Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt kezd (13 db)

Érdemes szülés előtt kézi mellszívót vanni, ha még előtejem sincs?

Attól félek, hogy ha esetleg szülés el?tt veszek mellszívót lehet, hogy majd használni sem fogom, mert ki tudja lesz-e tejem. Olvastam valahol, hogy mellszívót is vinni kell majd magammal a korházba. De ha lesz tejem és nem viszek mellszívót a korházba, baj lehet bel?le? 21. hetes kismama

Legjobb válasz: Én is kézit vettem de igazándiból sohasem használtam,a fiam mindig tudta a dolgát,a korházban meg ha muszály kézzel is letudod fejni ha szükséges.De általában a kórházban is van egy két darab mellszivó.Az elsõ 2-3 napban úgysincs még sok tej.

Én is kézit vettem de igazándiból sohasem használtam, a fiam mindig tudta a dolgát, a korházban meg ha muszály kézzel is letudod fejni ha szükséges.De általában a kórházban is van egy két darab mellszivó.Az elsõ 2-3 napban úgysincs még sok tej.
Hát szerintem valamilyen mellszivóra mindenképpen szükséged lesz. Próbáld a vákumosat, talán az a legelterjedtebb.
Én kézit használtam, de csak a kórházból haza menet után vettük meg és kezdtem fejni, szopizások után és végül beindult a tejem.Mellszívót általában adnak a kórházban, ha kérsz.Nekem bevált a kézi mellszívó.:)
Szia.Nem tudom melyikben fogsz szülni de nem minden kórházban adnak.De Úgy is megvehetitek hogy eggyütt a pároddal kinézitek hogy tudja melyik tetszik és a kórházban ha beindult a tej akkor megveszi és be viszi neked.Mi az avent kézi mellszívót vettük nagyon jó volt és nekem már a kórházban a jól szopó baba mellett rengeteg tejem volt.
Én is pont ezért nem vettem, mert úgy gondoltam, nem áldozok rá, lehet nem is lesz tejem. Megbántam. Mikor hazajöttünk a kórházból, már 4X akkora volt a mellem, mint amit elbírtam... Férjem még aznap rohatn venni egyet. Mi is kézi vákumosat, olyan huzogatósat vettünk, 3ezer párszáz forint volt, nem megfizethetetlen és jól tudom használni. Szerintem ennyit érdemes megvenni, és érdemes bevinni is a kórházba, mikor én szültem kértem, egy volt az osztályon, de az is roszz...Majd szétszakadtam a melleim... Szóval szerintem érdemes megvenni, de csak olcsót elõször, és ha nem válik be, vehetsz másikat majd utána. De a sima pumpás kézit én sem ajánlom.
A kérdező hozzászólása: Úgy gondoltam, hogy Medela kézi mellszívót veszek, és az ha kell bõvíthetõ elektromossá is. 4990 Ft-ért láttam.

Mikor kezd el nyílni a méhszáj szülés előtt? 39+5 naposak vagyunk és még zárva van a méhszájam.

Lehet, hogy csak közvetlenül szülés el?tt nyílik ki? Hogy lehetne gyorsítani a nyílását?

Legjobb válasz: Lehet, hogy majd csak szüléskor kezd el nyílni. Nem baj, hogy még zárt vagy, ez nem jelenti azt, hogy nehezebb lesz a szülésed. Kitartás, már nincs sok hátra :)

Lehet, hogy majd csak szüléskor kezd el nyílni. Nem baj, hogy még zárt vagy, ez nem jelenti azt, hogy nehezebb lesz a szülésed. Kitartás, már nincs sok hátra :)
Igen, lehet, hogy csak a vajúdáskor! Leírom az én esetemet, de ez azért elég extrém, más ennyi idõ alatt 5-ször megszül... :) )) Nekem a méhszáj még 10 órahossza 10 percenkénti fájásokkal töltött vajúdás után is teljesen zárt volt. A vizsgálatról még hazaküldött a dokim, hogy otthon kényelmesebb vajúdni. Azt mondta, majd 3-5 percesekkel menjek vissza. (5 perc távolságra van a kórház, közel lakom.) Összesen 25 órahossza elteltével mondta az ügyeletes doki, hogy kezd nyílni a méhszáj. Igazán csak akkor kezdett el komolyan tágulni, amikor megkaptam az epi-t, mert a szemem miatt csak azzal szülhettem. Azért akkor, mert az epi mellé oxitocint is adnak infúzióban. Könnyû szülést, és ne aggódj miatta, úgyis fog nyílni, ha itt az ideje!
én is ittam a málnalevélteát, de nekem sem nyílt ki még 41+1 naposan sem. 41 hetesen adtak méhszájérlelõt. sajnos nem segített. de ez nem jelenti azt, h neked is így lesz, csak egy tapasztalatot írtam le. minden jót, könnyû szülést!
Szia! Nekem is zárt volt a méhszájam. Elfolyt a magzatvizem fél 1-kor (hajnalban), bevitt a mentõ a kórházba, reggel 5-ig még zárva volt a méhszájam, 7-ig 1 ujjnyira voltam nyitva és 9 óra 4 perckor 3 ujjnyi tágulással (én sajna nem kaptam méhtágítót) megszültem a kisfiam. Egyáltalán nem fájt (vagyis nem emlékszem rá, ez olyan érdekes, de tényleg igaz, ha megszülsz, mintha ketté vágtak volna, elfelejtessz minden fájdalmat) Úgyhogy ne aggódj. Ja és 40 hét 5 napra szültem.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat!

Volt valakinek szülés előtt elviselhetetlen kéz zsibbadása, fájdalma?

Úgy gondolom, hogy ez a kéztőalagút szindróma. De nem biztos. Aug. 4-ére vagyok kiírva, de úgy érzem nem bírom tovább. Nem alszom, folyamatos fájdalmam van és 1111 a méhszáj állapota. Volt valakinek ilyen súlyos a kéz zsibbadása?

Legjobb válasz: De volt ám... már többen írtak ide ilyen problémával, és sajnos nekem is ez volt az elsõ terhességemnél. Fogadd együttérzésemet, sok erõt kívánok! Nekem amúgy középidõtõl volt kb., és szülés elõtt elmúlt. Az segített, ha ülve aludtam, és néha kicsit megnyomkodtam a kezeimet, más semmi.

De volt ám... már többen írtak ide ilyen problémával, és sajnos nekem is ez volt az elsõ terhességemnél. Fogadd együttérzésemet, sok erõt kívánok! Nekem amúgy középidõtõl volt kb., és szülés elõtt elmúlt. Az segített, ha ülve aludtam, és néha kicsit megnyomkodtam a kezeimet, más semmi.
Szia. 9-es vagyok. Ezt alagút szindrómának hívják. Nem gyógyítható csak mûtéttel. Igaz a neurológián írtak kézsint egy pár hétig abban aludtam, de halottnak a csók. Ha megmarad a probléma , úgy a legegyszerûbb ha elmész háziorvoshoz, kérsz beutalót neurológiára. Onnan elküldenek EMG vizsgálatra ami egyértelmûen kimutatja ha baj van. Onnan vissza neurólógia, majd kerestem kézsebész és megmûtik. Én nem mentem vele gyógytornára, de a másik kezemnél nem hanyagolom el ezt sem :-DDDD. Ez az egész procedúra kb 6-7 hónap volt. Mert a neurólógiára kb2 hónapra adnak idõpontot, meg az EMG-t sem ott csinálták hanem kórházban. De azért reménykedj hátha megúszod, és elmúlik. De én 1 évnél többet nem várnék szülés után hormonok ide hormonok oda. Nekem 2 éves a gyerek, és még esténként néha szopizik, de mensizek már, tehát szinte visszaállt a szervezetem. A doki azt mondta, hogy hiába hagyom abba a szoptatást nincs köze hozzá. Nem is tudják a pontos okát ami kiváltja általában hormonális változás vagy terhességnél, vagy klimaxnál, de még néha pasiknál is elõjön... ha van kérdésed írj nyugodtan....
Egy barátnõmnek is mûtötték a csuklóját. Neki is elmúlt szüléskor, de elég nehéz lett a babája, és valószínûleg a szoptatós hormonok mellett a megerõltetéstõl lett egyre rosszabb. Tehát a két zsibbadást azért nem biztos, hogy ugyanaz okozta. Egy kis csomó képzõdött a csuklójánál és kb. a baba másfél éves korára lett tarthatatlan a helyzet. Sajnos mûtét után sem lett az igazi, újra elõjött. Viszont akkor ajánlotta neki valaki a manuálterápiát, ami használt rá. Szerencsére a következõ terhességnél nem fordult elõ újra nála.
A kérdező hozzászólása: Kedves 9es. Ez drasztikus, olvastam már ilyet, hogy megmaradt :( mit mûtenek ilyenkor? Mit mond doki, mi ez? Ha nem múlik, akkor a gyereket sem tudom ellátni....itt pötyögni is vicces..:(
Menjen a doki a búsba. 18 hetesen kezdõdött, hitegettek, majd elmúlik ekkor akkor stb... most 2 éves!!!! a fiam tavasszal mûttettem meg a bal kezem, õsszel mûtik a jobbat... errõl ennyit. nekem sajna nem múlt el már bánom, hogy nem elõbb mûttettem, mert már nincs itthon tányér-pohár :-DDD Azért ezt is kéne tanítani a nõgyógyászoknak, mert mondta a kézspecialista doki aki mûtött, hogy nagyon nagyon sok fiatal anyukának sajna nem múlik el... remélem neked el fog..
A kérdező hozzászólása: Tartsunk ki :)
Szia! Én aug. 5-re vagyok kiírva. Reggel az àgyból alig bírok felkelni, mert még a talpam is fáj. A tejes doboz kupakját sem bírom lecsavarni. Nagyon szenvedek már. Plusz vizesedek is hogy még jobb legyen. Úgyhogy nagyon bízom a keddi hidegfrontban!
A kérdező hozzászólása: Picit nyugtat, hogy ennyi anya küzd(ött) ezzel....valóban pokoli :( Tegnap a kórházban majdnem kiröhögött a doki, hogy ez nem probléma.....pasi. Az más dolog, hogy tegnap a férjem a wc-re kísért, mert sehogyan sem tudtam az újaimat használni :( remélem Manóka keddig valóban kibújik :) és vége lesz ennek...
En is ezzel kuzdok..Nagyon rossz, nem eleg hogy zsibbad a nap barmelyik szakaban, de meg faj is..Nagyon kellemetlen..36+6 hkm
Nekem az utolso 2 honapban nekem is ez volt, ejjel-nappal.Majd beleõrültem. Szülés után elmúlt.
Én gyakran ébredtem arra, hogy mindkét karom totál le volt zsibbadva. Nagyon rossz volt.:( Szülés óta megszûnt.
Valószínûleg az, elég gyakori a terhesség vége felé. (Akár minimális) vizesedés miatt is kialakulhat, ami összenyomja az idegeket és ez zsibbadást, fájdalmat okoz. Nekem is volt, kb. a 33. héttõl, ráadásul grafikusként dolgoztam, így aztán tényleg "idegesítõ" volt, de aztán két hétre rá más miatt kórházba kerültem (szóval ez volt a legkevesebb problémám végül) és megszülesztettek a 38. héten. Szülés után el is múlt rögtön.
Még valami.. a csukló tövétõl vágnak a tenyér felé befele kb 5 centit nem nagy heg, bár látszik 5 öltés. A lényege, hogy a csuklóban idegek futnak de 3 oldalról csont között a tenyér felöli részen pedig fedi õket egy ín. Ezt az ínt vágják át mûtétnél és így van hely... sima helyi érzéstelenítés kb 15 perc az egész... hát a szuri része nem egy leány álom, de gyorsan megy...


Milyen a szülést megelöző derékfájás, folyamatosan fáj vagy az is rendszresen, haskedményedéssel és görcsel is jár már az elején? Szülés előtt mennyivel kezd fájni a derék, nekem majd leszakad néhány órája, és a hasam is keményedik.40+6 napos

Legjobb válasz: Nekem folyamatosan fájt ( 40+3 naposan) a derekam, és semmi hasgörcs csakis keményedés . Délben kezdõdött, este már nem aludtam tõle, reggel szülészet, pár órára rá baba. Szerintem vajúdsz, gratulálok! :))))))

Nekem folyamatosan fájt ( 40+3 naposan) a derekam, és semmi hasgörcs csakis keményedés . Délben kezdõdött, este már nem aludtam tõle, reggel szülészet, pár órára rá baba. Szerintem vajúdsz, gratulálok! :) )))))
A kérdező hozzászólása: én is azt reméltem :-))) 1000-el elvégzem a házimunkám.... és remélem estére már komolyodik a dolog, végülis már itt az ideje jócskán :-)
nekem estére volt nagy derékfájásom, semmi haskeményedés se görcs nem volt, reggel elment a vizem estére a kezembe volt a kislányom. gratulálok a hamarosan remélem még a mai nap születendõ csöpségedhez. könnyü szülést
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM !!
Nekem szülés elõtt 2 nappal el kezdett fájni a derekam.Nem nagyon csak zsibbadt és mintha jégkockákat pakoltak volna rá.

Szülés elött mennyi idövel kezd el a szervezetem tejet termelni?

Legjobb válasz: az 1.babámmal olyan 20hetesen már volt néha néha egy egy csepp elõtej,most 15hetes vagyok és már van.Igaz teherbe esésem elõtt 1,5hónappal még szoptattam. de igazán beindulni a tejtermelés csak a szülést követõ 1-3napban indul majd be

az 1.babámmal olyan 20hetesen már volt néha néha egy egy csepp elõtej, most 15hetes vagyok és már van.Igaz teherbe esésem elõtt 1, 5hónappal még szoptattam. de igazán beindulni a tejtermelés csak a szülést követõ 1-3napban indul majd be
Nem mindenkinek termelõdik elõtte. Általában csak a szülés utáni 2-4. napon.
40 hetes vagyok, nincs elõtejem. Majd lesz ha megszülök.
42 hetesen szültem, és semmi elõtejem nem volt. (na de azután... 6 hónapig kizárólag anyatejes volt a babám, most 14 hónaposan is még 2x szopik)
nekem mar a 18-19. hettol van egy kis elotejem. elso baba. 25 km
Sok mindentõl függ. Az elsõ két terhességnél már a 25. hét körül melltartóbetét kellett, hogy ne ázzon át a pólóm, most a harmadikkal a 35. héten is csak úgy van, hogy ha fejni próbálom, illetve, ha a kicsi szopni próbál (néhány naponta ellenõrzi, hogy még mindig fúj ízû-e a régen finom tejecskéje). A vajúdás alatt beindul az elõtej-termelés, mikor megszülsz pár cseppnyi mindenképp van, akkor is, ha látványosan nem érzékeled, így azt hiszed, hogy nincs is. Fokozatosan nõ a mennyisége a tejtermelés beindulásáig (ált. 2-3. nap), amikor is fokozatosan átvált "normál" anyatejre, sûrûsödik, fehéredik. Az elõtej megjelenésének idõpontja, mennyisége egyáltalán nem elõrejelzés arra nézve, mennyi tejed lesz késõbb. Bár a jelenléte megnyugtató arra nézve, hogy biztos lesz tejed.
Nekem nem volt elõtejem terhesség alatt. Császár utáni 3. nap belövellt, 2 hónapos a lányom, a fagyasztó már tele anyatejjel. Nem ettõl függ hogy lesz-e tejed.
3. terhességem, 32 hetes vagyok, és nincs elõtejem.

Szülés előtt mennyivel kezd feszülni a mell?

Mellfeszülés, fáradság, a baba lassulása, székrekedés megszünése, er?s derékfájdalom lehet a szülés el?jele?

Legjobb válasz: Hát én konkrétan a mellfeszülésre nem emlékszem, de a többi az mindenképpen az elöjele lehet! A derékfájásra mondják hogy tágul a medencéd ahogy ereszkedik lejjebb a pici!Észre fogod venni hogy "lesszáll" a hasad!Mintha le akarna esni!:) Amugy is plusz-minusz 2héttel elöbb vagy utobb már várhato a szülés!

Hát én konkrétan a mellfeszülésre nem emlékszem, de a többi az mindenképpen az elöjele lehet! A derékfájásra mondják hogy tágul a medencéd ahogy ereszkedik lejjebb a pici!Észre fogod venni hogy "lesszáll" a hasad!Mintha le akarna esni!:) Amugy is plusz-minusz 2héttel elöbb vagy utobb már várhato a szülés!

Vesztek mellszívót szülés előtt? Elektromosat vagy kézit?

Legjobb válasz: Elsõ babámnál kézi pumpás mellszívóm volt! Sokáig használtam! Következõ babámnál mindenképpen elektromosat veszek!

Elsõ babámnál kézi pumpás mellszívóm volt! Sokáig használtam! Következõ babámnál mindenképpen elektromosat veszek!
Sziasztok, amikor beindul a tej, akkor az elejében még nem ajálnlott az elektromos mellszívó, mert beödémásodhat a melled, ha nem vigyázol. Ha már ezen túl vagy, akkor viszont nagy szolgálatot tehet az elektromos. Ezért esküszöm az Avent IQ-s mellszívóra.
A barátnõmtõl kaptam kölcsön egy elektromosat (pont Medela, õ esküdött rá), ha a kórházba nagyon kell, beviszem, utána úgyis meglátom, hogy mennyire kell használnom és veszek sajátot. Én is úgy vagyok vele, hogy elég drága egy minõségi mellszívó, ha valóban szükség lesz rá, veszek, ha nem, akkor addig megteszi a kölcsön is.
Én ezen már túlvagyok, 8 hónapos a babám, de féléves koráig nagyon sokszor használtam, és nagyon kellett! Én mindig határán voltam a van-e elég tejem kérdésnek, fejtem folyamatosan, naponta többször is, reggel több volt, a többletet este megitta szopi után, mert akkor nem volt elég. Így nem kellett tápszert adnom neki féléves koráig pótlásként. Kipróbáltam az Avent kézijét, elektromosát, és a Medela Mini Electricet, utóbbi kivételével mind remek volt. A Medela nekem hangos volt, és bár állítható az erõssége, sokszor éreztem azt, hogy letépi a mellbimbóm, de van akinek ez jött be.
Kézit vettem. Avent isis-t. Elsõ gyermekemnél sokat segített (kíméletesen).
Az elsõ gyereknél nem vettem, de a sógoromat szalajtottam érte, amig a kórházban voltam :-) Mindenképp megérte nekem, mind a 3 gyereknél sokáig használtam. Az elektromos jobb szerintem.
Szia! Az az , amit nem vettem! Ha szükség lesz rá, akkor a párom megveszi. Úgyis akkor látom majd, hogy kézi kell, vagy elektromos. Sõt, semmilyen sterilizáló kütyü és fertõtlenítõ folyadék nincs itthon. Ezek úgy is akkor kellenek, ha kell a mellszívó, vagy ha nem lesz tejem. Rengeteg pénz, hogy lutrizzak velük. 37 hetes km
vetem :SS VETTEM..
Én vetem, elektromosat. A kézi nekem nehézkes, hamar elfárad a kezem tõle. A kórházba is vittem, nagy hasznát vettem ott is. Amit lefejtem bevihettem éjszakára a kislányomnak (éjjelre elvitték), így akkor se tápszert kapott. Itthon is sokat használtam az elsõ hetekben, míg be nem állt a kereslet-kínálat.
Szia. Ha tudsz, akkor kérj elõbb kölcsön és ha szükséged lesz késõbb is rá és megteheted, akkor vegyél sajátot, arra másképp vigyázol. Én kaptam kölcsön az elején. Viszont olyan sokat használtam, hogy inkább beszereztem egy sajátot - vettem egy kézi Avent-osat. A kezem eleinte bedurrant, de idõvel hozzászokott :-) Aztán nálunk sajnos csak 4hónapig tartott a szopizás, de utána lefejt tejet kapott. Na akkor vettem elektromosat - Medela Mini Electric-et. Nekem bevált, meg voltam vele elégedve!

Szülés előtt kb. hány nappal kezd el kevesebbet mozogni a baba?

39 hetes vagyok, els? baba. 3-4 napja kevesebbet mozog a babám. Nincs semmi baj vele, tegnap nézték, minden rendben. Valószín?leg már kifelé készül?dik, csak fura nekem, hogy még nem akar kibújni. N?véremnek szülés el?tt két nappal lassult be a babája. Nálatok hogy volt?

Legjobb válasz: Nekem nem lassult be habár a jelye mindig kevesebb volt, de 42-ik héten szültem ahogy mentünk a korházba is mozgott. utánna meg olyan gyors fájások voltak hogy nem emlékszem semmire sem.

Nekem nem lassult be habár a jelye mindig kevesebb volt, de 42-ik héten szültem ahogy mentünk a korházba is mozgott. utánna meg olyan gyors fájások voltak hogy nem emlékszem semmire sem.
nekem a vége felé az utolsó 2 napban lassult be amúgyis már csak a kezét vagy a lábát használta mozgásra, szegénykém nagyon bevolt szorulva fõleg hogy 40 + 6 napra kegyeskedett elõbújni ! boldog babavárást
Nekem még szülés(vajúdás) alatt is bulizott:-))
Nekem a magzatvíz szivárgása elõtt olyan 2-3 órával volt, hogy nagyon lapított, fel sem lehetett piszkálni. Gyanús is volt rögtön, mert este mindig aktív volt, de akkor nem. Aztán elaludtam, és éjfélkor már arra ébredtem, hogy szivárog a vizem.
Én is 39 hetes lennék. :) Egy hete született meg a kisbabám, spontán. Nem lassult le elõtte és a hasam se szállt le.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor ezt ne vegyem jelnek? :) Lehet csak kevesebb a helye, azért mozog kevesebbet? Mert hát kibújni, még nem bújt ki! :)

34+6 hetesek vagyunk. Szülés elött hány nappal kezd el keveset mozogni a baba?

2100-as méhszájjal lehet egyszer-kétszer még kádban fürdeni?

Legjobb válasz: Szia, én 39 hetes vagyok, és egészen idáig nagyon aktív volt a babám. Mostanában, vagyis kb 1 hete már inkább csak bögdös. :) Nekem 2111 a méhszájam, a doki azt mondta, hogy éljünk nemi életet nyugodtan, és nagyon ritkán fürdök is. 1 héten 1x. de csak 5 percig, és nem forró vízben.

Szia, én 39 hetes vagyok, és egészen idáig nagyon aktív volt a babám. Mostanában, vagyis kb 1 hete már inkább csak bögdös. :) Nekem 2111 a méhszájam, a doki azt mondta, hogy éljünk nemi életet nyugodtan, és nagyon ritkán fürdök is. 1 héten 1x. de csak 5 percig, és nem forró vízben.
Nekem vajúdás alatt is teljesen aktív volt, mintha nem is történt volna semmi két fájás között egy-egy bulit lenyomott.:)
Szia! Én 40+2hétre szültem, elötte 3 napig éjjel-nappal mocorgott a kisfiam. A szülés napján viszont alig mozdult valamit. Én nem tudtam, hogy nyitva vagyok-e, mert sosem nézték, így végig fürödtem, mielõtt a kórházba indultunk akkor is a kádba ültem (állni nem is tudtam volna a fájdalomtól), és a kórházban mondták, hogy 7cm-re ki vagyok nyílva. Semmi bajunk nem lett belõle. Az ember nyilván tisztán tartja a kádját, így nem kap semmi fertõzést, amikor fürdik. 2hetes baba anyucija

Szerintetek jó a patikás pumpás kézi mellszivó? Szülés elött is lehet használni hogy könnyebb legyen vagy inkább ne?

Szeretnék véleményeket hogy jó ha szülés elött is használom 1-2 perceket a pumpás mellszivót vagy inkább ne használjam.Elsö babós vagyok segitsetek véleményeket szeretnék.A patikába vettem pumpás végü kézi szivót.elöre is köszönöm 32 hetes kismama

Legjobb válasz: Csatlakozom az elõttem szólóhoz.

Csatlakozom az elõttem szólóhoz.
Amíg nem szülsz, nehogy használd!!! Beindíthatja a szülést! Mert a mell ingerlésére az agy oxitocint kezd termelni, ami a szülést beindíthatja. Úgyhogy, ne nyúlj a cicidhez! Viszont, ahogy megszültél, vitesd magadhoz a babádat és szoptasd ezerrel!
Ez a mellszívó a legjobb: http://herbalnet.hu/termekek/27/2376


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!