Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt lelassul a (7 db)

Az, hogy szülés elött lelassul a baba mozgása, mit jelent?

Hogy sokáig lapít, aztán bejelentkezik kicsit,majd megint lapit? A napi 10 mozgásnak meg kell lennie? Hogy számoljam a 10-et? Ha egymás után érzem 3szor, akkor az 3, vagy 10 különböz? id?pontban?

Legjobb válasz: Figyelni kell, és ha nagyon másképp viselkedik, mint szokott, akkor kell valamit tenni. Fél tábla csokit ha megeszel, utána fél-3/4 órával tutira mozgásnak indul. Ha mégsem, akkor érdemes vizsgálatra menni, hogy minden ok-e. Az én gyerekeim nem lassultak le különösképp. Szülés közben viszont már nem mozogtak, ez való igaz.

Figyelni kell, és ha nagyon másképp viselkedik, mint szokott, akkor kell valamit tenni. Fél tábla csokit ha megeszel, utána fél-3/4 órával tutira mozgásnak indul. Ha mégsem, akkor érdemes vizsgálatra menni, hogy minden ok-e. Az én gyerekeim nem lassultak le különösképp. Szülés közben viszont már nem mozogtak, ez való igaz.
Ezért írtam, hogy ha "nagyon másképp viselkedik, mint szokott", akkor igenis oda kell figyelni. Mint írtad, Téged is NST-ztek állandóan. Akkor is nyugodt lettél volna, ha nem? Különbözõ vérmérsékletûek az anyukák, és nem kell az ördögöt sem a falra festeni, ezzel én is egyet értek, de résen kell lenni, mert azért történtek már dolgok...
10 mozgást hülyeségnek tartom nagyon. Nem mindegyik baba lassul le szülés elõtt. Frontol van, vagy nincs annyi helye vagy pihen
Az én fiam szülés elõtt 4 nappal már csak akkor mozgott ha lökdösték vagy evés után, semmi felesleges mozgást nem végzett, meg is voltak lepõdve de azt mondta a doki elõfordul 2 napig egy folytába nstn-n voltam és egészséges a gyerekem semmi baja!Nem minden baba egyforma aktív nem kell szeintem ilyesztgetni senki hogy megnézetném mert kevesebbet mozog ez hülyeség!
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm!
Hát mi a nagyon mocorgók társaságát erõsítjük. nekem nem mozgott kevesebbet a szülés elõtti napokban sem, sõt a szülõágyon le is rugta a hasamról azt a fájásmérõt. de ismerõseimnek a babája nyugisabb volt, volt aki ilyenkor már nem érezte hogy mozog.
Szia menj kórházba és nézesd meg mielõbb! Inkább feleslegesen százszor mint egyszer nem amikor kéne! :-( Saját tapasztalat :-( Nekem se mozgott 1 napig bementem és hiába ctg-tek folyamatosan több órán át, késõn császároztak meg! :-( Azonnal orvoshoz!

Milyen, ha szülés előtt "lelassul" a baba, mennyit kell mozognia?

Tegnap este óta is rendszeresen mozog a babám, csak kisebbeket és rövidebb ideig. 40 hetes 4 naposak vagyunk. Lehet, hogy megszületik hamarosan?

Legjobb válasz: Nem mindenkinek lassul a babája, pl nekem sem ... Elõbb utóbb meglesz,nyugi:-)Élvezd ki, amíg bent van:-)

Nem mindenkinek lassul a babája, pl nekem sem ... Elõbb utóbb meglesz, nyugi:-)Élvezd ki, amíg bent van:-)

Mindenképpen lelassul a baba a szülés előtt pár nappal, héttel? A pocak mikor ereszkedik le?

Legjobb válasz: Általában lelassul, mert már nincs elég helye a mozgásra. A pocak akkor ereszkedik le, amikor a baba útra kész pozíciót vesz fel, azaz a feje befordul a szülõcsatornába. Hogy ez mikor következik be, szerintem egyénenként változó, elsõ terhességnél a 36 hét környékén, késõbbi terhességeknél ennél késõbb.

Általában lelassul, mert már nincs elég helye a mozgásra. A pocak akkor ereszkedik le, amikor a baba útra kész pozíciót vesz fel, azaz a feje befordul a szülõcsatornába. Hogy ez mikor következik be, szerintem egyénenként változó, elsõ terhességnél a 36 hét környékén, késõbbi terhességeknél ennél késõbb.
Nekem még a szülés napján is aktív volt. Aznap, amikor beindult a szülés, reggel még nst-n voltam, majd lerúgta az érzékelõket!:-) A pocakom viszont hetekkel elõbb leereszkedett.
Én a 36. hétben vagyok, de már másfél hete leszállt a pocakom. Elsõ baba, viszont nagyobb, fejlettebb, valószínûleg mi el vagyunk számolva két héttel. Úgy van egyébként, ahogyan az elsõ válaszoló írta: mindenhol azt olvastam, hogy szülés elõtt négy héttel elsõ szülõknél már leereszkedhet, de többször szülõknél elõfordulhat, hogy csak aznap, vagy akár vajúdás közben illeszkedik be a baba. A lelassulás sem egyértelmû: a szülésznõm azt mondta, hogy erre ne vegyek mérget, mert van akinek valóban alig mocorog utolsó napokban, van akinek viszont még vajúdás közben is mozog a babócája, pontosabban a lábait mozgatja, mert mást akkor már nem nagyon tud a beilleszkedés miatt.
Nekem se ereszkedett meg le a pocim.Viszont a baba lassabb.38 hetet toltom holnap.
A kérdező hozzászólása: 37 hetes vagyok, és se jóslóim, se lelassulás, se pocak leereszkedés, csak napi 4-5 keményedés.Lehet, hogy ki sem akar jönni a picurkám.
A kérdező hozzászólása: Nagyon látványos amikor leereszkedik a pocak?Lehet, hogy csak én vagyok olyan bakfék, hogy nem vettem észre?Bár nekem ugyanolyannak tûnik a pocim, mint eddig, csak a mérete változott.
Szia!4 ujjnyit ereszkedik le a pocak az utolsó bordátol.Ezt akkor érzeda legjobban ha lefekszel és ugy tapizod ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Asszem a poci még a "helyén" van.Jó egészséget Mindenkinek!


Szülés előtt mindig, mindenkinél törvényszerűen lelassul a magzat mozgása?

Legjobb válasz: Nem. Neken vajudás alatt is rugdalt. :-)

Nem. Neken vajudás alatt is rugdalt. :-)
Kisfiam szülés elõtt 1 héttel már alig rúgkapált. De ha mozgott az fájt.
Neeeem!Én 2x szültem(mindkét alkalommal kisfiam lett), de vajúdás alatt is izegtek-mozogtak a kicsik.Holott az elsõ baba 40+5 hétre, a 2. 37+3 hétre született...szóval még ez sem jelent semmit.
Nem törvényszerû, hogy lelassul. Ha belegondolok, akkor végülis nekem lelassult a babám, de igazából még szülés elõtt is nagyon aktív volt, csak mondjuk magához képest kicsit kevesebbet rúgott.
A lanyom ugy ugralt a hasamban, hogy a szivhagfigyelo amit a korhazban raraktak csak ugy ugralt. Meg a szuleszno is nevetett. En is nevettem volna, de baromira nem voltam humoromnal egy ido utan.
Persze, de majd utána felgyorsul.

Szülés előtt mindenképp lelassul a baba?

40. hétben vagyok de még elég sokat mocorog és a hasam is fenn van.

Legjobb válasz: Nem feltétlenül lassúl le. Hogy a hasad fent van, az elég szontyi dolog, mert akkor lehet ráhúztok még 1-2 hetet. Vagy ezt csak te látod így, vagy az orvos is mondta?

Nem feltétlenül lassúl le. Hogy a hasad fent van, az elég szontyi dolog, mert akkor lehet ráhúztok még 1-2 hetet. Vagy ezt csak te látod így, vagy az orvos is mondta?
Szia én kedden töltöm a 40-ik hetemet.A hasam teljessen fent van.Már azt hittem ha keveset mozog a babám akkor közel a szülés, de ma nagyon aktív megint.Nekem elég erõs jóslófájásom is van, de a méhszáj még zárt.Orvosom szerint ráhúzok 1 hetet biztos.Az elsõ babám is 42 hétre született orvosi segítséggel.Remélem hamarossan szülünk!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok!amúgy 36. héttõl nyitva van a méhszájam és a m.lepény is III. fokozatban van.Szõrnyû ez a várakozás!Szép szülést Kívánok!
az enyém az utolsó pillanatban is aktív volt, de a hasam a szülés elõtt leszállt 3 nappal. sok sikert a szüléshez és kitartás
Nekem mindkét babám nagyon aktív volt, az elsõt a 41 héten indítani kellett, a második meg gondolt egyet a kiírt nap elõtt 3 nappal és 4 óra vajúdás után megszületett, és még vajudás alatt is mocorogtak mindketten.

Miért mondják hogy a baba lelassul a szülés elött pár héttel?

Pedig inkább az lenne a logikus hogy már akkor minden pici mozdulatát érezzük. Valóban lelassul majd? én 37 hetes vagyok és naprol napra jobban rugdalózik a babóm, fáj is rendessen néha :D

Legjobb válasz: Szerintem azért lassul le mert már szûk neki a hely odabent :)

Szerintem azért lassul le mert már szûk neki a hely odabent :)
Én nem éreztem, hogy lelassult volna, bár igaz végig nem volt egy nagy "randalírozó" odabent. Nekem nem volt különbség a szülés elötti napokon a babám mozgásában.
Igen, elvileg a hely miatt lassul le, én is 37 hetes, és valóban erõsen továbbra is rúgdos, helyezkedik, és tényleg néha elég kellemetlen.Úgy látszik a mi manónknak van elég helye odabent, majd ha a hasunk leereszkedik, akkor már nem lesz aktív annyira, de utána úgyis kibújik.Könnnyû szülést kívánok!
sziasztok 37hetes vagyok, a hasam leereszkedett, a babóm beállt, de ez sem zavarja a mozgásban.folyamatosan ficánkol, és most fájdalmas csak igazán :S de örülök, hogy érzem boldog babavárást
Én 38 hetes vagyok és még mindig nagyon aktív a babám, irtó sokat mozog és rugdos...
A kérdező hozzászólása: Hát igen, akkor a ti manótok is aktivkodik.Köszi a véleményeket
az én kisfiam végig fickándozott, még a betöltött 40.-ik hét után is.9 nappal túlhordtam de még akkor is ficánkolt egyfolytában, csak az utolsó nap nem mert már nem érezte jól magát, sajnos császár lett de nem baj mert megmentette az életünket.Most 9 hetes és egyfolytában jár keze lába születése óta, mint a pocakomban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!