Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt és (237 db)

Pécsi Nőgyógyászati klinikán milyen az ellátás szülés előtt és után?

Miket kell vinni a babának szülés után?

Legjobb válasz: Én már majdnem msáfél éve szültem, de azért leírom a tapasztalataimat. Nem volt fogadott orvosom, de nagyon meg voltam elégedve mindennel, már szülés elõtt be kellett feküldjek túlhordás miatt, és az osztályon is odafigyeltek rám. Indított szülésem volt, szülésznõt fogadtam, õ nagyon profi volt, és az ügyeletes orvosok is (jó sokkal találkoztam :)) A gyerekágy sem volt rossz, mert szerencsére az egyik négyágyas szobába kerültem, amihez van külön fürdõ, és az nagyon jó volt. A csecsemõs növérek nagyon le voltak terhelve, de a kérdésekre azért mindig válaszoltak, nem mindig olyan hangnemben, ahogy elvárható lett volna, de a legtöbb kedves volt. Ruhát kapott a lányom, meg volt ott mindenféle minta, amit lehetett használni a pelenkázáshoz, de jó, ha viszel saját pelenkát meg popsitörlõt. Nagyon tudom még ajánlani, hogy vigyél a bimbóvédõt magaddal, mert nekem kellett volna, de csak egyetlen egy volt, ami nagy volt.

Én már majdnem msáfél éve szültem, de azért leírom a tapasztalataimat. Nem volt fogadott orvosom, de nagyon meg voltam elégedve mindennel, már szülés elõtt be kellett feküldjek túlhordás miatt, és az osztályon is odafigyeltek rám. Indított szülésem volt, szülésznõt fogadtam, õ nagyon profi volt, és az ügyeletes orvosok is (jó sokkal találkoztam :) ) A gyerekágy sem volt rossz, mert szerencsére az egyik négyágyas szobába kerültem, amihez van külön fürdõ, és az nagyon jó volt. A csecsemõs növérek nagyon le voltak terhelve, de a kérdésekre azért mindig válaszoltak, nem mindig olyan hangnemben, ahogy elvárható lett volna, de a legtöbb kedves volt. Ruhát kapott a lányom, meg volt ott mindenféle minta, amit lehetett használni a pelenkázáshoz, de jó, ha viszel saját pelenkát meg popsitörlõt. Nagyon tudom még ajánlani, hogy vigyél a bimbóvédõt magaddal, mert nekem kellett volna, de csak egyetlen egy volt, ami nagy volt.

Honnan tudom, hogy elment a nyákdugóm? Milyen az állaga? Mindenkinek elmegy szülés előtt és észreveszem egyáltalán?

36 hetes kismama vagyok és érdekelne, hogy mikorra várjam, figyeljem vagy még nem kell?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a szülés napján távozott, rózsaszínes nyákos(mint ahogy a neve mutatja) ragacsos valami volt. Késõ délután jött és éjszaka szültem is. Van akinek már szülés elõtt pár nappal távozik.

Szia! Nekem a szülés napján távozott, rózsaszínes nyákos(mint ahogy a neve mutatja) ragacsos valami volt. Késõ délután jött és éjszaka szültem is. Van akinek már szülés elõtt pár nappal távozik.
A nyákdugó a méhszáj tágulásakor távozik, tojásfehérje állagú és általában véres. Nekem szülés elõtt 3 héttel ment el belõle egy darab. A többi a szülési tágulásnál. Ha távozik akkor az azt jelenti, hogy elkezdtél tágulni. Vráni várhatod, de nem biztos, hogy az fog elõbb bekövetkezni.
Nekem egy kedd reggel ment el és szombaton szültem...kb, egy evõkanálnyi kocsonyához hasonlítanám:) legalábbis nekem ilyen volt.
3as vagyok...a sógornõm 2x szült, de egyszer sem látta távozni a nyákdugóját...
Elsõ szülésnél sem a nyákdugó sem a magzatvíz nem folyt el, nálam minden fájásokkal kezdõdött öt perceseknél repesztették meg a burkot, ágytálat alám lökték és abba ment a víz , gondolom a nyákdugó is:) nem láttam, most mindjárt kezdem a 38.hetet eddig még semmi nyákdugó és semmi..csak megint fájások reggel óta..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat aranyosak vagytok...harmadik babámat várom de egyik babával sem vettem észre, hogy nekem elment volna... Boldog babavárást mindenkinek!
Szia! Én két hete szültem az elsõ babámat, de nem vettem észre, hogy bármi is távozott volna szülés elõtt, pedig napokig két ujjnyira nyitva voltam. Ráadásul a 40. héten szültem, egy nappal a kiírás után, akkorra gondolom, már észlelnem kellett volna valamit. Szóval szerintem nem törvényszerû, hogy észrevedd. Könnyû szülést! :)
Szia! 2 gyereket szültem. Az elsõnél a szülés elõtt 14 órával ment el a nyákdugó. A másodiknál császároztak, de vele folyamatosan távozott a 35. héttõl kezdve. Olyasmi mint a meztelen csiga, csak áttetszõbb. A nyákdugó amúgy újratermelõdik. Az is lehet, hogy pisilés közben kilökõdik, tehát nem feltétlenül találkozol vele.

Használtatok hastartót ( pocaktartót) szülés előtt és szülés után valamit hogy gyorsabban vissza menjen a hasad?

Legjobb válasz: Szia! Én nem használtam, pedig a kórházba elvittem magammal, 6 hete szültem, normál szülés volt. Az én dokim nem is nagyon ajánlotta hordani, max csak pár napig. Sajnos "lóg is hasam", de elõtte is duci voltam. :))

Szia! Én nem használtam, pedig a kórházba elvittem magammal, 6 hete szültem, normál szülés volt. Az én dokim nem is nagyon ajánlotta hordani, max csak pár napig. Sajnos "lóg is hasam", de elõtte is duci voltam. :) )
A kérdező hozzászólása: oké köszike :) ki fogom próbálni....hülye kérdés de hideg vizes vagy meleg???
Szia!A vizes törcsis vagyok:) .Megkérdeztem, és anyukám szintén megerõsítette, nála is ezt alkalmazták.Sõt, õ azt mondta, hogy még otthon is használta, mert különben megõrült volna a derékfájástól.A sógornõm három és fél éve szült kisvárosi kórházban, és neki meg jeget hoztak szülés után, és jó volt.Szóval nem vicc a vizes törcsi:) . Üdv
Elsõ vagyok. Vettem olyan jó nagy mama bugyit, persze a szebb fajtából. .-))
Nekem sem javasolta az orvos, mert azt mondta, hogy átveszi a hasizom szerepét, így nem lesz soha olyan, mint elõtte. Ha a méh visszahúzodik, akkor lehet hasizom gyakorlatokat végezni. Esztétikailag ok a hasleszorító, ha valahova elmész, és jól akarsz kinézni, de nem javaslott állandóan használni.
Sziasztok! Lehet valami ebben a vizes törcsiben, mert a szülésznõ azt mondta, hogy szülés után közvetlenül hideg vizes ruhát fognak a hasunkra helyezni.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Vizes törcsi????? Mesélj róla :) a régi idõk asszonyai :)
Most vagyok 36 hetes, eddig nem használtam semmi speciálisat, bár van egy szuper rugalmas trikóm, ami nagyon jól tart.Szülés utánra viszont pont tegnap vettem meg a haskötõt, nekem az összes barátnõm, ismerõsöm azt ajánlotta erre az idõszakra, bár anyósom a vizes törcsire esküszik:) . Üdv
Az utolsó válaszoló vagyok. Nem használtam speciális fehérnemût, végig tangát hordtam terhesen, az a pocakom alatt volt, nem tartotta. De nem is éreztem szükségét, nem volt kicsi a pocakom, 125 cm volt, amikor szülni mentem, baba elõtt meg 62 cm, de olyan kis masszív volt és kemény, nem éreztem, hogy tartani kellene valamivel. Illetve tartotta a terhesgatyó.
Szülés elõtt nem használtam semmit, szülés után viszont hordtam hasleszorítót naponta néhány órán át kb két hétig, de sokszor kimaradt, gyakran elfelejtettem használni a nagy babázásban. Két hónapja szültem, alig van hasam, baba elõtt teljesen lapos volt. A bõr sem lóg durván, de még van rajtam 7 kg felesleg, szóval majd ha ez lemegy, akkor kapok végleges képet a hasamról. De van egy olyan érzésem, hogy nem az öv miatt huzódott vissza a pocakom, mert már szülés másnapján is ilyen volt. szerintem ez inkább genetika.
A kérdező hozzászólása: Nekem is ez a bajom. Nekem nem log olyan maradt mint a kisgyerekeknek olyan pók hasam van erre rájön még a terhesség :) Szóval nem túl jól néz ki esztétikailag. Milyen fehérnemût használtál ami tartotta a pocakot?
Szia!Hideg:) !

Milyen felesleges dolgot vettél magadnak és a babádnak, szülés előtt és szülés után?

Legjobb válasz: -újszülöttnek hálózsák - világ hülyesége, mivel éjjel még pelenkázni is kell, mire kibontod a hálózsákból... bõven elég egy kispléd -cumisüveg (7 hónaposan használtunk elõször, akkor is vizet ivott belõle -mindkét gyerekem) -cumis lázmérõ - egyik sem volt hajlandó bekapni Most ezek jutottak eszembe hirtelen, de biztos volt még valami.

-újszülöttnek hálózsák - világ hülyesége, mivel éjjel még pelenkázni is kell, mire kibontod a hálózsákból... bõven elég egy kispléd -cumisüveg (7 hónaposan használtunk elõször, akkor is vizet ivott belõle -mindkét gyerekem) -cumis lázmérõ - egyik sem volt hajlandó bekapni Most ezek jutottak eszembe hirtelen, de biztos volt még valami.
Itt csemegézhetsz-kinek mi a felesleges....:) ) http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9100366&la=88954..
ja és most 5 hónapos, tanultam barátnõm hibájából a baldahin felesleges, ugyanúgy, a kendõ is
Ez egyenfuggo szerintem. Egy csomo dolgot mar felsoroltak, ami SZAMUNKRA pl nem felesleges. A legzesfigyelot hasznaljuk, a hordozokendot imadjuk, sok ruhabol megoldottam, hogy legyen mindegyik rajta :) en szeretem feloltoztetni szepen, ha elmegyunk valahova. A halozsak is hasznos, ha alul nyithatot vesz az ember, baj sincs vele. Kislanyomnak a refluxa miatt meg kellett donteni a fekhelyet, igy allandoan lecsuszik, halozsakban legalabb nem a takaro ala! A cumit neha elalvashoz hasznalja, es mivel neha a karomban, vagy seta kozben probal elaludni, a cumitarto zsinor is jol jott :) na es meg a sort folytathatnam, de nem errol szolt a kerdes... Az egyetlen dolog, ami nem valt be, a szoptatoparna. Azt felesleges volt megvenni, vagy vehettunk volna masmilyet :)
Elektromos orrszívó!!!! 10.000 Ft volt 6 éve!!!! azóta is szidom magam érte! Még a vizes takit sem tudta felszippantani az orra alól, nemhogy a sûrût az orrából!
21:28 vagyok, tényleg a hordozókendõt sem szertte, de a maitait sem, ezek is felesleges pénzkidobások voltak. Ami nálunk nagyon bejött: szopipárna
ágynemûszett az tényleg felesleges volt nálunk is, mondjuk mostmár használjuk most 16 hónaposa. BAldachint csak addig használtunk, míg fel nem állt(7, 5 hónaposan), és nem kezdte el rángatni.56 ruha 1 hétig volt jó, volt amit rá sem adtam, ugyanígy a 62 ruhákat. farmer, póló, (mindíg bodyban volt). digitálsi fülhõmérõ, semmit nem ér, 8000 ft-ért, amikot lázas volt akkor is 36-ot mért. azóta is porosodik. Elektromos orrszívó semmit nem ér, szerencse, hogy kölcsönbe kaptuk. Légzésfigyelõ egyik leghasznosabb találmány szerintem. Ennyi jutott eszembe. ja, pihenõszék, nem szerette a fiam( de ez gyerek függõ)
Hordozókendõ - próbáltuk, de sosem használtuk. Hiper super dönthetõ etetõszék - ikea antilop 2500-ért a legjobb. Az ágynemûszett is felesleges volt, de igazából most hogy már nagyobb a takaróját használjuk, az jól jön, mert a babaplédek már kicsik. cumi - nem használtuk
Egy két cumisüveg amit nem fogadott el. Igyekeztem hasznos dolgokat venni, így haszontalan csak azok között van amit ajándékba kaptunk. Illetve még a fejvédõ a baldachinnal. Elõzõnek semmi értelme, semmit nem tompít szinte ha beleüti a fejét. Utóbbi meg tényleg semmit nem ér :D
felesleges a légzésfigyelõ???? hmmm...na ilyet sem hallottam még, kivéve persze ha veled alszik a baba... babaágynemû tényleg felesleges volt nekünk is viszont a sudokrémet és a hálózsákot születése óta minden nap használom(14 hónapos)
Utolsó vagyok: még eszembe jutott, hogy a babaágynemû tényleg tök felesleges, egy évszaknak megfelelõ plédecseke bõven elég
Felesleges volt: -hálózsák -túl sok 56-os és 62-es méretû ruha (elég mindenbõl 4-5 db.) -textilpelusból is bõven elég a 15-20 db -pólók!!! egy járni nem tudó kicsi babánál tök felesleges, úgyis mindig bodyban van Ami viszont én sokat használtam, de olvastam itt, hogy másnak felesleges volt: - zenélõ forgó (kislányom már 6 hetes korától imádta) - sudocreme (piros kiütésekre kiváló volt) - kézi mellszívó (amikor szétdurrant a cicim éjszaka mert a manó aludt, nagyon jól jött) Hirtelen ennyi jutott eszembe.
- biztonsági fürdetõ - hálózsák - újszülött sapka, mert mind kicsike volt - kesztyû, inkább levágtam óvatosan a körmét, amikor hazajöttünk - babaolló
- biztonsági fürdetõ - ágynemûszett (elég lett volna egy rácsvédõ, meg puha takarók. Mi kezdettõl hálózsákot használtunk, olyat, ami az alján nyitható - könnyû pelusozni).
eszembe jutott még pár: szoptatóspárna 40 db textilpelenkából 20 db cumitartó lánc sudocrem zenélõ forgó azt hiszem ennyi, amit tényleg soha nem használtunk :)
biztonsági fürdetõ bébiétel melegítõ babaágynemû kézi mellszívó légzésfigyelõ
Ülõke a fürdõkádba. Cumi, azt mindig kiköpdöste.
Szerintem is ez egyén függõ és függ, hogy mit szoksz meg te illetve a baba. Ami nálunk felesleges volt a cumis üveg 6 hónapig csak anyatejet kapott és szopizott nem kellett neki, késõbb amikor elkezdtem a hozzátáplálást már pohárból kezdtem el itatni is. Bimbóvédõ krém. Amikor szétszedte a lányom akkor az annyira fájt, hogy hozzáérni nem tudtam amint megtanultuk a helyes mellre tételt már nem is kellett használni. Cumi a lányom nem használta soha. Mellszívó a kézi azt szerettem mert amíg be nem állta a tejtermelésem addig tudtam könnyíteni magamon. Amit imádunk a kendõ. 19 hónapos és mind a mai napig használjuk oda nem adnám senkinek sem annyira bejött. Tény sose volt baba kocsis a lányom 3dikról nem tudom levinni a kocsit böhöm nehéz és a lépcsõn sincs elég hely lift meg nincs Ja ami felesleges volt megvenni baba kocsi.

Akinek terhességi toxikózisa volt 2 hónappal szülés elött és a szüléskor is fent állt és a babájára is átment az mit jelent a gyerekre nézve?

Barátn?m nem rég szült 3 hónapja és még mindig vérvételre hordja a gyereket mert folyamatosan vizsgálják

Legjobb válasz: ja picit 2 hete infúziózták mert annyira besûrûsödött a vére.

A kérdező hozzászólása: ja picit 2 hete infúziózták mert annyira besûrûsödött a vére.
Nekem is toxémiám volt, teljesen fel voltam vízesedve, de a kislányomnak semmi baj nem lett....
A kérdező hozzászólása: szia! Itt a picit 2 hetente hordják vérvételre, hetente dokihoz ellenörzésre! Neked is így volt? Mondták ha a kisfiú belázasodik rögtön kórház be is lázasodott délutánra vitték és kapta az gyógyszereket vénásan... Szerintem barátnõm ezer hogy debil mert azt mondja õ el is felejtette megkérdezni, hogy mi lehet ebbõl! Meg hát ha a doki nem mondja akkor biztos nincs baj! Azt se kérdezte meg hogy miért kell 2 hetente vért vetetni meg heti szinten dokihoz vinni... Hogy egyáltalán mitõl tartanak az orvosok vagy miért ellenõrizgetik ennyire???...
a barátnõd kisfia úgymond mérgezést kapott a méhben és emiatt kell sûrûn vérvételre járnia. az én lányom és kapott a méhben fertõzést, koraszülött lett 32 hétre toxémia miatt. de a lányom 3 antibiotikumot kapott a fertõzésre. igaz mi "csak" 6 hetente hordjuk vérvételre, de azért mert vérszegény. úgyhogy valamilyen fertõzést, mérgezést kapott el a barátnõd picije és ez állhat még mindig fent.az orvosoknak el kellett volna mondaniuk hogy mi a gond, és hogy mi várható.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Tisztelt Doktor Úr! Szülés után most volt az első menstruációm. Szülés előtt és sajnos most is nagyon megviselt (hangulatváltozás, rossz közérzet, stb.) vagyok. A kérdésem, hogy szoptatás alatt alkalmazható-e a Premens tabletta? 5 hónapos a kislányom. Elő

Tisztelt Doktor Úr! Szülés után most volt az első menstruációm. Szülés előtt és sajnos most is nagyon megviselt (hangulatváltozás, rossz közérzet, stb.) vagyok. A kérdésem, hogy szoptatás alatt alkalmazható-e a Premens tabletta? 5 hónapos a kislányom. Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel:Judit

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Szoptatás alatt nem javaslom a tabletta szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Szoptatás alatt nem javaslom a tabletta szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Szülés után most volt az első menstruációm. Szülés előtt és sajnos most is nagyon megviselt (hangulatváltozás, rossz közérzet, stb.) vagyok. A kérdésem, hogy szoptatás alatt alkalmazható-e a Premens tabletta? 5 hónapos a kislányom. Elő

Tisztelt Doktor Úr! Szülés után most volt az első menstruációm. Szülés előtt és sajnos most is nagyon megviselt (hangulatváltozás, rossz közérzet, stb.) vagyok. A kérdésem, hogy szoptatás alatt alkalmazható-e a Premens tabletta? 5 hónapos a kislányom. Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel:Judit

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Szoptatás alatt nem javaslom a tabletta szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Szoptatás alatt nem javaslom a tabletta szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
a szülés idõpontjában lesz élõ munkaviszonyod?
Most hol laktok, nem hiszem hogy egy másik országban dolgozót idõ beleszámít, lényegében nem ide adótál, csak azért gondolom.
A kérdező hozzászólása: ha a táppénz annak számít akkor lesz!!
A kérdező hozzászólása: Németben dolgoztam, itt is lakunk, és itt is fogok szülni!!
mivel eu, így beleszámít. nekem is beleszámolták!!! menj be az oep-be ott megmondják pontosan. E104-es nyomtatványon kell leigazolniuk a németeknek.

Mikor száll le a pocak szülés előtt? És mennyi idő lehet akkor még szülésig?

Én a hétre vagyok kiírva, és csak picit jött lejjebb, még mindenki azt mondja, nagyon fent van.:(

Legjobb válasz: Enyém se szállt le, 39+3.hétre szültem a babámat, vajúdás alatt ment le a pocakom. De a napokban bármikor szülhetsz, drukk neked!

Enyém se szállt le, 39+3.hétre szültem a babámat, vajúdás alatt ment le a pocakom. De a napokban bármikor szülhetsz, drukk neked!
Szia! 2 gyermekem született spontán, de egyiknél sem vettem /vettük/ észre ezt a dolgot és én is vártam mivel olvastam róla. Amúgy én péntek délbe hazajöttem a kórházból hogy itt nem lesz még baba aztán éjfélbe mentem szülni. Tuti orvosom volt õ mondta volna hogy már lejjebb ment és most szülök hát neem.
Nekem egyik gyereknél sem szállt e a hasam. Valakinek meg már 2-3 héttel a szülés elõtt leszállt a pocakja. Ezek ellenére simán megszültem a fiúkat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató szavakat, nagyon remélem, hogy a héten meglesz a picike, pocakleszállással vagy anélkül!:) )
szia! én csak gratulálni szeretnék a babához:) sok boldogságot:D

A szülés elött és után mennyi ideig nem szexelhet az ember?

Legjobb válasz: Az utolsó hónapban már nem szabad, mert a spermiumban van olyan anyag, ami megindítja a szülést. Utána pedig olyan 6 hétig, amíg minden helyre nem áll odalent.

Az utolsó hónapban már nem szabad, mert a spermiumban van olyan anyag, ami megindítja a szülést. Utána pedig olyan 6 hétig, amíg minden helyre nem áll odalent.
A szülés után valóban hat hétig nem szabad, a szülés elõtt egy hónapos tilalommal viszont nem értek egyet. Akkor nem szabad, ha nyitva van a méhszáj már, mert akkor minden feljuthat a babához és nagy a fertõzésveszély. A spermiumoknak pedig valóban van méhszájpuhító hatása, illetve az orgazmus olyan méhösszehúzódást eredményezhet, ami beindíthatja a szülést, de ez csak akkor fog megtörténni, ha a feltételek már egyébként is ideálisak hozzá, tehát akkor, ha már eljött az idõ. Csak úgy egy-egy adag sperma senkit sem fog a szülõszobára küldeni idõ elõtt.
Csatlakozom az elõttem íróhoz. Még annyit hozzá tennék, hogy szülés utáni 6hét azért sem javasolt mert nagy a fertõzésveszély, akkor is ha császárral szülsz mert a méhlepény ahogy leszakad, az okozza a vérzést, a gyermekágyi folyást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!