Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt az (263 db)

Kismamik ti mindent megvesztek/megvettetek szülés előtt? Az gáz ha én (pl. olyan dolgokat ami tényleg csak utána kel) szülés után veszem meg? Vagy más is van így ezzel?

Legjobb válasz: Nem gáz. én pl. a hordozót csak akkor vettem, mikor már úgy gondoltam, hogy elindulunk autóval (amikor hoztuk haza a kórházból, kölcsönkértünk egyet). Késõbb vettem csak pihenõszéket is, mert elõtte eszembe se jutott, hogy jó lenne. Szerintem nem baj, ha nem vesz meg az ember mindent elõre, amit a bababoltokban elé raknak, mert arra a bank pénze se lenne elég és sokról késõbb kiderül, hogy csak fölösleges pénzkidobás volt (erre van esély akkor is, ha utólag veszed meg :())) Majd fogod látni menet közben, hogy éppen mire lenne szükség és azokat akár te, akár a férjed is meg tudja venni. Még az is lehet, hogy kaptok is néhány hasznos dolgot és akkor azokat nem is kell megvenni.

Nem gáz. én pl. a hordozót csak akkor vettem, mikor már úgy gondoltam, hogy elindulunk autóval (amikor hoztuk haza a kórházból, kölcsönkértünk egyet). Késõbb vettem csak pihenõszéket is, mert elõtte eszembe se jutott, hogy jó lenne. Szerintem nem baj, ha nem vesz meg az ember mindent elõre, amit a bababoltokban elé raknak, mert arra a bank pénze se lenne elég és sokról késõbb kiderül, hogy csak fölösleges pénzkidobás volt (erre van esély akkor is, ha utólag veszed meg :())) Majd fogod látni menet közben, hogy éppen mire lenne szükség és azokat akár te, akár a férjed is meg tudja venni. Még az is lehet, hogy kaptok is néhány hasznos dolgot és akkor azokat nem is kell megvenni.
Szia én nem vettem mellszívót meg bimbóvédõt. Majd ha szükség lesz rá, mindkettõt vehetek a kórházban is. Azt hiszem, minden más megvan. Te mire gondoltál?
A kérdező hozzászólása: hát én nemtudom, de nekem a védõnõm múlthéten hozta egy papiron amit venni kell...ja és 35 hetes vagyok..
Nekem ezeket a dolgokat akkor váltották ki mikor megszültem. mivel csak akkor írják ki ezeket a dolgokat. mire hazajöttünk addigra a férjem kiváltotta.
A kérdező hozzászólása: jaja tudom hogy a köldökre kell:)
Hintõpor szerintem egyáltalán nem kell, szárítja a baba bõrét, illetve aki érzékeny rá, annak az összecsomósodott hintõpor kidörzsöli a bõrét. Csak a köldökre kell. Azt is, meg a kamillát is addig kéne, hogy megvegye a párod, amíg kórházban vagytok szerintem, hogy mire hazamentek, már legyen.
A gyógyszertári dolgokat én csak hazafelé váltattam ki a férjemmel, mert mi a kórházban kaptunk recepteket. A gyerekorvoshoz emiatt nem volt kedvem elmenni, hogy elõre kiírassam. Így is megvolt és nem hiszem, hogy gáz lett volna akkor megvenni.
A kérdező hozzászólása: jaja persze ezek már megvannnak...:)
Mire gondolsz, ami csak utána kell? Szerintem egy csomó felesleges dolgot is megvetetnek a kismamákkal manapság, mert ez üzlet... Mi egyáltalán nem vettünk mellszívót, bimbóvédõt, légzésfigyelõt, satöbbi. Szóval szerintem nem gáz. Ami jó, ha megvan, az a ruhák, a gyógyszertári cuccok, pelenka, kiságy, babakocsi, hordozó, takarók... szóval alap dolgok.
A kérdező hozzászólása: hát pl.amivel ellátjuk a picit:kamilla, hintõpor ilyenek...vagyis úgy értem hogy ha majd hazajövünk utána a párom megveszi..hogy ez gáz??
Kiságy, hordozó, babakocsi, ruhák, fürdõkád, 1 db cumisüveg, 2 db cumi (kaptuk ajándékba), 1 db mellszívó, ágynemûk, popsitörlõ, pelenka - ezek megvannak. Nagy részét ugyanis kaptuk, más részét meg szép lassacskán beszereztük, mert egyszerre nem tudtuk volna kifizetni. De: bébiõr, légzésfigyelõ, orrszívó, mérleg, bimbóvédõ, tápszeres cuccok CSAK akkor lesznek megvásárolva, ha szükség lesz rájuk. A recepteket nálunk a gyerekorvos írta fel a 36.héten, kiváltani csak a szülés után tudjuk, mert kell a gyerek születési dátuma is rá. Majd apa megy és megveszi, mire hazamegyünk a kórházból. Ilyesmikre gondoltál?

Szülés előtt "az nap" tényleg nem mozog a baba? Ez is egy jel?

Nagyon sok kismamától hallottam hogy szülés napján nem mozog a baba,állítólag kész?l a szülésre.

Legjobb válasz: nekem mozgott, még szülés elõtt 2 órával is:)

nekem mozgott, még szülés elõtt 2 órával is:)
Nekem mozgott még szülés közben is.
Szia. Az e´n babám is végig mozgott.
A kérdező hozzászólása: Na akkor nem befolyásolja.köszönöm a válaszokat!

Mikor kell elkezdeni otthon szülés előtt az olajos gátmasszázst? Szülés alatt is érdemes?

Legjobb válasz: úgy tudom az egész terhesség alatt ajánlatos. De biztos találsz erre vonatkozó cikket valamelyik kismama oldalon.

úgy tudom az egész terhesség alatt ajánlatos. De biztos találsz erre vonatkozó cikket valamelyik kismama oldalon.
Én nem csiáltam ilyet, viszont kitolásnál a szülésznõ használt valami olajat a gátvédelem miatt.
szülés elõtt kb 6 héttel el lehet kezdeni.Szülés alatt is használható.

Mindenkinek el kell intézni szülés előtt az apasági nyilatkozatot? Mi szükség van rá, nem értem. A sógornőm tavaly szült de semmiféle ilyesmi nem kellett neki.

Legjobb válasz: Ha valaki házasságban él, akkor nem kell apaságot elismerõ nyilatkozat, a jog akkor is a férjet tekinti apának ha nem õ tényleges apa. Ha valaki házasságon kívül szül akkor kell az apaságot elismerõ nyilatkozat. Ha nincs nyilatkozat akkor bemondás alapján nem fogják a gyerkõcöt senki nevére anyakönyvezni. Ilyenkor a babát az anya vezetéknevére anyakönyvezik, és státuszilag rendezetlen családi jogállású gyereknek számít. Ilyenkor az apaságot utólag a gyámhatóság közremûködésével lehet tisztázni. A gyámhatóságot lehet elkerülni az elõre tett apasági nyilatkozattal.

Ha valaki házasságban él, akkor nem kell apaságot elismerõ nyilatkozat, a jog akkor is a férjet tekinti apának ha nem õ tényleges apa. Ha valaki házasságon kívül szül akkor kell az apaságot elismerõ nyilatkozat. Ha nincs nyilatkozat akkor bemondás alapján nem fogják a gyerkõcöt senki nevére anyakönyvezni. Ilyenkor a babát az anya vezetéknevére anyakönyvezik, és státuszilag rendezetlen családi jogállású gyereknek számít. Ilyenkor az apaságot utólag a gyámhatóság közremûködésével lehet tisztázni. A gyámhatóságot lehet elkerülni az elõre tett apasági nyilatkozattal.
Ha házasságban élsz, akkor 30 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell, ha nem vagytok házasok, akkor kell az apasági nyilatkozat. Ez azért kell, hogy az apa nevét viselje a baba. Különben a te vezetéknevedet kapja.
Ha házasok vagytok, akkor nem kell, csak a házassági anyakönyvi kivonat. Viszont ha nem vagytok összeházasodva, akkor kell, ha azt akarjátok, hogy az apa nevén legyen a gyerkõc. Ha nincs meg, akkor az anya nevére anyakönyvezik, és utólag már kicsit bonyolultabb az apa nevére íratni, és utólag már fizetni kell érte. Mi múlthéten csináltattuk meg, kb. 20 perc volt az egész. Pedig még van idõnk bõven, de úgy vagyok vele, hogy jobb, ha megvan. 29 hetes kismami
Kelleni nem is kell Csak abban az esetben ha azt szeretnéd ha a babád az apuka nevét viselje.

Szülés előtt, az utolsó hónapban hányszor kell menni dokihoz, melyik héten hányszor uh-ra, hányszor nst-re? Más is van?

Legjobb válasz: Nálam így volt: 36. hét nst, méhszájvizsgálat, uh 37. hét nst 38. hét nst, méhszájvizsgálat, uh 39. hét nst, méhszájvizsgálat 40. hét nst, méhszájvizsgálat 40+1 nst 40+2 nst 40+3 nst, magzatvízvizsgálat (ettõl nekem megrepedt a burok, így aznap meglett a baba)

Nálam így volt: 36. hét nst, méhszájvizsgálat, uh 37. hét nst 38. hét nst, méhszájvizsgálat, uh 39. hét nst, méhszájvizsgálat 40. hét nst, méhszájvizsgálat 40+1 nst 40+2 nst 40+3 nst, magzatvízvizsgálat (ettõl nekem megrepedt a burok, így aznap meglett a baba)
Nst hetente van.vérnyomás mérés, vizelet vizsgálsat a védõnõnél hetente.Uh az csak a 36 héten van.nekem utánna nem volt.Tulhordáésnál nst naponta.
Nálunk a 36ik héttõl hetente van nst, és a 35ik héten van egy uh!
én a 34. héten voltam a dokinál utoljára, akkora vett le kenetet (meg talán akkor voltam vérvételen). Utána már csak a kórházba mentem, ott is õ vizsgált meg. a 36. héten volt nst + méhszájvizsgálat a 37. héten volt nst + uh + méhszájvizsgálat a 38. héten volt nst + méhszájvizsgálat a 39. héten volt nst + méhszájvizsgálat a 40. héten volt nst + méhszájvizsgálat + szülés :)
Megkérdezik??? Ez nekem új. Tõlem nem kérdezték.
lehet, hogy csak statisztika. vagy a nagyon fiatal anyukáknál, hogy tudják, hogy milyen érettségi szinten áll pl. egy 16 éves. nem mindegy ugyanis, hogy 11 évesen jött-e meg az elsõ vagy csak 14 évesen, és úgy terhes.
Ezt szinte mindenhol megkérdezik ahol egészségügyi okból kartont nyitnak.Gondolom, h korán vagy késõn érõ voltál-e.
Tõlem nem kérdezték meg, de a kiskönyvben benne van, ha a védõnõ rendesen kitölti.
Tõlem sem kérdezték, és a kiskönyvben sem volt.
Tõlem megkérdezték, pedig nem 16 voltam, hanem 20. Vagy én még nagyon fiatalnak számítottam? :) Szerintem azért kérdeznek rá, mert vannak extrém esetek, amikor valakinek csak 16-18 évesen jön meg, és ha magától nem mondja, akkor azért rá kell kérdezni. Meg vannak, akiknek szinte egyáltalán nem jön meg, csak nagyon nagyon rendszertelenül. És lehet, hogy az illetõ nem mondja magától. Persze ez nagyon ritka, de az orvosnak tudnia kell, hogy ha esetleg ilyen esettel áll szemben.

Milyen sötétnek kell lennie a foltnak a Szifó hasán, nem sokkal szülés előtt? Az enyémnek még nem teljesen fekete. Vajon mennyi idő van hátra?

Legjobb válasz: Nem biztos hogy teljesen fekete lesz. A has alakja lesz négyzetes, és fel-le úszkál nyugtalanul, akkor nem sok van hétra (1-2 nap)

Nem biztos hogy teljesen fekete lesz. A has alakja lesz négyzetes, és fel-le úszkál nyugtalanul, akkor nem sok van hétra (1-2 nap)
A kérdező hozzászólása: Köszi.
Nem kell bizonyítani, hanem teljes felelõsségtudatban kell kijelenteni.
A kérdező hozzászólása: Olyan hivatalos papirra gondolok amivel bizonyítom hogy egyedülállóként fogom nevelni a már születendõ gyermekemet is.Családipótlék igényléshez mivel bízonyítom hogy az újszülött gyermekemet is egyedül nevelem?Szülés elõtt intézzem??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!A két nagyobb gyermekem 15 és 13 évesek Õk a házasságomból születtek.Egyszer voltam férjnél most pedig 18 hetes terhes vagyok élettársam elhagyott/közös babát akartunk ez lett a vége/A két nagyobbik gyermekemre kiemelt családipótlékot kapok már, de a születendõre nem tudom hogyan kell igazolni mert a válás után egyértelmû volt a végzés.Szeretnék rendszeres gyermekvédelmit igényelni, de oda kérik a gyerektartásról szóló papírt és gondolom majd a születendõ gyermekrõl is kérnek.
Gyerektartásról szóló papírt kérnek?? És mit csinálj, ha nem fizet az apuka vagy nincs még lepapírozva? Addig semmi? Persze a humor oldaláról nézve azt is mondhatjuk, hogy ebben a nagy kakiban - már elnézést - legalább nincs idõd sajnálni magad, szaladgálhatsz ezer felé. :) Szép az élet.
A kérdező hozzászólása: Nem arra voltam kiváncsi milyen "kaki" az élet, de az iskolában a fiam osztálytársai 80%-ban ingyen tankönyvet kap és ingyen étkeznek azok a gyerekek akinek csak élettársi kapcsolatban él az anyja hivatalosan nem kell bejelenteni sehova, de papír szükséges a gyerektartásról úgysem hinnék el hogy semmit nem kapok!!!!!Már meguntam hogy a két gyerekemre teljes összeget fizetek mindenért 60 000ft csak a tankönyv kettõjüknek és még hol van a többi költség.Mivel két gyerekes elvált nõ vagyok és van munkahelyem/állandó, bejelentett/ezért sokat "lefejt"rólam az állam.Nem a sajnálatra vagyok kiváncsi csak csupán másnak miért megy olyan rugalmasan mikor ott AZ ÉLETTÁRS!!!!?
A kérdező hozzászólása: Tavaly akartam kérni iskola kezdéshez átmenetisegélyt mert rengeteget fizettem akkor is és a nyomtatványhoz egybõl a kezembe nyomták a gyerektartásról szóló papírt amire saját bevallásom szerint írom az összeget én azt mondtam nem kapok gyerektartást, persze hogy nem hitték el mert azonnal a GYÁMHIVATAL segít ebben így még hazudni sem tudtam.Segélyrõl nem is álmodhattam!!!Két gyerekre annyit fizettem idáig mintha 4 lett volna!!!!!!És ez igaz mert munkahelyem van.

Akinek lelassult a baba szülés előtt, az kb. hány nappal előtte volt? és utána jött a fájás vagy indítani kellett?

Legjobb válasz: Nekem azon a napon amikor elfolyt a magzatvíz. A víz este 8-kor folyt el, és elõtte egész nap "csendben" várta a lányom a születését :-)

Nekem azon a napon amikor elfolyt a magzatvíz. A víz este 8-kor folyt el, és elõtte egész nap "csendben" várta a lányom a születését :-)

40. hétben vagyok, és C 2100 a méhszáj, akinek ilyen volt már szülés előtt az mennyi időn belül szült meg?

Legjobb válasz: Inkább azt mondanám,h kellemetlen.Beteszi a kacsát és utána egy vékony gumicsõvet vezet be,aminek pici lámpa van a végén.Kb. 2 perc az egész,vagy még annyi sem.

Inkább azt mondanám, h kellemetlen.Beteszi a kacsát és utána egy vékony gumicsõvet vezet be, aminek pici lámpa van a végén.Kb. 2 perc az egész, vagy még annyi sem.
Szia. Nekem a 18-ik héttõl ennyi volt a méhszájam, és 40+6 naposan szültem indítással:(
Szia! Nekem a 40. hét elsõ napján nézték a magzatvizet és meg is vizsgáltak.A méhszáj ugyanolyan volt mint a tiéd.Mondta a doki, h a vizsgálat produkálhat fájásokat.Hát igen....Este 10-kor indultam szülni és hajnali 1:50-re megszületett a babám. Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, ezek szerint nem lehet tudni... A magzatvíz vizsgálat fájt?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!