Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt lehet (85 db)

Mi a tapasztalata annak, aki már szülés előtt szedett homeopátiás készítményeket? Azt gondoltam, hogy segít tágítani a méhszájat már a szülés előtt, lehet, hogy rosszul gondolom. Csak a vajúdás alatt segít tágulni? Akkor miért kell előbb szedni?

a 36.hétt?l szedem a caulophillum Ch9-et 2x5 golyót, a cimicifuga Ch9-et 2x5 golyót, és iszom a málnalevél teát 2csészével naponta. eltelt már 3 hét azóta. a 32.hétt?l C2100-as a méhszájam.

Legjobb válasz: Szedd nyugodtan, bajod nem lesz tõle. Nekem sajnos nem segített... De talán most a másodiknál sikerül tágulnom, bár csak a málnalevélteát iszom.

Szedd nyugodtan, bajod nem lesz tõle. Nekem sajnos nem segített... De talán most a másodiknál sikerül tágulnom, bár csak a málnalevélteát iszom.
Gratulálok a babód megszüléséhez/megszületéséhez! :) :) Mennyire tágultál gyorsan végülis? Szedted a kórházban is, vajúdás közben?
A kérdező hozzászólása: sziasztok! hazaértünk a kórházból!! vasárnap 18-án este született meg a kisfiúnk és szerintem nagyon sokat segítettek a bogyók, mert jól tágultam!!!!
Szia, hogy vagytok? :)
:) ) akkor kisfiammal küldjük a pozitív energiákat a hétvégén! :)
A kérdező hozzászólása: 04-12 11:45-ös válaszoló válasza alapján úgy dönöttem, hogy 3x5golyóra emelem az adagokat... képzeljétek! ma voltam vizsgálaton, nem kell befeküdnöm, rendben vagyok, a szülésznõ szerint a hétvégén lesz vmi és és és és!!!!! c1111 a méhszájam, felpuhult és beékelõdött a baba fejecskéje!!!!! szóval tuti, hogy mégis segítenek a bogyók! :-) a dokim is bíztatott a hétvégével kapcsolatban, de azért õk nem szívesen bocsátkoznak jóslásokba... :-) remélem a hétégén már tényleg a karjaimban tarthaom a kisfiúnkat!!!!
A kérdező hozzászólása: szuper! nagyon szépen köszönöm!!
Szia az elõzõ vagyok és én úgy szedtem, hogy: 37. hét: minden nap 2-szer 5 golyó cimicifuga 38. hét: minden nap 3-szer 5 golyó caulophillum 39. hét: minden nap 4-szer 5 golyó cimicifuga 40. hét: minden nap 5-ször 5 golyó caulophillum Tágulási adataim belsõ méhszájra vonatkoztatva: 38. hét: 1 ujjnyi 39. hét: 2 ujjnyi 40. héten már nem vizsgált, nehogy meginduljon az miatt a szülés (valsz 3 ujjnyi) A betöltött 40. héten, a kiírt napon hajnali 2:30-kor indult meg a vajúdás, és 4 órás otthoni vajúdással 4 ujjnyi belsõ méhszájjal mentem be, és ezeket a fájásokat még nagyon jól lehetett kontrolállni, sõt még az 5 ujjnyinál lévõ kontrakciókat is be tudtam fogadni, csak a legvége volt a kimerítõ (2 óra), amíg helyesen beállt a buksija a szülõútba, mert elõször arccal akart megszületni. Azóta is nagy arc a fiam! :D A szülésznõm szerint ez egy jóó kis koktél volt! De halkan megjegyezném, az egyik ismerõsömnek is ajánlottam és bár nem tudom be tartotta e végülis, de õ nem tágult tõle, pedig 10 nappal túlhordta. A fájásokat már 2 ujjnyinál nem tudta befogadni és EDA-t kért, de 8 óra EDA-val sem tágult, és neki is rosszul ékelõdött be a kisfia, az EDA miatt nem ugrálhatott, hogy kibillentsék a kisfejét, így végül császározták. Bízom benne, neked használni fog, és átélheted a természetes szülés csodáját! :)
A kérdező hozzászólása: mindenképp szedem, meg a szülõszobára is viszek és szopizáshoz is homeopátiás segítséget veszek igénybe. amúgy azért a kérdés, mert elkeseredtem, hogy a dokim szerint teljesen éretlen a méhszájam, és nemsoká lejár a kiírás.... csütörtökön. akkor eldönti be kell-e feküdnöm. viszont a szülésznõm is mondta, hogy szedjem csak a bogyókat, mert azóta rendszeresek a jóslóim, a keményedések és ez segít felpuhítani, még ha nem is kezd nyílni a méhszáj.
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó válaszoló!! hogyan szedted a bogyókat?
Szerintem nekem segített. Bár én nem így szedtem, de tény, hogy a 38. héten 2 ujjnyi voltam már belül és mire beértem a kórházban a kiírás napján már 4 ujjnyi volt a belsõ méhszájam, és ezek a fájások még nem viseltek meg. Az utolsó 2 óra már fájt. De nálam rosszul ékelõdött be a fiam, és 5 ujjnyi méhszájjal 2 órán át rugóztam a labdán. Ez ritka, ha jól ékelõdött volna be, akkor szinte már azonnal kimondtam volna, hogy jöhet következõ, de így kellett 2 hét felejtés...:) :) A következõ szülésre is homeopátiásan is fogok készülni! Használni fog, nyugi! :) ;)
Állítólag a málnalevél tea túlhordást eredményez, itt olvastam valahol, nem tudom mennyi a valóságalapja. Én is szedtem a homeós bogyókat 37 héttõl, meg szüléskor is. Nem tudom hogy ettõl vagy egyébként is így lett volna, de szülés elõtti nap 2 ujjnyira voltam nyitva. A magzatvíz folyt el, onnan számolva 2, 5, a fájásoktól számolva 1, 5 óra alatt kezemben volt a manó. Könnyû szülést neked!!
Én is szedtem és ittam a teát is mégis 12 órát vajúdtam, már majdnem császár lett a vége. Szerencsére az utolsó órákban elkezdtem tágulni, így simán szülhettem. Nekem nem használt.
Én is szedtem a 36. héttõl a kétféle homeós bogyót, én sem tágultam szinte semmit. 9 nap túlhordás után indították a szülést. Amikor bementem reggel, elkezdtük félóránként adagolni a bogyókat, és akkor csinált is fájásokat (amik, mint késõbb kiderült, szinte semmik nem voltak). Oxytocint kaptam, brutál fájásokkal 5 és fél óra alatt lett meg a kicsi fiam. Azt mondta a doki, hogy sokkal hosszabbra számított, végülis lehet, hogy részben a bogyóknak köszönhetõ.
Én is szedtem, és ittam a málnalevél teát is. Nekem nem segített. 10 órás valyúdás után is teljesen zárt volt a méhszájam. Császároztak. Persze azért szedd, rosszat nem teszel vele!
Én is ugyanezeket szedtem, mint Te és vajúdás közben is végig fél óránként. Igaz, hogy burkot repesztettek, mert túlhordtam a fiam, de a burokrepesztéstõl számítva 4 óra múlva meglett a babám és semmi mást nem kaptam. Hogy ennek köszönhetõ-e, vagy sem, nem tudom, de ártani biztos nem árt. Tuti szedni fogom a 2.-nál is. Könnyû szülést és sok boldogságot a babához!
A kérdező hozzászólása: igen, szedtem, kb. egy-másfél óra alatt már a szülõágyon voltam a vajúdóból, mert jött a kitolás!

Szülés elött lehet tünet, hogy nagyon vizes vagyok?

Eddig nem voltam,most meg olyan a lábam,hogy rossz ránézni.Nincs bokám:(,az ujjaim is ducik.

Legjobb válasz: Szia! Nekem a szülés elõtti napon olyan lett a lábam, mint egy mamutnak! :) Úgyhogy lehet! Könnyû, gyors és szép szülést Neked! Utána pedig jó babázást! 6 hónapos kisfiú anyukája

Szia! Nekem a szülés elõtti napon olyan lett a lábam, mint egy mamutnak! :) Úgyhogy lehet! Könnyû, gyors és szép szülést Neked! Utána pedig jó babázást! 6 hónapos kisfiú anyukája
en meg szules utan is a labom olyan volt hogy aki latta megijedt tole, akkorara dagadt be! ugy hogy ne aghgodj lehetsz vizes
A kérdező hozzászólása: Hát, köszi...tényleg olyan vagyok mint egy mamut.:) Bizom benne hogy még ma szülök!!! Jó babázást nektek!!!
Szia! Én már a 30. héttõl nagyon durván vizes vagyok! Még nem szültem meg. Mindenképpen "szülés elõtti tünet", de nem biztos, hogy ma vagy holnap szülni fogsz. Lehet még 3 hétig is így marad. :( 37 hetes kismama vagyok, és nagyon várom én is a szülést! Na majd hátha a hidegfront!
A kérdező hozzászólása: Köszi!!Remélem bejön!!!:)
Szia! Én már 21 hetes korom óta vizesedek...

32 hetes terhes vagyok, még dolgozom. Hol ill. hogy kell intézni a szülési szabadságot? Azt tudom, hogy 1 hónappal a szülés előtt lehet elmenni rá.

Legjobb válasz: Nekem 25 hetesig kellett írásban jeleznem hogy mikorra vagyok kiírva, mior szeretnék szülésire menni, illetve magát a tényt is, hogy terhes vagyok, orvosi igazolással bizonyítva. Kérdezd meg a munkahelyeden, nehogy lemaradj valamirõl, vagy kimaradj valamibõl.

Nekem 25 hetesig kellett írásban jeleznem hogy mikorra vagyok kiírva, mior szeretnék szülésire menni, illetve magát a tényt is, hogy terhes vagyok, orvosi igazolással bizonyítva. Kérdezd meg a munkahelyeden, nehogy lemaradj valamirõl, vagy kimaradj valamibõl.
Én pont ma intéztem a papírt a szülési szabi miatt. A várható terhesség elõtt 4 héttel korábban lehet megkezdeni. Én meg is kezdem, mert ha csak a kiírt idõpontban megyek szülési szabira, akkor pár nap miatt átcsúszok jövõ januárra, így kevesebb lesz a gyed (mivel azt az elõzõ évbõl számolják) De így, hogy 28 nappal korábban megkezdem, december közepén jár le a szülési szabim és a 2008-as bérembõl számítják a gyed-et, ami sokkal jobb lesz! Erre érdemes figyelni (anyukám munkaügyes, 30éve ezt csinálja, és Õ segít nekem ebben) A házi orvosnak kell vinni egy papírt a nõgyógyásztól, amin fel van tüntetve, hogy valóban terhes vagy és a szülés várható idõpontja 2009....stb. A házi doki pedig ez alapján fogja lezárni a táppénzt (én már azon vagyok) és megkezdjük a szülési szabit. Remélem tudtam segíteni! 33 hetes kismama
Bocs, javítok: minden évszám egy évvel több, bocsi :)
Én úgy tudtam, hogy a táppénz nem számít bele a tgyás és a gyed kiszámításába!
Az utolsó válaszadótol kérdezém, hogy nem az lenne a jobb ha átcsúsznál 2009-re? Mert akkor számolják a 2008-as béredbõl a gyedet így viszont ha nem csúszol át, akkor a 2007-esbõl fogják, nem?
nem, pont nem szabad átcsúsznom 2010-re, mert akkor a 2009-es bérbõl számítják, tehát az ideibõl, ami tele van táppénzzel...így a 2008-as bérembõl fogják (tavaly végig dolgoztam, 1 napot se voltam tp-en)


Pécsi klinikán szültek, kaptatok beöntést szülés előtt? Lehet kérni v. választani? Milyen volt a szülésetek? Köszi 36 hetes kismama

Legjobb válasz: Ugyan nem Pécsett szültem, de a Te és a kicsi érdeke is az, hogy kapj beöntést. Kivédi a balesetet, gátrepedés/metszés esetén a fertõzést, és gondolom, azt sem szeretnéd, hogy a baba székletbe és vizeletbe szülessen bele. Általában minden klinikán adnak, jogod van visszautasítani, ahogy a borotválást is. A szülés elõtt én is kaptam, szükség is volt rá, mert borzasztóan erõs székrekedésem volt már napok óta, és a toló fájásokat székelési inger kíséri.

Ugyan nem Pécsett szültem, de a Te és a kicsi érdeke is az, hogy kapj beöntést. Kivédi a balesetet, gátrepedés/metszés esetén a fertõzést, és gondolom, azt sem szeretnéd, hogy a baba székletbe és vizeletbe szülessen bele. Általában minden klinikán adnak, jogod van visszautasítani, ahogy a borotválást is. A szülés elõtt én is kaptam, szükség is volt rá, mert borzasztóan erõs székrekedésem volt már napok óta, és a toló fájásokat székelési inger kíséri.
Szintén nem Pécs, de én nagyon féltem a beöntéstõl. Aztán a 36. héten vaklárma miatt ugyan, de a szülõszobán kötöttem ki, ahol abszolút elszálltak az aggályaim. Elõször is vissza lehet utasítani, de semmiképpen nem érdemes, másodszor pedig láttam egy elõkészítést szinte végig (nyilván nem az orrom elõtt csinálták a beöntést, hanem függöny mögött :o), és a lány, aki mellettem feküdt és már épp vajúdott azt mondta, hogy nagyon félt ugyan, de hatalmas megkönnyebbülés volt a beöntés, és nem is érezte kellemetlennek. Szóval nyugalom, és bár le lehet róla mondani, de én sem javaslom. 38 hetes km
Én Pécsen szültem, de császárral. Nem kaptam beöntést. Egyébként a bababarát kórházak többségében már nem erõltetik a beöntést, mivel rájöttek, hogy nem védi ki a "baleseteket", sõt, beöntés után gyakrabban fordul elõ, mivel fellazítja a dolgokat, és késõbbi hasmenést is okozhat. Több ismerõsömmel is beszélgettem errõl, akik már szültek, és közülük aki kapott beöntést, azzal történt baleset szülés alatt, aki meg nem, azzal nem.
Hûha, ez érdekes statisztika. :) )
Pécsett lehet kérni kúpot is, de én viszek magammal, majd a szülésznõm segít dönteni. 31 hetes kismama
utolsó! (bocsi, hogy beleoffolok, de érdekel a téma) a kúp az hogy? vagy mi? nem vagyok még pocós, csak erre tévedtem, és nem tudom, mit jelent a válaszod :)
Hashajtó kúp, ugyanaz a "végeredmény", mint a beöntésnél, csak egyel humánusabb módszer :)

Szülés elött lehet Spirált feltetetni?

17 éves vagyok, és majd szeretnék a közeljöv?ben ehez a megoldáshoz folyamodni. És arra lennék kíváncsi, hogy meg-e lehetne ezt oldani és milyen áron?????

Legjobb válasz: nem lehet. egyébként az ára több tízezer forint.

nem lehet. egyébként az ára több tízezer forint.
Kõneeee!!!! :D
Csõ Odett!!!
A kérdező hozzászólása: oh...Na ez jó hír!! Köszi! :)
van minispirál nem szült nõknek, kérdezd a nõdokit.
:) xD
A kérdező hozzászólása: hát...
pöff... :S ez igaz!!!!!! Gondold meg!!!!!! :D Nem jó a gumi???? xD
Nem lehet, egyébként tõlünk nyugatabbra már totál leszoktak róla, mert egy csomó csúnya mellékhatása is van, meg nem is százszázalék. Milyen jó lehet teherbe esni úgy, hogy egy fém bigyó van a gyerek mellett, nem?
A kérdező hozzászólása: Szia Adri!!!! XD neked nem kell spirál?
nem tudom olvasod e még, de nem több tízezer ft, az enyém 8 ezer ft-ba került!
4 héttel.
4
Igen hivatalosan 28 nappal a kiírt dátum elõtt.
Igen, maximum a szülés kiírt idõpontja elõtt 4 héttel. Elõtte táppénzen lehet lenni, vagy a rendes szabit kivenni, ha még van. Miért szeretnél hamarabb menni? Anyagilag jobb minél késõbb kezdeni.
Akkor már menj el most táppénzre, mert ha július 31-ig megkezded a táppénzt, akkor utána már végig megkapod a 70%-ot! Viszont arra figyelj, hogy ha még nem vetted igénybe a 15 nap betegszabadságot, amit a cég "fizet", akkor már lecsúsztál errõl sajnos, mivel ez nem számít bele. Elõször ezt a 15 napot kéne letöltened, utána jöhet majd csak a táppénz.
A kérdező hozzászólása: 4 héttel elõtte, ez a maximum?
A kérdező hozzászólása: Most vagyok 16 hetes és 2 hete megkaptam a kollégám feladatát is (így most egyedül látom el azt, amit eddig ketten csináltunk) és jövõhéttel még "be kellene segítenem" egy másik osztályon is. És ez a "divat" ennél a cégnél, ha el akarják üldözni az embert. Én viszont majd egészséges kisbabát szeretnék szülni, akivel öröm a 9 hónap, nem megszakadás... Ennyi:) Köszönöm a válaszokat!

Teljesen el vagyok keseredve! Hasonló helyzetű kismamák! 38+4 napos vagyok és a napokban bolhacsípések lettek rajtam, azt sem tudtam mi az soha életemben nem volt még dolgom velük, most meg pár nappal a szülés előtt! Lehet valami baja a picurnak?

Legjobb válasz: Én 38+5 vagyok. Biztosan bolhacsípések? Csak azért kérdezek vissza, mert az én hasamon is vannak apró kis valamik, amikre a védõnõ azt mondta, a terhesség hozta ki. De nálam a lábaimon és a karomon is vannak ilyen pöttyök. Elõtte sem volt szép a bõröm, de most abszolút nem az. Mindenesetre kérdezz rá a védõnõnél, vagy ha nagyon aggaszt, akkor egy bõrgyógyásznál!

Én 38+5 vagyok. Biztosan bolhacsípések? Csak azért kérdezek vissza, mert az én hasamon is vannak apró kis valamik, amikre a védõnõ azt mondta, a terhesség hozta ki. De nálam a lábaimon és a karomon is vannak ilyen pöttyök. Elõtte sem volt szép a bõröm, de most abszolút nem az. Mindenesetre kérdezz rá a védõnõnél, vagy ha nagyon aggaszt, akkor egy bõrgyógyásznál!
Szia! Bizti bolha csípés? Mert ha van háziállatotok pl. kutya , macska; ott elõbb kijött volna az ilyen. A bolha általában a "melegebbvérû" testeket szereti, ha nincs jobb , akkor mászik át az emberre. Igen , még terjedhet úgy is, hogy pl "bolhás" ember mellé ülsz valahol , de azok a bolhák fürdéssel könnyen távoznak. (ne értsd félre , nem a fürdésre célozgatok!!) Szerintem menj el házidokihoz , az a biztosabb. Egyébként rajtam is vannak ilyen pontszerû "kiütések" , néhány, de ezek inkább apró pattanások , fõleg a hasimon ; de nem is viszketnek.Lehet hogy ez is a hormonoktól van... 35 hetes kismami
elõzõ vok. ezért szeretek néha ide irkálni! :) ))az elsõ válaszoló most megnyugtatott , hogy nem egyedül van ilyen "kiütésem". Csak én is furcsállottam ezt , mert a hasamon terheség elõtt semmi pötty nem volt. Most valamelyest elégedett vagyok :D bocsi , tudom ez nem fórum! :D
A kérdező hozzászólása: Sajnos tutti, mert szerintünk bolhákat is találtunk. A neten néztük meg a képüket és hasonló:( Nekem is vannak kiütéseim a pocakomon, de azok teljesen mások, ezek meg viszketnek is:(( Ma hívok szakembert és kiirtatom Õket de nagyon bánt a dolog, most takaríthatok moshatok újra mindent pedig már minden kész volt:(((
Szia! Amióta terhes vagyok, kétszer hoztam haza valahonnan bolhát. Egyszerûen fogalmam sincs honnan?! Elõtte soha, pedig a családban mamáméknál cica van, tesóméknál kutya. Õsszefüggésben lehet a terhességgel???Én már arra gondoltam, hogy megváltozott az illatom, vagy a vérem, vagy valamit éreznek??? Egyébként ezek a cicák, kutyák ápoltak, tiszták, bolhairtó cseppel kezeltek. ugyhogy én már arra is gondoltam, hogy esetleg a fûben szedtem össze(voltunk játszótéren)A párom csak nevet ezen, hogy amióta terhes vagyok kétszer is bolhát hoztam haza. Ja és nagyvárosban élünk, bérházban!!!De tuti, hogy az mert mind a kétszer megtaláltam, és nem több volt, csak mind a kétszer 1.A kérdésedre válaszolva, nem lesz a picinek semmi baja tõle. 39 hetes
A kérdező hozzászólása: Sajnos nálunk több van, ma jönnek a bolhairtók eléggé megviselt a dolog:( Kínosan rend és takarítás mániás vagyok és így még nehezebb a helyzet. Mi budapesten lakunk kertkapcsolatos társasházban ahol néha macsekok jönnek-mennek. Én is arra gondoltam onnan jött(ek). De én ott is teregetek, szval kíváncsi vagyok mi lesz a mai irtás után!? Meg azért is idegesít a dolog mert a manó ruhái ágya szval mindene kész és nem elzárt szekrényben van, hanem egy gardrób szobában a mi ruháinkkal együtt, szval szerintem moshatom újra az egészet:(((

Valaki igényelt már szülés előtt 28 nappal szülési szabadságot, ( Tgyást ) Úgy tudom hogy már szülés előtt meg lehet igényelni. MIlyen iratok kellenek hozzá?

Legjobb válasz: Igen,a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal lehet igényelni. Elvileg a munkahely intézi,Neked csak egy igazolás kell a dokitól. Ha Te igényled,akkor az igazolás a dokitól,a MEP honlapjáról le lehet tölteni a nyomtatványt az igényléshez. Nem rémlik,hogy bármit is le kellett volna fénymásolni-mondjuk ennek lassan két éve....

Igen, a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal lehet igényelni. Elvileg a munkahely intézi, Neked csak egy igazolás kell a dokitól. Ha Te igényled, akkor az igazolás a dokitól, a MEP honlapjáról le lehet tölteni a nyomtatványt az igényléshez. Nem rémlik, hogy bármit is le kellett volna fénymásolni-mondjuk ennek lassan két éve....
lehet, én is így csináltam. a munkahely intézi, õk megmondják mik kellenek hozzá. Csak idõben intézzétek mert nekem nagyon nehézkesen ment még 2012-ben
én a hónap elején igényeltem, de én gyes-en vagyok!Nekem kellett írnom egy lemondó nyilatkozatot, hogy a tgyás javára lemondok a gyes-rõl, plusz a tgyás igénylõ papír, dokitól igazolás, hogy tgyás-ba vett és a kiskönyv elsõ oldaláról, hogy mikorra várható a szülés!Én ezeket adtam be, nehogy aztán kitalálják, hogy valami hiányzik és ezt a pakkot postáztam a munkahelyemre!Elvileg 10-ig meg kéne kapnom a tgyást, ahogy a többiek a fizut!Meglátjuk!
utolsó vagyok...még annyi, hogy azt hittem ezt sokkal elöbb el tudom intézni, de a legkorábban a szülés elött 28 nappal tudja kiállítani a papírt, tehát elvileg a folyósítás és az igénylés között 28 napod van, hogy elintézd!
A kérdező hozzászólása: aha, értem, köszi. De lehet ugye szülés után is rögtön igényelni a tgyást? Mert én most táppénzen vagyok szülésig. Adókártyám kell a tgyás igényléshez?
Lehet persze utána is...az elsõ terhességnél én is csak utána igényeltem, mert szülésig táppénzen voltam, de most a gyes elég karcsú, így most elötte kértem!Amúgy számolj utána, hogy mennyit kapnál tgyás-ra mert ha több mint a táppénz akkor érdemes elötte megigényelni! Tajszám kell hozzá, adó nem!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen. a tgyáson kivül milyen iratokat kell elintézni a szülés után?

Szülés előtt beöntés vagy kúp? Melyik a jobb, már ha lehet ilyet mondani.

Legjobb válasz: Szerintem a bentés "jó" szülés elött,megtisztulsz, nem nyomja a baba a székletet maga elött,nem izgulsz azon , hogy mit szól a doki , hogy más is jön a gyerekkel...Kicsit ciki az biztos de hatásos.Nem szülünk annyiszor hogy ne lehetne kibírni.Szép szülést!

Szerintem a bentés "jó" szülés elött, megtisztulsz, nem nyomja a baba a székletet maga elött, nem izgulsz azon , hogy mit szól a doki , hogy más is jön a gyerekkel...Kicsit ciki az biztos de hatásos.Nem szülünk annyiszor hogy ne lehetne kibírni.Szép szülést!
Nem vagyok egy anyámasszony katonája, de a beöntés iszonyatos! Én elõször 6 éves koromban kaptam, aztán meg 3 éve az elsõ szülésemnél, de mondhatom: ugyanolyan rossz volt mint gyerekkoromban. Ráadásul nem egy olyan embert ismerek, aki kapott beöntést és mégis kijött a kaki a babával együtt. Sõt, engem szülés alatt folyamatosan etetni, itatni akartak (más kérdés, hogy enni nem tudtam, mert folyamatosan hányingerem volt), akkor meg mire jó? Mégiscsak a 21. században élünk, szerintem a kúp sokkal emberibb formája a dolognak, bár ahhoz még nem volt szerencsém. 39 hetes
Én nem kaptam beöntést soha. De szülésnél kúpot kaptam. Az nem volt vészes, én a következõnél is eszt kérem.
Én csak a beöntésrõl tudok nyilatkozni, nekem nem volt vészes, és mikor megkaptam, pontosabban mikor kipucolódtam, akkor kicsit megnyugodtam, de mondjuk én még szülés közben is azon aggódtam, nehogy... A beöntés talán gyorsabban hat, de ha van idõd, akkor jó a kúp. (Én sajnos hánytam közben, pedig 13-14 órával elõtte ettem utoljára. Az is elég cikis volt.)
Nekem az elsõ szülésemnél beöntés volt, és nagyon nem jo élményeim vannak. (borotválásról meg pláne nem) én most fogok szülni 1 hét mulva és ha választhatok a kettõ között, szivesebben dõntenék a kup melett, szerintem sokkal jobb! Már ha lehet ezt jonak nevezni :) 39 hetes mama
én kúpot kaptam és rendesen kipucolt!nem volt gond szülés alatt!!!!kb. fél vagy 3negyed óra volt mire hatott!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi mindenkinek a gyors választ!
Egy jó idõben beadott, megfelelõ hõmérsékletû beöntés sokat segít a tágulásban.Nekem nem volt gáz a beöntés.A szülésznõ nagyon jó fej volt!Megvárta a fájás végét és akkor csinálta.Mire végeztem volna a kipucolódással már jöttek a tolófájások.Még volt idõ lezuhanyozni is.Én azt fogom kérni megint.Nekem tényleg sokat segített!
Én is beöntést kaptam, de sokkal rosszabbra számítottam. De én úgy voltam vele, hogy az ilyenekkel nem fogok foglalkozni, a baba érdekében kutya kötelességem mindent elviselni.

Igaz hogy az anyaságit a szülés elött 4 héttel lehet igényelni?

Legjobb válasz: Hát azt nem tudom,de mi mindent utána intéztünk,mert szülés elött nem foglalkoznak vele.Csak ha megvan a baba.Szülés után 1 honappal mentünk

Hát azt nem tudom, de mi mindent utána intéztünk, mert szülés elött nem foglalkoznak vele.Csak ha megvan a baba.Szülés után 1 honappal mentünk
Szia! Nem! A MÁK-tól célszerû elkérni a nyomtatványt még a szülés elõtt, amit tudsz, azt elõre kitöltheted rajta. De mivel a családi pótlék igénylésével egyidejûleg kell beadni, ahhoz pedig kellenek a baba adatai, születési anyakönyvi kivonata, TAJ-száma, így nem tudod elõtte intézni. Sajnos egyébként sem fizetnek elõre semmit. Mert ne legyen, de mi van, ha... Sajnos én a szocpolon kívül nem tudok semmi mást, amit elõre fizetnének:( Szóval szerintem Te a TGYÁS-sal kevered, amit valóban lehet igényelni a szülés kiírt idõpontjától számított 4 héttel korábban.
nem mert kell hozzá az anyakönyvi kivonat meg a taj száma a babának
Nem kell hozzá anyakönyvi kivonat! 28 nappal a szülés elõtt kérhetõ , amit a kiírtidõponttol kell visszaszámolni.. a munkahelyen kell kérni, mert ha nem kifizetõhely, akkor is õk intézik..mivel szabadságnak minõsül. A terhes kiskönyv elég hozzá, megfelelõ oldalak kifénymásolva, majd utólag a szülés után ha mentek a családi pótlékot intézni , mert azt a baba taj kártyájával lehet, akkor kell szólni, hogy az anyakönyvi kivonatot bemutatnád a tgyás miatt utólag..lehet hogy a munkáltató is kéri majd utólag.
Mi mindent szülés után 1hónappal intéztünk a gyerek anyakönyvi kivonatával és lakcím kártyájával.. Bementünk személyesen a Teve utcába és utána a MÁK-hoz és ott leadtuk a nyomtatványokat. 2hétre rá küldték is.
CSAK szülés után lehet. Az elõzõ hozzászóló összetévesztette a terhességi gyermekágyi segéllyel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!