Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt elmegy a (13 db)

Mikor járok jobban? Ha szülés előtt elmegyek táppénzre, vagy végig dolgozok és csak a szabit veszem ki ami jár?

Legjobb válasz: Szerintem menj táppénzre,a szabadságok összeadódnak,jól jön még az!!!

Szerintem menj táppénzre, a szabadságok összeadódnak, jól jön még az!!!
Ha szabira mész, megkapod a rendes megszokott fizudat. ha táppénzre akkor kevesebbet, radásul csökkeni is fog a táppénz 10%-kal. most akkor jársz jobban ha szabira mész, amikor visszamennél dolgozni, akkor meg az a jobb ha most táppénz. én szabira mennék, mert amit most kapsz, az biztos és kitudja mi lesz pár év múlva. de ez attól is függ, hogy most mennyire van szükséged pénzre!

Milyen, es hogy nez ki amikor elmegy a nyakdugo? Az mindenkeppen elmegy szules elott?

Most a masodik babankal vagyok 39 hetes es 4 napos mar tobb mint egy hete vanak eros menszi szeru gorcseim de teljessen rendeszertelen a doki szerint barmikor megszulhetek ket ujnyira nyiltam ki eddig.Kedre vagyok kiirva es most mivel minden nap vannak fajasaim mar elegge izgulok.Az elsonel elfojt a magzatviz es utanna egy oraval kezdodtek a fajasok igy egyszeru volt tudtam hogy beindult a szules.De most neha nagyon eros gorcseim vannak de mivel rendszertelenek igy tanacstalan vagyok hogy majd mikor induljak meg a korhazba vagyis hogy amikor beindul a szules nem feltetlenul fojik el rogton a magzatviz is nem?Igy elofordulhat hogy most teljesen masok lesznek a tunetek?

Legjobb válasz: Szia!Bár nekem még csak 1 gyermekem van de akkor nálam úgy történt, hogy reggel elment a gyákdugó, ami egy barnás, sûrû tojásfehérje szerû dologhoz hasonlított.Aztán csak éjjel 11-kor kezdõdtek el a fájásaim, a magzatvizem egyáltalán nem folyt el így burkot kellett repeszteni.Végül másnap negyed 12-re lett meg a kisfiam, aki már elmúlt 2 éves.Egyébként minden terhesség és minden szülés máshogy zajlik le állítólag. Szorítok neked!Kitartás! :)

Szia!Bár nekem még csak 1 gyermekem van de akkor nálam úgy történt, hogy reggel elment a gyákdugó, ami egy barnás, sûrû tojásfehérje szerû dologhoz hasonlított.Aztán csak éjjel 11-kor kezdõdtek el a fájásaim, a magzatvizem egyáltalán nem folyt el így burkot kellett repeszteni.Végül másnap negyed 12-re lett meg a kisfiam, aki már elmúlt 2 éves.Egyébként minden terhesség és minden szülés máshogy zajlik le állítólag. Szorítok neked!Kitartás! :)
Nekem csak a fájások kezdõdtek, elõször szinte egybefolyt, aztán az segített, hogy ráültem a fittlabdámra, onnan mértem egy 4 gy 3 aztán már csak két perceseket. A 10edig 2 percesnél bementünk a kórházba, 3kor vettek fel, 6kor meglett a lányom. Nekem nem ment el nyákdugóm otthon, már 3 ujjnyira kitágultam mire a kórházba értünk. És burkot is úgy repesztettek. Könnyû szülést!
Szülés elõtt?? Relatív, mert valaki azt mondja szülésnek, amikor vajúdni kezd, valaki pedig azt, amikor már nyom. Elõfordul, hogy a szülés elõtt pár nappal távozik, (rózsaszínes, de lehet sötétebb véres váladék is) de olyan is van, hogy közvetlen az elõtt, hogy "kibújna" a baba. De maga a szülés is negindulhat ezzel, elmegy a nyákdugó, majd jönnek a fájások. A magzatvíz elfolyhat azonnal, félúton, de olyan is van, hogy a burok nem reped meg magától , ekkor megrepesztik, ha még nem tágult ki rendesen, akkor ez elõsegíti a tágulást. A burokrepesztést szülésmegindításnak is szokták használni. Nálunk azért kellett a második lányunknál, mert már teljesen kitágultam, a fájások fél órán keresztül jöttek percenként, a nyákdugó a szülés elõtt kb 1 héttel ment el. Az elsõnél a magzatvíz a második fájásnál folyt el, a nyádugó pedig a szülés elõtt kb, fél órával.
Szia Nekem a hétfõn született a 2. lányom, és semmi jele nem volt egész aznap h szülni fogok, egyszer csak enyhe görcsök, nyilalások....majd ez gyakrabbá vált de rendszertelenül.... este 10 kor bementünk a korházba....és 00:05 kor már a kezemben tartottam a kislányom. Megjegyzem az elsõ szülésnél minden ugy történt, ahogy meg van írva....elment a nyákdugó, majd fájások...20-10-8-5-2 percesek....de most minden más volt Könnyû szülést

Honnan tudom, hogy elment a nyákdugóm? Milyen az állaga? Mindenkinek elmegy szülés előtt és észreveszem egyáltalán?

36 hetes kismama vagyok és érdekelne, hogy mikorra várjam, figyeljem vagy még nem kell?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a szülés napján távozott, rózsaszínes nyákos(mint ahogy a neve mutatja) ragacsos valami volt. Késõ délután jött és éjszaka szültem is. Van akinek már szülés elõtt pár nappal távozik.

Szia! Nekem a szülés napján távozott, rózsaszínes nyákos(mint ahogy a neve mutatja) ragacsos valami volt. Késõ délután jött és éjszaka szültem is. Van akinek már szülés elõtt pár nappal távozik.
A nyákdugó a méhszáj tágulásakor távozik, tojásfehérje állagú és általában véres. Nekem szülés elõtt 3 héttel ment el belõle egy darab. A többi a szülési tágulásnál. Ha távozik akkor az azt jelenti, hogy elkezdtél tágulni. Vráni várhatod, de nem biztos, hogy az fog elõbb bekövetkezni.
Nekem egy kedd reggel ment el és szombaton szültem...kb, egy evõkanálnyi kocsonyához hasonlítanám:) legalábbis nekem ilyen volt.
3as vagyok...a sógornõm 2x szült, de egyszer sem látta távozni a nyákdugóját...
Elsõ szülésnél sem a nyákdugó sem a magzatvíz nem folyt el, nálam minden fájásokkal kezdõdött öt perceseknél repesztették meg a burkot, ágytálat alám lökték és abba ment a víz , gondolom a nyákdugó is:) nem láttam, most mindjárt kezdem a 38.hetet eddig még semmi nyákdugó és semmi..csak megint fájások reggel óta..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat aranyosak vagytok...harmadik babámat várom de egyik babával sem vettem észre, hogy nekem elment volna... Boldog babavárást mindenkinek!
Szia! Én két hete szültem az elsõ babámat, de nem vettem észre, hogy bármi is távozott volna szülés elõtt, pedig napokig két ujjnyira nyitva voltam. Ráadásul a 40. héten szültem, egy nappal a kiírás után, akkorra gondolom, már észlelnem kellett volna valamit. Szóval szerintem nem törvényszerû, hogy észrevedd. Könnyû szülést! :)
Szia! 2 gyereket szültem. Az elsõnél a szülés elõtt 14 órával ment el a nyákdugó. A másodiknál császároztak, de vele folyamatosan távozott a 35. héttõl kezdve. Olyasmi mint a meztelen csiga, csak áttetszõbb. A nyákdugó amúgy újratermelõdik. Az is lehet, hogy pisilés közben kilökõdik, tehát nem feltétlenül találkozol vele.


Szülés előtt hetekkel mindig elmegy a nyákdugó? Észre lehet venni?

36+1 hetes vagyok, de még sehol a nyákdugó, nem folyt el. Ez kötelezően elfolyik korábban, vagy van olyan is, hogy csak a szülés előtt közvetlen? Köszi előre is!

Legjobb válasz: Mindenkinél más a helyzet. Van, akinek jóval a szülés elõtt, de van, akiknek beindul a szülés, és aközben távozik. Egyébként ez egy ilyen kocsonyás, tojásfehérjés anyag, ami lehet áttetszõ, de enyhén véres, barnás is. Van, akinek úgy távozik, hogy wc-zés közben, így fel se tûnik. Én se tudok róla, hogy még távozott volna, pedig a 38. héten járok.

Mindenkinél más a helyzet. Van, akinek jóval a szülés elõtt, de van, akiknek beindul a szülés, és aközben távozik. Egyébként ez egy ilyen kocsonyás, tojásfehérjés anyag, ami lehet áttetszõ, de enyhén véres, barnás is. Van, akinek úgy távozik, hogy wc-zés közben, így fel se tûnik. Én se tudok róla, hogy még távozott volna, pedig a 38. héten járok.
A védõnõd nemnagyon van képben.
Szia, sajnos még én sem találkoztam vele, pedig már lassan "mániákusan" figyelem a vizeletemet minden alkalommal :D...39+1 hkm
Védõnõ azt mondta, hogy nyákdugó után 24órán belül megszületik a baba, én 3nappal késõbb szültem de már elõtte vajúdtam!
Én nem tudom, hogy az enyémmel mi volt. Elkaptam egy frankó gyulladást a 37. héten, aminek az egyik kísérõje az állandó gumi-szerû váladékozás volt. Bocs, tudom, undorító, de a nyákdugó is valami ilyesmi, szerintem. Szóval lehet, hogy közben ment el, vagy a szülõszobán.
nekem a szülésnapján ment el.reggel 8ra beállítottam az ébresztõt hogy megyek védõnõhöz, erre amint elkezdett csörögni a telefonon pont reggel 8kor elfolyt a magzatvíz.kimentem a wcre és akkor ment el a nyákdugó.
3 terhességem közül csak a középsõnél ment el.
En 40+6ra szultem, 40+3nal kezdett tavozni a nyakdugo. Ismerosom 3x szult, egyszer sem "talalkozott" vele. De hallottam mar olyanrol is, h vkinek a 36-37.heten tavozik a nyakdugoja, megis idore szul, vagy tul is hordja a babat.
Nem feltétlenül.Nekem a nagyobbik fiamnál kereken 36 hetes voltam mikor azt hittem elment a nyákdugó, aztán elöntött a vér is...lepényleválás így azonnal megcsászároztak.A kisfiamnál 40+2 hetesen ment el a nyákdugó, magzatvíz, 2 nap múlva szültem.Most várom a harmadik kisfiamat és én is 36+1 hetes vagyok, egyelõre semmi:)
semmi sme köteezõ mint tudjuk, ahány terhesség annyi féle akár ugyanannál az embernél is. A legtöbb nõ egyáltalán nem észlel ilyet hogy a nyákdugó kijött volna.
Nekem nem folyt el egyiknél se
Szia, nekem 38. héten ment el a nyákdugó nagy része, aztán még egy kicsi a vizsgálat után másnap, és pontos dátumra, tehát betöltött 40. hétre szültem

A nyákdugó mindig elmegy egy-két héttel hamarabb, vagy van olyan akinek csak közvetlenül a szülés előtt ment el?

Legjobb válasz: Nekem nem ment el, indított szülésem volt , akkor jött ki mikor burkot repesztettek

Nekem nem ment el, indított szülésem volt , akkor jött ki mikor burkot repesztettek
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Nekem közvetlen a Magzatvíz elfolyása után távozott a nyákdugó. De ez mindenkinél máshogy van úgy gondolom.
Nekem délelött 10-11 körül jött ki, este 11-re mentünk a kórházba és hajnali 3:30-ra megvolt a lányom!
Nekem meg fogalmam sincs mikor ment el, elfolyt a magzatviz ugy kezdodott a szules, de addig es az utan se lattam senmit se tavozni
40+3nál kezdett távozni erõs jóslófájások kíséretében. 40+6ra szültem.
Nekem szintén a magzatvízzel együtt.
Nekem elõbb a magzatvíz folyt el, a nyákdugó fél órára rá.
Nekem a magzatvízzel együtt jött (ment?)
Màr a 34.hèten elment, ki is nyìltam. üdv egy 38hkm
Nekem pár nappal ment el elõbb, a szülés megindulásnál pedig a magzatvíz folyt el, aztán jöttek a fájások, akkor indultunk a kórházba.
Nekem azzal indult az elsõ szülésem :) Másodiknál már 2 héttel elõtte elment. Harmadszor 3 nappal elõtte.
Nekem már 1 perces fájásaim voltak.ÈPp az ágy szèlèn álltam mikor èreztem h valami folyik a belsõ combomon.Rá fèl òrára megszületett a fiam Szòval utolsò pillanatban :-)

A nyákdugo mindenképp elmegy szülés elött? Nekem el tud menni, C1111? Vagy nekem már akkor elment amikor kinyiltam?

30 hetesen nyiltam ki,most 38 hetes multam.

Legjobb válasz: Nekem közvetlenül a szülés elõtt ment el. Szivárgott a víz, fájásaim nem voltak így indultam a kórházba. Amíg a betegfelvételre vártunk elment a nyákdugó, jobban folyni kzdett a víz, fájásom viszont egy sem lett. Ezért 4óra múlva császárral született meg a kisfiam. Lehet, hogy te is a "végére" hagyod, de biztos nem ment el, mert azt észervetted volna, másrészt nem telt volna el még 8hét

Nekem közvetlenül a szülés elõtt ment el. Szivárgott a víz, fájásaim nem voltak így indultam a kórházba. Amíg a betegfelvételre vártunk elment a nyákdugó, jobban folyni kzdett a víz, fájásom viszont egy sem lett. Ezért 4óra múlva császárral született meg a kisfiam. Lehet, hogy te is a "végére" hagyod, de biztos nem ment el, mert azt észervetted volna, másrészt nem telt volna el még 8hét
nem biztos, sõt olyan is lehet, hogy észre sem veszed, mert csak egy erõsebb folyás szinten megy el.

Ha a szülés várható időpontja előtt 3 héttel elmegy a nyákdugó létezik hogy túlhordja valaki akár 2 héttel a babát?

Én ugy tudom ha elmegy a nyákdugó azzal beindul a "szülés" és igazán napok kérdése mikor érkezik a pici nem pedig hetek akár 1 hónap kérdése. Igaz ez?

Legjobb válasz: Létezik, a fájások ettõl nem indulnak be. Nyitva a méhszáj, de van, aki úgy hordja ki végig a babát. A dugó távozását ne keverd a burokrepedéssel, az már beindíthatja a fájásokat, de még az sem törvényszerû. Az orvos inkább a méhszáj állapotából tud következtetni, kb (!!) mikorra várható a szülés. Türelem!

Létezik, a fájások ettõl nem indulnak be. Nyitva a méhszáj, de van, aki úgy hordja ki végig a babát. A dugó távozását ne keverd a burokrepedéssel, az már beindíthatja a fájásokat, de még az sem törvényszerû. Az orvos inkább a méhszáj állapotából tud következtetni, kb (!!) mikorra várható a szülés. Türelem!
A a nyákdugó kijött, még akár 3 heted is lehet a szülésig. Változó.

Szülés előtt mindenképpen elmegy a nyákdugó?

36 hetes vagyok és 2 ujjnyira nyitva.El fog menni vagy még ne számítsak rá?

Legjobb válasz: Szia. Még korai lenne,hogy elmenjen a nyákdugó. Én nem is találkoztam vele.Nem mindenkinél megy el.

Szia. Még korai lenne, hogy elmenjen a nyákdugó. Én nem is találkoztam vele.Nem mindenkinél megy el.
Nem törvényszerû! De nálad azért valószínû elhet, ha tovább tágulsz még egy kcisit szülés elõtt. De lehet, hogy csak szülés közben megy el, és észre sem veszed.

Ha szülés előtt pár nappal vagy héttel már elmegy a nyákdugó, azt honnan lehet felismerni?

Ilyenkor be kell menni a korházba?

Legjobb válasz: Vizuális tipus vagyok.A hasamat fogtam lányok,én sem tudtam volna jobban leírni a nyákdugó távozását:))))11 hetes babás

Vizuális tipus vagyok.A hasamat fogtam lányok, én sem tudtam volna jobban leírni a nyákdugó távozását:) )))11 hetes babás
Szia! Nem baj ha nem veszed észre és nem kell emiatt semmit sem csinálni. Van akinek hetekkel a szülés elõtt elmegy. Nem lesz semmi baj miatta. Nekem mondjuk akkor ment el amikor elkezdõdött. Pár órája már mensis fájdalmaim voltak amikor elmentem a Wc-re mert éreztem, hogy valami folyik. Az volt. Nagyon nyúlós barnás takonyszerû valami amit alig bírtam "elszakítani" a papírral, hogy fel tudjak állni végre mert hiába nyomtam már nem jött csak lógott ki belõlem. Bocs de tényleg ilyen volt. Üdv 4, 5 hós anyuka
Nyálkás-nyúlós sárgás vagy véres darabkák jönnek. Lehet, hogy csak részletekben távozik, lehet, hogy egyszerre. Kórházba nem kell menni csak emiatt, viszont onnantól nagyon kell vigyáznod, mert a nyákdugó védi a picurt a fertõzésektõl. Nekem annak idején szülés elõtt 3 nappal jött egy kis darabka, olyan volt, mint egy meztelencsiga..sárgás színû, kocsonyás. Azonnal tudtam, hogy ez az (elsõ baba). A többi a szülésnél jött ki, az már véres volt és nyúlt mindenfelé... Könnyû szülést kívánok és boldog babázást!

Mindenkinek elmegy a nyakdugo szules elott?

39 hetes pocis vagyok,vannak eleg eros joslo fajasaim,de en neg nem vettem eszre h elment volna a nyakdugo...tudom h nem vagyunk egyformak...

Legjobb válasz: Szia!Én mára vagyok kiírva,de még a nyák dugom sem ment el:(.pedig már nagyon szenvedek és elegem van,de a joslókon kivül semmi:(

Szia!Én mára vagyok kiírva, de még a nyák dugom sem ment el:(.pedig már nagyon szenvedek és elegem van, de a joslókon kivül semmi:(
Én két kislányt szültem, de én egyszer sem vettem észre, hogy elment volna a nyákdugó... :)
Szia! Az én picurkám már 4 éves. Nekem elõször elment a nyákdugó majd másnap indult meg a szülés 5 nappal hamarabb mint a kiirt idõpont. A kórházban volt bent egy nõ akinek már 5-6- napja már elment de a szülés még nem indult meg késõbb megcsászározták.Ha elmegy a nyákdugó az sem biztos hogy be indul a szülés.Annak idején én is nagyon türelmetlen voltam, nagyon vártam a szülést.
Nekem a 40 het utani napon ment el, 2 napig ment es harmadik nap mentem szulni.(elfolyt a viz is).
Nekem a kisfiamnál este 6-kor pottyant ki a nyákdugó, 7-kor elfolyat a magzatvizem és rögtön jöttek a fájások.A lányommál már 3 hete ürül a nyák, de semmi-szinte még jóslók sem.Már én is kíváncsi vagyok, meddig húzom még.
Szia! Én a 37.héten mentem kórházba(enyhe jóslófájásaim voltak, de estére már 6-7 percesek voltak) és pont ott ment el a nyákdugó, másnap hajnali 3:35-kor megszületett a kisfiam.
Szia! Nekem az elõbb ment el...majd el hánytam magam olyan nagy volt..fájdogál a hasam is de még nem rendszeres...szerintem ha egyben megy el akkor közelebb van a szülés..majd kiderül..Sok sikert!!! 39hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszaitokat...mar en is nagyon turelmetlen vagyok, mar nem jo sehogy, a legjobban a asavat utalom...annyi savam van h jon h sirjak, de sem gyogyszer sem keksz nem csillapitja csak par percre. Konnyu szulest mindenkinek es jo babazast!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!