Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt hogy (244 db)

Az első szülésemet nem lehetett könnyűnek mondani, nagyon hosszú volt és nehéz. Most várom a második babámat. Még nagyon az elején vagyok, de már azon gondolkodom, mennyire fogok rettegni szülés előtt.Hogy kezeljem ezt a helyzetet?

Aki hasonló helyzetben volt, írjon, mennyire félt, hogy kezelte ezt a dolgot, s milyen volt a második szülés!

Legjobb válasz: Szerintem nincs 2 egyforma szülés. Anyukámnak pl. a második volt a nehezebb, és én jöttem könnyen, lehet, hogy neked a második lesz könnyebb.

Szerintem nincs 2 egyforma szülés. Anyukámnak pl. a második volt a nehezebb, és én jöttem könnyen, lehet, hogy neked a második lesz könnyebb.
Igen ! Én már a 3-at várom és az elsõ nekem nagyon hoszzú volt. A másodikkal az elején én is rettegtem de érdekes módon a szülés ahogy egyre közeledett egyre kevésbé volt bennem hogy mennyire lesz fájdalmas. A 2. programozott szülés volt 40. héten megbeszéltük a dokimmal, hogy be fogja indítani a szülést, mert már borzalmasan éreztem magam és már a méhszáj is 2 ujjnyi volt. A vajúdás órákkal rövidebb volt de a szülés nem volt valami egyszerû. A kisfiam 4500 g lett. Most várom a 3. at és most már egyáltalán nem tartok tõle, hanem minél hamarabb túl lennék rajta. Tehát szerintem mire halad lelõre az idõ meglátod mintha ezek a gondolatok kiszállnának a fejedbõl. Gratula a 2. babához! Vigyázzatok magatokra!
elõször érjél el odáig! Ha már most ezen idegeskedsz képeld azt a szegény babát belül.. mit érezhet. ugyan nem szültem még másodikat de szerintem most ne foglalkozz ezzel a kérdéssel.
Szia! Én pár hét múlva szülöm 2. gyermekemet. Az 1. szülésnél abszolút nem aggódtam, nem is gondoltam arra, mi lesz, hogy lesz a szülésnél. Most viszont már tudom, mi áll/hat/ elõttem, emiatt picit más a helyzet. Szép szülés kívánok neked!
Én is tettem már fel hasonló választ, és nekem is rosszul esett, amikor egybõl letámadtak, hogy mi a fenének foglalkozom ezzel. Persze, hogy foglalkozom. Én õszintén leírtam, hogy a vajúdás számomra pokol volt, pedig nem is tartott olyan sokáig, mint egyeseknél. Mi egyébként amint lehetett bevállaltuk a második babát. A két baba között épp, hogy egy év korkülönbség lesz. Most vagyok a 30. héten, és engem is foglakoztat ez a kérdés. De az is igaz, hogy ahogy telik az idõ, már nem is rettegek úgy, mint az elején. Inkább kezdek türelmetlen lenni, szeretném már a másodikat is a kezemben tartani. Én azzal vígasztalom magam, hogy többnyire a második szülés könnyebb szokott lenni, és bízom benne, hogy én is a szerencsésebbek közé tartozom majd ilyen szempontból. Persze eszembe jutnak a kellemetlen élmények is, de ezeket igyekszem elhesegetni, és felidézni a történéseket onnantól, hogy a kisfiamat a hasamra tették. Sose felejtem el a tekintetét. És a gondolattól én már máris jobban érzem magam. Próbálj meg Te is ilyen pozitív dolgokat elõtérbe helyezni, enyhíteni fog a félelmeden!!! Február végén fogok szülni, ha nem felejtem el megírom, hogy hogyan alakult. :-)
jóindulattal irtam amit irtam és senki nem mondta hogy idegbeteg vagy. hogy felkapod a vizet arrol te tehetsz.
A kérdező hozzászólása: A babának semmi baja! Nem vagyok idegbeteg. Foglalkoztat a gondolat. Azt kértem, aki hasonló helyzetben volt már, az írjon. Köszi!
elõzõ vagyok, egy kis korrekció, hasonló kérdést tettem fel, és nem választ... Csak már elõre gondolkodtam.
Szia!Én 3.babám várom, és nagyon rettegek!!38hetes vagyok most.Az elsõ fiammal fájt nagyon a vajúdás, 8 óra alatt lett meg.Második fiam 5 óra alatt lett meg, de duplán úgy fájt a vajúdás mint az elsõvel.Talán most nem triplázok rá. :-))) Beszéltem a dokimmal a fájdalomcsillapításról /EDA/, azt mondta, hogy õ szokta ajánlani a kismamáknak.Ez nyugtat egy picit.

Hogyan döntik el szülés előtt, hogy a kismama medencéje elég nagy e ahhoz, hogy problémamentesen megszülje a babát, vagy esetleg túl kicsi hozzá?

Legjobb válasz: Régen mérték a medence méretét, ma már nem. Bár akkor meg nem volt uh-, úgyhogy nem tudom, mibõl tudták, mekkora a baba. Ma már elõször megpróbálkoznak a sima szüléssel, ha menet közben kiderül, hogy nem megy, sürgõsségi császár van. Igazán a tágulékonyságon múlik, hogy kifér-e egy naagyobb baba vagy akár már egy kisebb súlyú sem tud normál úton megszületni.

Régen mérték a medence méretét, ma már nem. Bár akkor meg nem volt uh-, úgyhogy nem tudom, mibõl tudták, mekkora a baba. Ma már elõször megpróbálkoznak a sima szüléssel, ha menet közben kiderül, hogy nem megy, sürgõsségi császár van. Igazán a tágulékonyságon múlik, hogy kifér-e egy naagyobb baba vagy akár már egy kisebb súlyú sem tud normál úton megszületni.
én most szültem és mérték . valami tolómérõhöz hasonló eszköz volt, amivel megmért a doki.
ja még mielõtt megrémisztenék valakit, ezt kívülrõl mérték, mintha mérõszalaggal mérnénrk, tehát nem fáj meg nem matatás.
4x szültem, nekem soha nem mérték a medencémet. Egyébként meg nem értem, hogy honnan tudják, mekkora a pici, hiszen még a súlybecslés is borzasztóan pontatlan.
Én azt hallottam a védõnõmtõl, hogy ezt külsõ ránézésre nem lehet megállapítani. Lehet keskeny a csípõje valakinek, ha a medence meg jól tágul. Nekem sem mérték, csak a dokim aggódott kicsit, hogy ki fog-e férni a babám, mert hozzám képest kicsit nagyra sikerült. Sipp-supp kijött. A barátnõm hozzám hasonló termetû (kicsi), valamivel kisebb babájával megcsászározták, mert nem tágult.

Meg tudják állapítani szülés elött, hogy a köldökzsinór nincs-e a kicsire tekeredve?

34 hetes vagyok, és állandóan kitalálok magamnak valami hülyeséget amin tudok idegeskedni. Most ez jutott eszembe, és annyira félek. Más is így van?

Legjobb válasz: Szerintem meg tudják, mivel nekem a szülés elõtt mondták, hogy rá van tekeredve (már a szülõágyon feküdtem), de nem lett belõle semmi baj, leszámítva, hogy hosszabb volt a kitolási szakasz (ami nekem már baromira nem hiányzott), de a kisfiam teljesen egészséges.

Szerintem meg tudják, mivel nekem a szülés elõtt mondták, hogy rá van tekeredve (már a szülõágyon feküdtem), de nem lett belõle semmi baj, leszámítva, hogy hosszabb volt a kitolási szakasz (ami nekem már baromira nem hiányzott), de a kisfiam teljesen egészséges.
változó. nagyon nehéz megállapítani, az uh-al sem mindig látni. de ha rá is van tekeredve, nem feltétlen van baj ! :) sok sikert!!!!!!
Ráadásul olyat találsz ki, amin változtatni sem tudsz :) Teljesen mindegy, rá van-e tekeredve, az orvos tudni fogja a dolgát ;)
Nagyon sok babának van a nyakára tekeredve a köldökzsinór. Nekem is minden butaság megfordult a fejemben fõleg amikor furcsának éreztem a mozgásait. Egyébként ne kínozd magad, mert ezeket a dolgokat úgysem tudod befolyásolni. Biztos, hogy minden rendben lesz. Nem az szokott gondot okozni, hogy a nyakán van , mert a baba nem vesz még levegõt.Akkor van baj hogyha a köldökzsinóron keletkezik egy csomó, mert ilyenkor nem jut oxigénhez ill.tápanyaghoz.Ez azonban nagyon ritka. Ne gondolj ilyenekre. Az ultrahanggal az esetek nagy többségében látszik, hogy hol van a köldökzsinór.


Szülés gátvédelemmel. Hogyan zajlik pontosan? Szülés előtt hogyan lehet felkészülni?

Els? babánál is lehetséges, vagy akkor mindenképp vágnak?

Legjobb válasz: én hármat szültem gátvédelemmel,az elsõt is. elõtte maszírozással készítheted fel a gátat és ez az amit a szülésznõ tesz a szülésnél, maszírozza, tágítja.

én hármat szültem gátvédelemmel, az elsõt is. elõtte maszírozással készítheted fel a gátat és ez az amit a szülésznõ tesz a szülésnél, maszírozza, tágítja.
Nekem már az elsõ is gátvédelemmel történt. Az utolsó 4-5 hétben esténként mandulaolajjal gátmasszázst végeztem (illetve a párom segített) és intimtornáztam végig. Én azt vettem észre, a lényeg, hogy el tudd engedni magad szülés közben, és persze segítsen mindenben a szülésznõ. Szülés, tolás közben õ is olajjal tágított.
Sajnos ez szülésznõ, kórház függõ. Az én dokimmal megbeszéltünk, õ támogatja a gátvédelmet, de szülésznõm nem volt. Gátvédelemre készültünk, mert nagyon fiatal vagyok és mindenki azt mondta, így még nagyobb az esély rá, rugalmasabbak a szövetek.. Hát a szülésznõ meg közölte, hogy inkább vág, mint repedjek, meg sem próbáltuk..:(
nekem 1. és 2. is sikeres gátvédelemmel született. 36.héttõl esténként 5-10 percet kellett masszírozni gátmasszázsolajjal (Dm-ben is kapható, WEleda) meg ittam málnalevél teát és szedtem homeobogyókat a szülésznõ útmutatása szerint.
A 35. hétre született elsõ babám is gátvédelemmel jött a világra, de semmit nem tettem az ügy érdekében, nem masszíroztam meg ilyenek, gátmetszésre készültem, de a szülésznõ mondta, hogy jobb, ha megpróbáljuk. A másodiknál (38. hét) szintén semmi elõkészület, nagy baba, úgysem menne vágás nélkül. Hát de, nagyon is, pedig még a kezét is a feje mellé húzta. 3, 6 kg volt, az elsõ 2, 4 kg.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!

Aggódtok vagy aggódtatok a szülés előtt, hogy a kisbabátok kinézetre és személyiségre nem rád és a párodra, hanem az anyósodra fog hasonlítani?

Legjobb válasz: Én igen. Az anyósom olyan, mint a vasorrú bába a mesében. :D Ezért nekem az elsõ az volt, hogy egészséges legyen a lányom, a második meg az, hogy csak ne az anyósra üssön! :D Szerencsére gyönyörû kislány lett belõle, csak a szeme színe az anyósé, de az meg szép kék neki (az egyetlen szép a kedves mamában a szeme). Most a fiamat várom, megint parázhatok, bár most már nem annyira idegesít a dolog. Egy kisfiúnál azért más. Bár nagyon fogok örülni, ha cseppet sem hasonlít majd az anyósra.

Én igen. Az anyósom olyan, mint a vasorrú bába a mesében. :D Ezért nekem az elsõ az volt, hogy egészséges legyen a lányom, a második meg az, hogy csak ne az anyósra üssön! :D Szerencsére gyönyörû kislány lett belõle, csak a szeme színe az anyósé, de az meg szép kék neki (az egyetlen szép a kedves mamában a szeme). Most a fiamat várom, megint parázhatok, bár most már nem annyira idegesít a dolog. Egy kisfiúnál azért más. Bár nagyon fogok örülni, ha cseppet sem hasonlít majd az anyósra.
Ne haragudj, de pont [email protected], hogy kire fog hasonlítani. Inkább az aggasztott, hogy egészséges baba lesz-e.
Nem, ez számomra már a hülyeség kategoria. Ezek szerint szép problémamantes terhességed van, hogy ilyenekkel foglalkozol. Jó neked! :) Nagyon sok boldogságot, és kívánom, hogy a babád Rád, és Párodra hasonlítson!
Igen :) A barátnõm mondta egyszer: mi lesz ha anyósra fog hasonlítani? Én nem fogom tudni szeretni :D szerencsére nem rá ütött :)
Nem aggódtam, anyósom helyes nõ. A jellemével sincs gondom, vagyis talán annyi, hogy túlságosan rendes és segítõkész, igazi jótét lélek. A mai világban ez nem túl nyerõ sajnos...
Nekem ez eszembe se jutott a terhesseg alatt. De a kislanyom tiszta anyosom, az arcmimikaja, a mosolya, a szemei. Szerencsere szep anyosom van, csak a termeszetet ne orokolje.
"Aggódni" én sem eszen aggódtam, hanem hogy rendeben legyen minden a kisbabámmal (nyilván Neked is ez az elsõdleges.). Mikor megszületett, mindenki azt mondta: tiszta apja a lányom. Aztán ez módosult tiszta nagyanyjára, a szája tényleg teljesen olyan, de az orrától fölfelé én vagyok a gyerekkori fotók alapján. És bevallom (vessetek meg érte), nekem valahol jól esik, hogy magamat is látom benne. Ami nekem nagyon rosszul esik, hogy anyukám "kivan", hogy a másik nagymamára hasonlít a lányka (és a 4D alapján a 2. is rá fog inkább) és 2 év alatt még egyszer nem mondta az unokájára, hogy szép. (Más, szõke kék szemû gyerekekre persze sosem felejti el megjegyezni.)
Hát tényleg elég gyagyás a kérdés. Én most a 3. babámat várom, mindkét gyermek tiszta apja, és a 4-d-s képek alapján ez a kicsi is kiköpött másik kettõ. Nekem is elég csúnya az anyósom, de könyörgöm, õ egy 60 felé járó nõ, a gyermekeim meg 4 és 2 évesek, szóval kiköpött õ nem lehetnek sehogyan se. Vonásokat lehet, hogy hordoznak, de annyi mindenki más családtagot is. Én ilyen dolgon nem aggódnék, ha meglátod, neked a legfontosabb szeretett személy lesz, akárhogyan is néz ki. Tulajdonságait nem lehet ugyan befolyásolni, de azért sokminden nevelés kérdése. Amihez jó adag kitartás kell :-)
Mindenki azzal szívatott minket, hogy majd vörös lesz a gyerekünk. Nekem szõke, férjemnek egészen sötét barna haja van. Én pont lesz.rtam, hogy milyen haja lesz a gyerekemnek, az foglalkoztatott, hogy minden rendben legyen velünk. Mondjuk azt sokszor elmondtam viccbõl, hogy csak ne az anyósra hasonlítson (alacsony, nagy fenekû, kis mellû, pont az ellentétem). Megszületett a kislányom, gyönyörû barna haja van, mint az édesapjának, és tiszta anyósom. Igaz korához képest jó egy fél fejjel magasabb, mint az átlag, szép karcsú alkatú. Talán még szerencsés is, hiszen azért anyósnak (hiába nem szívlelem, ez tényleg igaz) nagyon szép vonású az arca. A plusz poén, hogy utána szültem egy gyönyörû vörös hajú kisfiút...
Én mondjuk nem gondolkoztam ezen, de végül a lányom tök úgy néz ki mint anyósom. :) Mondjuk jóban vagyunk, és aranyos, szóval így nem zavar. :) Még picike, így a személyisége még nem tudom milyen lesz. De az tuti, hogy ha gonosz anyósom lenne, akkor én is nagyon féltem volna attól, hogy majd rá hasonlít.

Mekkora a magzatvíz mennyisége szülés előtt? Hogy veszem észre, hogy AZ folyt el?

Legjobb válasz: azt nem tudom,hogy mennyi víznek kell lenni de azt tudom,hogy olyan az elfolyása mintha állandóan pisilnél

azt nem tudom, hogy mennyi víznek kell lenni de azt tudom, hogy olyan az elfolyása mintha állandóan pisilnél
Szia! Azt mondta a szülésznõ nekem, hogy 1, 5 liter. Én egy olyat éreztem, mint egy pukkanás és mintha bepisiltem volna. Nekem hirtelen ment el, de van akinek csak szivárog. Észre fogod venni ne aggódj. Én is azt hittem, hogy nem fogom észrevenni. Ha azonban a magzatvíz nem is folyik el a fájásokat hidd el észre fogod venni, annyira erõteljes. Sok sikert!
Biztosan nem fogod semmivel összetéveszteni azt az érzést. Egyébként változó ez a mennyiség. De amikor elfolyik a víz biztosan nem fogod az hinni, hogy az csak vizelet, hiszen sokkal több mennyiségileg. Mindenki ahhoz hasonlítja, hogy olyan mintha bepisiltél volna. Nekem semmi ilyesmi érzésem nem volt, egyszerûen éreztem, hogy valami folyik!

Kismamik akik heteket toltottetek korházban szulés elott hogy birtátok?

Legjobb válasz: Három hétig voltam bent, ikrekkel. Nem volt bajunk, csaka biztonság kedvéért. Hát én nagyon nehezen bírtam. Aludni nem nagyon lehetett az állandó mozgás miatt, az ember unatkozik, de a legrosszabb az volt, hogy a kismamák egymást paráztatták unalmukban. Ha ez nem lett volna, egész elviselhetõ lett volna. Meg azon is múlik, mekkora szobában kell lenni. Nekem nem volt szerencsém, nyolcágyasban voltam. De voltak, akik kétágyasban voltak, mondjuk õk hónapokig bent voltak. Szerencsére ahogy meglettek a babák, az ember már nem ezen gondolkodott.

Három hétig voltam bent, ikrekkel. Nem volt bajunk, csaka biztonság kedvéért. Hát én nagyon nehezen bírtam. Aludni nem nagyon lehetett az állandó mozgás miatt, az ember unatkozik, de a legrosszabb az volt, hogy a kismamák egymást paráztatták unalmukban. Ha ez nem lett volna, egész elviselhetõ lett volna. Meg azon is múlik, mekkora szobában kell lenni. Nekem nem volt szerencsém, nyolcágyasban voltam. De voltak, akik kétágyasban voltak, mondjuk õk hónapokig bent voltak. Szerencsére ahogy meglettek a babák, az ember már nem ezen gondolkodott.
Szia! Én két hónapot feküdtem a kisfiammal, szülés elõtt. Elég ambivalens érzéseim voltak. Elõször is sok rossz dolgot láttam: elvetélést, meghalt a baba, abortuszok...ezek baromi nehezek voltak a lelkemnek....amúgy a kórház, kaja, ágy, szobatársak stb. nagyon jó volt! Rengeteg ismeretség is köttetett!!! Utólag, nagyon örülök, hogy az orvosom befektetett, mert sokkal biztonságosabban éreztem magam!!! Nem mondom, hogy egyszerû volt abban az idõben, de valóban az idõ mindent megszépített!!!
ket hetet voltam, rohadt lassan telt az ido, de szerencsere jofej szobatarsam volt, o elottem fekudt be es meg a szulesem utan is bent maradt szegeny par nap utan az ember megszokja es atall a korhazi letre, csak az unalommal kell kezdeni valamit
cukrot
igen, az édesség tényleg jó ötlet, de hidd el hogy eszedbe sem fog jutni a kaja, és az hogy éhes vagy.
szõlõcukor
tök mindegy, mert szülés közben nem fogsz éhséget érezni, a szervezeted meg gondoskodik jó vércukorszintrõl, ha elõtte eleve nem éheztél
Tényleg nem leszel éhes. Én 20 órán keresztül nem ettem, csak ittam, de eszembe sem jutott hogy éhes lennék. A magammal vitt szõlõcukorból sem fogyott.
De o azt kerdezi, hogy szules elott, nem azt, hogy kozben. Kozben en sem ettem semmit, de szules elott igen. Mondjuk konnyu helyzetben voltam, mert inditott szulesem volt, konkret idopontra mentunk, a dokim azt mondta, hogy nyugodtan lakjak be elotte, mert minimalis az esely arra, hogy csaszar lesz. Szoval mi etterembe mentunk es kompletten belaktam, ettem hust, zoldseget, tesztat. Szerintem az a lenyeg, hogy olyat egyel, amitol hosszabb ideig lesz energiad. A teszta onmagaban pl csak rovid ideig ad, hamar megehezel.
Délelõtt tízkor kaptam beöntést, indított szülés volt, de este hatkor még semmi, akkor hoztak vacsit, furán is néztem, hogy már volt beöntés miért adnak enni:) azt mondták kell az energia egyek:) levest kaptam vacsira, nemtom honnan szedték , lehet ebédrõl maradt de minden vajúdót aki kért megetettek:) )) Beszélgettem ott a szülésznõvel, azt mondta , hogy leves a legjobb, és a szõlõcukor.Ez Debrecenben volt.Éjfélkor szültem és bizony örültem , hogy nem volt üres a hasam:)

Aki sokat hizott szules elott hogy alltok a fogyassal? Es a hasatok ujra a regi lett? Hogy erzitek magatokat a borotokben? Ujra a regik vagytok?

En mar 2 eve szultem de meg mindig nem vagyok a regi.Igaz a kg-k nagy reszet sikerult leadnom de a csipom meg mindig szeles es jo kis uszogumi van rajta es a hasam alja is jo nagy a borrol mar nem is beszelve.Nehez gyerek mellett tornazni.Nekem legalabb is.A parom szinte sosincs itthon.Most minden nap tornazok a lanyommal de kivancsi leszek mikor leszek ujra a regi!Nagyon rajta vagyok!Ti hogy vagytok ezzel?Hogy eritek magatokat?

Legjobb válasz: 24 kg-ot híztam, most 8 hónapos a babám, és kb 4-5 kg van még rajtam. Kb 1 hónapja tornázok esténként. De nem sokat. Valamint 4 után már nem eszek. A csípõm szélesebb lett, a hasamon még van egy kevés, de nem vészes.

24 kg-ot híztam, most 8 hónapos a babám, és kb 4-5 kg van még rajtam. Kb 1 hónapja tornázok esténként. De nem sokat. Valamint 4 után már nem eszek. A csípõm szélesebb lett, a hasamon még van egy kevés, de nem vészes.
Reggelente futok. Elõször rossz volt hajnalok hajnalán kelni, de a tükör és a mérleg mindenért kárpótolt, és ennyi nekem is jár! 15 kg-tól szabadultam meg pár hónap alatt.
én 28 kg-ot híztam, 4 és fél kg volt a kisfiam, ezért császároztak. 5 hónap alatt lement, a hasamon maradt a bõr, ezzel nem tudok mit kezdeni. már 4 éves lesz a kisfiam, a hasam pedig már nem érdekel, nem fogom némi bõrfelesleg miatt rosszul érezni magam. majdnem 4 évbe telt de elfogadtam magam!
Szintén két éves már a gyermekem és csak cipelgetem még a kilókat. Pontosan 13 kg-mal vagyok több, mint a terhesség kezdetekor. 172 cm és 77 kg vagyok. Nem vagyok nagyon kövér, de a molett kategóriába simán beletartozok. A hasam nem csúnya, nem lett csíkos, de van rajta egy kis felesleg. Kimondottan a fenekem és a combjaim a kritikus részek, mindent oda hízok.
2éves múlt a kislányom.2éves koráig szopizott, addig a falra is mászhattam egy kilót nem fogytam.5hete kezdtem bele a diétázásba és a mozgásba.A kislányom bölcsis és én még szabin vagyok.Nem eszek semmi szénhidrátot, fehér kenyeret, nem iszom csak vízet és zöld teát.Heti 5napon biciklizem 20kilómétert.Ez idõ alatt 6kilót fogytam.Még szeretnék szintén 6-ot.A hasam zavar az nagy egy kicsit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!