Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt hogy a baba nagyon (5 db)

Szülés előtt megtörténhet, hogy a baba nagyon aktív?

Általában azt hallottam, hogy szülés el?tt egy nappal aktívak, aztán aznap nem annyira. De ez mindenkinél így van? És a hasam közepe is szurkál, de fájdalom más még sehol. pont ma 40 hetes kismama

Legjobb válasz: Sajnos nincsenek sose egyértelmû jelek, bár mindenki ezt keresi-kutatja... inkább utólag fogjuk rá, hogy na ez már annak a jele volt... türelem, mást úgyse tehetsz. Szép szülést!

Sajnos nincsenek sose egyértelmû jelek, bár mindenki ezt keresi-kutatja... inkább utólag fogjuk rá, hogy na ez már annak a jele volt... türelem, mást úgyse tehetsz. Szép szülést!
Nem tudom, mert saját tapasztalat még nincs, majd csak néhány hét múlva:) De a macsekomnál azt vettem észre, hogy szülés elõtt is büszkén mutogatta nekem a rugdosós kiscicáit:) Amúgy mifelénk faluhelyen azt tartják, hogy szülés elõtt nem annyira aktívak a picik.De tényleg csak a szájhagyományra tudok alapozni.Az ha 1-2 nappal túlhordod nem baj, bár szerintem már szeretnél kettõben lenni:)
A kérdező hozzászólása: Azon aggódom, hogy a doki holnapra visszahívott, de nagyon semmi jele, hogy jönni szeretne a babó és nem szeretnék úgy ottmaradni, hogy nincs még szülés. Egyedül ez van másképp mint általában, hogy irtóra mozgolódik.
Szia! Én már 3 nappal túl vagyok a kiírt idõponton. Tegnap NST-n a szülésznõ azt mondta, hogy jó jel, hogy csendes a babóka, mert ez valószínû a nagy rákészülés nála, azaz szülés elötti 1-2 napban kevesebbet mocorognak. Közvetlenül a szülés elõtti órákban lehet aktívabbak, nem tudom, de elképzelhetõ. Pl. a burkot is így rugják ki sztem, tehát nem lehetetlen! Hajrá!!! Gyönyörû szülést kívánok! Ja és még annyi, hogy elsõ baba átlag 4 nappal késõbb jön a statisztika szerint... Lehet mi ezt erõsítjük :)

Jövőhét csütörtökre vagyok kiírva a nyákdugóm távozott 5 napja a baba még nagyon mozgékony és azt mondták nekem hogy szülés elött pár nappal nem nagyon mocorog, igaz ez?

Legjobb válasz: Nekem szülés elõtt pár nappal majd négy kilósan harántból fejvégûbe fordult (szerencsére...) mondjuk így is császár lett. Elvileg keveset mozognak mert már nagyon kicsi a hely.

Nekem szülés elõtt pár nappal majd négy kilósan harántból fejvégûbe fordult (szerencsére...) mondjuk így is császár lett. Elvileg keveset mozognak mert már nagyon kicsi a hely.
A kérdező hozzászólása: Nekem nagyon sokat mocorog
Nekem azt mondták, hogy szülés elõtt keveset mozog a baba, eltorzul az arcom és láthatóan leszáll a hasam, na ezek közül semmelyik nem volt igaz a két szülésemre. :)
A kérdező hozzászólása: Akkor ne figyeljek arra hogy ilyen sokat mozog, attol még szûlhetek?
Nekem a végén is nagyon sokat mocorgott, még vajúdás alatt is.
Nekem annyit mozogtak szülés elõtti napon is, hogy teljesen váratlanul ért a vajúdás. Jóslófájásaim sem voltak, csak jöttek hirtelen az 5 perces fájások. Minden szülés más, van aki a nagykönyv szerint produkálja a tüneteket, , van aki meg teljesen eltérõen vajúdikmés szül. Ettõl, izgi a dolog :) )
Nekem is nagyon aktív volt szülés elõtt pár nappal!Szülés napján, meg nem.akart mozogni amikor ctg-n feküdtem! Én 38 hétre szültem , , hála" egy kíméletlen orvosnak, aki megvizsgált! Elfolyt a magzatvíz egybõl!Amikor elment a nyákdugóm, rá 4 napra lett meg a babám!
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon köszönöm a válaszokat 39 hetes vagyok de semmi fájdalmam sincs még, majd ki derül mi lesz
Ez nem igaz. Nekem mindkét gyerkõcöm még szülés elõtt és szülés közben és végig rugdosódott, búcsúzóul kaptam még pár jó nagy rúgást a bordáimba :D

Önmagában az, hogy a baba teljesen megérett a kinti életre és a súlya is nagy, beindíthatja a szülést idő előtt?

Úgy értem ,hoyg tegyük fel egy (egyébként nem elszámolt!!!) terhességnél a 37. hétre a magzat olyan fejlett és érett lesz amilyen általában egy 40 hetes magzat szokott lenni, és mondjuk elég nagy is már (3 kiló fölötti), akkor elképzelhet? hogy emiatt indul meg a szülés?

Legjobb válasz: 37 hetesen nekem is 3,1 kiló volt, azt mondták, bármikor jöhet. a méhszáj is fel volt puhulva, majd a 39. hétre 2 ujjnyira nyitva is volt, mégis a 40. héten burokrepsztéssel indult meg a szülésem. (4020 gramm, és nagyon könnyû, gyors szülés volt)

37 hetesen nekem is 3, 1 kiló volt, azt mondták, bármikor jöhet. a méhszáj is fel volt puhulva, majd a 39. hétre 2 ujjnyira nyitva is volt, mégis a 40. héten burokrepsztéssel indult meg a szülésem. (4020 gramm, és nagyon könnyû, gyors szülés volt)
Semmi sem történik úgy ahogy kellene- minden szülés más. Mikor én szültem, volt egy anyuka, aki kerek 37hétre szülte a fiát 3700grammal. Hiába volt nagy baba, és mondhatni felkészült a kinti életre, iszonyatosan besárgult, infúziót kapott és sokáig volt a fény alatt is. Nem tudom, hogy ez amiatt volt-e, hogy 3héttel hamarabb érkezett??? VAgy ha a 40.hétre születik, akkor nem sárgult volna be?? Hát ezek a kérdések örökre megválaszolatlanok maradnak. Viszont másik barátnõm meg kerek 35hétre szülte a lányát, õ 2800gramm volt, és a világon semmi baja nem volt- 5nsap után mehettek is haza. A lényeg az, hogy a babák - talán- tudják mikor kell megszületniük.


Igen.Remélem össze vagy csomagolva!!
Szia én is 40. hetet taposom szerdára vagyok kiírva, az én babom sem ugra-bugrál, maximum kicsit meg meg moccan. Könnyû szülést mihamarabb!!
igen, ne aggódjatok, tényleg ennyire belassulnak, ez normális! Én 9 hete szültem, tehát az élmény még friss, nagyon sok erõt, gyors szülést kívánok! A legjobb tanácsom: sose hagyjátok abba a légzést!!! Bármennyire fáj is koncentráljatk a légzésre, esküszöm nagy fájdalmat lehet vele enyhíteni! Szép élmény, fogadjátok félelem nélkül!
A kérdező hozzászólása: nektek is könnyû szülést!! most kezdem kicsit érezni a hátam, na hátha!!! de tényleg szinte meg sem mozdul! az elsõnek , esetleg így indult a szülésed?? amúgy összepakoltam:)

Nagyon sok kérdés-válaszban olvasom, hogy már a szülés előtt irattok fel kenőcsöt, fürdetőt, tápszert stb. De amíg nincs meg a baba és nincs neve, TAJ száma addig ezt hogy lehet? Mert nálunk csak utána írják fel.

Legjobb válasz: Szia! Én errõl még nem hallottam,hogy elõre felírnák. De nyugodj meg,mert teljesen felesleges is lenne. A kórházban receptekkel távozol,amire otthon szükség lesz az elsõ napokban azok meglesznek.A gyerekorvos pedig hamarosan meg fog látogatni,vagy te viszed a babát hozzá,hol hogyan szokás.Akkor pedig õ vizsgálat után felírja amire még szükségetek lehet. Üdv

Szia! Én errõl még nem hallottam, hogy elõre felírnák. De nyugodj meg, mert teljesen felesleges is lenne. A kórházban receptekkel távozol, amire otthon szükség lesz az elsõ napokban azok meglesznek.A gyerekorvos pedig hamarosan meg fog látogatni, vagy te viszed a babát hozzá, hol hogyan szokás.Akkor pedig õ vizsgálat után felírja amire még szükségetek lehet. Üdv
Nem értem, miért lettem okoskának titulálva?!?! Én azt írtam le, hogy nálunk hogyan volt, de kérdezzen rá a védõnõtõl, hogy náluk hogyan van. Egyébként a köldökcsonk ápolását nem lehet szüneteltetni 1-2 napig. Nem értem, mi ez a nagy harcoskodás egy szimpla kis kérdésnél. Tudtommal itt mindenki többnyire a tapasztalatból szerzett tudását osztja meg másokkal. Komolyan elszomorít :o( Hiszen ez nem egy életbe vágó kérdés volt.....
Szia! Éppen tegnap beszélgettünk errõl a védõnõmmel. Azt mondta, valószínûleg a kórházban adni fognak otthonra kis kiszerelésû kenõcsöt, stb., de ha nem, az sem baj, mert õk a gyermekorvossal kijönnek hozzánk, amikor hazaérkezünk a kórházból. Ezért fontos, hogy fel kell hívni a védõnõt a szülés után, és a hazaérkezés napján is, mert úgy alakítják a napjukat a gyermekorvossal, hogy ki tudjanak jönni. A gyermekorvos kiállítja a szükéges recepteket, apuka elszalad a gyógyitárba, és már meg is van minden. Azt mondta, akkor sem kell aggódni, ha 1-2 napig nem tudnak kijönni, a babát meg lehet fürdetni tiszta vízben is, sudocremet biztosan kapunk a kórházban, a köldökcsonk ápolását pedig lehet folytatni 1-2 nap múlva is. Amit még fontosnak tartott, hogy legyen itthon egy kis tubus Neogranormon kenõcs. Remélem tudtam segíteni, sok boldogságot!
Nálunk a kórházban nem adtak semmiféle receptet(Gyõr), és csak születés után amikor kijött a doki írt az én TAj számomra recepteket, de sok cuccot recept nélkül is be lehet szerezni ezt meg a védõnõ köteles elmondani tudálékosok ezt miért nem mondtátok? Mi a fürdetõkrémet, popsikrémet, gyógyszertári alkoholt, a köldökpúdert is vény nélkül vettük, a patikusnak mondtuk hogy a leendõ babónak vásárolunk és megkérdeztük a doki is ezt írja fel, azt mondta igen. A fürdetõt azóta is vény nélkül vesszük.
Nálunk sem adnak a kórházban semmiféle receptet. Azt a gyerekorvos írja fel a 36-37. héten, csak a nevet nem tölti ki, ill. a TAJ-számot úgy írja, ahogy azt már elõttem többen leírták. A gyerekorvost pedig a védõnõ mutatja be, de ha nem megfelelõ, akkor az anyuka választhat másik gyerekorvost is.
Nálunk a gyermekorvos adja a receptet. Az apuka megy be hozzá, ha már megvan a születési dátuma és úgy írják a te TAJ számodra egy kis változtatással. De a szülés elõtt nálunk sem írták fel, mert nincs születési dátum, név, akkor meg hogyan? A kórházban egyáltalán nem adtak receptet, még a tápszeres babáknak is csak a zárójára írták rá, hogy írja fel a gyermekorvos otthon.
Szülés elõtt az anya TAJ számára írják fel annyi különbséggel, hogy a végére azt hiszem 8-as van írva, ez a megkülönböztetõ jel, ami arra utal, hogy a TAJ-szám tulajdonosának babája született. Éppen ezért aki szülés elõtt felírja, meg szokta kérni a szülõket, hogy szülés elõtt NE váltsák ki, csak szülés után mondjuk az apuka be tudja szerezni, mielõtt anyuka és a baba hazaérkezik a kórházból.
Kedves tudálékoska, nem kell hülyének nézni a másikat, mert ott lehet éppen nem kapott receptet, ez nem az õ hibája. Amúgy meg mindenhol kéne, hogy adjanak, kötelességük.
De adnak a kórházban receptet kedves okoska. Nekem mindkét gyerekemnél adtak, és adnak most is. Talán csak nálatok nem.
Szia! Nekünk felírt a leendõ gyerekorvos- akit a védõnõ mutatott be- szülés elõtt mindent. Kb a 34-35.héten. És az én TAJ számomra írta ki, csak a 0 helyett 8-ast írt. A kórházban nem adtak semmilyen receptet. Kérdezz rá a védõnõtõl. Nõvérem most szül, nála ugyanez volt a helyzet, pedig más kerület (Budapest).
Mi 3 hetesek vagyunk, és a kórházban kaptunk popsikrémet, meg hintõport. Alkoholt pedig a gyerekorvos írt fel amikor hazajöttünk, azt az anya taj számára írják. Alkoholt vehetsz 70%-os kell, 400-500 Ft. Ha felíratod 200-300 Ft.
Szia! Olvastam a válaszokat és Nálunk /Szolnokon/ is kiírták már akkor amikor kismama voltam, csak az Én nevemre. Ellenben a kórházban nem kaptunk semmilyen receptet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!