Találatok a következő kifejezésre: Szülés császármetszés melyik (7 db)

Természetes szülés vagy császármetszés? Melyiket választanátok?

34 hetes kismama vagyok, a második babámmal. A nagyobbik most 16 hónapos. Õ császárral született, mert medencevégű volt végig. Eddig a picur is úgy feküdt, de tegnapi vizsgálaton kiderült, hogy szépen átfordult. Így megvan az esély a szülésre, viszont elég bizonytalan vagyok. Már elkönyveltem magamban, hogy ő is műtéttel jön világra, de most itt az esély a másik lehetőségre, amit szeretnék is. Tudom, még az objektív körülményeket meg kell várnom (pl heg állapota), de kíváncsi vagyok, ki hogy döntene...

Legjobb válasz: császárt választanám.

császárt választanám.
sztem császár.ha már egyszer vágták a hasadat nem kell h vágják a gátadat..így csak összekaszabolnak:) meg úgy is erre készültél..
Nekem ha adódna rá lehetõségem, és az orvosok rábólintanának, biztosan természetes úton szülnék.
Sajnos nekem is császár volt, de ha tehetném, biztosan a sima szülést választanám. Igaz, nekem nem volt a felépüléssel gondom.
Miért, lehet választani is??? Amúgy egyértelmû, hogy természetes úton szülném meg.
nem szültem még, de ahogy hallottam, általában a császár, utána, sokkal jobban fáj, inkább fájjon pár órát, aztán kész - szóval természetes úton
Én természetes módon szültem, nagyon nehéz volt, utána azt mondtam így még egyszer nem szülök többet, de utána beláttam, hogy mennyivel könnyebb volt így felépülni, mint az ismerõseimnek (na persze ezt embere válogatja), maradok a természetesnél, ha nem jön közbe komplikáció.
Mindenképpen a sima szülést választanám, ha nincs kizáró oka. Van fogadott orvosod? A 3-nak, ez nem arról szól, hogy összekaszabolnak, hanem mi jó a babának, mi jó az anyának.
Mindenképpen természetes szülés! (kivéve persze, ha veszélyben van a pici vagy én.)
A császármetszést! Nekem is az elsõ császár volt és mikor a doki kérdezte a másodiknál én egybõl rávágtam, hogy császár:)
Akinek még nem volt császára, az szerintem nem érzi át ezt a "problémát". Nekem az elsõ sürgõsségi-program császár volt, nem volt jó a ctg-m, másnap megcsászároztak. Nagyon szerettem volna az elsõt természetesen szülni, de nem bánom, hogy így alakult. Most várjuk a tesót, 21 hónap lesz köztük, én császárt szeretnék, nagyon félek a hegszétválástól... Nem tudom, lesz-e lehetõségem választani, ha igen, mindenképp a császárt választom.
Szültem mindkét módon. Mindkét szülés után gyors és problémamentes volt a felépülés. Ezek tudatában én a sima szülést választanám, de mindenki más, a teste, a lelke másként reagál a dolgokra.
Ha mindent rendben talál az orvos, és õ nem látja akadályát a természetes szülésnek, én azt választanám. Szerintem nem véletlenül találta ezt így ki a természet.
én a természetest választanám. 2hete szültem (természetes úton) és bármikor újra bevállalnám! nem mondom, hogy nem fájt, de ki lehetett bírni, rosszabbra számítottam. pár órával szülés után már jöttem-mentem, a gátmetszés helye fájt még pár napig, de az se vészes. bezzeg akik velem egy szobán voltak császárosok még napokig jajgattak
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! Utolsó, úgy érzem, Te érzed át legjobban a "problémámat". Nem magától a szüléstõl félek, ha nem lett volna elõzõleg a mûtét, soha nem gondolkodnék császáron. De bízok a megérzéseimben és az orvosban, így biztos a legjobban fog minden történni!
Mindenki mást mond úgy látom. Ez szerintem tök egyénfüggõ, hogy mondjuk ki mennyire gyorsan épül fel a császár vagy a spontán szülés után. És az is egyéni, hogy kinek mennyire fáj a spontán szülés. Ezt neked kell mérlegelned, hogy szeretnéd-e átélni a természetes szülés szépségét és fájdalmát, vagy maradsz a császárnál, ahol már tudod mire számíthatsz, és persze utána az is fáj. És nem leszel alul sem vágva, ugyanott vágnak, ahol az elõzõt. Én személy szerint ismét a császár mellett döntenék, illetve amellett is fogok dönteni. Az elsõ nekem is sürgõsségi császár volt, nagyon gyorsan felépültem belõle, az elsõ 1-2 nap volt rossz, de aztán minden egyes nap könnyebb és könnyebb lett. Most várom a másodikat és nekem sem telt el sok idõ a két baba között, úgyhogy szerintem tök egyértelmû, hogy császár lesz, és én félek is a sebszétnyílástól. Szép szülést Neked! :-)
Szia. Elso surgossegi csaszar lett. Ugyanigy voltam mint most te annyi kulonbseggel hogy nekem 20 honap van a ketto kozott. De engedtek huvelyi uton szulni(kulfold) minden rendben volt, gyors is volt. Ha minden rendben van akkor ne akard a csaszart. Hidd el jobb a sima szules . Konnyu szulest kivanok.
Császárt.
A kérdező hozzászólása: Második babánál, 18 hónap különbséggel nem kell sok indok egy orvosnak, hogy császár legyen - sõt manapság az a ritka, ha hagyják megszülni...
9. vagyok, nem értem, mi a probléma a válaszommal? Szültem simán és császárral is, és itt tényleg nem az anya kényelem szeretetérõl van szó, vagy hogy hol lesz egy újabb seb a testünkön, hanem a baba érdeke mit kíván? Ha gond van, nyilván császár, de ha nincs, akkor miért is kell beleavatkozni egy olyan folyamatba, ami természetes? Megfelelõ orvosi támogatás mellett a hüvelyi szülés sokkal biztonságosabb. http://cesareanepidemic.blogspot.hu/2009/10/after-cesarean.h.. Itt egy statisztika. Minden várandósság egyedi és bármikor lehetnek nem várt gondok, de hogy eleve ilyen indokkal induljon neki valaki, hogy ne vágják alul? :) Ez egy annyira mondvacsinált indok, nem is tudja az illetõ, mit mondott. A császár sokkal inkább megviseli a szervezetet, mivel egy mûtét, mint egy gátmetszés. Oké, itt is vannak pozitív és negatív elrettentõ példák, de ez egy annyira lehetetlen indok a császárra, hogy eszembe sem jutott valaha, hogy valaki ilyet fog mondani...
Én betartottam a 6 hetet. Szerintem nem hiába mondják az orvosok.
Vki 8-10 hetet is várt, én tuti hogy nem merném elõbb a sexet.
Hadd engedj meg egy szemelyes jellegu kerdest: Te szeretned ilyen hamar a szexet, kivanod, vagy a partnered kedveben akarsz jarni? Csak mert ket baratnom szult mostanaban, egyik csaszar, masik huvelyi, es egyikuknek sem jutott eszebe a szex, a gatmetszes es a hasfalvagas utan jo sok hetig. Szerintem nem veletlen ez a 6 het, a regeneralodas a legfontosabb most.
Én is császárral szültem, 3 hetet vártam. Nekem már a kórházban eszembe jutott:) De ez ÉN vagyok, nem kell követni, mert lehet baj is belõle.
Én császár után két héttel szexeltem... MAGAM miatt, nem a párom miatt. Nem bántam meg:) ))
szia! Mindenki maga dönti el, hogy ki mikor akarja igazából ezt nem lehet elõrre tudni a hormonok termelõdnek és így a vágy is fokozódik, én úgy tudom hogy az orvosok a fájások és a sebek miatt mondják azt hogy 6-hét mert addigra teljesen megszünik a fájás de ha te úgy érzed hogy kívánod akkor miért ne elvileg ha fáj akkor neked fáj nem pedig másnak nem? ja de egy valamire azért muszáj figyelni hogy ha nem is gumival de akkor kiszálásos módszerrel védekezzetek a fertõzés veszély elkerülése érdekében, mert ha netán nyílt sebet van akkor nem igazán tesz jót a sok sperma:-)
Én simán szültem, és már 3-4 hét után szexeltünk, mind a ketten nagyon kivántuk, mert elõtte is minden napos volt, csak az utóbbi hetekben már nem volt kényelmes. Nem követendõ példa, nem lett semmi baj, most a második babánkat várjuk, mindenki érzi azt, mikor áll készen rá.Ha nem fáj, és akarjátok, miért ne?

Mi az a császármetszés? Hol csinálják? A szülés melyik szakaszán? Mikor?

Legjobb válasz: Szia. Nekem is császár lett a vége a szülésemnek anno 10éve.A vérnyomásom felment 220ra és 180alá nem tudták vinni éféltõl reggel 7ig.Mivel már a baba és én is rossz állapotban voltunk azonnali császár lett...Bikini vonalba,2nap intenzíven aztán a seb nagyon gyorsan gyogyult.Mára már szinte semmi nem látszik :)Most újra babát várok,hogy ennel mi lesz a vége majd kiderül,akkor azt mondta a doki a szervezetem igy reagált a szülésre... Minden jót kívánok neked. 31hetes kismami

Szia. Nekem is császár lett a vége a szülésemnek anno 10éve.A vérnyomásom felment 220ra és 180alá nem tudták vinni éféltõl reggel 7ig.Mivel már a baba és én is rossz állapotban voltunk azonnali császár lett...Bikini vonalba, 2nap intenzíven aztán a seb nagyon gyorsan gyogyult.Mára már szinte semmi nem látszik :) Most újra babát várok, hogy ennel mi lesz a vége majd kiderül, akkor azt mondta a doki a szervezetem igy reagált a szülésre... Minden jót kívánok neked. 31hetes kismami
Általában akkor alkalmazzák ha a szülés közben valami komplikáció lép fel és vagy az anya vagy a baba életveszélybe kerül. Általában a has alján a bikinivonalban vágnak, nagyon ritka esetekben a bikinivonaltól fel a köldökig.
Nekem összeomlott a keringésem, azonnal császároztak. A sógornõmnek faros volt a babája, nem tudták befordítani sem. Neki ezért lett császár. A bikini vonalnál vágnak kb. 20 centi hosszan. izomeltolással dolgoznak, így nem sérülnek az izmok, egyéb belsõ dolgok. A varrat nekem szemernyit sem látszik, nagyon gyorsan gyógyult. Bár, most a második terhességemnél feszülget kissé.
Az elõzõ hozzászólónak: nem kioktatni kéne, hanem segíteni. És úgy tanul mindenki, hogy kérdez!
A szülésnél alkalmazzák.Leginkább akkor amikor az anya nem tudja/képtelen megszülni a gyereket, túl nagy a gyerek és nehéz megszülni esetleg valami probléma akadt a szülés közben. De van aki azért kéri a császármetszést hogy nehogy tönkremenjen az alakja pl.: Rubint Réka
A kérdező hozzászólása: és hol vágják meg?
Remélem nem vagy terhes!!!!!! Elõbb még tanulnod kéne egy kicsit...
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat! Nem vagyok terhes, 15 éves vagyok, csak kíváncsi voltam, mert én is így tudtam, hogy itt vágják, a hasnál, de barátnõm mondta, hogy "ott" vágják..

Melyik "jobb"? A sima szülés vagy a császármetszés?

Legjobb válasz: Mit értesz "jobb"-on? Hogy melyik fáj kevésbé? Vagy melyik veszélyesebb?

Mit értesz "jobb"-on? Hogy melyik fáj kevésbé? Vagy melyik veszélyesebb?
persze ezzel még nem merül ki az anyaság, utána jön a neheze: értékes embert nevelni belõle :) Szóval, talán nem is a szülés a legnehezebb része a dolognak :)
Én csak a császárt ismerem sajnos.Már volt 2, most készülõk a 3-ra.
én simán szültem mindkettõt, és ha lehetne választani kényelmi szempontból nem lennék császáros. Sokkal tovább és sokkal jobban szenvedtek, mint a sima szüléses. Viszont ha már az elsõt császárral szülöd, úgy tudom a következõt is azzal kell.... nem tudom miért?, , Szóval ha van rá lehetõséged, SIMÁN szülj, fáj ugyan, de sokkal felejthetõbb a fájdalom, mint az öröm amikor karjaidban tartod a gyermekedet akit a világra hoztál! persze ezzel még
nekem 4 szülésem volt.az utolsó császár.nem vagyok egy kényes tipus de ha az lett volna az elsõ több gyerekem biztos nem lett volna.igaz nagyon könnyen szültem mind a háromszor.a császár meg életmentõ volt igaz.de soha többet császárral.
Csak a sima. Nem véletlenül nem a késes szülést találta ki a természet. Ha nincsen egészségügyi indoka, akkor a sima jobb.
Attól függ, hogy mit értesz jobb alatt. A császár utólag fáj, a normál szülés meg szülés közben. Komplikáció sajnos mindkettõnél lehet. Aki szülés-élményre vágyik, az inkább normál szülés párti. De van aki pl nagyon fél, az inkább a császárt részesítené elõnyben, de ahhoz kell orvosi igazolás, pl. szemésztõl vagy pszichiátertõl... Vagy egy olyan fogadott orvos, aki jó pénzért indok nélkül is vállalja a császárt. A programozott császár jobban kiszámítható, mármint a szülés ideje és hossza. Normál szülésnél elhúzódhat 1-2 napig is a vajúdás, fõleg elsõ babánál. Tehát a kérdés összetett.
Én mind a kettõt megtapasztaltam, így azt mondom, hogy császár... De nem vagyunk egyformák, sajnos elõre nem lehet tudni, ki melyiket hogyan éli meg... :)
nekem volt 3 sima és 2 császár, ha választani kell én a császárt választom, mert nem kellett vajudni, mert az borzasztó rossz .
javítok:hosszú vajúdás után...
Hû! Nem semmi! Mi miatt volt a 2 császárod? Azért nagyon sokszor kell vajúdni a császár elõtt is. :/
Kedves utolsó, hogy érted azt, hogy vajúdni kell a császárnál is? Arra gondolsz, hogy van aki sima szülésnek indul és a végén lesz császár? Nekem programozott császár lesz, és én nem készülök vajúdásra. Lehet nekem is lelkileg készülnöm kellene rá...? 31 hetes kismama
Én úgy tudom, két órás fájástevékenység kell császár elõtt is, persze, ha nincs gáz, és nem kell kapkodni. Az a két óra mindenkinek más, ne ijedj meg, hogy biztos végig fogod szenvedni. :) (Nekem pl. a derekam fájt csak végig.) Könnyû szülést kívánok!
Nem mindenhol kell vajúdni programozott császár elött.Nekem se kellett....
És akkor Nálad hogy zajlott? Idõpontra mentél, megkaptad az érzéstelenítõt és toltak is be a mûtõbe?
Bementem a megbeszélt idõpontra két infulziót kaptam, mikor a második is lement akkor toltak a mûtõbe és már kaptam is az érzéstelenítõt...
11.03-as vagyok. Köszönöm a válaszokat. Csütörtökön megyek az orvosomhoz és rá fogok kérdezni, hogy itt nálunk kell-e vajúdni vagy nem. Nekem ez meg sem fordult a fejemben. Én azt hittem, programozott császár, megvan az idõpont és elvégzik a mûtétet. Nagyon örülök, hogy felmerült ez a téma, így legalább ha kell, rákészülök.
Attól is függ, hogy miért van a programozott császár és hogy a kiírt idõpont elõtt beindul-e a szülés vagy sem.
11.03-as vagyok, kedves utolsó. A szemem állapota miatt lesz császár, -5 mindkettõ és nem ép a szemfenék állapota. Anyumtól örököltem sajnos, Õ is emiatt szült császárral anno. Elvileg június 20-ra vagyok kiírva utolsó mensi szerint, de a baba kb másfél-2 héttel kisebb a súlya alapján, mint lennie kellene. Tehát a június 20 lehet nem valós így.
14:13, bocsi kicsit megkésve , de válaszolok, nekem azért volt 2 császárom , mert ikreket vártam és a 41.héten nem indult be a szülés, utána meg már , ha az embernek volt egy császárja jobb , ha újra császározzák, pl:nálam is az volt, hogy a méhem nem bírt volna ki még egy sima szülést, de amúgy a császároknál az volt a jó, hogy nem kellett vajudnom..
Sziasztok! Én császáros voltam több orvosi indok miatt(1 gyerekem van), nekem is elmondták, hogy az milyen rossz, hogy az hogy fáj utána, hogy milyen fájdalmas, és hosszú a felépülés. Tudom, hogy nem vagyunk egyformák, és mindenki másképp éli meg, de én csak pozitívan tudok nyilatkozni. Vajúdtam 8 és fél órát elõtte, majd betoltak a mûtõbe megkaptam az érzéstelenítõt, ami annyira fájt, hogy azt hittem, még fertõtlenítik a területet. Kb. félóra alatt kész voltunk. Ami fájdalmas volt, de nem vészes az elsõ önálló felkelés az ágyból. Annyira nehezen épültem fel, hogy a 4. napon törökülésben szoptattam az ágyon. Az elsõ napon fájt csak a seb, utána az sem, kicsit lassabban tudtam felkelni az ágyról. Én a császárra szavazok!
Nekem 3 császárom volt, 2 vajúdás hosszú után, utolsó pedig programozott:) Semmi bajom nem volt, gyors gyógyulás, egészséges babák:)
en 2 gyereket szultem az elsot siman a masodikat csaszarral de en is azt mondom amit egy kedves valasziro irt ha elsot csaszarral szultem volna nem lenne most a fiam mert SOHA tobbet nem mennenk bele megegyszer a csaszarba!!
A kérdező hozzászólása: Le tudnád írni milyen a császármetszés?Téged altattak vagy csak érzéstelenítõt kaptál?Mennyi idõ alatt van meg az egész?
A kérdező hozzászólása: Sajnos asztmás vagyok, nem is kicsit.Ezért kérdezem.Nekem melyik lenne jobb?
Szia, nekem császár volt, érzéstelenítéssel. A szuri egyáltalán nem fájt. Mondjuk jól is csinálta za altatóorvos, mert a többi megdicsérte. Kb. 40 perc volt az egész. Nekem az volt a rossz, hogy olyan kényelmetlen volt a mûtõasztal, hogy a hátam teljesen beállt. sõt 4 hónappal a szülés után is fáj 2 bordám között. Egyébként közben egyáltalán nem éreztem semmit, csak azt, hogy néha ráncigáltak. Utána viszont nem volt kellemes. Nagyon fájt, még 10 óra múlva sem tudtam az oldalamra fordulni, és az elsõ talpra állás... De már szinte el is felejtettem az egészet!:-)
21.54-es vagyok. Bár nem engem kérdeztél, de nekem programozott császár lesz júniusban, a szemem miatt. Nekem a doki azt mondta, választhatok hogy altatás vagy érzéstelenítés. Bárkit kérdeztem, mindenki az érzéstelenítést javasolja, mondván: ott magadnál vagy, hallod a baba elsõ sírását. Altatásnál a baba is kaphat sajnos a szérumból és az nem tesz jót neki. Maga a mûtét az elejétõl a végéig kb 1 óra, varrással együtt, tehát jóval rövidebb mint egy sima szülés. Császár után viszont rosszabb a felépülés, és az elsõ felkelés a has vágása miatt fájdalmas, ezt mondják. De sokan a sima szülésnél is megkínlódják a gátmetszési sebet, tehát az sem leányálom. Programozott császár: megvan az idõpont, hogy menjél be a kórházba x napon. Aznap van néhány vizsgálat. Másnap reggel infúzió, be a mûtõbe, érzéstelenítés, s amikor ez hatott, kezdik. Elvileg nem érzel semmit, s közben beszéltetnek, hogy minden rendben van-e. Azt szokták érezni, amikor kiveszik a babát, mert azért az elég nagy súly. Baba ki, méhlepény ki, varrás. S ennyi. Császárt szeretnél? Miért? Félsz? Azt is maximálisan megértem. Csak kérdezem.
Érzéstelenítésem volt, abból annyit érzel hogy egy pici szúrás, ami egy helyi érzéstelenítõ, majd utána jön a spinális érzéstelenítés, de azt már nem érzed amikor beadják.Az egész kb 30-40perc volt, az elsõ 10-15 percben már meg is van a baba, utána már csak "össze raknak" :) Az egész alatt semmi fájdalmat nem éreztem, de az igen hogy matatnak bennem... Utána 6 órát kellett feküdnöm, közben sok folyadékot kell inni, hogy elkerüld a fejfájást.Na most a dolog legnehezebb része, az elsõ felkelés... :) Na az nagyon komoly!De utána már minden egyes felkelés egyre könnyebb.:) 1-2 nap múlva már török ülésben voltam... Persze eltart jó pár hétig, hónapig amíg teljesen elmúlik a fájdalom, de én úgy hogy egy nagyon alacsony fájdalom küszöbbel megáldott ember vagyok, azt mondom hogy simán ki lehet bírni, és inkább császár mint a sima szülés.:) 2.voltam
A kérdező hozzászólása: Igen én nagyon félek.Inkább szülnék simán, de azt mondták, hogy az asztmám miatt császározni fog kelleni, mert sajnos nagyon fulladós vagyok.És úgytudom, hogy asztmás kismamát nem altathatnak.Jobb lenne a sima egyébként szerintem.Nem tudom majd meglátjuk mi lesz.Köszi a válaszokat!
Lehet, hogy neked az asztmád miatt eleve progis császárt javasolt az orvos? Akkor jól érzem, hogy te szíved szerint természetes úton szülnél, és inkább a császártól félsz? Ha indokolt, akkor nincs mit tenni, készítsd fel magad lelkileg (gondolom, épp ezt csinálod most :o)). Én természetes úton szültem, de ha mondjuk legközelebb császározni kellene, akkor inkább az altatást választanám, mert én éppenséggel a tûtõl rettegek a gerincem mellé... és elég gyorsan kikapják a babát, hogy minél kevesebb altatót kapjon. Bár nagyon sajnálnám, ha nem látnám egybõl, mikor kiszedték, mert az nagyon jó érzés (nem tudom, ott mellre rakják-e, a nyílt has miatt gondolom, nem, de akkor is jó lehet látni). Könnyû szülést kívánok!
22.10-es vagyok. Ha mindenképp császár lesz, és be tudják adni, a PDA a legjobb szerintem. Nincs fejfájás, tudatodnál vagy, a babát is látod. Mellre nem rakják, de odahozzák, és lehet simizni, és ez is csodálatos dolog. A tûtõl féltem én is, de sokkal jobb volt, mint vártam. Személyes vélemény/tapasztalat, hogy szerintem az altatás már maga is sokat kivesz az emberbõl, nyûgösebb ébredés stb., márcsak ezért is jobb az érzéstelenítés. De a lényeg az, hogy mindketten egészségesen örüljetek a végén egymásnak.
Mi síma szüléssel indultunk és császár lett belõle, szóval majdnem mind a kettõrõl tudok írni. Volt minden, mire megszületett a kisfiam. Nem gáz a császár sem, én edát kaptam, így nem altattak. Gyorsan kiemelik a babát, nem kell aggódni. Az elsõ 2 nap fáj eléggé a császár helye, én mire a 4. nap hazajöttem, egész jól mozogtam. A szobatársammal jókat nevettünk magunkon, hogy mennyire hülyén tudtunk járni, meg ilyenek. A klinikán a majd 4 kg-os kisfiam cipeltem, semmi gond nem lett belõle. Tudod minden elmúlik egyszer, ezt a pár napot is túl lehet élni. Ne aggódj, minden rendben lesz! Szép, könnyû szülést!
Én az elsõt megszültem, szupergyors volt a szülésem, tényleg, már ott az ágyon utána azt mondtam, hogy jöhet a következõ. Azt hiszem, szerencsém van, anyu is könnyen szült, örököltem. A második babám programozott császár lett, szívesebben szültem volna, de nem lehetett. Érzéstelenítettek és totál bepánikoltam tõle, szedáltak is, mikor varrták össze a hasam. Hamar kiment belõlem az érzéstelenítõ (csak feltételezem, hogy a stresszelésem miatt), így a 10 órás fekvést én végigszenvedtem, de nem bántam, mert mozgott a lábam. Hát én ilyen hülye vagyok, parázok a bénulástól és ezt elõre ráadásul nem is tudtam. Így én inkább szülnék, mint császár.
Nincs olyan hogy jobb! Ha nincs komplikáció vagy annak veszélye, bármilyen belgyógyászati, szemészeti stb de akár pszichés (félelem a szüléstõl) , akkor a hüvelyi a jobb, ha te is úgy szeretnéd. Ha viszony felmerül az esélye, hogy te vagy a babád veszélyben vagytok vagy túl nagy az esély egy komplikációra, akkor a császár a jobb. Számodra az asztmád mellett szerintem a császár a jobb.
Nekem mindkettõ volt, és egyértelmûen a sima szülésre szavazok. Nekem nagyságrendekkel jobb volt, pedig a sima sem volt egyszerû szülés. A császár nagyon sokáig fáj utána (egy-két hét), napokig az ágyban felülés is irtózatosan nehezemre esett. Az elsõ felállásról nem is beszélve, amikor bizony könnybe lábadt a szemem. Szóval én egyértelmûen sima szülés párti vagyok.
Én is aszmás vagyok, de fel sem merült a orvosaimnak, hogy-e miatt császározzanak. 22órát vajúdtam mire meglett a kisfiam, könyörögtem, hogy császározzanak meg, de nem tették hiszen csak indokolt esetben vágnak, ha a baba vagy a mama veszélyben van.
Hála Istennek, hogy ez magukra valamit is adó intézményekben nem (kismama-)szavazás kérdése...

Sopronban melyik nőgyógyásznál tuti a faros szülés esetében a császármetszés?

kihez menjek aki programozottan megcsinálja a császárt és nem kell természetesen megszölnöm ababát?

Legjobb válasz: Hivatalosan császárt csak sürgõsségi esetben alkalmaznak,szóval ha minden rendben van,akkor sok pénzedbe fog kerülni,hogy valaki elvállalja,mert elvileg tiltva van.De miért akarod annyira a császárt,hány hetes vagy?Biztos,hogy faros lesz?

Hivatalosan császárt csak sürgõsségi esetben alkalmaznak, szóval ha minden rendben van, akkor sok pénzedbe fog kerülni, hogy valaki elvállalja, mert elvileg tiltva van.De miért akarod annyira a császárt, hány hetes vagy?Biztos, hogy faros lesz?
4.
Csodalkozom, h Magyaro-on nem akarjak vallalni... Ha minden kötel szakad, senkit nem talalsz, nem tudom, van-e meg ra idö osztrak tebekartyat kivaltani, es Oberpullendorf nem tavolsag Soprontol - itt csak csaszarral vallaljak, ez 100 %, a tebekartya költsegein kivül az orvosnak nem kell semmit fizetned.
Az elõzõ szülésed indított volt? Kaptál epidurált? Mennyi idõt hagytak a kitolásra?
Mondd el határozottan az orvosodnak, hogy félsz a hüvelyi úton történõ szüléstõl, fõleg akkor, ha faros a baba. Te nem "kényelmi" okokból félsz, hanem már van valós, rossz tapasztalatod. Mindenképpen beszélj vele errõl, és ne hagyd, hogy kitérõ választ adjon. Ha szükséges, vidd el a férjed is, hogy támogasson.
A kérdező hozzászólása: Ja igen, van a méheben középen egy amnionszalag. Egy másik orvs ezzel magyarázta, hogy valószínûleg ezért nem tud befordulni a baba. CSak azt nem értem, hogy akkor hogy is tudna megszületni?
A kérdező hozzászólása: Ha befordulna, természetesen megpróbálnám megszülni, viszont egy faros babát, ilyen elõzményekkel nem szívesen. A Nagy Bálinthoz járok, és nem mond semmi konkrétat, ami elég idegesítõ. Orvost meg nem tudom lehet e ilyenkor még váltani, fõleg hogy õ az osztályveetõ, nem hiszem hogy elvállalná bárki is, vagy nem tudom..
Azt hallottam, hogy a Karazma faros babát egyértelmûen császározott. Persze ahhoz az is kell, hogy tényleg faros legyen a végén. Ki a mostani dokid? Õt már kérdezted mire számíthatsz? Én csak terhesgondozásra jártam Sopronba és annak örültem legjobban, ha a Benedek Lóránt volt, mert õt még nem rontották el a soproni nagymenõ dokik, akiktõl még egyet sem lehet kérdezni, mert a betegre/kismamára ugye nem érnek rá, csak ha magánrendeléses... nem tudom, minek kapják a fizetésüket!!! A témára visszatérve, azt hiszem, a Benedeknél még nem lehet szülni, csak ha van mellette másik orvos. Viszont ha fejjel irányba fekszik, biztosan meg kell próbálnod megszülni. Ezt be kell vállalnunk a babánkért. Könnyû szülést! 38hetes soproni km.
2. szülesemnel, egy masik korhazban azt mondta egy orvos, h "ö vallalta volna normal szülessel a faros babat", es bar igaz, hogy nagyobb a rizikoja, megcsaszarozni barmikor lehet a normal szüles közben is. Mivel itt a szülöszoba mellett van a csaszarosoknak valo szülöszoba. A 2. babamnal igy is törtent (magzatburokrepedesnel meg nem volt faros fekvesü), hajnalban atszallitottak es villamgyorsan atvittek csaszarozni. 4.
Bar en par km-rel arrebb Oberpullend-ban szültem, ott meg nem volt olyan nögyogyasz, aki elvallalta volna normal szülessel a faros babat, igy idöpontot kaptam a csaszarra 3 hettel a szamitott születesi idöpont elött. Szerintem nem sokan vallaljak normal szülessel, az orvosi egyetemen tanultak ellenere, mert az orvosnak is biztonsagosabb, gyorsabb. (8-tol 16 oraig teszik a csaszart, de leginkabb delelöttre, es fel ora alatt megvan a szüles, tehat nem kell pl ejszaka, komplikaciok eseten esetleg orakig foglalkozni veled, kevesebb felelösseg.) Biztosan talalsz olyant, aki elvallalja, inkabb örülnek is neki.
Itt náéunk nem engednek faros babát term, úton szülni. De eddig még nem beszéltél errõl a dokival? Nekem már 28 hetes mondta, hogy így fog maradni készüljek a császárra.
A kérdező hozzászólása: 34 hetes vagyok. Második babám lesz, az elsõt 2820 grammal szültem hüvelyi úton. Kitolási szakban elmúltak a fájásaim, úgy nyomták ki belõlem a gyereket, aki nem sírt fel. Szóval egy ilyen kicsi babát sem tudtam volna megszülni, ezért nagyon félek a faros babától, fõleg attól hogy elakad, oxigénhiányos lesz, stb.
A barátnõm faros babát természetesen szülte, nem volt nagy baba 2900 gramm. A dokija tolta volna a mûtõbe, de az ügyeletet vezetõ fõorvos nem engedte, 4 ujjnyira nyitva volt. Simán megszült, de speciális ágy és persze felkészültség kell hozzá. Szintén faros babával a másik barátnõmnél megindult a szülés, a dokija hagyta vajúdni, oxit is kapott, éjjel 1kor folyt el a víz, másnap 1után császározták, de császárra is készültek.
Mindkét gyerekemet természetes úton szültem, a másodikat most lesz 2, 5 hete. 4100g volt, mindenki mondta jobban járnék, ha megcsászároznának, mert nagy a baba. Végül a magzatvíz elfolyásától számítva 5, 5 órán belül megszületett a pici, nyílván iszonyatos fájdalmak közepette. Pár órát velünk volt, aztán elvitték a csecsemõsök én meg befeküdtem kicsit pihenni a kórterembe. A lányomért 4 órával késõbb már magam indultam, lassan, de biztosan. Másnap kaptam 2 császáros szobatársat, akik a szülés után 6 óráig még csak a fejüket sem mozgathatták nagyon. Nyomkodták a hasukat ezután kb óránként, hogy ürüljön a vér a méhükbõl és elkezdjen összehúzódni, szenvedtek még akkor is a fájdalomtól. Rá következõ nap tudták érdemben megfogni a babájukat és foglalkozni is vele. Az én gátsebemmel semmi gond nem volt, a rosszabbik dolog nálam egy aranyér volt, az sokkal jobban fájt. Õk hetekig érezni fogják a hegüket. Ott a kórteremben ezerszer jobban örültem neki, hogy sikerült simán megszülnöm a kislányom, mintha császár lett volna. Szóval szerintem egyértelmûen a császár a rosszabb, de sajnos nem lehet válogatni, ha indokolt, akkor bizony kell a császár.
Bár tudnék válaszolni a kérdésedre, de sajnos csak a császárról tudok nyilatkozni. Nekem szerencsém van, mert azok közé tartozom, akiket nem viselt meg különösebben. Haza már úgy mentem, hogy nem fájt semmim és otthon simán lépcsõztem. Néha éreztem, hogy húzódik a sebem, de tudtam, hogy ez jó és örültem neki, hogy húzódik össze, gyógyul. A mûtét után pár nappal varratszedés volt, amitõl iszonyatosan féltem, de tényleg semmi volt. Még kérdeztem is a dokit, hogy ennyi? Remélem, ha pár év múlva újra feltesz valaki ilyen kérdést már egyértelmû választ tudok adni tapasztalatból.
11-es! Már bocs, de Te elég piponya lehetsz. Minden nõ szenved a kisbabáért és nagyon fáj meg minden de túléli. Nem kell itt túlozni. Te mit gondoltál? Tök jó lesz? Na és az meg hatalmas pofátlanság, hogy tapasztalat nélkül, tudatlanul nyilatkozol a császárról. Kicsit nézz utána dolgoknak mielõtt írsz valamit is. És ne ijesztgesd már itt az olyan olvasókat, akik szülés elõtt állnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm !
Csak hüvelyim volt 2x. 2 éve az elsõnél a 6 hét gyermekágyat kitöltöttem, hetekig fájt a seb, alig bírtam ülni, mozogni. Másodikat 1 hete szültem, már a hazajövet napján felmostam, rendet raktam, 1 héttel a szülés után kutyabajom, a vérzés van már csak, mozogni ugyanúgy tudok, mint elõtte. Szóval még ugyanolyan szülési módnál is változó, hogy melyik a könnyebb. Maga a szülés is változó, hogy mennyire fájdalmas, nekem egyiknél sem volt idõ EDA-ra, fájdalomcsillapítás nélkül szültem mindkétszer, ki lehet bírni. :-)
Szia!!Nekem csak császáros élményem van, abból viszont kettõ.Az elsõ lányomál az elsõ felkelés, és az utána következõ 2-3 nap volt eléggé fájdalmas, felkelni az ágyból, meg egyenes derékkal közlekedni kész mûvészet volt, de mire mentünk haza a kórházból, egésze jól ment amozgás.A hegem szépen gyógyult, varratszedés után nem is volt vele semmi gond.Viszont a mûtét alett szinte mindent éreztem, nem sikerült másodki szúrásra sem valami jól az érzéstelenítés, csak zsiborgott a lábam, de végig éreztem.Nekem megváltás volt az a pillanat, amikor megszületett a lányom, és utána elkábítottak(addig nem akartak, azért, hogy a pici ne aludjon be tõle).A második császár alatt minden rendben ment, nem éreztem semi fájdalmat, viszont az utána következõ napok kínkeservesek voltak, nekem sokkal jobban fájt a hegem, mint az elsõnél.Nem bírtam az áhyban megfodrulni, nem tudtam fekve oldalt feküdni, és úgy szoptatni, csak ülve ment, de keserves volt minden leülés-felállás.A császár hege is nehezebben gyógyult.Mára túl vagyok rajta, most 6 hónapos a kicsi lányom, de még fájdalmas aza emlék...Egyébként szülésznõként dolgoztam, és én úgy látta, tapasztaltam, hogy a spontán szülésbõl könnyebb a regenerálódás, hamarabb gyógyul a gát sebe, ami persze nem azt jelenti, hogy az kevésbé tud fájni.De a császár még is egy nagy hasi mûtét, elég nagy kockázattal.Én nagyon szerettem volna spontán szülni, fõleg az elsõ császárom után, de sajnos másodszorra is óriásbébim lett, így esélyem sem volt rá....Üdv.2 kislány anyukája
Én császáros voltam.A császár annyival rosszabb hogy utána egy pár hétig alig bírsz mozogni, menni, wc-re leülni, lehajolni én a tüsszentést is elfelejtettem egy idõre.Persze a császárnál is vannak kivételek, mert van olyan is aki már másnap szinte fut.A császáros utána szenved aki meg hüvelyi úton szül az meg a szülés alatt.Persze biztos utána is vannak fájdalmai.De a császár egy komoly hasi mûtét.
Az elsõ két szülésem hüvelyi úton volt a harmadik császár. A hüvelyi szülés csak a szülés idejéig fájt a gátseb pár napig. A császár után hetekig alig tudtam valamit csinálni, iszonyatos fájdalmaim voltak, pedig nem vagyok az az elhagyom magam típus. A hagyományos szüléseknél a végén azt mondtam jöhet a következõ baba, a császár után azt mondtam soha többet... A császár ugyan szinte megváltás volt a szülés alatt, mert sajnos csak a kitolási szak elõtt derült ki, hogy nem tud megszületni a baba.(37 cm volt a fejkörfogata és fejtetõ tartásban helyezkedett) Akkor megkönnyebbülésnek éreztem a császárt de utána...
Mindkét módját próbáltam a szülésnek. Szerencsésnek mondhatom magam, mert egyik mód sem viselt meg különösebben, gátseb is hamar gyógyult, nem fájt és a császár után is könnyen mozogtam, hamar és szépen gyógyult. Szerintem szerencsés vagyok, vagy genetika a sebgyógyulás nem tudom.
2 hónapja császároztak, elsõ babával. A vajúdás alatt sem volt fájdalmam, nem tágultam semmit az oxitocinra, érezni sem éreztem sok mindent. A császár után 2 órával már szopizott a mellemen a kisfiam és utána 2 óránként hozták. Éjjel kaptam egy halom fájdalom csillapítót, így elviselhetõ volt, reggel fájt a fejem, mert mozgattam, de gyógyszerrel kiállt és 3 nap volt csak így. 1 nap kellett meggondolnom a mozdulatokat, de kitapasztaltam, mi hogy megy és este már szaladtam. Egyedül voltam a szobában és tökéletesen elláttam magunkat. Én a császárt választanám megint. Ja és váladékom alig volt, 1 hét után elég volt a tisztasági betét, otthon már mindent tudtam csinálni.
Én is császáros voltma, akkor ezek szerint a szerencsésebb, akinek másnap már nem volt különösebb problémája, egyedül az ágyból való kikelés volt kicsit nehezebb, de jó technikával az is megy :) Maga a mûtét egyáltalán nem fájdalmas, nekem utána sem fájt a seb. Mivel nem vittem magammal wc-fertõtlenítõ kendõt, így a mûtét után is csak guggoltam a wc fölött, de az sem okozott megerõltetést. nekem pozitív a véleményem a császárról.
Amit a kórházban láttam, hogy a császárosok tök jól mozogtak, én meg úgy jártam mint egy pingvin egész a varratszedésig. Ennek ellenére nagyon örülök hogy megúsztam a császárt.
12-esnek: volt 4 sima szülésem, utána egy császár, és amit te írsz, akkor értettem meg, amikor a szobatársam elkezdett vajúdni. És tényleg olyan érzést váltott ki belõlem, hogy de jó neki, vajúdik, megszül, ott lesz a babája, és nem fog kínlódni mûtéti sebbel. Addig soha nem jutott ez eszembe, csak amikor a vajúdó kismamát láttam. Amíg nem éltem át, addig én se értettem, pedig olvastam elõtte egy pár történetet, ahol a császármetszést nem igazi szülésként élték meg. Bár szerintem ezt csak azok tudják, akik szültek simán is, azért aki csak császáros volt, az nem érez ilyet.
3-án császároztak, méhlepény elkezdett leválni, elõtte volt 4 sima szülésem, a 4. baba 4300 gramm, 36 cm fejkörfogat. Sima szülést akármennyit, császárt egyet se! Nekem most életmentõ volt, de nagyon sokkolt, hogy mûtenek, 3. napra elég jól voltam, de amihez egyszer hozzányúlnak, az már nem lesz eredeti! Még ha jól begyógyul, akkor se lesz olyan, mintha nem mûtettek volna. Nem vagyok úgy szétesve, mint rendes szülések után, bár én az elsõ és a 4. után 6 hetesen voltam csontkovácsnál, na, az nagyon rendbe tette a hátam, de ahogy írtam, a mûtét után már nem lesz semmi eredeti.
Egyértelmûen a császár a rosszabb. Igaz, Nekem mindkét szülésem hüvelyi úton történt, de amiket leírtak elõttem az választ ad mindenre. A második szülésem egy álom volt (az elsõ se volt rossz). Kora hajnalban indultak a fájások otthon, még fel sem kelt a nap, mi már babáztunk. Párom úgy fogalmaz, hogy szülésznõ segített, Babu potty... Na egy ilyet össze sem lehet hasonlítani a császárral. Mivel nagyon gyorsan történt minden (3 óra alatt elsõ fájásoktól kezdve), így minden kimaradt. Se eda, se oxi, se gátmetszés, se varrás. Aznap már mindent csináltam, fájdalmam szinte nulla volt. Pedig csak 5 hete történt, úgyhogy nem a felejtés beszél belõlem. Egy barátnõm azt kérte, császározzák meg. Szülés után pár héttel találkoztunk, azt mondta, soha többet nem kérne ilyet, hiszen ugyanúgy átélte a fájdalmat, ahogy pl én is, csak Õ több napon át az injekciók miatt, amíg Nekem pár óra alatt lezajlott minden. A császárról sokan, mint pl ennél a kérdésnél is, úgy alkotnak véleményt, hogy fogalmuk sincs milyen is valójában. Az ilyenek embereknek javasolnék némi utána járást, mielõtt nyilatkoznak. :)
11-esnek Ezzen lovagoltok, hogy a császáros nem vajúdik (oda írtad jó esetben).De a császárok többsége vajúdás közben bekövetkezett komplikáció miatt történik, nem pedig mind programozott mint gondoljátok.Én elhiszem hogy a gátmetszés is fáj meg tudom, hogy varrják, de egy 10-20 cm-es vágáshoz képest a gátmetszés semmi. Az ilyen embereknek nem kívánok nagyon rosszat, csak annyit, hogy vajúdjon egy pár óra hosszát, legyenek tolófájásai is, oxitocinnal meg minden finomsággal és mielõtt meglenne a baba császározzák meg. Ok fáj a hasa annak is aki simán szült, DE nekik nincs vágás a hasukon!Azt tudtad e hogy császár után a kismamák még pár napig oxitocin injekciót kapnak, próbáld ki milyen kellemes amikor beadják.Sok helyen trombózis ellen is kapnak a császárosok injekciót, sõt maguknak kell beadni még otthon.Sima szülésnél ilyen NINCS! Bocsi, hogy itt kiborultam, de kinyílik a bicska a zsebemben amikor a császárt jobbnak találják, mert csak "kikapják" a babát és kész, meg nem fáj, nem szenved meg érte stb.
8 óra vajúdás ebbõl 4 óra tolófájások után megcsászároztak.A fájások elviselhetõk voltak, 3 perceseknél még sétáltam.A tolók rettenetesek, de ha minden jól alakul akkor pikk-pakk megvan a babám és gátmetszés (nem tudom milyen biztos rossz), így van egy 15 cm-is vágás a hasamon, kb 2 hónap volt míg felépültem teljesen és a mai napig (9 hónapja történt) fájdogál, viazket, érzékeny stb.A hüvelyi szülés után hamarabb gyógyulnak a dolgok még ha repedt is nagyon.Azt tartsátok szem elõtt hogy a CSÁSZÁR EGY KOMOLY HASI MÛTÉT!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat :)
13-as vagyok. Az elõttem szólónak igaza van. a fájdalom borzalmas. Én is sokat olvastam. A jóslóknál azt hittem, hogy ennél rosszabb már nem lehet. Akkor azt hittem, már szülök. Aztán amikor jöttek a fájások eszembe jutott, hogy inkább maradjon benn csak ne fájjon :) Szerencsére nekem hamar lezajlott és nem bántam meg, hogy nem ugrottam ki az ablakon :) arra kell gondolni, hogy akkor jó, ha fáj...
Én hüvelyi úton szültem, lassan 6hete. A sebem még mindig érzem, kb a 4.hétig rendesen fájt is. Ja amúgy felszívódó belsõ varrataim vannak. Nagyjából eddig az idõpontig véreztem, azóta sárgás folyásom van. Én már az elejétõl kezdve mostam, fõztem, takarítottam, 2hét után újra dolgoztam a mellékállásomban, ahova autóval jártam be. Ha a gátseb nem lett volna fájdalmas, akkor semmi baj nem lett volna. És azért a szülés nagyon fájdalmas, de hatalmas élmény... Nem biztos, hogy vállalnék még egy babát, de azt, hogy normálisan szültem sosem bánnám meg. Csodálatos volt...
1.vagyok Nem minden császáros depressziós!!!!Én sem voltam az.Csak sajnos egyesek úgy fogják fel hogy a császár nem igazi szülés.Ami egy nagy hülyeség!Én már megtapasztaltam itt ezen az oldalon mindig az olyan mondja hogy a császár nem igazi szülés akinek fogalma sincs róla hogy az milyen.Persze vannak olyan nõk is akik azért vannak maguk alatt mert nem tudták simán megszülni a babájukat.Pedig tök mindegy hogy milyen módon születik egy baba, a lényeg hogy egészséges legyen!
Én természetes módon szültem, de mindent megadtam volna a császármetszésért...a vajúdás volt életem legborzalmasabb élménye, az, hogy a falat kapartam a fájdalomtól, nem kifejezés...maga a szülés már egyáltalán nem fájt. Viszont utána, még 4 héttel szülés után is hashajtózni kellett, mert fájt volna keményet kakilni, még a csiklóm is fájt ülésnél, terpeszbe jártam hetekig, ömlött a vér belõlem, próbáltam elkerülni a tüsszentést, hát szóval rettenet. Én vajúdásnál ordítottam, kezem lábam remegett a fájdalomtól, a szemeim úgy bevéreztek, hogy fehér része nem volt a szemgolyómnak, na ilyet császáros nem él át...a császáros jó esetben nem vajúdik, nem varrják össze a gátsebet/repedéseket, fáj a hasa, a normál módon szülõknél is fáj a has utána. Jó esetben nem kell végigélnie azt a megalázó, kiszolgáltatott helyzetet sem, mint a normál módon szülõknek. Viszont utána, aki szült, szenvedett, az elégedett és büszke magára, a császárosok meg depressziósak. Persze ez az én véleményem, és tapasztalatom, de õszintén mondom neked, hogy szülés elõtt bármennyi fórumot olvasgattam és bármennyi embert megkérdeztem, közel sem tudtam elképzelni, hogy mennyire durva lesz...
Szerintem teljesen mindegy, hogy milyen módon jön a baba a világra....már megint kezd elmenni a dolog a császáros szülés nem is szülés...pfff Korábbi válaszoló vagyok, császárral szültem 2, 5 hónapja, és így utólag, nem is szeretném tudni, milyen a hüvelyi úton történõ szülés. Nekünk így tökéletes volt, a kapcsolatunk is az és depis sem vagyok.
Szent Imre
Kútvölgyi Maternity Magánklikán!
Szolnokon a Hetényi Géza, de szerintem ez orvos függõ is

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!