Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt elmegy (15 db)

Mikor járok jobban? Ha szülés előtt elmegyek táppénzre, vagy végig dolgozok és csak a szabit veszem ki ami jár?

Legjobb válasz: Szerintem menj táppénzre,a szabadságok összeadódnak,jól jön még az!!!

Szerintem menj táppénzre, a szabadságok összeadódnak, jól jön még az!!!
Ha szabira mész, megkapod a rendes megszokott fizudat. ha táppénzre akkor kevesebbet, radásul csökkeni is fog a táppénz 10%-kal. most akkor jársz jobban ha szabira mész, amikor visszamennél dolgozni, akkor meg az a jobb ha most táppénz. én szabira mennék, mert amit most kapsz, az biztos és kitudja mi lesz pár év múlva. de ez attól is függ, hogy most mennyire van szükséged pénzre!

Milyen, es hogy nez ki amikor elmegy a nyakdugo? Az mindenkeppen elmegy szules elott?

Most a masodik babankal vagyok 39 hetes es 4 napos mar tobb mint egy hete vanak eros menszi szeru gorcseim de teljessen rendeszertelen a doki szerint barmikor megszulhetek ket ujnyira nyiltam ki eddig.Kedre vagyok kiirva es most mivel minden nap vannak fajasaim mar elegge izgulok.Az elsonel elfojt a magzatviz es utanna egy oraval kezdodtek a fajasok igy egyszeru volt tudtam hogy beindult a szules.De most neha nagyon eros gorcseim vannak de mivel rendszertelenek igy tanacstalan vagyok hogy majd mikor induljak meg a korhazba vagyis hogy amikor beindul a szules nem feltetlenul fojik el rogton a magzatviz is nem?Igy elofordulhat hogy most teljesen masok lesznek a tunetek?

Legjobb válasz: Szia!Bár nekem még csak 1 gyermekem van de akkor nálam úgy történt, hogy reggel elment a gyákdugó, ami egy barnás, sûrû tojásfehérje szerû dologhoz hasonlított.Aztán csak éjjel 11-kor kezdõdtek el a fájásaim, a magzatvizem egyáltalán nem folyt el így burkot kellett repeszteni.Végül másnap negyed 12-re lett meg a kisfiam, aki már elmúlt 2 éves.Egyébként minden terhesség és minden szülés máshogy zajlik le állítólag. Szorítok neked!Kitartás! :)

Szia!Bár nekem még csak 1 gyermekem van de akkor nálam úgy történt, hogy reggel elment a gyákdugó, ami egy barnás, sûrû tojásfehérje szerû dologhoz hasonlított.Aztán csak éjjel 11-kor kezdõdtek el a fájásaim, a magzatvizem egyáltalán nem folyt el így burkot kellett repeszteni.Végül másnap negyed 12-re lett meg a kisfiam, aki már elmúlt 2 éves.Egyébként minden terhesség és minden szülés máshogy zajlik le állítólag. Szorítok neked!Kitartás! :)
Nekem csak a fájások kezdõdtek, elõször szinte egybefolyt, aztán az segített, hogy ráültem a fittlabdámra, onnan mértem egy 4 gy 3 aztán már csak két perceseket. A 10edig 2 percesnél bementünk a kórházba, 3kor vettek fel, 6kor meglett a lányom. Nekem nem ment el nyákdugóm otthon, már 3 ujjnyira kitágultam mire a kórházba értünk. És burkot is úgy repesztettek. Könnyû szülést!
Szülés elõtt?? Relatív, mert valaki azt mondja szülésnek, amikor vajúdni kezd, valaki pedig azt, amikor már nyom. Elõfordul, hogy a szülés elõtt pár nappal távozik, (rózsaszínes, de lehet sötétebb véres váladék is) de olyan is van, hogy közvetlen az elõtt, hogy "kibújna" a baba. De maga a szülés is negindulhat ezzel, elmegy a nyákdugó, majd jönnek a fájások. A magzatvíz elfolyhat azonnal, félúton, de olyan is van, hogy a burok nem reped meg magától , ekkor megrepesztik, ha még nem tágult ki rendesen, akkor ez elõsegíti a tágulást. A burokrepesztést szülésmegindításnak is szokták használni. Nálunk azért kellett a második lányunknál, mert már teljesen kitágultam, a fájások fél órán keresztül jöttek percenként, a nyákdugó a szülés elõtt kb 1 héttel ment el. Az elsõnél a magzatvíz a második fájásnál folyt el, a nyádugó pedig a szülés elõtt kb, fél órával.
Szia Nekem a hétfõn született a 2. lányom, és semmi jele nem volt egész aznap h szülni fogok, egyszer csak enyhe görcsök, nyilalások....majd ez gyakrabbá vált de rendszertelenül.... este 10 kor bementünk a korházba....és 00:05 kor már a kezemben tartottam a kislányom. Megjegyzem az elsõ szülésnél minden ugy történt, ahogy meg van írva....elment a nyákdugó, majd fájások...20-10-8-5-2 percesek....de most minden más volt Könnyû szülést

Szülés előtt hetekkel mindig elmegy a nyákdugó? Észre lehet venni?

36+1 hetes vagyok, de még sehol a nyákdugó, nem folyt el. Ez kötelezően elfolyik korábban, vagy van olyan is, hogy csak a szülés előtt közvetlen? Köszi előre is!

Legjobb válasz: Mindenkinél más a helyzet. Van, akinek jóval a szülés elõtt, de van, akiknek beindul a szülés, és aközben távozik. Egyébként ez egy ilyen kocsonyás, tojásfehérjés anyag, ami lehet áttetszõ, de enyhén véres, barnás is. Van, akinek úgy távozik, hogy wc-zés közben, így fel se tûnik. Én se tudok róla, hogy még távozott volna, pedig a 38. héten járok.

Mindenkinél más a helyzet. Van, akinek jóval a szülés elõtt, de van, akiknek beindul a szülés, és aközben távozik. Egyébként ez egy ilyen kocsonyás, tojásfehérjés anyag, ami lehet áttetszõ, de enyhén véres, barnás is. Van, akinek úgy távozik, hogy wc-zés közben, így fel se tûnik. Én se tudok róla, hogy még távozott volna, pedig a 38. héten járok.
A védõnõd nemnagyon van képben.
Szia, sajnos még én sem találkoztam vele, pedig már lassan "mániákusan" figyelem a vizeletemet minden alkalommal :D...39+1 hkm
Védõnõ azt mondta, hogy nyákdugó után 24órán belül megszületik a baba, én 3nappal késõbb szültem de már elõtte vajúdtam!
Én nem tudom, hogy az enyémmel mi volt. Elkaptam egy frankó gyulladást a 37. héten, aminek az egyik kísérõje az állandó gumi-szerû váladékozás volt. Bocs, tudom, undorító, de a nyákdugó is valami ilyesmi, szerintem. Szóval lehet, hogy közben ment el, vagy a szülõszobán.
nekem a szülésnapján ment el.reggel 8ra beállítottam az ébresztõt hogy megyek védõnõhöz, erre amint elkezdett csörögni a telefonon pont reggel 8kor elfolyt a magzatvíz.kimentem a wcre és akkor ment el a nyákdugó.
3 terhességem közül csak a középsõnél ment el.
En 40+6ra szultem, 40+3nal kezdett tavozni a nyakdugo. Ismerosom 3x szult, egyszer sem "talalkozott" vele. De hallottam mar olyanrol is, h vkinek a 36-37.heten tavozik a nyakdugoja, megis idore szul, vagy tul is hordja a babat.
Nem feltétlenül.Nekem a nagyobbik fiamnál kereken 36 hetes voltam mikor azt hittem elment a nyákdugó, aztán elöntött a vér is...lepényleválás így azonnal megcsászároztak.A kisfiamnál 40+2 hetesen ment el a nyákdugó, magzatvíz, 2 nap múlva szültem.Most várom a harmadik kisfiamat és én is 36+1 hetes vagyok, egyelõre semmi:)
semmi sme köteezõ mint tudjuk, ahány terhesség annyi féle akár ugyanannál az embernél is. A legtöbb nõ egyáltalán nem észlel ilyet hogy a nyákdugó kijött volna.
Nekem nem folyt el egyiknél se
Szia, nekem 38. héten ment el a nyákdugó nagy része, aztán még egy kicsi a vizsgálat után másnap, és pontos dátumra, tehát betöltött 40. hétre szültem


Honnan tudom, hogy elment a nyákdugóm? Milyen az állaga? Mindenkinek elmegy szülés előtt és észreveszem egyáltalán?

36 hetes kismama vagyok és érdekelne, hogy mikorra várjam, figyeljem vagy még nem kell?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a szülés napján távozott, rózsaszínes nyákos(mint ahogy a neve mutatja) ragacsos valami volt. Késõ délután jött és éjszaka szültem is. Van akinek már szülés elõtt pár nappal távozik.

Szia! Nekem a szülés napján távozott, rózsaszínes nyákos(mint ahogy a neve mutatja) ragacsos valami volt. Késõ délután jött és éjszaka szültem is. Van akinek már szülés elõtt pár nappal távozik.
A nyákdugó a méhszáj tágulásakor távozik, tojásfehérje állagú és általában véres. Nekem szülés elõtt 3 héttel ment el belõle egy darab. A többi a szülési tágulásnál. Ha távozik akkor az azt jelenti, hogy elkezdtél tágulni. Vráni várhatod, de nem biztos, hogy az fog elõbb bekövetkezni.
Nekem egy kedd reggel ment el és szombaton szültem...kb, egy evõkanálnyi kocsonyához hasonlítanám:) legalábbis nekem ilyen volt.
3as vagyok...a sógornõm 2x szült, de egyszer sem látta távozni a nyákdugóját...
Elsõ szülésnél sem a nyákdugó sem a magzatvíz nem folyt el, nálam minden fájásokkal kezdõdött öt perceseknél repesztették meg a burkot, ágytálat alám lökték és abba ment a víz , gondolom a nyákdugó is:) nem láttam, most mindjárt kezdem a 38.hetet eddig még semmi nyákdugó és semmi..csak megint fájások reggel óta..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat aranyosak vagytok...harmadik babámat várom de egyik babával sem vettem észre, hogy nekem elment volna... Boldog babavárást mindenkinek!
Szia! Én két hete szültem az elsõ babámat, de nem vettem észre, hogy bármi is távozott volna szülés elõtt, pedig napokig két ujjnyira nyitva voltam. Ráadásul a 40. héten szültem, egy nappal a kiírás után, akkorra gondolom, már észlelnem kellett volna valamit. Szóval szerintem nem törvényszerû, hogy észrevedd. Könnyû szülést! :)
Szia! 2 gyereket szültem. Az elsõnél a szülés elõtt 14 órával ment el a nyákdugó. A másodiknál császároztak, de vele folyamatosan távozott a 35. héttõl kezdve. Olyasmi mint a meztelen csiga, csak áttetszõbb. A nyákdugó amúgy újratermelõdik. Az is lehet, hogy pisilés közben kilökõdik, tehát nem feltétlenül találkozol vele.

A nyákdugó mindig elmegy egy-két héttel hamarabb, vagy van olyan akinek csak közvetlenül a szülés előtt ment el?

Legjobb válasz: Nekem nem ment el, indított szülésem volt , akkor jött ki mikor burkot repesztettek

Nekem nem ment el, indított szülésem volt , akkor jött ki mikor burkot repesztettek
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Nekem közvetlen a Magzatvíz elfolyása után távozott a nyákdugó. De ez mindenkinél máshogy van úgy gondolom.
Nekem délelött 10-11 körül jött ki, este 11-re mentünk a kórházba és hajnali 3:30-ra megvolt a lányom!
Nekem meg fogalmam sincs mikor ment el, elfolyt a magzatviz ugy kezdodott a szules, de addig es az utan se lattam senmit se tavozni
40+3nál kezdett távozni erõs jóslófájások kíséretében. 40+6ra szültem.
Nekem szintén a magzatvízzel együtt.
Nekem elõbb a magzatvíz folyt el, a nyákdugó fél órára rá.
Nekem a magzatvízzel együtt jött (ment?)
Màr a 34.hèten elment, ki is nyìltam. üdv egy 38hkm
Nekem pár nappal ment el elõbb, a szülés megindulásnál pedig a magzatvíz folyt el, aztán jöttek a fájások, akkor indultunk a kórházba.
Nekem azzal indult az elsõ szülésem :) Másodiknál már 2 héttel elõtte elment. Harmadszor 3 nappal elõtte.
Nekem már 1 perces fájásaim voltak.ÈPp az ágy szèlèn álltam mikor èreztem h valami folyik a belsõ combomon.Rá fèl òrára megszületett a fiam Szòval utolsò pillanatban :-)

TGYÁS vagy GYED összegét befolyásolja-e az, ha én szülés előtt 4 hónappal elmegyek táppénzre?

2013 októberében fogok szülni. Mennyire befolyásolhatja a GYED vagy a TGYÁS összegét, ha én táppénzen leszek az év nagy-részében?

Legjobb válasz: Szülést megelõzõ év napi bruttó átlagbérébõl fogják számolni. Elvileg nem befolyásolja, a tgyást biztos, hogy nem. De úgy tudom, hogy ellátás nem lehet egy másik ellátás alapja, vagyis ha táppénzen leszel nagyrészt, nem lehet a táppénzed alapja a gyed alapja. Szerintem egyiket sem fogja befolyásolni, mert a 2012-es bruttó átlagbéred 70%-át fogják alapul vennni.

Szülést megelõzõ év napi bruttó átlagbérébõl fogják számolni. Elvileg nem befolyásolja, a tgyást biztos, hogy nem. De úgy tudom, hogy ellátás nem lehet egy másik ellátás alapja, vagyis ha táppénzen leszel nagyrészt, nem lehet a táppénzed alapja a gyed alapja. Szerintem egyiket sem fogja befolyásolni, mert a 2012-es bruttó átlagbéred 70%-át fogják alapul vennni.
A kérdező hozzászólása: Viszont 2014-ben fogom kapni a GYED-et, akkor a 2013-as béremet veszik alapul, nem? Itt is az a kérdés, hogy a táppénz mennyire befolyásolja a GYED összegét.
Akkor is a szerzõdés szerinti béredet fogják alapul venni, amivel be vagy jelentve. Táppénz nem lehet alapja, egy másik ellátásnak, ez a lényeg.
Én végig táppénzen voltam veszélyeztetett terhesként, szeptemberben szültem így a gyed átcsúszott másik évre, de nem a táppénzt vették alapul, hiszen ahogy az elõzõek írták nem lehetett alapja, így a szerzõdés szerinti bérembõl számolták :)
A táppénzt, esetén adott a bruttó béred, ebbõl volnják le az X%-ot ami a táppánz. Tehát a bruttó béred minden esetben marad, akár fizu, akár táppánz, és ez alapján számolják a TGYÁS-t is.
Nem befolyásolja. A tgyás alapja 2012 lesz, ez egyértelmû, a 2013-as táppénz ezt semmilyen formában nem érinti. Ha úgy mégy táppénzre, hogy idén nem lesz 180 bérezett napod, akkor a gyed alapja nem az idei béred lesz, hanem ugyanaz, mint ami a tgyás alapja volt. Ha idén többet keresel, mint tavaly kerestél, de a minimálbér duplájánál nem többet, akkor érdemes idén összehozni a táppénz elõtt a 180 bérezett napot, mert akkor a gyed magasabb összeg lesz, mintha a tgyást megalapozó jövedelem lenne az alapja. (pl. 2012-ben kerestél 150-et havonta bruttót, idén meg keresel 170 bruttót, és nem lesz idén 180 bérezett napod, akkor a gyed alapja is 150 lesz, míg ha lesz 180 bérezett nap, úgy a tgyás alapja marad 150, de a gyed alapja 170 lesz).

Ha most elmegyek tgyásra (szülés előtt), miből számítják?

El?z? évben gyeden voltam nov-ig, azóta munka.

Legjobb válasz: Nem tudom, de olyat hallottam, hogy ha valaki szülés elõtt kiveszi a tgyást, csak 1 hónapig jár. Szerintem érdeklõdj utána, nehogy tényleg így legyen és a gyedet kapjad helyette.

Nem tudom, de olyat hallottam, hogy ha valaki szülés elõtt kiveszi a tgyást, csak 1 hónapig jár. Szerintem érdeklõdj utána, nehogy tényleg így legyen és a gyedet kapjad helyette.
A kérdező hozzászólása: Igen, köszi, én úgy tudom, hogy legkorábban a szülést megelõzõ 30 naptól lehet igénybe venni, de úgyanúgy kb fél évig jár.

A nyákdugo mindenképp elmegy szülés elött? Nekem el tud menni, C1111? Vagy nekem már akkor elment amikor kinyiltam?

30 hetesen nyiltam ki,most 38 hetes multam.

Legjobb válasz: Nekem közvetlenül a szülés elõtt ment el. Szivárgott a víz, fájásaim nem voltak így indultam a kórházba. Amíg a betegfelvételre vártunk elment a nyákdugó, jobban folyni kzdett a víz, fájásom viszont egy sem lett. Ezért 4óra múlva császárral született meg a kisfiam. Lehet, hogy te is a "végére" hagyod, de biztos nem ment el, mert azt észervetted volna, másrészt nem telt volna el még 8hét

Nekem közvetlenül a szülés elõtt ment el. Szivárgott a víz, fájásaim nem voltak így indultam a kórházba. Amíg a betegfelvételre vártunk elment a nyákdugó, jobban folyni kzdett a víz, fájásom viszont egy sem lett. Ezért 4óra múlva császárral született meg a kisfiam. Lehet, hogy te is a "végére" hagyod, de biztos nem ment el, mert azt észervetted volna, másrészt nem telt volna el még 8hét
nem biztos, sõt olyan is lehet, hogy észre sem veszed, mert csak egy erõsebb folyás szinten megy el.

Ha szülés előtt a munkahelyemről elmegyek betegállományba, mit fogok kapni? X hónap után csökken a kereset? Pl. Aug. -ban szülök, de májustól már nem akarok dolgozni.

Legjobb válasz: A táppénz a keresetet 60 százaléka, tehat az elso táppénzes naptól kezdve kevesebb, mint a fizetésed.

A táppénz a keresetet 60 százaléka, tehat az elso táppénzes naptól kezdve kevesebb, mint a fizetésed.
így-így. májustól a szülésig tp., utána a többi (tgyás stb.)

Melyikkel járnék jobban anyagilag? Ha szülés előtt 1 hónappal elmegyek táppénzre vagy már elkezdem a TGYÁS-t?

Segítsetek, kérlek! Úgy tudom, hogy a táppénz a hét minden napjára szól és 60%, a TGYÁS-ról nem tudom, hogy 5 vagy 7 napra adják és 60 vagy 70%? Igyekszem telefonálni az illetékeseknek, csak gondoltam megkérdezem, hátha végigjárta már valaki ezt az utat.

Legjobb válasz: Szerintem a táppénzzel, mert bár az most lehet, hogy kevesebb, de legalább megmarad az a kis plusz pénz, mikor már meglesz a baba. Legalábbis én így csinálom! A TGYÁS-hoz nem nyúltak, az maradt 70%.

Szerintem a táppénzzel, mert bár az most lehet, hogy kevesebb, de legalább megmarad az a kis plusz pénz, mikor már meglesz a baba. Legalábbis én így csinálom! A TGYÁS-hoz nem nyúltak, az maradt 70%.
Nekem is azt javasolták a munkahelyemen, hogy szülésig maradjak táppénzen, aztán menjek tgyásra.
Szerintem sok mindentõl függ. Pl attól, mire vagy kiírva, illetve elõzõleg milyen bejelentett fizetésed volt. Ha több konkrétumot írsz, lehet, hogy könnyebb lenne számolni!
Utolsó vagyok, szóval alapvetõen szerintem nem érdemes a TGYS-t elõbb elindítani, csak a szülés napjával, de lehet olyan helyzet, hogy mégis!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltatok! Kicsit bonyolult a helyzetem, 3 hónapja újra dolgozom, addig a fiammal voltam otthon GYED-en. Úgy tudom, hogy a TGYÁS-t az igénylést megelõzõ év alapján számolják, én akkor már GYED-en voltam, nem tudom, hogy annak a 70%-át nézik vagy a szülés elõtti fizetésemét? És a táppénz az minek a 60%-a? Bocs a sok kérdésért, hiába hívom az illetékeseket, értelmesen nem tudtak válaszolni. :( Köszönöm még egyszer, hogy segítetek!
A táppénz a béred 60%-a. A TGYS-t pedig a szülést megelõzõ év alapján számolják. Tehát elképzelhetõ, hogy mondjuk januárra vagy kiírva, 2010-ben, de neked a 2008-as éved jobb volt, akkor érdemes elõbb elindítani a TGYS-t!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a segítséget, nekiállok számolgatni! :) Minden jót!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!