Találatok a következő kifejezésre: Szükségem van-e ha (41 db)

Közös gyermekké fogadásnál, ha a feleségem az én gyermekemet fogadja örökbe szűkség van e az egész örökbefogadási dologra a Tegyesz-nél? (Környezettanulmány, pszichológia, tanfolyam)?

Okoskodó, kritizáló emberek válaszát azt nem kérném!

Legjobb válasz: Igen, szükség van rá, és kérik majd a gyermeked édesanyjától a végleges lemondó nyilatkozatot.

Igen, szükség van rá, és kérik majd a gyermeked édesanyjától a végleges lemondó nyilatkozatot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Jaj nagyon köszönöm! Esetleg be tudnád linkelni nekem az oldalt?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
Lehet, hogy változott azóta: A férjem kb. 9 évvel ezelõtt fogadta örökbe a gyermekemet. A vér szerinti apának le kellett mondania a gyerekrõl a gyámhatóságon és szintén a gyámhivatal készített környezet tanulmányt, pszichológiai vizsgálatot a férjemnél és jogi felvilágosítást is kapott (az örökbefogadás következményeirõl, pl. öröklés). Elég gyorsan ment és nem szórakoztak velünk, csak megnézték, hogy normálisak-e a körülmények, rendezett család vagyunk-e stb. Azt mondták, hogy a sok rossz ügy mellett örülnek, ha néha ilyen jó ügyben is eljárhatnak. :) Tanfolyam nem volt. Arra már nem emlékszem hol tájékozódtam a dologról, de a gyámhivatalnál mondtak el mindent, szerintem most is az õ hatáskörük az örökbefogadás (házastársi is). Sok sikert!

Házasságkötés esetén szükség van-e szerződésre, ha mindkét félnek van saját tulajdonú lakása és ez a második házasság?

Legjobb válasz: Ha teljesen egyértelmû és bizonyítható, hogy mindkettõtöknek volt saját tulajdona a kapcsolat elõtt, akkor az házastársi különvagyonnak számít, ami soha nem lesz közös. Ergo nem szükséges. Nálunk is így volt. Nekem volt a családi ház, páromnak meg két pici ingatlan. Elmentünk ügyvédhez, elmeséltük a tulajdonviszonyokat és õ mondta, hogy õ leírja szívesen, viszont sajnos annak már díja van, de szerinte nem szükséges, mert egyértelmû a különvagyon ténye.

Ha teljesen egyértelmû és bizonyítható, hogy mindkettõtöknek volt saját tulajdona a kapcsolat elõtt, akkor az házastársi különvagyonnak számít, ami soha nem lesz közös. Ergo nem szükséges. Nálunk is így volt. Nekem volt a családi ház, páromnak meg két pici ingatlan. Elmentünk ügyvédhez, elmeséltük a tulajdonviszonyokat és õ mondta, hogy õ leírja szívesen, viszont sajnos annak már díja van, de szerinte nem szükséges, mert egyértelmû a különvagyon ténye.
Nincs szükség rá, ha halálosan komolyan gondoljátok a házasságot, hisztek a holtodiglan-holtomiglanban, alaposan kiismertétek egymást, nem divatból vagy hirtelen felindulásból házasodtok, kapcsolatotok már túlélt egy-két válságot, és már bebizonyosodott, hogy nemcsak a jóban, hanem a rosszban is kiálltok egymásért, 100%-ig megbíztok egymásban, és egyikõtök fejében sem fordul meg még a gondolat, hogy a másik lenyúlhatja. Ilyen a mai kapcsolatok kb. 5%-a. Ha a maradék 95%-ba tartoztok, akkor inkább kössetek. Illetve ha vannak mástól gyerekei valamelyik félnek, akkor abban az esetben is kössetek, ha a fent leírt 5%-ban vagytok benne (a gyerekek miatt). Amúgy szerintem a házassági szerzõdés gagyi dolog, de hát ma már az egész világ, meg az emberi kapcsolatok is annyira gagyik, hogy legtöbb esetben szükség van rá.
Fölösleges. Ez külön vagyon, a házasság alatt nem válik közössé. 15 év után sem. Ezt törvény szabályozza.
Mindkettõnknek ez a második házassága, mindkettõnknek van/volt háza, lakása.Az egyikben élünk, a másik el lett adva.Minden közös, elvégre összekötöttük az életünket.Az eladottból megtudtuk könnyíteni az életünket. Tökéletesen egyetértek azokkal, akik fontosnak tartják a szerzõdést. Egyetlen bökkenõ van vele, a jog nem szabályozza a szeretetet, szerelmet.A jó házasságnál pedig ezekbõl az egyikre feltétlenül szükség van.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat.
Nem szükséges csak ajánlott fõleg a mai világban .
Szükség nincs rá de lehet, hogy késõbb jól jönne. Jobb a békesség. Tisztázni lehetne, ki mit hozott az új házasságba.
Akár elsõ, akár második házasság, ajánlatos. Kevés ma az a házasság, amelyik valóban tartós is lesz.
Egyáltalán nem szükséges, viszont ha nem bíztok már most meg egymásban ill. abban, hogy együtt maradtok, akkor lehet. Bár akkor a házasság is meggondolandó szerintem.

A windows xp saját lemezkarbantartója mellé szükség van e második külső takarítóprogramra, és ha igen melyik a legmegbízhatóbb és legajánlatosabb?

Legjobb válasz: Nem nevezném "szükséges" programoknak ezeket. Inkább lehetséges opciónak tartom a pc takarítására. Megoszlanak a vélemények a hatékonyságot illetõen. Van aki ellenzi, van olyan aki ajánlatosnak tartja. Én az utóbbi táborba tartozom, és szerintem havi rendszerességgel elvégzett tisztítás nem árthat a rendszerünknek. A CCeaner-t, és az Advanced SystemCare 5-öt javaslom.

Nem nevezném "szükséges" programoknak ezeket. Inkább lehetséges opciónak tartom a pc takarítására. Megoszlanak a vélemények a hatékonyságot illetõen. Van aki ellenzi, van olyan aki ajánlatosnak tartja. Én az utóbbi táborba tartozom, és szerintem havi rendszerességgel elvégzett tisztítás nem árthat a rendszerünknek. A CCeaner-t, és az Advanced SystemCare 5-öt javaslom.
Némi ellentmondás fedezhetõ fel az elsõ válaszomban. Azt szerettem volna érzékeltetni, hogy én ugyan használom ezeket, de ha nem lennének akkor sem omlana össze a világ. Vagy a GÉP.
A kérdező hozzászólása: és van ez a glary utilates ezt lehet használni a ccleanerrel eggyütt?
Az is jó lehet. Az együtt-ön nyílván nem azt érted, hogy egy idõben futtatni. Nekem régebben jól megfért egymás mellett a kettõ.
A kérdező hozzászólása: és ezek közül melyiket érdemes használni?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat és ne haragudj hogy zaklattalak, csak tudod mág kezdõ vagyok és nem nagyon értek ilyesmihez
jaj. A hi-fi nem olvas bluray-t de még csak dvd-t se.
az én HiFi -m olvas DVD -t. :-) Blue-Ray -t olvasót nem tudok. DE! ha CD-re írod, és tudja az MP3 -at így is rá fér ~200 zene. Ha esetleg még õsrégi audiót tud csak akkor 18-20 szám fér 1 CD -re. Blue-Ray -el is lehet CD/DVD lemezt írni. :-)

180cm, 68kg, szükségem van-e még fogyásra? Ha igen mennyit, ha nem akkor mit csináljak hogy eltünjön az a zsír, a fölösleg?

Versenyszinten sportolok, szóval elég sokat mozgok, minden nap edzés, azután még aznap terembe is elmegyek, még csak 1hónapja kezdtem az edzőtermet, a focizást meg 8éve, esetleg valami hasizom gyakorlatokat csináljak itthol, vagy miket? Valaki segitsen (KÉP) 15F

Legjobb válasz: Szálkásitó diéta és rendben leszel.

Szálkásitó diéta és rendben leszel.
Szerintem meg teljesen rendben vagy. Élvezd az életet és ne görcsölj rá 2 miliméter zsírra a hasadon.
A kérdező hozzászólása: Nemis érdekelne, de mivel sportolok, igy fontos, és kb ha fogyok 4kg ot, akkor szerintetek lemegy a hasamról az a fölösleg?
beszelj az edzoddel, azert van
Nem tudom, én fociedzõként felhúznám a szemöldökömet ha valaki megkérdezné mit csináljak, hogyjó legyen a felsõtestem
csizia, eleg szomoru, mivel a fociedzoknek sem csak a foci szabalyait meg a taktikat kell tanitani, hanem eronleti edzeseket is kell tartani + ugyanugy tanulnak elettant es anatomiat ;) szoval, ha egy etrendet es egy edzestervet nem tud adni a gyereknek, akkor ott bajok vannak

Szüksége van-e az embernek pszichológusra, pszichiáterre, ha egy napja úgy telik el, hogy nem csinál semmit?

17f, vannak barátaim, de nem vesz rá semmi hogy találkozzak velük, pedig eddig jóban voltunk, az az oka igazából, hogy ?k nem hívnak el, én meg nem tudom mit lehetne csinálni a focin meg a gépezésen kívül, mert eddig kb csak az ment. Elkezdtem foglalkozni önfejlesztéssel, tv-t nem nézek, gépen nem játszom, nem sajnáltatom magam stb, rengeteg id?m felszabadult, de nem tudom mit kezdjek vele.Nyitott vagyok az új dolgokra, de nem vesz rá semmi, hogy kimozduljak. Csernus Imre stílusa megfogott, bele lát az emberbe még így látatlanba is. Ezért gondolkoztam el ezen. Akinek hasonló problémája van/volt írhat privátot. Köszi

Legjobb válasz: A te korodban természetellenes ez a begubózás, azt gondolom. Simán lehet, hogy valamilyen fokú depresszió, vagy egyéb lelki gátlás van a háttérben. Irány a körzetiorvos, az majd elküld szakemberhez. Siess, nincs már sok hátra a nyárból!

A te korodban természetellenes ez a begubózás, azt gondolom. Simán lehet, hogy valamilyen fokú depresszió, vagy egyéb lelki gátlás van a háttérben. Irány a körzetiorvos, az majd elküld szakemberhez. Siess, nincs már sok hátra a nyárból!
ne menj dokihoz, (a leírtak miatt legalábbis) nem vagy beteg. különben meg 17 évesen az ember van már olyan önálló, h maga oldja meg a problémáit, és ne rohangáljon folyton segítségért. a kamaszok gyakran unatkoznak, mert a felnõttekkel ellentétben alig van tennivalójuk, plusz a kamaszok gyakran kedvetlenek, mert biológiai okoknál fogva képtelenek a megnövekedett érzéseiket kontrollálni. ezek miatt nem kell aggódnod. az pedig, h nem akarsz egész nap a barátaiddal lógni, önmagában nem utal depire, az én meglátásom szerint inkább arra, h ilyen a személyiséged: akkor érzed jól magad, ha vmi hasznosat/értelmeset tehetsz. jól sejtem, h bizonyos eredmények/célok elérése után örömmel veszed a szórakozást a barátokkal? az értelmes és aktív tevékenység hiánya összekapcsolódik ingerszegény életmódod romboló hatásával: nemcsak az eseménydús, de eredménytelen, "haszontalanul" eltöltött napok okoznak problémát, hanem még nagyobb gondot jelentenek az üres, eseménytelen napok. megjegyzem, utóbbitól az emberek többsége kikészül. úgy gondolom, a problémád az, h a gépezésnél/focizásnál/tévézésnél vmi tartalmasabbra vágysz, nem elszórakozni akarod az idõdet, hanem hasznosan eltölteni. ez teljesen normális, mitöbb, nagyon érett magatartás. ennek a homályos vágyadnak kellene határozott körvanalakat adnod: mivel szeretnél foglalkozni? hogyan akarsz belevágni? pontosan mit takar az, h önfejlesztéssel foglalkozol? Csernus Imre stílusa talán azért fogott meg, mert érdekel a pszichológia?
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy érdekel. Még el sem gondolkoztam rajta :D
olvasgass neten pszichót és fõleg könyvesboltokban - ha bejön, sokat fog segíteni, h olyan területet találtál a "felnõtt világban", amibe be tudsz lépni és aktívan tevékenykedni. így a szórakozást is sokkal jobban fogod élvezni a barátaiddal, mert kikapcsolódásként fogsz tudni rá tekinteni, és nem is vársz majd tõle egy kellemes lazításnál többet - minthogy többet csak kivételes alkalmakkor tud nyújtani egy baráti tali.

Tisztelt Doktor Úr! 51éves vagyok még két-három havonta menstruálok, de már sokkal kevesebb a vérzés mint régebben. Az lenne a kérdésem, szükségem van-e még fogamzásgátlóra. Ugyanis a Patentex ovál hüvelykúpot használom, és nem valami kellemes. Ha használ

Tisztelt Doktor Úr! 51éves vagyok még két-három havonta menstruálok, de már sokkal kevesebb a vérzés mint régebben. Az lenne a kérdésem, szükségem van-e még fogamzásgátlóra. Ugyanis a Patentex ovál hüvelykúpot használom, és nem valami kellemes. Ha használnom kell, akkor van-e ennél jobb szer a számomra tablettákon kívül? Köszönettel: Margó

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindaddig, amíg a menstruáció végleg el nem marad, célszerű védekeznie. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindaddig, amíg a menstruáció végleg el nem marad, célszerű védekeznie. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 51éves vagyok még két-három havonta menstruálok, de már sokkal kevesebb a vérzés mint régebben. Az lenne a kérdésem, szükségem van-e még fogamzásgátlóra. Ugyanis a Patentex ovál hüvelykúpot használom, és nem valami kellemes. Ha használ

Tisztelt Doktor Úr! 51éves vagyok még két-három havonta menstruálok, de már sokkal kevesebb a vérzés mint régebben. Az lenne a kérdésem, szükségem van-e még fogamzásgátlóra. Ugyanis a Patentex ovál hüvelykúpot használom, és nem valami kellemes. Ha használnom kell, akkor van-e ennél jobb szer a számomra tablettákon kívül? Köszönettel: Margó

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindaddig, amíg a menstruáció végleg el nem marad, célszerű védekeznie. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindaddig, amíg a menstruáció végleg el nem marad, célszerű védekeznie. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Honnan tudják, hogy (ha létező) földönkivűli civizációnak szüksége van e vizre, hogy megéljenek?

Legjobb válasz: Ahol nincs víz, ott nincs sör. Ahol nincs sör, ott nincs civilizáció. Ilyen egyszerû.

Ahol nincs víz, ott nincs sör. Ahol nincs sör, ott nincs civilizáció. Ilyen egyszerû.
A kérdező hozzászólása: akkor te is élvezed az életet ahogy elnézem:D
ki mondta hogy tudják?csak mert ezt hallod a tvbe nem igy van..
Én mindent élvezek :D
Nem tudják, de mivel a Földön a víz jelenléte alapfeltétele az élet kialakulásának, csak ezt tudják alapul venni.

A hölgyek ha a eljutnak a csúcsra és szeretnének úgymond még egy menetet, akkor szükségük van-e "újabb" előjátékra?

Szóval igényelnek-e két menet között egy kis simogatást, vagy ilyesmit, hogy újra izgalomba jöjjenek? Értelmes válaszokat várok, előre is köszönöm. (Voltam már nővel, de eddig még nem jutottunk el több menetig.)

Legjobb válasz: Én igénylem, de nem annyira azért, hogy felizguljak, sokkal inkább a gyengédség miatt.

Én igénylem, de nem annyira azért, hogy felizguljak, sokkal inkább a gyengédség miatt.
Én egy kicsit igénylem, de nem hosszú ideig.
természetes igénylem. És másodszorra kicsit továbbig tart elmennem, szóval nagyobb rajta a hangsúly. Egyébként te hogy képzeled, egyszer csak hozzáfogsz, puff bele?:D nemár, ne legyél ilyen béna :D
A kérdező hozzászólása: Nem, nem úgy képzelem, hogy csak úgy puff bele. Igen is nagy hangsúlyt fektetek az elõjátékra. Én is szeretem és a világért sem fosztanám meg tõlük a hölgyeket.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!