Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt héttől (6 db)

TGYÁS-ra csak a 36. héttől lehet menni vagy a szülés előtt 4 héttel? Nekem 38. héten tervezett császárom lesz, 34. héttől mehetek TGYÁS-ra?

Legjobb válasz: Én úgy tudom TGYÁS-ra a szülés kiírt dátuma elõtt 28 nappal lehet menni. Ez 28db naptári nap, hétvégével és mindennel.

Én úgy tudom TGYÁS-ra a szülés kiírt dátuma elõtt 28 nappal lehet menni. Ez 28db naptári nap, hétvégével és mindennel.
A várható szülés elõtt 28 nappal. Attol fugg, hogy az orvodod mit jelol meg várható szuleskent.
én úgy tudom, a orvosod kiad egy igazolást a szülés várható idõpontjáról és az azt megelõzõ 28 napra lehet már szülési szabira menni. (6 hónapra jár a tgyás, ha szülési szabin is vagy, akkor azzal együtt számolják, tehát anyagilag mind1 nekem azt mondta a cég könyvelõje, úgyhogy akár a betegácsi is megteszi ilyenkor... a kezelõorvos pedig simán kiírhat 9-es kóddal betegácsiba, a kismamákkal kapcsolatban elég készségesek ilyen téren)
Off lesz, de mi az a betegácsi?
gondolom beteg állományt értett ez alatt
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a válaszokat! A betegállomány nekem nagy anyagi kiesés lenne, mert napi maximum összege van, ami a fizum fele sincs, úgyhogy TGYÁS-ra mennék.
Vigyázz, mert nem a tervezett császártól számítják vissza a 28 napot, hanem a szülés várható ideje elõtt 28 nappal! Nem mindegy, majdnem beleszaladtam ebbe a hibába. (ha nagyon nagy a gáz, próbálj beszélni a dokival, hogy írja elõrébb az idõpontot), akkor viszont dugd el a terheskiskönyvet, ha más az idõpont benne!
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! De nem csak a doki igazolását nézik? Ha arra a tervezett császár napját írja várható szülési idõpontnak, akkor ki nézné a kiskönyvet?

Szülés előtt milyen HOMEOPÁTIÁS szereket szedtetek? Melyik napokon? Hanyadik héttől? Milyen potenciálba? Mit ha elkezdődött s szülés? Szülés alatt, után?

A könyvekben különböz?képpen van.

Legjobb válasz: elõzõ vagyok. Ezt a kérdést én írtam ki, nem olyan régen. Leírtam benne, nekem mit javasoltak. Ja, azóta megkérdeztem az orvosomat is. Azt mondta az arnicha 9 ch-t semmiképp ne hagyjam ki, mert hasznos lehet, s szülés után nem lesz annyi véred. A 35.héttõl javasolta, de lehet én megvárom majd a 36. hetet, mivel veszélyeztetett terhes vagyok, s nem akarok idõ elõtt szülni. Amúgy nagyon jó ötletnek tartotta, hogy homeos bogyókban gondolkozom, de annyit hozzá fûzött, hogy ezeket nem elég szedni, hinni is kell bennük, mert különben nem hatnak. A málnalevél teáról is hallottam, arra is rákérdeztem, azt is a 36. héttõl kell elkezdeni, s napi fél litert kétszer elosztva kell inni. Az orvosom is javasolta, annyit tett hozzá, hogy sok jót hallott róla. Ártani nem árthat, õ is ennyit mondott, mint azok a kismamák, akik javasolták nekem is. Remélem tudtam segíteni! Boldog babavárást!

elõzõ vagyok. Ezt a kérdést én írtam ki, nem olyan régen. Leírtam benne, nekem mit javasoltak. Ja, azóta megkérdeztem az orvosomat is. Azt mondta az arnicha 9 ch-t semmiképp ne hagyjam ki, mert hasznos lehet, s szülés után nem lesz annyi véred. A 35.héttõl javasolta, de lehet én megvárom majd a 36. hetet, mivel veszélyeztetett terhes vagyok, s nem akarok idõ elõtt szülni. Amúgy nagyon jó ötletnek tartotta, hogy homeos bogyókban gondolkozom, de annyit hozzá fûzött, hogy ezeket nem elég szedni, hinni is kell bennük, mert különben nem hatnak. A málnalevél teáról is hallottam, arra is rákérdeztem, azt is a 36. héttõl kell elkezdeni, s napi fél litert kétszer elosztva kell inni. Az orvosom is javasolta, annyit tett hozzá, hogy sok jót hallott róla. Ártani nem árthat, õ is ennyit mondott, mint azok a kismamák, akik javasolták nekem is. Remélem tudtam segíteni! Boldog babavárást!

39 hetesen még nem szállt le a pocakom. A méhszájam 36 héttől nyitva a méhlepényem III. fokozatban van. Mindenképp leszáll a szülés előtt? Vagy túl fogom hordani?

Legjobb válasz: Ha már III a lepényed, nem nagyon hagyhatják tovább, csak rendszeres uh ellenõrzéssel. Utána már nem nagyon tudja ellátni a babát. Egyébként nem mindenkinek száll le a pocakja. Szép szülést! :o)

Ha már III a lepényed, nem nagyon hagyhatják tovább, csak rendszeres uh ellenõrzéssel. Utána már nem nagyon tudja ellátni a babát. Egyébként nem mindenkinek száll le a pocakja. Szép szülést! :o)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ!Viszont minden jót!
Én szombatra vagyok kiírva, és kérdeztem, hogy lent van-e a baba feje, de a nõdoki azt mondta, azzal ilyenkor még nem kell törõdni, az uhon meg azt mondták, hogy csak a tolófájások következtében ékelõdik be a baba feje. PEdig én is úgy tudtam, hogy 36 hét körül leszáll.. ennyit az orvosokról... a lepényem már 8 hete III. fokban érett, semmi extra ellenõrzés nem kellett, amíg az nst jó eredményt adott. Várom a csodát, hogy mikor jön a babám, pedig 8 hete még koraszüléssel fenyegettek, véreztem 3X is, és még zárva vagyok... Szóval ne félj, sokaknak csak a szülés elõtt ékelõdik be a baba feje.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm és drukkolok neked is!Egészséges babát és minden jót!


Szülés előtt hányadik héttől nem ajánlott már a szex?

Most 31 hetes vagyok! Azért kérdezem, mert ugye az orgazmus az utolsó hetekben méhösszehúzódást okozhat és beindíthatja a szülést! Ugye?

Legjobb válasz: én ugy tudom hogy a spermium inditja el a szülést és ez csak nagyon a vége fele szerintemmég ilyenkor ha jól esik akkor még nyugodtan lehet:)

én ugy tudom hogy a spermium inditja el a szülést és ez csak nagyon a vége fele szerintemmég ilyenkor ha jól esik akkor még nyugodtan lehet:)
A szülés várható ideje elõtt 6 hét. vagyis akkor a 35. héttõl nem ajánlott.
Szia! Én a 38.hétig szexeltem párommal. Azért kellett abba hagyni, mert szex után feszült a hasam. Akkor már nem ajánlott. Ha az orvosod mást nem mond, szerintem addig nyugodtan csinálhatjátok, amig nem feszül utána a hasad. Sok sikert a szüléshez és a babához! Erika

Hányadik héttől kell elkezdeni inni a málnalevél teát szülés előtt? Mennyit naponta?

Legjobb válasz: nem kell, csak lehetõség betöltött 36. héttõl, elõször napi 1 csésze, majd fokozatosan felmehetsz 1 literig

nem kell, csak lehetõség betöltött 36. héttõl, elõször napi 1 csésze, majd fokozatosan felmehetsz 1 literig
Éna betöltött 34.-tõl iszom. 36.-ig 3 dl naponta, utána 5 dl. 37.-tõl napi 1 liter. Most 38 hetes vagyok, teljesen zárt a méhszáam, semmi jele a tágulásnak. A méhnyakam van megrövidülve, szülés szempontjából az jó.. Talán ennyi köszönhetõ a teának. De koraszülést nem okoz. :)

Caulophyllum 5-t hányadik héttől és milyen adagban érdemes használni? Nagy a babám, s a doktor már terminus előtt meg akarja indítani a szülést, viszont a méhszáj még teljesen zárt.

Legjobb válasz: Nekem a 37+6-on volt 3600 gramm, szóba sem került , hogy elõbb megindítsák. Így a 40+6-on indították meg végül, nagy baba lett 4,4 kg. második

Nekem a 37+6-on volt 3600 gramm, szóba sem került , hogy elõbb megindítsák. Így a 40+6-on indították meg végül, nagy baba lett 4, 4 kg. második
elõzõ A második babánál nekem is terhességi cukrom volt, de ott is kivártáák a terminus végét, így a kiírt napon született meg indítással, ezért nem índították meg hamarabb. Õ egyébkéént a 37+1-en volt 3301 gramm és 3950 grammal született.
Az egészséges lefolyású terhesség utolsó 3-4 hetében érdemes homeopátiásan is felkészülni a szülésre. Napi 1x5 golyót kell bevenni.
Mind a kétszer Bp-i Margit kórházban.
Nekem azt tanácsolták az sztk-n a ctg-s nõ, aki régebben szülésznõ volt, csak a szülõotthon megszûûûûûûnt, hogy a cauulot s cimicifugát csak fájások esetné kell bevenni. S a 36. héttõl málnalevél tea s arnicha javasolt. Arnichából 9ch, a másik kettõbõl 5ch. ha gondolod, elküldöm priviben, én begépeltem, hogy meglegyen majd a következõ szülésemkor is, mert még idõvel szeretnénk még egy babát.
Én szülésznõ tanácsára 15-öst szedem napi 1*5 golyót + a málnalevélteát. Szerintem az 5-öst nyugodtan szedheted napi 2*5-ös adagban.
A kérdező hozzászólása: pénteken lesz UH, attól teszi függõvé a doktor (akkor leszünk pont37 hetesek) melyik kórházban szültél?
A kérdező hozzászólása: Normálisan nem lenne szerintem az, de terhességi cukorbetegséggel együtt már óvatosabbak, a 35. héten volt 3190 gr.
Mekkora, hogy az mondták, nagy?
Szia! Én kb 2 hete szedem õket minden nap a caulophpyllumot és a cimicifugát is, tegnap voltam dokinál, és ugyanolyan zárt a méhszájam, mint annak elõtte. Pedig elég erõs görcseim és jóslófájásaim vannak, és szurkálgatok is rendesen, de mégsem...pedig én nagyon hiszek a homeopátiában, csak azt használom, ezért el is csodálkoztam, hogy semmit nem hatott. Ja, és 3 hete iszom minden nap a málnalevél teát is...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!