Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt kezdjem el a (4 db)

Én a 37. héten csináltam ezeket.
Szia. Én 34 hetes vagyok, és pont ezen agyalok napok óta, nem akarom se túl korán, se az utolsó pillanatban, fõleg nem apára hagyni :-) Én úgy terveztem, hogy jövõ héten nekiállok kimosni, kivasalni mindent, most még cimkékkel sorakoznak a szekrényben, de már nagyon türelmetlen vagyok, úgyhogy nem halogatom tovább, biztos eltart pár napig, mire mindent rendbe teszek.
Szerintem érdemes a 36. hétig mindent megcsinálni, hogy biztos ne másra kelljen bízni. Unokatesóm a 36. héten elment sima vizsgálatra és ottfogták szülni. Mivel nem lehet kiszámolni, hogy mikor indul be a szülés nem érdemes az utolsó pillanatig halogatni. Én most vagyok 37 hetes, kimostam mindent a múlt héten, kivasaltam, a saját cuccaimat meg a baba kórházi motyóját ma fogom táskába rakni. Jobb az ha nem kell másra hagyni az ilyesmit.
Én a ruhákat nem mosom ki addig amig a baba meg nem érkezik. Sok cuccot vettem újszülött méretben, ami lehet hogy túl kicsi lesz neki, így csak a nagyobbakat fogom rendbetenni. Ha pedig normális pici baba lesz, valaki kimossa nekem a picuri ruhákat, egyéb esetben vissza tudom vinni cimkéstõl a boltba, és mást venni helyette.

A várható szülés előtt mennyivel kezdjek el vasalni babarucikat?

Legjobb válasz: Amikor jól esik. Csak zacskózd be utána, hogy nem porosodjon. Én csak elsõ babával vasaltam, másodikkal-harmadikkal már nem. Csak megrázogattam vizesen és úgy szárítottam meg.

Amikor jól esik. Csak zacskózd be utána, hogy nem porosodjon. Én csak elsõ babával vasaltam, másodikkal-harmadikkal már nem. Csak megrázogattam vizesen és úgy szárítottam meg.
ne porosodjon*
A kérdező hozzászólása: 30 hetes vagyok. Pár hete - amikor még jobb idõ volt - kimostam a javát, de azt mondták, hogy ne vasaljam még ki, mert attól sárgulnak a fehér ruhák. Behajtogattam a szekrénybe, nem porosodik. Van még 2 hónapom a kiírtig, de nem akarok mindent az utolsó pillanatra hagyni, fõleg úgy, hogy már vizesedek, és hiába pihenek sokat, már reggelre sem megy le a dagadás. Szerintetek nem sárgul be a ruha?
Azt nem tudom, hogy besárgul-e, mert én a 38. héten szoktam kimosni õket, de a vizesedéshez adok egy tippet, ami nekem a 3. terhességnél bejött, hátha... A matracod láb részénél tegyél be a matrac alá egy összehajtogatott plédet, így éjjel, amíg alszol, magasabban van a lábad. Nekem ettõl reggelre mindig egész elfogadhatóra visszaürült az amúgy estére már néha víziló méreteket öltött lábam. Nappal hiába tettem fel, nem is volt idõm fél óránál hosszabban, de az nem használt semmit, és ha éjjel vízszintesben volt, akkor reggelre ugyanolyan dagadt maradt mint este volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippet :) Franciaágyunk van, így sajnos nem tudom megcsinálni, amit írtál. 2 paplant hajtok össze a lábamhoz, és úgy felpolcolva próbálok aludni, viszont reggelre mindig lerugdosom a földre. Napközben én is sokat teszek-veszek a lakásban, viszont mikor érzem, hogy a vádlim is fáj, dagadt, akkor lepihenek.... de én sem tudok egyhelyben lenni sokáig :)
Semmit nem vasalok. Csak alkalmi ruhát.
Akkor esetleg a lepedõ alá tedd be a plédet. Vagy vágass egy ék alakú szivacsot valami szivacsosnál és azt. 10 hétre még megéri.
35 hetes vagyok, én most a napokban mindent kimosok-vasalok, és berakom a szekrénybe, ott nem fog porosodni. Második babánk, és én az elsõnél is vasaltam mindent, kb. 7 hónapos koráig, aztán már csak a bodykat.
az én fiam a 39 hét elején született, de engem riogattak hogy koraszülött lesz stb igy elöre készitettem mindent. a babágy teljesen felszerelve letakarva már 7 honaposan megvolt, kis ruhákat mostam kb a 35 héten, és ki is vasltam öket, minden a helyén volt mire szülni mentem.., még egy frmar kantáros naci és egy kispulcsit is kitettem a szép kis fogasára 8ami akkor még nagy volt disznek) erre anyukám mondta hogy mindjárt az oviba meg? ej de rég volt, most már 27 honaposa fiam:)
A kérdező hozzászólása: köszi:)
Szülés elõtt nem kell ilyet inni, a tejtermelés a szoptatás hatására fog beindulni, most még csak elõtej lesz, azt meg nem kell fokozni:) Laktoherb teát ittam, már a szülés napján egy fél litert, de igazából az ásványvíz is jó, a gyógynövények amik benne vannak, inkább csak nyugtató hatásúak és az emésztést segítik (gyógyszerésztõl kérdeztem). Nagyon sokan nem bírják meginni, az íze nem túl jó, a sok (3-4 l) ásványvíz is megteszi:) 25 hetes + 21 hós
Szülés elõtt ne igyál ilyet! Utána a Lachtoherbet ajánlják. Én nem ittam semmit mégis sok tejem volt. Szerintem genetika lehet ez is.


Hogyan álljak neki intéznia tgyás-t? " hete szülésin vagyok, kivettem 28 nappal a kiírt elött, és nem igazán igazodom el hogy hol kezdjem a papírmunkát?

Hol tudom beszerezni a nyomtatványt az igényléshez, kinek adjam le,stb...El?re is köszi38+3 h km

Legjobb válasz: Bocs, 2 hete vagyok kb szülési szabin.

A kérdező hozzászólása: Bocs, 2 hete vagyok kb szülési szabin.
Akkor már terhességi-gyermekágyi segélyen vagy ( ennek a rövidítése a tgyás). Igazolni kell a szülés tényét anyakönyvi kivonattal és a kórházi igazolással a kifizetõnél (ha a munkáltatód kifizetõhely, náluk, ha nem, a munkáltatód telephelye szerinti regionális egészségbiztosítási pénztárnál) Majd a GYED-et kell igényelned 168 nap után, ott, ahonnan a tgyás-t kapod. Ha nem kifizetõhely a munkáltatód, akkor is nála kell kezdeni az egészet, mert a munkaviszonnyal kapcsolatos dolgokat õk igazolják.
http://www.oep.hu Itt mindent megtalálsz, de szerintem az a legjobb ha felhívod õkt. A nyomtatványokat ezen az oldalon tudod letölteni. tényleg nagyon segítõkészekés sokkal pontosabban el tudjá neked mondani mint mi.
Elõzõ vagyok: Ez még segíthet:http://www.vital.hu/terhessegi_gyermekagyi_segely?page=0%2C1 Azt elfelejtettem leírni, hogy foglalkoztatói igazolást a munkahelyednek, vagy ahova be vagy jelentve kell kiállítani, aláírni, úgyhogy egyedül semmiképpen nem tudod elindítani. Én egyébként bérszámfejtõ vagyok, sok ilyet adtam már be. Ha nincs hová fordulnod, akkor szívesen segítek, de ezt egyébként tényleg a munkahelyednek kell intéznie, nem neked.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!