Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt héttel (131 db)

Szülés előtt hetekkel mindig elmegy a nyákdugó? Észre lehet venni?

36+1 hetes vagyok, de még sehol a nyákdugó, nem folyt el. Ez kötelezően elfolyik korábban, vagy van olyan is, hogy csak a szülés előtt közvetlen? Köszi előre is!

Legjobb válasz: Mindenkinél más a helyzet. Van, akinek jóval a szülés elõtt, de van, akiknek beindul a szülés, és aközben távozik. Egyébként ez egy ilyen kocsonyás, tojásfehérjés anyag, ami lehet áttetszõ, de enyhén véres, barnás is. Van, akinek úgy távozik, hogy wc-zés közben, így fel se tûnik. Én se tudok róla, hogy még távozott volna, pedig a 38. héten járok.

Mindenkinél más a helyzet. Van, akinek jóval a szülés elõtt, de van, akiknek beindul a szülés, és aközben távozik. Egyébként ez egy ilyen kocsonyás, tojásfehérjés anyag, ami lehet áttetszõ, de enyhén véres, barnás is. Van, akinek úgy távozik, hogy wc-zés közben, így fel se tûnik. Én se tudok róla, hogy még távozott volna, pedig a 38. héten járok.
A védõnõd nemnagyon van képben.
Szia, sajnos még én sem találkoztam vele, pedig már lassan "mániákusan" figyelem a vizeletemet minden alkalommal :D...39+1 hkm
Védõnõ azt mondta, hogy nyákdugó után 24órán belül megszületik a baba, én 3nappal késõbb szültem de már elõtte vajúdtam!
Én nem tudom, hogy az enyémmel mi volt. Elkaptam egy frankó gyulladást a 37. héten, aminek az egyik kísérõje az állandó gumi-szerû váladékozás volt. Bocs, tudom, undorító, de a nyákdugó is valami ilyesmi, szerintem. Szóval lehet, hogy közben ment el, vagy a szülõszobán.
nekem a szülésnapján ment el.reggel 8ra beállítottam az ébresztõt hogy megyek védõnõhöz, erre amint elkezdett csörögni a telefonon pont reggel 8kor elfolyt a magzatvíz.kimentem a wcre és akkor ment el a nyákdugó.
3 terhességem közül csak a középsõnél ment el.
En 40+6ra szultem, 40+3nal kezdett tavozni a nyakdugo. Ismerosom 3x szult, egyszer sem "talalkozott" vele. De hallottam mar olyanrol is, h vkinek a 36-37.heten tavozik a nyakdugoja, megis idore szul, vagy tul is hordja a babat.
Nem feltétlenül.Nekem a nagyobbik fiamnál kereken 36 hetes voltam mikor azt hittem elment a nyákdugó, aztán elöntött a vér is...lepényleválás így azonnal megcsászároztak.A kisfiamnál 40+2 hetesen ment el a nyákdugó, magzatvíz, 2 nap múlva szültem.Most várom a harmadik kisfiamat és én is 36+1 hetes vagyok, egyelõre semmi:)
semmi sme köteezõ mint tudjuk, ahány terhesség annyi féle akár ugyanannál az embernél is. A legtöbb nõ egyáltalán nem észlel ilyet hogy a nyákdugó kijött volna.
Nekem nem folyt el egyiknél se
Szia, nekem 38. héten ment el a nyákdugó nagy része, aztán még egy kicsi a vizsgálat után másnap, és pontos dátumra, tehát betöltött 40. hétre szültem

Szülés előtt 3 héttel vagyok, 2 hete csak úgy ugrálnak fel rám a kilók, pedig eddig semmit nem híztam. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Hät a vàlasz az hogy szinte semmit:(.en is nagyon vekony testalkatu läny vagyok es 4 honapja született meg a kisfiam.en is az utolso hetekben meghiztam,de inkäbb csak arcra ,meg popora.de ettöl ne felj ,ha eleve vekony voltal,söt még a terhesség alatt is,akkor kb szüles utän 6-7 hettel mär läthatoan vekonyabb leszel.ksifiam 4 honapja született es torna es midnen nelkül.ugyanugy nezek ki mint szüles elött.meg föleg ha vekony voltäl ilyenkor csak vizesedik a szervezeted,ami majd szüles utän nem sokkal lemegy.szval ne aggodj meg amugy is ..a 3 het az mär nem sok!:) elöre is gratulälok a picihez!!

Hät a vàlasz az hogy szinte semmit:(.en is nagyon vekony testalkatu läny vagyok es 4 honapja született meg a kisfiam.en is az utolso hetekben meghiztam, de inkäbb csak arcra , meg popora.de ettöl ne felj , ha eleve vekony voltal, söt még a terhesség alatt is, akkor kb szüles utän 6-7 hettel mär läthatoan vekonyabb leszel.ksifiam 4 honapja született es torna es midnen nelkül.ugyanugy nezek ki mint szüles elött.meg föleg ha vekony voltäl ilyenkor csak vizesedik a szervezeted, ami majd szüles utän nem sokkal lemegy.szval ne aggodj meg amugy is ..a 3 het az mär nem sok!:) elöre is gratulälok a picihez!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a kedves választ, és a bíztatást!!! További sok-sok örömet a kisfiadhoz!!!
Szülés elõtt már sajnos elkezdhetsz vizesedni, de a baba ilyenkor rohamosan nõ: 25 dkg-ot is gyarapodhat akár hetente! Nekem szülés után 1 héttel 13 kg ment le! Ha csak a babát meg a hozzájáruló tényezõket veszed, akkor az kb 8-9 kg többlet (bab súlya, magzatvíz, placenta, megnövekedett vérmennyiség stb), ezt anno a dokim mondta.Ehhez még nem is vette hozzá a vizesedést! A legjobbakat!
Nem tehetsz sok mindent, ezt már úgymond féllábon is.... :) De ha eddig semmit nem híztál, akkor nem hiszem, hogy a 3 hét alatt nagyon elszaladna a ló.... :) Kitartás, majd utána leadod.

Mi történik a szülés után? Hány hétig vérzik a nő? Meddig fáj? Nagyon ki van tágulva? Érez úgy szex közbe mint szülés elött? A gátrésznél mi a helyzet?

Legjobb válasz: Szia, hát ez sok kérdés. Én csak a saját tapasztalataimat tudom, de mindenki másképp éli meg. Én nagy babát szültem (53 cm, 4350 gramm), és sajnos nem voltam még teljesen kitágulva, így hiába volt viszonylag nagy metszésem, belül is szakadtam elég rendesen. A doki 1,5 órán keresztül varrt össze. A varratokat 6 nap múlva szedték ki. Az elsõ 3 nap nagyon fájt, nem bírtam ülni, de egy kör alakú ülõpárna vagy úszógumi sokat segít. Azután elkezdtek a varratok húzódni és viszketni, tehát a varratszedés kész megkönnyebülés volt. Nekem a gyermekágyi vérzés 6 hétig tartott, és pechemre rá 4 hétre már meg is jött, pedig szoptatok :(. Én a szexet kicsit elkapkodtam szerintem, mert szülés után 8 héttel próbáltuk elõször. A seb kívülrõl nem fájt, de behatolásnál nagyon. Ekkor szüneteltettük egy kicsit :), és kb. három hét múlva próbálkoztunk megint. Akkor már semmi gond nem volt :). A szex ugyolyan jó, minr terhesség elõtt, és a férjem szerint a doki jó munkát végzett, mert szerinte is ugyanolyan minden. A hegek szépen elhalványultak, alig látszódnak, tehát még az sem igaz, hogy a hegektõl olyan csúnya lesz minden. Tehát saját tapasztalatból mondom, 3 hónap kell a gyógyulsához természetes szülés után, de aztán mindent bele!

Szia, hát ez sok kérdés. Én csak a saját tapasztalataimat tudom, de mindenki másképp éli meg. Én nagy babát szültem (53 cm, 4350 gramm), és sajnos nem voltam még teljesen kitágulva, így hiába volt viszonylag nagy metszésem, belül is szakadtam elég rendesen. A doki 1, 5 órán keresztül varrt össze. A varratokat 6 nap múlva szedték ki. Az elsõ 3 nap nagyon fájt, nem bírtam ülni, de egy kör alakú ülõpárna vagy úszógumi sokat segít. Azután elkezdtek a varratok húzódni és viszketni, tehát a varratszedés kész megkönnyebülés volt. Nekem a gyermekágyi vérzés 6 hétig tartott, és pechemre rá 4 hétre már meg is jött, pedig szoptatok :(. Én a szexet kicsit elkapkodtam szerintem, mert szülés után 8 héttel próbáltuk elõször. A seb kívülrõl nem fájt, de behatolásnál nagyon. Ekkor szüneteltettük egy kicsit :) , és kb. három hét múlva próbálkoztunk megint. Akkor már semmi gond nem volt :) . A szex ugyolyan jó, minr terhesség elõtt, és a férjem szerint a doki jó munkát végzett, mert szerinte is ugyanolyan minden. A hegek szépen elhalványultak, alig látszódnak, tehát még az sem igaz, hogy a hegektõl olyan csúnya lesz minden. Tehát saját tapasztalatból mondom, 3 hónap kell a gyógyulsához természetes szülés után, de aztán mindent bele!
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy mindent leírtál, és kicsit megnyugtattál. Azt hittem hogy sokkal rosszabb válaszokat kapok. Mégegyszer köszi.

A 4 hét szabadság szülés előtt beleszámít a 365 nap biztosított időbe?

Van 180 napom az egyetem miatt és pont még az utolsó 1 hónap kéne, hogy meglegyen a TGYÁS-hoz és a GYED-hez szükséges munkaviszony. Ilyenkor mi a helyzet az utolsó 4 héttel, ami már elvileg a szülési szabadság része?

Legjobb válasz: A jogosultságig kell meglenni a 365 napnak, az a szülés napja. Ha elõbb beadod a papírt, és kéred 4 héttel a várható idõpont elõttõl, akkor is csak a szülés után bírálják el a kérelmed, és megkapod visszamenõleg a négy hetet. de ilyenkor érdemes tp-n lenni abban a négy hétben és a szüléstõl igénybe venni a tgyást.

A jogosultságig kell meglenni a 365 napnak, az a szülés napja. Ha elõbb beadod a papírt, és kéred 4 héttel a várható idõpont elõttõl, akkor is csak a szülés után bírálják el a kérelmed, és megkapod visszamenõleg a négy hetet. de ilyenkor érdemes tp-n lenni abban a négy hétben és a szüléstõl igénybe venni a tgyást.
Én is azt tanácsolom neked mint az elsõ, hogy a szülés napjától igényeld a tgyást, addig táppénzen legyél.

Két kérdés, szülés előtt állok: akinek leszállt a pocakja, szülés előtt hány nappal (esetleg héttel) történt ez?

Vasárnap töltöm a 38. hetet, és napról napra szemmel láthatóan gyalogol lefelé a pocak. Készül?djünk? És még egy kérdés: akik rendszeresen szeretkeztek az utolsó hetekben, hordták túl a babát, vagy id?re, esetleg picit hamarabb jött? Csak arra a logikára gondolok, hogy a sperma prosztaglandinja ebben az esetben gyakran, akár 1-2 naponta is lazítgathatja a méhszájat, tehát lényegében állandóan körbemossa azt, így er?sebb a "hatása". Vagy?

Legjobb válasz: Mind a 2 szulesem elott 3-4 nappal ereszkedett le a pocakom. Mind a 2 babamnal szeretkeztunk szinte az utolso napig (zart volt a mehszaj) Az elso gyerkoc 8, a masodik 9 nappal jott korabban a kiirthoz kepest.

Pár nappal szülés elõtt ereszkedett le a pocim, és rendszeresen szeretkeztem a párommal, 1 kerek héttel hordtam túl.
Mind a 2 szulesem elott 3-4 nappal ereszkedett le a pocakom. Mind a 2 babamnal szeretkeztunk szinte az utolso napig (zart volt a mehszaj) Az elso gyerkoc 8, a masodik 9 nappal jott korabban a kiirthoz kepest.
Nekem 36. héttõl lent volt, de csak 41 hét 1 naposan szültem.
Szia 10 napot hordtam túl 4310 grammal született a fiam császáros lett nekem leszállt a hasam és utánna vissza jött a gyomromba. 37 héttõl már az orvos is mondta hogy Ó de lent hordja már azt a pocakot hamarosan szülünk másnap elment a nyákdugó telefonáltam a dokinak elsorolta hogy hétvégén hogy dolgozik mert úgyis szülünk és erre 42. héten szülés indítás lett. Mi végig szeretkeztünk párommal utolsó nap is mielött befektettek. És szülés után 2 héttel már együtt voltunk engem nagyon jól kitakarítottak nem véreztem csak 6 napot összesen utánna egy kis színes folyásom volt csak. Ne hordj túl kívánom neked mert minden egyes nap olyan nehezen telik mint a 9 hónap összesen. Ügyesen könnyen és gyorsan szülj
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hát akkor ki így, ki úgy mûködik. Azért én remélem, hogy nem húzunk rá. :)
Elsõvel 30 hetesen leszállt. A 41.héten indították a szülést. A 2.at is indították, a 42.hét elején. Nem szállt le a pocim, vagyis a baba nem volt lent még indításkor sem. Burokrepesztés után pont emiatt nem kelhettem fel.
1 hónappal elõtte!
Nekem nem ment le a pocakom, mert a köldökzsinór rátekeredett a nyakára és a vállára, ráadásul rövid is volt a köldökzsinór. Apja szerint "dzsungelharcost" játszott odabenn a Fiúnk. :) Császár lett a vége.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Én sem bánnám már, ha kibújna. További tapasztalatokat is kíváncsian várok! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Pár napja kicsit feldagadt a szemhéjam, kipirult az arcom, hát ki tudja. Mai (38+1) NST nem mutatott semmi különöset. Mindegy, várjuk, aztán egyszercsak majd elõjön Õkelme. :)
Nekem egy héttel elõtte, fõleg a lábam!!
A 36-37. héten mind a 3-nál, de az utolsó hétben már délben csupa víz volt a lábam, addig csak este fele. 40+3, illetve 41+0 hétre születtek a gyerekek-a harmadikat még várjuk. Könnyû szülést és egészséges kisbabát! Üdv:37hkm
A kérdező hozzászólása: Nekem is már délben meg van dagadva (nem brutálisan). Péntek óta van ez az állapot. Elõtte nem vizesedtem. Fájt, feszített nektek is? Csak a "felpolcolás" segített?
Nekem a szülés elõtt 2-3 nappal már egyfolytába vizes voltam. hiába póckoltam fel a lábam, akkor is!
Én nem próbáltam semmilyen praktikát. Reggelre lement szépen. Az utolsó napokban fájt inkább. Emlékszem, az elsõt mikor vártam, akkor úgy du. 2-körül el kellett sietnem a boltba, és fél úton sem jártam- pár 100 m-re van- amikor fájni kezdett de nagyon a bokám- lenéztem, láttam szín víz, és mentem tovább. Másnap meglett a kicsi :-D De szerintem ez is eset függõ! 2.voltam
Szülés elõtt 2-3 nappal.

TGYÁS-t lehet előre igényelni 4 héttel a várható szülés előtt vagy csak szülés után és akkor visszamenőleg 4 hétre?

Második babámat várom. Elméletileg június 11-re vagyok kiírva. Ahogy lejárt a GYED-em elmentem szabira a cégemhez, de az lejár most május 11-én. Menjek szerintetek fizetés nélküli szabira? Szívesen mennék táppénzre, de az nem bunkóság a cég felé? Mert ugye ténylegesen nem dolgoztam most ott egy napot sem, csak a szabikat vettem ki és a táppénzt eleinte a cégnek kell fizetni, nem az OEP-nek. Ezért gondoltam pár nap fizetés nélküli szabira mennék, és ha lehet akkor igényelném a TGYÁS-t. De nem tudom előre lehet-e vagy csak szülés után visszamenőleg. :S

Legjobb válasz: TGYAS-t szules elotti 1 honapban vagy legkesobb szules napjatol igenyelheted.

TGYAS-t szules elotti 1 honapban vagy legkesobb szules napjatol igenyelheted.

Már 2 hete mesi szerü josló fájásaim vannak, 40. hétben vagyok, kérlek irjatok nektek meddig voltak ilyen fájások a szülés elött?

Már a karom is és a lábam is lezsibbad,nagyon nyügös vagyok,alig birok már feküdni,járni.6-ra vagyok kiirva!Bocsi de els? baba és tapasztalatlan vagyok...

Legjobb válasz: Nyugalom!:)Kitartás! Tudom ez a legnehezebb, de a baba tudja, hogy mikor akar jönni. Elsõ babámat 41+1 napra szültem, nagyon lusti kisfiú volt. Alig akart megindulni a szülés, és már "meg is fenyegették, hogy indítják"..(szerencsére nem kellett) Most 38 hetes leszek kedden, és jósló fájásaim, 29. héttõl vannak, szinte folyamatosan megállás nélkül. Nyitott a külsõ belsõ méhszájam is. Ahhoz képest, hogy azon imádkoztunk, hogy csak a márciust bírja ki odabent a baba, most nem akar még jönni...Minden nap vannak fájásaim, szinte, óráról órára tudom, mikor fognak beindulni a fájások..Már ezerrel kertészkedem, virágültetés, fûnyírás...Hát annyit értem csak el, hogy 2 napig izomlázam volt, és még aludni sem bírtam. Állítólag az apás indítás segít. Ha nagyon aggódsz próbáljátok meg...Sok sikert, és könnyû szülést neked!

Nyugalom!:) Kitartás! Tudom ez a legnehezebb, de a baba tudja, hogy mikor akar jönni. Elsõ babámat 41+1 napra szültem, nagyon lusti kisfiú volt. Alig akart megindulni a szülés, és már "meg is fenyegették, hogy indítják"..(szerencsére nem kellett) Most 38 hetes leszek kedden, és jósló fájásaim, 29. héttõl vannak, szinte folyamatosan megállás nélkül. Nyitott a külsõ belsõ méhszájam is. Ahhoz képest, hogy azon imádkoztunk, hogy csak a márciust bírja ki odabent a baba, most nem akar még jönni...Minden nap vannak fájásaim, szinte, óráról órára tudom, mikor fognak beindulni a fájások..Már ezerrel kertészkedem, virágültetés, fûnyírás...Hát annyit értem csak el, hogy 2 napig izomlázam volt, és még aludni sem bírtam. Állítólag az apás indítás segít. Ha nagyon aggódsz próbáljátok meg...Sok sikert, és könnyû szülést neked!
A kérdező hozzászólása: köszi neked is

Mikor csinálnak labort a szülés előtt, hányadik héten?

Legjobb válasz: Szia. Szülés elõtt a 36. héten van vérvétel. Utána akkor, ha lejárt a 40 hét és be kell feküdnöd, azzal kell kezdeni. Ha a kettõ között beindul a szülés, elmarad! :D

Szia. Szülés elõtt a 36. héten van vérvétel. Utána akkor, ha lejárt a 40 hét és be kell feküdnöd, azzal kell kezdeni. Ha a kettõ között beindul a szülés, elmarad! :D
A kérdező hozzászólása: köszi

Még hét napom van a szülésig. Tegnap este elég erős fájásaim voltak, azt hittem reggel indulhatunk a kórházba. De reggelre megszűnt minden. Mennyi lehet még hátra? Nektek mennyivel a szülés előtt jelentkeztek erős esti, akár jósló fájások?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ babámnál már a 36. héttõl voltak fájások, de csak a 41. hétre lett ebbõl baba. Igazából sajnos ez alapján nem lehet következtetni a szülés várható idõpontjára. Barátnõm 3 gyereket szült, "tünetmentesen" indult mindig szülni és pár óra alatt meg is szült. 36 hetes

Nekem az elsõ babámnál már a 36. héttõl voltak fájások, de csak a 41. hétre lett ebbõl baba. Igazából sajnos ez alapján nem lehet következtetni a szülés várható idõpontjára. Barátnõm 3 gyereket szült, "tünetmentesen" indult mindig szülni és pár óra alatt meg is szült. 36 hetes

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!