Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt héttel vagyok, (36 db)

Szülés előtt 3 héttel vagyok, 2 hete csak úgy ugrálnak fel rám a kilók, pedig eddig semmit nem híztam. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Hät a vàlasz az hogy szinte semmit:(.en is nagyon vekony testalkatu läny vagyok es 4 honapja született meg a kisfiam.en is az utolso hetekben meghiztam,de inkäbb csak arcra ,meg popora.de ettöl ne felj ,ha eleve vekony voltal,söt még a terhesség alatt is,akkor kb szüles utän 6-7 hettel mär läthatoan vekonyabb leszel.ksifiam 4 honapja született es torna es midnen nelkül.ugyanugy nezek ki mint szüles elött.meg föleg ha vekony voltäl ilyenkor csak vizesedik a szervezeted,ami majd szüles utän nem sokkal lemegy.szval ne aggodj meg amugy is ..a 3 het az mär nem sok!:) elöre is gratulälok a picihez!!

Hät a vàlasz az hogy szinte semmit:(.en is nagyon vekony testalkatu läny vagyok es 4 honapja született meg a kisfiam.en is az utolso hetekben meghiztam, de inkäbb csak arcra , meg popora.de ettöl ne felj , ha eleve vekony voltal, söt még a terhesség alatt is, akkor kb szüles utän 6-7 hettel mär läthatoan vekonyabb leszel.ksifiam 4 honapja született es torna es midnen nelkül.ugyanugy nezek ki mint szüles elött.meg föleg ha vekony voltäl ilyenkor csak vizesedik a szervezeted, ami majd szüles utän nem sokkal lemegy.szval ne aggodj meg amugy is ..a 3 het az mär nem sok!:) elöre is gratulälok a picihez!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a kedves választ, és a bíztatást!!! További sok-sok örömet a kisfiadhoz!!!
Szülés elõtt már sajnos elkezdhetsz vizesedni, de a baba ilyenkor rohamosan nõ: 25 dkg-ot is gyarapodhat akár hetente! Nekem szülés után 1 héttel 13 kg ment le! Ha csak a babát meg a hozzájáruló tényezõket veszed, akkor az kb 8-9 kg többlet (bab súlya, magzatvíz, placenta, megnövekedett vérmennyiség stb), ezt anno a dokim mondta.Ehhez még nem is vette hozzá a vizesedést! A legjobbakat!
Nem tehetsz sok mindent, ezt már úgymond féllábon is.... :) De ha eddig semmit nem híztál, akkor nem hiszem, hogy a 3 hét alatt nagyon elszaladna a ló.... :) Kitartás, majd utána leadod.

TGYÁS-t lehet előre igényelni 4 héttel a várható szülés előtt vagy csak szülés után és akkor visszamenőleg 4 hétre?

Második babámat várom. Elméletileg június 11-re vagyok kiírva. Ahogy lejárt a GYED-em elmentem szabira a cégemhez, de az lejár most május 11-én. Menjek szerintetek fizetés nélküli szabira? Szívesen mennék táppénzre, de az nem bunkóság a cég felé? Mert ugye ténylegesen nem dolgoztam most ott egy napot sem, csak a szabikat vettem ki és a táppénzt eleinte a cégnek kell fizetni, nem az OEP-nek. Ezért gondoltam pár nap fizetés nélküli szabira mennék, és ha lehet akkor igényelném a TGYÁS-t. De nem tudom előre lehet-e vagy csak szülés után visszamenőleg. :S

Legjobb válasz: TGYAS-t szules elotti 1 honapban vagy legkesobb szules napjatol igenyelheted.

TGYAS-t szules elotti 1 honapban vagy legkesobb szules napjatol igenyelheted.

Már 2 hete mesi szerü josló fájásaim vannak, 40. hétben vagyok, kérlek irjatok nektek meddig voltak ilyen fájások a szülés elött?

Már a karom is és a lábam is lezsibbad,nagyon nyügös vagyok,alig birok már feküdni,járni.6-ra vagyok kiirva!Bocsi de els? baba és tapasztalatlan vagyok...

Legjobb válasz: Nyugalom!:)Kitartás! Tudom ez a legnehezebb, de a baba tudja, hogy mikor akar jönni. Elsõ babámat 41+1 napra szültem, nagyon lusti kisfiú volt. Alig akart megindulni a szülés, és már "meg is fenyegették, hogy indítják"..(szerencsére nem kellett) Most 38 hetes leszek kedden, és jósló fájásaim, 29. héttõl vannak, szinte folyamatosan megállás nélkül. Nyitott a külsõ belsõ méhszájam is. Ahhoz képest, hogy azon imádkoztunk, hogy csak a márciust bírja ki odabent a baba, most nem akar még jönni...Minden nap vannak fájásaim, szinte, óráról órára tudom, mikor fognak beindulni a fájások..Már ezerrel kertészkedem, virágültetés, fûnyírás...Hát annyit értem csak el, hogy 2 napig izomlázam volt, és még aludni sem bírtam. Állítólag az apás indítás segít. Ha nagyon aggódsz próbáljátok meg...Sok sikert, és könnyû szülést neked!

Nyugalom!:) Kitartás! Tudom ez a legnehezebb, de a baba tudja, hogy mikor akar jönni. Elsõ babámat 41+1 napra szültem, nagyon lusti kisfiú volt. Alig akart megindulni a szülés, és már "meg is fenyegették, hogy indítják"..(szerencsére nem kellett) Most 38 hetes leszek kedden, és jósló fájásaim, 29. héttõl vannak, szinte folyamatosan megállás nélkül. Nyitott a külsõ belsõ méhszájam is. Ahhoz képest, hogy azon imádkoztunk, hogy csak a márciust bírja ki odabent a baba, most nem akar még jönni...Minden nap vannak fájásaim, szinte, óráról órára tudom, mikor fognak beindulni a fájások..Már ezerrel kertészkedem, virágültetés, fûnyírás...Hát annyit értem csak el, hogy 2 napig izomlázam volt, és még aludni sem bírtam. Állítólag az apás indítás segít. Ha nagyon aggódsz próbáljátok meg...Sok sikert, és könnyû szülést neked!
A kérdező hozzászólása: köszi neked is


Hogy vagytok szülés előtt álló kismamik? Hogy érzitek magatokat? Én 39. hétben vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Én szombatra vagyok kiírva, és igazság szerint nem érzek semmit :( Néha fájdogál a hasam alja olyan mensi szerûen, gyomorsavam továbbra is van sajnos, és a talpam fáj, de alapvetõen nem érzem, hogy meg akarna születni a kisasszony :) Kicsit félek a szüléstõl is, és attól is, hogy utána hogyan boldogulunk. Te is így vagy vele? Ma megyünk megint NST-re, kíváncsi vagyok mit mond a doki, a 38. heti UH-n azt mondta kb. 3000 gr, nem lesz egy óriásbébi. (én nem is bánom :) És te hogy vagy?

Szia! Én szombatra vagyok kiírva, és igazság szerint nem érzek semmit :( Néha fájdogál a hasam alja olyan mensi szerûen, gyomorsavam továbbra is van sajnos, és a talpam fáj, de alapvetõen nem érzem, hogy meg akarna születni a kisasszony :) Kicsit félek a szüléstõl is, és attól is, hogy utána hogyan boldogulunk. Te is így vagy vele? Ma megyünk megint NST-re, kíváncsi vagyok mit mond a doki, a 38. heti UH-n azt mondta kb. 3000 gr, nem lesz egy óriásbébi. (én nem is bánom :) És te hogy vagy?
Sziasztok! Én 34 hetes vagyok, de egyszerûen már sokáig nem bírom! A bokámtól lefele állandóan dagad a lábam (sõt az egyik szinte elakar válni a lábamtól) Néha úgy érzem mintha egy hosszú cérnán lógna a lábfejem és ha nem úgy lépek akkor olyan érzés hasít bele mint ha egy késsel szúrnák meg! Az ujjaim is dagadnak! De a kézfejem nem! Holnap megyek NST-re, mert a dokim azt mondta kezdjük meg elõbb! (lehet azért mert egy hónappal ezelõtt pont azért voltam pár napot kórházba mert nem éreztem az én kiscsajszimat, mocorogni! De azóta minden rendben!) Sokat mocorog, néha nekem is vannak görcseim, de múlthét szerdán még teljesen zárt volt a méhszáj! május 22-re vagyok kiírva! Nem tudom hogy addig kihúzzuk e, de már tényleg sokszor úgy érzem nem bírom tovább! Az éjszakák szörnyûek! Ma is 5x voltam kint wc-n! Utána alig bírok visszaaludni! Ha már sikerült arra ébredek, hogy megint mennem kell, vagy éppen fulladok, vagy éppen elzsibbadt a lábam! Szóval nem könnyû.... Bocs, hogy így kiöntöttem a lelkem! Remélem azért Ti és a többiek jól vannak! Üdv.
Sziasztok! Én is hétfõre vagyok kiírva a fiammal, de semmi jele, hogy ki akarna bújni. Ez a legrosszabb, ez a bizonytalan várakozás, hogy mikor kezdõdik el. Én nagyon félek a szüléstõl, de már beletörõdtem, hogy végig kell csinálni. A bokám és a lábfejem dagad nagyon, de ezen kívül semmi más problémám nincs. Belegondoltatok már, hogy hamarosan a kezünkben tarthatjuk a babánkat? Számomra ez annyira felfoghatatlan, pedig már nagyon várom. Könnyû, szép szülést kívánok Nektek, és életerõs, egészséges babát!
A kérdező hozzászólása: Ja, kicsit én is félek a szüléstõl.De nagyon remélem minden rendben lesz.Holnap megyek dokihoz.Kíváncsi vagyok mit mond.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sokat jár a fejembe nekem is mindenféle.Nagyon aggódok.De már nagyon várom.:) Nagyon boldog babavárást!És könnyû szülést kívánok nektek!
A kérdező hozzászólása: Én 20-ra, hétfõre vagyok kiírva.Nekem is egyenlõre csak néha szurkál, meg fáj a derekam.Délutánra a lábam nagyon bedagad.És a savammal kínlódok nagyon sokat.Te mit szedsz a savra?Nekem is kislányom lesz.Már nagyon várom.:)
A kérdező hozzászólása: Szia.Nem baj, és örülök hogy írtál.Hát sokat kínlódok én is, és én is már sokszor azt hittem hogy már megszülök.Valahogy nekem is nehéz volt, és féltem nehogy hamarabb megszülessen a kislányom.De valahogy (aminek nagyon örülök)kihúztam a végéig:) Kívánok nagyon boldog babavárást!És könnyû szülést neked!
Sziasztok! Elsõ vagyok. Most jöttünk haza az NST-rõl, minden oké, pénteken kell megint menni. Kérdeztem, hogy akkor már benn kell-e maradnom, de azt mondta a doki, hogy nem feltétlenül, csak ha vmi nem stimmel. Hát igen, pár nap és a kezünkben tarthatjuk, de addig hogyan jutunk el? :) Kicsit megnyugtató, hogy rajtam kívül még több száz vagy talán ezer kismama izgul, és fél, és várja hogy végre megszülessen a babája. És aki már túl van rajta azt mondja, hogy csak a szépre emlékezik. remélem én is ezt mondhatom majd... Mindannyiótoknak kívánok én is nagyon gyors, problémamentes szülést, gyönyörû egészséges babákat, és kitartást addig is! Ja és nem utolsó sorban erõt a késõbbi mindennapokhoz!!!
Ja az lemaradt, hogy a savamra Rennie-t szedek, de már az sem nagyon segít. Egy pohár hideg tejet iszok este, az egy picit megnyugtatja a gyomrom:) És igyekszem az utolsó étkezést még du. 3 körül letudni, de sajnos van, hogy becsúszik egy kis nasi, és akkor lõttek az éjjeli alvásnak:)
A kérdező hozzászólása: Szia.Én ma voltam dokinál, most olvasom hogy írtál még.Nekem ha a héten nem indul meg a szülés hétfõn be kell feküdnöm.Már alig várom.Én is csak kínlódok, mert nagyon sok a savam.De már sok mindent kipróbáltam, és semmi nem segített.Remélem szülés után megszûnik.Legalább is a dokim azt mondja.Vigyázz magadra!És már gondoljunk arra milyen jó is lesz pár nap múlva.:)

Ha a nyákdugó akár szülés előtt 2 héttel is távozhat, mikor kell menni a kórházba? Honnan tudom, hogy itt a szülés ideje? Vagy ha nem 2 héttel előtte történik, akkor jönnek is a fájások?

Köszönöm!

Legjobb válasz: Persze, a fájásokból. Ha rendszeres idõközönként jönnek, akkor van itt az idõ:) Én 3 héttel a kiírt idõpont elõtt, rendszeres 4 perceseknél indultam el, addig nem gondoltam hogy szülni fogok:)

Persze, a fájásokból. Ha rendszeres idõközönként jönnek, akkor van itt az idõ:) Én 3 héttel a kiírt idõpont elõtt, rendszeres 4 perceseknél indultam el, addig nem gondoltam hogy szülni fogok:)
Nekem vasárnap ment el a nyákdugó, és kedden szültem. A fájások nem feltétlenül akkor kezdõdnek. Akkor menj ha fáj! 5 percenkként.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Ha a magzatvized folyik, azonnal menni kell! Ha fájásaid vannak, tudni fogod, mikor fáj annyira, hogy menj, hidd el!

A TGYÁS összege is maximalizálva van, vagy csak a GYED-é? A munkahelyem TB kifizetőhely és a szülés előtt 4 héttel meg kell kezdenem a TGYÁST, mindent ők fognak intézni? Családit is? A családi a szülés napjától jár ugye? Nem csak a GYED kezdetetétől.

152.000 ft a bruttó bérem,vki meg tudná mondani pontosan,mennyi pénzekre számíthatok tgyás és gyed terén is? tudom,hogy mindekett? a bruttó 70%-a,de még vmit vonnak le,de mit és mennyit? mennyi a max a gyednek? január 1t?l változik majd? mennyire?

Legjobb válasz: A gyermekgondozási díj összege a napi átlagkereset 70%-a, melynek felsõ határát, a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-ában határozták meg. 2008-ban ez az összeg: bruttó 96.600.- Ft.http://www.gyerekabc.hu/biztositasi-jogviszonyhoz-kotott-ell.. itt le van irva minden,de biztos hallgatsz tvt éstegnap elött volt benne hogy a családtámogatási rendszert meg akarják változtatni ezt kérik az országhitelért cserébe,a gyedet akarják piszkálni meg az adó kedvezményt azt mondták

A gyermekgondozási díj összege a napi átlagkereset 70%-a, melynek felsõ határát, a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-ában határozták meg. 2008-ban ez az összeg: bruttó 96.600.- Ft.http://www.gyerekabc.hu/biztositasi-jogviszonyhoz-kotott-ell.. itt le van irva minden, de biztos hallgatsz tvt éstegnap elött volt benne hogy a családtámogatási rendszert meg akarják változtatni ezt kérik az országhitelért cserébe, a gyedet akarják piszkálni meg az adó kedvezményt azt mondták
Nem muszály a tgyást a szülés elõtt megkezdeni én inkább elmentem a szülés elõtt 5 héttel táppénzre és a szülés napjától volt tgyás mert igy jobban megérte. A tgyásra majdnem annyit fogsz kapni 168 napig mint a fizetésed.
A tgyás összege nincs maximálva, a bruttó fizetés (átlag) 70%-a és csak szja-t vonnak belõle, 168 napig jár. Ez után jön a gyed, ami szintén a bruttó átlagkereset 70%-a, max. bruttó 96.600 Ft 2008-ban, de mivel ez a minimálbér függvénye, így 2009-ben több lesz, a gyedbõl az szja mellett nyugdíjjárulékot is vonnak. Ezeket a munkahelyeden intézik. A családi pótlékot neked kell igényelni. Tgyásra érdemesebb a szülést követõen menni, jobban jársz anyagilag.

Az nagy gáz, ha megkérem a családom ( anyukám, nővérem), hogy segítsenek a nagytakaritásba, mert veszélyeztett voltam, sokat voltam kórházba is én nem tudtam emiatt nagytakarítani ( ablakok tisztítás meg ilyenek)és most vagyok szülés előtt 4 héttel?

Mennyire illik ilyet kérni? Nektek miben segített a családotok?

Legjobb válasz: Sajnos én is ilyen helyzetben voltam.Bent feküdtem a kórházban,és addig Anyukám eljött megcsinálni ezeket a nagy dolgokat.Azért van a családunk hogy ilyenekben meg még másban is segítsenek.Most hogy megszültem egyik héten anyósom másik héten Anyukám fõz.Sztem használd ki nyugodtan hogy vannak neked.Könnyû szülést neked.

Sajnos én is ilyen helyzetben voltam.Bent feküdtem a kórházban, és addig Anyukám eljött megcsinálni ezeket a nagy dolgokat.Azért van a családunk hogy ilyenekben meg még másban is segítsenek.Most hogy megszültem egyik héten anyósom másik héten Anyukám fõz.Sztem használd ki nyugodtan hogy vannak neked.Könnyû szülést neked.
te tudod, hogy milyen viszonyban vagy velük. ha jóban vagytok, nyugodtan kérd meg õket.
Szerintem ez abszolút természetes! Vigyázz magadra, te semmiképp ne pucolj ablakot, ne nyújtózz!!! És a családod is biztosan szívesen segít.
Én is mostanában tervezem a nagytakarítást, mert 3hét múlva festünk.A hugomat megkérdeztem hogy segít-e, (persze hogy segít), az anyósom magától ajánlotta fel, az anyut meg befogom:D.. Sztem tuti neked is segíteni fognak!:)
Szerintem a természetes az lenne, hogy kérni sem kéne... Nekem senkit nem kellett kérnem, anyum, anyósom, férjem mamája magától jött , és segített. Most is párom csinál meg, amit tud, és elcsodálkozik, hogy hogy bírtam eddig... Kitakarítja a fürdõt, elmosogat, porszívózi, boltba megy... Nem mindegy, ha veszélyeztetett vagy, ne nagyon ugrálj, hajolj, és ne mássz székre.. Nyugodtan kérj segítséget.
szerintem nyugodtan kérdd meg õket!nekem anyu egyik nap mondta, ha kell segíteni szóljak.a hétvégére tervezem az ablak pucolást, de azt hiszem befogom a párom :D 28hetes kismama, boldog babavárást
Szia! Én is az voltam, bár már most szabad mozognom, sétálnom, de azért erõlködni nem. Nálunk is hétvégén lesz nagytakarítás, és anyukám csinálja a zömét! ha jó viszonyban vagytok, ez természetes, ha kérni kell, kérd, mert az egészségetekrõl van szó, és az a legfontosabb. Te semmiképp ne emelgess, cipelj, nyújtózkodj! Ez egy ilyen idõszak, legfeljebb majd késõbb Te is felajánlod a segítséged! :-))) Jó egészséget! 36 hetes kismama
Én 28 hetesen nekiálltam probléma mentes terhességgel.Az ablakokat megpucoltam, bár lassan ment.Sokat pihentem közben, mert nem bírtam.Néhány dolgot még befejeztem ezen kívül.Estére le kellett feküdnöm, mert nagyon kemény volt a poci, nem bírtam fent lenni.Onnantól napokig alig voltam fent.Kinyílt a méhszáj.Egy hét szigorú fekvés lett belõle meg gyógyszer.Elötte problémamentes voltam, azért is álltam neki.Mégegyszer nem tenném!Nem szóltam elötte a családnak, gondoltam bírom én is.Tévedtem!Mivel Te veszélyeztetett vagy semmiképp ne állj neki.Ha nem akarod konkrétan megkérni õket valamiért (bár szerintem nyugodtan megkérheted, hisz ha nem lennétek jóban, akkor meg sem fordult volna a fejedben), akkor beszélgetés közben mond el nekik, hogy meg kell csinálni a nagytakarítást.Esetleg hozzáteheted, hogy szombatra tervezted, de félsz tõle.Biztos fel fogják ajánlani a segítséget.Amúgy nem gáz, szerintem természetes.:)
Szerintem is kérd meg a családod, hogy segítsen. Nekem nem nagyon van aki eljöjjön megcsinálni, 4 nap múlva szülök elvileg és az ablakok koszosak...(hiába pucoltam meg 2 hónapja se), így holnapra tervezem a megpucolásukat. Hidd el, úgy kívánom mint púpot a hátamra. Ha van aki segítsen nehogy Te csináld, fõleg ne ilyen állapotban. Ha meg nincs, hát hagyd, majd után megcsinálod (valamikor).
Nem érdemes, inkább a szüléstõl kezdve, én is így teszem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!
maradj táppénzen a szülésig, utána igényeld a szülési szab.-ot. jobban jársz!
szia! :) nekem is azt tanácsolta a munkáltatónál a pénzügyes, hogy ne kezdjem meg a szülési szabit szülés elõtt, mert nem járok vele jól. hiszek neki, profi a szakmájában :) . üdv 27 hetes mami :)

Kivehetem a szülési szabadságot szülés előtt 4 héttel ha jelenleg szabadságon vagyon a terhesség miatt?

Legjobb válasz: persze hiszen most nem szülési szabadságon vagy. Mert azt csak szûlés elõtt lehet egy hónappal. Illetve a kiírás elõtt egy hónappal. De nem értem miért vagy szabadságon, miért nem táppénzen??? Ilyet még nem hallottam.

persze hiszen most nem szülési szabadságon vagy. Mert azt csak szûlés elõtt lehet egy hónappal. Illetve a kiírás elõtt egy hónappal. De nem értem miért vagy szabadságon, miért nem táppénzen??? Ilyet még nem hallottam.

TGYÁS-ra csak a 36. héttől lehet menni vagy a szülés előtt 4 héttel? Nekem 38. héten tervezett császárom lesz, 34. héttől mehetek TGYÁS-ra?

Legjobb válasz: Én úgy tudom TGYÁS-ra a szülés kiírt dátuma elõtt 28 nappal lehet menni. Ez 28db naptári nap, hétvégével és mindennel.

Én úgy tudom TGYÁS-ra a szülés kiírt dátuma elõtt 28 nappal lehet menni. Ez 28db naptári nap, hétvégével és mindennel.
A várható szülés elõtt 28 nappal. Attol fugg, hogy az orvodod mit jelol meg várható szuleskent.
én úgy tudom, a orvosod kiad egy igazolást a szülés várható idõpontjáról és az azt megelõzõ 28 napra lehet már szülési szabira menni. (6 hónapra jár a tgyás, ha szülési szabin is vagy, akkor azzal együtt számolják, tehát anyagilag mind1 nekem azt mondta a cég könyvelõje, úgyhogy akár a betegácsi is megteszi ilyenkor... a kezelõorvos pedig simán kiírhat 9-es kóddal betegácsiba, a kismamákkal kapcsolatban elég készségesek ilyen téren)
Off lesz, de mi az a betegácsi?
gondolom beteg állományt értett ez alatt
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a válaszokat! A betegállomány nekem nagy anyagi kiesés lenne, mert napi maximum összege van, ami a fizum fele sincs, úgyhogy TGYÁS-ra mennék.
Vigyázz, mert nem a tervezett császártól számítják vissza a 28 napot, hanem a szülés várható ideje elõtt 28 nappal! Nem mindegy, majdnem beleszaladtam ebbe a hibába. (ha nagyon nagy a gáz, próbálj beszélni a dokival, hogy írja elõrébb az idõpontot), akkor viszont dugd el a terheskiskönyvet, ha más az idõpont benne!
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! De nem csak a doki igazolását nézik? Ha arra a tervezett császár napját írja várható szülési idõpontnak, akkor ki nézné a kiskönyvet?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!