Találatok a következő kifejezésre: Szülés előtt, adnak (32 db)

Szent Imre kórházban szülés előtt adnak beöntést?

vagy ez már nem "divat"? olvasgattam hogy néhány kórházban kúpot adnak. Olyan anyukák tapasztalatát várom, aki ebben a kórházban szült.

Legjobb válasz: Ebben a kórházban kedvelik az alternatív dolgokat. Igaz, hogy nekem volt választott szülésznõm, és orvosom is, így sem két éve, sem 6 napja :o) nem kaptam, fel sem merült. (Borotválást sem) Mert hogy a szülés közbeni székletürítés teljesen természetes, ezt a "beöntõsdit" csak a személyzet miatt találták ki. Van olyan doki, aki az alternatív szobában pl. nem "hajlandó szülni", ezért ha ügyeletesekkel szülsz, elõfordulhat hogy kapsz, ha meg van választottad, beszéld meg vele elõre, hogy mit szeretnél, mert én olyan anyukáról is hallottam már, aki kifejezetten kérte, mert cikinek érzi szülés közben az ürítést. Nekem nem volt az. Az elsõnél volt egy kis "termés", utólag kifejezetten szépnek találtam, hogy a dokim jött oda és sec-pec felszedte, nem derogált neki... Szép szülést!

Ebben a kórházban kedvelik az alternatív dolgokat. Igaz, hogy nekem volt választott szülésznõm, és orvosom is, így sem két éve, sem 6 napja :o) nem kaptam, fel sem merült. (Borotválást sem) Mert hogy a szülés közbeni székletürítés teljesen természetes, ezt a "beöntõsdit" csak a személyzet miatt találták ki. Van olyan doki, aki az alternatív szobában pl. nem "hajlandó szülni", ezért ha ügyeletesekkel szülsz, elõfordulhat hogy kapsz, ha meg van választottad, beszéld meg vele elõre, hogy mit szeretnél, mert én olyan anyukáról is hallottam már, aki kifejezetten kérte, mert cikinek érzi szülés közben az ürítést. Nekem nem volt az. Az elsõnél volt egy kis "termés", utólag kifejezetten szépnek találtam, hogy a dokim jött oda és sec-pec felszedte, nem derogált neki... Szép szülést!
1 hónapja szültem ott, én ugyan nem kaptam se beöntést, se kúpot... semmi probléma nem volt vele, még csak nem is éreztem hogy jön a nagy barna medve:) )) a szülésznõ azonnal eltakarította a nyomokat...
A kérdező hozzászólása: köszönöm :-)
én a harmadikat várom, de nem tudom hogy volt e melléktermés is az elõzõ szüléseimnél, mert beöntést azt nem kaptam, és én nem éreztem semmi, olyat, meg nem ettem elötte , már egy idelye...ez örök relytély marad., ...30 hetes km
Szia! Áprilisban szültem, igaz, hogy császárral, de kaptam. Szó sem volt kúpról. Ki lehetett bírni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Én azthiszem inkább fogok kérni beöntést, nem akarok nyomokat magam után, még akkor se ha ez természetes. :-) Fõleg hogy a férjem is bent lesz :-)
kértem volna én is, csak épp minike jött mint a gõzmozdony, nem volt rá idõ:) amúgy a férjemnek mondtam utólag hogy nem kaptam beöntést és volt kaki (én is a szülésznõtõl kérdeztem rá, mert nem vettem észre semmit) és a férjem is mondta, hogy észre sem vett semmit.:) szal ne pánikolj ha esetleg elmarad a beöntés:) amúgy sem lesz energiád azzal foglalkozni:) )) szép szülést!

30 hetes kismama vagyok és még 12 hetes kenetbõl kimutatták a streptococcus a. bacit. A orvos azt mondta csak szülés elött ad antibiotikumot, szülés közben már nem. Szerintetek elég lesz így?

Érdeklõdni szertnék akinek így kellett szedni az antibiót,mit szedett és milyen mg mennyiségben.Köszönöm.Valamint elég volt -e szülés elötti antibió és nem lett baja a babának.Eléggé félek miatta.Köszönöm.

Legjobb válasz: Barátnõmnek (második gyerekkel) olyan hirtelen indult be a szülése, hogy nem volt rá idõ, hogy lefusson elõtte (talán 6 óra, de erre nem emlékszem pontosan), így a baba születése után kapta az antibiotikumot. Semmi baja.

Barátnõmnek (második gyerekkel) olyan hirtelen indult be a szülése, hogy nem volt rá idõ, hogy lefusson elõtte (talán 6 óra, de erre nem emlékszem pontosan), így a baba születése után kapta az antibiotikumot. Semmi baja.
Én kaptam 2x is a terhesség alatt antibiotikumot a screptococcusra, de mindkétszer hatástalan volt. Igazából dokija válogatja, hogy ad vagy nem ad. Én a szülés elõtt is szedtem, de ennek ellenére a szüléskor is bekötötték. Gyors szülésem volt, nem tudom, hogy a Babámnak mennyi jutott el belõle, de szerencsére makk egészséges!
A kérdező hozzászólása: Milyen antibót szedtél, mennyit és meddig az utolsónál?
Semicillin 500mg-osat szedtem, mindkétszer és a 36. héten vettek újra vért és kenetet, újra kimutatták, a 37. héten kezdtem el szedni, ha jól emléxem 3x naponta - így 10 napos volt a kúra. 38+4-re szültem a Kisfiamat, szóval még volt a gyógyszerbõl. Este még bevettem és hajnalban született a Kisfiam.

Mi van, ha a szülés előtt adjuk oda a pénzt a dokinak? Most hallottam, hogy általában akkor állítólag máshogy bánnak az emberrel... De nehogy már ezen múljon. Én sehol sem szeretek előre fizetni. És hülyeségnek is tartom.

Legjobb válasz: én nem adnám oda.gondolj bele ha már meg kapta minek torje magát.én tuti ha meglesz akkor adom oda.addig meg dolgozon meg a pénzért.a hálámért:D

én nem adnám oda.gondolj bele ha már meg kapta minek torje magát.én tuti ha meglesz akkor adom oda.addig meg dolgozon meg a pénzért.a hálámért:D
Szerintem is szülés után add oda a pénz , így el tudod dönteni, hogy mennyit érdemel. Szerintem a legtöbb doki már tisztában van vele, hogy a pénzt hogyha egyáltalán kapnak varrat szedéskor vagy legkésõbb kontrolon adják oda. Én elõre adtam, de nekem programozott császárom volt illetve nem volt varratszedés. (ez azonban más dolog.)
Én ügyeletes orvosnál szültem, ketten voltak ügyeletben és az egyik mit ne mondjak nem nyerte meg a tetszésem a stílusával. Meg is fogadtam, hogyha õ vezeti le a szülést köszönöm szépenen kívül mást nem kap. Szerencsémre a másik doki jött és elötte le a kalappal! Elõre nem szabad pénzt adni!!!!!!
Én is szülés után adtam oda, mondjuk nekem fogadott orvosom volt. Õ elõre közölte, hogy mennyit szokott kapni egy szülésért, ha akratam elfogadtam, ha akratam nem. Tiszta sor! Egyébként így is - hogy tudta fog kapni -nagyon meg voltam elégedve vele. Amikor elöször jött megnézni, hogy milyen a gátsebem, akkor adtam oda neki.
Én varratszedés elõtt adtam oda neki, ez tûnt a legideálisabb idõpontnak.
én varratszedés után adtam neki oda. elõtte semmiképpen ne adj neki. mi van ha nem tud menni szülésre??? akkor a pénz is úszik. várj míg megszülsz. szerintem.


Szülés előtt adnak beöntést a debreceni klinikán-milyen? és ugyanott az őssejt program, hogy megy?

Legjobb válasz: Szia! Adnak, ha van idõ. 1 . gyerekemnél volt borotválás, beöntés, a 2.-nál már egyik sem, mert olyan gyorsan jött. Hogy milyen? Semmi extra. Nem is figyeltem, mit csinálnak, csak ahogy befejezte a szülésznõ, már rohantam is trónolni, utána meg zuhanyozni. Aztán jön az érdekesebb rész :D

Szia! Adnak, ha van idõ. 1 . gyerekemnél volt borotválás, beöntés, a 2.-nál már egyik sem, mert olyan gyorsan jött. Hogy milyen? Semmi extra. Nem is figyeltem, mit csinálnak, csak ahogy befejezte a szülésznõ, már rohantam is trónolni, utána meg zuhanyozni. Aztán jön az érdekesebb rész :D
A kérdező hozzászólása: ui: sima és császárosnál is adnak beöntést? kérni kell vagy maguktól adják?
Én is szülésnél kaptam beöntést elõször. Féltem tõle, de semmi rossz nincs benne tényleg. Langyos víz , szinte nem is érzel semmit. Utána wécén kijön a víz kakival együtt. Az a fó jó benne, hogy másnap, amikor szarul vagy nem kell kakilnod, nyersz egy napot.
Nekem indított szülésem volt, így bõven volt idõ mindenre. Borotválás, beöntés. Én is féltem tõle elõtte, de tényleg nincs benne semmi. Az inkább zavart, hogy esetleg hallják, ahogy én a vécén vagyok, de végülis az is teljesen egészséges és normális dolog, csak én kicsit szégyellõs vagyok ilyen téren. De fizikai kellemetlenség semmi nem volt.
Közösségi õssejtbank van, mi is a közösbe fogjuk betenni (az EU-ban esetlegesen megbetegedõ bármely gyermek részére használható). A saját részre való tárolást értelmetlennek tartjuk.
Ill. helyesbítek: körbejártuk a témát, és ahogy Mo-n folyik, úgy értelmetlen.

Szülés előtt adnak beöntést mindenképp?

Mi van, ha nincs id? rá, vagy csak elfelejtik?

Legjobb válasz: Én se kaptam,nem csinálták meg azt mondták,hogy nincs rá idõ(lett volna).Jön egy kis széklet is,de kit érdekelt akkor.Szerintem normális dolog.

Én se kaptam, nem csinálták meg azt mondták, hogy nincs rá idõ(lett volna).Jön egy kis széklet is, de kit érdekelt akkor.Szerintem normális dolog.
Nem, nem mindenhol adnak. Van, ahol eleve nincs, máshol kúpot kapsz, megint máshol beöntést. Hogy mi van, ha nem kapsz? Igen, meglehet, hogy a baba tolhat magával a béltartalmat. Ez az eü. dolgozókat nem zavarja, láttak már ennél rosszabbat is. A párod meg nem hiszem, hogy olyan helyen fog állni, ahol ez látható lesz. Az apukákat általában az anya feje mellé állítják, hiszen odalent az orvosnak és a szülésznõnek lesz dolga :) Szóval ne nyugtalankodj emiatt!
Ha kapsz is beöntést akkor is ki fog jönni valamennyi széklet. Mit kínos? Ez tök normális. Szerintem a párod nem ott fog állni ahol a baba kijön hanem melletted....vagy nem?
Nekem reggel 8-kor mondta az orvos, hogy császár, fél 9-kor mûtenek, és rohanni kellet még átpakolni a gyermekágyas kórterembe, közben jöttek a fájások is ezerrel, a szülészeten már vártak, hogy gyorsan gyorsan, mert mit fog szólni a tanár úr, ha nem leszek ott idõben.És kaptam beöntést, azon izgultam, hogy minden kijöjjön belõlem idõben, ne a mûtõasztalon...
Én az István Kh-ban szültem Pesten, nekem nem volt beöntés elõtte. Szerintem ott nem alkalmazzák. De ne zavarjon ez a kérdés, úgy gondolom kisebb gondod is nagyobb lesz annál! :) És a vajúdás végén, amikor már nem sokára magadhoz ölelheted a babádat, ahogy ereszkedik lefelé a buksija, hasonlót fogsz érezni, mintha kakálnod kéne. És csatlakozom az elõttem szólóhoz: a baba lesz a lényeg! (A páron nekem is a fejemnél állt, de nem bírta ki, hogy ne kiváncsiskodjon! :) )
Nekem indított szülésem volt. Fél nyolcra mentem, de már hajnalban fenn voltam és az idegeskedés miatt a wc-t jártam. Mikor elõkészítettek kérdezte az orvos, hogy volt-e ma széklet, mondtam, hogy ajjaj. Na így nem kaptam beöntést és a barna maci sem csúszott be hál isten szülés közben.
én 3 szülésen voltam már bent, és mind 3nál jött széklet is, de ez senkit nem érdekelt, kb 3 msp alatt kicserélték azt a pelenkát, olyan gyorsan, h észre se lehetett venni szinte!
Második szülésem annyira gyors volt, hogy már nem volt idõ beöntésre. Nem kakiltam oda szerencsére. Elsõnél volt beöntés, ott sem kakiltam oda.

Milyen a beöntés amit szülés előtt adnak? És mi történik utána?

Kellemetlen/ciki a kérdés, de tényleg nem tudom, és a részletekr?l még a szülésfelkészítésen sem számolnak be, én meg nem tudom hogyan képzeljem el...Hasmenésem lesz, és teljesen kiürülök? És tuti kijön minden, tehát megéri?

Legjobb válasz: Én kaptam beöntést. Valami rettenetes dologra számítottam, ehhez képest "kellemesen" csalódtam :-) Fel kellett feküdni egy ágyra, egy vékony csövet bedugtak a fenekembe, és úgy befolyt fél liter víz, hogy észre se vettem. Aztán mondták, hogy legalább 5 percig tartsam vissza, majd miután minden kijött, elküldtek zuhanyozni.

Én is úgy gondoltam mint te.Kaptam is beöntést, egyáltalán nem fáj, még csak nem is kellemetlen.Hasmenés formájában távozik(csak ráülsz a wc-re és folyik)és teljesen kiürülsz tõle.Nekem a szülés közben nem volt baleset.
Szia! 3 hónapja szültem, kaptam beöntést, és szinte jól esett. De megmondom õszintén mikor mondták hogy na akkor anyuka elõkészítem rohadtul nem foglalkoztatott hogy fájni fog, vagy kellemetlen lesz, a vajúdásnál jobban úgy se tudott fájni... Amúgy nekem mikor megcsinálták a beöntést, mondták hogy 3 percig próbáljam meg visszatartani ( gyilkos volt) utána mehetek a wc-re! Nem kellett 2x mondani, porzott utánam a folyosó! :-D A lényeg nem ettõl kell parázni!
Én kaptam beöntést. Valami rettenetes dologra számítottam, ehhez képest "kellemesen" csalódtam :-) Fel kellett feküdni egy ágyra, egy vékony csövet bedugtak a fenekembe, és úgy befolyt fél liter víz, hogy észre se vettem. Aztán mondták, hogy legalább 5 percig tartsam vissza, majd miután minden kijött, elküldtek zuhanyozni.
Szia! Én is kaptam beöntést az elsõ szülésemnél. Igen hasmenés formájában távozik. Azt nem mondom, hogy teljesen kiürülsz tõle. Nagyon sokan szülnek úgy, hogy nem kapnak beöntést, ez nem oszt szoroz a dolgon szerintem.
Tölem megkérdezték, hogy akarok e??Hát én egyböl mondtam, hogy igen.Különben kértem volna.Van akinek nincsen idö rá.Hát nekem volt.36 órás szülésem volt.... nem olyan rossz. A wc ig is nyugodtan el tudsz menni.aztán egy-kettö kész vagy és nem fáj a fejed emiatt....
Megkérdezte az orvosom, hogy mikor volt utoljára székletem, megmondtam, hogy 2-3 órája, de nagyon minimális. Azt mondta, akkor nem kell beöntés. Mikor megkezdõdtek az erõsebb fájások és csúszott lefelé a babám, ill. helyeszkedett be a helyére, hát iszonyatosan nyomta, ingerelte odalent és kikakiltam magamból mindent.A szülésznõ azt mondta ez természetes, bár jobban örültem volna, ha nem az ágyon kell mindezt elvégeznem, hanem ráülhetek a WCre!
Nekem sem volt. Gátolna a nyomásban...:-D Ez aranyos. Az utolsó dolog ez lesz, ami akkor gátolni fog, hidd el!!
szerencsere en se kaptam, de hidd el abban a pillanatban lesz egyéb bajod is mint az h mit nyomsz ki:) nyugika!hidd el jobban jársz ha nincs..én örültem neki
én egyik gyereknél sem kaptam beöntést.
A kérdező hozzászólása: Én szeretnék kérni, hogy azon már ne kelljen aggódnom, hogy bármi a szülés közben távozik...szeretném jól csinálni, és ne emiatt érezzem magam gátolva a nyomásban...vagy ilyesmi.
Én is kaptam bár tartottam tõle.De mikor adták én azzal foglalkoztam, hogy bírjam ki fekve közben a fájásokat.(nekem függõlegesen volt jobb vajúdni)Utána a vécére ültem és minden kiürült.Nem volt gáz.Utána viszont a nyomásban nem fog visszatartani:-) mert úgy vagyunk összerakva, hogy nem tudod megállni, hogy nyomj ha akarsz-ha nem.Gyakorlással és rákészüléssel lehet csak megakadályozni.Ez a fontos a gátvédelemmel való szülésnél is de arra is fel kell készülni.Nyugi, ez a legutolsó ami akkor érdekelni fog.
Utolsó vagyok!Ja és sokat segít a tágulásban is.Nekem is ezt mondta a szülésznõ és be is jött:mire megcsinálták plusz egy ujjnyit kitágultam.

Szeretnék egy kis segítséget a tgyással és a táppénzzel kapcsolatban. A kérdésem pedig az, hogy táppénzre vagy tgyásra jöjjek el szülés előtt? Melyikre mennyit adnak? Dec. Végére vagyok kiírva. Nov. Végéig dolgozom még.33 hetes km

Amit tudni kell: A tavalyi évben még iskolába jártam, de tavaly okt.27-t?l munkaviszonyba léptem. Akkor kerestem bruttó 80000-et. Idén januártól 83000-at kerestem, amit kb. augusztusban 100000-ra növeltek. (ezek mind bruttó értékek) Megvan már a kell? biztosítási id?m is.

Legjobb válasz: Szerintem táppénzre menjél. a tp és a tgyás ha jól tudom ugyan annyi pénzben, de ha szülés után mész el tgyás-ra akkor onnantól számítják a 168 napot, és késöbb kezded kapni a gyed-et, ami már kevesebb összeg. Ha a körzeti dokid ír ki táppénzre, akkor az utolsó pillanatig tp-en lehetsz, ha a terhesgondozáson akkor szülés elött egy hónappal megkezdõdik a 168 nap.

Szerintem táppénzre menjél. a tp és a tgyás ha jól tudom ugyan annyi pénzben, de ha szülés után mész el tgyás-ra akkor onnantól számítják a 168 napot, és késöbb kezded kapni a gyed-et, ami már kevesebb összeg. Ha a körzeti dokid ír ki táppénzre, akkor az utolsó pillanatig tp-en lehetsz, ha a terhesgondozáson akkor szülés elött egy hónappal megkezdõdik a 168 nap.
2. vagyok. Lehet hogy igaza van az elsõnek, azt nem kalkuláltam, hogy visszavették a tp összegét.
Hát ne táppénzre, mert most vették le 60%ra!Szülést megelõzõ 28.nappal kérd a tgyást, majd gyed és a végén gyes:)
Én úgy gondoltam, hogy szülés elõtt elmegyek majd tgyás-ra, az több, mint a Tp-m. És a gyed a gyermek 2 éves koráig jár, így 4 héttel több idõre kapok magasabb összeget, mint a Tp, mert a gyed mellé jön még a csp is.
A kérdező hozzászólása: Dec. 29-re vagyok kiírva. Nov. 30 az utolsó munkanapom. Akkor tehát nyugodtam kivehetem a szülési szabit (tgyást)? Összegre az mennyi a fenti adataim alapján? Melyik bérbõl számítják?
Menj tgyás-ra!Az elõzõ 2 év átlagát veszik alapul a pénznél:)

Segitenétek? Tgy-ás igényléséhez ha 28 nappal szülés elött szeretném igényelni hol keel kérni az orvosi igazolást a szülés várhato idöpontjárol? Nyomtatványt a tb-nél adnak vagy azt is az orvos adja?

Legjobb válasz: A nõgyógyász ír egy papír,azzal a körzetihez mész,Õ megírja a papírt,amit vagy a munkáltatónak adsz le,vagy elintézed magad.Ezen kívül,ha nem kifizetõ hely a munkahelyed,kell egy formanyomtatvány,amit az oep honlapjáról le lehet tölteni(foglalkoztatói a tegyáshoz+pótlap)ezt a munkáltatóval kell kitöltetni,ezen kívül még egy nyomtatvány kell,egy igénylés,vagy nyilatkozat,ezt neked kell kitölteni,a gyermek neve helyére elég,ha azt írod magzat.Kell még a 2009. évi jövedelem igazolás is. Ennyi én múlt héten intéztem a munkáltató nélkül.

A nõgyógyász ír egy papír, azzal a körzetihez mész, Õ megírja a papírt, amit vagy a munkáltatónak adsz le, vagy elintézed magad.Ezen kívül, ha nem kifizetõ hely a munkahelyed, kell egy formanyomtatvány, amit az oep honlapjáról le lehet tölteni(foglalkoztatói a tegyáshoz+pótlap)ezt a munkáltatóval kell kitöltetni, ezen kívül még egy nyomtatvány kell, egy igénylés, vagy nyilatkozat, ezt neked kell kitölteni, a gyermek neve helyére elég, ha azt írod magzat.Kell még a 2009. évi jövedelem igazolás is. Ennyi én múlt héten intéztem a munkáltató nélkül.

Nagyon kellemetlen a beöntés? Mindenkinek adnak szülés elött?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy nem mindenhol adnak. Nekem adtak, és meglepõen kellemes volt. Egy 5 precre rá már mentem is a wc-re. Ami gond volt nálam, hogy közben hánynom is kellett, így nem tudtam hirtelen melyik felemet fordítsam a wc felé. (bocs de nem tudtam szebben megfogalmazni) Szóvalj ne félj, nem rossz! Szép szülést!

Én úgy tudom, hogy nem mindenhol adnak. Nekem adtak, és meglepõen kellemes volt. Egy 5 precre rá már mentem is a wc-re. Ami gond volt nálam, hogy közben hánynom is kellett, így nem tudtam hirtelen melyik felemet fordítsam a wc felé. (bocs de nem tudtam szebben megfogalmazni) Szóvalj ne félj, nem rossz! Szép szülést!
van ahol beöntés van, van ahol kúpot adnak, van amikor egyikre sincs idõ. olvastam már itt mindenfélét, de aki beöntést kapott, szinte minden esetben azt írta inkább megkönnyebbült, mintsem kellemetlen lett volna.
Szerintem egyáltalán nem kellemetlen, én sokkal rosszabra számítottam. Igaz kamaszkoromban sokat kaptam beöntést, mert belgyógyászati probléma miatt vizsgáltak egy bélszondával. Akkor én is rettegtem tõle, de nagy megkönnyebbülés volt... :-) Anyukám mondta, hogy sok vizet adtak neki, már feszítette, de nekem nem adtak sokat, aranyos volt a nõvér. Ne félj, a beöntés után mindjárt mehetsz WC-re, semmi baj nemlesz. LEgnagyobb bajod ez legyen:-) Amúgy kórháza válogatja, de nem árt, ha kapsz:-)
Én is féltem tõle, de egyáltalán nem fáj...Én pl. vissza tudtam egy csomó ideig tartani...NE FÉLJ!!!
Én örültem volna, ha kapok, csak nem volt rá idõ. Aztán szülés közben ki is csusszant egy kis kaki, nem mintha olyan nagy dolog lett volna, de jobb lett volna, ha ezt még elõtte el tudom intézni.
Semmi az egész, nem kell ám mindentõl pánikolni :-)))) Mindenki fél a beöntéstõl, bár nem tudom miért, én még senkitõl sem hallottam, hogy az fájt volna...EGY BAZI NAGY TÉVHIT az egész. Nyugi.
Nálam nem volt idõ a beöntésre, szerencsére elõtte éppen voltam wc-n, így szülés közben csak kisebb baleset történt. Máskor viszont már kaptam és nekem egyáltalán nem volt rossz érzés. És szerintem akkor már egyébként is mással leszel elfoglalva, minthogy zavarjon a gondolat, hogy mit csinálnak veled. És tényleg nem kell tõle félni, nem borzalmas!
Elég kiszolgáltatott érzés lehet mikor feldugnak egy csövet... nem tudom ebbe mi lehet a kellemes... én nagyon kellemetlenül érezném magam..szégyenérzetem lenne inkább :S Nem is szeretnék szülni, lehet lelkileg mennék tönkre
Nekem nem ereszkedett le egyszer sem (4).
Nekem sem ereszkedett le egyáltalán, úgyhogy ez nem mérvadó ahhoz, hogy mikor indul meg a szülés.
Nálam szintén nem ereszkedett le. Elsõ baba, dec.-ben szültem. 14.15-kor 3 perces fájásokra ébredtem és 16.25-re kibújt a tündérke, elötte semmi jele nem volt!!!! Szerintem a homeopátiás bogyók segítettek! Dia - 6 hós anyuka
Én szerintem leereszkedik, de nem felétlenül közvetlenül a szülés elõtt, hanem szépen fokozatosan. ahogy a baba befordul, és kezd beékelõdni egyre lejjebb van. Lehet, hogy észre sem veszed, hogy lejjebb került. Talán csak a medencéden nagyobb a nyomás kicsit és picit több helye van a tüdõdnek, a gyomrodnak. Ha gyomorégõs voltál, akkor a lehet, hogy a tünetek alább hangynak, jobban kapsz levegõt. Nekem ez kb az utolsó hónap volt. Most a második terhességnél, mintha eleve lejjebb lenne a hasam. Nem is égett idáig igazán a gyomrom :)
Sziasztok!Nem mindig ereszkedik le, bár nálam nem tapasztalat, csak olvastam róla.Diától érdeklõdnék, milyen bogyókat szedett?Én már egy hete túlhordom a drágám és néha olyan távolinak tûnik még a szülés.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!