Találatok a következő kifejezésre: Szülés csaszar utan mennyi idővel (14 db)

Császár után mennyi idővel szültetek (akár császár, akár sima szülés és kérlek okot is írjatok- fájásgyengeség, nem tágultatok- baba nem ékelődött be- köldökzsinór)? (3 éven belüli válaszokra lennék kíváncsi)

Azért érdekelne, mert 1. babám simán született, kitágultam, minden ok volt. A 2.nál a köldökzsinór többször a nyakán és testén volt, mindig visszarántotta, 3 ujjnyinál tartottunk, mikor császár mellett döntött az orvos. Most orvost váltanék -etikai okokból- és szeretnék tájékozódni, ki mennyit várt a következ? babával.

Legjobb válasz: Az elsõ császár volt téraránytalanság miatt. Utána én is dokit váltottam, a lányom után 2,5 évvel született a fiam szintén császárral, nagyon vékony heg miatt a kiírt nap elõtt 2 nappal. Itt a doki nem látta indokoltnak a téraránytalanságot, természetesre készültünk, de a heg közbe szólt. Végül úgy tûnik nagy szerencsénkre, mert a fiam hatalmas volt, azt mondta a doki, tuti császár lett volna így is-úgyis. Nekem egyébként azt mondta mindkét doki, hogy a két szülés között teljen el legalább 2 év.

Az elsõ császár volt téraránytalanság miatt. Utána én is dokit váltottam, a lányom után 2, 5 évvel született a fiam szintén császárral, nagyon vékony heg miatt a kiírt nap elõtt 2 nappal. Itt a doki nem látta indokoltnak a téraránytalanságot, természetesre készültünk, de a heg közbe szólt. Végül úgy tûnik nagy szerencsénkre, mert a fiam hatalmas volt, azt mondta a doki, tuti császár lett volna így is-úgyis. Nekem egyébként azt mondta mindkét doki, hogy a két szülés között teljen el legalább 2 év.
faros baba miatt szültem császárral, de nem is tágultam. 23 hónap lesz a korkülönbség, a dokim kötelezõen császározni fog ismét, nem akar term. szülést. Mit ne mondjak, én sem... 1 gyerekes, 31 hetes km
utolsó vagyok. Nem volt annyira jó a császár, de: - tudod, mi vár rád, fel tudsz rá készülni lelkileg, testileg - ha már van a hasadon egy vágás, nem fognak alul is összekaszabolni meg összestoppolni, elég, ha 1 helyen vagy tönkretéve - alapból nem vagyok egy mártírtípus, nekem a szülés nem életem legnagyobb élménye, csak egy köztes állomás a terhesség és a gyermek között. Minek siessek meglátni a babámat, utána egy életen át gyönyörködhetek benne - sokkal több rosszat hallottam a term. szülésrõl, mint a császárról. Eszemben sincs a császár mellett lobbizni, de nekem ezek az észérveim és ezekkel tökéletesen ki vagyok békülve. 1 gyerekes, 31 heteskm
Én az elsõ babámat császárral szültem, mert nem tágultam. Rá 2 évre és 1 hónapra szültem meg a második gyermekem - természetesen. Bár fel volt a doki készülve rá, hogy lehet császár lesz, hála az Úrnak sikerült megszülnöm... Életem legnagyobb élménye!!! Össze sem lehet hasonlítani a 2 szülést. Bár amikor a császárt csinálták, csak helyileg voltam érzéstelenítve, így rögtön láttam és hallottam a babám, mégis leírhatatlan a különbség. Viszont nagyon jó nõvérkéket fogtam ki, mindent elmagyaráztak mi miért van, hogy mikor mit kell majd csinálni, nyugtatgattak, simogattak, pedig akkor láttam õket életemben elõször... Szóval szerintem ez is közrejátszott, hogy egy hatalmas élményként éljem meg a szülést. (Bár nagyon soká voltak fájásaim, mivel ugye ez elsõ szülésnek számított).
A császárnál minimum az 1 év és utána. Mivel gond lehet a varratoknál. Nekem több év volt a kettõ között és mégis az egyik ok, amiért császároztak másodjára is, az a fenyegetõ hegszétválás volt. Emellett a baba már nagyon rosszul érezte magát, ez jól látszódott az nst vizsgálaton, a szíve nagyon szaporán vert, valamint, a magzatvíz már igencsak koszos volt, amit persze csak Mûtét közben vettek észre, mivel magzatvíz mintavételt csak túlhordás esetén csinálnak, én meg a 38.héten voltam. Na, meg még fenyegetõ méhlepényleválás is volt. Hát, kb ennyi. Elég nagy az esély, hogy ha az elõzõ császár volt, a következõ is az lezs. Nem azt mondom, hogy lehetetlen, de kockázatos.
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, ne ijedj meg!! éppen elõtted írta a hozzászóló, hogy õ sem tágult, másodjára pedig simán sikerült szülnie :) . Ne aggódj, nem ezért tettem fel a kérdést :) . Ennyire nehéz volt neked is a császár? Sok sikert a "babaproject"hez :)
Ezeket olvasva egy picit megrémültem. Én pontosan 13 hónapja szültem császárral. Túl nagy volt a baba, és nem tágultam. Mi ettõl a hónaptól már próbálkozunk a tesóval. Remélem nem lesz semmi baja a sebemnek. :(
Az elsõ császár után pontosan 2 évre születem megint császárral. Min 1 év után eshetsz teherbe az ajánlások szerint.
Elsõ vagyok. Nem jó, egyáltalán! Sõt, én szerettem volna természetesen. De a leírtak miatt nem lehetett. Tudod, a dokik is úgy vannak inkább, hogy nem kockáztatnak. Sokkal nagyobb a veszélye egy hegszétválásnak császár után természetesen. Nekem nagyon fájt. ugyan nem tudom még azt se, hogy milyen az igazi fájás, mert 60 fölé nem ment, de amit utána éltem/ élek át, az szörnyû. Most, alig 3 hete szültem császárral és bizony még mindig vannak problémáim miatta. Szétvált a hegem, így most újra kellett kötözni és újra csak ímmel-ámmal csinálok mindent. Nembeszélve a mûtétet követõ 1 hétrõl, az maga a pokol. A hüvelyi úton szültek ott "szaladgáltak" a szobában én meg felállni se tudtam rendesen.
A kérdező hozzászólása: én ezt nem értem.. miért nem akar a dokid és te sem term.szülést? és a többiek, akik fentebb írtak? ennyire "jó" volt a császár?
Kisfiam 42. hétre született császárral. Akár mit csináltak, nem voltak fájásaim, nem tágultam. Kislányom rá 2, 5 évre szintén így született. Mivel a fiam után volt egy méhmûtétem, amikor a hasamat ugyanott, a méhemet viszont keresztben vágták-varrták, mint szüléskor, így csak a császár jöhetett szóba. Az elsõ császár után 1, 5 évvel volt a mûtét, majd rá 13 hónapra született a kislányom.
Nagymamam 2 evvel az orias csaszaros baba utan termeszetesen szult gond nelkul.

Kismamák, akik Rubint Réka DVD-kre tornáztak szülés után! Természetes/császár után mennyi idővel kezdtetek újra tornázni? (Leginkább felüléseket végezni? )

Az én kedvenc DVD-m az Alakreform 2010-es 90 perces változata, ahol egy nagy teremben 200-an tornáznak együtt. Ezen ívül érdekelne, hogy felülésezni ki mikor kezdett, mikortól szabad :) Puszi Nektek!

Legjobb válasz: Én 3 hónappal császár után kezdtem felülésezni. Sajnos az alakreformot lehetetlen gyerek mellett végigcsinálni, hiszen nagyon ritkán alszik egyhuzamban 90 percet. Úgy meg semmi értelme ha folyton be kell szaladgálnom a gyerekhez.

Én 3 hónappal császár után kezdtem felülésezni. Sajnos az alakreformot lehetetlen gyerek mellett végigcsinálni, hiszen nagyon ritkán alszik egyhuzamban 90 percet. Úgy meg semmi értelme ha folyton be kell szaladgálnom a gyerekhez.

Szülés ( nem csaszar) utan mennyi idővel lehet elkezen tornazni es uszni jarni?

Legjobb válasz: Szia! Az úszással tutira ki kell várnod a hat hetet!! Annyi idõ míg helyreáll bent minden, akkor is, ha nem vérzel már, vagy csak enyhén rózsaszínesen folydogálsz!! A tornát nem tudom. Boldog babázást! :o)

Szia! Az úszással tutira ki kell várnod a hat hetet!! Annyi idõ míg helyreáll bent minden, akkor is, ha nem vérzel már, vagy csak enyhén rózsaszínesen folydogálsz!! A tornát nem tudom. Boldog babázást! :o)
nekem szülés utáni napon már javasoltak nagyon enyhe tornát, amit fokozatosan erõsítettünk be, talán ennek is köze van ahoz, hogy szülés után 3 nappal márúgy éreztem magam mint 1 éve :) úszni csak a 6 hetes kontroll után, ha a doki is áldását adja rá! ezt nagyon fontos betartani, komolyan!
A babád hathetes kora elõtt szerintem se ússz, na meg nem tudom, hogy ez a tejre milyen hatással van (én nem tudtam szoptatni), de szerintem a hideg víz biztos nem jó neki. Én akkor kezdtem el úszni, amikor már 3 hónapos lett a fiam, ennyi idõ kellett nekem ahhoz, hogy úgy összeszokjunk, hogy még az úszást is be tudjam illeszteni a napirendembe. Tornázni szerintem lehet, amikor már úgy érzed, hogy elég erõs vagy hozzá, persze mindent csak fokozatosan. Te érzed, mennyit bírsz.

Császár után mennyi időnek kell legalább eltelnie, hogy a 2 babánál megpróbálhassam a hüvelyi szülést?

Olvastam már másfél évet, de 3-at is...

Legjobb válasz: nekem a dokim 1 év várakozást javasolt,de szerintem ez orvos és páciens függõ

nekem a dokim 1 év várakozást javasolt, de szerintem ez orvos és páciens függõ
Én két év múltán szülhettem volna hüvelyi úton, ha a kislányom az utsó héten nem fordul be farfekvésbe. :(
Nõvéremnek 16 hónap volt Németországban. azt mondta h náluk nem is említették h császár lesz az elõzõ miatt, ment a sima szülés.
Nálunk 3 év után állnak szóba egyáltalán ezzel kapcsolatba császár után. Annyit érdemes is, hogy a szövetek visszahúzódjanak, és a hegek elég erõsek legyenek a spontán szülés menetéhez. De 3 év után is csak 8%-nak jön össze :-(
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy mennyi idõnek kell eltelnie a 2 szülés között! 2 év akkor elég, ugye?
Barátnõm elsõ babája császáros volt, a második sima, 14 hónap telt el a 2 szülés közt.

Aki csaszarral szult, mennyi ido utan lehet kovetkezo babat vallalni? Van vmi ido aminek el kell tellnie, hogy a hegek rendesen osszeforrjanak vagy nincs? Van eselyem, h a masodik normal szules lesz?

Legjobb válasz: Szia! Nekem azt mondta a doki, hogy minimum fél évet várni kell magával a terhességgel, mert nincs eléggé felkészülve a méhem rá. Utána végülis ha összejön, akkor a császár után akár 1-másfél évvel már lehet új császár. De ezt az én dokim mondta....lehet, hogy mindenkinél más, függhet akár alkattól is. Nekem most 2 éves múlt a kislányom, és most próbálkozunk kistesóval. A dokim szerint elvileg ha összejön, és befordul rendesen, akkor szülhetek már rendesen is.

Szia! Nekem azt mondta a doki, hogy minimum fél évet várni kell magával a terhességgel, mert nincs eléggé felkészülve a méhem rá. Utána végülis ha összejön, akkor a császár után akár 1-másfél évvel már lehet új császár. De ezt az én dokim mondta....lehet, hogy mindenkinél más, függhet akár alkattól is. Nekem most 2 éves múlt a kislányom, és most próbálkozunk kistesóval. A dokim szerint elvileg ha összejön, és befordul rendesen, akkor szülhetek már rendesen is.
Szia!Nekem 14hónapos lesz a kisfiam és én 18hetes terhes vagyok.Azt mondta az orvosom minden teljesen rendben van és nagy eséllyel indulok a következõ császár elé.
A kérdező hozzászólása: Hogy erted, h nagy esellyel. Ezek szerint, ha minden rendben van akkor is inkabb csaszar lesz mint normal szules? Miert? Ez mitol fugg? Koszi.
Nekem azt mondta a doki, hogy min 2 évet várjak a következõ terhességgel, akkor van minimális esélyem a természetesre. De én is jó eséllyel indulok császárra a következõvel. Azért mert az elsõ is nagy baba volt, a doki szerint a következõ sem lesz kisebb és a szülés alatt nem biztos, hogy kibirja a hasfal az erõs terhelést.
Barátnõmnek 2 éves volt a lánya amikor megszületett a tesó természetes úton, holott az elsõ császárral lett meg.Becsúszott baba volt a doki szerint is császárral lett volna a 2. is, de végülis nem-A hüvelyi szülés után is úgytudom 1 évet javasolnak az orvosok, hogy a méhed meg belül minden helyre álljon, a császárral kicsit több.
Nekem mazt mondta az orvos, hogy minimum két év legyen a két szülés között. De ha elõbb érkezik a kistesó, akkor sincs nagy gáz, csak szinte tuti biztos a 2. császár. (habár szerinte nekem 95% az esélyem a következõ császárra, teljesen mindegy mikor leszek terhes)
2.vagyok.Szerintem azért mondta, mert a kisfiamnál sem indult be a szülés semmire sem /oxitocin, prepidil/semmi nem használt nem voltak fájásaim és nem tágultam semmit.

Szülés után mennyi idővel lehet elmenni szoliba? Ha pl. császárral vagy simán szültem. És nem lesz tőle csunya a bőröm ha már pl. kéthéttel a szülés után elmegyek (ha lehet)?

Legjobb válasz: szia én is mentem-de a köldökömet letakartam-ahol megnyúlt a bõr picit.bár most már jön a jó idõ....én a terhesség alatt,ha nagyon sápadt voltam-arcszolit használtam.de inkább napozz-d vitaminnal tölt fel üdv

szia én is mentem-de a köldökömet letakartam-ahol megnyúlt a bõr picit.bár most már jön a jó idõ....én a terhesség alatt, ha nagyon sápadt voltam-arcszolit használtam.de inkább napozz-d vitaminnal tölt fel üdv

Van itt olyan aki császár után simán szült? Melyik volt a "jobb"? Mennyi idő telt el a két szülés között?

Minden érdekelne. Mitől függ, hogy a második mehet e simán? A sebbel nem volt gond? Mekkora volt az első és mekkora a második baba? Az elsőt miért kellet császárral a világra segíteni? Annyira bízom benne, hogy másodszorra megtapasztalhatom milyen a hüvelyi szülés. Ha nem hát akkor is simán vállalok még babát/babákat, de azért erre nagyon vágyom. :-)))

Legjobb válasz: 2 év 3 hó van köztük, a császáros nekem könnyebb volt, gyorsabban felépültem. Bennem fel sem merült, hogy a 2. ne mehetne simán, persze az orvosok már elkönyvelték, hogy úgyis császár lesz. Ehhez képest 4 óra alatt megvolt. Az elsõt túlhordtam, indított szülés volt, 9 óra alatt nem tágultam semmit. A sebbel semmi gond nem volt. Sztem az egész "agyban" dõl el. Az elsõ terhességnél nagyon szorongó, görcsös voltam. Nehezen is jött össze. A második "becsúszott" és minden sokkal frappánsabban zajlott a szülésnél is. Én úgy éreztem, hogy ez egy beavatás a nõ életében és szeretném én is megtapasztalni úgy, ahogy a nõk átélik ezer évek óta. Hát sikerült, mert olyan gyorsan született meg a kisebbik fiam, hogy se beöntésre, se fájdalomcsillapításra nem volt idõ. Sok sikert neked, igen, lehetséges!

2 év 3 hó van köztük, a császáros nekem könnyebb volt, gyorsabban felépültem. Bennem fel sem merült, hogy a 2. ne mehetne simán, persze az orvosok már elkönyvelték, hogy úgyis császár lesz. Ehhez képest 4 óra alatt megvolt. Az elsõt túlhordtam, indított szülés volt, 9 óra alatt nem tágultam semmit. A sebbel semmi gond nem volt. Sztem az egész "agyban" dõl el. Az elsõ terhességnél nagyon szorongó, görcsös voltam. Nehezen is jött össze. A második "becsúszott" és minden sokkal frappánsabban zajlott a szülésnél is. Én úgy éreztem, hogy ez egy beavatás a nõ életében és szeretném én is megtapasztalni úgy, ahogy a nõk átélik ezer évek óta. Hát sikerült, mert olyan gyorsan született meg a kisebbik fiam, hogy se beöntésre, se fájdalomcsillapításra nem volt idõ. Sok sikert neked, igen, lehetséges!
Elnézést hogy offolok de kíváncsi vagyok hogy lehetne kibújni a császár alól nekem is azt tervezi az orvosom.:(Kedves második mi alapján akartak császározni csak azért mert az elõzõ is az volt?
Nekem SOS császár volt az elsõ, 37. hétre született a fiam, elõtte 4 napig voltam bent a kórházban. Utóbb kiderült, hogy nem feltétlenül kellett volna császározni...Ennyit az orvostudományról. Most vagyok 37 hetes kismama, más az orvosom, más kórház, volt egy vetélésem az elsõ császár után. A mostani orvosom nem vállalja be a hüvelyi szülést, így biztos császár lesz belõle. De azért kíváncsi vagyok/lennék, hogy miért zárkóznak ennyire el a lehetõségtõl a dokik.
Szia, nekem elsõ SOS császár volt, rá 3 évre simán és most 12 év után újra sima szülés lesz, remélhetõleg:) )) Sima szülés nekem jobban bejött mint a császáros.Hamarabb fel is gyógyul az ember belõle.Császárral tovább lábadozik az ember
Második vagyok, a kérdésedre válaszul: a terhestanácsadáson arról volt szó, hogy a 2. akár lehet spontán is, de nem adott sok esélyt a doki, mivel az elsõnél is alig tágultam, olyan voltam, mint a "beton" /idézet tõle/. Amikor a második fiam született, a fogadott orvosom 1 napra elutazott, az ügyeletes meg csak legyintett, hogy az elsõ császár volt, akkor ez is az lesz úgyis. Szóval ezek ilyen kimondatlan dolgok az orvosok részérõl, de attól még nagyon is reálisak és érzékelhetõk. Elkönyvelik az embert és kész.

Konizacio utan csaszarral, vagy huvelyi uton szultel? Mennyi ido telt el a mutet es a szules kozott? Milyen eszkozzel mutottek?

Sokan nem tagulnak ilyen mutet utan, mert a hegszovet rugalmatlan, de hallottam mar olyat, aki megis. Azert kerdezem a fentieket, mert kivancsi vagyok, lehet-e osszefugges a mutet utan eltelt ido, vagy a muteti eszkoz (szike, loop) es a szules modja, vagyis a tagulas kozott. Koszi

Legjobb válasz: Hú, minden kérdésedre nem tudom a választ. De a kórházban a szobatársam ilyen mûtét után hüvelyi úton szült. Most a harmadikat várja. Emiatt nem kellett õt császározni. Nem tudom, milyen módszerrel mûtötték. A mûtétje után a szülésig max másfél év telhetett el. Remélem, tudtam kicsit segíteni. De kérdezd meg a saját dokidat!

Hú, minden kérdésedre nem tudom a választ. De a kórházban a szobatársam ilyen mûtét után hüvelyi úton szült. Most a harmadikat várja. Emiatt nem kellett õt császározni. Nem tudom, milyen módszerrel mûtötték. A mûtétje után a szülésig max másfél év telhetett el. Remélem, tudtam kicsit segíteni. De kérdezd meg a saját dokidat!
A kérdező hozzászólása: Koszi! ;-)
Nekem a császár, és a teherbeesés közti idõpontra 2 évet mondott a doki.
Nekem is két évet mondtak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Akkor még jó sokat kell várnom :(
Császárom után 17 hónappal született meg a második természetes úton. 8 hónapos volt az elsõ gyerkõc mikor nekiláttunk a másodiknak, és elsõre összejött. A dokim mondta elõtte, hogy mehet, és örült is a hírnek. Ja, és természetes úton szültem a másodikat.
A kérdező hozzászólása: Megkérdezhetem hogy miért volt elsõ a császár? köszi a választ egyébként
Utolsó vagyok. Az elsõ farfekvés miatt lett császár.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.
Nekem 1 évet mondott a doki minimum.
A kérdező hozzászólása: Megint belefutottam az ahány doki/kórház, annyi szokás. Azért köszi neked is.

Szülés után (császár) Mennyi idő elteltével kell megjönni a menstruációnak?

Legjobb válasz: ez nem függ a szülés módjától, alkati tényezõk befolyásolják és az, hogy szoptatod-e a picit.

ez nem függ a szülés módjától, alkati tényezõk befolyásolják és az, hogy szoptatod-e a picit.
Nincs ilyen "szabály", császár vagy nem, az meg mindegy ilyen szempontból. Ha szoptatsz, akkor van esély, hogy több ideig is kimarad, de van, akinek szoptatás mellett is hamar megjön. (Baba után 6-8 héttel) Épp itt olvastam, valaki 3 évig szoptatott, addig meg sem jött. A vérzéstõl függetlenül peteérés bekövetkezhet, teát védekezésre gondolni kell!
A kérdező hozzászólása: köszönöm akkor nem aggódom! :-)
Császárral szültem, 5 hónapig szoptattam, ennek ellenére a szülés után öt héttel megjött és utána rendszeresen idõben.
Én is szoptatok, mégis megjött 6 héttel a császár után... Igazából bármi lehet normális...az is, ha hamar megjön, az is ha csak jó sok hónapra.
Szoptattam 21 hónapig. Szülés után 1 évvel jött meg, viszont szoptatás alatt teherbe is estem.
19 hónapig szoptattam, 13 hó után jött meg...nagyon nem hiányzott :OD

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!