Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt meg (184 db)

Valaki igényelt már szülés előtt 28 nappal szülési szabadságot, ( Tgyást ) Úgy tudom hogy már szülés előtt meg lehet igényelni. MIlyen iratok kellenek hozzá?

Legjobb válasz: Igen,a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal lehet igényelni. Elvileg a munkahely intézi,Neked csak egy igazolás kell a dokitól. Ha Te igényled,akkor az igazolás a dokitól,a MEP honlapjáról le lehet tölteni a nyomtatványt az igényléshez. Nem rémlik,hogy bármit is le kellett volna fénymásolni-mondjuk ennek lassan két éve....

Igen, a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal lehet igényelni. Elvileg a munkahely intézi, Neked csak egy igazolás kell a dokitól. Ha Te igényled, akkor az igazolás a dokitól, a MEP honlapjáról le lehet tölteni a nyomtatványt az igényléshez. Nem rémlik, hogy bármit is le kellett volna fénymásolni-mondjuk ennek lassan két éve....
lehet, én is így csináltam. a munkahely intézi, õk megmondják mik kellenek hozzá. Csak idõben intézzétek mert nekem nagyon nehézkesen ment még 2012-ben
én a hónap elején igényeltem, de én gyes-en vagyok!Nekem kellett írnom egy lemondó nyilatkozatot, hogy a tgyás javára lemondok a gyes-rõl, plusz a tgyás igénylõ papír, dokitól igazolás, hogy tgyás-ba vett és a kiskönyv elsõ oldaláról, hogy mikorra várható a szülés!Én ezeket adtam be, nehogy aztán kitalálják, hogy valami hiányzik és ezt a pakkot postáztam a munkahelyemre!Elvileg 10-ig meg kéne kapnom a tgyást, ahogy a többiek a fizut!Meglátjuk!
utolsó vagyok...még annyi, hogy azt hittem ezt sokkal elöbb el tudom intézni, de a legkorábban a szülés elött 28 nappal tudja kiállítani a papírt, tehát elvileg a folyósítás és az igénylés között 28 napod van, hogy elintézd!
A kérdező hozzászólása: aha, értem, köszi. De lehet ugye szülés után is rögtön igényelni a tgyást? Mert én most táppénzen vagyok szülésig. Adókártyám kell a tgyás igényléshez?
Lehet persze utána is...az elsõ terhességnél én is csak utána igényeltem, mert szülésig táppénzen voltam, de most a gyes elég karcsú, így most elötte kértem!Amúgy számolj utána, hogy mennyit kapnál tgyás-ra mert ha több mint a táppénz akkor érdemes elötte megigényelni! Tajszám kell hozzá, adó nem!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen. a tgyáson kivül milyen iratokat kell elintézni a szülés után?

Mik azok a dolgok, amiket szülés előtt meg tudok venni magamnak és a babának a gyógyszertárban egészségpénztár kártyára?

Legjobb válasz: A babának:babaolaj,babafürdetõ,hintõpor,steril gézlap,70%os alkohol,popsitörlõ,pelenka Magadnak:betét(szülés utáni vérzésre)én Tena Lady-t vettem,vatta(mert vizit alatt nem lehet rajtad betét),géz(hogy a vatta ne ragadjon rád),esetleg mellszívó. Asszem ezekre lesz elõször szükséged,és ezeket mind megkapod a gyógyszertába egészségkártyára.

A babának:babaolaj, babafürdetõ, hintõpor, steril gézlap, 70%os alkohol, popsitörlõ, pelenka Magadnak:betét(szülés utáni vérzésre)én Tena Lady-t vettem, vatta(mert vizit alatt nem lehet rajtad betét), géz(hogy a vatta ne ragadjon rád), esetleg mellszívó. Asszem ezekre lesz elõször szükséged, és ezeket mind megkapod a gyógyszertába egészségkártyára.
Az elõttem válaszolót még kiegészíteném pár dologgal, amit én is megvettem egészségkártyára: -orrszívó, lázmérõ, aventes tárolópohár, cumisüveg, cumi -haskötõ a szülés utánra A védõnõm azt mondta, hogy olajat, hintõport, fürdetõt, popsikenõcsöt ne vegyek elõre (csak a köldökápoláshoz az alkoholt) mert mindent amire szükség van felírja nõgyógyász vagy a gyermekorvos majd ha jövünk haza a kórházból! Akkor pedig a férjed is el tud szaladni érte a gyógyszertárba! Jó babavárást!
garmastan kenõcs a melledre.
Az elsõ vagyok.Én azokat amiket az utánam levõ írt, szülés után vettem meg.Nekem is azt mondták a gyógyszertárba, hogy felírják ezeket a dolgokat, de én megkérdeztem a dokimat, azt monda, hogy már egy ideje nem írják fel.Ez Nagykanizsán volt, lehet, hogy máshol máshogy van.
Mellszívó, légzésfigyelõ, orrszívó, haslekötõ szülés utánra, anyatejtároló

Szülés előtt még meg nézik hogy fekszik a pici?

Nagyon félek hogy nem fog befordulni. Mert sokszor forgolódik pedig már 34hetes vagyok.

Legjobb válasz: Engem csak alulról vizsgált a doki szerintem úgy érzi mi van ott!

Engem csak alulról vizsgált a doki szerintem úgy érzi mi van ott!
Igen, nekem a doki is nézte a hasam, meg a szülésznõ is. Amikor az NST-t felteszi, akkor is nézi.
2 ujjnyira voltam nyitva mikor bementem a kórházba, de már akkor mikor miegvizsgáltak mondták be van illeszkedve a feje, a doki érzi ha megvizsgál! Burkot repesztettek, és mikor 3 ujjnyira kitágultam, a szülésznõ is mindig vizsgált, mondta érzi milyen sok haja van:)
Engem is vizsgáltak többször is, a szülésznõ mikor borotvált felnyúlt és mondta, hogy hajat fogott :-) A doki is vizsgált többször is, és a amikor a ctg-t feltették akkor kívülrõl is átnyomkodott a szülésznõ és lehetett érezni milye merre van :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszotokat. félek hogy nem fog be fordulni mert nagyon sokat mocorog pedig védõnõ azt mondta hogy ilyen tájt már be kéne fordulnia.

Ha nem kérek beöntést és borotválást a korházban, akkor szülés előtt még itthon kell ezeket elvégeznem?

A kórházban, ahol szülni fogok, lehet választani, hogy kérek-e beöntést és borotválást, vagy nem. Odalent még valahogy megoldanánk itthon, a párom segítségével a borotválást, de a beöntést nem. Viszont tudtommal, ezek higéniai okok miatt fontosak a szülés alatt. Beöntést az életben nem is kaptam. A borotválásnál cakk-pakk mindent lekell lennt sz?rteleníteni?

Legjobb válasz: Én úgy gondolom mind kettõ nagyon fontos a higénia miatt. Akkor a borotválást oldjátok meg otthon,de a beöntés az vár rád bent a kórházban. Hidd el nem szörnyû,sõõõt :D megkönnyebülsz,sokkal jobban fogsz tõle tágulni.

Én úgy gondolom mind kettõ nagyon fontos a higénia miatt. Akkor a borotválást oldjátok meg otthon, de a beöntés az vár rád bent a kórházban. Hidd el nem szörnyû, sõõõt :D megkönnyebülsz, sokkal jobban fogsz tõle tágulni.
Én is Kecskeméten szültem, de olyan késõn értem be, hogy szó sem volt beöntésrõl... Ez is egy megoldás...:-DD A borotválás meg sokkal kellemesebb otthon, én is így csináltam. Egyébként szülés elõtt a legtöbb nõnek olyan hasmenése van, hogy lényegében semmi nem marad bent.
Szia! Ahol én szülök ott például nem kapok, kapunk beöntést, viszont a borotválást azt itthon a párommal megcsináljuk.. Bár én állandó jelleggel szoktam borotválni magam a terhesség elõtt, és a terhesség alatt is.
Szia!Próbálj pezsgõkûpot kérni, hátha van:) A kecskeméti kórházban én azt kaptam beöntés helyett.
Nem kell félni a beöntéstõl, nyugodtan kérd a kórházban. Egyáltalán nem fáj, csak kicsit kellemetlen, de símán ki lehet bírni. Borotválni (legalábbis nálunk) csak a gát környékén szoktak, a szeméremdomb környékét nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Pezsgõkúpot lehet gyógyszertárban venni? Azzal gondolom én is boldogulnék, és akkor nem kéne a nõvérkének beöntést adnia.
Szia, a 3. vok.Azt találtam neten, hogy eva-kúpot használnak már sok helyen beöntés helyett a kórházakban. Itt a cikk: http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=58&cid=47160 Innen tudsz is rendelni: http://bolthely.hu/arcanum/kereso/kup ezen belül: http://bolthely.hu/arcanum/id/00344_Eva_evakuacios_vegbelkup.. Könnyû szülést:) És egészséges babát kívánok!
Hol fogsz szülni??? Jó neked, hogy ott nem adnak beöntést, én szívesen kihagynám. Sajnos volt alkalmam megismerni eme orvosi beavatkozást már 7 éves koromban, de 3 évvel ezelõtt is kaptam az elsõ szülésemnél (kb. ugyanolyan kellemetlen volt mint az emlékeimben). Ráadásul totál felesleges volt, mert adott napon indították a szülést, elõtte kb. egy napig enni se tudtam. Borotválást célszerû otthon végezni már a terhesség alatt is, mert ezzel is csökkentheted a fertõzések esélyét. Igen, célszerû mindenhol leszõrteleníten, de szeméremajkaknál, végbélnyílásnál mindenképp. Amúgy ismerek olyan anyát, aki minddkét szülése elõtt kapott beöntést, mégis kijött egy kis kaki a babával együtt, de azt egybõl lemossák, szóval a nullával egyenlõ annak az esélye, hogy a babának bármi baja lenne tõle. 37 hetes
A kérdező hozzászólása: A MÁV kórházban szülök majd, az ügyeletesnél.
Én Miskolcon szültem, ott elõre kijelentették, hogy csak akkor adnak beöntést, ha kérem. Hát én nem kértem, mert olyan hasmenésem volt, mint annak a rendje, s egyébként is hiába adnak, akkor sem tud kijönni minden, a szülés közben úgyis jön. Én is leborotváltam a gát környékét, mégis õk is borotváltak (persze csak vizes borotvával, semmi kényelem...).
Na ettõl félek én is, van mikor pár csepp vér nekem is van ha nem csúszik olyan jól a borotva, hát még sima vizes borotvánál.A borotválást én is mindenképpen(remélem lesz rá idõ és alkalom)itthon szeretném.Beöntés nehéz ügy, de lehet hogy nem is tudsz majd arra gondolni hogy mi van mert...

Előfordulhat tévedés vagy az hogy elnézzék a baba nemét fiút látnak és a végén szülés előtt meg lánynak mutatja magát?

Valakivel fordult már el? ilyesmi?

Legjobb válasz: Nekem 3 doki kulon kulon kisfiut mondott. De a legutolso uh-on a dokim lekislanyozta a babamat. Kicsit meglepodtem en is, de majd ha kint lesz akkor kiderul ki is lapul odabent :D 38 hetes kismami

Nekem 3 doki kulon kulon kisfiut mondott. De a legutolso uh-on a dokim lekislanyozta a babamat. Kicsit meglepodtem en is, de majd ha kint lesz akkor kiderul ki is lapul odabent :D 38 hetes kismami
Igen velünk! Eddig minden vizsgálaton tutira fiút mondtak kivéve a legutóbbi uh-ot ahol a doki azt mondta hogy lehet hogy lány ugyanis nem látja a zacsit! 34 hetes kismama
Igen lehet (a barátnõm fiút várt, mert azt mondták, és kislányt szült). Nekem is eddig mindig azt mondta a doki, hogy kislány, de 100% csak akkor lesz, ha megszületik. 28 hetes
Itt nálunk a szomszédunknál történt hogy végig kislányt mondtak, és szüléskor lepõdtek meg mert fiu lett.Apuka alig hitt a szemének!
Szerintem a 4D-s UH tévedési lehetõsége minimális, hisz ha a baba mutatja magát, akkor fiú esetén eléggé "látványos" és egyértelmû a kis csomagja. Ha van lehetõségetek, akkor nézzétek meg 4D-n.

Ha gyes alatt esek teherbe, érdemes szülés előtt még kivenni a bent maradt normális szabadságot, hogy jobb legyen a gyed összege majd?

Legjobb válasz: Igen! Menj vissza dolgozni és legyen legalább 180 nap munkaviszonyod, hogy újra gyedet kapj!

Igen! Menj vissza dolgozni és legyen legalább 180 nap munkaviszonyod, hogy újra gyedet kapj!
Az a kérdés, hogy az elsõ babára végig GYES-t kaptál e, vagy 2 éves koráig GYED-et. Mert ha GYED-et, akkor a második babádra is GYED jár. Sõt nekem annakidején újraszámolták és a második gyerekre magasabb összeget kaptam.

Mit ettél közvetlenül szülés előtt? Mennyivel? Okozott ez problémát? Hány órakor indult meg a szülésed?

Legjobb válasz: Egyik szülésem napján sem tudtam enni, sõt az elsõ elött 2 nappal nem bírtam inni-enni, sikeresen ki is száradtam a szülés végére.

Egyik szülésem napján sem tudtam enni, sõt az elsõ elött 2 nappal nem bírtam inni-enni, sikeresen ki is száradtam a szülés végére.
Én az elsõ szülésemnél jártam úgy hogy mivel már 8 napja túlhordásban voltam így mindent bevetettem a lépcsõzéstõl a szexen át a fûszeresig. Gyrost ettem jó csípõsen este 8kor....mondván ha ez nem akkor semmi...na hajnali 1kor iszonyú erõs fájdalmakra keltem, azt hittem a csípõs a ludas, ment a hasam, hánytam vagy 2szer aztán világossá vált hogy ezek bizony fájások be a kórházba és 7kor született a fiam. De borzasztó volt mondanom se kell a gyros visszafelé...:((( A második harmadik szülésemnél már direkt csak kímélõket ettem az utolsó napokban tehát mintha mondjuk diétáznék, keksz, abonett, sovány felvágott, joghurt krumpli tehát ilyesmik, de nem is nagyon volt étvágyam mondjuk.
Én este 6 körül ettem szalámis pizzát. Nagyon jól esett. Éjfélkor elkezdett szivárogni a vizem, másnap délre lett meg a lányom. A végén már kaptam infúziót, hogy ne száradjak ki.
Nekem pont egy profitterol fogyasztása közben ment el a magzatvíz este. Semmilyen problémát nem okozott, csak esetleg annyi gáz volt, hogy nem tudtam megenni az egészet, mert hirtelen annyira izgatott lettem... :) Ez este fél kilenckor volt, 2:44-re meg is lett a babám. Könnyû szülés volt.
d.u 4-kor még ebédeltem (kicsit megcsúsztunk), húslevest, barna rizst zöldséggel. 7-kor indultunk a kórházba.
Az elsõ szülésem éppen egy éttermi vacsora közben indult be. Mivel azt hittem, ezek csak jóslók, megettem az összes kaját, jól belaktam. Kb. 9-fél 10 körül vacsiztunk, 10-kor már indultunk is a kórházba, mert addigra tágulásos vérzésem is volt. 2-kor már meg is született a baba. De nem volt gond, mert vajúdás közben minden kijött belõlem... :-)
Hogy elõtte mit ettem azt már nem tudom, de kb 24 órával a szülés elõtt lehetett ez. Ugyanis a vizem éjjel folyt el, és másnap délután született meg a lányom. 1 tábla milkát megettem vajúdás közben, de ennyi. A férjem meg burger kingbe szaladt le reggelizni, mert nem bírta már tovább :)

Tapasztalatok? Nálatok hogy volt? Sokan azt mondják hogy szülés elött lelassulnak a babák, vagyis nem mozognak már anyit. Az kis törpim nagyon aktív, ezek szerint még nem szülök? Pedig már itt lenne az ideje.

Legjobb válasz: Az en fiam sem lassult le, sot, meg vajudas alatt is mocorgott (mar amikor nem volt kokemeny a mehem es ereztem). Ket hettel szules elott volt ket nap, amikor nagyon le volt lassulva es kevesebbet csuklott, akkor azt hittem, hogy talan ez a szules jele, de nem az volt, ismet beindult es meg bent maradt.

Az en fiam sem lassult le, sot, meg vajudas alatt is mocorgott (mar amikor nem volt kokemeny a mehem es ereztem). Ket hettel szules elott volt ket nap, amikor nagyon le volt lassulva es kevesebbet csuklott, akkor azt hittem, hogy talan ez a szules jele, de nem az volt, ismet beindult es meg bent maradt.
Nos, nekem sem lassult le a lányom, sõõõõõt!Szülés elõtti nap este az nst-t körbeállták a nõvérek, mert egyfolytában rugdosott, mocorgott a kis drága odabent...persze a szobatársaimnak mind belassultak a babái 2 héttel a szülés elõtt.Szerintem babája válogatja.A lányom most 10 hós, és azóta sem állt meg a mocorgással, max.akkor, ha épp alszik:)
bocs, nem okoskodni akarok, de ha rákeresel erre a témára, több tucatnyi találatot dob ki az oldal...minden nap szerepel legalább egyszer ez a kérdés...csak a tapaszatalatok miatt mondom...egyébként nálam is aktív volt a fiam még a szülés napján is. Szerintem ebbõl nem feltétlenül lehet arra következtetni, hogy mennyi van még a szülésig... M.

Szeretnék egy kis segítséget a tgyással és a táppénzzel kapcsolatban. A kérdésem pedig az, hogy táppénzre vagy tgyásra jöjjek el szülés előtt? Melyikre mennyit adnak? Dec. Végére vagyok kiírva. Nov. Végéig dolgozom még.33 hetes km

Amit tudni kell: A tavalyi évben még iskolába jártam, de tavaly okt.27-t?l munkaviszonyba léptem. Akkor kerestem bruttó 80000-et. Idén januártól 83000-at kerestem, amit kb. augusztusban 100000-ra növeltek. (ezek mind bruttó értékek) Megvan már a kell? biztosítási id?m is.

Legjobb válasz: Szerintem táppénzre menjél. a tp és a tgyás ha jól tudom ugyan annyi pénzben, de ha szülés után mész el tgyás-ra akkor onnantól számítják a 168 napot, és késöbb kezded kapni a gyed-et, ami már kevesebb összeg. Ha a körzeti dokid ír ki táppénzre, akkor az utolsó pillanatig tp-en lehetsz, ha a terhesgondozáson akkor szülés elött egy hónappal megkezdõdik a 168 nap.

Szerintem táppénzre menjél. a tp és a tgyás ha jól tudom ugyan annyi pénzben, de ha szülés után mész el tgyás-ra akkor onnantól számítják a 168 napot, és késöbb kezded kapni a gyed-et, ami már kevesebb összeg. Ha a körzeti dokid ír ki táppénzre, akkor az utolsó pillanatig tp-en lehetsz, ha a terhesgondozáson akkor szülés elött egy hónappal megkezdõdik a 168 nap.
2. vagyok. Lehet hogy igaza van az elsõnek, azt nem kalkuláltam, hogy visszavették a tp összegét.
Hát ne táppénzre, mert most vették le 60%ra!Szülést megelõzõ 28.nappal kérd a tgyást, majd gyed és a végén gyes:)
Én úgy gondoltam, hogy szülés elõtt elmegyek majd tgyás-ra, az több, mint a Tp-m. És a gyed a gyermek 2 éves koráig jár, így 4 héttel több idõre kapok magasabb összeget, mint a Tp, mert a gyed mellé jön még a csp is.
A kérdező hozzászólása: Dec. 29-re vagyok kiírva. Nov. 30 az utolsó munkanapom. Akkor tehát nyugodtam kivehetem a szülési szabit (tgyást)? Összegre az mennyi a fenti adataim alapján? Melyik bérbõl számítják?
Menj tgyás-ra!Az elõzõ 2 év átlagát veszik alapul a pénznél:)

A TGYÁS összege is maximalizálva van, vagy csak a GYED-é? A munkahelyem TB kifizetőhely és a szülés előtt 4 héttel meg kell kezdenem a TGYÁST, mindent ők fognak intézni? Családit is? A családi a szülés napjától jár ugye? Nem csak a GYED kezdetetétől.

152.000 ft a bruttó bérem,vki meg tudná mondani pontosan,mennyi pénzekre számíthatok tgyás és gyed terén is? tudom,hogy mindekett? a bruttó 70%-a,de még vmit vonnak le,de mit és mennyit? mennyi a max a gyednek? január 1t?l változik majd? mennyire?

Legjobb válasz: A gyermekgondozási díj összege a napi átlagkereset 70%-a, melynek felsõ határát, a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-ában határozták meg. 2008-ban ez az összeg: bruttó 96.600.- Ft.http://www.gyerekabc.hu/biztositasi-jogviszonyhoz-kotott-ell.. itt le van irva minden,de biztos hallgatsz tvt éstegnap elött volt benne hogy a családtámogatási rendszert meg akarják változtatni ezt kérik az országhitelért cserébe,a gyedet akarják piszkálni meg az adó kedvezményt azt mondták

A gyermekgondozási díj összege a napi átlagkereset 70%-a, melynek felsõ határát, a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-ában határozták meg. 2008-ban ez az összeg: bruttó 96.600.- Ft.http://www.gyerekabc.hu/biztositasi-jogviszonyhoz-kotott-ell.. itt le van irva minden, de biztos hallgatsz tvt éstegnap elött volt benne hogy a családtámogatási rendszert meg akarják változtatni ezt kérik az országhitelért cserébe, a gyedet akarják piszkálni meg az adó kedvezményt azt mondták
Nem muszály a tgyást a szülés elõtt megkezdeni én inkább elmentem a szülés elõtt 5 héttel táppénzre és a szülés napjától volt tgyás mert igy jobban megérte. A tgyásra majdnem annyit fogsz kapni 168 napig mint a fizetésed.
A tgyás összege nincs maximálva, a bruttó fizetés (átlag) 70%-a és csak szja-t vonnak belõle, 168 napig jár. Ez után jön a gyed, ami szintén a bruttó átlagkereset 70%-a, max. bruttó 96.600 Ft 2008-ban, de mivel ez a minimálbér függvénye, így 2009-ben több lesz, a gyedbõl az szja mellett nyugdíjjárulékot is vonnak. Ezeket a munkahelyeden intézik. A családi pótlékot neked kell igényelni. Tgyásra érdemesebb a szülést követõen menni, jobban jársz anyagilag.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!