mennyire?

Legjobb válasz: A gyermekgondozási díj összege a napi átlagkereset 70%-a, melynek felsõ határát, a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-ában határozták meg. 2008-ban ez az összeg: bruttó 96.600.- Ft.http://www.gyerekabc.hu/biztositasi-jogviszonyhoz-kotott-ell.. itt le van irva minden,de biztos hallgatsz tvt éstegnap elött volt benne hogy a családtámogatási rendszert meg akarják változtatni ezt kérik az országhitelért cserébe,a gyedet akarják piszkálni meg az adó kedvezményt azt mondták

A gyermekgondozási díj összege a napi átlagkereset 70%-a, melynek felsõ határát, a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-ában határozták meg. 2008-ban ez az összeg: bruttó 96.600.- Ft.http://www.gyerekabc.hu/biztositasi-jogviszonyhoz-kotott-ell.. itt le van irva minden, de biztos hallgatsz tvt éstegnap elött volt benne hogy a családtámogatási rendszert meg akarják változtatni ezt kérik az országhitelért cserébe, a gyedet akarják piszkálni meg az adó kedvezményt azt mondták
Nem muszály a tgyást a szülés elõtt megkezdeni én inkább elmentem a szülés elõtt 5 héttel táppénzre és a szülés napjától volt tgyás mert igy jobban megérte. A tgyásra majdnem annyit fogsz kapni 168 napig mint a fizetésed.
A tgyás összege nincs maximálva, a bruttó fizetés (átlag) 70%-a és csak szja-t vonnak belõle, 168 napig jár. Ez után jön a gyed, ami szintén a bruttó átlagkereset 70%-a, max. bruttó 96.600 Ft 2008-ban, de mivel ez a minimálbér függvénye, így 2009-ben több lesz, a gyedbõl az szja mellett nyugdíjjárulékot is vonnak. Ezeket a munkahelyeden intézik. A családi pótlékot neked kell igényelni. Tgyásra érdemesebb a szülést követõen menni, jobban jársz anyagilag.

Közvetlenül a szülés előtt is lehet eda-t kérni vagy előre meg kell beszélni a szolnoki kórházban?

Legjobb válasz: minek egyáltalán edat kérni én már két szülésen vagyok túl és látod itt vagyok nem kell félned ennyire a szüléstõl pár órát lesz csak rossz és utána már nem azt meg ki lehet bírni jobban tennéd ha nem ezen törnéda fejed mert akkor ha ennyire izgulsz sokkal tovább fog tartani a vajudási idõszakod ez megfigyelésen alapszik addig amíg el nem jön az idõ próbálj meg megnyugodni ha kérdésed van szívesen válaszolok rá.

minek egyáltalán edat kérni én már két szülésen vagyok túl és látod itt vagyok nem kell félned ennyire a szüléstõl pár órát lesz csak rossz és utána már nem azt meg ki lehet bírni jobban tennéd ha nem ezen törnéda fejed mert akkor ha ennyire izgulsz sokkal tovább fog tartani a vajudási idõszakod ez megfigyelésen alapszik addig amíg el nem jön az idõ próbálj meg megnyugodni ha kérdésed van szívesen válaszolok rá.
Szia!Csakk akkor adják mikor már nem tudod elviselni a fájdalmat, de véleményem szerint ne kérj ki lehet bírni.én két szülésen vagyok túl az elsõnél 13 órát vajúdtam ebbõl 7óra 3perces fájások voltak(nagyon fájt)nem kértem, de nem is adtak volna mert a kórház ahol szültem szeretik a természetes szülést.Lelkileg fel kell készülnöd mert ahogy írta az elsõ válaszadó el fog húzodni a szülés és nehezebb lesz.Sok sikert!
Szia! A szolnoki kórházban nem lehet egyáltalán eda-t kérni, én utánakérdeztem az orvostól amikor magánrendelésen jártam. Az ugyanis csak a császárosoknak van, merthogy 1 aneszteziológus van és nincs rá lehetõség!!! Ebbe jobb ha belenyugodsz. Én is úgy terveztem, hogy majd kérek, de nem lehet. Mikorra vagy kiírva?

Mikor kell elkezdeni kenegetni a mellbimbót védőkrémmel? Még szülés előtt?

Javasolnátok nekem melyiket érdemes venni, hallottam, hogy van olyan amit nem is kell lemosni. 34hkm

Legjobb válasz: Garmastan a legjobb, de azt le kell mosni. Úgy emlékszem, hogy az aventet nem kell lemosni. Ami nem jó, az a hámosító krém, mint pl a neogranormon, mert vastag "heget" csinál a bimbón, ami aztán könnyebben reped. Én csak szülés után használtam. Az elsõ igazi szopi után már ki is sebesedett, akkor vettem elõ.

Garmastan a legjobb, de azt le kell mosni. Úgy emlékszem, hogy az aventet nem kell lemosni. Ami nem jó, az a hámosító krém, mint pl a neogranormon, mert vastag "heget" csinál a bimbón, ami aztán könnyebben reped. Én csak szülés után használtam. Az elsõ igazi szopi után már ki is sebesedett, akkor vettem elõ.
medela pureLan. Nagyon jó, és gyorsan gyógyít. Ráérsz kenni az elsõ szoptatás után, addig felesleges.
DM-Babylove - nem kell lemosni. Ráérsz szülés után használni. Nekem nem is kellett, mert nem repedt a mellbimbóm, nem is fájt, pedig szopizott rendesen és sokat a babám.
egyetlen egyszer kentem be garmastan-nal, de felesleges volt kidobni érte több mint 1000 Ft-ot. majd ha kell tényleg, ráérsz beszerezni. ha elsõ pár nap berepedezne megteszi bármilyen nem csípõs krém addig, míg meg nem tudod venni!
Én vettem Aventot, és mellé használtam Bepantent! Egyiket sem kell lemosni, és én már szülés után elkezdtem kenegetni, mert az elsõ nap sikerült a lányomnak vérhólyagot szívnia a mellbimbómra!

32 hetes terhes vagyok, még dolgozom. Hol ill. hogy kell intézni a szülési szabadságot? Azt tudom, hogy 1 hónappal a szülés előtt lehet elmenni rá.

Legjobb válasz: Nekem 25 hetesig kellett írásban jeleznem hogy mikorra vagyok kiírva, mior szeretnék szülésire menni, illetve magát a tényt is, hogy terhes vagyok, orvosi igazolással bizonyítva. Kérdezd meg a munkahelyeden, nehogy lemaradj valamirõl, vagy kimaradj valamibõl.

Nekem 25 hetesig kellett írásban jeleznem hogy mikorra vagyok kiírva, mior szeretnék szülésire menni, illetve magát a tényt is, hogy terhes vagyok, orvosi igazolással bizonyítva. Kérdezd meg a munkahelyeden, nehogy lemaradj valamirõl, vagy kimaradj valamibõl.
Én pont ma intéztem a papírt a szülési szabi miatt. A várható terhesség elõtt 4 héttel korábban lehet megkezdeni. Én meg is kezdem, mert ha csak a kiírt idõpontban megyek szülési szabira, akkor pár nap miatt átcsúszok jövõ januárra, így kevesebb lesz a gyed (mivel azt az elõzõ évbõl számolják) De így, hogy 28 nappal korábban megkezdem, december közepén jár le a szülési szabim és a 2008-as bérembõl számítják a gyed-et, ami sokkal jobb lesz! Erre érdemes figyelni (anyukám munkaügyes, 30éve ezt csinálja, és Õ segít nekem ebben) A házi orvosnak kell vinni egy papírt a nõgyógyásztól, amin fel van tüntetve, hogy valóban terhes vagy és a szülés várható idõpontja 2009....stb. A házi doki pedig ez alapján fogja lezárni a táppénzt (én már azon vagyok) és megkezdjük a szülési szabit. Remélem tudtam segíteni! 33 hetes kismama
Bocs, javítok: minden évszám egy évvel több, bocsi :)
Én úgy tudtam, hogy a táppénz nem számít bele a tgyás és a gyed kiszámításába!
Az utolsó válaszadótol kérdezém, hogy nem az lenne a jobb ha átcsúsznál 2009-re? Mert akkor számolják a 2008-as béredbõl a gyedet így viszont ha nem csúszol át, akkor a 2007-esbõl fogják, nem?
nem, pont nem szabad átcsúsznom 2010-re, mert akkor a 2009-es bérbõl számítják, tehát az ideibõl, ami tele van táppénzzel...így a 2008-as bérembõl fogják (tavaly végig dolgoztam, 1 napot se voltam tp-en)

Terhességi-gyermekágyi segély? Ha a szülés előtt 28 nappal szeretném igénybe venni akkor milyen orvosi igazolás kell a terhességről, foglalkoztató igazolás mellé még milyen papírok kellenek?

Legjobb válasz: Én is a szülés elõtt igényeltem a TGYÁST. Kell: - terhes kiskönyv - a TB papírod, amiben a jogviszonyok fel vannak tüntetve - személyes iratok - foglalkozató igazolás 2 példányban - nyilatkozat a TGYÁS igényléséhez - pótlap TGYÁS igényléséhez Utóbbi hármat az OEP honlapjáról tudod letölteni. Remélem, tudtam segíteni.

Én is a szülés elõtt igényeltem a TGYÁST. Kell: - terhes kiskönyv - a TB papírod, amiben a jogviszonyok fel vannak tüntetve - személyes iratok - foglalkozató igazolás 2 példányban - nyilatkozat a TGYÁS igényléséhez - pótlap TGYÁS igényléséhez Utóbbi hármat az OEP honlapjáról tudod letölteni. Remélem, tudtam segíteni.

Apasági nyilatkozatot mikor kell tenni szülés elött egy hónappal vagy hamarabb is meg lehet tenni? ÍMég eléggé az elején járunk csak tuni szeretném. Hol kell tenni és pénzbe kerül? Ha igen mennyibe?

Legjobb válasz: Szülés kiírt idõpontja elõtt 1-1.5 hónappal.Az anya bejelentett lakcímének Önkormányzatánál.Ingyenes. Kell a kis könyved,személyi,lakcím kártya és az apa ugyanezekkel az iratokkal. Arra figyelj,hogy a kis könyvben legyen feltüntetve a fogantatás idõpontja,vagy az orvostól egy errõl szóló igazolás.

Szülés kiírt idõpontja elõtt 1-1.5 hónappal.Az anya bejelentett lakcímének Önkormányzatánál.Ingyenes. Kell a kis könyved, személyi, lakcím kártya és az apa ugyanezekkel az iratokkal. Arra figyelj, hogy a kis könyvben legyen feltüntetve a fogantatás idõpontja, vagy az orvostól egy errõl szóló igazolás.
nincs megköttve hogy milyen régi lehet csak a papír??
Így van, amit elõzõ írt. Én 28hetes csináltattam meg.
Hivatalosan a betöltött 26. héttõl lehet tenni a fent említett papírokkal és a doki álltal kiadott igazolással.Szép és könnyû terhességet!
Már nincs idõbeli megkötés, a várandósság alatt bármikor meg lehet csináltatni.
Pont ma voltam, hogy kikérjam a hajadonségi nyiltkozatom mert a bnõmnek még kellett.Álítólga mér nem kell. Nincs idõhöz se kötve mert a pocakodban lévõ magzatra állítják ki. Kell hoozzá a személyid, kiskönyved, orovosi igazolás a fogantatás és a szülés vélt idõpontjáról és az apa meg az õ személyie és lakcímkártyája. Bármelyik okményirodába megcsinálják nem kell oda menni ahova be vagy jelentve. Boldog babavárást!

Miért KELL pisilni szülés után, és miért olyan nehéz? Most olvastam a lentebbi kérdésben, hogy milyen nehezen ment mindenkinek. Szülés előtt állok, de ezt még nem hallottam.

Legjobb válasz: ??? biztos hogy pisilésrõl volt szó?? Mert tõlem is minden nap kérdezte a vizitelõ orvos, hogy volt-e már nagywczés. Állítólag nagyon nagy baj ha nem tud kakilni szülés után az ember.

??? biztos hogy pisilésrõl volt szó?? Mert tõlem is minden nap kérdezte a vizitelõ orvos, hogy volt-e már nagywczés. Állítólag nagyon nagy baj ha nem tud kakilni szülés után az ember.
Mert így látja a doki, hogy minden o.k. odabenn. És fura elõször, mint mikor idegen helyen mégy wc-re azért nehéz. itt egy kismamára nem figyeltek, pedig nem volt széklete 3 napig, de nem figyeltek rá, és kiderült h valami komplikáció volt ben, s késõn.
én is szülés elõtt állok, de ebbõl a kérdés-válaszsorozatból sokat tanultam... nem is tudtam hogy ennyire figyelik a mûködésünket... :-)
A császárosoknál is fontos a NAGYDOLOG nekem szólni kellett mind a 3 szülésnél a nõvérkének és csak akkor lehetett leöblíteni a dolgot ha a papíron kipipálta és a szoba társaimnál is ez volt az eljárás. Ha nem volt meg egy bizonyos számszerû mennyiség nem mehettünk haza.
A pisiléssel nekem sem volt gondom. De a dokim azt mondta, ha nem intézem el a nagy dolgomat, akkor rásegít hashajtóval és nem enged haza, amíg nem sikerül. Én azt mondtam, hogy sikerült, pedig nem. De én gátlásos vagyok ezen a téren. 8 emberre volt egy fürdõ, és én nem voltam hajlandó ott elintézni. Igaz ingerem sem volt. (bocs) Szóval valamit biztosan megtudnak belõle, ha nem sikerül egyik dolgodat sem elintézni.
Engem egybõl megkatétereztek szülés után, de utána mikor reggel elmentem(éjjel szültem), nem volt nehéz. Kikisért a nõvér.
na várjatok, a pisilés az az EDA-val szülõknél fontos, nem??? Mivel a gerincérzéstelenítés miatt fontos, hogy érezd mikor pisilsz! A kakilás meg a hüvelyi szülés miatt lehet. Na erre most magamtól jöttem rá:) ))))
Igen szülés után két órával visznek pisilni és aztán mehetsz az osztályra. A másik kérdésnél már leírtam, hogy hiába ittam meg egy 2 literes ásványvizet, nem sikerült a pisi. Végig ott állt a nõvérke. Aztán megegyeztünk, hogy 6-7 órán belül mindenképpen próbálkozzak és ha nem megy, szóljak. Ez a te érdeked! Ha nem szólsz, lehet hogy késõn veszik észre a bajt! Nekem sikerült a pisi és nem kellett katéter, viszont 3 szobatársam kapott.
Ügyi vagy!
Tamarinlekvárt vigyél be, s attól jobban megy a kakalás. Gyógyszertári. A hasad hirtelen kiürül, minden össze-vissza esik, helyre kell álljanak. Nem értek hozzá, d e még a bélcsavarodás lehetõségét is el tudom képzelni, abba meg bele is lehet halni. Hazudni nem szabad!
nade akkor hogy lehet, hogy tõlem pl meg sem kérdezték, hogy pisiltem-e? Szent Imrében szültem, szóval nem valami mucsajröcsögei kórházról van szó.
Kisfiam 15, 18-kor született. Másnap reggelig fent volt a katéter, és a nõvér 2-3 óránként járt ellenõrizni. Másnap reggel a fõorvos kérdezte a vizelet mennyiségét, és csak utána vehették ki a katétert. A nagydolog iránt is élénk érdeklõdés volt. Nekem magamtól sikerült, de nem volt elégedett a prof, így adtak hashajtót.
Két órával a szülés után az õrzõbõl úgy engedhetnének ki, hogy legalább megpróbáltál pisilni. Ha nem megy, és késõbb sem akkor kell a katéter. Nem mindenkinek sikerül pisilni sem, mert van hogy kicsit azt is nyomni kell (nem elég elengedni magad) és szülés után valahogy nem nagyon kívánsz majd nyomni odalenn. A nagywc-t meg a bélcsavarodás miatt kérdezgetik, harmadik nap mindenképp produkálni kell (nem ellenõrízték, de a te érdeked hogy igazat mondj), vagy jön a hashajtó. Én az elsõ nagywc-s próbálkozásomnál kis híján odahánytam. De az utolsó pillanatban sikerült, nem kellett a hashajtó. Bár lehet az jobb, mert nem kell nyomni.
Nemcsak EDA-val szülõknél fontos ez!!!!!
azért az elég komoly hogy még ellenõrizték is a nagy barnamedve meglétét:) Utolsó: szép szülést és miharabbi kisnagydolgokat kívánok:)
A kérdező hozzászólása: Imádom ezt a fórumot!:) ) Annyi mindent lehet tanulni. Alig várom már, hogy kibújjon a szemem fénye.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!