Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt kötelező (7 db)

A szülési szabadságot kötelező legalább 4 héttel a szülés időpontja előtt kivenni?

Én úgy számoltam, jobban járnák, ha szülésig táppénzen maradok, mivel elég jó összeget adnak, így 4héttel jobban járnék, az anyagiakat tekintve. Nem tudom, lehet ezt így? Illetve lenne-e hátránya?

Legjobb válasz: Nem, a szülés napjától is kiveheted, én is úgy csináltam, ahogy leírtad, jobban jártunk igy.

Nem, a szülés napjától is kiveheted, én is úgy csináltam, ahogy leírtad, jobban jártunk igy.
Nem kötelezõ. Én csak a lányom születése napján kedtem meg a tgyást, addig betegszabin, táppénzen, vagy szabin voltam.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
Azért szerintem kérdezz utána, pont én is holnap fogok, mert ha július 1-tõl csak 60% a táppénz, akkor már lehet, hogy más a helyzet. Én is ettõl tettem függõvé, hogy táppénz vagy szülési szabi.
Szia! Nem kötelezõ, nekem is azt tanácsolták, hogy csak a baba születésétõl kérjem. Én úgy tudom, hogy augusztus 1-tõl csökkentik a táppénz összegét, és a már megkezdett táppénzre nem vonatkozik a csökkentés. Legalábbis remélem, hogy nem változtattak ezeken is, mert direkt utána jártam.
A kérdező hozzászólása: Ez jó hír, ha már a megkezdett táppénzre nem vonatkozik ez a 60%. Jó lenne! Úgy tudom a GYED maximuma kb 100e lenne, ennél nem sokkal, de vmivel jobb lenne a táppénzem, ha marad a 70%. Köszi.

A soproni szülészeten is kötelezően adnak beöntést szülés előtt?

Az els? lánykámat Dunaújvárosban szültem, és ott kötelez?en adták. Nem volt épp kellemes élmény. Április elején szülök és nyugodtabb lennék, ha tudnám.

Legjobb válasz: Mindenhol kötelezõ hisz neked sem kellemes, a babának sem és az orvosnak sem, hogy miközben nyomsz kipottyan a kaki. Én mindkét fiamnál kaptam. Nem kellemes de szükségszerû.

Mindenhol kötelezõ hisz neked sem kellemes, a babának sem és az orvosnak sem, hogy miközben nyomsz kipottyan a kaki. Én mindkét fiamnál kaptam. Nem kellemes de szükségszerû.
Nem mindenhol kötelezõ, én sem kaptam. A sopronit viszont nem tudom, kérdezz rá nyugodtan, meg fogják mondani. Általában viszont ha nem szólsz, hogy nem kéred, automatikusan adnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is úgy tudom, hogy nem mindenhol kötelezõ. Persze nem higiénikus, ha nem adnak, de nagyon rossz volt az elsõ ilyen élményem.

A streptococcus szűrése kötelező jellegű a terhesség alatt vagy szülés előtt?

35 hetes vagyok, de még csak nem is hallottam róla, csak olvastam valakinél, hogy kell. A nőgyógyász sem szólt, hogy most kenetvétellel megnézik vagy bármi, eddig mindig csak a méhszájat nézte a manuális vizsgálatokon. Vagy ez még ezután következne? Tegyem szóvá? Első baba, elég tájékozatlan vagyok.

Legjobb válasz: 36 hetesen szokták levenni a kenetet mindenkinél néznek hüvelyváladék tenyésztést, és ott nézi a streptococcust is.

36 hetesen szokták levenni a kenetet mindenkinél néznek hüvelyváladék tenyésztést, és ott nézi a streptococcust is.
Nekem 2 hónapja ingyen volt SZTK-ban. Nem kellett szólni a dokinak, magától mondta, hogy leveszi. 36 hetesen volt, és szülésnél elkérték a leletet.
elsõ vagyok nekem nem kellett fizetni,
Nekem azt mondta a szülésznõm és az orvosom is h.most már fizetõs lett. ..
Nekem se volt ilyen vizsgálat, én is csak állami terhesgondozásra járok...39+4hkm
Nekem a védõnõm mondta, hogy szóljak az orvosomnak, mert hajlamosak elfelejteni. Mire szóltam volna, már mondta, hogy esedékes, és habár amúgy magánrendelésre járok hozzá, ezt sztk-ban levette és így ingyen volt.
Önkéntes de erõsen ajánlott vizsgálat. Fizetõs.... nekem a jövõ héten veszi le az orvosom.
Nekem a védõnõm említette, és szóltam az orvosomnak, mikor kell azt csinálni.Azt mondta, hogy 35 héten meg csinálja.Én is elsõ babámat várom, sztk-ba járok és bármit ilyet hallok rá kérdezek.Szóval szerintem te is kérdezz rá. Boldog baba várást! 33 hetes kismama
Nálam sem végeztek ilyen szûrést.
Nálam sem csináltak ilyen vizsgálatot, pedig magán dokihoz jártam. Most 17 hetes vagyok, kíváncsi vagyok most lesz e. :)
Kétszer szültem (2010, 2011), egyszer sem vettek tõlem ilyen kenetet, állami terhesgondozásra jártam csak, magánrendelésre nem. Pedig elsõ gyerekem születése elõtt 3 héttel be is fektettek toxémia miatt, de akkor sem csináltak ilyen szûrést. Most várom a 3. babám, még csak 16 hetes vagyok, kiváncsi leszek.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. 36 hetesen megyek uh-ra, ott akkor rákérdezek, hogy mikor lesz kenetvétel vagy mi is a helyzet.


Mátészalkán a korházba szülés előtt és után kőtelező a háloing vagy jo a pizsama is?

Legjobb válasz: Szia! Én ugyan nem Mátészalkán szültem, de szerintem praktikusabb és kényelmesebb is a hálóing, mivel a gátvarrás után nem túl kellemes a nadrágot fel le venni, de ez csak saját vélemény. Egyébként, ahol én szültem adtak kórházi hálóinget, ami tök jó volt mert legalább nem a sajátomat "piszkoltam össze". Szóval szerintem inkább hálóinget vigyél be, mint pizsamát.

Szia! Én ugyan nem Mátészalkán szültem, de szerintem praktikusabb és kényelmesebb is a hálóing, mivel a gátvarrás után nem túl kellemes a nadrágot fel le venni, de ez csak saját vélemény. Egyébként, ahol én szültem adtak kórházi hálóinget, ami tök jó volt mert legalább nem a sajátomat "piszkoltam össze". Szóval szerintem inkább hálóinget vigyél be, mint pizsamát.

Szülés előtt mindenkinek kötelező a beöntés?

Legjobb válasz: Én nem kaptam beöntést, mert mire beértünk a kórházba, elfolyt a magzatvizem és már 4 ujjnyira nyitva volt a méhszájam.

Én nem kaptam beöntést, mert mire beértünk a kórházba, elfolyt a magzatvizem és már 4 ujjnyira nyitva volt a méhszájam.
Nem!Ezt az orvos dönti el!pl ha nincs idö nem is adnak
ahol a feleségem szült, ott nem adnak beöntést, senkinek. Elmondták, hogy nincs rá szükség, csak felesleges kellemetlenség.

Volt aki szülés után, idő előtt hazament a kórházból? Tényleg 6óra a kötelező amit bent kell tölteni?

Úgy hallottam az anya hazamehet,a baba nem.Ki képes az újszülött babáját ott hagyni?

Legjobb válasz: Ha nincs életveszély, akkor egy percet sem kell bennmaradni, de a babának sem! Más kérdés, hogy sokszor megfenyegetik az anyukát, hogy kötelezõ bennmaradni, és a babáját nem viheti haza, pedig ez nincs így, csak hülye a finanszírozási rendszer, és a kórház akkor kap pénzt a szülés után, ha bennmaradtok 3 napot... Más kérdés, hogy érdemes kivárni, pl. rosszabb, hogyha a baba besárgul, és vissza kell vinni, ekkor azonban már nem lehet mellette az anya automatikusan...

Ha nincs életveszély, akkor egy percet sem kell bennmaradni, de a babának sem! Más kérdés, hogy sokszor megfenyegetik az anyukát, hogy kötelezõ bennmaradni, és a babáját nem viheti haza, pedig ez nincs így, csak hülye a finanszírozási rendszer, és a kórház akkor kap pénzt a szülés után, ha bennmaradtok 3 napot... Más kérdés, hogy érdemes kivárni, pl. rosszabb, hogyha a baba besárgul, és vissza kell vinni, ekkor azonban már nem lehet mellette az anya automatikusan...
Nem igazán engednek haza egyik kórházból sem. Emögött ott van a finanszírozás, meg praktikussági okok is. Neked is jobb, ha nem vérben úszva kelsz fel otthon a padlóról (tudom tudom ritka az ilyen de elõfordul még komplikációmentes szülésnél is), meg a babának is jobb, ha nem otthon sárgul be. Nem szép, hogy elveszik, korlátozzák a jogot, hogy hazamenjünk, de a gyereket én sem hagynám ott.
Én októberben szültem! sürgõsségi császárral! mi 1 hétig voltunk bent! be is sárgult 4. napra a kisfiam. Viszont volt egy nõ aki péntek délután szült amikor én és másnap reggel hazament, mert otthon várta a másik 7 gyereke!!! A 8.-at ott hagyta a kórházba és 2 vagy 3 nap múlva jött érte!

Kötelező kivenni a szülési szabadságot a kiírt időpont előtt 4 héttel? Ha igen, erre már TGYÁS jár?

A szülés napjától is ki lehet venni?

Legjobb válasz: Ki lehet venni a szülés napjától is és ettõl a naptól tgyás jár cirka fél évig. Az egy hónappal elõbbi kivétel egy lehetõség csak, nem muszáj élni vele.

Ki lehet venni a szülés napjától is és ettõl a naptól tgyás jár cirka fél évig. Az egy hónappal elõbbi kivétel egy lehetõség csak, nem muszáj élni vele.
Igen, ki lehet venni a szülés napjától is a szülési szabadságot. De ha úgy döntesz, hogy kiveszed már 4 héttel elõtte, akkor erre a 4 hétre is már Tgyás jár. Számold ki melyik esetben jársz majd jobban anyagilag (hogy befolyásolja a késõbbi Gyed összegét, bekavar-e az ide jövedelemadó bevallásodba, stb...).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!