Találatok a következő kifejezésre: Szülés csaszar utan (154 db)

Természetes szülés császár után milyen? Ki mit tapasztalt nehezebb könnyebb?

Az orvosom mondta hogy ha nem lesz gond mehet természetesen. Két éve volt császárom, és bár hamar felépültem nem szeretnék még egyet. Milyen a természetes szülés egy császár után?

Legjobb válasz: Nekem nem volt jó. Maga a szülés gyorsan ment, de ebbõl lett a gond, a szöveteknek nem volt idõ tágulni, a császár hege szétvált. Úgyhogy utána vittek a mûtõbe. Olyan volt, mintha duplán szültem volna. A hasi sebet nem éreztem nagyon gáznak, nekem a gátseb ezerszer jobban fájt, azt szívesen kihagytam volna. Ja, és 5 és fél év telt el a két szülés között.

Nekem nem volt jó. Maga a szülés gyorsan ment, de ebbõl lett a gond, a szöveteknek nem volt idõ tágulni, a császár hege szétvált. Úgyhogy utána vittek a mûtõbe. Olyan volt, mintha duplán szültem volna. A hasi sebet nem éreztem nagyon gáznak, nekem a gátseb ezerszer jobban fájt, azt szívesen kihagytam volna. Ja, és 5 és fél év telt el a két szülés között.
Szia! Nálam 2 év és 3, 5 hónap van a 2 lányom között, elsõ császár, második sima szülés volt. Nálam minden rendben ment, igaz nehezen tágultam (az elsõ is emiatt lett császár) a hegemet nem nézték szülés közben mondván nem tudják megnézni, de minden rendben volt 14 órát vajúdtam, majd vacuum-al rá segítettek. Szülés után kézzel megnézték egyben van a császár heg (rendben volt) utána eléggé fájt a gát seb, de amint kiszedték a varratokat már nem volt vészes. Én nagyon örülök hogy sikerült természetesen megszülnöm a második lányom! :) (az elsõt is sikerült volna szerintem csak ott nem adtak oxitocint, magam se értem miért, a 2 leányzó nem ugyanabba a kórházban született)
Ez engem is érdekelne, sajnos segíteni egyelõre nem tudok... Nekem már volt természetes szülésem császár elõtt, aztán a második szülés a baba egészsége érdekében programozott császár lett, most pedig sima szülésre készülök a császár után. 2 év és négy hónap lesz a császáros szülés és a mostani között.
Utolsó válaszoló vagyok. A három szülés közül a császár utáni sima szülés volt a legszebb. Azt mondhatom, hogy élmény volt, pedig nem gondoltam volna, hogy így lesz. Öt óra alatt meglett a kislányom. Elég intenzív volt, sokkal jobban fájt, mint az elsõ sima szülésem, mondjuk, fele annyi ideig is tartott. A heggel szerencsére nem volt gond (annak ellenére sem, hogy az utolsó uh-n nagyon vékonynak mérték). A gátsebem sem volt vészes, öt hete szültem, és már alig látszódik. A felépülés meg álom volt a császárhoz képest, szülés után 2, 5 órával lezuhanyoztam, majd egyedül sétáltam le a szülõszobáról a gyermekágyas részre (nyilván kísérettel, de nem kellett tologatni stb.). Szóval ha minden rendben, akkor megér egy próbát a dolog. :)

Győrben DR Busznyak Csabánál hogy zajlik a sima szülés császár után? Aki nála szült azok válaszát várom!

Legjobb válasz: Köszönöm szépen hogy leírtad a tapasztalatodat,azért érdekelt volna hogy császár után hogy zajlik nála a rendes szülés,hogy oxitocynt ad e vagy edat lehet e kérni stb.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen hogy leírtad a tapasztalatodat, azért érdekelt volna hogy császár után hogy zajlik nála a rendes szülés, hogy oxitocynt ad e vagy edat lehet e kérni stb.
Igaz nem császár után, de két gyerekem született nála, hozzá jártam a sima sztk rendelésre, megbeszéltük, hogy nála szeretnék szülni, és mindkétszer szerencsém volt, mert sikerült. könnyû, komplikáció mentes, gyors szüléseim voltak, nem sürgette meg, a szülésznõvel megbeszéltük, hogy gátvédelmet szeretnék, és abszolult partner volt benne, engedte a szülésznõt, gyakorlatilag a szülés utáni vizsgálatokat végezte el, benézett hozzánk utána is, természetesen honoráltuk is. Nekem az volt a fontos, hogy ne legyek feleslegesen piszkálva...Nagyon kedves. Amikor a kisebbik fiam született ügyeletes volt, és a másik szobába szinte egyszerre velünk indult el kifelé a baba, felhívatott a másik kismamához egy orvost a szülészetrõl, és ott maradt velem, mert megbeszéltük, hogy õ lesz ott a szülésnél.Szóval nagyon rendes. Hogy császár után hogyan jár el, azt nem tudom, de szerintem nagyon rugalmas, és az ésszerûség határain belül enged a kismamák kéréseinek.
gyõrben nincs eda sima szülésnél

Mikorra érjük el a hasunk végleges formáját szülés/császár után?

Arra lennék igazán kíváncsi amit a természet rendez el. Az világos, hogy torna meg diéta...nem ez a kérdés, hanem ami természetesen történik beavatkozás nélkül.

Legjobb válasz: szerintem ez adottság kérdése, a barátnõm szülés után ugyanúgy nézett ki mint elõtte, mondjuk neki mindig szélesebb volt a csípõje. Én nagyon vékony voltam, nem volt széles a csípõm sem és 5 hónapja szültem , de még mindig nem olyan lapos a hasam mint volt. Jóval laposabb mint szülés utáni hetekben volt, de közel sem olyan mint anno volt. Szép lassan hagyom hogy menjen le, nem fogyókúrázom és nem is tornászom .

szerintem ez adottság kérdése, a barátnõm szülés után ugyanúgy nézett ki mint elõtte, mondjuk neki mindig szélesebb volt a csípõje. Én nagyon vékony voltam, nem volt széles a csípõm sem és 5 hónapja szültem , de még mindig nem olyan lapos a hasam mint volt. Jóval laposabb mint szülés utáni hetekben volt, de közel sem olyan mint anno volt. Szép lassan hagyom hogy menjen le, nem fogyókúrázom és nem is tornászom .
Sajnos én sem voltam elég kitartó sem diétához sem tornához. Nálam beigazolódott, amit mondtak: 9 hónap alatt szedtem fel és 9 hónap kell hogy lemenjen. :(
én is szerencsés voltam, szülés utáni nap semmi se látszott. 3. nap a kantinban beszélgettem egy idegen nõvel. megkérdezte miért vagyok bent, mikor mondtam, h szültem, csak hüledezett. de van olyan ismerõsöm aki 1 év alatt jött formába.
Szia Én 6 hónap után kb. úgy néztem ki mint régen leszámítva a terhességi csíkokat.
Császáros voltam. Mikor hazajöttem a kórházból és lement a víz ami a császár miatt jött fel, csak 3 kiló + van rajtam, és a hasam is szépen lement már akkor! Igaz azóta kiélem magam, mert a terhesség alatt 160g-os diétát kiellett csinálnom terhességi cukor miatt, de most hogy a cukrom rendben és a lányom idekint, habzsolom az édességet és mindent amit eddig nem lehetett. Még gondolom picit engedek, aztán szeretnék odafigyelni erre is. Ez alkat kérdése többek között. 18 napos kiscsaj anyucija
Nekem tönkrement teljesen a hasam, 9 hónapja szültem, ugyanolyan, mint szülés után, szét van löttyedve a bõr meg a köldök, tornázom ezerrel, de hiába (mondjuk 4750 gr volt a gyerek). Szerencse/balszerencse kérdése.

Szülés (császár) után 4 héttel az orgazmus is tiltott vagy csak a behatolás?

Legjobb válasz: Ugyan nem császáros voltam, de nekem a szülés után 2 héttel már volt orgazmusom. A dokim csak a behatolást "tiltotta".

Ugyan nem császáros voltam, de nekem a szülés után 2 héttel már volt orgazmusom. A dokim csak a behatolást "tiltotta".
Az orgazmust elég nehéz megtiltani. Nekem idõnként álmomban is van.
Bocs, véletlen elküldtem. Amúgy a behatolást a fertõzésveszély miatt nem javasolják, az orgazmus ilyesmit nem okoz. Méhösszehúzódások meg szülés után amúgy is vannak.
szerintem az orgazmus külön jó is. a méhösszehúzódások segítik a regenerálódást, a méh visszahúzódását.
Én 5 hete szültem császárral, mivel már a 3. héten nem véreztem, ezért a szexel nem vártuk ki a 6 hetet, semmi baj nem lett.

Szules/csaszar utan kimaradt a mensruacios gorcsotok? (Mar akiknek volt)

Mondtak nekem hogy szules utan kimarad, de valyon vegleg vagy csak 1-2 alkalommal? Mert olyant is hallottam hogy 2-3 honapig nem erzett semmit utana ugyanolyan kinnal jart mint azelott:(

Legjobb válasz: Nekem szülés után 5 hónappal jött meg elõször, szinte észre se vettem, majd a következõ 5-6 alkalommal ugyanez. Viszont az utolsó kettõ rettenet volt: hányinger, görcsölés de nagyon durván. Pedig elõtte tûrhetõ volt.

Nekem szülés után 5 hónappal jött meg elõször, szinte észre se vettem, majd a következõ 5-6 alkalommal ugyanez. Viszont az utolsó kettõ rettenet volt: hányinger, görcsölés de nagyon durván. Pedig elõtte tûrhetõ volt.
Elsõ szülésem után ugyanúgy megvoltak a görcseim, csak az elõtte lévõ napi hányinger szûnt meg. A második szülés után minden megszûnt, remélem így is marad. Bár így az a rossz, nem tudom kiszámítani, mikor jön meg. Természetes szüléseim voltak.
Császárral szültem, és rá kb. 5-6 hóra jött meg elõször, de olyan görcsökkel mint elötte soha.Utána a többinél semmi fájdalom.Kíváncsi leszek most majd hogy fog zajlani! :) 37+5h kismami
nekem szülés elött nem voltak görcsök, most meg majd meg õrülök, és a vérzés is erösebb, pedig már 19 hónapja szültem
A kérdező hozzászólása: Latom akkor nagyon nem remenykedhetek, hogy ezutan igy marad :( Pedig nem hianyoznak a gorcsok, boven eleg a verzes is :P
A kérdező hozzászólása: Jajj azt elfelejtem irni, hogy koszi, hogy megosztottatok velem tapasztalataitokat :)

Lehet erőteljes tornagyakorlatokat, hasizomgyakorlatokat végezni 10 hónappal a szülés (császár) után, szoptatás alatt?

Befolyásolja-e a hormontermel?dést és ezáltal a tejtermel?dést?

Legjobb válasz: Én szülés után 6 héttel elkezdtem tornázni és rengeteg tejem van. 8 hónapos a babám, szinte csak szopik, én meg majdnem minden nap tornázok. Ez valami tévhit, hogy elmegy a tej a tornától. Ennyi erõvel elmegy a takarítástól is. Izzadni meg nyáron is izzadunk. Vagy nem tudom, lehet hogy nem tévhit, mindenesetre ki kell próbálni, ha a babád ugyanúgy szopik és ugyanúgy van sok tejed, akkor tornázz nyugodtan. Ha negatív változást észlelsz, még mindig abbahagyhatod. Szia!

Én szülés után 6 héttel elkezdtem tornázni és rengeteg tejem van. 8 hónapos a babám, szinte csak szopik, én meg majdnem minden nap tornázok. Ez valami tévhit, hogy elmegy a tej a tornától. Ennyi erõvel elmegy a takarítástól is. Izzadni meg nyáron is izzadunk. Vagy nem tudom, lehet hogy nem tévhit, mindenesetre ki kell próbálni, ha a babád ugyanúgy szopik és ugyanúgy van sok tejed, akkor tornázz nyugodtan. Ha negatív változást észlelsz, még mindig abbahagyhatod. Szia!
Ha fokozatosan csinálod nem árt :) Azt hiszem csak az izomlázas állapot nem jó a tejnek, valamiért. Én is tornáztam szoptatás alatt.

Kinek hogy jött meg az első mensije a szülés (császár) után?

majdnem 8hete szültem.Tegnap kicsit épphogy véreztem,estére semmi,azota is csak néha jönnek barna darabok.Ez normális?És mostanában elég sokat szédülök.

Legjobb válasz: császároztak, és 4 hónapos volt a picur mikor megjött a menszim. rendesen, mint terhesség elött, 5-6 napos volt közben még volt tejcsink is, de nem tudom, hogy emiatt, vagy ettõl függetlenül, de menszi után jelentõsen apadt, majd elfogyott a tejcsink :(

császároztak, és 4 hónapos volt a picur mikor megjött a menszim. rendesen, mint terhesség elött, 5-6 napos volt közben még volt tejcsink is, de nem tudom, hogy emiatt, vagy ettõl függetlenül, de menszi után jelentõsen apadt, majd elfogyott a tejcsink :(
Én 9 hete szültem császárral és a 8-ik héten már megjött a menszeszem.Most többet tart mint szokott, már a 10-ik napnál tartok, és szülés elött csak 6 napot tartott.Lehet, hogy közbejátszik az is, hogy a 6-ik héttõl szedek fogamzásgátló tablettát.
A szakirodalom szerint 6 hétig tart az un. gyermekágyi vérzés, utána kis szünet és akkor jön meg a menzesz, de szoptatás alatt, ha jól tudom, nem, ennek ellenére teherbe lehet ilyenkor esni.

Mikor múlik el szülés (császár) után, a hüvelyszárazság, és terhesség érzés?

Már egyaltalán ha van ilyen másnak is. 8 hónapja szültem, sajnos császárral. Elég hamar 8 hétre megjött a menzeszem, azóta rendszeresen menstruálok, már nem szoptatok. Állandóan olyan érzésem van, hogy terhes vagyok, mocorgásokat is érzek, a méhem is nagyobbnak érzem, a császár helyén sajnos nagyobb görcsök is vannak. A másik meg a hüvelyszárazság, ami szexnék ugye nagyon zavaró, jó létezik sikosító, de csak jobb lenne nélküle.

Szülés/császár/ után, szoptatás alatt, hogyan kezdenél neki a fölösleg lefaragásának?

Második babámat várom, mindkét terhességgel sikerült 20 kg-ot magamra szedni és most nem akarom megvárni a szoptatás végét /els? babával 2 év volt/, hogy visszafogottabb diétába kezdjek. Sajnos én abszolút nem fogytam szoptatás alatt, nem zabáltam, de azért megettem a magam kis édesség adagját, Hátha valakinek van egy bevállt módszere ami nem megy a tej rovására.

Legjobb válasz: szerintem nincs ilyen fogyi módszer, rámegy a tejre. nem tudom mennyi idõ telt el az elsõ gyerek szoptatás abbahagyása és a második fogantatása között. magyarán arra akarok célozni, hogy lehet magától lemegy egy része ha "véletlenül" se terhes, se szoptatós nem vagy. remélem nem sikerült megbántósra :-) és érted.

szerintem nincs ilyen fogyi módszer, rámegy a tejre. nem tudom mennyi idõ telt el az elsõ gyerek szoptatás abbahagyása és a második fogantatása között. magyarán arra akarok célozni, hogy lehet magától lemegy egy része ha "véletlenül" se terhes, se szoptatós nem vagy. remélem nem sikerült megbántósra :-) és érted.
hát én is elég tonna-donna vagyok. Egyik ismerõs szopi alatt fogyott a 90 napossal, és nem volt gond a tejjel. Én elkezdek valami fogyit, annak ellenére hogy 8 hós és kizárólag szopik. Nagyon zavar ahogy kinézek, sõt szeretnék minél elõbb tesót.
Én szoptatás után nemhogy nem fogytam, de még híztam is. A szopi után ment csak le.
A kérdező hozzászólása: Na ez az :( Micsoda igazságtalanság, hogy eggyesek csont vékonyra fogynak a szoptatás alatt...
Hülyeséget írtam. Szoptatás ALATT híztam, és utána ment le. Szerintem ez a hormonoktól függ, aki ilyen típus szopi alatt úgysem fog lefogyni.
A kérdező hozzászólása: Értettem így is :oD
Én ugyanannyival jöttem ki szülés után a kórházból, amivel teherbe estem. A szoptatással sem volt gond, minden probléma nélkül szoptatok egy éve, ötven kilósan. Nem tudom mennyit "szedtél fel" eddig, hányadik hétben vagy, de szerintem a "legtutibb" az, ha fel sem szedsz kilókat. Amikor babát vártam, nagyon odafigyeltem az étkezésre, cukrot egyáltalán nem ettem, kenyeret alig. Nagyon odafigyeltem, hogy felesleges kalóriákat ne vigyek be a szervezetembe. Közben meg végig sportoltam, a futást a 30. hét környékén hagytam abba, utána már csak a Rubint Réka féle terhestornát csináltam. A szülés után 2 hónappal már megint futni jártam, egyáltalán nem ment tõle el a tejem.
A kérdező hozzászólása: Röviden: elsõ babámmal kb 22 kg jött rám, toxémiás voltam így egy hónappal szülés után 10 kg maradt rajtam. 19 hónapig szoptattam és utána egy hónap alatt 6 kg-ot sikreült leadni szintén 90 napossal. Azért csak egy hónap, mert meglepõen hamar sikerült a hugi, így most 9 nappal szülés elõtt plusz 18 kg van rajtam /meg ugye az a 4 ami még maradt/ Érdekes, de az elsõ 5 hónapban egy kg sem jött fel utána meg havi 3-4 kg-ot híztam. Szóval részben genetikus, részben meg kicsit elengedtem magam, de mikor ha nem ilyenkor nemde? :O) Ez a 90 napos izgatna, hogy nem árt a picinek, hogy egy nap csak 1 félét ehetek? Vagy csak étkezésenként válasszam szét? Tervezem, hogy a szénhidrátot csak reggel vinném be és déltõl max husi-zöldség-gyümi
Én nem tartom jónak a 90 napost, okosabb az amit te írsz: szénhidrát csak reggel és délben egy kevés, este meg zöldség és husi. Mellette vitamin szedése persze. És nem éhezni, napi 4x kevés. Nem fog rohamléptekben leolvadni a felesleg de lassan biztos lemegy valamennyi úgy, hogy a tejnek se ártson.

Ha 6 hétig nem szexelhetek szülés (császár) után a férjemmel, az azt jelenti, hogy másképp sem lehetünk együtt?

Úgy értem, hogy csak a behatolásból lehet baj, vagy az orgazmustól is?

Legjobb válasz: Csak a behatolástól mert fertõzésveszélyes. az ujjazástól is ha nem mos rendesen kezet. tantrikus szex lehet meg összebújás petting is.

Csak a behatolástól mert fertõzésveszélyes. az ujjazástól is ha nem mos rendesen kezet. tantrikus szex lehet meg összebújás petting is.
Úgy van, ahogy az elsõ írta. A behatolás veszélyes fertõzésveszély miatt. És ittt beletartozik minden, pénisz, ujj is. Tehát semmi ne hatoljon be, az a lényeg. Minden mást lehet.
hú de jó neked hogy kívánod!én 16 hónapja szültem császárral és 1 évig rosszul voltam ha rá gondoltam hogy csinálni kell!és fájt is!most már egész jó de orgazmusom még nem volt azóta sem!a doki azt mondta hogy a hormonok miatt van és azért szûkebb és szárazabb sokkal!(a szûkebbet úgy értsd hogy a múlt hónapban tudtam elõször normál tampont használni a mini helyett)azért irigyellek!
A kérdező hozzászólása: Hát még ne irigykedj, csak a fejemben fordult meg, aztán, hogy milyen lesz , azt nem tudom:-)nem ujjra gondoltam, inkább orális szexre, vagy ilyesmire.... köszi a válaszokat!
Lehettek másképp együtt, de 3-4 hétnél korábban inkább csak neki legyen "jó", mert gondot okozhat nálad a méhösszehúzódás, orgazmus esetén...
Csak annyit még az elõzõhöz, hogy szerintem azért nincs igaza mert az orgazmus utáni méhösszehúzódást ugyanúgy az oxitocin csinálja, mint a szoptatás közbeni méhösszehúzódást és ez utóbbiról ugye tudjuk, h még hasznos is, nemhogy káros lenne!Szóval behatolás nélkül ok az orgazmus.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!