Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt írják, hogy (2 db)

Szülés előtt sokan írják, hogy nem volt semmi jele, nem voltak fájdalmak, majd hirtelen jelentkeztek. Van olyan is, hogy szülés előtt ENYHE menstruációs görcsös fájdalom jelentkezik? Ha igen mennyivel az igazi fájások előtt?

Legjobb válasz: Nekem így indult: enyhe görcsök alul, nagyon enyhék. Amire felfigyeltem viszont, hogy szabályosan jöttek, 10 percenként, aztán lassacskán sûrûsödtek, és erõsödtek. Amíg szabálytalan idõközönként érzed, addig csak jóslófájás, és nem jelez elõre semmit sem sajnos.

Nekem így indult: enyhe görcsök alul, nagyon enyhék. Amire felfigyeltem viszont, hogy szabályosan jöttek, 10 percenként, aztán lassacskán sûrûsödtek, és erõsödtek. Amíg szabálytalan idõközönként érzed, addig csak jóslófájás, és nem jelez elõre semmit sem sajnos.
Szia, persze hogy eszre fogod venni amikor indulni kell!! Nekem is ejfel fele kezdodott enyhe gorcsokkel (40+6 naposan) es eloszor csak erosodott kb hajnali 5-ig de nem lett surubb. Nekem a fajas a derekamtol indult (alul) elore a hasamhoz es aztan lesugarzott a terdemig. Vegul reggel 10-kor mentunk a korhazba, 5 perces fajasokkal.. mi is kb 40 percre lakunk a korhaztol, es delutan fel 3-kor szuletett meg a lanyom. Viszont mar 5 centire nyitva voltam mikor beertunk. Bar alkati kerdes, de szerintem eleg lassu folyamat es nem maradsz le semmirol, ha egy darabig otthon turod a fajasokat. Nagyon szep elmeny lesz, drukkolok!!
Én írtam az elsõ választ; azt szokták mondani, hogy kb 3-5 perces fájásokkal érdemes elindulni a mórházba, nyilván az útviszonyoktól is függ, illetve hogy milyen gyorsan halad a dolog, ezt úgyis észreveszed, ha nagyon hirtelen lesznek sûrûbbek, erõsebbek a fájások. Nekem már nyitva volt félidõtõl a méhszáj, így mire szülni mentem, már 3 ujjnyira nyitva volt, így nálam elég gyorsan haladt, cakkpakk 2 óra alatt kinn volt a baba. Hála Istennek mindig úgy intézõdött (3x szültem), hogy épp a kórházban legyek, amikor indult a szülés, nem tudom, hogy viseltem volna a zötykölõdést a kocsiban... Szép szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Oda kell figyelnem akkor, hogy szabályossá válik-e. 40 hetes 1 napos vagyok, szóval tényleg bármikor jöhet. Mégis mennyi idõ volt míg rájöttél, hogy ezek már szülési fájdalmak, mert nekem a korház 40 percre van? Lesz idõm odaérni?

Nagyon sok kérdés-válaszban olvasom, hogy már a szülés előtt irattok fel kenőcsöt, fürdetőt, tápszert stb. De amíg nincs meg a baba és nincs neve, TAJ száma addig ezt hogy lehet? Mert nálunk csak utána írják fel.

Legjobb válasz: Szia! Én errõl még nem hallottam,hogy elõre felírnák. De nyugodj meg,mert teljesen felesleges is lenne. A kórházban receptekkel távozol,amire otthon szükség lesz az elsõ napokban azok meglesznek.A gyerekorvos pedig hamarosan meg fog látogatni,vagy te viszed a babát hozzá,hol hogyan szokás.Akkor pedig õ vizsgálat után felírja amire még szükségetek lehet. Üdv

Szia! Én errõl még nem hallottam, hogy elõre felírnák. De nyugodj meg, mert teljesen felesleges is lenne. A kórházban receptekkel távozol, amire otthon szükség lesz az elsõ napokban azok meglesznek.A gyerekorvos pedig hamarosan meg fog látogatni, vagy te viszed a babát hozzá, hol hogyan szokás.Akkor pedig õ vizsgálat után felírja amire még szükségetek lehet. Üdv
Nem értem, miért lettem okoskának titulálva?!?! Én azt írtam le, hogy nálunk hogyan volt, de kérdezzen rá a védõnõtõl, hogy náluk hogyan van. Egyébként a köldökcsonk ápolását nem lehet szüneteltetni 1-2 napig. Nem értem, mi ez a nagy harcoskodás egy szimpla kis kérdésnél. Tudtommal itt mindenki többnyire a tapasztalatból szerzett tudását osztja meg másokkal. Komolyan elszomorít :o( Hiszen ez nem egy életbe vágó kérdés volt.....
Szia! Éppen tegnap beszélgettünk errõl a védõnõmmel. Azt mondta, valószínûleg a kórházban adni fognak otthonra kis kiszerelésû kenõcsöt, stb., de ha nem, az sem baj, mert õk a gyermekorvossal kijönnek hozzánk, amikor hazaérkezünk a kórházból. Ezért fontos, hogy fel kell hívni a védõnõt a szülés után, és a hazaérkezés napján is, mert úgy alakítják a napjukat a gyermekorvossal, hogy ki tudjanak jönni. A gyermekorvos kiállítja a szükéges recepteket, apuka elszalad a gyógyitárba, és már meg is van minden. Azt mondta, akkor sem kell aggódni, ha 1-2 napig nem tudnak kijönni, a babát meg lehet fürdetni tiszta vízben is, sudocremet biztosan kapunk a kórházban, a köldökcsonk ápolását pedig lehet folytatni 1-2 nap múlva is. Amit még fontosnak tartott, hogy legyen itthon egy kis tubus Neogranormon kenõcs. Remélem tudtam segíteni, sok boldogságot!
Nálunk a kórházban nem adtak semmiféle receptet(Gyõr), és csak születés után amikor kijött a doki írt az én TAj számomra recepteket, de sok cuccot recept nélkül is be lehet szerezni ezt meg a védõnõ köteles elmondani tudálékosok ezt miért nem mondtátok? Mi a fürdetõkrémet, popsikrémet, gyógyszertári alkoholt, a köldökpúdert is vény nélkül vettük, a patikusnak mondtuk hogy a leendõ babónak vásárolunk és megkérdeztük a doki is ezt írja fel, azt mondta igen. A fürdetõt azóta is vény nélkül vesszük.
Nálunk sem adnak a kórházban semmiféle receptet. Azt a gyerekorvos írja fel a 36-37. héten, csak a nevet nem tölti ki, ill. a TAJ-számot úgy írja, ahogy azt már elõttem többen leírták. A gyerekorvost pedig a védõnõ mutatja be, de ha nem megfelelõ, akkor az anyuka választhat másik gyerekorvost is.
Nálunk a gyermekorvos adja a receptet. Az apuka megy be hozzá, ha már megvan a születési dátuma és úgy írják a te TAJ számodra egy kis változtatással. De a szülés elõtt nálunk sem írták fel, mert nincs születési dátum, név, akkor meg hogyan? A kórházban egyáltalán nem adtak receptet, még a tápszeres babáknak is csak a zárójára írták rá, hogy írja fel a gyermekorvos otthon.
Szülés elõtt az anya TAJ számára írják fel annyi különbséggel, hogy a végére azt hiszem 8-as van írva, ez a megkülönböztetõ jel, ami arra utal, hogy a TAJ-szám tulajdonosának babája született. Éppen ezért aki szülés elõtt felírja, meg szokta kérni a szülõket, hogy szülés elõtt NE váltsák ki, csak szülés után mondjuk az apuka be tudja szerezni, mielõtt anyuka és a baba hazaérkezik a kórházból.
Kedves tudálékoska, nem kell hülyének nézni a másikat, mert ott lehet éppen nem kapott receptet, ez nem az õ hibája. Amúgy meg mindenhol kéne, hogy adjanak, kötelességük.
De adnak a kórházban receptet kedves okoska. Nekem mindkét gyerekemnél adtak, és adnak most is. Talán csak nálatok nem.
Szia! Nekünk felírt a leendõ gyerekorvos- akit a védõnõ mutatott be- szülés elõtt mindent. Kb a 34-35.héten. És az én TAJ számomra írta ki, csak a 0 helyett 8-ast írt. A kórházban nem adtak semmilyen receptet. Kérdezz rá a védõnõtõl. Nõvérem most szül, nála ugyanez volt a helyzet, pedig más kerület (Budapest).
Mi 3 hetesek vagyunk, és a kórházban kaptunk popsikrémet, meg hintõport. Alkoholt pedig a gyerekorvos írt fel amikor hazajöttünk, azt az anya taj számára írják. Alkoholt vehetsz 70%-os kell, 400-500 Ft. Ha felíratod 200-300 Ft.
Szia! Olvastam a válaszokat és Nálunk /Szolnokon/ is kiírták már akkor amikor kismama voltam, csak az Én nevemre. Ellenben a kórházban nem kaptunk semmilyen receptet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!