Találatok a következő kifejezésre: Szülés csaszar (410 db)

Hüvelyi szülés? Császár? Előnyök-hátrányok.

Melyik a 'jobb rossz'? Nyilván a hüvelyi szülés közben fáj, a császár meg utána, de ezen kívül írnátok még?

Legjobb válasz: Na akkor nézzük. :) Hüvelyi szülés tényleg iszonyat tud fájni, de ami jó a rosszban, hogy az csak a szülés folyamata alatt fáj (na meg a varrás ugye..) utána viszont már nem nagyon kell vele szenvedned. Császár: Itt ugye nem érzel sok mindent, igazából meg sem kell erõltetned magad, az utána következõ napok viszont meglehetõsen kellemetlenek lesznek. Császárnál ugye nem kell félned esetleges repedéstõl, szakadástól, a hüvelyednek nem esik semmilyen bántódása, ami megint nem egy negatívum. Én az elsõ babámat hüvelyi úton szültem, borzasztó volt, 51 óra vajúdás után lett meg, soha soha senkinek nem kívánnám ezt, még a legnagyobb ellenségeimnek sem. Nagyon szenvedtem, nagyon fájt és nem segített semmi, a végén már azt hittem ottmaradok. A másodikat farfekvés miatt császárral szültem és az kell hogy mondjam ég és föld a kettõ. A császár után a felkelés és az elsõ két nap nem volt valami kellemes, húzódott, fájt, viszketett.. De mindezek ellenére azt mondom, hogy ezerszer inkább a császár utáni két napos kis kellemetlenségek, minthogy mégegyszer végigcsináljam azt az 51 órát.

Na akkor nézzük. :) Hüvelyi szülés tényleg iszonyat tud fájni, de ami jó a rosszban, hogy az csak a szülés folyamata alatt fáj (na meg a varrás ugye..) utána viszont már nem nagyon kell vele szenvedned. Császár: Itt ugye nem érzel sok mindent, igazából meg sem kell erõltetned magad, az utána következõ napok viszont meglehetõsen kellemetlenek lesznek. Császárnál ugye nem kell félned esetleges repedéstõl, szakadástól, a hüvelyednek nem esik semmilyen bántódása, ami megint nem egy negatívum. Én az elsõ babámat hüvelyi úton szültem, borzasztó volt, 51 óra vajúdás után lett meg, soha soha senkinek nem kívánnám ezt, még a legnagyobb ellenségeimnek sem. Nagyon szenvedtem, nagyon fájt és nem segített semmi, a végén már azt hittem ottmaradok. A másodikat farfekvés miatt császárral szültem és az kell hogy mondjam ég és föld a kettõ. A császár után a felkelés és az elsõ két nap nem volt valami kellemes, húzódott, fájt, viszketett.. De mindezek ellenére azt mondom, hogy ezerszer inkább a császár utáni két napos kis kellemetlenségek, minthogy mégegyszer végigcsináljam azt az 51 órát.
Ez abszolút egyénfüggõ. Nekem volt mindkettõ, és azt mondom, hogy inkább gyilkoljanak le, de még egyszer nem szülnék császárral. Tényleg ég és föld a kettõ. A hüvelyinél vágtak, és szakadtam is, a varrás kellemetlen volt, de másnap már ültem rajta, inkább sajgott, mint fájt. A császár után úgy éreztem, mintha a beleimet is kitépték volna borzasztó rosszul voltam utána, és két hét múlva még mindig zokogtam egy egy hirtelen mozdulat után. Pedig nem vajúdtam keveset a hüvelyi elõtt sem, annyit nem, mint az elsõ válaszoló, csak valamivel több, mint másfél napot (szombat hajnaltól vasárnap éjszakáig). Mégis úgy emlékszem rá, mint sétagaloppra, a császárra meg úgy, mint a legcélravezetõbb középkori kínzásra:(
Az én esetemben a babám belekakilt a magzatvízbe, tulajdonképpen nem is víz volt, hanem sárga, tömény trutyi, ami folyamatosan folyt belõlem ha megmoccantam. A méhszájam szinte teljesen zárt volt, na jó egy ujjnyira jó indulattal nyitva volt, nem voltak fájásaim, kaptam oxitocint és erre leesett a baba szívhangja, azonnal császároztak és már mire kiemelték kék volt az oxigénhiánytól és hipoton. Na most kérdezed mi elõnye a császárnak? Él a fiam, teljesen egészséges, a hipotónia is gyorsan kezelhetõ volt egy kis gyógytornával, tudtam szoptatni, a mozgásfejlõdése tökéletes volt, mindent idõben csinált- gyakorlatilag semmi gond nem lett. Természetes szülés? Ha túlélte volna, akkor is olyan sérülésekkel jött volna a világra, mint nem kevés oxigénhiányos baba és hordhatnám gyógytornára és reménykedhetnék, hogy egyszer majd hátha el tudja magát látni, de lehet azt sem. Mert már az is eredmény, ha 2-3 éves korára nyúl a játékért. A második ráadásul (a fentiek mellé, mert ugyanez történt az õ esetében is)magas egyenes állásban is volt. Úgyhogy nincs igazán mérlegelhetõ elõnye és épp ezért hátránya sem a hüvelyi szüléssel szemben. A császár ÉLETMENTÕ mûtét, ami pont erre való, ha baj van, akkor megmentse a baba, anya életét. Ja és nem fájt a császár utána sem, mert ahogy lábra álltam és elkezdtem mozogni, megszûnt a fájdalom. A másodiknál még annyira sem. A császár után 6 órával már talpon voltam és átcuccoltam az õrzõbõl magamat és a babámat is, mégcsak meg sem görnyedtem és hazudnék ha azt mondanám, fájt egyetlen percig is.
A császár elõnyeit-hátrányait szerencsére nem az anyának kell mérlegelni, hanem az orvosnak. Így nincs is értelme a kérdésnek. Ha az orvos indokoltnak véli mert veszélyben vagytok, akkor császár. Ha nem vagytok veszélyben, akkor hüvelyi szülés.
Vagy mert egy ilyen ...az apja , aki még azt sem tudja felfogni, hiszen te magad írtad életmentõ volt a császár az õ esetében, hogy megsérült és ahelyett, hogy korai fejlesztésre hordták volna és segítették volna, elkönyvelték, na ez csak egy császáros. Ehhez egyébként nem kell nagy ész, hogy valóban a születésének körülményei okolhatók mozgási és tanulási nehézségeiért, de nem a császármetszés. És könnyen lehet segíteni, ha normális családba születik és nem egy ilyenbe. Mert gondolom, azért nem adtak bele apait anyait a nevelésébe, hiszen 3 gyerek remekül felnõtt magától is. Meg hát klassz lehet egy ilyen ember mellett felnõni, aki gyalázza a saját gyerekét. Hát tényleg lehet õ is azt kívánja, inkább veszett volna oda, vagy legalább egy rendes családba született volna. És még miket szokott mondani apósód: ilyen egyéb klasszikusokat: Na mi lett? Gyerök? Mert kb ezen a szinten tudom elképzelni. Jó hát nyilván nem tehet õ sem róla, hiszen az õ szülei sem törõdtek vele, hogy egy gondolkodó lényt engedjenek útjára, csak felnõtt a szûk, korlátolt agyával. Szép kis család lehettek, veled együtt. Ez a se nem értek egyet se nem cáfolom dologgal. De azért ismétled ezt a mérhetetlen ostobaságot.
Gyógyszakpedagógus az anyja, képzeld kezdetektõl fogva Õ a kedvenc, és igenis fejlesztve van, volt. Tisztességesen neveli mind a 4gyermekét az apa, nem csak nõnek mint a gaz, megnyugodhatsz. És nem gyalázza a gyermekét, egyiket sem. És alpári módon sem beszél, azért mert ilyen párhuzamot vont a szülés módja és a gyermek fejlõdése között(pl amíg õ megcsináltat mindent, addig a többi megoldotta- erre monda "-jelesen apósom, hogy nem életre való(mert ha nem teszed elé a kaját inkább nem eszik)) hogy a finommozgásai sem olyan finomak, máshogy fejlõdött, te mint laikus észre sem veszed, de egy fejlesztõ igen, mert ugyan úgy rajzol stbstbstb, de suta, de nem csak egyszerûen ügyetlen, nem rendezi össze magát, hamar lemerül, hiába van meg a képessége. És nem a gyermek volt veszélyben, hanem az anya, de a terhesség alatt végig, és mivel szereti a gyerekeit nem csak megcsinálta eszetlenül õket, még az elején megbeszélték, tudván veszélyes az anyára, hogy megtartják, az asszony dönthetett, és benne volt a pakliban, hogy 3kisgyerekkel marad egyedül, nevelnie kell õket egyedül. És ott ette a mûtõ elõtt a fene, mi van a nejével és a gyerekével, ugye élnek, ez volt az elsõ kérdése. És a legkisebb talán pont ezért a legkedvesebb neki, és aggódik érte, nem becsmérli, közösen tornáznak, soroljam? Az meg, hogy nem mondom azt nyíltan, badadrság Józska, nem lehet azért ilyen a gyerek mert császárral született, vagy mert nem azt mondom, márpedig így van. Hogy jövök bármelyik oldalra is dõlni, mikor én csak közvetve látom, milyen a gyermek, és vannak dolgok amik magzati korban jöhettek be zavaró tényezõként, amikrõl senki sem tud. És egyenlõre a közelemben csak a kicsi az egyetlen császáros, és problémás gyermek, pontosabban akirõl tudok, hogy csaszis, és problémás. Ebben a családban tudott ismert eltérés a 4gyerek között a születés módja, ennyi az alapja a párhuzamnak. "tapasztalat", "megállapítás" ami nálunk megállja a helyét. Hogy általános formában lett leírva nem jelenti azt, hogy ez minden császáros babánál így is van. Azért köszönöm, hogy most felvilágosítottál, mennyire primitívek is vagyunk család szinten, kérek engedélyt meghunnyászkodni, így ismeretlenül is. Az elhunyt dédszülõk nevében is, hiszen õk is csak meglocsolták a gyerekeket... Jelzem, hogy NEM ISMERLEK! Azt ne felejtsd el, hogy ugyan látod a nickem, de nem ismersz, sem engem, sem a családot amibe belecsöppentem. Ahogy nem úgy lettél elkönyvelve nálam, hogy egy bunkó 62%, hanem ráfogom a rossz napodra...
Mondhatsz bármit, aki a saját gyerekére egyszer is ezt mondja, nem életre való, lusta, problémás, mert nem tette meg a nagy utat- primitív bunkó. Lehet persze ez a szeretet, de az én szemeben ez nem az. Akit szeret az ember, nem nyilatkozik így róla és nem gondolja róla ezt. Elképzelhetetlen, hogy a családból bárki is ilyen véleménnyel legyen a gyerekeimrõl. mondom ezt úgy, hogy mindkettõ császáros. És hajtogasd csak, és hidd el, csak a császáros gyerekeknek lehetnek tanulási, mozgási problémái, a többi az bizony életrevaló, hiszen megtették a nagy utat. (a fejemet fogom, és nem vagytok primitívek, ilyen kijelentésekkel) És az meg, hogy a 62%-ra hivatkoztál, így ismeretlenül tartom, hogy az vagy, aminek elkönyveltelek egy végtelenül primitív ember. Én nem tudom hány százalékon állsz és azt sem én hol, mert ezzel is csak a te szinteden lévõk foglalkoznak. Sajnállak nagyon, különösen a gyerekeidet. Viszik tovább ezt a szintet.
Kérdezõ, elnézést tõled, értelmetlenül, hagytam, hogy egy nagyon egyszerû ember kihozzon a sodromból, és a kérdésedben "egymásnak estünk"
Ez a vita nem értem miért robbant így ki? a kérdezõ véleményeket kért, valaki leírta... kész. Egyáltalán nem primitív az a válaszoló, aki szerint a császáros babák nem életre valóak. Én is hallottam már ezt, bármilyen begyöpösödött gondolat is ez, rászokták mondani a császáros gyerekekre, mert tényleg nem tették meg a nagy utat. Nem kell ezen kiakadni. Ez is csak egy olyan régi mendemonda, babona- mint pl amit a kismamákra mondanak, hogyha ilyen a hasa akkor fia vagy lánya lesz. Egyébként meg pont hogy leírta a válaszoló, hogy nem ért egyet az apósával. Nem értem miért kellett nekiesni, ez vall inkább primitívségre. Régen az idõseknek mindenre volt valami ilyen banonájuk, nemigaz, hogy nem hallottatok még ilyenekrõl! De a kérdezõ kérdésére válaszolva, ha nem életmentõ és nem feltétlen szükséges, akkor inkább a sima szülést válaszd! A tested tudni fogja mit kell tennie, a természet csinálja a maga dolgát legtöbbször, és részed lehet egy csodálatos és szép élményben! :-) Könnyû szülést kivánok! és jó babázást!
Tudsz olvasni? 13:26os? Sem nem értek egyet a kijelentéssel, sem nem cáfolom, mert nem saját bõrön tapasztalom. 3faros sima szülése volt anyósomnak, a 4.gyermeket császárral szülte, amíg a 3tesónak nincs tanulási, mozgásbeni... gondja, addig a kicsinek igen, az APÓSOM úgy érzi, ez a gyermek szempontjából kényelmes szülésre vezethetõ vissza. Ez is egy vélemény volt a császárról, ha baromságnak gondolod, ha nem. Pont. A császár nem szülési alternatíva, hanem életmentés.
Na kedves utolsó ez hülyeség amit írtál bocsi. Aki császárral született az nem életre való?! Már bocsi, de ez akkora badarság, te sem gondolod komolyan.
Kétszer szültem elsõ lassú, nehéz vajúdással kitolással 18óra, brûûûû. Pici gátvágással, ami sokáig kellemetlen volt. Másodszor 2óra mindennel, pici vágással. A gátsebem 5nap után egyáltalán nem fájt(kiszedte a doki a varratot) A vajúdás sem volt rossz, na kellemes se:) Ami a császárt illeti, ha egy mód van rá, nnnnnneeeeee, én rettentõen félek tõle. Apósommal beszélgettem tegnap, és Õ szerinte a 4bõl a 4.császáros csemete "neméletrevaló" lusta, nem úgy fejlõdõ stb, mert Szerinte a nagy utat nem tette meg, hanem kényelmesen született. Mivel sem én sem a gyermekeim nem császárosak, a szógorom égedelem, de tény tanulási és egyéb gondjai akadnak nem cáfolom, de nem is értek egyet a kijelentéssel. Ha várnak az anya is és a kicsi is ott marad, azt elismeri, hogy Életmentõ volt, de Szerinte a gyermek szempontjából nem jó.(értem ez alatt az indok nélküli császárt, sok ilyen kérdés akad itt is)
én kétszer szültem simán ami a legeslegjobb volt benne az az a pillanat, hogy rádrakják a babát- olyan nincs a császárnál és ez a pillanat az, amiért érdemes élni. Annyira gyönyörû, meghitt... egy csoda. Én nagyon örülök, hogy kétszer is átélhettem! A császártól rettegetk- hogy felvágják a hasam. Minden elismerésem, annak aki átéli!
Én természetes úton akarok szülni mert szeretném minden pillanatát a szülésnek átélni még akkor is a fájni fog. Egyáltalán nem félek mert tudom hogy az a kis fájdalom amit akkor érezni fogok bõven meg fogja érni ha a karomban tartom a fiamat. A császár metszés nem természetes és ha csak nem lenne feltétlenül szükséges élet veszély miatt én nem is akarok.
Hát látod, erre én is nagyon kiváncsi lennék. Én 2-szer szültem hüvelyi úton, az elsõ nehéz volt, akkor azt kívántam, hogy a 2. császár legyen. A 2. jóval gyorsabb volt, de nagyon fájdalmas. A 2. szerintem jobb volt, mint ha császárral lett volna meg. Mindkettõ után gyorsan regenerálódtam. Viszont aki császárral szül, annak nem kell vajúdni stb, de az a legnagyobb hasi mûtét, és lassabb a felépülés, és mégsem az a természetes út, szóval ez jó kérdés.
Én csak a hüvelyi szülésrõl tudok nyilatkozni.4 gyermeket szültem minden normál úton, a vajúdás hosszadalmas tud lenni de szerintem kibirható.viszont az utolsó inditott szülés volt 3 óra alatt lezavarták és iszonyatosan erõs fájdalmaim voltak.szerintem ez így nagyon durva hogy sürgetik a babát kifelé.A másik dolog az az hogy ha tudják hogy az ember lánya egy kb 5 kg-os babát hordoz akkor nem feltétlenül kellene hogy hagyják kipréselõdni egy tenyérnyi lyukon.....merthogy nálam ez történt és emiatt szétcsúsztak a csontjaim, ami miatt a mai napig nagyon szenvedek.ilyen esetben lehet hogy jobb lett volna a császár.DE!amit a csásázárosoknál láttam a szülés után, a felépülés, az a kiszolgáltatottság azt sosem szeretném átélni, azért örülök hogy nem kaszaboltak fel egyszer sem.ha nincsen komplikáció akkor mindenképpen a hüvelyi szülés mellett voksolok!!
Szia! Hövelyi szülésem volt, amiben ugye a legrosszab a vajúdás ideje. Szanaszét repedt a hüvelyem és a méhszájam is, + gátmetszés is volt. A varrás szintén rossz volt. És sajnos kitágult a hüvelyem, ami azóta jobb lett, de azért nem olyan már mint régen. Viszont másnap már semmi bajom nem volt, jöttem, mentem, minden rendben volt. Amennyire én láttam, az elsõ 1-2 napban szenvedtek a császárosok, de utána minden rendben volt velük is. Szóval hát mindkettõnek van rossz része.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :) 17-én hajnalban megindult a szülés és végülis természetes úton hoztam világra a kisbabám. Nem volt olyan vészes, sokkal rosszabbra számítottam, a sok rémtörténet olvasása után, újra végigcsinálnám akármikor, mert ez a baba egy igazi kis csoda. :)

Természetes szülés császár után milyen? Ki mit tapasztalt nehezebb könnyebb?

Az orvosom mondta hogy ha nem lesz gond mehet természetesen. Két éve volt császárom, és bár hamar felépültem nem szeretnék még egyet. Milyen a természetes szülés egy császár után?

Legjobb válasz: Nekem nem volt jó. Maga a szülés gyorsan ment, de ebbõl lett a gond, a szöveteknek nem volt idõ tágulni, a császár hege szétvált. Úgyhogy utána vittek a mûtõbe. Olyan volt, mintha duplán szültem volna. A hasi sebet nem éreztem nagyon gáznak, nekem a gátseb ezerszer jobban fájt, azt szívesen kihagytam volna. Ja, és 5 és fél év telt el a két szülés között.

Nekem nem volt jó. Maga a szülés gyorsan ment, de ebbõl lett a gond, a szöveteknek nem volt idõ tágulni, a császár hege szétvált. Úgyhogy utána vittek a mûtõbe. Olyan volt, mintha duplán szültem volna. A hasi sebet nem éreztem nagyon gáznak, nekem a gátseb ezerszer jobban fájt, azt szívesen kihagytam volna. Ja, és 5 és fél év telt el a két szülés között.
Szia! Nálam 2 év és 3, 5 hónap van a 2 lányom között, elsõ császár, második sima szülés volt. Nálam minden rendben ment, igaz nehezen tágultam (az elsõ is emiatt lett császár) a hegemet nem nézték szülés közben mondván nem tudják megnézni, de minden rendben volt 14 órát vajúdtam, majd vacuum-al rá segítettek. Szülés után kézzel megnézték egyben van a császár heg (rendben volt) utána eléggé fájt a gát seb, de amint kiszedték a varratokat már nem volt vészes. Én nagyon örülök hogy sikerült természetesen megszülnöm a második lányom! :) (az elsõt is sikerült volna szerintem csak ott nem adtak oxitocint, magam se értem miért, a 2 leányzó nem ugyanabba a kórházban született)
Ez engem is érdekelne, sajnos segíteni egyelõre nem tudok... Nekem már volt természetes szülésem császár elõtt, aztán a második szülés a baba egészsége érdekében programozott császár lett, most pedig sima szülésre készülök a császár után. 2 év és négy hónap lesz a császáros szülés és a mostani között.
Utolsó válaszoló vagyok. A három szülés közül a császár utáni sima szülés volt a legszebb. Azt mondhatom, hogy élmény volt, pedig nem gondoltam volna, hogy így lesz. Öt óra alatt meglett a kislányom. Elég intenzív volt, sokkal jobban fájt, mint az elsõ sima szülésem, mondjuk, fele annyi ideig is tartott. A heggel szerencsére nem volt gond (annak ellenére sem, hogy az utolsó uh-n nagyon vékonynak mérték). A gátsebem sem volt vészes, öt hete szültem, és már alig látszódik. A felépülés meg álom volt a császárhoz képest, szülés után 2, 5 órával lezuhanyoztam, majd egyedül sétáltam le a szülõszobáról a gyermekágyas részre (nyilván kísérettel, de nem kellett tologatni stb.). Szóval ha minden rendben, akkor megér egy próbát a dolog. :)

Akinek az első szülés császár volt, a második 4 év múlva hogyan sikerült?

Legjobb válasz: 1 hónap híján 4 év van a gyerekeim között. Elsõ sürgõsségi császár volt (annyira fájt, hogy elájultam, nem tágultam, semmi nem használt), 4300 g lett a csaj. Azóta is hálás vagyok, hogy csak 4 órát kínlódtattak, mert az a 4 óra még most is élénken él bennem. A második pedig progi volt és életem legszebb élménye. Aki szerint meg ez nem szülés, és kockázatosabb, mert komoly hasi mûtét, rosszabb a gyereknek, iszonyúan fáj a seb hetekig és nem emelgetheted a gyereked (hogy ezt honnan veszik néhányan?), annak szívbõl gratulálok, ha hüvelyi úton megszüli a nagy babáját és ezzel sikerül átélnie a szülés misztériumát. Én nem éltem át, de ettõl függetlenül én is anya vagyok. A felépülésrõl: egy hét alatt pikk-pakk rendbejöttem, már elsõ nap jöttem-mentem, és nem szenvedtem egy percet sem a mûtött hasam miatt, bár az igaz, hogy röhögni nem ajánlott :)))

1 hónap híján 4 év van a gyerekeim között. Elsõ sürgõsségi császár volt (annyira fájt, hogy elájultam, nem tágultam, semmi nem használt), 4300 g lett a csaj. Azóta is hálás vagyok, hogy csak 4 órát kínlódtattak, mert az a 4 óra még most is élénken él bennem. A második pedig progi volt és életem legszebb élménye. Aki szerint meg ez nem szülés, és kockázatosabb, mert komoly hasi mûtét, rosszabb a gyereknek, iszonyúan fáj a seb hetekig és nem emelgetheted a gyereked (hogy ezt honnan veszik néhányan?), annak szívbõl gratulálok, ha hüvelyi úton megszüli a nagy babáját és ezzel sikerül átélnie a szülés misztériumát. Én nem éltem át, de ettõl függetlenül én is anya vagyok. A felépülésrõl: egy hét alatt pikk-pakk rendbejöttem, már elsõ nap jöttem-mentem, és nem szenvedtem egy percet sem a mûtött hasam miatt, bár az igaz, hogy röhögni nem ajánlott :) ))
A kérdező hozzászólása: Akkor ha az elsõ császár, a második is az lesz?
Ez egyáltalán nem biztos, 4 év egyébként is hosszú idõ, annyi idõ alatt regenerálódik a szervezet, lehet hüvelyi úton is szülni. A terhesség végén nézik a heg vastagságát és ha az nagyon elkezd vékonyodni, akkor ált. császárt csinálnak. Ez egyébként orvostól is függ, meg 1000 más dologtól is.
Nõvéremnél az elsõ sürg. császár volt, mert a baba nyakán volt a köldökzsinór, a másodikat viszont természetes úton szülte meg, és köztük csak 2 év van! Sok sikert! :)
Az elsõ gyermekem SOS császárral született. Késõbb volt sajnos egy vetélésem, ami abortusszal végzõdött. A második gyermekemmel hüvelyinek indult, de semmit nem tágultam az órákig tartó vajúdás alatt, így ismét császármetszéssel végzõdött. 3 év és 5 hónap van a két gyermekem között! Minél több idõ telik el a két szülés között, annál nagyobb az esélyed a császár utáni hüvelyi szülésre! Azt tudnod kell, hogy ha volt már császárod, akkor a következõ szülésnél -ha simának indul- nem kaphatsz oxitocint.
Császár után 2 évvel simán szültem, és rá 2 évre is.Annyi volt, hogy szülés után elaltattak, mert az orvos benyúlt a méhembe, hogy ellenõrizze a császári heget, egyben van-e.Legalább közben varrt, ha vágott:-)
Az elsõ SOS császár után két sima szülésem volt, másfél és öt év múlva. Nyilván így a második számított az elsõnek ilyenbõl, szóval hosszú vajúdás volt, de ez nálunk amúgy családi örökség. A harmadik gyerkõccel azaz a második sima szülés viszont már "rutinból ment", pedig 4200 volt a kicsike.
Anyámnak az elsõ (tesóm) császár volt, utána 4 évvel én pedig "hagyományos". Eddig minden rendben :)


Első szülés császár, második hogy alakúlt, higy indúlt, mi lett a vége?

Legjobb válasz: elsõ (lány): sürgõsségi, altatásos császár. második(fiú): szülés elõtt 2 nappal még biztattak, hogy simán is menni fog, majd szülés elõtt egy nappal a dokim szemrebbenés nélkül közölte, hogy akkor éjféltõl ne egyek, holnap reggel én leszek az elsõ a mûtõben...tudtam, éreztem, hogy nem mernek kockáztatni.

elsõ (lány): sürgõsségi, altatásos császár. második(fiú): szülés elõtt 2 nappal még biztattak, hogy simán is menni fog, majd szülés elõtt egy nappal a dokim szemrebbenés nélkül közölte, hogy akkor éjféltõl ne egyek, holnap reggel én leszek az elsõ a mûtõben...tudtam, éreztem, hogy nem mernek kockáztatni.
40+4 naposan reggel voltam nst-n s már máshogyan fájt, mint addig, így tudtam lesz ma valami. Az nst semmit sem mutatott, így hazaengedtek. Este kezdtek rendszerezõdni, így 9 körül értünk be a kórházba, akkor kb 3 perces fájásaim voltak. Megvizsgált az orvos, akkor elment a nyákdugóm majd közölte, lehet csak szórakozik a baba, mert nagyon zárt vagyok és a feje is magasan van még s a magzatvizem is tiszta volt. Felvettek s szülõszobára. Este 10 körül elfolyt a magzatvizem, ami teljesen zöld volt s a fájások alatt volt hogy teljesen elment a kisfiam szívhangja. Én pedig semmit sem tágultam. Ezért hajnali 1-kor toltak a mûtõbe. Az eredménye egy 58 cm-es 4000 g-os baba lett. :) Nekem az elsõ szülésem magzatvízelfolyással kezdõdött, s akkor nem voltak fájásaim. Kaptam oxit, attól lettek, de akkor sem tágultam s az elsõ kisfiamnál is az volt a gond, hogy szinte minden fájásnál nem volt szívhang. Örülök, hogy minden rendben volt mindkettõnél, s nem lett oxigénhiány ..... vagy bármi más gond.Te most állsz elõtte?
Szia!Elsõ lányom császárral született, nem tágultam, + fájásgyengeség és relatív téraránytalanság miatt operáltak.4330 grammos lett.A másodiknál nem is kockáztattak, félidõtõl biztos volt a császár, nem is várták, hogy magától elkezdõdjön a szülés, programozott császárral szültem a második lányomat, 39.héten, 4050 grammos lett.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ császár lett, mert 4 óra vajúdás után teljesen kitágultam, de utánna még 4 órát vajúdtam, nem jöttek a toló fájások, a doki próbálta kinyomni könyökkel a babát, de meg sem mozdúlt, mondták nyomjak, de azt sem tudtam hová hogyan, hogy, nyomtam én de semmi, így én már kértem hogy inkább legyen császár, csak ne szenvedjek feleslegesen még órákat. Most megint terhes vagyok, és kiváncsi lennék mi a szokás, hogy megint sima szülésnek indúl, azt majd lesz ami lesz a végén, vagy ha az elsõ császár, akkor a második is az?! Megmondom õszintén ezt a verziót szívesebben venném, mert egyszerûbb ha felvágnak, kiveszik a babát, mint vajúdni órákat a semmiért, és lehet akkor is felvágnak...
Szia! Elsõ császár farfekvés miatt. 2. sima szülés, 16 órás vajúdással. :) 20 hónap különbséggel.

Ha az első szülésem császár volt a rossz baba szívhang miatt, a második lehet természetes szülés?

Vagy akkor is hajlank a császárra?Pl. A Barossban ahol hallottam, hogy 50% császár van, mert tutira mennek a dokik.

Legjobb válasz: Ha a szívhang miatt volt az 1. császár és nem valami eü. probléma miatt, akkor akár lehet sima szülés is. A barátnõm 1. babája császáros volt, mert nem tágult megfelelõen, a 2. babát simán szülte, minden gond nélkül.

Ha a szívhang miatt volt az 1. császár és nem valami eü. probléma miatt, akkor akár lehet sima szülés is. A barátnõm 1. babája császáros volt, mert nem tágult megfelelõen, a 2. babát simán szülte, minden gond nélkül.
Barátnõmnek szintúgy mint elsõnél.Bnõm lánya köldökzsinór miatt csaszi, aztán a 2. már simán.Meg sem érezte a másodikat:D Úgyhogy sanszos a hüvelyi:)
A kérdező hozzászólása: Jajjj, de jó lenne!!!!!! És képzeljétek, 2 ujjnyival mentem be, két óra után közölték, hogy mindjárt meglesz 100%, el sem akarták hinni, hogy elsõ baba olyan gyorsan tágultam. Aztán császár lett a szívhang miatt, de a legfontosabb az egészség!De azért szeretném megélni a természetes szülést is.

Akinek az első szülése császár volt, és a második is, annak a második programozott lett, vagy vajúdás közben döntöttek ismét a műtét mellett?

Mennyi idő telt el a két szülés között?

Legjobb válasz: Nekem vajúdás közben döntöttek a császár mellett. A második baba 0,5 kg-al volt nehezebb,mint a tesója, és azt mondták, hogy nem kockáztatnak. Meg kezdett leesni a szívhangja is. Szóval téraránytalanság, elsõ császár és rossz szívhang miatt lett császár a második. 1.baba 3650 gr 2. baba 4100 gr

Nekem vajúdás közben döntöttek a császár mellett. A második baba 0, 5 kg-al volt nehezebb, mint a tesója, és azt mondták, hogy nem kockáztatnak. Meg kezdett leesni a szívhangja is. Szóval téraránytalanság, elsõ császár és rossz szívhang miatt lett császár a második. 1.baba 3650 gr 2. baba 4100 gr
Bocs, azt kihagytam, hogy 2év és 1, 5 hónap telt el a két szülés között.
Programozottnak indult, aztán elfolyt elõbb a magzatvíz.De nekem mindkét baba farfekvéses volt. 3, 5 év telt el a két császár között.
ismerõsömnek elsõ császár leesett szívhang miatt, második is császár(programozott) lett 5 évvel késõbb.
Az elsõnél nem tágultam, és sokáig vajúdtam, úgy lett császár. 10 év múlva jött a következõ, sokáig úgy volt, hogy lehet természetes, de a fekvése miatt progissá változott. Végül megindult, és sürgõsségi lett hegszétválás miatt.
2év 3hónap volt a két szülés között, és mivel nem indult be másodszorra a szülés ezért kellett császározni!
Az elsõ SOS császár volt. A második normál szülésnek indult, de 14 óra vajúdás után császár lett, mert nem tágultam semmit és el is múltak a fájásaim. 3 és fél év telt el a két szülés között.
Szia! 3 császárom volt. Az elsõ nem indult be magától és semmi féle külsõ ráhatásra sem. A másodiknál kb.3-szor megkérdezett a doki, hogyan szeretném, mindig azt mondtam császár. Így a kiírt dátumhoz képest 1 héttel korábban vette ki. A harmadiknál már nem volt kérdés. 2005.október, 2009. április és 2012. februárjában szültem.

Ha az első szülésem császár volt, és most úgy néz ki megint az lesz, akkor meddig hagynak most szenvedni?

úgy értem,hogy ilyenkor hamarabb megm?tenek,v. ilyenkor is több órát kell vajúdnom?

Legjobb válasz: Ha tuti császár lesz, akkor nincs értelme, hogy sokáig várjanak. De orvosa válogatja. Valaki egyáltalán nem hagy vajúdni, valaki egy kicsit igen. Nekem azt mondta a doki, hogy két óra vajúdás után császároz. De ha nem biztos a császár, akkor lehet, hogy hagynak vajúdni, és meglátják mi lesz. Miért valószínû nálad a császár?

Ha tuti császár lesz, akkor nincs értelme, hogy sokáig várjanak. De orvosa válogatja. Valaki egyáltalán nem hagy vajúdni, valaki egy kicsit igen. Nekem azt mondta a doki, hogy két óra vajúdás után császároz. De ha nem biztos a császár, akkor lehet, hogy hagynak vajúdni, és meglátják mi lesz. Miért valószínû nálad a császár?
Csak annyit hagynak vajúdni, hogy a babád fel tudjon készülni arra hogy meg kell születnie.Hiszen neki sem jó az ha egyik pill-ról a másikra csak kiemelik a pocakodból.Bekötik az infúziót, adnak oxitocint, és szerintem 2-3 óránál többet nem kell vajúdnod.Addigra még az igazi fájások sehol sincsenek.De az orvosod nem mondta ezt el neked? Vagy még nem tartasz ott?
A kérdező hozzászólása: tegnap voltam 39.hetes, szóval jövõ7en be kell feküdnöm és rá 1hétre indítanak meg.szóval: már nem sok van hátra..! elfelejtettem a dokimtól megkérdezni, hogy mire számítsak ha biztos a császár, mert végig arról próbáltam meggyõzni, hogy adjon pár nap haladékot a befekvés elõtt, de nem engedte. A császár még nem 100%, de majdnem biztos.azért, mert felénk a hegvastagságot is figyelembe veszik, és a 36.héten már határkörüli érték volt.és még nagyon fent van a baba is.ja, és úgy néz ki, hogy egyelõre haránt is fekszik. röviden ennyi
Hát ilyen esetben nem lenne szabad akkor sokat várnia, fõleg ha harántban marad a babád.
Császár után nem kaphatsz oxit, és nem is indíthatnak. Mivel az oxi erõsebb fájásokat okoz, amit az elõzõ heg miatt nem hagynak. Ha meg harántos, vagy faros, akkor meg alap, hogy császárnak kéne lennie egy császár után már. És ha már határértékû volt a heged (nálam nem is nézik), akkor meg ne engedd az oxit!
Nekem is császáros volt az elsõ szülésem, és programozott császár volt a második. Infúziót, és oxit is kaptam, de csak kis mennyiséget.15 percesek, és gyengék voltak az összehúzódásaim, akkor vittek a mûtõbe.( kb:2 óra után)Azt mondták a baba miatt kell megindítani.

Győrben DR Busznyak Csabánál hogy zajlik a sima szülés császár után? Aki nála szült azok válaszát várom!

Legjobb válasz: Köszönöm szépen hogy leírtad a tapasztalatodat,azért érdekelt volna hogy császár után hogy zajlik nála a rendes szülés,hogy oxitocynt ad e vagy edat lehet e kérni stb.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen hogy leírtad a tapasztalatodat, azért érdekelt volna hogy császár után hogy zajlik nála a rendes szülés, hogy oxitocynt ad e vagy edat lehet e kérni stb.
Igaz nem császár után, de két gyerekem született nála, hozzá jártam a sima sztk rendelésre, megbeszéltük, hogy nála szeretnék szülni, és mindkétszer szerencsém volt, mert sikerült. könnyû, komplikáció mentes, gyors szüléseim voltak, nem sürgette meg, a szülésznõvel megbeszéltük, hogy gátvédelmet szeretnék, és abszolult partner volt benne, engedte a szülésznõt, gyakorlatilag a szülés utáni vizsgálatokat végezte el, benézett hozzánk utána is, természetesen honoráltuk is. Nekem az volt a fontos, hogy ne legyek feleslegesen piszkálva...Nagyon kedves. Amikor a kisebbik fiam született ügyeletes volt, és a másik szobába szinte egyszerre velünk indult el kifelé a baba, felhívatott a másik kismamához egy orvost a szülészetrõl, és ott maradt velem, mert megbeszéltük, hogy õ lesz ott a szülésnél.Szóval nagyon rendes. Hogy császár után hogyan jár el, azt nem tudom, de szerintem nagyon rugalmas, és az ésszerûség határain belül enged a kismamák kéréseinek.
gyõrben nincs eda sima szülésnél

A Ballonos szülés jobban fáj mint a sima szülés? Császár lesz?

Holnap este bemegyek felrakják nekem a ballont állitolag katéterel amitöl még jobban parázok... Csütörtök reggelig bent lesz és 7kor inditanak :(

Legjobb válasz: Kevés a magzatvizem az átlagosnál + a méhem nincs felkészülve a szülészre szerintetek lesz császár??? és ha lenne menyi idõ után???

A kérdező hozzászólása: Kevés a magzatvizem az átlagosnál + a méhem nincs felkészülve a szülészre szerintetek lesz császár??? és ha lenne menyi idõ után???
A ballon pusztán egy kis segítség ahhoz, hogy indításkor ne teljesen zárt méhszájjal kezdj. A felrakása fájni nem fáj, de elég kellemetlen. Egy vékony gumicsövet vezetnek be, és amikor a helyén van, akkor töltik fel vízzel. Ez szép lassan tágítja a méhszájat, és vannak olyan szerencsés esetek, amikor beindítja magát a szülést is. Reggelre általában 5 cm-re kitágít (szinte észrevétlenül), és magától lejön a ballon. Sajnos ez az 5 cm kicsit csalós, mert a méhszáj nem simul el, még elég vastag marad, de azért csak nem a nulláról indulsz. szóval a ballon inkább segít, hogy elkerüld a császárt.

Első szülés császár, második hogy sikerűlt?

Miért lett a második is császár, vág miért nem?

Legjobb válasz: Elsõ császár,második is császár.Nagyon elvékonyodott a hegem.2 év és 8 hónap van a lányaim között.

Elsõ császár, második is császár.Nagyon elvékonyodott a hegem.2 év és 8 hónap van a lányaim között.
Szia!!Elsõ császár relatív téraránytalanság miatt 2006.dec-ben, második szintén császár idén márciusban.Meg sem fordult a dokim fejében a spontán szülés, UH szerint a második lányom szintén nagyobb volt az átlagosnál.Illetve a hegem nagyon el volt már vékonyodva, féltek a hegszétválás miatt(nagyon nagy volt a pocakom a végére)Az elsõ lányom 4330 grammal és 49 centivel, a második pedig 4050 grammal és 51 centivel született.Üdv:Tamy
Az elsõnél terhességi magas vérnyomás plusz 40. héten totál zárt méhszáj miatt lett császár (170/100-as vérnyomásnál nem akarták túlhordatni). A másodiknál volt egy idõpont, ameddig ha magától megindul a szülés, akkor mehetett volna hüvelyi úton, de ha nem, akkor császár. (Az orvos ekkor sem engedte a túlhordást, csak most az 1. császár miatt.) Ez a baba sem akart kibújni, úgyhogy ez is császár lett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!