Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt hónappal már vannak (3 db)

Szülés előtt egy hónappal már vannak kisebb fájások, amik már jósló fájások, meg nyilalások?

Már érezni a szülés közeledtét, vagy lehet felfáztam, mert sokszor olyan érzésem van. Máskor nyilal, ilyenkor arra gondolok ilyen érzés talán mikor nyílik a méhszáj, de ez még korai lenne, nem? 35 hetes kismama

Legjobb válasz: Mivel már csak kb 5 teljes heted van vissza, ezalatt a pár hét alatt bármilyen fájások jelentkezhetnek, de nem hiszem, hogy azok jóslóak lennének. Feltételezem, hogy a nyákdugó még nem távozott, majd ha az távozott, onnatól kedve jeltkezhetnek a josló fájások. Kitartást az utolsó hetekre! :)

Mivel már csak kb 5 teljes heted van vissza, ezalatt a pár hét alatt bármilyen fájások jelentkezhetnek, de nem hiszem, hogy azok jóslóak lennének. Feltételezem, hogy a nyákdugó még nem távozott, majd ha az távozott, onnatól kedve jeltkezhetnek a josló fájások. Kitartást az utolsó hetekre! :)
Nekem 5 hete voltak jósló fájásaim és még nem szültem meg pedig már lejárt az idõm, és a méhszájam is teljesen zárt. Sajnos!

Ha szülés előtt 1 hónappal házasodunk össze akkor már automatikusan az Apa nevére kerül a gyermek vagy van itt is várakozási idő mint az apasági nyilatkozatnál?

Legjobb válasz: A házassági anyakönyvi kivonatot kell vinni szüléskor, és ha te is fölvetted a nevét, akkor automatikusan megkapja baba is. Ha megtartod a lányneved, akkor az anyakönyvvezetõnek kell bediktálni, mi lesz a kicsi vezetékneve.

A házassági anyakönyvi kivonatot kell vinni szüléskor, és ha te is fölvetted a nevét, akkor automatikusan megkapja baba is. Ha megtartod a lányneved, akkor az anyakönyvvezetõnek kell bediktálni, mi lesz a kicsi vezetékneve.
Szóval legjobb tudomásom szerint nincs várakozási idõ. Sok boldogságot Nektek!
Nincs várakozási idõ. A házasság megkötése elõtt még nyilatkozni kell, hogy milyen nevet kapnak a gyerekek. A házassági anyakönyvi kivonatot kell magaddal vinni és automatikusan a nevére kerül. Egyébkén ha nem tõle lenne és házas lennél akkor is a férj nevére veszik a gyereket nem a vér szerinti apáéra.
Mi pontosan a szülés elõtt egy hónappal házasodtunk, automatikusan a férjem nevét kapta a kislányom.
A magyar törvények egyszerûek: a kicsi automatikusan az aktuális férj nevét kapja, akár tõle van a baba, akár nem, akár együttélnek, akár nem, akármikor házasodtak össze, még akkor is, ha közben megindult egy válóper. Amíg a házasság érvényben van, a házasságban született gyermekek automatikusan a férj gyermekei lesznek hivatalosan, a törvény szerint, és a férj családnevét kapják. Ha közben különél a házaspár, és a gyerek mástól van, akkor is a férj nevét kapja, és apasági pert kell indítani.

Hogy van az, hogy vannak olyan munkatársaim, akik szülés előtt már vagy 5 hónappal előtte nem dolgoznak?

Azért kérdezem mert olvasgattam itt a netten és azt írták, hogy úgy van ,hogy el?tte 1 hónappal lehet elmenni. Egyik sem veszélyeztetett terhes. Nem értem most elmehetek ha megbeszélem az orvossal táppénzre és ? kiirhat, csak akkor nem kapok már fizetést csak a táppénzt vagy hogy van ez

Legjobb válasz: Pozitív teszt után 3 nappal már nem dolgoztam. Mondjuk a munkaköröm nem a legideálisabb egy kismamának.

Pozitív teszt után 3 nappal már nem dolgoztam. Mondjuk a munkaköröm nem a legideálisabb egy kismamának.
én veszélyeztetett vagyok, és nagyon keveset dolgoztam a terhesség alatt. kb a 6. hétig és utána még a 16. környékén mentem vissza 2 hónapra és ennyi. és így is többet dolgoztam, mint a kollégám, aki nem veszélyeztetett
Szia! Figyelj én 5 hetes korom óta nem dolgoztam!És nem azért mert nem akartam meg kitaláltam akármit is ez nem így mûködik! A doki dönti el de te is kérheted igazából. Nekem olyan munkám volt h azért szépen kellett emelgetni és a többi munkatársam nem vette volna jól ha én kihúzom magam a munkából és ugyan annyi pénzt kapok! Szóval sok midnentõl függ ez! De amúgy is veszélyztetett voltam igaz csak 12 .héttõl.
ja bocsi és úgy van, hogy a dokid felméri h milyen az állapotod és ír egy táppénzes javaslatot a háziorvosnak, aki felvesz táppénzre.
Biztos valamit kitaláltak és akkor a doki felveszi táppénzre!!elmehetsz ha a Doki kiír de akkor csak a táppénzt kapod semmi mást!!miért kapnál fizetést ha nem dolgozol?
Ha fájdalomra, vagy kimerültségre, vagy ilyesmire hivatkozol, akkor kiír a doki hamarabb is. De akkor csak táppénz jár.
Szerintem ez nem elítélendõ, mindenki máshogy érzi magát, minden terhesség más és minden szervezet. Akinek megterhelõ, az inkább menjen táppénzre! És ehhez törvényes joga is van minden kismamának. Én 38. hétig aktív voltam most, viszont elõzõ babámnál, már 20 héttõl ki voltam teljesen fizikailag, magas vérnyomás stb. Azért mondom h ez változó, de mindenképp mindenkinek joga van eldöntei.
én terhességem 3 hónapját se vártam meg, megbeszéltem a dokival, hogy nem igazán jó nekem bejárni és akkor javasolta, hogy táppénzre vegyenek , a munkahelyi doki meg nem kérdezett semmit csak a javaslatot kérte és már írt is ki
Nekem van olyan kolléganõm, aki a 7. héttõl otthon volt, és olyan is, aki a 36. hétig dolgozott. Nem lehet és nem is szabad általánosítani, pláne ítélkezni. Mindenki máshogy viseli ezt a másállapotot, én a 32. hétig dolgoztam, de egy napot sem voltam táppénzen, tényleg dolgoztam. De utána már baromi kényelmetlen volt az íróasztal mögött ülni, fáradékony lettem. Mivel korábban inzulin-rezisztenciával kezeltek, súlyos anémiám és pajzsmirigy-alulmûködésem is van, simán kiírt a körzeti. Viszont így tényleg csak a táppénz járt. Ha megint babát várok, szerintem kb. eddig fogok dolgozni vele is.
nekem semmi problémám nem volt a terhességemmel de már 9héttõl nem dolgoztam, mert egy hûtõházban volt a melom és nem kockáztattam egy felfázást vagy esetleg elcsúszást. ha irodában dolgoznék én nem mentem volna el ilyen hamar, de elsõ volt a baba egészsége és az én biztonságom


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!