Találatok a következő kifejezésre: Szülés császár 4 (13 db)

Akinek az első szülés császár volt, a második 4 év múlva hogyan sikerült?

Legjobb válasz: 1 hónap híján 4 év van a gyerekeim között. Elsõ sürgõsségi császár volt (annyira fájt, hogy elájultam, nem tágultam, semmi nem használt), 4300 g lett a csaj. Azóta is hálás vagyok, hogy csak 4 órát kínlódtattak, mert az a 4 óra még most is élénken él bennem. A második pedig progi volt és életem legszebb élménye. Aki szerint meg ez nem szülés, és kockázatosabb, mert komoly hasi mûtét, rosszabb a gyereknek, iszonyúan fáj a seb hetekig és nem emelgetheted a gyereked (hogy ezt honnan veszik néhányan?), annak szívbõl gratulálok, ha hüvelyi úton megszüli a nagy babáját és ezzel sikerül átélnie a szülés misztériumát. Én nem éltem át, de ettõl függetlenül én is anya vagyok. A felépülésrõl: egy hét alatt pikk-pakk rendbejöttem, már elsõ nap jöttem-mentem, és nem szenvedtem egy percet sem a mûtött hasam miatt, bár az igaz, hogy röhögni nem ajánlott :)))

1 hónap híján 4 év van a gyerekeim között. Elsõ sürgõsségi császár volt (annyira fájt, hogy elájultam, nem tágultam, semmi nem használt), 4300 g lett a csaj. Azóta is hálás vagyok, hogy csak 4 órát kínlódtattak, mert az a 4 óra még most is élénken él bennem. A második pedig progi volt és életem legszebb élménye. Aki szerint meg ez nem szülés, és kockázatosabb, mert komoly hasi mûtét, rosszabb a gyereknek, iszonyúan fáj a seb hetekig és nem emelgetheted a gyereked (hogy ezt honnan veszik néhányan?), annak szívbõl gratulálok, ha hüvelyi úton megszüli a nagy babáját és ezzel sikerül átélnie a szülés misztériumát. Én nem éltem át, de ettõl függetlenül én is anya vagyok. A felépülésrõl: egy hét alatt pikk-pakk rendbejöttem, már elsõ nap jöttem-mentem, és nem szenvedtem egy percet sem a mûtött hasam miatt, bár az igaz, hogy röhögni nem ajánlott :) ))
A kérdező hozzászólása: Akkor ha az elsõ császár, a második is az lesz?
Ez egyáltalán nem biztos, 4 év egyébként is hosszú idõ, annyi idõ alatt regenerálódik a szervezet, lehet hüvelyi úton is szülni. A terhesség végén nézik a heg vastagságát és ha az nagyon elkezd vékonyodni, akkor ált. császárt csinálnak. Ez egyébként orvostól is függ, meg 1000 más dologtól is.
Nõvéremnél az elsõ sürg. császár volt, mert a baba nyakán volt a köldökzsinór, a másodikat viszont természetes úton szülte meg, és köztük csak 2 év van! Sok sikert! :)
Az elsõ gyermekem SOS császárral született. Késõbb volt sajnos egy vetélésem, ami abortusszal végzõdött. A második gyermekemmel hüvelyinek indult, de semmit nem tágultam az órákig tartó vajúdás alatt, így ismét császármetszéssel végzõdött. 3 év és 5 hónap van a két gyermekem között! Minél több idõ telik el a két szülés között, annál nagyobb az esélyed a császár utáni hüvelyi szülésre! Azt tudnod kell, hogy ha volt már császárod, akkor a következõ szülésnél -ha simának indul- nem kaphatsz oxitocint.
Császár után 2 évvel simán szültem, és rá 2 évre is.Annyi volt, hogy szülés után elaltattak, mert az orvos benyúlt a méhembe, hogy ellenõrizze a császári heget, egyben van-e.Legalább közben varrt, ha vágott:-)
Az elsõ SOS császár után két sima szülésem volt, másfél és öt év múlva. Nyilván így a második számított az elsõnek ilyenbõl, szóval hosszú vajúdás volt, de ez nálunk amúgy családi örökség. A harmadik gyerkõccel azaz a második sima szülés viszont már "rutinból ment", pedig 4200 volt a kicsike.
Anyámnak az elsõ (tesóm) császár volt, utána 4 évvel én pedig "hagyományos". Eddig minden rendben :)

Milyen esélyeim vannak? Első császár (4 éve) októberben újabb szülés. Újra császár vagy mennyi az esély, hogy nem?

Legjobb válasz: Simán lehet természetes szülés! :) Az elsõ nekem is császár volt,rá 16hónapjára simán szültem :) Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok! :)

Simán lehet természetes szülés! :) Az elsõ nekem is császár volt, rá 16hónapjára simán szültem :) Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok! :)
7-es vagyok Igen, én is ezt mondtam sokáig a toxémia után...de aztán lassan megváltozott a helyzet és most már alig várom, hogy újra kisbabám legyen!! :) Persze én is félek, nem is kicsit.., de abban bízok talán most jobban oda figyelnek majd már rám a kezdetektõl. Boldog babavárást neked és remélem minden rendben lesz veletek!!! :)
A kérdező hozzászólása: Szia! október 29-re vagyok kiírva, most vagyok 12 hetes én is azt mondtam mint egy hozzászóló, hogy soha többé toxémia után újra baba.De új kapcsolatom van és nagyon vágytam babára párommal együtt, sõt ha nem lenne gond még bevállalnék 3. babát is.Úgyhogy nem bántam meg hogy másodszor is babás vagyok csak azért félek...
Kedves kérdezõ!2es válaszoló vagyok. Ugyan ezért császároztak engem is 35+2 hetesen.én 4hetet feküdtem a kórházban .a végén minden 2.nap szülõszoba 4++++ fehérje, 190/100-120 vérnyomás + 25kiló plusz és nagyon durván vizes voltam. :( Hamarosan szeretnénk a lányomnak tesót(20hónapos) és ezért beszéltem nemrég a dokimmal, azt mondta ne is álmodjak a spontán szülésrõl :( Mikor születik a babád, mikorra vagy kiírva??
Nagyban függ majd a doki hozzáállásától is, attól, hogy te hogy leszel, hogyan lesz a baba, milyen lesz a heg, tiszta lesz-e a magzatvíz. Én mára vagyok kiírva. Elõzõ császár lett. De adott még pár nap várakozási idõt az orvosom, hátha kibújik simán a pici.
A kérdező hozzászólása: Toxémia, 35. hét sürgõsségi császár(175/105-ös vérnyomás, fehérjevizelés, 17 kg fölöslegbõl nagy rész víz!) ezért volt császár :-(((
Az attól is függ, hogy miért történt az elsõ császár, hogy áll a heg a szülés pillanatában, milyen fekvésû, hány kg, te testalkatod. Mivel én vékony vagyok és alacsony, nekem is császár lesz a következõ is valószínûleg. :( Hiába csak azért lett császár mert faros volt a lányom, nem igazán merik megkockáztatni, hogy szétváljon a heg. Remélem azért, hogy nem kell császárral szülnöm legközelebb is.
2011-ben bocsi elírtam
Én 211-ben szültem császárral, pár hete beszéltem a dokimmal hogy mire számítsak majd a második baba születésénél.Azt mondta mindenképp császár lesz!
Elsõ vagyok! 160cm vagyok elsõ babám császárral született, faros fekvés illetve tökéletlen lábtartás miatt.+20kg-val mentem szülni, amibõl 11kg el is tünt a szüléskor mert az csak víz volt :S Második babám a császár után 16hónappal született természetes úton.Itt is majd +20kg-val mentem szülni, de vele már nem voltam vizes. Ha nincsen semmi komplikáció, akkor szülhetsz természetes úton.Viszont ha már egy olyan tényezõ is felbukkan, ami befolyásolhatja a természetes szülés kimenetelét, akkor nagy a valószínûsége a császárnak!

Uzsokiban lesz programozott császárom 4 hét múlva. Apás szülést szerettünk volna természetesen, de a kislányunk nem fordul be; így műtét lesz. A műtétre bejöhet az Apuka, vagy kintről nézheti?

Olvastam, hogy valahol bemehet, valahol nézheti egy üvegablakon, valahol kint várhat, de hogy melyik kórházban mit lehet, azt nem találtam. Segítenétek? Köszönöm

Legjobb válasz: a mutobe nem szoktak beengedni hozzatartozkat (a korhazak 90 %-ban) legalabbis en ugy tudom. De a baba az utolso pillanatban is befordulhat, nekem sem volt befordulva a szules elott 4 hettel, szoval nem ertem ezt a programozzott csaszar dolgot...de nem is ez volt a kerdesed. Kitartast neked es jo babazast! :)

a mutobe nem szoktak beengedni hozzatartozkat (a korhazak 90 %-ban) legalabbis en ugy tudom. De a baba az utolso pillanatban is befordulhat, nekem sem volt befordulva a szules elott 4 hettel, szoval nem ertem ezt a programozzott csaszar dolgot...de nem is ez volt a kerdesed. Kitartast neked es jo babazast! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a bíztatást. Sajnos elég kis termetû vagyok, és az orvosom szerint remény ha van is, kb 5% és a 38. betöltött hét utáni hétre tervezi a mûtétet így ha addig nem moccan, több ideje nincs. Amúgy nagyon édes baba, érzem, ahogy ücsörög és a kis fejét simizhetem :) Sajnálom nagyon, hogy nem jöhet be, de akkor majd ha megszületik, örülünk neki akkor együtt.
Nem kerult plusz penzbe. Termeszetes volt h beoltozik es apa is bejon. Lehet szimpatia.
Szia! Én úgy tudom, hogy nem mehet be a mûtétre. És még éppen befordulhat a baba, van még ideje. További minden jót! Üdv: 39+4 hkm
Nem mehet be. Viszont van még remény, az én babám a 38. héten ment a helyére:) Igaz, nagyon kellemetlen volt, de legalább nem kellett császár.
en az uzsokiba szultem. es bemehet. :)
Uzsokiba szültem idén, érdekes volt olvasni a válaszolókat, császár volt, Apa nem jöhetett be. Aki szerint bennt volt azt meg kéne kérdezni privátba, hogy bár nyilvánvaló, de ez mennyibe kerül? Sõt, sajnos Nekem személy szerint az volt a tapasztalatom, hogy Apa közremûködése a baba születése után (akkor már a csecsemõsöknél volt) is igen szûkre sikeredett, hát, mással voltunk elfoglalva, az tény nem osztogattuk a borítékokat. Lehet, ez volt a baj, lehet csak fáradtak voltak, tény, Apának nem adták oda, a fürdetés egy részénél ott lehetett, aztán kiküldték. A mûtõbe hozzám viszont felöltöztetve behozták. (Már az Anya közelségét ekkor megérzi és amint beléptek vele rögtön abbahagyta a sírást)

TGYÁS-ra csak a 36. héttől lehet menni vagy a szülés előtt 4 héttel? Nekem 38. héten tervezett császárom lesz, 34. héttől mehetek TGYÁS-ra?

Legjobb válasz: Én úgy tudom TGYÁS-ra a szülés kiírt dátuma elõtt 28 nappal lehet menni. Ez 28db naptári nap, hétvégével és mindennel.

Én úgy tudom TGYÁS-ra a szülés kiírt dátuma elõtt 28 nappal lehet menni. Ez 28db naptári nap, hétvégével és mindennel.
A várható szülés elõtt 28 nappal. Attol fugg, hogy az orvodod mit jelol meg várható szuleskent.
én úgy tudom, a orvosod kiad egy igazolást a szülés várható idõpontjáról és az azt megelõzõ 28 napra lehet már szülési szabira menni. (6 hónapra jár a tgyás, ha szülési szabin is vagy, akkor azzal együtt számolják, tehát anyagilag mind1 nekem azt mondta a cég könyvelõje, úgyhogy akár a betegácsi is megteszi ilyenkor... a kezelõorvos pedig simán kiírhat 9-es kóddal betegácsiba, a kismamákkal kapcsolatban elég készségesek ilyen téren)
Off lesz, de mi az a betegácsi?
gondolom beteg állományt értett ez alatt
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a válaszokat! A betegállomány nekem nagy anyagi kiesés lenne, mert napi maximum összege van, ami a fizum fele sincs, úgyhogy TGYÁS-ra mennék.
Vigyázz, mert nem a tervezett császártól számítják vissza a 28 napot, hanem a szülés várható ideje elõtt 28 nappal! Nem mindegy, majdnem beleszaladtam ebbe a hibába. (ha nagyon nagy a gáz, próbálj beszélni a dokival, hogy írja elõrébb az idõpontot), akkor viszont dugd el a terheskiskönyvet, ha más az idõpont benne!
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! De nem csak a doki igazolását nézik? Ha arra a tervezett császár napját írja várható szülési idõpontnak, akkor ki nézné a kiskönyvet?

Szülés (császár) után 4 héttel az orgazmus is tiltott vagy csak a behatolás?

Legjobb válasz: Ugyan nem császáros voltam, de nekem a szülés után 2 héttel már volt orgazmusom. A dokim csak a behatolást "tiltotta".

Ugyan nem császáros voltam, de nekem a szülés után 2 héttel már volt orgazmusom. A dokim csak a behatolást "tiltotta".
Az orgazmust elég nehéz megtiltani. Nekem idõnként álmomban is van.
Bocs, véletlen elküldtem. Amúgy a behatolást a fertõzésveszély miatt nem javasolják, az orgazmus ilyesmit nem okoz. Méhösszehúzódások meg szülés után amúgy is vannak.
szerintem az orgazmus külön jó is. a méhösszehúzódások segítik a regenerálódást, a méh visszahúzódását.
Én 5 hete szültem császárral, mivel már a 3. héten nem véreztem, ezért a szexel nem vártuk ki a 6 hetet, semmi baj nem lett.
Én szoptattam, mégis megjött az ötödik héten.
Szia! Én is császárral szültem, 8 hétig tisztultam, a 10. héten megjött a menzeszem, pedig 12, 5 hós koráig szoptattam a babánkat. Hogy van a babátok? Hányadik hétre született? Remélem nem túl korán érkezett és nincs vele semmi nagyobb baj! Jó egészséget! Örülök, hogy fejed a tejcsit, neki ez nagyon sokat számít és ha megerõsödik majd, szopizhat. Remélhetõleg addig fenn tudod tartani a tejtermelõdést. Kívánom a legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: Szia! A 32.hétre született a kisfiúnk, hála istennek jól van teljesen egészséges, csak elkapott valami fertõzést, de túl fogjuk vészelni ezt is, mert nagyon jó kezekben van. Már 5 hetes múlt!

Szülés császár után 4 héttel elmúlt a folyásom de pár napja holnap leszünk 6 hetesek újra vérzek! Előfordulhat hogy megjött, vagy nem tisztultam ki rendesen? Ez normális?

Legjobb válasz: Van aki már a 6. hét táján újra menstruál,ebben sem vagyunk egyformák, de a biztonság érdekében ,én beszélnék az orvosommal.Csak megnyugtatásként.

Van aki már a 6. hét táján újra menstruál, ebben sem vagyunk egyformák, de a biztonság érdekében , én beszélnék az orvosommal.Csak megnyugtatásként.
Szia! Én ugyanígy voltam, és a doki azt mondta ez természetes még tart a tisztulási folyamat, és nem menzesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindkettõtöknek a választ, megnyugodtam legalább erre a két napra!Kedden megyek dokihoz a 6 hetes kontrollra.

A kislányomat császárral szültem hamarosan 4 hét mulva adok életet a második babának. Egy kicsit félek a szüléstől. Nem tudom mi lenne jobb a sima szülés vagy a császár?

Kérhetek véleményt f?leg olyantol aki mindegyiken túl van? El?re is köszi.

Legjobb válasz: Szia! A kisfiamat császárral szültem meg mert nem fordult be és a súlya is elég nagy volt. A kislányomnál engem is foglalkoztatott, hogy akkor mire számíthatok. Õ azonban rendesen befordult, a sebemmel is minden rendben volt odalent. Amikor a szülés beindult a lányommal, akkor a kórházban nem kaphattam gyorsítót az elõzõ császár miatt, így aztán tágulgattam, ahogy tudtam. 12 óra kellett hozzá, hogy a kitolásig eljussunk és megszülessen a babánk, én akkor elõszõr szülõnek számítottam, hiszen a fiam császáros volt. Eda-t kaptam, amitõl még 20 percet aludni is tudtam, a dokim szerint ez szépen elsimította a méhszájat és így a baba nem feszült neki és nem nyomta meg a fejecskéjét a méhnyak. 3x kaptam, mert a kitolásnál már nem adnak, mert ugysem ér semmit sem. Egyetlenegy hátránya volt csak, hogy felkelni nem lehetett vele és eléggé el is zsibbadtam az ugyanolyan testhelyzetben fekvéstõl. Ha a dokim így ajánlotta, hát én elfogadtam, mert nagyon-nagyon megbízom az orvosomban! Így sem volt egyszerû a helyzet, mert a végén a lányom csak nem akart kibújni, hát vákummmal kellett rásegíteni. Sokan tartanak tõle, pedig szerintem csak a szükséges rossz, ki lehet bírni, olyankor már mindegy, csak legyen kint a babuci! Amikor császárral szültem, nekem az sem volt egyszerû, mert az anesztes nem jól érzéstelenített és bizony éreztem azt, amit nem kellett volna...A sebemmel sem volt utána minden rendben, mert begyulladt és kezelésre kellett járnom vele. Amikor simán szültem, sajna az sem volt egyszerû a vákum miatt, mert a kitolás nagyon hosszúra sikeredett. Másnak gyorsabb és szerencsésebb a szülése, hamarabb túl van rajta. Nekem kicsit nehézkes és hosszú volt mind a kettõ. DE MEGÉRTE! Van két egészséges gyermekem és nagyon boldog vagyok, hogy az Anyukájuk lehetek! Amikor simán szültem, akkor amikor a lányom megszületett, akkor Apa elvágta a köldökzsinórt és a babát úgy ahogy volt, maszatosan rátették a pocimra! Csodálatos, semmivel össze nem hasonlítható élmény volt, ahogy rögtön a cicimet kereste. Maga volt a csoda! Míg élek, azt a pillanatot soha el nem fogom felejteni! Én azt tudom neked tanácsolni, hogy bízz az orvosodban, õ tudni fogja, hogy mi a legjobb neked és a kisbabádnák és biztosan mindent el fog követni, hogy egészségesek legyetek mind a ketten! Ne félj a szüléstõl! A fájdalom sajnos nem elkerülhetõ, mert császárnál akkor nem fáj, csak utána nehéz vele. Míg a sima szülésnél akkor nehéz, de utána a felépülés rohamosan rövidebb. Nekem a gyerek között 19 hónap a különbség és rettegtem tõle, hogy nehogy császár legyen a második és nehogy szúrjanak. Végülis sima lett a második (így is szerettem volna) és szurtak is, de az is rendben volt. A szülés után pedig könnyebb volt, hiszen ott volt az én örökmozgó kis 19 hónaposom is aki mellett nem sokat tudtam a lábamat lógatni. Szülés után akkor nem volt segítségem, mégis meg tudtam oldani egyedül is a dolgokat. Mindezek ellenére én a mai napig 100%-ig megbízok az orvosomban és nagy örömmel várom a harmadik kisbabánkat, aki eddig úgy néz ki, hogy kisfiú lesz. A legjobbakt! 18 hetes kismami

Szia! A kisfiamat császárral szültem meg mert nem fordult be és a súlya is elég nagy volt. A kislányomnál engem is foglalkoztatott, hogy akkor mire számíthatok. Õ azonban rendesen befordult, a sebemmel is minden rendben volt odalent. Amikor a szülés beindult a lányommal, akkor a kórházban nem kaphattam gyorsítót az elõzõ császár miatt, így aztán tágulgattam, ahogy tudtam. 12 óra kellett hozzá, hogy a kitolásig eljussunk és megszülessen a babánk, én akkor elõszõr szülõnek számítottam, hiszen a fiam császáros volt. Eda-t kaptam, amitõl még 20 percet aludni is tudtam, a dokim szerint ez szépen elsimította a méhszájat és így a baba nem feszült neki és nem nyomta meg a fejecskéjét a méhnyak. 3x kaptam, mert a kitolásnál már nem adnak, mert ugysem ér semmit sem. Egyetlenegy hátránya volt csak, hogy felkelni nem lehetett vele és eléggé el is zsibbadtam az ugyanolyan testhelyzetben fekvéstõl. Ha a dokim így ajánlotta, hát én elfogadtam, mert nagyon-nagyon megbízom az orvosomban! Így sem volt egyszerû a helyzet, mert a végén a lányom csak nem akart kibújni, hát vákummmal kellett rásegíteni. Sokan tartanak tõle, pedig szerintem csak a szükséges rossz, ki lehet bírni, olyankor már mindegy, csak legyen kint a babuci! Amikor császárral szültem, nekem az sem volt egyszerû, mert az anesztes nem jól érzéstelenített és bizony éreztem azt, amit nem kellett volna...A sebemmel sem volt utána minden rendben, mert begyulladt és kezelésre kellett járnom vele. Amikor simán szültem, sajna az sem volt egyszerû a vákum miatt, mert a kitolás nagyon hosszúra sikeredett. Másnak gyorsabb és szerencsésebb a szülése, hamarabb túl van rajta. Nekem kicsit nehézkes és hosszú volt mind a kettõ. DE MEGÉRTE! Van két egészséges gyermekem és nagyon boldog vagyok, hogy az Anyukájuk lehetek! Amikor simán szültem, akkor amikor a lányom megszületett, akkor Apa elvágta a köldökzsinórt és a babát úgy ahogy volt, maszatosan rátették a pocimra! Csodálatos, semmivel össze nem hasonlítható élmény volt, ahogy rögtön a cicimet kereste. Maga volt a csoda! Míg élek, azt a pillanatot soha el nem fogom felejteni! Én azt tudom neked tanácsolni, hogy bízz az orvosodban, õ tudni fogja, hogy mi a legjobb neked és a kisbabádnák és biztosan mindent el fog követni, hogy egészségesek legyetek mind a ketten! Ne félj a szüléstõl! A fájdalom sajnos nem elkerülhetõ, mert császárnál akkor nem fáj, csak utána nehéz vele. Míg a sima szülésnél akkor nehéz, de utána a felépülés rohamosan rövidebb. Nekem a gyerek között 19 hónap a különbség és rettegtem tõle, hogy nehogy császár legyen a második és nehogy szúrjanak. Végülis sima lett a második (így is szerettem volna) és szurtak is, de az is rendben volt. A szülés után pedig könnyebb volt, hiszen ott volt az én örökmozgó kis 19 hónaposom is aki mellett nem sokat tudtam a lábamat lógatni. Szülés után akkor nem volt segítségem, mégis meg tudtam oldani egyedül is a dolgokat. Mindezek ellenére én a mai napig 100%-ig megbízok az orvosomban és nagy örömmel várom a harmadik kisbabánkat, aki eddig úgy néz ki, hogy kisfiú lesz. A legjobbakt! 18 hetes kismami
általában aki egyszer már császárral szült, nagy eséllyel fog másodszor is. A doki fogjaelbírálni a tágulás és a helyzet alapján, hogy sikerülne-e megszülni hüvelyi úton, ha nem akkor még az utolsó elõtti pillanatban is lehet császár.
Szia! Én nekem mindkettõben volt részem. Csak akkor valószínû, hogy megint császár lesz, ha valami olyan problémád volt az elsõnél is. Nem automatikus az elsõ császár után a második is. Nekem a nagyfiú faros volt ezért született császárral. Viszont a kicsi szépen beilleszkedett és mondta a doki, hogy természetes szülés lesz. Én is féltem a szüléstõl(szerintem nálam jobban senki nem félt :) ), de nagyon örülök neki, hogy ugy alakult.Én a sima szülés mellett voksolok. Igaz, hogy fájdalmasabb(nagyon), de a legcsodálatosabb dolog a világon. Örülök, hogy átélhettem. Sõt a felépülés is sokkal jobb utánna. Üdv: 36 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Köszi a válaszokat. Ha olvassátok még akkor leirom hogy azért császároztak meg mert a kislányom el volt akadva nem tudott behejezkedni a szülõcsatornába de amugy 14 órát vajudtam vele. Nagyjábol tudom hogy mire számitsak. Csak a kitolási szakasz nem volt meg. Biztos hogy nagy élmény lehet rendesen megszûlni a kisbabát azt is átélném. De azért egy kicsit félek. Mindenkinek szép és kellemes babavárást.
Szia! Végül császár lett vagy sima szülés? Engem is császároztak kislányomnál szeretnénk mi is még babát de félek én is. Bocs hogy kérdezek.

Vajúdás, normál szülés szempontjából a harmadik babánál mennyit számít, ha a második császárral született majdnem 4 éve, az elsõ pedig durván 6 éve simán? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Minden szülés egyedi. Nõvérem a harmadikkal vajúdott a legtovább, majdnem 20 órát. 4-6 év óta sokat változott a te tested is, valószínû másképp zajlik majd ez a szülés, mint az elõzõ szülések.

Minden szülés egyedi. Nõvérem a harmadikkal vajúdott a legtovább, majdnem 20 órát. 4-6 év óta sokat változott a te tested is, valószínû másképp zajlik majd ez a szülés, mint az elõzõ szülések.

Ti mikor kezdenétek el próbálkozni a 3. babával? A 2. babám 4 hónapos és császárral lett. Mennyi időnek kell eltelnie a köv szülésig hogy ne legyen gond a heggel?

Azért kérdezem mert nagyon nehezen esek teherbe(elsőnél 9 hónap után,2.-nál másfél év próbálkozás után) és kis korkülönbséget szeretnék.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, 1év ajánlott. De ezt a dokid tudná megmondani, hogy hogy gyógyultál. Egy év után volt akinek azt mondta az orvos, hogy rendes szülés is lehetséges.Persze ez majd ott kiderül :)

Én úgy tudom, 1év ajánlott. De ezt a dokid tudná megmondani, hogy hogy gyógyultál. Egy év után volt akinek azt mondta az orvos, hogy rendes szülés is lehetséges.Persze ez majd ott kiderül :)
Nekem mindkét babám császáros volt. Köztük 20 hónap különbség van. Semmi bajom nem volt, még nem is feszült a végén sem , pedig hatalmas pocakom volt. Kicsi vagyok és 4450 gramm lett a "pici". A szülésnél is rendben volt a heg, azért lett végül császár a második is, mert hatalmas volt.Mi is szeretnénk 3. babát, azt mondta a dokim, hogy 1 év mindenképpen legyen a 2 szülés között, de ideálisabb a 2-2, 5 év. De ez biztos doki függõ is. Szóval sz.tem amikor 1 éves lesz, akkor már mindenképpen próbálkozzatok, de ha a Te dokid is ezen az állásponton van, akkor lehet elõbb is. :)
Egyáltalán nem törvényszerû hoyg a 3. is nehezen fog sikerülni igy nem árt megvárni legalább az 1 évet, mert mi van ha most meg hamar sikerül, nehogy baj legyen ott a két nagy akinek szüksége van rád.
1 évet mindenképpen jó, de jobb 2 évet várni akkor tuti már a hasfalad és a méhfal is bírja jobban. A has sem nyúlik annyira meg, ha vársz kicsit többet, jobban vissza tudnak állni az izmok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!