Találatok a következő kifejezésre: Szülés csaszar utan mennyi (28 db)

Császár után mennyi idővel szültetek (akár császár, akár sima szülés és kérlek okot is írjatok- fájásgyengeség, nem tágultatok- baba nem ékelődött be- köldökzsinór)? (3 éven belüli válaszokra lennék kíváncsi)

Azért érdekelne, mert 1. babám simán született, kitágultam, minden ok volt. A 2.nál a köldökzsinór többször a nyakán és testén volt, mindig visszarántotta, 3 ujjnyinál tartottunk, mikor császár mellett döntött az orvos. Most orvost váltanék -etikai okokból- és szeretnék tájékozódni, ki mennyit várt a következ? babával.

Legjobb válasz: Az elsõ császár volt téraránytalanság miatt. Utána én is dokit váltottam, a lányom után 2,5 évvel született a fiam szintén császárral, nagyon vékony heg miatt a kiírt nap elõtt 2 nappal. Itt a doki nem látta indokoltnak a téraránytalanságot, természetesre készültünk, de a heg közbe szólt. Végül úgy tûnik nagy szerencsénkre, mert a fiam hatalmas volt, azt mondta a doki, tuti császár lett volna így is-úgyis. Nekem egyébként azt mondta mindkét doki, hogy a két szülés között teljen el legalább 2 év.

Az elsõ császár volt téraránytalanság miatt. Utána én is dokit váltottam, a lányom után 2, 5 évvel született a fiam szintén császárral, nagyon vékony heg miatt a kiírt nap elõtt 2 nappal. Itt a doki nem látta indokoltnak a téraránytalanságot, természetesre készültünk, de a heg közbe szólt. Végül úgy tûnik nagy szerencsénkre, mert a fiam hatalmas volt, azt mondta a doki, tuti császár lett volna így is-úgyis. Nekem egyébként azt mondta mindkét doki, hogy a két szülés között teljen el legalább 2 év.
faros baba miatt szültem császárral, de nem is tágultam. 23 hónap lesz a korkülönbség, a dokim kötelezõen császározni fog ismét, nem akar term. szülést. Mit ne mondjak, én sem... 1 gyerekes, 31 hetes km
utolsó vagyok. Nem volt annyira jó a császár, de: - tudod, mi vár rád, fel tudsz rá készülni lelkileg, testileg - ha már van a hasadon egy vágás, nem fognak alul is összekaszabolni meg összestoppolni, elég, ha 1 helyen vagy tönkretéve - alapból nem vagyok egy mártírtípus, nekem a szülés nem életem legnagyobb élménye, csak egy köztes állomás a terhesség és a gyermek között. Minek siessek meglátni a babámat, utána egy életen át gyönyörködhetek benne - sokkal több rosszat hallottam a term. szülésrõl, mint a császárról. Eszemben sincs a császár mellett lobbizni, de nekem ezek az észérveim és ezekkel tökéletesen ki vagyok békülve. 1 gyerekes, 31 heteskm
Én az elsõ babámat császárral szültem, mert nem tágultam. Rá 2 évre és 1 hónapra szültem meg a második gyermekem - természetesen. Bár fel volt a doki készülve rá, hogy lehet császár lesz, hála az Úrnak sikerült megszülnöm... Életem legnagyobb élménye!!! Össze sem lehet hasonlítani a 2 szülést. Bár amikor a császárt csinálták, csak helyileg voltam érzéstelenítve, így rögtön láttam és hallottam a babám, mégis leírhatatlan a különbség. Viszont nagyon jó nõvérkéket fogtam ki, mindent elmagyaráztak mi miért van, hogy mikor mit kell majd csinálni, nyugtatgattak, simogattak, pedig akkor láttam õket életemben elõször... Szóval szerintem ez is közrejátszott, hogy egy hatalmas élményként éljem meg a szülést. (Bár nagyon soká voltak fájásaim, mivel ugye ez elsõ szülésnek számított).
A császárnál minimum az 1 év és utána. Mivel gond lehet a varratoknál. Nekem több év volt a kettõ között és mégis az egyik ok, amiért császároztak másodjára is, az a fenyegetõ hegszétválás volt. Emellett a baba már nagyon rosszul érezte magát, ez jól látszódott az nst vizsgálaton, a szíve nagyon szaporán vert, valamint, a magzatvíz már igencsak koszos volt, amit persze csak Mûtét közben vettek észre, mivel magzatvíz mintavételt csak túlhordás esetén csinálnak, én meg a 38.héten voltam. Na, meg még fenyegetõ méhlepényleválás is volt. Hát, kb ennyi. Elég nagy az esély, hogy ha az elõzõ császár volt, a következõ is az lezs. Nem azt mondom, hogy lehetetlen, de kockázatos.
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, ne ijedj meg!! éppen elõtted írta a hozzászóló, hogy õ sem tágult, másodjára pedig simán sikerült szülnie :) . Ne aggódj, nem ezért tettem fel a kérdést :) . Ennyire nehéz volt neked is a császár? Sok sikert a "babaproject"hez :)
Ezeket olvasva egy picit megrémültem. Én pontosan 13 hónapja szültem császárral. Túl nagy volt a baba, és nem tágultam. Mi ettõl a hónaptól már próbálkozunk a tesóval. Remélem nem lesz semmi baja a sebemnek. :(
Az elsõ császár után pontosan 2 évre születem megint császárral. Min 1 év után eshetsz teherbe az ajánlások szerint.
Elsõ vagyok. Nem jó, egyáltalán! Sõt, én szerettem volna természetesen. De a leírtak miatt nem lehetett. Tudod, a dokik is úgy vannak inkább, hogy nem kockáztatnak. Sokkal nagyobb a veszélye egy hegszétválásnak császár után természetesen. Nekem nagyon fájt. ugyan nem tudom még azt se, hogy milyen az igazi fájás, mert 60 fölé nem ment, de amit utána éltem/ élek át, az szörnyû. Most, alig 3 hete szültem császárral és bizony még mindig vannak problémáim miatta. Szétvált a hegem, így most újra kellett kötözni és újra csak ímmel-ámmal csinálok mindent. Nembeszélve a mûtétet követõ 1 hétrõl, az maga a pokol. A hüvelyi úton szültek ott "szaladgáltak" a szobában én meg felállni se tudtam rendesen.
A kérdező hozzászólása: én ezt nem értem.. miért nem akar a dokid és te sem term.szülést? és a többiek, akik fentebb írtak? ennyire "jó" volt a császár?
Kisfiam 42. hétre született császárral. Akár mit csináltak, nem voltak fájásaim, nem tágultam. Kislányom rá 2, 5 évre szintén így született. Mivel a fiam után volt egy méhmûtétem, amikor a hasamat ugyanott, a méhemet viszont keresztben vágták-varrták, mint szüléskor, így csak a császár jöhetett szóba. Az elsõ császár után 1, 5 évvel volt a mûtét, majd rá 13 hónapra született a kislányom.
Nagymamam 2 evvel az orias csaszaros baba utan termeszetesen szult gond nelkul.

Kismamák, akik Rubint Réka DVD-kre tornáztak szülés után! Természetes/császár után mennyi idővel kezdtetek újra tornázni? (Leginkább felüléseket végezni? )

Az én kedvenc DVD-m az Alakreform 2010-es 90 perces változata, ahol egy nagy teremben 200-an tornáznak együtt. Ezen ívül érdekelne, hogy felülésezni ki mikor kezdett, mikortól szabad :) Puszi Nektek!

Legjobb válasz: Én 3 hónappal császár után kezdtem felülésezni. Sajnos az alakreformot lehetetlen gyerek mellett végigcsinálni, hiszen nagyon ritkán alszik egyhuzamban 90 percet. Úgy meg semmi értelme ha folyton be kell szaladgálnom a gyerekhez.

Én 3 hónappal császár után kezdtem felülésezni. Sajnos az alakreformot lehetetlen gyerek mellett végigcsinálni, hiszen nagyon ritkán alszik egyhuzamban 90 percet. Úgy meg semmi értelme ha folyton be kell szaladgálnom a gyerekhez.

Császár után mennyi esélyem van a sima szülésre? Mik a tapasztalatok? Nem statisztikát kérek, hanem tapasztalatokat.

Szeptemberben volt 2 éve hogy császároztak 3 eredménytelen szülésindítás miatt, és akkor már 42 hetes voltam. De akkor lehet el volt számítva, mert a terhességem el?tt nagyon össze-vissza jött meg. Azóta viszont elég szépen be állt a mensesem, és most decemberre vagyok kiírva. Szerintetek megszülhetem simán, vagy ebb?l is császár lesz?

Legjobb válasz: Elvileg megszülheted simán,ha van fogadott dokid akkor le tudod vele bezsélni. Nekem esélyt sem hagytak,igaz nekem csak 16 hónap telt el a két császárom között.

Elvileg megszülheted simán, ha van fogadott dokid akkor le tudod vele bezsélni. Nekem esélyt sem hagytak, igaz nekem csak 16 hónap telt el a két császárom között.
Elsõ gyeremekem császáros volt, második gyermekemet simán megszültem.Császár után mondták hogy lehet simán szülni de kobb ha a két szülés között eltellik legalabb 3 év.Akkor már tuti hogy a belsõ varratok is begyógyultak.Engem mésodik fiam után elaltattak rövid idõre, és megvizsgálták a belsõ hasfalat hogy nem repedt e meg.
Ha még aktuális. Nekem most volt 2, 5 éve császár után most simán. Oxitocin terhelésre jól reagáltam, hegvastagság volt. Másnap reggel burokrepesztés és oxitocin lassan adagolva, hogy nehogy szétváljon a heg.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, gondoltam megírom hogy végül simán szültem. Amit nagyon érdekesnek találtam (41+5napra szültem)hogy az egész terhességem alatt, sõt még vajúdás alatt sem nézték a hegemet 1x sem. Sõt még oxitocint is kaptam. Akkor így nem fogtam fel, eszembe sem jutott, de így utólag visszagondolva simán szétnyílhattam volna, mert nem néztek rá. és a végén a hegemet is kézzel nézték, és nem altattak (mert olvastam itt ezen oldalon hogy valakit altatnak közben)
Elõször is gratulálok! S milyen volt a szülés? Hogy éled meg? Jobb, mint a császár? Bocs, hogy kérdezõsködök, de lehet rám is ez vár, mert az elsõ nekem is császár volt, és most nem tudom mi lesz majd velem. Az furcsa, hogy kaptál oxit, nekem azt mondta a doki, hogy az elõzõ császár miatt nem adhatnak.
Elõször is grat. Oxitocint adhatnak, csak nagyon lassan. Mondjuk orvosa válogatja, hogy bemeri-e vállalni. Ha a heg vállna szét, akkor azt tudnák, mert nyomásra érzékeny lenne, úgyhogy tudják, ha baj van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) A szülés? Hát mivel ugye elsõ szülés volt 14 órát vajúdtam. Én kértem EDA-t, ami jó is volt, de a végén már nem hatott. Annyiból jobb mint a császár, hogy hamarabb felépülsz, habár a gátseb nagyon fájt. Én nagyon örülök hogy sikerült így szülnöm, mivel ez egy olyan élmény amit át szerettem volna élni, és az amikor kibújik a baba, és hirtelen megpillantod, és abba marad miden fájdalom, nem helyettesíthetõ semmivel. Amúgy én is úgy tudtam hogy akinek volt már császárja nem kaphat oxitocint, de én kaptam. Nem baj hogy kérdezõsködsz, kérdezz nyugodtan akár itt, vagy ha gondolod írhatsz privit is. Amúgy mennyi idõs kismama vagy? Fiú? Lány?
Köszi a választ! Még nem vagyok terhes, csak tervben van a baba, én már szeretném, de közben félek a következõ császártól... és hát most megpróbálok tájékozódni mindenrõl így elõre! Én azt tudtam, hogy ilyenkor EDÁt sem adhatnak az elõzõ császár miatt. Hát most már nem tudom mi van, kicsit össze vagyok zavarodva. De ezek szerint az egész orvos és kórház függõ dolog, vagy nem? Hol szültél? Bocs, hogy nem privit írok, csak lehet valakit érdekel még a császár utáni szülés története, és benne is felmerülnek hasonló kérdések, ezért inkább ide írok.
A kérdező hozzászólása: Nem baj hogy nem privit írsz, csak megemlítettem hogy oda is írhatsz. A Debreceni Klinikán szültem. Errõl nem is hallottam hogy EDA-t nem kaphatnak császárosok. Nekem maguktól felajánlották hogy ha kérek akkor õk adnak. És mikor szeretnétek kisbabát?
A kérdező hozzászólása: Ahogy látom akkor ez teljesen változó, mindenkinél más, és tényleg jobban orvostól függ a dolog, na meg a hegtõl. Köszönöm mindenkinek a válaszát!
Anyumat 85 szeptember végén császározták a tesómmal. 88 januárjában érkeztem én hüvelyi úton, pedig az orvosok szerint akkoriban nem sok esélye volt természetes szülésre...
Nem annyira szeretnek kockáztatni a dokik, de van egy-két kivétel. A hegszétválás elég nagy reckír. Nekem mind a kettõ császárral volt. Csak most meg a friss hegem ment szét. Szóval elég [email protected] most. Szerettem volna simán, de még fel sem tudtam igazán készülni, mert csak egy nst vizsgálatra mentem, amikor közölték, most azonnal kivesszük.
Nem a mensidtõl függ ez :) hanem a császáros hegtõl pl. Régen nem mertek 2. babát sima szülésre javasolni, de már nem azok az idõk vannak, akár 2 császár után is lehet sima.
Mit mond a dokid? Van dokid egyáltalán? Az az igazság, hogy az én tapasztalom szerint orvosfüggõ is a dolog! Az én dokim azt mondta, hogy két év után megpróbálhatnám a természetes szülést, de az elsõ szenvedésemre elvisz inkább megcsászározni. Ismerõsöm faros babát szült meg császár után 3 évvel. Programozott császárja lett volna, de a gyerkõc olyan gyorsasággal jött, hogy nem volt idõ császározni. S kijött pikk-pakk, gond nélkül szerencsére. Szóval van pozitív példa is erre, de mondjuk én úgy hallottam nem ez az általános.
A kérdező hozzászólása: Én sem arra gondoltam hogy a mensim miatt császároztak, hanem arra, hogy az elõzõ terhességemnél 2 idõpontom is volt, és mi a 2 idõpont között 2.5 hét volt. Szóval amikor 42 hetesen megcsászároztak túlhordás miatt, a másik idõpont szerint még csak 39 hetes voltam. És lehet az az idõpont volt a jó a dokik szerint, de akkor már mindegy volt.
Én nem tudom- olvasom tapit is kérsz- nekem a barátnõm csaszi után 2, 5 évvel természetes úton szült. Beindultak a fájások nála, és nem "vaciláltak". A heg kb. 2 év alatt forr be véglegesen és már nem keresztben vágnak. De mondjon errõl biztosabbat a dokid!!
A kérdező hozzászólása: Nem, nincs fogadott dokim, így errõl még nem tudtam beszélni senkivel.
A kérdező hozzászólása: Amúgy szülés, vajúdás alatt is nézik a heg vastagságot?
Én is hasonló cipõben járok a 37. héten. A dokim azt mondta, ha simán beindul, akkor lehet. Semmi oxitocin, indítás, csak a természet. A vajúdás alatt is vannak jelek, hogy a heg nem bírja és akkor császár.
Barátnõmnek elsõ császár (farfekvés miatt), utána még 3 gyerek hüvelyi úton. Kolléganõm: elsõ császár (nem tágult), másodikat most fogja szülni, de mivel fájdogál a hege minden este, ez is császár lesz. Nem tudom milyenek az esélyeid, ha nincs saját dokid, lehet, hogy egy ügyeletes inkább megcsászároz. Legalább egy szülésznõt felkereshetnél (az anyagilag nem annyira megterhelõ), hogy legyen melletted valaki.
Köszi, hogy válaszoltál. Talán jövõre szeretnénk még egy babát, de majd meglátjuk, hogyan alakul. Az EDÁra rákérdezek akkor, hátha adnak itt is (Vác).


Császár után mennyi időnek kell legalább eltelnie, hogy a 2 babánál megpróbálhassam a hüvelyi szülést?

Olvastam már másfél évet, de 3-at is...

Legjobb válasz: nekem a dokim 1 év várakozást javasolt,de szerintem ez orvos és páciens függõ

nekem a dokim 1 év várakozást javasolt, de szerintem ez orvos és páciens függõ
Én két év múltán szülhettem volna hüvelyi úton, ha a kislányom az utsó héten nem fordul be farfekvésbe. :(
Nõvéremnek 16 hónap volt Németországban. azt mondta h náluk nem is említették h császár lesz az elõzõ miatt, ment a sima szülés.
Nálunk 3 év után állnak szóba egyáltalán ezzel kapcsolatba császár után. Annyit érdemes is, hogy a szövetek visszahúzódjanak, és a hegek elég erõsek legyenek a spontán szülés menetéhez. De 3 év után is csak 8%-nak jön össze :-(
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy mennyi idõnek kell eltelnie a 2 szülés között! 2 év akkor elég, ugye?
Barátnõm elsõ babája császáros volt, a második sima, 14 hónap telt el a 2 szülés közt.

Szülés ( nem csaszar) utan mennyi idővel lehet elkezen tornazni es uszni jarni?

Legjobb válasz: Szia! Az úszással tutira ki kell várnod a hat hetet!! Annyi idõ míg helyreáll bent minden, akkor is, ha nem vérzel már, vagy csak enyhén rózsaszínesen folydogálsz!! A tornát nem tudom. Boldog babázást! :o)

Szia! Az úszással tutira ki kell várnod a hat hetet!! Annyi idõ míg helyreáll bent minden, akkor is, ha nem vérzel már, vagy csak enyhén rózsaszínesen folydogálsz!! A tornát nem tudom. Boldog babázást! :o)
nekem szülés utáni napon már javasoltak nagyon enyhe tornát, amit fokozatosan erõsítettünk be, talán ennek is köze van ahoz, hogy szülés után 3 nappal márúgy éreztem magam mint 1 éve :) úszni csak a 6 hetes kontroll után, ha a doki is áldását adja rá! ezt nagyon fontos betartani, komolyan!
A babád hathetes kora elõtt szerintem se ússz, na meg nem tudom, hogy ez a tejre milyen hatással van (én nem tudtam szoptatni), de szerintem a hideg víz biztos nem jó neki. Én akkor kezdtem el úszni, amikor már 3 hónapos lett a fiam, ennyi idõ kellett nekem ahhoz, hogy úgy összeszokjunk, hogy még az úszást is be tudjam illeszteni a napirendembe. Tornázni szerintem lehet, amikor már úgy érzed, hogy elég erõs vagy hozzá, persze mindent csak fokozatosan. Te érzed, mennyit bírsz.

Aki csaszarral szult, mennyi ido utan lehet kovetkezo babat vallalni? Van vmi ido aminek el kell tellnie, hogy a hegek rendesen osszeforrjanak vagy nincs? Van eselyem, h a masodik normal szules lesz?

Legjobb válasz: Szia! Nekem azt mondta a doki, hogy minimum fél évet várni kell magával a terhességgel, mert nincs eléggé felkészülve a méhem rá. Utána végülis ha összejön, akkor a császár után akár 1-másfél évvel már lehet új császár. De ezt az én dokim mondta....lehet, hogy mindenkinél más, függhet akár alkattól is. Nekem most 2 éves múlt a kislányom, és most próbálkozunk kistesóval. A dokim szerint elvileg ha összejön, és befordul rendesen, akkor szülhetek már rendesen is.

Szia! Nekem azt mondta a doki, hogy minimum fél évet várni kell magával a terhességgel, mert nincs eléggé felkészülve a méhem rá. Utána végülis ha összejön, akkor a császár után akár 1-másfél évvel már lehet új császár. De ezt az én dokim mondta....lehet, hogy mindenkinél más, függhet akár alkattól is. Nekem most 2 éves múlt a kislányom, és most próbálkozunk kistesóval. A dokim szerint elvileg ha összejön, és befordul rendesen, akkor szülhetek már rendesen is.
Szia!Nekem 14hónapos lesz a kisfiam és én 18hetes terhes vagyok.Azt mondta az orvosom minden teljesen rendben van és nagy eséllyel indulok a következõ császár elé.
A kérdező hozzászólása: Hogy erted, h nagy esellyel. Ezek szerint, ha minden rendben van akkor is inkabb csaszar lesz mint normal szules? Miert? Ez mitol fugg? Koszi.
Nekem azt mondta a doki, hogy min 2 évet várjak a következõ terhességgel, akkor van minimális esélyem a természetesre. De én is jó eséllyel indulok császárra a következõvel. Azért mert az elsõ is nagy baba volt, a doki szerint a következõ sem lesz kisebb és a szülés alatt nem biztos, hogy kibirja a hasfal az erõs terhelést.
Barátnõmnek 2 éves volt a lánya amikor megszületett a tesó természetes úton, holott az elsõ császárral lett meg.Becsúszott baba volt a doki szerint is császárral lett volna a 2. is, de végülis nem-A hüvelyi szülés után is úgytudom 1 évet javasolnak az orvosok, hogy a méhed meg belül minden helyre álljon, a császárral kicsit több.
Nekem mazt mondta az orvos, hogy minimum két év legyen a két szülés között. De ha elõbb érkezik a kistesó, akkor sincs nagy gáz, csak szinte tuti biztos a 2. császár. (habár szerinte nekem 95% az esélyem a következõ császárra, teljesen mindegy mikor leszek terhes)
2.vagyok.Szerintem azért mondta, mert a kisfiamnál sem indult be a szülés semmire sem /oxitocin, prepidil/semmi nem használt nem voltak fájásaim és nem tágultam semmit.

Van itt olyan aki császár után simán szült? Melyik volt a "jobb"? Mennyi idő telt el a két szülés között?

Minden érdekelne. Mitől függ, hogy a második mehet e simán? A sebbel nem volt gond? Mekkora volt az első és mekkora a második baba? Az elsőt miért kellet császárral a világra segíteni? Annyira bízom benne, hogy másodszorra megtapasztalhatom milyen a hüvelyi szülés. Ha nem hát akkor is simán vállalok még babát/babákat, de azért erre nagyon vágyom. :-)))

Legjobb válasz: 2 év 3 hó van köztük, a császáros nekem könnyebb volt, gyorsabban felépültem. Bennem fel sem merült, hogy a 2. ne mehetne simán, persze az orvosok már elkönyvelték, hogy úgyis császár lesz. Ehhez képest 4 óra alatt megvolt. Az elsõt túlhordtam, indított szülés volt, 9 óra alatt nem tágultam semmit. A sebbel semmi gond nem volt. Sztem az egész "agyban" dõl el. Az elsõ terhességnél nagyon szorongó, görcsös voltam. Nehezen is jött össze. A második "becsúszott" és minden sokkal frappánsabban zajlott a szülésnél is. Én úgy éreztem, hogy ez egy beavatás a nõ életében és szeretném én is megtapasztalni úgy, ahogy a nõk átélik ezer évek óta. Hát sikerült, mert olyan gyorsan született meg a kisebbik fiam, hogy se beöntésre, se fájdalomcsillapításra nem volt idõ. Sok sikert neked, igen, lehetséges!

2 év 3 hó van köztük, a császáros nekem könnyebb volt, gyorsabban felépültem. Bennem fel sem merült, hogy a 2. ne mehetne simán, persze az orvosok már elkönyvelték, hogy úgyis császár lesz. Ehhez képest 4 óra alatt megvolt. Az elsõt túlhordtam, indított szülés volt, 9 óra alatt nem tágultam semmit. A sebbel semmi gond nem volt. Sztem az egész "agyban" dõl el. Az elsõ terhességnél nagyon szorongó, görcsös voltam. Nehezen is jött össze. A második "becsúszott" és minden sokkal frappánsabban zajlott a szülésnél is. Én úgy éreztem, hogy ez egy beavatás a nõ életében és szeretném én is megtapasztalni úgy, ahogy a nõk átélik ezer évek óta. Hát sikerült, mert olyan gyorsan született meg a kisebbik fiam, hogy se beöntésre, se fájdalomcsillapításra nem volt idõ. Sok sikert neked, igen, lehetséges!
Elnézést hogy offolok de kíváncsi vagyok hogy lehetne kibújni a császár alól nekem is azt tervezi az orvosom.:(Kedves második mi alapján akartak császározni csak azért mert az elõzõ is az volt?
Nekem SOS császár volt az elsõ, 37. hétre született a fiam, elõtte 4 napig voltam bent a kórházban. Utóbb kiderült, hogy nem feltétlenül kellett volna császározni...Ennyit az orvostudományról. Most vagyok 37 hetes kismama, más az orvosom, más kórház, volt egy vetélésem az elsõ császár után. A mostani orvosom nem vállalja be a hüvelyi szülést, így biztos császár lesz belõle. De azért kíváncsi vagyok/lennék, hogy miért zárkóznak ennyire el a lehetõségtõl a dokik.
Szia, nekem elsõ SOS császár volt, rá 3 évre simán és most 12 év után újra sima szülés lesz, remélhetõleg:) )) Sima szülés nekem jobban bejött mint a császáros.Hamarabb fel is gyógyul az ember belõle.Császárral tovább lábadozik az ember
Második vagyok, a kérdésedre válaszul: a terhestanácsadáson arról volt szó, hogy a 2. akár lehet spontán is, de nem adott sok esélyt a doki, mivel az elsõnél is alig tágultam, olyan voltam, mint a "beton" /idézet tõle/. Amikor a második fiam született, a fogadott orvosom 1 napra elutazott, az ügyeletes meg csak legyintett, hogy az elsõ császár volt, akkor ez is az lesz úgyis. Szóval ezek ilyen kimondatlan dolgok az orvosok részérõl, de attól még nagyon is reálisak és érzékelhetõk. Elkönyvelik az embert és kész.

Mennyit kell várni császáros szülés után a következő babával? 4hónappal vagyok a császár után, ha most megint terhes lennék, megtarthatom?

Legjobb válasz: Kérdezd meg a saját orvosodat, hogy õ mit gondol róla. Az enyém azt mondta legalább 1 évet várjak. Volt egy szobatársam õ 9 hónappal az elsõ gyerkõc születése után lett újra terhes, ismét császárral szült, és azt mondta hogy teljesen szétment a vágása, még jó hogy bejött a kórházba, hogy valami nincs rendben. 3. babát már nem javasoltak neki, mert úgy stoppolták össze. Igaz 38 hetesen egy 4 kg, 55 cm-es babája született... Szerintem ez függ kortól is hogy hogy regenerálódik a szervezeted.

Kérdezd meg a saját orvosodat, hogy õ mit gondol róla. Az enyém azt mondta legalább 1 évet várjak. Volt egy szobatársam õ 9 hónappal az elsõ gyerkõc születése után lett újra terhes, ismét császárral szült, és azt mondta hogy teljesen szétment a vágása, még jó hogy bejött a kórházba, hogy valami nincs rendben. 3. babát már nem javasoltak neki, mert úgy stoppolták össze. Igaz 38 hetesen egy 4 kg, 55 cm-es babája született... Szerintem ez függ kortól is hogy hogy regenerálódik a szervezeted.
Az én orvosom 1 évet javasolt, mert kb ekkora gyógyul be a méhen ejtett seb. Szerintem is kérdezd meg a dokidat.
orvosa válogatja, ált. egy évet javasolnak. talán nem lenne most gond.

Szülés után mennyi idővel lehet elmenni szoliba? Ha pl. császárral vagy simán szültem. És nem lesz tőle csunya a bőröm ha már pl. kéthéttel a szülés után elmegyek (ha lehet)?

Legjobb válasz: szia én is mentem-de a köldökömet letakartam-ahol megnyúlt a bõr picit.bár most már jön a jó idõ....én a terhesség alatt,ha nagyon sápadt voltam-arcszolit használtam.de inkább napozz-d vitaminnal tölt fel üdv

szia én is mentem-de a köldökömet letakartam-ahol megnyúlt a bõr picit.bár most már jön a jó idõ....én a terhesség alatt, ha nagyon sápadt voltam-arcszolit használtam.de inkább napozz-d vitaminnal tölt fel üdv

Ha császár után most megpróbáljuk a természetes szülést, mennyi hátrány ér a császár miatt?

Értem azt, hogy EDA-t kaphatok-e, gyorsíthatják-e a szülést, kitoláskor tudnak-e segíteni, ha nem megy magától, stb. Minden érdekel. Köszi!

Legjobb válasz: Elvileg nem adhatnak oxitocint, nem tehénkedhetnek a hasadra.

Elvileg nem adhatnak oxitocint, nem tehénkedhetnek a hasadra.
EDA-t nem fogsz kapni, mert akkor nem érezni, ha esetleg szétválna a heged. :S


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!