Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt hol és (9 db)

Apasági nyilatkozatot mikor kell tenni szülés elött egy hónappal vagy hamarabb is meg lehet tenni? ÍMég eléggé az elején járunk csak tuni szeretném. Hol kell tenni és pénzbe kerül? Ha igen mennyibe?

Legjobb válasz: Szülés kiírt idõpontja elõtt 1-1.5 hónappal.Az anya bejelentett lakcímének Önkormányzatánál.Ingyenes. Kell a kis könyved,személyi,lakcím kártya és az apa ugyanezekkel az iratokkal. Arra figyelj,hogy a kis könyvben legyen feltüntetve a fogantatás idõpontja,vagy az orvostól egy errõl szóló igazolás.

Szülés kiírt idõpontja elõtt 1-1.5 hónappal.Az anya bejelentett lakcímének Önkormányzatánál.Ingyenes. Kell a kis könyved, személyi, lakcím kártya és az apa ugyanezekkel az iratokkal. Arra figyelj, hogy a kis könyvben legyen feltüntetve a fogantatás idõpontja, vagy az orvostól egy errõl szóló igazolás.
nincs megköttve hogy milyen régi lehet csak a papír??
Így van, amit elõzõ írt. Én 28hetes csináltattam meg.
Hivatalosan a betöltött 26. héttõl lehet tenni a fent említett papírokkal és a doki álltal kiadott igazolással.Szép és könnyû terhességet!
Már nincs idõbeli megkötés, a várandósság alatt bármikor meg lehet csináltatni.
Pont ma voltam, hogy kikérjam a hajadonségi nyiltkozatom mert a bnõmnek még kellett.Álítólga mér nem kell. Nincs idõhöz se kötve mert a pocakodban lévõ magzatra állítják ki. Kell hoozzá a személyid, kiskönyved, orovosi igazolás a fogantatás és a szülés vélt idõpontjáról és az apa meg az õ személyie és lakcímkártyája. Bármelyik okményirodába megcsinálják nem kell oda menni ahova be vagy jelentve. Boldog babavárást!

Ha nincs lehetőségem járni szülés előtt felkészítőre, hol találhatok olyan dolgokat amik valóban hasznosak és használhatóak szüléskor?

Legjobb válasz: Az interneten, pl. itt (keresd a lentebbi menüpontokat): http://www.anyaleszek.hu/

Az interneten, pl. itt (keresd a lentebbi menüpontokat): http://www.anyaleszek.hu/
Én erre esküszöm..Kevésbé földhözragadt, mint más oldalak. http://www.szuleteshete.hu/index.php?id=1

A jósló fájásokat hol lehet érezni? És a szülés elött mennyi idővel jönnek?

A hasam alján szoktam érezni néha fájdalmat, mintha 1-1 menstruácós görcs lenne. Általában csak pár másodpercig tart, és rendszertelenül jön. Volt már séta közben 1szer-2szer, volt lefekvés közben, ha át fordulok az egyik oldalamról a másikra.De még nem ment el a nyákdugóm se. Lehet hogy csak a baba nyom meg valamit?

Legjobb válasz: Szia! Nálam a 36. héttõl kezdõdtek. Mensi szerû fájások amit az alhasban érezni. Elõtte lehet méhösszehúzódásod, keményedésed. Ezek a fájások lehetnek rendszeresek is, de amíg mozgásra elmúlnak és nem rendszeresek addig csak jóslók. Amikor már rendszeres idõnként jönnek és egyre sûrûbben és egyre jobban fáj és mozgásra nem nem múlik, na akkor kezd el írni hány percenként jönnek és 10 perceseknél érdemes elindulni a kórházba.

Szia! Nálam a 36. héttõl kezdõdtek. Mensi szerû fájások amit az alhasban érezni. Elõtte lehet méhösszehúzódásod, keményedésed. Ezek a fájások lehetnek rendszeresek is, de amíg mozgásra elmúlnak és nem rendszeresek addig csak jóslók. Amikor már rendszeres idõnként jönnek és egyre sûrûbben és egyre jobban fáj és mozgásra nem nem múlik, na akkor kezd el írni hány percenként jönnek és 10 perceseknél érdemes elindulni a kórházba.
Azt kifelejtettem, hogy a 40 héten szültem a kiírt napon kezdõdött a szülés, a nyákdugó szülés elõtt 1 órával a magzatvíz pedig fél órával elõtte távozott burokrepesztés után. Nem törvényszerû, hogy elõtte napokkal elmenne a nyákdugó. A szülés jele lehet a nyákdugó távozása, de az akár elõtte 1-2 héttel is távozhat, a magzatvíz távozása esetén kórházba kell menni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! :)

Szülés előtt pontosan hol és mennyire borotválnak?

Legjobb válasz: Illetve van a harmadik eset,amikor a kórházban sem szõteleníteni nincs idõ,sem beöntésre,mert a baba eldöntötte,h most megszületik. Én éjjel születtem,és az ügyeletes orvosnak bemosakodni nem volt ideje.Van más ismerõsöm is,akivel mindhárom gyermekénél éppenh beértek a kórházba,és megszülettek a kicsik.

Illetve van a harmadik eset, amikor a kórházban sem szõteleníteni nincs idõ, sem beöntésre, mert a baba eldöntötte, h most megszületik. Én éjjel születtem, és az ügyeletes orvosnak bemosakodni nem volt ideje.Van más ismerõsöm is, akivel mindhárom gyermekénél éppenh beértek a kórházba, és megszülettek a kicsik.
Én próbálkoztm borotválkozni, mielõtt elindultam a kórházba, de a hasamtól nem láttam semmit, hát gondoltam, majd bent megcsinálják. Igazából alig borotváltak valamit.
jobban jársz, ha otthon megelõzöd õket, és otthon nyugodt körülmények között megborotválkozol.
Szia! Én tükörrel 1 héttel a szülés elõtt borotváltam le - persze nem tudtam, hogy én akkor szülni fogok, hanem egyébként is szoktam és ki tudja alapon. A kórházban nem borotváltak és nem is kaptam beöntést. Igaz én vajúdás alatt mindent kitoltam:-), de meg sem kérdezték és fel sem merült. A pisit folyamatosan szedték le katéterrel, mivel epidurálisan voltam érzéstelenítve.

Milyenek a jóslófájások mit kell érezni és hol? Mikor kellene a szülés előtt jelentkeznie?

38 hetesek vagyunk de igazábol én még semilyen jóslót nem éreztem vagyis nem is tudom mit kell érezni !Olyan viszont gyakran van f?leg este hogy bekeményedik a hasam !

Legjobb válasz: A jóslófájás azért jóslófájás, mert fáj. :) Szóval a keményedés az nem az. A jóslóknál bekeményedik a pocid, és hozzá még fáj is. Nekem olyan menstruációs jellegûek a fájások, bár annál enyhébbek (mondjuk nekem nagyon durva menstruációs fájdalmaim voltak). És olyankor a derekam is fáj. Nem is biztos, hogy érzel majd jóslót, van olyan kismama, akinek egyáltalán nincsenek.

A jóslófájás azért jóslófájás, mert fáj. :) Szóval a keményedés az nem az. A jóslóknál bekeményedik a pocid, és hozzá még fáj is. Nekem olyan menstruációs jellegûek a fájások, bár annál enyhébbek (mondjuk nekem nagyon durva menstruációs fájdalmaim voltak). És olyankor a derekam is fáj. Nem is biztos, hogy érzel majd jóslót, van olyan kismama, akinek egyáltalán nincsenek.
nekem sosem volt jóslófájásom, gondoltam is, h na ez is túlhordás lesz mint a nagytesó, nála se volt, õt 41 hetesen indították. a kistesó meg 38+3 naposan jött, és mondom sosem volt jóslóm, aznap du. voltam vizsgálaton, 2000 méhszáj és az orvos is azt mondta h odébb van ez még. szóval bármikor jöhet!
Nekem sem volt, nem mindenkinek van. Az olyan, mint az igazi, csak rendszertelen, és elmúlik. Az igazit lehet mérni szabályosabban bizonyos idõközönként jönnek a fájások, egyre gyakrabban, és erõsebben.

Érdekelne, hogy szülés előtt tudnám e igényelni a tgyás-t? És hogy ennek mennyi az összege? Ezt a MÁK-nál ekll igényleni és ehhez ott adnak nyomtatványt vagy hol kell kérjek?

Legjobb válasz: http://www.vital.hu/terhessegi_gyermekagyi_segely?page=0%2C1 http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE..

KIÍRT DÁTUM ELÕTT 28 NAPPAL LEHET IGÉNYELNI. Én úgy tudom, és a a neten letudsz tölteni hozzá igénylõlapokat
A területileg illetékes egészségpénztárnál kell igényelni. A papírokat az OEP honlapjáról tudod letölteni, elõttem már belinkelték. Javaslom, hogy mielõtt mész, hívd fel õket, hogy pontosan mi kell, mert nagy pocakkal felesleges köröket futni nem túl nyerõ...

Mien támogatásokat tudok igénybe venni? 10 napos az első kisfiam. Anyasági, családi, meg még mi? És hol kell ezt intézni? Nyiregyházához vagyunk közel. Ja és nincs munkahelyem és nem is volt szülés elött sem.

Legjobb válasz: anyasági támogatás, családi pótlék - magyar államkincstár gyed, gyes - oep (nem tudom melyikre vagy jogosult) nézz körül a honlapjukon, fenn vannak a szükséges doksik is

anyasági támogatás, családi pótlék - magyar államkincstár gyed, gyes - oep (nem tudom melyikre vagy jogosult) nézz körül a honlapjukon, fenn vannak a szükséges doksik is
szia az elsõt a munkahely intézi-ennek hiányában sztem az önkormányzatnál érdeklõdj-valamint igényeld a babakötvényt is-vmelyik bankban.kapsz egy egyszeri támogatást az államtól-és ha még akarsz, tudsz ide pénzt tenni, az kamatozik-és az állam is tesz hozzá 10 %-ot.vmint az önkormányzat is ad egy egyszeri hozzájárulást-de mindenhez papirok kellenek-érdeklõdj uténa
államkincstárban
Ha nincs meg a kellõ biztosítási idõd, csak egyszeri anyaságit kapsz, meg még családi pótlékot ( azt ennyi adatból nem tudom, kiemeltre jogosult vagy-e ) és GYEST. A MEP-nél és az Államkincstárban kell igényelni, mivel nem volt munkahelyed. Kell hozzá a gyermek születési anyakönyvi kivonata, hogy mást ilyen esetben kérnek e nem tudom.

Ha egy Magyarországon még nem bejegyzett néven akarom elnevezni a gyerekemet, akkor mennyivel a szülés előtt kell elkezdeni az ügyintézést és hol?

Legjobb válasz: A Magyar Tudományos Akadémiához kell beadni kérvényt. De hogy mennyivel elõtte, azt nem tudom. Milyen nevet szeretnél?

A Magyar Tudományos Akadémiához kell beadni kérvényt. De hogy mennyivel elõtte, azt nem tudom. Milyen nevet szeretnél?
A kérdező hozzászólása: Joannisz-t szeretnék, rokoni alapon.
És az fiú vagy lány név, mit jelent?
A kérdező hozzászólása: Ez hogy kapcsolódik a kérdéshez....? Azt jelenti Isten kegyelme. Vagyis János. Fiú név.
Elvileg 30 napon belül döntenek (MTA Nyelvtudományi Intézete). De ha biztosra akarsz menni, akkor a baba tervezett születése elõtt inkább 2-3 hónappal adjátok be. (Nehogy az legyen, hogy megszületik, és még nincs döntés, mert akkor más névre anyakönyvezik, és utána kell módosítani, persze minden addigra elkészült okmánynál is). Fontos, hogy írjatok frappáns, meggyõzõ indoklást, hogy miért javasoljátok elfogadni ezt a nevet és miért érzitek úgy, hogy megfelelõ magyar név lenne. Jelentését, eredetét írjátok bele részletesen, szóval az nem indoklás, hogy "nekünk nagyon tetszik és nagyon szeretnénk". Általában olyan szempontok alapján döntenek, hogy egyértelmûen eldönthetõ fiú- vagy lánynév-e, nincs-e hozzá nagyon hasonló, már elfogadott név, nincs-e Mo-on pejoratív jelentése, hangzása.

Hogyan álljak neki intéznia tgyás-t? " hete szülésin vagyok, kivettem 28 nappal a kiírt elött, és nem igazán igazodom el hogy hol kezdjem a papírmunkát?

Hol tudom beszerezni a nyomtatványt az igényléshez, kinek adjam le,stb...El?re is köszi38+3 h km

Legjobb válasz: Bocs, 2 hete vagyok kb szülési szabin.

A kérdező hozzászólása: Bocs, 2 hete vagyok kb szülési szabin.
Akkor már terhességi-gyermekágyi segélyen vagy ( ennek a rövidítése a tgyás). Igazolni kell a szülés tényét anyakönyvi kivonattal és a kórházi igazolással a kifizetõnél (ha a munkáltatód kifizetõhely, náluk, ha nem, a munkáltatód telephelye szerinti regionális egészségbiztosítási pénztárnál) Majd a GYED-et kell igényelned 168 nap után, ott, ahonnan a tgyás-t kapod. Ha nem kifizetõhely a munkáltatód, akkor is nála kell kezdeni az egészet, mert a munkaviszonnyal kapcsolatos dolgokat õk igazolják.
http://www.oep.hu Itt mindent megtalálsz, de szerintem az a legjobb ha felhívod õkt. A nyomtatványokat ezen az oldalon tudod letölteni. tényleg nagyon segítõkészekés sokkal pontosabban el tudjá neked mondani mint mi.
Elõzõ vagyok: Ez még segíthet:http://www.vital.hu/terhessegi_gyermekagyi_segely?page=0%2C1 Azt elfelejtettem leírni, hogy foglalkoztatói igazolást a munkahelyednek, vagy ahova be vagy jelentve kell kiállítani, aláírni, úgyhogy egyedül semmiképpen nem tudod elindítani. Én egyébként bérszámfejtõ vagyok, sok ilyet adtam már be. Ha nincs hová fordulnod, akkor szívesen segítek, de ezt egyébként tényleg a munkahelyednek kell intéznie, nem neked.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!