Találatok a következő kifejezésre: Szülé után 4 (14 db)

Szült valaki 4 kg vagy 4 kg feletti súlyú babát hüvelyi úton? Milyen volt?

Legjobb válasz: A fiam 3900 grammal született természetes úton. 6 óra alatt lett meg, ebbõl 3 óra volt a vajúdás, 3 óra a kitolás. Rá volt tekeredve a köldökzsinór és mindig visszahúzta, végül fogóval segítettek neki kibújni.

A fiam 3900 grammal született természetes úton. 6 óra alatt lett meg, ebbõl 3 óra volt a vajúdás, 3 óra a kitolás. Rá volt tekeredve a köldökzsinór és mindig visszahúzta, végül fogóval segítettek neki kibújni.
Nekem a 2. babám lett 3900 gramm és sokkal könnyebb volt mint az elsõ, 3 és fél óra alatt megvolt. Az elsõ 3650 gramm volt, de 12 órát vajúdtam. Egyedül az volt rossz a másodiknál, hogy a doki nem vágott, de én jó szétrepedtem kívûl-belül, így nehezebben épültem fel.
4400 grammos lett a kisfiam. A szülés maga 14 óra volt ebbõl a kitolás majdnem 3 óra lett. Az tényleg kemény volt. Szerencsémre nem repedtem sehol igaz nagy gátmetszésem volt.
3800 gr-al született a kisfiam, volt gátmetszés is.4, 5 óra alatt született meg, ebbõl 20 perc volt a kitolás.
nagyon büszke vagyok a húgomra 4 gyereket szült hüvelyi úton mind a négy 4 kg felett volt azt mesélte mindegyiknél biztos volt benne hogy meg fog halni annyira fájt, egyiknél se volt semmi fájás http://bezzeganya.postr.hu/a-hatkilos-utan-otkilos-babat-szu.. itt ír is róla :)
Harmadik babám 4090-el született. Legkönnyebb és leggyorsabb szülésem volt. Igaz a feje csak 35-ös volt.
hosszú, de szerintem nem a súlya miatt, egyszerûen még nem akart megszületni.41+ 1 napon született meg 20 órát vajúdtam, ügyeletes doki aludt, a burok nem akart megrepedni, aztán mikor megrepesztették a burkot, akkor viszonylag gyorsan meglett a kislányom, 2 óra alatt.
4110 grammal és 57 centivel született meg a fiam, össz-vissz 4 óra alatt, a kitolás kb 10 perc volt.2 baba egyébként, már ki volt taposva neki az út! :-) Lányom 3450gr és 57 centi volt.Vele 8 óra volt a vajúdás, 20perc a kitolás.
A középsõ manóm volt kereken 4 kiló. Kisfiú. Minden probléma nélkül megszültem, gátmetszés és sérülés nélkül. A nõvére se volt sokkal kisebb, elsõ babaként 3800g, vele nagyon megszenvedtem, hosszú volt a vajúdás is, a kitolás is, de megszületett szépen, szintén gátvédelemmel, problémamentesen.
Szia, kereken 4 kg volt a kislányom (55 cm). 5 óra alatt lett meg. A szülést indították, mert a 41. hetet is betöltötte. Fél óra volt a kitolás, a doki egyszer besegített. Nem volt vészes egyáltalán!

Vannak olyan szülők akik más országba mentek 3 azonos nemű gyerekük után 4-ik kiválasztassa érdekében?

3 lány eseten én is elgondolkoztam ezen,hogy elutaznék más országba egy fiú gyerekert

Legjobb válasz: biztos van ilyen szülõ, de én nem mennék. az egy dolog, hogy az ember fiút vagy lányt szeretne, de én sztem nem véletlen az, hogy végül milyen nemû gyereke lesz vkinek. inkább örülni kell annak, hogy egészséges. szerintem..

biztos van ilyen szülõ, de én nem mennék. az egy dolog, hogy az ember fiút vagy lányt szeretne, de én sztem nem véletlen az, hogy végül milyen nemû gyereke lesz vkinek. inkább örülni kell annak, hogy egészséges. szerintem..
Lehet, hogy babonásnak tûnök, de én mindig azt gondoltam, hogy a természet/jóisten/stb. (ki miben hisz) megbosszulja, ha beleavatkozol a rendjébe. Pl. Ha én csak fiút akarok, akkor olyan örökletes betegsége lesz, amit csak fiúk örökölhetnek, míg ha "magától" lány lett volna, akkor nem örökölne olyan betegséget. Elvégre minden betegség nem szûrhetõ ki elõre. Persze ez csak az én véleményem. Ja, amúgy ismerek olyan párt, akiknek a fiú magzat sosem maradt meg, csak a lány. Két lányuk van.
Én teljesen megértelek és remélem sikerül az álmod. Czeizel Endre mondta egy interjújában, hogy milyen nevetséges, hogy emberek dönthetnek magzatok élete felett (abortusz), de azt törvény tiltja, hogy egy szeretõ, odaadó, gondoskodó pár ne akarhasson olyan nemû babát, amilyenre vágyik. 3 kislány után miért ne szerethetne valaki kisfiút? Ebben én semmi elítélendõt nem látok.
Nekem van egy kislányom. Igazából eleve lányt szerettem volna így nagyon örültem neki. Azóta eljátszottam már a gondolattal, hogy jó lenne egy kistesó is, de most szeretnénk, ha kisfiú érkezne. Mivel nem lehetünk ebben biztosak én inkább nem szülök. Ha külföldön elsõ baba után is meg lehetne oldani ezt a kiválogatós módszert akkor már a jövõhéten indulnék is. Azt hiszem mi egy gyerekes család maradunk inkább.

Szülé után normális 4 héttel, hogy elkezdett fájni a hasam?

Lehet attól,hogy húzodik vissza a méhem? Már két napja görcsölget néha még hányingerem is van? Vagy más baj lehet?

Legjobb válasz: lehet hogy mensid érkezik. Én 6hetesen menstruáltam elõször.

lehet hogy mensid érkezik. Én 6hetesen menstruáltam elõször.

Ha a párom bemutat a szüleinek, és a testvérének 4 honap után, akkor komolyan tervez velem?

Legjobb válasz: én bemutattam a szüleinek meg ordibáltam is hogy kapjátok be

én bemutattam a szüleinek meg ordibáltam is hogy kapjátok be
Igen. Általában a fiúknak nem szokásuk minden lányt bemutatgatniuk a szüleiknek.
nem tudom ez mennyire mérvadó, mert az én barátom speciel még 1 hónaposak sem voltunk, mikor bemutatott.
én 5 hónap után se mutattam be exemet aztán 6ik hónapba broke up
Haza visz megdugni, család meg otthon van.
nem feltétlenül. attól függ eddig mennyi lányt vitt haza
Mint fiú mondom a következõt. Lányfüggõ is a dolog nagyon. Volt barátnõm aki fél év után sem szeretett volna eljönni hozzánk, már nekem is húzós volt, és a szüleim is csodálkoztak, hogy na mostmár mi van akkor én szégyellem õket vagy mi? amirõl szó sincs. Viszont egy másik exem meg 3 hét után szabályosan követelte az anyós-após páros megismerését. Szoval kinek hogy esik jól. A kérdésre pedig: Igen tervezünk hosszabban. Amíg nem gyõzõdöm meg arról hogy nem pár nap-hét lesz, addig nem cipelem haza az aktuális barátnõmet. :)

~4 hónap járás után mi a véleményetek arról, hogy még nem mutatott be a szüleinek?

Én már bemutattam őt, a kapcsolatot komolynak érzem. Sűrűn tudunk találkozni, ezzel nincs probléma. A viszony nagyon jó közöttünk, természetes és nem görcsös. Õ igazából messze lakik, nagy a távolság közöttünk és nem is akartuk elkapkodni az egész kapcsolatot, de most már elég komolynak érezzük ahhoz, hogy sor kerüljön a találkozásra az ősökkel. A távolság dolog nekem nem probléma, mennék hozzá szívesen, csak hogy nem hív. Megígérte, hogy majd a tavaszi szünetben (ami most van) mehetek hozzá, de úgy tűnik, hogy ez megint elmarad. Kicsit kellemetlennek érzem a helyzetet, mert olyan, mintha szégyellne, holott nem így érzékelteti velem. Kicsit elbizonytalanodtam, furán érzem magam. Õszintén szólva nem szeretném senki tanácsát sem megfogadni, csak a visszajelzésekre lennék kíváncsi, ki mit szól a dologhoz. 19/F

Legjobb válasz: Nem biztos hogy veled van a baj.Ha még nem voltál nála,akkor lehet hogy valamit otthon szégyell,(vagy valami nem stimmel): a szüleit,a helyet ahol lakik,vagy az anyagi helyzetet,ilyesmit.

Ha amúgy szeret téged, és érzed is ezt, sûrûn tudtok találkozni, akkor még ne kombinálj azért ennyire.Várd meg amíg felhozza saját magától majd a témát.Azért 4hónap még nem sok idõ, én egy kezemen meg tudom számolni kit mutattam be 30év alatt:)
Nekem az exem félév után sem mutatott be. Engem nem feszélyezett a dolog. Én úgy gondolom, hogy nem akarásnak nyögés a vége. Ne erõltesd a dolgot, nem azt mondom, hogy korai lenne, hanem azt, hogy túl fiatal vagy ahhoz, hogy egy ilyen problémán fennakadj. Mindennek meg van a maga ideje. ;) Ismerek olyat, aki 3 év után mutatta be a szüleinek, azóta férj és feleség. Lassú víz partot mos.
Nem biztos hogy veled van a baj.Ha még nem voltál nála, akkor lehet hogy valamit otthon szégyell, (vagy valami nem stimmel): a szüleit, a helyet ahol lakik, vagy az anyagi helyzetet, ilyesmit.
Ugyanazt mondanám mint a 3-as versenyzõ, annyival kiegészitve, hogy lehet ott egy fiú is és ezzel a helyzettel nem tud vagy nem is akar mit kezdeni, illetve még döntésre nem jutott. Egy korábbi szerelem, aki kapott tõle igéretet dögivel mielött elindult a városba, de úgy tünik ezeket az igéreteket nem sikerült betartani. Feltételezem te is ezt sejted, ettöl tartasz, ezért is tetted fel a kérdést. Azt mondanám túlságosan elõreszaladtál ebben a kapcsolatban, mig a bnõd még csak félúton tart. Hogy visszafordul vagy sietve utánad lépdel ez idõvel kiderül, de túl fiatalnak gondollak téged ahhoz hogy ilyen szinten belemélyedj egy viszonyba, ezer nõ és ezer kaland vár még rád, nem kell függnöd senkitöl, csakis saját magadtól.
Nem lehet, hogy a családja átmenetileg (valami miatt) háborús övezetté vált? És csak emiatt?! Csak értelemszerûen errõl neked nem szeretne beszélni, mert valamennyire magánügy. És most magánvélemény: bár férfi vagyok, én jó darabig nem hoznám haza a lányt. Ez minden, csak nem családi légkör. Kímélem az õsöket is egy plusz vendégtõl, a lányt pedig a csalódástól.
megigerte mert kikovetelted tole. de pl az en baratnom 22 es a szulei meg mindig kiakadnak ha csak ugy elkezdi hordozgatni a baratjait a hazhoz. kulonben is teged ugysem a szulei erdekelnek hanem az hogy miert nem tudsz nalla aludni! ha 19 eves vagy a lany 17-18 lehet vagy fiatalabb es akkor eggyertelmu hogy miert nem meri megkerni a szuleit hogy 4 havi jaras utan ottaludhass.
A kérdező hozzászólása: Az anyagi helyzetük rendben van, a szülei több ismerõsöm szerint is kedvesek. Ha valami gubanc lenne otthon, én elfogadnék bármilyen magyarázatot arra, hogy most miért nem alkalmas. De így, hogy hirtelen hallgat az ígéretrõl, furcsa az egész.
A kérdező hozzászólása: Értem természetesen, ment a pipa. Minden értelmes és kulturált véleményezést szívesen fogadok, meghallgatok bárkit.
Basszus, de hülyén jött ki ez a "plusz vendég"... :/ Na, biztos érti mindenki, hogy mire gondoltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, mindenkinek ment a pipa.
Megmondom neked õszintén, hogy volt egy barátom, akinél azért halogattam a bemutatást, mert nem voltam biztos a kapcsolatunkban és abban sem, hogy igazán szeretem-e annyira, hogy annyira bevonjam a bizalmamba, hogy hazaviszem. Elég lepukkant lakásban éltünk akkoriban, amit cikinek éreztem, nem szívesen vittem oda akárkit. Õ bemutatott elég hamar (a már fent írt okokból), meg lettek oldva a kettecskés légyottok, ezért sem éreztem sürgõsnek bemutatni õt odahaza anyámnak. Aztán persze nyaggatott, hogy mikor jöhet el hozzánk, és folyton csak húztam-halogattam én is. Folyamatosan éreztem magamon a nyomást és furcsa módon ez arra sarkalt, hogy továbbra is húzzam a bemutatást. Nem tudom, értettél-e. Aztán végül szakítottam a sráccal és az én részemrõl soha nem is került így sor a bemutatásra. Viszont a legutóbbi barátomnál fel se merült, hogy nem viszem haza, nála a világ legtermészetesebb dolgának éreztem, hogy bevonom a családomba, megmutatom neki a helyet ahol élek, akármilyen lerobbant is a lakásunk. Nálam ez tehát érzelmektõl függ. Nem mondom, hogy tutira a te barátnõdnél is ez a helyzet, de ez is egy támpont...

2009. április 4-re vagyok kiírva. Ha ekkor szülök, akkor még 3 évig maradok itthon a kicsimmel? Igaz az, hogy csak május 1-je után lesz 2év?

Legjobb válasz: Igaz! A változás csak a 2010. május 1-után született babákra vonatkozik. Jó egészséget és könnyû szülést!

Igaz! A változás csak a 2010. május 1-után született babákra vonatkozik. Jó egészséget és könnyû szülést!
Akkor már megszülted a kicsit. Gondolom 2010 április 4-re gondoltál :-)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, 2010. április 4-re vagyok kiírva :) )))). Köszönöm a segítséget!

Most szül a szifóm. Már láttam 4 db kishalat. Meddig tarthat a szülés? Nem szeretném hogy megegye a kishalakat. Még látszik a terhességi foltja. Ez szülés után teljesen el fog tünni? Honnan tudom hogy már vége a szülésnek?

Legjobb válasz: Hozzáteszem hogy ez jelenleg nem jelent gondot mert elég nagy a rokonság és szinte minden családtag tart halakat már nagyon hosszú évek óta. A párom öccse,a nagynénje a nagybátyja és az unoka tesója is. Plussz Miskolcon van jópár állatkereskedés ahol beveszik õket. igaz kb 80- 100/db áron de ez szerintem nem is rossz. Annyi pÉnz összejön azért hogy az eledelük megvan belõlle. Csak én vagyok még kicsit kezdõ akvarista. Szóval nem kiábránító számomra amit itt irtál. :)

A kérdező hozzászólása: Hozzáteszem hogy ez jelenleg nem jelent gondot mert elég nagy a rokonság és szinte minden családtag tart halakat már nagyon hosszú évek óta. A párom öccse, a nagynénje a nagybátyja és az unoka tesója is. Plussz Miskolcon van jópár állatkereskedés ahol beveszik õket. igaz kb 80- 100/db áron de ez szerintem nem is rossz. Annyi pÉnz összejön azért hogy az eledelük megvan belõlle. Csak én vagyok még kicsit kezdõ akvarista. Szóval nem kiábránító számomra amit itt irtál. :)

Gyereket tervezünk, de nem tudom hogyan lehetne kihozni a maximumot a GYES-ből.4 órában vagyok bejelentve, bruttó 64. 000 Ft-tal. Úgy néz ki, hogy a főnököm nem akar visszavenni 8-ba. Mennyi pénzt kaphatnék így (levonások után), ha szülnék?

Legjobb válasz: Két éves munkaviszonnyal. TGYÁS2014-05-29-ig átlagos havi nettó összege: 37.632 Gyed 2015-12-12-ig átlagos havi nettó összege: 33.152 Gyes 2016-12-12-ig átlagos havi nettó összege: 25.650

Két éves munkaviszonnyal. TGYÁS2014-05-29-ig átlagos havi nettó összege: 37.632 Gyed 2015-12-12-ig átlagos havi nettó összege: 33.152 Gyes 2016-12-12-ig átlagos havi nettó összege: 25.650
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Még olyat is hallottam, hogy ha magam után fizetek pluszban valamilyen járulékot, akkor ezzel növelhetem a gyes összegét. Van ebben valami igazság?
Errõl nem tudok de nem gyes hanem gyed. A gyes az alanyi jogon mindenkinek jár ha nem dolgozót az családival együtt 38000 Ft. Míg a gyed a munka függvénye. Írj ki egy új kérdést róla hátha tudja valaki.
kedves kérdezõ, szerintem csak ovatosan a lécsõkket!Na mi a helyzet veled sikerült?

Tatabányai Szent Borbála Kórházba ha kiírt időpont után befektetnek, mire számítsak? 4 napom van kiírásig, dokim azt mondta, ha a héten nem szülök, hétfőn be kell feküdnöm. Gondolom indítani fognak, ott hogy zajlik?

Csütörtökön voltam a dokimnál,már akkor sz?k 2 ujjnyira nyitva voltam.Burokrepesztés,oxy?Vajon mi lesz?Tapasztalatok?

Legjobb válasz: A 41. Hétig csak napi két NST, meg megvizsgál a fõorvos is. Aztán utána oxitocinos terhelés vizsgálat. Vagyis be kötik, aztán vagy lesz valami, vagy nem. Mondjuk ha ennyire nyitva vagy, akkor lehet, hogy egybõl burkot repesztenek. De ha minden rendben van, akkor várnak akár a 42. Hétig is. A fõorvos nem kapkod, csak akkor indít, ha indokolt. Bár fogadott dokinál lehet, hogy lehet alkudozni kicsit. :) Ki a dokid amúgy?

A 41. Hétig csak napi két NST, meg megvizsgál a fõorvos is. Aztán utána oxitocinos terhelés vizsgálat. Vagyis be kötik, aztán vagy lesz valami, vagy nem. Mondjuk ha ennyire nyitva vagy, akkor lehet, hogy egybõl burkot repesztenek. De ha minden rendben van, akkor várnak akár a 42. Hétig is. A fõorvos nem kapkod, csak akkor indít, ha indokolt. Bár fogadott dokinál lehet, hogy lehet alkudozni kicsit. :) Ki a dokid amúgy?
Ismerem, kedves ember. Mint dokit nem ismerem mondjuk, de tényleg nagyon rendes. Én tavaly szültem Tatabányán, akkor nem volt zsúfoltság. De most sokan Gyõrbe mennek, legalábbis komáromi barátnõm oda jár, magán dokihoz. Szülni is ott fog.
A kérdező hozzászólása: :) Köszi a válaszokat! Vica!Mindenképp látni fogod majd-csak bújjon elõ végre! :)
A kérdező hozzászólása: Komáromi vagyok, Ördög doktorhoz járok. Harmadik baba, elsõ kettõt itt szültem Komáromban, de mivel megszüntették a szülészetet, Tatabányára kell menni és nem tudom, mire számítsak. Úgy tudom, nagyon zsúfolt lett így a szülészet Tb-n, ebbõl gondoltam, hogy nem fognak sokáig kerülgetni.
A kérdező hozzászólása: Igen, de Gyõrbe csak úgy lehet menni szülni, ha ottani fogadott orvosa van vkinek, vagy ha ott jön rá a szülés. Nálam sajnos ez kilõve, mert a dokim azt mondta, meg ne próbáljunk autóval elindulni a kórházba, mivel az elõzõ 2 szülésem is gyors volt(3, 5 meg 2, 5 óra)hátha nem érnénk be autóval, mindenképp mentõt kell hívjunk, ha beindulna. A mentõ meg Tb-ra fog vinni, mivel oda tartozunk.
Hát igaz, 3. gyereknél valószínûleg sürget az idõ. :) Minden jót kívánok neked, gyors, könnyû szülést!
Szia! Már épp meg akartam kérdezni, hogy Adri vagy-e, aztán megláttam felül a neved! Én meg Vica szintén Komáromból. Hát, hogy mire számíts, nem tudom, de remélem minden rendben lesz és vigyázni fognak Rád! Sok sikert! Remélem FB-on láthatjuk majd a Bébikét! :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!