Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt elkezdeni (11 db)

Nem érdemes, inkább a szüléstõl kezdve, én is így teszem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!
maradj táppénzen a szülésig, utána igényeld a szülési szab.-ot. jobban jársz!
szia! :) nekem is azt tanácsolta a munkáltatónál a pénzügyes, hogy ne kezdjem meg a szülési szabit szülés elõtt, mert nem járok vele jól. hiszek neki, profi a szakmájában :) . üdv 27 hetes mami :)

35 hetesek vagyunk. Mit érdemes elkezdeni szedni szülés előtt, hogy könnyebb legyen a nagy napot megélni, és túllenni rajta?

Legjobb válasz: Szia! A 36.héttõl szokták elkezdeni szedni a homeos bogyókat és málnalevél teát inni.Ezek elvileg segítenek majd a tágulásban.Van akinél bevált valakinél nem.De keress rá ezen az oldalon és nagyon sok megválaszolt kérdést fog kiadni:) Remélem segítettem!

Szia! A 36.héttõl szokták elkezdeni szedni a homeos bogyókat és málnalevél teát inni.Ezek elvileg segítenek majd a tágulásban.Van akinél bevált valakinél nem.De keress rá ezen az oldalon és nagyon sok megválaszolt kérdést fog kiadni:) Remélem segítettem!
A 36. héttõl nagyon ajánlják a málnalevélteát. Állítólag nagyon megkönnyíti a szülést.
Szia! Én homeos bogyókat szedtem a 36 -ik héttõl. Majd a vajúdás alatt.3 óra alatt megszületett a kisfiam!Vajúdással mindennel együtt! üdv. 2 hetes kisfiu anyukája
Szia, nekem így kellett szedni: Betöltött 36. hét: "A" hét: 1. nap Pulsatilla C30 5 golyaó 2-3-4-5-6. nap: Caulophyllum C15 5 golyó 7. nap: szünet "B" hét: 1. nap Pulsatilla C30 5 golyó 2-3-4-5-6. nap: Cimicifuga C15 5 golyó 7. nap: szünet És ezt a szülésig minden nap, A és B hét felváltva. A szülésnél felkiáltott a szülésznõ, hogy jaj de el vagyunk lazulva odabent... remélem segített
Szia!Én a málnalevél teát ittam szülés elõtt egy hónapon keresztûl napi 3X és nekem sokat segített.Hat óra alatt meglett a babám vajúdással mindennel és gyorsan tágultam. 6 hetes baba mamija
Mindenképpen. Kezdd el még ma! Könnyû szülést! :-)
Szia én málna levél teát ittam az elsõ szülésemnél nem tudom hogy milyen lett volna amúgy ha nem iszom, minden esetre most kipróbálom a tea nélkül, decemberre vagyok kiírva.
Szia! Én a második gyermekemnél szedtem szülés elött, és nagyon gyorsan szültem, én ajánlom. Az elsõnél nem szedtem semmit nehezen tágultam és sokáig kb.: 10 órát vajudtam. Szülés után is szedtem hogy gyorsabban felépüljek, nekem hasznos volt. Most várom a harmadikat és én biztos szedni fogom most is.


Mikor kell elkezdeni kenegetni a mellbimbót védőkrémmel? Még szülés előtt?

Javasolnátok nekem melyiket érdemes venni, hallottam, hogy van olyan amit nem is kell lemosni. 34hkm

Legjobb válasz: Garmastan a legjobb, de azt le kell mosni. Úgy emlékszem, hogy az aventet nem kell lemosni. Ami nem jó, az a hámosító krém, mint pl a neogranormon, mert vastag "heget" csinál a bimbón, ami aztán könnyebben reped. Én csak szülés után használtam. Az elsõ igazi szopi után már ki is sebesedett, akkor vettem elõ.

Garmastan a legjobb, de azt le kell mosni. Úgy emlékszem, hogy az aventet nem kell lemosni. Ami nem jó, az a hámosító krém, mint pl a neogranormon, mert vastag "heget" csinál a bimbón, ami aztán könnyebben reped. Én csak szülés után használtam. Az elsõ igazi szopi után már ki is sebesedett, akkor vettem elõ.
medela pureLan. Nagyon jó, és gyorsan gyógyít. Ráérsz kenni az elsõ szoptatás után, addig felesleges.
DM-Babylove - nem kell lemosni. Ráérsz szülés után használni. Nekem nem is kellett, mert nem repedt a mellbimbóm, nem is fájt, pedig szopizott rendesen és sokat a babám.
egyetlen egyszer kentem be garmastan-nal, de felesleges volt kidobni érte több mint 1000 Ft-ot. majd ha kell tényleg, ráérsz beszerezni. ha elsõ pár nap berepedezne megteszi bármilyen nem csípõs krém addig, míg meg nem tudod venni!
Én vettem Aventot, és mellé használtam Bepantent! Egyiket sem kell lemosni, és én már szülés után elkezdtem kenegetni, mert az elsõ nap sikerült a lányomnak vérhólyagot szívnia a mellbimbómra!

Mikor kell elkezdeni otthon szülés előtt az olajos gátmasszázst? Szülés alatt is érdemes?

Legjobb válasz: úgy tudom az egész terhesség alatt ajánlatos. De biztos találsz erre vonatkozó cikket valamelyik kismama oldalon.

úgy tudom az egész terhesség alatt ajánlatos. De biztos találsz erre vonatkozó cikket valamelyik kismama oldalon.
Én nem csiáltam ilyet, viszont kitolásnál a szülésznõ használt valami olajat a gátvédelem miatt.
szülés elõtt kb 6 héttel el lehet kezdeni.Szülés alatt is használható.

Melyik termeli jobban a tejet a Laktoherb tea vagy az urtica urens homeopátiás golyócskák? Pár nappal szülés előtt érdemes elkezdeni?

Legjobb válasz: Nekem a Laktoherb görcsöltette a baba pocakját. Ha fogyasztod (egyébként nagyon jó), és fáj a pocija gondolj erre! Szép szülést, sikeres szoptatást! :o)

Nekem a Laktoherb görcsöltette a baba pocakját. Ha fogyasztod (egyébként nagyon jó), és fáj a pocija gondolj erre! Szép szülést, sikeres szoptatást! :o)
A kettõ együtt is mehet, hatásos! Szülés elõtt ne kezdd el, csak ha már hazajöttök a kórházból. Hagyd magától beindulni a dolgot, ez inkább fokozásra való.

A málnalevél teát a szülés előtt kb. 6 héttel kell elkezdeni inni? Ez az az időpont amit várható szülési dátumnak mondtak?

Legjobb válasz: A málna levél teát a betöltött 36.héttöl lehet inni.Napi két csészével.De jó a gyömbér tea,és a fahe´jjas is. 38hetes kismama.

A málna levél teát a betöltött 36.héttöl lehet inni.Napi két csészével.De jó a gyömbér tea, és a fahe´jjas is. 38hetes kismama.

Hányadik héttől kell elkezdeni inni a málnalevél teát szülés előtt? Mennyit naponta?

Legjobb válasz: nem kell, csak lehetõség betöltött 36. héttõl, elõször napi 1 csésze, majd fokozatosan felmehetsz 1 literig

nem kell, csak lehetõség betöltött 36. héttõl, elõször napi 1 csésze, majd fokozatosan felmehetsz 1 literig
Éna betöltött 34.-tõl iszom. 36.-ig 3 dl naponta, utána 5 dl. 37.-tõl napi 1 liter. Most 38 hetes vagyok, teljesen zárt a méhszáam, semmi jele a tágulásnak. A méhnyakam van megrövidülve, szülés szempontjából az jó.. Talán ennyi köszönhetõ a teának. De koraszülést nem okoz. :)

Ha egy Magyarországon még nem bejegyzett néven akarom elnevezni a gyerekemet, akkor mennyivel a szülés előtt kell elkezdeni az ügyintézést és hol?

Legjobb válasz: A Magyar Tudományos Akadémiához kell beadni kérvényt. De hogy mennyivel elõtte, azt nem tudom. Milyen nevet szeretnél?

A Magyar Tudományos Akadémiához kell beadni kérvényt. De hogy mennyivel elõtte, azt nem tudom. Milyen nevet szeretnél?
A kérdező hozzászólása: Joannisz-t szeretnék, rokoni alapon.
És az fiú vagy lány név, mit jelent?
A kérdező hozzászólása: Ez hogy kapcsolódik a kérdéshez....? Azt jelenti Isten kegyelme. Vagyis János. Fiú név.
Elvileg 30 napon belül döntenek (MTA Nyelvtudományi Intézete). De ha biztosra akarsz menni, akkor a baba tervezett születése elõtt inkább 2-3 hónappal adjátok be. (Nehogy az legyen, hogy megszületik, és még nincs döntés, mert akkor más névre anyakönyvezik, és utána kell módosítani, persze minden addigra elkészült okmánynál is). Fontos, hogy írjatok frappáns, meggyõzõ indoklást, hogy miért javasoljátok elfogadni ezt a nevet és miért érzitek úgy, hogy megfelelõ magyar név lenne. Jelentését, eredetét írjátok bele részletesen, szóval az nem indoklás, hogy "nekünk nagyon tetszik és nagyon szeretnénk". Általában olyan szempontok alapján döntenek, hogy egyértelmûen eldönthetõ fiú- vagy lánynév-e, nincs-e hozzá nagyon hasonló, már elfogadott név, nincs-e Mo-on pejoratív jelentése, hangzása.

Szülés előtt érdemes elkezdeni inni a szoptatós teát?

Ha igen akkor hány héttel el?tte és melyik fajtát érdemes? Egy 36 hetes kismami!

Legjobb válasz: azt mondják nem, mert hozzászokik a szervezeted, és mikor szükség lenne rá, már nem reagál semmit.

azt mondják nem, mert hozzászokik a szervezeted, és mikor szükség lenne rá, már nem reagál semmit.
Én úgy tudom, hogy azért nem jó elkezdeni, csak a szülést követõ második napon, mert ha amúgy rendesen megindulna a tejed, akkor ezzel ráteszel egy lapáttal és bedurranhat!
Szerintem is csak a szülés után érdemes inni. viszont van a Hipp Natal-nak egy bio teája, szerintem azt lehet inni már szülés elõtt is, de érdemes megkérdezni a gyógyszerészt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!