Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt hogy a (206 db)

Hogyan döntik el szülés előtt, hogy a kismama medencéje elég nagy e ahhoz, hogy problémamentesen megszülje a babát, vagy esetleg túl kicsi hozzá?

Legjobb válasz: Régen mérték a medence méretét, ma már nem. Bár akkor meg nem volt uh-, úgyhogy nem tudom, mibõl tudták, mekkora a baba. Ma már elõször megpróbálkoznak a sima szüléssel, ha menet közben kiderül, hogy nem megy, sürgõsségi császár van. Igazán a tágulékonyságon múlik, hogy kifér-e egy naagyobb baba vagy akár már egy kisebb súlyú sem tud normál úton megszületni.

Régen mérték a medence méretét, ma már nem. Bár akkor meg nem volt uh-, úgyhogy nem tudom, mibõl tudták, mekkora a baba. Ma már elõször megpróbálkoznak a sima szüléssel, ha menet közben kiderül, hogy nem megy, sürgõsségi császár van. Igazán a tágulékonyságon múlik, hogy kifér-e egy naagyobb baba vagy akár már egy kisebb súlyú sem tud normál úton megszületni.
én most szültem és mérték . valami tolómérõhöz hasonló eszköz volt, amivel megmért a doki.
ja még mielõtt megrémisztenék valakit, ezt kívülrõl mérték, mintha mérõszalaggal mérnénrk, tehát nem fáj meg nem matatás.
4x szültem, nekem soha nem mérték a medencémet. Egyébként meg nem értem, hogy honnan tudják, mekkora a pici, hiszen még a súlybecslés is borzasztóan pontatlan.
Én azt hallottam a védõnõmtõl, hogy ezt külsõ ránézésre nem lehet megállapítani. Lehet keskeny a csípõje valakinek, ha a medence meg jól tágul. Nekem sem mérték, csak a dokim aggódott kicsit, hogy ki fog-e férni a babám, mert hozzám képest kicsit nagyra sikerült. Sipp-supp kijött. A barátnõm hozzám hasonló termetû (kicsi), valamivel kisebb babájával megcsászározták, mert nem tágult.

Meg tudják állapítani szülés elött, hogy a köldökzsinór nincs-e a kicsire tekeredve?

34 hetes vagyok, és állandóan kitalálok magamnak valami hülyeséget amin tudok idegeskedni. Most ez jutott eszembe, és annyira félek. Más is így van?

Legjobb válasz: Szerintem meg tudják, mivel nekem a szülés elõtt mondták, hogy rá van tekeredve (már a szülõágyon feküdtem), de nem lett belõle semmi baj, leszámítva, hogy hosszabb volt a kitolási szakasz (ami nekem már baromira nem hiányzott), de a kisfiam teljesen egészséges.

Szerintem meg tudják, mivel nekem a szülés elõtt mondták, hogy rá van tekeredve (már a szülõágyon feküdtem), de nem lett belõle semmi baj, leszámítva, hogy hosszabb volt a kitolási szakasz (ami nekem már baromira nem hiányzott), de a kisfiam teljesen egészséges.
változó. nagyon nehéz megállapítani, az uh-al sem mindig látni. de ha rá is van tekeredve, nem feltétlen van baj ! :) sok sikert!!!!!!
Ráadásul olyat találsz ki, amin változtatni sem tudsz :) Teljesen mindegy, rá van-e tekeredve, az orvos tudni fogja a dolgát ;)
Nagyon sok babának van a nyakára tekeredve a köldökzsinór. Nekem is minden butaság megfordult a fejemben fõleg amikor furcsának éreztem a mozgásait. Egyébként ne kínozd magad, mert ezeket a dolgokat úgysem tudod befolyásolni. Biztos, hogy minden rendben lesz. Nem az szokott gondot okozni, hogy a nyakán van , mert a baba nem vesz még levegõt.Akkor van baj hogyha a köldökzsinóron keletkezik egy csomó, mert ilyenkor nem jut oxigénhez ill.tápanyaghoz.Ez azonban nagyon ritka. Ne gondolj ilyenekre. Az ultrahanggal az esetek nagy többségében látszik, hogy hol van a köldökzsinór.

Aggódtok vagy aggódtatok a szülés előtt, hogy a kisbabátok kinézetre és személyiségre nem rád és a párodra, hanem az anyósodra fog hasonlítani?

Legjobb válasz: Én igen. Az anyósom olyan, mint a vasorrú bába a mesében. :D Ezért nekem az elsõ az volt, hogy egészséges legyen a lányom, a második meg az, hogy csak ne az anyósra üssön! :D Szerencsére gyönyörû kislány lett belõle, csak a szeme színe az anyósé, de az meg szép kék neki (az egyetlen szép a kedves mamában a szeme). Most a fiamat várom, megint parázhatok, bár most már nem annyira idegesít a dolog. Egy kisfiúnál azért más. Bár nagyon fogok örülni, ha cseppet sem hasonlít majd az anyósra.

Én igen. Az anyósom olyan, mint a vasorrú bába a mesében. :D Ezért nekem az elsõ az volt, hogy egészséges legyen a lányom, a második meg az, hogy csak ne az anyósra üssön! :D Szerencsére gyönyörû kislány lett belõle, csak a szeme színe az anyósé, de az meg szép kék neki (az egyetlen szép a kedves mamában a szeme). Most a fiamat várom, megint parázhatok, bár most már nem annyira idegesít a dolog. Egy kisfiúnál azért más. Bár nagyon fogok örülni, ha cseppet sem hasonlít majd az anyósra.
Ne haragudj, de pont [email protected], hogy kire fog hasonlítani. Inkább az aggasztott, hogy egészséges baba lesz-e.
Nem, ez számomra már a hülyeség kategoria. Ezek szerint szép problémamantes terhességed van, hogy ilyenekkel foglalkozol. Jó neked! :) Nagyon sok boldogságot, és kívánom, hogy a babád Rád, és Párodra hasonlítson!
Igen :) A barátnõm mondta egyszer: mi lesz ha anyósra fog hasonlítani? Én nem fogom tudni szeretni :D szerencsére nem rá ütött :)
Nem aggódtam, anyósom helyes nõ. A jellemével sincs gondom, vagyis talán annyi, hogy túlságosan rendes és segítõkész, igazi jótét lélek. A mai világban ez nem túl nyerõ sajnos...
Nekem ez eszembe se jutott a terhesseg alatt. De a kislanyom tiszta anyosom, az arcmimikaja, a mosolya, a szemei. Szerencsere szep anyosom van, csak a termeszetet ne orokolje.
"Aggódni" én sem eszen aggódtam, hanem hogy rendeben legyen minden a kisbabámmal (nyilván Neked is ez az elsõdleges.). Mikor megszületett, mindenki azt mondta: tiszta apja a lányom. Aztán ez módosult tiszta nagyanyjára, a szája tényleg teljesen olyan, de az orrától fölfelé én vagyok a gyerekkori fotók alapján. És bevallom (vessetek meg érte), nekem valahol jól esik, hogy magamat is látom benne. Ami nekem nagyon rosszul esik, hogy anyukám "kivan", hogy a másik nagymamára hasonlít a lányka (és a 4D alapján a 2. is rá fog inkább) és 2 év alatt még egyszer nem mondta az unokájára, hogy szép. (Más, szõke kék szemû gyerekekre persze sosem felejti el megjegyezni.)
Hát tényleg elég gyagyás a kérdés. Én most a 3. babámat várom, mindkét gyermek tiszta apja, és a 4-d-s képek alapján ez a kicsi is kiköpött másik kettõ. Nekem is elég csúnya az anyósom, de könyörgöm, õ egy 60 felé járó nõ, a gyermekeim meg 4 és 2 évesek, szóval kiköpött õ nem lehetnek sehogyan se. Vonásokat lehet, hogy hordoznak, de annyi mindenki más családtagot is. Én ilyen dolgon nem aggódnék, ha meglátod, neked a legfontosabb szeretett személy lesz, akárhogyan is néz ki. Tulajdonságait nem lehet ugyan befolyásolni, de azért sokminden nevelés kérdése. Amihez jó adag kitartás kell :-)
Mindenki azzal szívatott minket, hogy majd vörös lesz a gyerekünk. Nekem szõke, férjemnek egészen sötét barna haja van. Én pont lesz.rtam, hogy milyen haja lesz a gyerekemnek, az foglalkoztatott, hogy minden rendben legyen velünk. Mondjuk azt sokszor elmondtam viccbõl, hogy csak ne az anyósra hasonlítson (alacsony, nagy fenekû, kis mellû, pont az ellentétem). Megszületett a kislányom, gyönyörû barna haja van, mint az édesapjának, és tiszta anyósom. Igaz korához képest jó egy fél fejjel magasabb, mint az átlag, szép karcsú alkatú. Talán még szerencsés is, hiszen azért anyósnak (hiába nem szívlelem, ez tényleg igaz) nagyon szép vonású az arca. A plusz poén, hogy utána szültem egy gyönyörû vörös hajú kisfiút...
Én mondjuk nem gondolkoztam ezen, de végül a lányom tök úgy néz ki mint anyósom. :) Mondjuk jóban vagyunk, és aranyos, szóval így nem zavar. :) Még picike, így a személyisége még nem tudom milyen lesz. De az tuti, hogy ha gonosz anyósom lenne, akkor én is nagyon féltem volna attól, hogy majd rá hasonlít.


Tapasztalatok? Nálatok hogy volt? Sokan azt mondják hogy szülés elött lelassulnak a babák, vagyis nem mozognak már anyit. Az kis törpim nagyon aktív, ezek szerint még nem szülök? Pedig már itt lenne az ideje.

Legjobb válasz: Az en fiam sem lassult le, sot, meg vajudas alatt is mocorgott (mar amikor nem volt kokemeny a mehem es ereztem). Ket hettel szules elott volt ket nap, amikor nagyon le volt lassulva es kevesebbet csuklott, akkor azt hittem, hogy talan ez a szules jele, de nem az volt, ismet beindult es meg bent maradt.

Az en fiam sem lassult le, sot, meg vajudas alatt is mocorgott (mar amikor nem volt kokemeny a mehem es ereztem). Ket hettel szules elott volt ket nap, amikor nagyon le volt lassulva es kevesebbet csuklott, akkor azt hittem, hogy talan ez a szules jele, de nem az volt, ismet beindult es meg bent maradt.
Nos, nekem sem lassult le a lányom, sõõõõõt!Szülés elõtti nap este az nst-t körbeállták a nõvérek, mert egyfolytában rugdosott, mocorgott a kis drága odabent...persze a szobatársaimnak mind belassultak a babái 2 héttel a szülés elõtt.Szerintem babája válogatja.A lányom most 10 hós, és azóta sem állt meg a mocorgással, max.akkor, ha épp alszik:)
bocs, nem okoskodni akarok, de ha rákeresel erre a témára, több tucatnyi találatot dob ki az oldal...minden nap szerepel legalább egyszer ez a kérdés...csak a tapaszatalatok miatt mondom...egyébként nálam is aktív volt a fiam még a szülés napján is. Szerintem ebbõl nem feltétlenül lehet arra következtetni, hogy mennyi van még a szülésig... M.

Az, hogy szülés elött lelassul a baba mozgása, mit jelent?

Hogy sokáig lapít, aztán bejelentkezik kicsit,majd megint lapit? A napi 10 mozgásnak meg kell lennie? Hogy számoljam a 10-et? Ha egymás után érzem 3szor, akkor az 3, vagy 10 különböz? id?pontban?

Legjobb válasz: Figyelni kell, és ha nagyon másképp viselkedik, mint szokott, akkor kell valamit tenni. Fél tábla csokit ha megeszel, utána fél-3/4 órával tutira mozgásnak indul. Ha mégsem, akkor érdemes vizsgálatra menni, hogy minden ok-e. Az én gyerekeim nem lassultak le különösképp. Szülés közben viszont már nem mozogtak, ez való igaz.

Figyelni kell, és ha nagyon másképp viselkedik, mint szokott, akkor kell valamit tenni. Fél tábla csokit ha megeszel, utána fél-3/4 órával tutira mozgásnak indul. Ha mégsem, akkor érdemes vizsgálatra menni, hogy minden ok-e. Az én gyerekeim nem lassultak le különösképp. Szülés közben viszont már nem mozogtak, ez való igaz.
Ezért írtam, hogy ha "nagyon másképp viselkedik, mint szokott", akkor igenis oda kell figyelni. Mint írtad, Téged is NST-ztek állandóan. Akkor is nyugodt lettél volna, ha nem? Különbözõ vérmérsékletûek az anyukák, és nem kell az ördögöt sem a falra festeni, ezzel én is egyet értek, de résen kell lenni, mert azért történtek már dolgok...
10 mozgást hülyeségnek tartom nagyon. Nem mindegyik baba lassul le szülés elõtt. Frontol van, vagy nincs annyi helye vagy pihen
Az én fiam szülés elõtt 4 nappal már csak akkor mozgott ha lökdösték vagy evés után, semmi felesleges mozgást nem végzett, meg is voltak lepõdve de azt mondta a doki elõfordul 2 napig egy folytába nstn-n voltam és egészséges a gyerekem semmi baja!Nem minden baba egyforma aktív nem kell szeintem ilyesztgetni senki hogy megnézetném mert kevesebbet mozog ez hülyeség!
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm!
Hát mi a nagyon mocorgók társaságát erõsítjük. nekem nem mozgott kevesebbet a szülés elõtti napokban sem, sõt a szülõágyon le is rugta a hasamról azt a fájásmérõt. de ismerõseimnek a babája nyugisabb volt, volt aki ilyenkor már nem érezte hogy mozog.
Szia menj kórházba és nézesd meg mielõbb! Inkább feleslegesen százszor mint egyszer nem amikor kéne! :-( Saját tapasztalat :-( Nekem se mozgott 1 napig bementem és hiába ctg-tek folyamatosan több órán át, késõn császároztak meg! :-( Azonnal orvoshoz!

Az első szülésemet nem lehetett könnyűnek mondani, nagyon hosszú volt és nehéz. Most várom a második babámat. Még nagyon az elején vagyok, de már azon gondolkodom, mennyire fogok rettegni szülés előtt.Hogy kezeljem ezt a helyzetet?

Aki hasonló helyzetben volt, írjon, mennyire félt, hogy kezelte ezt a dolgot, s milyen volt a második szülés!

Legjobb válasz: Szerintem nincs 2 egyforma szülés. Anyukámnak pl. a második volt a nehezebb, és én jöttem könnyen, lehet, hogy neked a második lesz könnyebb.

Szerintem nincs 2 egyforma szülés. Anyukámnak pl. a második volt a nehezebb, és én jöttem könnyen, lehet, hogy neked a második lesz könnyebb.
Igen ! Én már a 3-at várom és az elsõ nekem nagyon hoszzú volt. A másodikkal az elején én is rettegtem de érdekes módon a szülés ahogy egyre közeledett egyre kevésbé volt bennem hogy mennyire lesz fájdalmas. A 2. programozott szülés volt 40. héten megbeszéltük a dokimmal, hogy be fogja indítani a szülést, mert már borzalmasan éreztem magam és már a méhszáj is 2 ujjnyi volt. A vajúdás órákkal rövidebb volt de a szülés nem volt valami egyszerû. A kisfiam 4500 g lett. Most várom a 3. at és most már egyáltalán nem tartok tõle, hanem minél hamarabb túl lennék rajta. Tehát szerintem mire halad lelõre az idõ meglátod mintha ezek a gondolatok kiszállnának a fejedbõl. Gratula a 2. babához! Vigyázzatok magatokra!
elõször érjél el odáig! Ha már most ezen idegeskedsz képeld azt a szegény babát belül.. mit érezhet. ugyan nem szültem még másodikat de szerintem most ne foglalkozz ezzel a kérdéssel.
Szia! Én pár hét múlva szülöm 2. gyermekemet. Az 1. szülésnél abszolút nem aggódtam, nem is gondoltam arra, mi lesz, hogy lesz a szülésnél. Most viszont már tudom, mi áll/hat/ elõttem, emiatt picit más a helyzet. Szép szülés kívánok neked!
Én is tettem már fel hasonló választ, és nekem is rosszul esett, amikor egybõl letámadtak, hogy mi a fenének foglalkozom ezzel. Persze, hogy foglalkozom. Én õszintén leírtam, hogy a vajúdás számomra pokol volt, pedig nem is tartott olyan sokáig, mint egyeseknél. Mi egyébként amint lehetett bevállaltuk a második babát. A két baba között épp, hogy egy év korkülönbség lesz. Most vagyok a 30. héten, és engem is foglakoztat ez a kérdés. De az is igaz, hogy ahogy telik az idõ, már nem is rettegek úgy, mint az elején. Inkább kezdek türelmetlen lenni, szeretném már a másodikat is a kezemben tartani. Én azzal vígasztalom magam, hogy többnyire a második szülés könnyebb szokott lenni, és bízom benne, hogy én is a szerencsésebbek közé tartozom majd ilyen szempontból. Persze eszembe jutnak a kellemetlen élmények is, de ezeket igyekszem elhesegetni, és felidézni a történéseket onnantól, hogy a kisfiamat a hasamra tették. Sose felejtem el a tekintetét. És a gondolattól én már máris jobban érzem magam. Próbálj meg Te is ilyen pozitív dolgokat elõtérbe helyezni, enyhíteni fog a félelmeden!!! Február végén fogok szülni, ha nem felejtem el megírom, hogy hogyan alakult. :-)
jóindulattal irtam amit irtam és senki nem mondta hogy idegbeteg vagy. hogy felkapod a vizet arrol te tehetsz.
A kérdező hozzászólása: A babának semmi baja! Nem vagyok idegbeteg. Foglalkoztat a gondolat. Azt kértem, aki hasonló helyzetben volt már, az írjon. Köszi!
elõzõ vagyok, egy kis korrekció, hasonló kérdést tettem fel, és nem választ... Csak már elõre gondolkodtam.
Szia!Én 3.babám várom, és nagyon rettegek!!38hetes vagyok most.Az elsõ fiammal fájt nagyon a vajúdás, 8 óra alatt lett meg.Második fiam 5 óra alatt lett meg, de duplán úgy fájt a vajúdás mint az elsõvel.Talán most nem triplázok rá. :-))) Beszéltem a dokimmal a fájdalomcsillapításról /EDA/, azt mondta, hogy õ szokta ajánlani a kismamáknak.Ez nyugtat egy picit.

Törvényszerű, hogy szülés előtt belassulnak a babák, vagy van itt olyan, akinek a szülést megelőző napokban is ugyanolyan aktív volt a picinye?

Legjobb válasz: Alltalaban lelassul a mozgas, mert kicsi lesz a hely. En negy gyermeket szultem es volt pelda mind a kettore. Arra is, hogy utolso napokban mar alig mozgott odabent a kicsi, es arra is, hogy meg szules kozben sem hagyta abba egy percre sem. ;-)

Alltalaban lelassul a mozgas, mert kicsi lesz a hely. En negy gyermeket szultem es volt pelda mind a kettore. Arra is, hogy utolso napokban mar alig mozgott odabent a kicsi, es arra is, hogy meg szules kozben sem hagyta abba egy percre sem. ;-)
Hát az én gyerekeim nagyon aktívak.Mindkét kisfiam(2 terhességbõl)még a vajúdás alatt is "táncolt", és addig is állandóan.Most kezdtem a 38. hetet a 3. babámmal, de egy percre nem áll meg a kis csaj.Már valamennyire kinyíltam, a nyákdugó is megyeget, keményedek is, de õ meg nem állna.A CTG-n is csak úgy zúg néha a gép, akkorákat ugrik.
Az én fiam 4-5 órával szülés elõtt még majd kirúgta az oldalamat. Igaz a kitolás alatt is rúgkapált, gyorsan ki is bújt, sõt amikor felemelték még rúgott egy nagyot, telibe is trafált ott, ahol a legérzékenyebb. Csillagokat láttam. Ez egy általános elv, de minden baba másképp csinálja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tapasztalatok megosztását!:) akkor erre nem alapozok, bízom a holnapi frontban, hogy kihozza a csöppömet. (egész nap hullámzik a pocak, ctg-n nekem is zúgott nagyokat a gép :) ) Minden jót mindenkinek, boldog babavárást, könnyû szülést!
Az én babám még vajúdás alatt is rugdosódott :) Semmi jele nem volt, hogy meg fog indulni a szülés.

Mi igaz abból, hogy szülés előtt apad a bevizesedett láb? Vagy ez csak tévhit?

Legjobb válasz: Nekem nem is volt soha vizes. Amit írnak a babonák a szülés közeledtéhez, nálam egyik se volt. Semmit nem változtam szülésre, csak a 10kg-ot amit híztam. De volt egy lány a kórházban, õ inkább felvizesedett, nem apadt semmit.

Nekem nem is volt soha vizes. Amit írnak a babonák a szülés közeledtéhez, nálam egyik se volt. Semmit nem változtam szülésre, csak a 10kg-ot amit híztam. De volt egy lány a kórházban, õ inkább felvizesedett, nem apadt semmit.
Nekem szülés után 2 héttel kezdett csak apadni. :(
SZia, én szülés elõtt 1 hónappal kezdtem vizesedno, a végére már nagyon fájt a lánfejem miatta! Szülés után 1 hónap volt mire teljesen lement! Azt mondta a dokim, hogy elhúzódhat hetekig, mire laapad, igaza lett!
vizesedni, lábfejem, leapad bocsi az elírásért

Hogy ha 3 hónappal szülés előtt megszűnik a munkaviszonyom közös meg egyezéssel, 7 hónapos terhesen felvesznek a munkaügyi központba, hogy a szülés pillanatában legyen biztosításom?

És még igényelni kell a városházán a biztosítási kérelmet vagy már egyb?l jár a biztosítás miután be regisztráltam a munkaügyibe?

Legjobb válasz: Miért akarsz 7 hónapos terhesen közös megegyezéssel munkaviszonyt megszüntetni? Nem szabad! Felmondani - gondolom - nem akarsz, kirúgni pedig nem rúghatnak ki. A fenti dolog mire lenne jó? Egyébként - csak válaszolva a kérdésedre - ha jogosult vagy álláskeresési járadékra, akkor jár ez az ellátás, függetlenül attól, hogy terhes, féllábú, vagy dauerolt hajú vagy... Ha nem jár, de beregisztráltatod magad, mint álláskeresõ, attól még nem lesz biztosításod ilyen alapon.

Miért akarsz 7 hónapos terhesen közös megegyezéssel munkaviszonyt megszüntetni? Nem szabad! Felmondani - gondolom - nem akarsz, kirúgni pedig nem rúghatnak ki. A fenti dolog mire lenne jó? Egyébként - csak válaszolva a kérdésedre - ha jogosult vagy álláskeresési járadékra, akkor jár ez az ellátás, függetlenül attól, hogy terhes, féllábú, vagy dauerolt hajú vagy... Ha nem jár, de beregisztráltatod magad, mint álláskeresõ, attól még nem lesz biztosításod ilyen alapon.
Semmiképpen ne egyezz bele a közös megegyezéses felmondásba!!!... A munkáltató meg nem dobhat ki 7 hónapos terhesen!... Most azt tartsd szem elõtt, hogy legyen biztosításod a szülés és a GYED-GYES alatt... Épp elég lesz majd utána fizetned a havi 6-7000 forintokat az eü-biztosításra.

Törvényszerű, hogy első szülésnél már hetekkel a szülés előtt leszáll a poci?

38,5 hetes kismama vagyok, de még nagyon fent van a kislányom. A méhnyakam van 1 cm-re lerövidülve (cg:1000), amúgy zárt vagyok. Esténként már nagyon kellemetlenül ficánkol, amúgy lehet, hogy picit le van lassulva. Én pár napja elég fáradékony vagyok. Mikor lesz ebb?l szülés??

Legjobb válasz: Nekem egyik lányomnál se szállt le a hasam, nem törvényszerû. Az elsõ fájástól számítva mindkettõ 4,5 óra alatt lett meg. Szép szülést kívánok! :)

Nekem egyik lányomnál se szállt le a hasam, nem törvényszerû. Az elsõ fájástól számítva mindkettõ 4, 5 óra alatt lett meg. Szép szülést kívánok! :)
Törvényszerûség egyik szülésnél sincs! Ahány szülés, annyi féle! Mindenesetre én is várom, hogy leszálljon a hasam.
Szia!Nekem is leszállt már szülés elõtt a pocim, de így is késve és császárral jött világra!Szóval nem! 18 hetes baba anyukája
Nekem szülés elõtt pár nappal ment lejjebb a hasam, de csak picit. Gyakorlatilag az utolsó pillanatig a gyomromban volt. 39+3.hétre szültem. És én is az utolsó pillanatig zárva voltam. Már nincs sok hátra! Kitartás!
Nekem sem szállt le teljesen a hasam, csak egy kicsit. Igaz, hogy a 36. hétre lett meg. Szerintem nem fogod sokáig húzni, mert már csak 1 cm-re le van rövidülve a méhnyakad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) BÚÉK Mindenkinek!!! Még várom a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)
Nekem sem ment le a hasam, teljesen zárt voltam még a szülés reggelén is. 41+1 szültem. Hogy mennyi van még? Másfél-két hét, és használd ki.)Pihenj!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!