Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt héttel, mikor már (4 db)

Szülés előtt 1-2 héttel, mikor már vizesedik a test, még el lehet menni szőrteleníttetni meleg gyantával? A meleg nem zavarja a baba fejecskéjét, ami ilyenkor azért már jól lent van, szinte befordulva?

Közületek volt valaki szülés el?tt? Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: A lábadat szõrtelenitheted vele, de a hüvelyhez közeli részt inkább borotváltasd. Igen meleg a gyanta és a bõröd is egyre érzékenyebb a nyomás hatására.

A lábadat szõrtelenitheted vele, de a hüvelyhez közeli részt inkább borotváltasd. Igen meleg a gyanta és a bõröd is egyre érzékenyebb a nyomás hatására.

A nyákdugó pontosan mikor távozik? Lehetséges, hogy szülés előtt már hetekkel?

Vagy ilyen nem létezik?30 hetes km.

Legjobb válasz: Szia! Van ilyen!Nekem 31 hetesen beindult a szülésem, és közben elment a nyákdugóm, elvékonyodott a méhnyak és 2 ujjnyira kinyíltam!De infúzióval meg tudták állítani, így nyákdugó nélkül is kibírtuk a 39. hétig! 39+4-re született végül a lányom!Cska jól megijesztett minket! Szóval van ilyen! 22 hós kislány és 10 hetes pocakbabi anyuja

Szia! Van ilyen!Nekem 31 hetesen beindult a szülésem, és közben elment a nyákdugóm, elvékonyodott a méhnyak és 2 ujjnyira kinyíltam!De infúzióval meg tudták állítani, így nyákdugó nélkül is kibírtuk a 39. hétig! 39+4-re született végül a lányom!Cska jól megijesztett minket! Szóval van ilyen! 22 hós kislány és 10 hetes pocakbabi anyuja
Bármikor távozhat, valóban akár hetekk a szülés elõtt is. Én pl soha nem találkoztam a nyákdugóval, úgy mentem szülni 40+2 voltam akkor.
nekem reggel ment el és hajnal 4kor indult meg a szülés. De ez annyiraváltozó.A barátnõmnek két gyereke van és neki el se ment.
Nekem 3 héttel a szülés elõtt ment el, egy reggeli zuhanyzáskor vettem észre, végül 40. hétre született a babám.

Érdemes-e szoptatós teát elkezdeni inni a szülés várható időpontja előtt 1 héttel? Mi a tapasztalatotok? Próbáltátok már?

Legjobb válasz: Szia! Nehogy!!!! A szoptatási folyamat az oxitocyn nevû hormontól indul be, ami a tetõfokát a szülés alatt éri el . Pár napra rá beduzzad a melled és elindul az elõtej. Kezdetben nagyon kis mennyiségeket szopik a baba, úgyhogy arra jutni fog. De ha lesz tejed , az sokáig lesz (min.3 hónap) , ha esetleg csökkenne a mennyisége, akkor érdemes majd!

Szia! Nehogy!!!! A szoptatási folyamat az oxitocyn nevû hormontól indul be, ami a tetõfokát a szülés alatt éri el . Pár napra rá beduzzad a melled és elindul az elõtej. Kezdetben nagyon kis mennyiségeket szopik a baba, úgyhogy arra jutni fog. De ha lesz tejed , az sokáig lesz (min.3 hónap) , ha esetleg csökkenne a mennyisége, akkor érdemes majd!
Szülés elõtt semmiképp! :) Teljesen értelmetlen, így van, ahogy az elsõ hozzászóló leírta.


Az újszülött Babaápolási csomagot recept nélkül is belehet szerezni a gyógyszertárban akár már szülés előtt pár héttel? Miket tartalmaz?

Legjobb válasz: Néhány dolgot nem kapsz meg recept nélkül, és nem is érdemes elõre meg venni. Kórházból való távozáskor megkapod a recepteket amit haza fele ki is válthatsz a patikában. Én is igy csináltam. Fürdõkenõcsöt, testápoló krémet, alkoholt, tápszert írnak fel+ még steril 10*10-es gézlapot kell venned. 3 hónapos kisfiú anyukája

Néhány dolgot nem kapsz meg recept nélkül, és nem is érdemes elõre meg venni. Kórházból való távozáskor megkapod a recepteket amit haza fele ki is válthatsz a patikában. Én is igy csináltam. Fürdõkenõcsöt, testápoló krémet, alkoholt, tápszert írnak fel+ még steril 10*10-es gézlapot kell venned. 3 hónapos kisfiú anyukája
Szia! Azt nem tudom recept nélkül is meg lehet-e venni, de nekünk a dokinõ a következõket írta fel: alkohol, olaj, popsikenõcs, vigantol olaj(d-vit), cebion(c-vit.), konakion(k-vit.)sebhintõpor a köldökre, germicid (lázcsillapító kúp). Azt hiszem ennyi volt.
Én a kórházban receptet nem kaptam, még tápszerét sem, pedig kapott pótlást.A babaápolási dolgokat pedig recept nélkül is be lehet szerezni, én is úgy vettem meg a 37 hét körül.
Én január 2-re voltam kiírva, és úgy beszéltük meg a védõnõmmel, hogy minden össze lesz készítve a gyógyszertári csomagba, ha esetleg elõbb jön a baba. December 22-én szültem, a férjem ment a csomagért másnap. Volt benne vatta, köldökápolásra alkohol, hintõpor, Germicid kúp, olaj, mosdókenõcs. Utána kaptuk még a Konakiont, amit havonta egyszer kell adni és a Vigantol-t, amit naponta, egy cseppet.
én az alkohol kivetelevel megvettem mindent recept nelkul. lehet, nem lesz ra szukseg, de engem megnyugtat. nem volt draga, bar ha orvos irja fel, ugy meg olcsobb amit vettem: - gyogyszertari furdeto - gyogyszertari olaj - steril vatta meg még valami, ami nem jut eszembe, az is ugyanilyen gyogyszertári dolog..á, megvan: popsikenõcs, szinten gyogyszertari. ez tenyleg csak rajtad mulik, szerintem nem szukseges, de ha teged megnyugtat, mint engem, akkor érdemes. pl tisztaba teveshez a gyogyszertari kenocs kell, es az nem ér rá. a koldokapolasnak csak a vatta resze keves, majd irnak fel alkoholt, meg vitaminokat is.. tenyleg csak rajtad mulik :) (ja, és annyi, hogy az egesz pakk kerult annyiba, mint valami markas babafurdeto)
szia! én megvettem elõre mindent, mert megnyugtatott, hogy megvan:) vettem:steril vattát, gézt, popsikrémet, fürdetõt, hintõport, rózsamézet.. még kell gézlap meg alkohol..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!