Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt érdemes (44 db)

Mennyi idővel szülés előtt érdemes beszerezni az igénylőpapírokat (Tgyás csp anyasági)? És azt majd csak mi vihetjük vagy más is? És a gyerekorvost felkeresni, mikor érdemes?

Legjobb válasz: Szia! Ezeket az igénylõlapokat le is lehet tölteni a netrõl, tehát szülés elõtt bármikor beszerezhetõek, az a legjobb, ha a baba születése után személyesen adjátok be õket, lehet postán is igényelni az ellátásokat, de akkor van mikor 2 hónap az átfutási idõ. A védõnõt és a gyerekorvost is a baba megszületésekor érdemes értesíteni, mert mikor hazamentek 1-2 napon belül szokták meglátogatni az újszülöttet.

Szia! Ezeket az igénylõlapokat le is lehet tölteni a netrõl, tehát szülés elõtt bármikor beszerezhetõek, az a legjobb, ha a baba születése után személyesen adjátok be õket, lehet postán is igényelni az ellátásokat, de akkor van mikor 2 hónap az átfutási idõ. A védõnõt és a gyerekorvost is a baba megszületésekor érdemes értesíteni, mert mikor hazamentek 1-2 napon belül szokták meglátogatni az újszülöttet.
Szia , én tavaly szültem és a kórházba(szfvár) minden szükséges papírt megkaptunk, mindent elmagyaráztak , hogy mivel hová kell menni.Ez remélhetõleg most is így lesz, mert novemberben újra megyek szûlni.
Az államkincstár javasolja a postai ügyintézést. Én augusztusban családi pótlék ügyben másfél hét múlva választ kaptam. Meg is lepõdtem, milyen gyorsak voltak. Az ügyfélkapus megoldás sem rossz...
12.15-ÖS VAGYOK, BOCSI ROSSZUL ÍRTAM AZ EGYSZERI ANYASÁGI TÁMOGATÁSHOZ ADTAK PAPÍRT A KORHÁZBA A GYEDET A MUNKÁLTATÓNÁL INTÉZTÉK!
Elõtte tök felesleges, mert mindenhez kell a baba taj száma, ami szülés után jön meg kb 2 héttel postán. Szerintem bárki beviheti a tbhez, de jobban jártok, ha te vagy párod viszi, és mindjárt átnézetitek, hogyminden rendben van-e vele, mert ha nincs, megmondják mit pótolj, és így még pénzre is számíthatsz olyan 2 hónapon belül... A doki a kórházból hazajövetel napján , vagy másnak ki szokott menni megnézni a babát ( a gyerekorvos)Amúgy nem kell elmenni hozzá, a védõnõ átadja az adataidat a dokinak , de persze felkeresheted, ha látni akarod...

Melyik termeli jobban a tejet a Laktoherb tea vagy az urtica urens homeopátiás golyócskák? Pár nappal szülés előtt érdemes elkezdeni?

Legjobb válasz: Nekem a Laktoherb görcsöltette a baba pocakját. Ha fogyasztod (egyébként nagyon jó), és fáj a pocija gondolj erre! Szép szülést, sikeres szoptatást! :o)

Nekem a Laktoherb görcsöltette a baba pocakját. Ha fogyasztod (egyébként nagyon jó), és fáj a pocija gondolj erre! Szép szülést, sikeres szoptatást! :o)
A kettõ együtt is mehet, hatásos! Szülés elõtt ne kezdd el, csak ha már hazajöttök a kórházból. Hagyd magától beindulni a dolgot, ez inkább fokozásra való.

Van akinek a kórházba szőrtelenítettek odalent? Durván csinálták? Vagy inkább itthon szülés előtt érdemes megcsinálni? Nagy pocival ha nem lát az ember oda elég nehéz már.

Legjobb válasz: Nekem ott csinálták, mert otthon már nem volt idõ. Hát, mit mondjak?! Nem volt kellemes, amellett a borotva sem volt az a hú de éles fajta. Szerintem ha van idõd még akkor otthon borotválkozz. Egyébként tükörrel a másik kezedben sokkal könnyebb.

Nekem ott csinálták, mert otthon már nem volt idõ. Hát, mit mondjak?! Nem volt kellemes, amellett a borotva sem volt az a hú de éles fajta. Szerintem ha van idõd még akkor otthon borotválkozz. Egyébként tükörrel a másik kezedben sokkal könnyebb.
*könnyebb
13-as! Hol szültél vízben, melyik kórházban? És mennyivel volt másabb/könyebb?
Én pont szülés elött csináltam meg este. S utána feküdtem le aludni(hulla voltam).S hajnalban indult a dolog. (fél3kor).Bementem a kórházba és jött a szülésznõ h megcsinál, megnézett és azt mondta h minimálisatz kell, de azt mondta h egész jó de ha gátmetszés kell akkor máshol ekll szõrteleniteni mint esztétikai célból.2.szülés vízben történt ott fel se merült.Ua szülésznõ.
Én is itthon rendeztem mindig, orvoshoz is csak úgy megyek, ha minden csittifitti alul. Így szerencsére békén hagytak a kórházban ezzel. Nagy pocakkal én sem láttam semmit, de kitapogattam, amit lehetett.
én mindig is gyantáztattam, csupaszra, így csak annyi volt, h szülés elõtt 3-4 héttel elmentem a kozmetikushoz, nem is kergettek borotvával a szülõszobán :) és beöntés se volt, csak kaptam egy kúpot, manapság sztem így csinálják, persze nem tudom, lehet h a császár más, nekem sima szülésem volt
Én megcsináltam itthon.Szulés elõtt 2nappal borotváltam le.Szulés elõtt 10 perces fájásokkal hajat mostam és még lehúztam egyszer.:) Bent a korházban fel sem merult a borotva kérdés, de még a beöntésé sem..
Ahol ti szültok ott kötelezõ? Ahol én fogok ott azt mondtak, hogy ahogy én szeretnem. Nálam mondjuk természetes, hogy leszedem, orvoshoz is csak frissen borotvalva, csupaszon megyek. Reményeim szerint lesz annyi lelkierom, hogy mikor beindul a szülés elmegyek meg borotvalkozni, zuhanyozni :) 39 hkm
Gyantáztam mindigis. Negyedik hónaptól párom csinálta, nem láttam rendesen oda.Szülés elõtt 2 nappal sinálta meg, így bár jött a nõvérke, hogy borotvál, nem tudott mit :)
Én mindig ügyeltem a "tisztaságra" odalent. Sõt, még gyantáztattam is ott, ahol kellett. Ettõl függetlenül az elõkészületek során az ápolónõ neki állt egy eldobható gilette borotvával "megpucolni". A hasamon és a combjaimon is végighúzta többször a borotvát. Kb. 5 percbe "fájt" az egész mûvelet. Cseppet sem fájt, folyamatosan beszélgettünk. Elmondta, hogy mi lesz a mûtõben , stb. Amitõl mai napig megszabadulnék (emlék), az az utána lévõ beöntés. Már a végén mondtam a hölgynek, hogy kipukkadok, úgyhogy szerintem ennyi elég lesz. Most a második gyermekünket várom, de ha valamitõl "rettegek" az a beöntés. A császárt simán "lenyomom" :) )) Nekem meg se kottyant, pedig sürgõsségi volt.
Én végig "rendben" tartottam, így nem volt nagy meló :) császár elõtt a szülésznõm azért letisztázta, sima szüléshez jó lett volna, de a vágáshoz nem :)
A kérdező hozzászólása: hát igen, szerintem a férjem ráveszem mert már rég nem látok oda :) nekem 3 hét van a szülésig elvileg. csak félek hogy ott nehogy belevágjanak az életlen borotvával...ha ott mégis meg kell igazitani:)
Én is magamnak tervezem. Nekünk már csak 1.5 hónap van hátra, egy ideje nem láttam magam odalent :) Nálunk csapatmunka lett, én megcsinálom, ahogy érzem, gondolom, aztán a férjem megnézi, és ha maradt felesleges, leszedni nekem :) )) jól mûködik. Nem szeretném kórházban, tompa borotvával, nagyjából... ritka, hogy olyan gyorsan kezdõdne a szülés, hogy erre ne maradna 10 perc otthon... szóval én reménykedem :)
Én megcsináltam itthon magamnak, ettõl függetlenül a nõvérke okvetlenül szükségét érezte, hogy "megkapirgáljon" valami extra ócska borotvával. Nem volt durva, csak fölösleges...
Én úgy tervezem, hogy magamnak csinálom majd, most még simán megy, még csak 5 hónapos vagyok... De aztán nyilván majd a helyzet hozza, ha rohanni kell és nem lesz idõ, akkor így jártam :)
Szia! A vízben szülés a Szent Imre kórházban volt. Másabb volt, de az izomláz ami a lábamban volt... Nagyon durva volt. Sima szülés után lazán sétáltam a folyosón, de a 2.után végig feküdtem szinte.... Egyébként elsõ 2600gr és a 2. 3300gr volt, max 4 tolófájás volt.


Mennyi idővel a várható szülés előtt érdemes kimosni, kivasalni a baba ruhácskáit, ágyneműit?

Zárt szekrényben tárolnám ?ket.

Legjobb válasz: En ket azaa 3hettel elotte csinaltam meg mert 1hetet kesett a draga.Par nap alatt csak kenyelmesen.vasalj ulve ha faradt vagy. ;-))

En ket azaa 3hettel elotte csinaltam meg mert 1hetet kesett a draga.Par nap alatt csak kenyelmesen.vasalj ulve ha faradt vagy. ;-))
Én idõben nekiálltam, mert koraszüléssel fenyegettek, és ilyet ugye nem bízunk apára... Szóval szeritnem jobb elõbb, mint késõbb, sosem lehet tudni. És egyszerre sok is lesz, több adag, vasalni meg fárasztó már nagy hassal...Szóval apránként és óvatosan!
én a 33. héten csináltam meg és a 39.héten szültem. az utolso 1-2hétbe már nem is bírtam volna megcsinálni szoval nem bánom h idõbe nekiálltam. a szerkrénybe meg semmi baja nem lesz
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Neki is állok, 34 hetes vagyok.

Szülés előtt érdemes az intim részeket leborotválni otthon? De mennyire? Teljesen?

Legjobb válasz: Szia! Én is most kérdeztem ezt a szülésznõmtõl. Mi gátvédelemmel fogunk próbálkozni, emiatt azt mondta hogy nem kell leborotválni. Ha meg mégis metszésre kerülne a sor, akkor az odakészített borotvával õk egy pillanat alatt leszedik azon a helyen. Tehát: a Bababarát kórházakban (éltalában ezekben támogatják a gátvádelmet, stb. ) nincs se beöntés, se oxytocin, se enni-inni tilalom, se borotválás automatikusan, csak ha valami indokolja. Mindezek ellenére én megkértem a párom hogy borotváljon le (csak a hüvelybementenél, a többi helyen szakállvágóval csak szépítettünk), mivel én mindig is így "hordtam". További nagyon boldog gondolom nem sok hetet :) 41. kismama

Szia! Én is most kérdeztem ezt a szülésznõmtõl. Mi gátvédelemmel fogunk próbálkozni, emiatt azt mondta hogy nem kell leborotválni. Ha meg mégis metszésre kerülne a sor, akkor az odakészített borotvával õk egy pillanat alatt leszedik azon a helyen. Tehát: a Bababarát kórházakban (éltalában ezekben támogatják a gátvádelmet, stb. ) nincs se beöntés, se oxytocin, se enni-inni tilalom, se borotválás automatikusan, csak ha valami indokolja. Mindezek ellenére én megkértem a párom hogy borotváljon le (csak a hüvelybementenél, a többi helyen szakállvágóval csak szépítettünk), mivel én mindig is így "hordtam". További nagyon boldog gondolom nem sok hetet :) 41. kismama
En biztos, h le fogom magamnak akkor is, nem csak azert, mert higienikus (persze ez a legfontosabb, hiszen a szor nehezen fertotlenitheto, remekul megbujnak a bacik, ezert nem csak a metszes miatt ildomos termeszetes szules elott lekapni, akkor is, ha nem metszenek esetleg) de nem csak a doki es a szuleszno nezegetnek, hanem azert a ferjem is ;)
pont a héten kérdeztem a kórházban a szülésznõtõl..:) ha természetes úton szülsz, akkor nem kell az egészet, tehát egy kis "csík" maradhat, ha pedig császárral akkor persze az egészet le kell a vágás miatt, de alaposan, szóval a szülésznõ azt mondta, h ezzel ne foglalkozzunk, mert õk mindenképp megcsinálják, hiszen higiénikusabb, és mondta, h ne is nagyon próbáljam (én is szeretném azért elõtte), hiszen nem is látod a pocidtól úgy, ahogy kellene, még tükörrel sem, lehet igaza van, és valószínû, mivel nem tudod mikor indul be, h két fájás között ez eszedbe sem fog jutni:) ) szóval ahogy kényelmesnek érzed, de nem fontos...:) könnyû szülést kívánok! 35 hetes kismami:)
Szia! Én amikor elkezdõdtek a fájások, még rendszertelenül, akkor elvonultam zuhanyozni, és szõrtelenítettem. Hatalmas hasam volt, de mivel én mindig szedem, már tapintással megoldottam. Egyébként csak gáttájékon borotválnak, azért hogy esetleges varrásnál ne kerüljön oda szõr, mert gyulladást okozhat. Semmi ciki nincs abban, ha a szülésznõ csinálja, ha te nem tudod. Akkor ott, ez a legkevesebb. Egyébként beöntésnél automatikusan áthúzzák, akkor is, ha te megcsináltad (az elsõ szülésemnél így volt). Szép szülést! :o)
Én szépen lekaptam magamnak, amikor elmentem zuhanyozni még otthon. Reggel úgy ébredtem, hogy éreztem a fájásokat (még elég ritkák voltak), irány a fürdõszoba, úgy ahogy sikerült leborotválni, de nem sokat láttam belõle, biztos maradt valami, mert a kórházban is borotváltak, méghozzá egyszerre hárman :D Ugyanis nem volt fogadott dokim, a szülész és szülészorvos tanulók hatalmas örömére, szinte rámvetették magukat, versengtek, hogy melyik borotválhat le, egymás kezébõl vették ki a borotvát. Én nagyon jól szórakoztam rajta :) ))

Szülés előtt érdemes elkezdeni inni a szoptatós teát?

Ha igen akkor hány héttel el?tte és melyik fajtát érdemes? Egy 36 hetes kismami!

Legjobb válasz: azt mondják nem, mert hozzászokik a szervezeted, és mikor szükség lenne rá, már nem reagál semmit.

azt mondják nem, mert hozzászokik a szervezeted, és mikor szükség lenne rá, már nem reagál semmit.
Én úgy tudom, hogy azért nem jó elkezdeni, csak a szülést követõ második napon, mert ha amúgy rendesen megindulna a tejed, akkor ezzel ráteszel egy lapáttal és bedurranhat!
Szerintem is csak a szülés után érdemes inni. viszont van a Hipp Natal-nak egy bio teája, szerintem azt lehet inni már szülés elõtt is, de érdemes megkérdezni a gyógyszerészt.

Szűlés előtt érdemes e már beszerezni tápszert?

Csak a biztonság kedvéért.Az egyik ismer?söm az els? éjszakán otthon már nem tudott szoptatni és egész éjjel sírt a gyerek mert a gyógyszertárban a csecsem? tápszert csak receptre adják. Ti mit gondoltok?

Legjobb válasz: Legalább a recept legyen megírva, ha más nem. Bár én ki is váltottam, és jól is tettem, miután kartöréssel ültem az ügyeleten a sokadik vizsgálatra várva.

Legalább a recept legyen megírva, ha más nem. Bár én ki is váltottam, és jól is tettem, miután kartöréssel ültem az ügyeleten a sokadik vizsgálatra várva.
Szia. Én úgy tudom mindenkinek felírja a gyerekorvos szülés elõtt a többi szükséges dologgal együtt( alkohol, géz, stb a baba köldökének ápolásához, fürdetõ, stb. Kiváltani érdemes, mert nem mindenkinek van azonnal teje, vagy ha van is nem biztos hogy egybõl elegendõ mennyiségû. Boldog babavárást.
Kiváltani szerintem nem érdemes, még a kórházban megindul a tej általában (legkésõbb a 3., 4. napra), és legtöbbször nem a kevés tejjel van gond, hanem azzal, hogy rossz tanácsokat kap a friss anyuka! Tápszer helyett érdemes elõbb mindent megtenni, amit szakértõk tanácsolnak: http://www.lll.hu/fuzetek http://www.lll.hu/telefon
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az jó ötlet, hogy legalább a recept legyen meg.
Nekem nem írták fel, eszembe sem jutott, de tényleg lehetett volna olyan helyzet. Hála még nem volt rá máig szükség. Egy 2 hónapos kislány anyukája
Nekem sem írt a gyermekorvos tápszer receptet! Nem is váltottam volna ki. Inkább mindent megtettem, a tejtermelés érdekében! Homeopátia, gyógytea stb. Sosem jutott eszembe, hogy nem fogom tudni szoptatni. Most is szopizik 8 hónapos és 9és fél kiló.

Ha nem adnak automatikusan beöntést a szülés előtt, érdemes-e kérni?

37 hetes kismama vagyok,az István-ban fogok szülni,ott nem borotválnak ill. nem adnak beöntést állítólag,félek,hogy vmi a szül?ágyon "olyan" is ki fog jönni,aminek nem igazán kellene...

Legjobb válasz: az elõzõ válaszolónak, 1hete barátnõmnek nem adtak beöntést.idõben ment. :( kérjél!

Kérjél, ha lehet egészségügyi okoból a babára való tekintettel!Állítólag választható, de nem nagy áldozat.A borotválást otthon is meg lehet oldani(párod segíthetne), a gátvédelemrõl meg nekem az a véleményem, hogy az orvos látja ott mi a helyzet éppen és úgy dönt ahogy jónak látja.Én már szültem és inkább a vágás, minthogy szétrepedjek.
az elõzõ válaszolónak, 1hete barátnõmnek nem adtak beöntést.idõben ment. :( kérjél!
Én a SOTE II-n szültem, ott borotváltak, de beöntést nem adtak, igaz, nem is kértem, pedig szülés elõtt mindenkinek azt hangoztattam, hogy fogok kérni. Tolofájásnál a nyomásnál zavart is, nem mertem rendesen nyomni, mert én is féltem, hogy a gyereken kívül más is távozik. Hiába nyugtatgatott a szülésznõ, nem hatott meg. Aztán kaptam valami lazító injekciót, amitõl annyira elkezdett fájni, hogy mindegy volt, hogy mi jön és mi nem, csak legyen már kint. Ha jól éreztem, csak a gyerek jött, a többi bent maradt. Ja, természetanyánk állítólag úgy talált ki minket, hogy szülés elõtt többször kell wc-re menni és ha jól belegondolok, én is háromszor voltam. :-)
Ilyen valóban történhet a szülõágyon, de ettõl még nem kell beöntést kérned, ha egyébként idegenkedsz tõle. Ha "baleset" történik, velem is történt, a világon senki nem fog vele foglalkozni. Egyetlen villámgyors mozdulattal kicserélik a "bepiszkolódott" lepedõt, vagy ami ott van, és már el is felejtve a dolog.
Minden kismama kap beöntést szülés elött?03.02. kiírt kérdésre olvasd el a válaszokat!
Szia. Ha idõbe mész 100% hogy kapsz. Olyan nincs hogy ne adnának.Sok sikeert 34 hetes kismama
A bababarát kórházakban nem adnak automatikusan (szerencsére) ! választási lehetõséged van, a borotválással kapcsolatban is pontosan ez a helyzet. Nomeg a gátvédelemmel... szerintem ez nagyon jó, mindenki a saját ízlése szerint dönthet. Én nem fogok kérni se beöntést, se borotválást, nagyon feszéjezne és kellemetlennek tartanám azt akkor abban a helyzetben. Különbözõek vagyunk, engem zavarna. Amúgy meg ha még egy kis széklet ki is csusszanna, nem kell magad rosszul érezni. Ez természetes. Minden jót kívánok!!!! :) 38.kismama
Én idõben mentem, 14 órával a fiam születése elõtt és nem adtak. Igaz, nem is kértem-semmi nem történt... De nyugodtan kérj, ha úgy gondolod! Könnyû szülést kívánok!
Akkor az valami perverz doki lehetett. Aki nem adott beöntést
Szia!A sógórnõmnek sem adtak beöntést, és ki is jött neki erölködés közben!A doki csak annyit mondott:Na ez még nem a gyerek!
3x szültem, egyszer sem volt beöntés! Eszembe nem jutott ezen parázni, sok mindent láttak már az orvosok szülésznõk, nem te leszel az elsõ... nem vettem észre semmit sem, a férjem sem. Épp elég testnedv távozik szülés közben, és tényleg azonnal kicserélik, rutinosan ;)
Pontosan ezen parázok én is, és nem igazán nyugtatnak meg azok akik azt mondják, hogy láttak már ilyet a szülés közben az orvosok. Ha idõben beérek a kórházban én fogok kérni.
Nem érdemes, inkább a szüléstõl kezdve, én is így teszem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!
maradj táppénzen a szülésig, utána igényeld a szülési szab.-ot. jobban jársz!
szia! :) nekem is azt tanácsolta a munkáltatónál a pénzügyes, hogy ne kezdjem meg a szülési szabit szülés elõtt, mert nem járok vele jól. hiszek neki, profi a szakmájában :) . üdv 27 hetes mami :)

Szeretném igénybe venni szülésem előtt 28 nappal a Tgyást. Érdekelne, hogy mennyivel előtte érdemes leadni a papírokat és tényleg hamarabb utalják-e a járandóságot?

Legjobb válasz: Mindegy, mikor adod le, érdemes egy két héttel hamarabb, mint ahogy kéred. Viszont hamarabb utalni nem fognak, mint ahogy megszülsz, mert az elsõ folyósítás azután lesz, hogy bemutattad a babád papírjait. Ha leadod mondjuk a kiírt idõpont elõtt 4-5 héttel, akkor mire bemutatod az iratokat szülés után, pár nap, és utalnak is.

Mindegy, mikor adod le, érdemes egy két héttel hamarabb, mint ahogy kéred. Viszont hamarabb utalni nem fognak, mint ahogy megszülsz, mert az elsõ folyósítás azután lesz, hogy bemutattad a babád papírjait. Ha leadod mondjuk a kiírt idõpont elõtt 4-5 héttel, akkor mire bemutatod az iratokat szülés után, pár nap, és utalnak is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!