Találatok a következő kifejezésre: Szükséges a használata, (28 db)

Dj kontroller-hez kell hangkártya? Milyen egyéb dolgok megléte szükséges a használatához?

Azt tudom, hogy USB-n keresztül lehet csatlakoztatni PC-hez és programot vezérel (pl. ableton). Elég csak ennyi a használatához? Vagy más is kell?

Legjobb válasz: Miféle kontroller? Van olyan, amiben nincs hangkártya.A legtöbb esetben van. Alap esetben elég ennyi hozzá, avagy esetleg még egy keverõ. Milyen tipust nézegetsz?

Miféle kontroller? Van olyan, amiben nincs hangkártya.A legtöbb esetben van. Alap esetben elég ennyi hozzá, avagy esetleg még egy keverõ. Milyen tipust nézegetsz?
A kérdező hozzászólása: Egyébként max. 40 ezer ft-os árban kellene egy megbízható minõségû kontroller.
A kérdező hozzászólása: Valaki?
A kérdező hozzászólása: http://www.digitaldjtips.com/dj-controllers-guide-2013/7/#in.. Ennél mit jelentene, hogy CD slot/s: no; SD card/USB drive inputs: no; Phono/line inputs: no; Software decks controllable: 2; Booth/record out: no; Mic in: no; Power: USB??? USB-rõl megy a tápellátás és a pc-hez is ezen keresztül csatlakoztathatom? Mert USB drive bemenetre azt írja, hogy nincs.
A linkekbõl kettõ elfogadható. A numark, bár gyanusan olcsó, és az M-audio, bár azt nem ismerem. Reloop Contour inteface edition. Ebben van egy 8 cstornás hangkártya, minõségi, ezt használom, igaz keverõvel, bakelitek mellé. Hercules, és ilyen conrados szarokat el kell felejteni. Numark Ns7 nem 40ropi, hanem 200körül van:) http://www.zajaruhaz.hu/dj/dj_eszkozok/szamitogepes_dj_eszko.. http://www.friendlyhouse.hu/native_instruments_traktor_kontr..
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez a válasz is lehet hasznos. De nem erre vagyok kíváncsi. :)
A lényeg: a legtöbb kontrollerhez már nem kell hangkártya. USB-n a géppel összekötöd, ott a megfelelõ szoftveres beállításokat elvégzed, és akár keverõ nélkül is dolgozhatsz. Sok kontroller már magában keverõ is.

Mikor szükséges a szén-dioxid adagoló használata az akváriumban? Szükséges-e egyáltalán?

Legjobb válasz: A széndioxid a növényzet fotoszintézis folyamatához elengedhetetlen. Széndioxid adagolót tehát elsõsorban az édesvízi akváriumoknál érdemes használnunk, hiszen ott igencsak dús a növényzet. Az adagoló nem szükséges, ha a növényzethez képest sok a hal, így ezek anyagcseréje elég széndioxidot szolgáltat a növényeknek. Az ellenkezõje igaz, azaz kell széndioxid pótlás, ha a növények nem tûnnek szépnek és egészségesnek, bár ennek lehet más oka is. Az adagoló helyett egyébként önthetünk idõnként szódavizet az akváriumba, kb. hasonló hatást érünk el.

A széndioxid a növényzet fotoszintézis folyamatához elengedhetetlen. Széndioxid adagolót tehát elsõsorban az édesvízi akváriumoknál érdemes használnunk, hiszen ott igencsak dús a növényzet. Az adagoló nem szükséges, ha a növényzethez képest sok a hal, így ezek anyagcseréje elég széndioxidot szolgáltat a növényeknek. Az ellenkezõje igaz, azaz kell széndioxid pótlás, ha a növények nem tûnnek szépnek és egészségesnek, bár ennek lehet más oka is. Az adagoló helyett egyébként önthetünk idõnként szódavizet az akváriumba, kb. hasonló hatást érünk el.
Én azt mnondom, ne használj semmilyen szén-dioxid adagolót. Ezek nagyon drága berendezések, és kétséges a hasznosságuk. Én már találkoztam olyan akváriummal, amelyben csak mûnövény volt. És mégis szép volt.

Tudtok olyan webkamera programot mondani, aminek a használatához nem feltétlen szükséges internet? Vagy esetleg beépülő alkalmazást, amit a Chrome-ba lehet építeni?

Ilyen pl a webcam toy, csak ez csúnya képet csinál. Tudtok hasonlót ajánlani, ami szebb képet csinál?

Legjobb válasz: Az, hogy milyen a kép, inkább a kamerától függ, mint a programtól. Hozzá szükséges programot pedig, ha nem kaptál a kamerával együtt, a gyártójának a honlapján kereshetsz. Persze internet nélkül a kamerával legfeljebb magadat nézegetheted, esetleg videofelvételt, állóképeket készíthetsz, de nem éppen csúcsminõségben.

Az, hogy milyen a kép, inkább a kamerától függ, mint a programtól. Hozzá szükséges programot pedig, ha nem kaptál a kamerával együtt, a gyártójának a honlapján kereshetsz. Persze internet nélkül a kamerával legfeljebb magadat nézegetheted, esetleg videofelvételt, állóképeket készíthetsz, de nem éppen csúcsminõségben.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de egy másik webkamera alkalmazással sokkal szebb képet tudtam csinálni, de az a baj, hogy ahhoz szükség volt internetre. Beépített kameráról van szó, tehát laptopról, ha ez segít valamit. Egy gyári alkalmazás volt rajta, ami szintén nagyon csúnya minõségben vesz fel, de csak videót lehet vele készíteni, képet nem. Valaki esetleg tudna segíten?


Telebusznál szükséges a gyerek ülés használata? Többen mennénk külföldre? ! Ha igen milyen tipusút vegyek egy 3 évesnek 13kg? !

Legjobb válasz: Nem tûnik hivatalosan meghirdetett menetrend szerinti járatnak, így igen, kell a gyerekülés.

Nem tûnik hivatalosan meghirdetett menetrend szerinti járatnak, így igen, kell a gyerekülés.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :-)

Meg tudja nekem mondani valaki, hogy milyen APN-beállítások szükségesek a T-Mobile 4G/LTE használatához egy HTC esetében?

Konkrétan egy HTC One X Plusról lenne szó. Köszönöm!

Legjobb válasz: Minden info a t-mobil oldalán kell legyen

Minden info a t-mobil oldalán kell legyen
A kérdező hozzászólása: Sajnos nincs
De fent van minden beállítás pdf formátumban csak le lell tölteni
Fenn van a t-mobil oldalán, de nem könnyû megtalálni, ráadásul az ügyfélszolgálaton 5 hívásból ötször teljesen mást mondtak, köztük hatalmas baromságokat. Tehát az APN neve: internet.telekom A többi beállítást meg megtalálod itt: [link] Nekem HTC One-on mûködik így. Mellesleg aki csak beböfögte, hogy "fenn van az oldalon" az legalább a linket iderakhatta volna.

Szükséges a bimbóvédő használata sebes bimbónál?

Kijött két fogacska, és sajnos mindkett?t kirágta úgymond, van két pici lukacska a bimbómon, ami meglehet?sen fáj szoptatáskor. De mondjuk ki lehet bírni. A kérdés csak az ,hogy mennyire szükséges a baba higiénéje szempontjából, és vajon fogja -e szeretni, hogy nem az én testemet érzi majd.

Legjobb válasz: Én az elejétõl aventes bimbóvédõvel szoptattam, lapos mellbimbó miatt, így nem volt gond vele. 9 hós korig volt hajlandó szopizni, utánna nem érdekelte, ellökött. Hát esetleg elfertõzõdhet, és így kialakulhat a szájpenész. Van aventes mellbimbóra való kenõcs, nem is kell szopi elõtt lemosni, ha ilyen bajom volt mint neked nagyon gyorsan begyógyította.

Én az elejétõl aventes bimbóvédõvel szoptattam, lapos mellbimbó miatt, így nem volt gond vele. 9 hós korig volt hajlandó szopizni, utánna nem érdekelte, ellökött. Hát esetleg elfertõzõdhet, és így kialakulhat a szájpenész. Van aventes mellbimbóra való kenõcs, nem is kell szopi elõtt lemosni, ha ilyen bajom volt mint neked nagyon gyorsan begyógyította.
Szia, én ilyenkor 1-2 napig "pihentetem" a mellbimbómat bimbóvédõvel, nekem sokat segít.
Szoptass bimbóvédõvel közbe kenegesd és ha meggyógyul akkor újból mehet bimbóvédõ nélkül!

Szükséges a PÁV 1 a sárga figyelmeztető jelzés használatához?

Legjobb válasz: Nem, csak megkülönböztetõhöz kell.

Nem, csak megkülönböztetõhöz kell.
Igen fontos.
Az okosok szerint fontos a használata, mert ahogy az elõttem szóló írta, csak a fogselyemmel lehet kitisztítani a fogközöket. Mondjuk én nagyon nem szeretem, mert mindig hányingerem van amikor használom. De én egyedi eset vagyok, néha még fogmosáskor is rosszul vagyok. Ez ne tántorítson el a fogselymezéstõl!!!
Fontos, használd naponta egyszer, mondjuk az esti fogmosás kiegészítésére.
Rootold. Van leirás akármennyi.
hiába rootolod, cpu frekvenciát nem fogsz tudni állítani, ahhoz bootloadert is kell nyitni és kernelt is kell cserélni. Root: unlockroot nevû progi. bootloader nyitás (kernelcsere miatt): http://www.seria.hu/forum/viewtopic.php?t=2839 Ezután keresel rá egy megfelelõ rom és kernel párosítást, a kernelt felteszed flahstoollal (http://bluexlog.wordpress.com/2012/08/31/sony-xperia-flashto.. A custom kernel alapból tartalmazza a recoveryt, azzal pedig simán feldobod a romot. (kernel nem ftf lesz, az teljes rom, hanem IMG, esetleg sin. Azt fastboottal kell felrakni. Ugyanaz mint a flash mód, csak a led kék és a gombot felfelé kell nyomni). 1: csak gyárilag független bootloaderét lehet nyitni (de lehet találtak megoldást másra is) 2: azzal, hogy felhúzod 1, 4-re, nem lesz sokkal jobb. Egy optimalizált rom 1.0-n többet ér...
nem kell
Hajfestés elõtt nem ajánlott hajat mosni, se közvetlen festés elõtt és sem 1 vagy 2 nappal elõtte. Bármenyire is hihetetlen, bár sokan azért tudják, minél zyírosabb a haj, annál jobb :) márha festeni akarod. Egyrész azért, mert festés elõtt ha megmosod a hajadatsamponnal, a hamosószer feloldja a természetes védõréteget a fejbõrön és így a festék sok esetben csíp és könyebben váltaht ki bármiféle allergiát, másik esetben több fodrásztól azt halottam, hogy a zsíros hajon jobban megtapad a festék és így valamivel tartósabb lesz. Mikor anno szõkére melírozta a hajam, minid ezt mondta. Mikor hajat mosunk, a természetes védõréteg feloldódik és kell neki egy jó néhány nap, mire újraregenerálódik, azaz újraképzõdik. Szóbval ha jót akarsz, ne moss fõleg ne közvetelen mosd meg a hajad festés elõtt. Hogy a hajfesték tartalmaz tisztíó anyagokat, na ezt életembe nem halottam. Milyen márkájú hajfesték használati utasításán van rajta? És az szerintem még egy nagy baromság, hogy azt írja a hasz. utasítás, hogy azért nem szükséges festés elõtt közvetlen hajat mosni, mert maga a festék tartalmaz tisztitó anyagokat. Nem tudom msok, hogy fognak errõl vélekedni, de ez nagy baromság. Éppen amit a fentiekben leírtam, azért nem sdzabad hajat mosni. De te majd eldöntöd...:]
hàt én fodràsz suliba jàrtam. a melirozàs egész màs. mert a szökìtökeverék lugtartalma nagyob a festékétöl. mi meg volt hogy egy nap 2x is festetük a hajunkat nem let semi gond. festés nem vészes a töbi inkàb.
A kérdező hozzászólása: Schwarzkopf Palette Deluxe hajfesték, köszi a választ. :)
N ajó, de akkor is, ha nem szõkítve és melírozva van a haj csak simán befestve, akkor sem jó, közvetlen festés elõtt megmosni. Úgyos a festés UTÁN hajat kell mosni, akkor nem tök mindegy ha elõtt 3 nappal nem mosunk hajat és zsíros? 2 válaszoló voltam A használati utasításnak meg majd utánanézek, mert érdekel. De akkor is amit írnak ott, az hülyeség, na de ez az én privát véleményem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!