Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt hogy a baba (25 db)

Az, hogy szülés elött lelassul a baba mozgása, mit jelent?

Hogy sokáig lapít, aztán bejelentkezik kicsit,majd megint lapit? A napi 10 mozgásnak meg kell lennie? Hogy számoljam a 10-et? Ha egymás után érzem 3szor, akkor az 3, vagy 10 különböz? id?pontban?

Legjobb válasz: Figyelni kell, és ha nagyon másképp viselkedik, mint szokott, akkor kell valamit tenni. Fél tábla csokit ha megeszel, utána fél-3/4 órával tutira mozgásnak indul. Ha mégsem, akkor érdemes vizsgálatra menni, hogy minden ok-e. Az én gyerekeim nem lassultak le különösképp. Szülés közben viszont már nem mozogtak, ez való igaz.

Figyelni kell, és ha nagyon másképp viselkedik, mint szokott, akkor kell valamit tenni. Fél tábla csokit ha megeszel, utána fél-3/4 órával tutira mozgásnak indul. Ha mégsem, akkor érdemes vizsgálatra menni, hogy minden ok-e. Az én gyerekeim nem lassultak le különösképp. Szülés közben viszont már nem mozogtak, ez való igaz.
Ezért írtam, hogy ha "nagyon másképp viselkedik, mint szokott", akkor igenis oda kell figyelni. Mint írtad, Téged is NST-ztek állandóan. Akkor is nyugodt lettél volna, ha nem? Különbözõ vérmérsékletûek az anyukák, és nem kell az ördögöt sem a falra festeni, ezzel én is egyet értek, de résen kell lenni, mert azért történtek már dolgok...
10 mozgást hülyeségnek tartom nagyon. Nem mindegyik baba lassul le szülés elõtt. Frontol van, vagy nincs annyi helye vagy pihen
Az én fiam szülés elõtt 4 nappal már csak akkor mozgott ha lökdösték vagy evés után, semmi felesleges mozgást nem végzett, meg is voltak lepõdve de azt mondta a doki elõfordul 2 napig egy folytába nstn-n voltam és egészséges a gyerekem semmi baja!Nem minden baba egyforma aktív nem kell szeintem ilyesztgetni senki hogy megnézetném mert kevesebbet mozog ez hülyeség!
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm!
Hát mi a nagyon mocorgók társaságát erõsítjük. nekem nem mozgott kevesebbet a szülés elõtti napokban sem, sõt a szülõágyon le is rugta a hasamról azt a fájásmérõt. de ismerõseimnek a babája nyugisabb volt, volt aki ilyenkor már nem érezte hogy mozog.
Szia menj kórházba és nézesd meg mielõbb! Inkább feleslegesen százszor mint egyszer nem amikor kéne! :-( Saját tapasztalat :-( Nekem se mozgott 1 napig bementem és hiába ctg-tek folyamatosan több órán át, késõn császároztak meg! :-( Azonnal orvoshoz!

Hogy veszik észre szülés elött, ha a baba nyakára van tekeredve a köldökzsinór? Éjjel szült egy ismerősöm és ezért lett neki császár.

Én a 2. babámat várom, de az els?nél nem csináltak uh-ot közvetlen a szülésnél, hogy lássák mi a helyzet... csak ctg-re tettek... Most 36 hetes vagyok és aggódom. Mi van, ha nem veszik észre?

Legjobb válasz: A lányomnak is rajta volt, ráadásul duplán rátekeredett, de csak akkor derült ki, amikor kibújt. Ha valami gondot okoz a rátekeredett köldökzsinór, akkor a baba szívhangján azonnal észreveszik. Nálunk nem lett császár, mert a szívhang végig erõs maradt, nem jelzett problémát.

A lányomnak is rajta volt, ráadásul duplán rátekeredett, de csak akkor derült ki, amikor kibújt. Ha valami gondot okoz a rátekeredett köldökzsinór, akkor a baba szívhangján azonnal észreveszik. Nálunk nem lett császár, mert a szívhang végig erõs maradt, nem jelzett problémát.
Az én babám nyakára is rá volt 1x tekeredve de semmi gond nem volt. Természetes úton született.
Én az elsõ terhességemnél kérdeztem a dokimat és azt mondta, a babák 80%-ának rá van tekeredve a zsinór a nyakára, látják is az uh-n, de nem mondják, mert feleslegesen nem akarják paráztatni a kismamát. Az én Lányomnak is rajta volt a zsinór a nyakán, de simán megszületett természetes úton!
A kisfiam nyakán kétszer volt rátekeredve a köldökzsínór. Semmi probléma nem volt belõle. Természetes úton született. 3hónapos kisfiú anyukája
A legtöbb babának a nyakára van tekeredve a köldökzsinór, és nem okoz semmi gondot. Nálunk is volt az egyik gyereknél, szépen leigazgatta róla a szülésznõ, mikor már kinn volt a buksija. Ritka, ha gondolt okoz, de akkor azt mutatja a ctg. Lassul a baba szívverése olyankor.

Mit jelent az hogy szülés előtt belassúl a baba?

Ma valahogy nem mocorog annyit a babám mint eddig.Tegnap még szinte fájt úgy mocorogott ma meg olyan kis lusta.

Legjobb válasz: A babódnak egyre kevesebb a hely a pocidban, ezért már nem tud olyan aktívan mocorogni :)

A babódnak egyre kevesebb a hely a pocidban, ezért már nem tud olyan aktívan mocorogni :)
Egyetértek az elõttem szólóval. 37 hetesen bármi lehet, most már közeledik a vége, ne türelmetlenkedj! Hamarosan magadhoz szoríthatod a kicsidet. Én a végén, már mindent bemeséltem magamnak, mert már nagyon untam a banánt, hogy még most sem indul be a szülés, és már nagyon vártam a fiatalember...Erre, még 8 napot ráhúzott a kisember! Szóval, csak türelem! És semmi para!:) KoBa egy 9 hós kisfiú anyukája
Szia.Nekem egyáltalán nem lassult be, sõt sokkal többet mozgott az nap amikor beindult a szülés, az igaz, hogy inkább nagyobb rúgások és hullámzások voltak már a végén, mert már kicsi volt a hely odabent, sokat feszengett, nekem semmi elõjele nem volt, hogy szülni fogok, nem szállt le a hasam, nem voltak jóslóim és tök jól éreztem magam, egyszer csak elfolyt a magzatvíz és mentünk szülni.Ez még korai szerintem is, lehet, hogy csak az idõjárás miatt van, vagy csak lustizik:) .Boldog gömbölyödést kívánok neked. 7.5hós manó anyuja


Önmagában az, hogy a baba teljesen megérett a kinti életre és a súlya is nagy, beindíthatja a szülést idő előtt?

Úgy értem ,hoyg tegyük fel egy (egyébként nem elszámolt!!!) terhességnél a 37. hétre a magzat olyan fejlett és érett lesz amilyen általában egy 40 hetes magzat szokott lenni, és mondjuk elég nagy is már (3 kiló fölötti), akkor elképzelhet? hogy emiatt indul meg a szülés?

Legjobb válasz: 37 hetesen nekem is 3,1 kiló volt, azt mondták, bármikor jöhet. a méhszáj is fel volt puhulva, majd a 39. hétre 2 ujjnyira nyitva is volt, mégis a 40. héten burokrepsztéssel indult meg a szülésem. (4020 gramm, és nagyon könnyû, gyors szülés volt)

37 hetesen nekem is 3, 1 kiló volt, azt mondták, bármikor jöhet. a méhszáj is fel volt puhulva, majd a 39. hétre 2 ujjnyira nyitva is volt, mégis a 40. héten burokrepsztéssel indult meg a szülésem. (4020 gramm, és nagyon könnyû, gyors szülés volt)
Semmi sem történik úgy ahogy kellene- minden szülés más. Mikor én szültem, volt egy anyuka, aki kerek 37hétre szülte a fiát 3700grammal. Hiába volt nagy baba, és mondhatni felkészült a kinti életre, iszonyatosan besárgult, infúziót kapott és sokáig volt a fény alatt is. Nem tudom, hogy ez amiatt volt-e, hogy 3héttel hamarabb érkezett??? VAgy ha a 40.hétre születik, akkor nem sárgult volna be?? Hát ezek a kérdések örökre megválaszolatlanok maradnak. Viszont másik barátnõm meg kerek 35hétre szülte a lányát, õ 2800gramm volt, és a világon semmi baja nem volt- 5nsap után mehettek is haza. A lényeg az, hogy a babák - talán- tudják mikor kell megszületniük.

Szülés előtt megtörténhet, hogy a baba nagyon aktív?

Általában azt hallottam, hogy szülés el?tt egy nappal aktívak, aztán aznap nem annyira. De ez mindenkinél így van? És a hasam közepe is szurkál, de fájdalom más még sehol. pont ma 40 hetes kismama

Legjobb válasz: Sajnos nincsenek sose egyértelmû jelek, bár mindenki ezt keresi-kutatja... inkább utólag fogjuk rá, hogy na ez már annak a jele volt... türelem, mást úgyse tehetsz. Szép szülést!

Sajnos nincsenek sose egyértelmû jelek, bár mindenki ezt keresi-kutatja... inkább utólag fogjuk rá, hogy na ez már annak a jele volt... türelem, mást úgyse tehetsz. Szép szülést!
Nem tudom, mert saját tapasztalat még nincs, majd csak néhány hét múlva:) De a macsekomnál azt vettem észre, hogy szülés elõtt is büszkén mutogatta nekem a rugdosós kiscicáit:) Amúgy mifelénk faluhelyen azt tartják, hogy szülés elõtt nem annyira aktívak a picik.De tényleg csak a szájhagyományra tudok alapozni.Az ha 1-2 nappal túlhordod nem baj, bár szerintem már szeretnél kettõben lenni:)
A kérdező hozzászólása: Azon aggódom, hogy a doki holnapra visszahívott, de nagyon semmi jele, hogy jönni szeretne a babó és nem szeretnék úgy ottmaradni, hogy nincs még szülés. Egyedül ez van másképp mint általában, hogy irtóra mozgolódik.
Szia! Én már 3 nappal túl vagyok a kiírt idõponton. Tegnap NST-n a szülésznõ azt mondta, hogy jó jel, hogy csendes a babóka, mert ez valószínû a nagy rákészülés nála, azaz szülés elötti 1-2 napban kevesebbet mocorognak. Közvetlenül a szülés elõtti órákban lehet aktívabbak, nem tudom, de elképzelhetõ. Pl. a burkot is így rugják ki sztem, tehát nem lehetetlen! Hajrá!!! Gyönyörû szülést kívánok! Ja és még annyi, hogy elsõ baba átlag 4 nappal késõbb jön a statisztika szerint... Lehet mi ezt erõsítjük :)

Létezik olyan, hogy a baba fejjel befordul, és a szülés előtt valamiért megfordul?

Mert a 26. hét óra fejvég? a fekvése, viszont ma kb. 2 órán keresztül mocorgott úgy, hogy nagyon fájt, szinte majd kiugrott az oldalamon.

Legjobb válasz: Még bõven van helye és ideje a forgolódásra.A szülés elõtt is megfordulhat fejvégûbõl farvégûbe,kivéve ha már be van ékelõdve a feje a medencédbe,amit az UH-n látni is lehet.

Még bõven van helye és ideje a forgolódásra.A szülés elõtt is megfordulhat fejvégûbõl farvégûbe, kivéve ha már be van ékelõdve a feje a medencédbe, amit az UH-n látni is lehet.

Szülés előtt és vajudás alatt érezni lehet még hogy a baba mozog? És ha elment a magzatviz?

Legjobb válasz: Igen lehet erezni. Nekem elfolyt a magzatviz ra egy orara kezdodtek a fajasok 12 orat vajudtam sokat mozgott kozben a baba. Pedig azt mondjak ilyenkor mar nem mozog annyira..

Igen lehet erezni. Nekem elfolyt a magzatviz ra egy orara kezdodtek a fajasok 12 orat vajudtam sokat mozgott kozben a baba. Pedig azt mondjak ilyenkor mar nem mozog annyira..
Nekem nem mozgott egyáltalán miután elment a víz ill. a vajúdás alatt sem. Lehet, hogy ez is gyerek és anyuka függõ.
En nem ereztem a babat mozogni. Lehet az is, hogy nagyon el voltam foglalva a fajdalommal, ki tudja.
Nekem sem vajúdás alatt, sem szülés alatt nem mozgott, pedig aktív volt már a pocóban is. Vagy csak nem figyeltem az fajdalom csillapító hiányában? Nem tudom.
3 gyermekem van, az elsõnél elfolyt a magzatvíz, azt biztosan észre lehet venni, utána 16 órát vajúdtam , de nem emlékszem, hogy mozgott volna a baba. A másik kettõnél fájásokkal indultam, másfél- 2 óra alatt megszülettek az elsõ fájástól, de nem emlékszem ott sem a mozgásra, pedig a pocakban mindegyik gyerek nagyon aktív volt. De tényleg lehet, hogy csak azért nem emlékszem, mert a fájdalom elnyomott minden érzést.

Miért mondják hogy a baba lelassul a szülés elött pár héttel?

Pedig inkább az lenne a logikus hogy már akkor minden pici mozdulatát érezzük. Valóban lelassul majd? én 37 hetes vagyok és naprol napra jobban rugdalózik a babóm, fáj is rendessen néha :D

Legjobb válasz: Szerintem azért lassul le mert már szûk neki a hely odabent :)

Szerintem azért lassul le mert már szûk neki a hely odabent :)
Én nem éreztem, hogy lelassult volna, bár igaz végig nem volt egy nagy "randalírozó" odabent. Nekem nem volt különbség a szülés elötti napokon a babám mozgásában.
Igen, elvileg a hely miatt lassul le, én is 37 hetes, és valóban erõsen továbbra is rúgdos, helyezkedik, és tényleg néha elég kellemetlen.Úgy látszik a mi manónknak van elég helye odabent, majd ha a hasunk leereszkedik, akkor már nem lesz aktív annyira, de utána úgyis kibújik.Könnnyû szülést kívánok!
sziasztok 37hetes vagyok, a hasam leereszkedett, a babóm beállt, de ez sem zavarja a mozgásban.folyamatosan ficánkol, és most fájdalmas csak igazán :S de örülök, hogy érzem boldog babavárást
Én 38 hetes vagyok és még mindig nagyon aktív a babám, irtó sokat mozog és rugdos...
A kérdező hozzászólása: Hát igen, akkor a ti manótok is aktivkodik.Köszi a véleményeket
az én kisfiam végig fickándozott, még a betöltött 40.-ik hét után is.9 nappal túlhordtam de még akkor is ficánkolt egyfolytában, csak az utolsó nap nem mert már nem érezte jól magát, sajnos császár lett de nem baj mert megmentette az életünket.Most 9 hetes és egyfolytában jár keze lába születése óta, mint a pocakomban.

Aki 37. hét előtt szült, megpróbálták visszatartani a szülést vagy engedték, hogy a baba megszülessen? Mivel indokolták?

Úgy értem,hogy ha tegyük fel 35 hetesen beindul a szülés, akkor mit?l függ,hogy megpróbálják-e megállítani? Lehet hogy a baba teljesen fejlett és érett már, és szeretne kijönni...

Legjobb válasz: 36+pár naposan engedték megszületni, 35+ pár naposan visszatartották. Orvosodat kérdezd nálatok mi a szokás, mert amennyire itt olvasgattam a válaszokat, területenként eltérõ. Ja, babám koraszülött sem volt.

36+pár naposan engedték megszületni, 35+ pár naposan visszatartották. Orvosodat kérdezd nálatok mi a szokás, mert amennyire itt olvasgattam a válaszokat, területenként eltérõ. Ja, babám koraszülött sem volt.
Szegeden a 37. betöltött hétig megpróbálják visszatartani, utána már nem.
35. héten visszatartották. 37+3 megszületett.
35+4 héten kezdett szivárogni a magzatvizem hajnalban. Reggel bementünk a kh-ba, dokim megvizsgált, megállapította, hogy tényleg magzatvíz, babut 2500-2600 grammra saccolta, és azt mondta ma szülünk! Jól saccolt, fiam 2600 gramm volt, 10/10-es apgarral, nem nyilvánították korababának.
36. héten visszatartották, a betöltött 37. héten született SOS császárral, egészségesen, 50 cm, 2830 grammal, 9/10-es Apgarral.

Úgy hallottam, hogy a szülési szabadságot jobb, ha a baba születésétől kérem, mintha szülés előtt 28 nappal kérném. Miért?

Legjobb válasz: én errõl még nem hallottam, de 2 dolog jut eszembe: a baba születése után kezdõdik el az a pár hónap, amíg jár és ha szülés elõtt szabin vagy, akkor több pénzhez jutsz. a táppénz meg a szülési szabi között anyagilag pedig úgy tudom, nincs (nagy) különbség.

én errõl még nem hallottam, de 2 dolog jut eszembe: a baba születése után kezdõdik el az a pár hónap, amíg jár és ha szülés elõtt szabin vagy, akkor több pénzhez jutsz. a táppénz meg a szülési szabi között anyagilag pedig úgy tudom, nincs (nagy) különbség.
A szülési szabi alatt jár a terhességi gyermekágyi segély, ami fizetésed 70 %-a. A thgys 24 hétig jár, ha ebbõl 4 hetet kiveszel a szülés várható idõpontja elõtt, elvesztesz egy havi táppénzt (ami ugye hasonló összeg, tehát nem éri meg elkezdeni) és a gyereked fiatalabb korában indul meg a GYED, ami viszont már maximálva van (br. 96.000 Ft körül).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!