Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt lehet menni szülési (5 db)

28 naptári nap
Egy hónnappal a szülés várható idõpontja elõtt lehet elmenni, de talán jobban jársz, ha nem szülési szabira, hanem táppénzre mész arra az egy hónapra és utána, a születés után kezded meg a szülési szabadságod.
Szülés elõtt nem hogy lehet, kötelezõ elmenni x idõvel, amire nem esküszöm meg, hogy mennyi. A tb tud neked ebben segíteni.
szia! munka törvénykönyve : szülési szabadság: a terhes, illetõleg a szülõ nõt 24 hét szülési szabadság illeti meg, amelyet úgy kell kiadni, hogy 4 hét lehetõleg a szülés várható idõpontja elé essen. A szülési szabadság megilleti a gyermekgondozási szabadsága alatt ismét szülõ nõt is. Ilyenkor a szülés várható idõpontját megelõzõ 28. napon az addigi fizetés nélküli szabadság megszakad, és a szülési szabadsággal folytatódik. A szülési szabadság idejére a társadalombiztosítás által finanszírozott terhességi-gyermekágyi segély jár, valamint jár rendes szabadság is, amelyet a munkába visszatéréskor kell kiadni. remélem tudtam segíteni, boldog babavárást :) pusza :)
4 héttel.
4
Igen hivatalosan 28 nappal a kiírt dátum elõtt.
Igen, maximum a szülés kiírt idõpontja elõtt 4 héttel. Elõtte táppénzen lehet lenni, vagy a rendes szabit kivenni, ha még van. Miért szeretnél hamarabb menni? Anyagilag jobb minél késõbb kezdeni.
Akkor már menj el most táppénzre, mert ha július 31-ig megkezded a táppénzt, akkor utána már végig megkapod a 70%-ot! Viszont arra figyelj, hogy ha még nem vetted igénybe a 15 nap betegszabadságot, amit a cég "fizet", akkor már lecsúsztál errõl sajnos, mivel ez nem számít bele. Elõször ezt a 15 napot kéne letöltened, utána jöhet majd csak a táppénz.
A kérdező hozzászólása: 4 héttel elõtte, ez a maximum?
A kérdező hozzászólása: Most vagyok 16 hetes és 2 hete megkaptam a kollégám feladatát is (így most egyedül látom el azt, amit eddig ketten csináltunk) és jövõhéttel még "be kellene segítenem" egy másik osztályon is. És ez a "divat" ennél a cégnél, ha el akarják üldözni az embert. Én viszont majd egészséges kisbabát szeretnék szülni, akivel öröm a 9 hónap, nem megszakadás... Ennyi:) Köszönöm a válaszokat!

TGYÁS-ra csak a 36. héttől lehet menni vagy a szülés előtt 4 héttel? Nekem 38. héten tervezett császárom lesz, 34. héttől mehetek TGYÁS-ra?

Legjobb válasz: Én úgy tudom TGYÁS-ra a szülés kiírt dátuma elõtt 28 nappal lehet menni. Ez 28db naptári nap, hétvégével és mindennel.

Én úgy tudom TGYÁS-ra a szülés kiírt dátuma elõtt 28 nappal lehet menni. Ez 28db naptári nap, hétvégével és mindennel.
A várható szülés elõtt 28 nappal. Attol fugg, hogy az orvodod mit jelol meg várható szuleskent.
én úgy tudom, a orvosod kiad egy igazolást a szülés várható idõpontjáról és az azt megelõzõ 28 napra lehet már szülési szabira menni. (6 hónapra jár a tgyás, ha szülési szabin is vagy, akkor azzal együtt számolják, tehát anyagilag mind1 nekem azt mondta a cég könyvelõje, úgyhogy akár a betegácsi is megteszi ilyenkor... a kezelõorvos pedig simán kiírhat 9-es kóddal betegácsiba, a kismamákkal kapcsolatban elég készségesek ilyen téren)
Off lesz, de mi az a betegácsi?
gondolom beteg állományt értett ez alatt
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a válaszokat! A betegállomány nekem nagy anyagi kiesés lenne, mert napi maximum összege van, ami a fizum fele sincs, úgyhogy TGYÁS-ra mennék.
Vigyázz, mert nem a tervezett császártól számítják vissza a 28 napot, hanem a szülés várható ideje elõtt 28 nappal! Nem mindegy, majdnem beleszaladtam ebbe a hibába. (ha nagyon nagy a gáz, próbálj beszélni a dokival, hogy írja elõrébb az idõpontot), akkor viszont dugd el a terheskiskönyvet, ha más az idõpont benne!
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! De nem csak a doki igazolását nézik? Ha arra a tervezett császár napját írja várható szülési idõpontnak, akkor ki nézné a kiskönyvet?


Szülés előtt táguló medencét lehet érezni? Olyan feszítő érzésem van odalent a csontjaimnál, mintha menne széjjel.

40. héten vagyok, jóslófájásaim, görcseim nincsenek.

Legjobb válasz: Minden bizonnyal azt érzed - én még csak 27 hetes vagyok, de nekem is vannak hasonló érzéseim. Könnyû szülést és minden jót!:-)

Minden bizonnyal azt érzed - én még csak 27 hetes vagyok, de nekem is vannak hasonló érzéseim. Könnyû szülést és minden jót!:-)
Igen, a medence csontjai szétcsúsznak kissé (nekem sajnos úgy is maradt, szélesebb lett a csípõm).
Igen, az elõttem levõvel egyetértésben vagyok. Lehet érezni, nekem folyamatosan csúszott szét míg terhes voltam és úgy is maradt.Kb 10-15 centi a körben a plussz. De hallottam már olyat is, hogy ilyen fájdalmakkal kezdõdik a szülés!!Van akinek a dereka és a csípõje fáj szinte csak. Könnyû és gyors szülést.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) viszont :)

Szülés előtt 1-2 héttel, mikor már vizesedik a test, még el lehet menni szőrteleníttetni meleg gyantával? A meleg nem zavarja a baba fejecskéjét, ami ilyenkor azért már jól lent van, szinte befordulva?

Közületek volt valaki szülés el?tt? Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: A lábadat szõrtelenitheted vele, de a hüvelyhez közeli részt inkább borotváltasd. Igen meleg a gyanta és a bõröd is egyre érzékenyebb a nyomás hatására.

A lábadat szõrtelenitheted vele, de a hüvelyhez közeli részt inkább borotváltasd. Igen meleg a gyanta és a bõröd is egyre érzékenyebb a nyomás hatására.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!