Találatok a következő kifejezésre: Szívószálat hogy kimosni (2 db)

Szívószálat hogy lehet kimosni úgy, hogy ne maradjon benne semmi (pl. kakaó) és viszonylag steril legyen?

Kedvenc szívószálról van szó, nem akarjuk kidobni, mert hiányolná a gyerek.

Legjobb válasz: Áztasd hipóba, s utána erõs vízsugárral csapd ki belõle. Nekünk régen így csinálta anyánk, s nem lett semmi bajunk, de még más ízû sem volt a kakaó. De nagyon alaposan csapd ki a hipót!

Áztasd hipóba, s utána erõs vízsugárral csapd ki belõle. Nekünk régen így csinálta anyánk, s nem lett semmi bajunk, de még más ízû sem volt a kakaó. De nagyon alaposan csapd ki a hipót!
szia gondolom mást is érdekelhet a válasz..jómagam hobbyboltban kapható zseniliadróttal tisztogatom az jó hosszú, akár másik madzagot kötve a végére átlehethúzni a spirálon is ...mármint drtótot. csak figyelj rá, hogy a végét ne felejtsd picit visszahajtani, a sérülés miatt.
Nem érdemes vacakolni vele, pláne vegyszerrel kockáztatni a gyermek egészségét. Újat kell venni, fillérekbe kerül.
A kérdező hozzászólása: Kedvenc=legalább háromszor megcsavart, neon színû, valamelyik strandon adták koktélhoz. Persze, van 100 db-os négyszínû szívószálcsomagunk is, de ha ez az egy eltünne, abból balhé lenne. Ezért kértem segítséget a kimosásával kapcsolatban...

Hogyan kell kifőzni az orrszivót és rendesen kimosni az itatü szivószálát?

Hiába mosom ki vizzel, besárgult az orsszivó (porszivós), és vannak részek ami már penészes. Az itatót pedig egy hosszu csavarhuzóra tekert vatával tisztitom. De valyon kif?zhetem? M?anyag és gumi.

Legjobb válasz: Milyen fajta orrszívód van ? Én úgy takarítottam a mienket, hogy amikor teli volt, beáztattam egy pohár forró vízbe. Aztán addig folyattam át rajta a csapból a vizet, amíg minden nyúlós dolog eltávozott, és aztán fõztem ki. Fõzéssel szerintem nyugodtan sterilizálhatsz mindent, legalábbis nem nagyon hallottam még olyat, amit tilos lett volna.

Milyen fajta orrszívód van ? Én úgy takarítottam a mienket, hogy amikor teli volt, beáztattam egy pohár forró vízbe. Aztán addig folyattam át rajta a csapból a vizet, amíg minden nyúlós dolog eltávozott, és aztán fõztem ki. Fõzéssel szerintem nyugodtan sterilizálhatsz mindent, legalábbis nem nagyon hallottam még olyat, amit tilos lett volna.
Lehet kapni orrszívóhoz kefét pont jó a szívószálhoz is. Persze kettõ kell. Kb 500/db brendonban vettük.
A kérdező hozzászólása: Koszonom. Meg soha nem foztem ki, csak elobb hideg vizzel mostam ki, majd meleg mosogatoszeres vizzel. De akkor kifozom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!