Találatok a következő kifejezésre: Szétrág a mindent (12 db)

Mindent szétrág a kutyám, mit csináljak?

Legjobb válasz: A kis kutyák mindent szétrágnak mert ilyenkor nõ a foguk!

van kifejezetten kutyák számára van ilyen spré kutyáknak keserû ... és fújd be amit rág és érezni fogja hogy nem jó az íze és nem fogja rágni :DD
A kis kutyák mindent szétrágnak mert ilyenkor nõ a foguk!
szólj rá...
A kiskuttyák tényleg mindent megrágnak abban az idõben amikor váltják a fogukat.Vegyél neki kutyáknak való rágókát, de megteszi el elnyûtt papucs is, de arra nagyon figyelj oda, hogy mást ne rágjon, erélyesen szólj rá ha kell akkor naponta százszor is, igy egy idõ után megtanulja, hogy csak a saját dolgát rághatja.Türelem, türelem!!!
A kutyáknak nõ a foguk és így viszket az inyük, szerintem próbáld meg lefoglalni a legjobb egy fakanál amit tud rágni és ha szétrágja akkor még siker élménye is lesz
Mennyi idõs?? Ha még pici akkor mit vártál??? messzirõl nézi a papucsokat meg mindent ami rágásra csábítja?? ha már nagyobb lesz úgyis leszokik róla, persze csak akkor ha megtanítod!
Írd le mennnyi idõs... ha 3 hónapos elmúlt akkor csontot adj neki
Kismilliószor leírtam, de leírom még1x. a Kiskutyák ilyenkor próbálgatják ez erejüket(úr isten kb 564xra írom le már zsibabd az agyam), nem szabad leszoktatni õket errõl. az okait már talán kitalálod te magad is. abba fogja hagyni ahogy nõ, csak le kell kötni a figyelmét, a sarkában kell járni:)
A kutyák részérõl a rongálás csak egy pótcselekvés. Minthogy ezt a tevékenységet általában a gazdi távollétében végzik, ezért nem is büntethetõ (a kutyák addigra nem tudják összekötni a tettet a büntetéssel), ezért más módszerhez kell folyamodnunk. Egyes szakértõk szerint a kutya azért rombol a távollétünkben, mert aggódik értünk, ahogy egy szülõ aggódik a gyermekéért. Ez azt jelenti, hogy õ a vezér a családban. Elsõ lépésként vissza kell szereznünk a tiszteletét, az alfa szerepét, de ez következetes hozzáállást igényel (ahogyan az egész kutyanevelés is). Ez egy több lépcsõs folyamat, és ezzel a témával bõvebben foglalkozik Jan Fennel, a Kutyapszichológia címû mûvében. Voltaképpen az egész rágcsálás egyfajta pótcslekvés, amirõl nehezen szoktatható le. Egyrészt törekedjünk arra, hogy a kutyát minél jobban lefárasszuk, annyira, hogy szinte csak az alvásra tudjon gondolni, másrészt kínáljunk a kutyának olyan alternatívát, amivel elfoglalhatja magát. Pl. beszerezhetünk egy jó nagy botot és ha azt rágcsálja, dícsérjük meg, ha viszont a bútorhoz közelít, akkor határozottan rendre kell utasítani. Üdv.:Mária
Mindenképpen szólj rá, hogy nem szabad, és rögtön ajánlj fel neki egy másik játékot, amit rághat. Elõbb-utóbb tudni fogja, hogy mit szabad és mit nem.
Éreztetned kell vele, hogy te vagy a fõnök. Szerintem ne hagyd, hogy bárhová bemehessen a lakásban, jelölj ki neki helyet és legyenek tiltott helyiségek is.

A kutyusom elég szemtelen, mindent szétrág a papucsokat kiviszi az utcára és eldugja de úgy, hogy azt senki se találja meg. Hogyan lehetne megnevelni?

Legjobb válasz: Olvasd el Jan Fennell: Hallgassunk a kutyánkra címû könyvét. Az baj, hogy bár a kevés információ ellenére feltételezhetõ, hogy itt nem csak a papucsokkal van a gond... Ebben a könyvben megtalálsz mindent. Érdemes elolvasni és alkalmazni is a benne leírtakat.

Olvasd el Jan Fennell: Hallgassunk a kutyánkra címû könyvét. Az baj, hogy bár a kevés információ ellenére feltételezhetõ, hogy itt nem csak a papucsokkal van a gond... Ebben a könyvben megtalálsz mindent. Érdemes elolvasni és alkalmazni is a benne leírtakat.
Papucsokat tedd magasra, az elérhetõ megrágható cuccokat pakold feljebb. A létrát dugd el.:) ) Gondolom még kölyök, azért ilyen. Nekem most van egy papucsom, ami már 7 hónapja kitart! És senki nem lopja el éjjel. Ez idáig a leghosszabb életû darab. :) )
hs kölyök, akkor ez termászetes, hogy mindent rágcsál. ha nem szeretnéd hogy tönkre tegye, dugd el elõle. ha pedig már felnõtt, akkor komoly dominancia gondok lehetnek, de én inkább az elsõre tippelek...

Szétrág a yorki mindent? Hol vehetek jó yorki kölyköt? Látnom kell a yorki kölyök szüleit, mielőtt megveszem? Egy kutyapelus mennyibe kerül?

10-éves ikrek vagyunk !elfog minket fogadni egy yorki kölyök kett?nket??????

Legjobb válasz: :D el, mind kettötöket, az lehet hogy kedvenc lesz aki többet törödik vele, de lehet hogy egésznap játszik vele egyikötök és a másikat jobban fogja kedvelni, ezen soha ne búsuljatok majd, mert a kutya az kutya. De ahogy szinte minden kölyök kutya szétrég mindent, így a yorki is. a hol vehetszre pedig az internetet tudom ajánlani, ahol egy keresöbe írjátok be milyen fajta kutyát kerestek és akkor sok sok tenyészt´öt kiad. ha esetleg eltudtok menni egy kutyakiállításra akkor ott sok yorkit láthattok elötte, vagy akár más fajtákat is. tavasszal sok kutyakiállítás van azt is a neten tudjátok megkeresni. szóval apunak anyunak is jó kis program egy kutyakiállítás. amúgy mindegy milyen az a kutya, hogy keverék vagy yorki az a lényeg hogy szeressétek.

:D el, mind kettötöket, az lehet hogy kedvenc lesz aki többet törödik vele, de lehet hogy egésznap játszik vele egyikötök és a másikat jobban fogja kedvelni, ezen soha ne búsuljatok majd, mert a kutya az kutya. De ahogy szinte minden kölyök kutya szétrég mindent, így a yorki is. a hol vehetszre pedig az internetet tudom ajánlani, ahol egy keresöbe írjátok be milyen fajta kutyát kerestek és akkor sok sok tenyészt´öt kiad. ha esetleg eltudtok menni egy kutyakiállításra akkor ott sok yorkit láthattok elötte, vagy akár más fajtákat is. tavasszal sok kutyakiállítás van azt is a neten tudjátok megkeresni. szóval apunak anyunak is jó kis program egy kutyakiállítás. amúgy mindegy milyen az a kutya, hogy keverék vagy yorki az a lényeg hogy szeressétek.
A kérdező hozzászólása: KÖSZIKE.JÓ TANÁCSOT ADTÁL NEKÜNK. AZ IKREK.
Igaza van az elõttem szólónak.Mindegy hogy milyen kutyát vesztek, csak tudjatok gondoskodni róla.pl.:A hosszúszõrû kutyáknak kefélni kell a bundáját meg ijesmik.Olyan kutyát aminek olyan tulajdonságai legyenek, hogy minden igényt kielégítsen nem lehet szerezni.A kiskutyák mind egyformák mikor megszületnek.És onnantól már a gazdi felelõsségehogy kialakítsa a kutyájában a viselkedés folmákat.Ilyen pl.:a szobatisztaság, vagy ne rágja szét a bútorokat.Ha sokat foglalkoztok vele akkor szeretõ aranyos szótfogadó kutyát nevelhettek belõle.


Hat hónapos a yorkim, mindent szétrág a lakásban. Mikor fog leszokni erröl? Néha semmit sem csinál, de van hogy másfél órát hagyom egyedül, és szétszedi a lakást. Egyedül élek és dolgozni muszály. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Hát, nagyjából egy éves korára kinövi:) Játékai vannak? hülyeségnek hangzik, de volt egy szálkásszõrû tacsim, kicsi korában lakásban, vettünk neki csomó gumiállatot, volt plüssmajma, de a rágás ellen a fakanál volt a legjobb. Mármint kapott egy fakanalat, és azt szerette rágcsálni, fõleg amikor fogváltós idõszaka volt.

Hát, nagyjából egy éves korára kinövi:) Játékai vannak? hülyeségnek hangzik, de volt egy szálkásszõrû tacsim, kicsi korában lakásban, vettünk neki csomó gumiállatot, volt plüssmajma, de a rágás ellen a fakanál volt a legjobb. Mármint kapott egy fakanalat, és azt szerette rágcsálni, fõleg amikor fogváltós idõszaka volt.
Szia! Az én kutyám még 7 évesen is csort magának mindig valahonnét lécdarabot, és azt rágcsikálta. A tönkretevõs rágásról valóban 1éves kora körül szokik le, addigis mindig tudasd vele, hogy rossz fát tett a tûzre. Ami pedig nagyon fontos, gumiból készült játékkal ne hagyd magára, mert ha kiharap belõle egy darabot, lenyeli, akkor könnyen a belére tapad...elpusztul a kutyusod. :( Szóval erre mindig nagyon figyelj! Amúgy játszatok sokat; erõsítõ, fejlesztõ játékokat találj ki.
Két dologra gondolnék ebben az esetben. Az egyik az, h most van nála a fogváltás, ezért rág meg mindent. A másik, és ezt tartom valószínûbbnek, h szeparációs stressz okozza a problémát. Vagyis fél az egyedül maradástól. Próbáld meg azt, h gyakrabban hagyod otthon. Kicsit gyakorolj vele. Menj el otthonról, de mondjuk csak 10percre. Ha nem rágott meg semmit, akkor nagy dícséret, játék. Ha látod, h bármit is megrágott, akkor ne szólj hozzá 1-2óra hosszat. Csinálj úgy, mintha ott sem lenne. Folyamatosan lehet növelni azt az idõt, amíg egyedül otthon marad. A végén akár 6-8órát is el lesz egyedül úgy, h nem rág meg semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Egyébként rengeteg játéka van lassan nem fér el a kosarában, azokat is rágja és rengeteget játszok vele de ha egyedül van biztos unatkozik és a szekrényt a lábtörlöt, az ágytakarót és még sorolhatnám, hogy minek esik neki.Akkor még fél évet várnom kell úgy néz ki.:-(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ez jó ötletnek tünik kipróbálom!
Adj neki olyat, amit rághat.
A kérdező hozzászólása: Napi két órát sétáltatjuk, utána rendesen kifárad, de akkor is szívesen rágcsál
A kérdező hozzászólása: Inkább akkor szokott ugatni, ha megjövünk, meg rohan az ajtóhoz, hogy megérkeztünk.
Akkor itt szerintem szeparációs stresszrõl lesz szó. A kutya úgy érzi õ a fõnök, és vigyáznia kell rátok. Ezért megõrül, amikor elmentek otthonról, mert nem tudja hova mentek, mikor jöttök vissza, visszajöttök e egyáltalán, nem tud titeket megvédeni. Ezt a "feszültséget" vezeti le a rágással. Olyan ez, mintha a te kisgyermeked menne el, úgy, hogy nem tudsz utánamenni, vigyázni rá. Te is ki lennél. Amikor elmentek nem szokott amúgy kétségbeesetten vakkantgatni, ugatni?
A kérdező hozzászólása: Nem :) Általában, amikor nem vagyunk itthon, mert egyébként vele vagyunk
És ezeket akkor is csinálja amikor benn vagytok a házban, vagy csak mikor hazaérkeztek lesztek figyelmesek az elráott slagra? Plüss állatot ne csodálkozz, hogy megrágja, miért vetted neki, hogy nyalogassa?:)
A kérdező hozzászólása: Például, vettem neki egy plüss csirkét, szétrágta. Slagot szintén, szõnyegeket, stb
Gondolom kertben van a kutya. Mit rág meg? És mikor? Amikor otthon vagytok, vagy mindig arra értek haza, hogy szétrágott vmit?
Vegyél neki Kongot, vagy minek hívják.. Ez olyan rágóka, aminek a belsejébe lehet tenni a kaját, és a kutyának meg kell dolgoznia azért, hogy megszerezze. Elég jól le szokta õket kötni, lehet, hogy neked is segítene.
A kérdező hozzászólása: Futkározhat, labrador
Azon kívül, hogy napi két óra séta, van még valami? Szabadon futkározhat az udvaron, vagy meg van kötve, be van zárva? Milyen fajta?
Ezeket a köröket, kölyökkorban érdemes lefutni vele...5 évesen is lehet tanítani csak nehezebb a megszokott dolgokról leszoktatni. Ha tetten éred szidd le, tanulja meg hogy nem szabad. Adjál neki, rágcsálni való csontot, rossz cipõt, ruhát stb..lehet unatkozik, játsszál vele többet, sétáltasd, egy jól lefárasztott kutya, nem fog rágcsálni.
A kérdező hozzászólása: De valószínûleg így van. Ezen hogy tudok segíteni?

S. O. S.! A kutyám szétrág mindent! S. O. S.! Mit tegyek?

1,5 éves amstaff szukám tönkretesz mindent. Fotelt, ágyat, mindent megrág!!! Mit csináljak? Mivel szoktassam le??? SOS

Legjobb válasz: Le kellene kötni az energiáit. Le kell mozgatni, vinni kell túrázni, futtatni, szánkó elé kötni és had húzza. Ha egész nap bent van a lakásban és csak egy-egy rövid sétára viszed ki akkor ne csodálkozz, hogy rombol unalmában. Jól ki kell fárasztani és akkor majd nyugiban lesz otthon. BUÉK

Le kellene kötni az energiáit. Le kell mozgatni, vinni kell túrázni, futtatni, szánkó elé kötni és had húzza. Ha egész nap bent van a lakásban és csak egy-egy rövid sétára viszed ki akkor ne csodálkozz, hogy rombol unalmában. Jól ki kell fárasztani és akkor majd nyugiban lesz otthon. BUÉK
morzézz tovább
De ne simogasd. Adj neki egy nagy taslit, figyeld meg h nem fogja. Egy pálca is megteszi. Fogj meg egy hajlékony vesszõt és csapj oda neki. Ne túl erõsen, hanem úgy h tanulja meg a leckét.
ha rohangál össze-vissza az nem nyújt neki pszichés kihívást, feladatot... sok-sok rövidpórázas séta és szabályok, határok kijelölése minden területen és az erõszakmentes, következetes betartatása elegendõ szellemi munkát adhat neki...továbbá egy-két szakkönyv elolvasása sem ártana (pl. C. Millan, J.Fennell) esetleg egy házhozjáró tréner személyes útmutatása is nagyon sokat segíthet
A kérdező hozzászólása: Oké köszi! De nem nagyon használ neki, mert kemény kötésû kutya
neveld meg. adj neki egy büdös nagy taslit, hidd el nem fogja megrágni. A kutya nem ember, õ állat. Úgy kell megnevelni mint egy kutyát és nem mint egy embert. Amikor rág adj neki a papucsoddal egy büdös nagy pofont neki, hogy fájjon neki. Hidd el nem fogja rágni. Seaser Milantól lestem el ezt, õ meg szakértõ a kutyákhoz. Szóval a tipp. tedd ki az udvarra, ha nincs akkor egy büdös nagy pofon. DE fontos, hogy akkor vágd nyakon amikor rág, mert akkor tudja h mi a rossz
a kutya nem a házba való!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!! Az elsõnek azt üzenem, hogy hagyjon a hülyeségeivel. Le van fárasztva, rohangál, csak amikor rájön a hülyeség, akkor rág! Szánkóhoz hogyan rögzítsem?
Bassz rá az orrára és ordítsd le !
néhány ötlet: -egy második kutya (egész nap játszanak és nem unatkozik) -kutyaiskolába kéne vinni -be kell kenni ecettel vagy borssal vagy ilyesmivel, amit nem szeretnél, hogy megrágjon. -hagyd bekapcsolva a rádiót, tévét és legyen izgalmas játék a földön -lehetne kapni ilyen szárított bõrbõl készített óriási baromi kemény csontot, ami lefoglalja.

A kutyám lopkod a lakásból, szinte mindent amit csak elér, és persze szétrágja mit csináljak vele?

Most már az udvaron is el kell tennem mindent elöle,legutobb a hintaágyat tette tönkre,akkor is csinálja ha itthon vagyunk 9 hónapos dobermann,amugy nagyon okos és sokat foglalkozunk vele,és sokat is itthon vagyunk.

Legjobb válasz: köszi.

A kérdező hozzászólása: köszi.
egyszerû, amikor otthon vagytok (sokat, ezért nem értem) és csinálja tiltsd meg neki. 9 hónapos, jó nehéz korszakban vagytok, most lenne a legfontosabb megmutatni ki a fõnök. kutyája válogatja, mennyire legyen drasztikus a megoldás. enyém sosem rombolt, illetve nem is engedtem volna neki. mikor elkezdi, egyszerûen fogd meg a nyakörvénél és "hajítsd kicsit odébb, és mondd neki nem! ha nem érti és folytatná, álld útját, tedd csípõre a kezed. ha megkerül, elsõ pont újra. az is hasznos lehet, ha közben rámorogtok. nálam ez az utolsó figyelmeztetés, de utána összekapja magát. ne engedjetek neki!

A vadászgörényem szétrág mindent és nem lehet leszoktatni róla. Ha bekenem erős pistával a területet attól nem lesz baja?

El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: étolajba keverj bele jóerõs por alakú örölt paprikát vagy chili paprikát,és ezzel kend be a tárgyat

étolajba keverj bele jóerõs por alakú örölt paprikát vagy chili paprikát, és ezzel kend be a tárgyat
Szia! az én görkém kifejezetten szerette a pistát(ostoba), de a majonézes tormától õ is a falnak ment. Az hatott. (baja persze nem lehet tõle)

Van egy kutya a családban! Szerintünk 8 hónapos. Mindent szétrág meg ugrál. Szerintetek mi lehet a baj? Az, hogy még túl fiatal vagy így született?

Legjobb válasz: Akiteki a kérdezõ : "Szerintünk 8 hónapos"....azt se tudják mennyi idõs a kutya :) A fogváltás meg 7 hónapos korig tart,úgyhogy éppenséggel még az is lehet.Meg van kivétel,hogy csak 6 hónapos korig tart,meg van olyan is,hogy tovább...

Akiteki a kérdezõ : "Szerintünk 8 hónapos"....azt se tudják mennyi idõs a kutya :) A fogváltás meg 7 hónapos korig tart, úgyhogy éppenséggel még az is lehet.Meg van kivétel, hogy csak 6 hónapos korig tart, meg van olyan is, hogy tovább...
Ismét egy nagyon tapasztalt, hozzáértõ családba került egy kutya. A kölyök kutyával folyamatosan foglalkozni kell.Miután megvan minden oltása, naponta el kell vinni sétálni, foglalkozni kell vele, tanítani kell, játszani kell vele.Ezek a dolgok szükségesek ahhoz, hogy a kutya levezesse az energiáit és ne rongáljon a lakásban. Továbbá fogváltós korszakban van, ezért célszerû valamilyen szárított kaját (malacfül pl)adni neki, amit nyugodtan rágcsálhat.Ez jó a fogainak és nem mást rág helyette.De ez se legyen elõtte 0-24, csak idõnként oda lehet neki adni. ÉS OLVASSATOK A KUTYANEVELÉSRÕL...KUTYAISKOLA KÖTELEZÕ.
Az a baj, hogy nincs vele foglalkozva, és nincs lefárasztva.
A kérdező hozzászólása: DE ez a kutya családi házban van. És rengeteget foglalkozok vele.
8 hónapos kutya már rég túl van a fogváltáson. Azért már nem rág. Viszont még nagyon kölyök, persze hogy ugrál.
Persze, azért idõvel lecsökken. Ismerek olyan dalmatát akivel rengeteget foglalkoznak, kutyasuliba jár (igaz Alfába, ami nem a nyugtatásról híres) mégis amikor elhozták hozzánk, az elsõ dolga az volt, hogy az új telepítésû facsemetéket megrágja. A mi kutyánknak ez eszébe nem jutott, elvolt a gumijátékival és elvan a mulcs rágogatásával a kertben.
A foglalkozás nem annyiban merül ki, hogy odaadod neki a kaját, olykor megsimogatod és csókolom.
Óóóó egy baja van: Kamaszodik :D Kitartást hozzá. Ez az idõszak nehéz, mert iszonyú bolondok. Miénk is ezt csinálta és csinálja még mindig :D Sok-sok higgadtság és következetesség kell :)
Elõzõ vagyok: A miénkel is rengeteget foglalkozunk.Agyilag testileg fárasztjuk. Neveljük szüntelenül, kutyasuliba járunk vele. Kutyanevelés könyvek és tanácsok ezreit elolvastuk már. Hat is, de ez a kor a KAMASZ kor. Fogváltás ilyenkor már megtörtént. Tipikus kamasz viselkedés. Miénk is ugrál, csipked harapdál, nekünk fut nekifutásból. Vagyis csinálta ezt, de kitartóan és HIGGADTAN lekezelve visszavesz a lendületbõl. Csak minden nap ezerszer el kell neki simételni és CSAK HIGGADTAN. Mert erõszak erõszakot szül. Márpedig ilyenkor nagyon idegesítõek tudnak lenni :D

A kutyám bepiszkit a lakásba, szétrág mindent, vonyit. El kell ajándékoznom feltétlenül? Tudom h keveset vagyok vele, amiota dolgozom. VALAKI SEGITSEN!

Legjobb válasz: most nem azért, de csak 8-tól 3-ig? ha elõtte elviszed sétálni és ha hazamész akkor is, akkor nem lehet gond...vegyél neki játékokat (amik le is kötik)... ez jo rágás ellen meg közben nem is vonyít:-). vagy ha ezután is rág, lehet venni valami sprayt (most nem jut eszembe a neve :) amivel ha befujod a tárgyakat nem rágja meg, mert rossz az íze...És hogy egyedül marad ennyi ideig, hozzá kellett volna már szoktatni elõtte...bár még most sem késõ...meg kell neki tanítani, hogy ha elmész, vissza is fogsz jönni....elõször kisebb idõtartamokra (pl. 2 perc , 5 perc stb) és mindig jutalmazd meg ha közben jol viselkedik..aztán egy idõ után eljuttok a 8 óráig is...aztán ha hazaérsz, akkor az említett séta.... Egy kutya akkor jo kutya ha le van fárasztva és nem unatkozik...ennyit kell észben tartani :-)

most nem azért, de csak 8-tól 3-ig? ha elõtte elviszed sétálni és ha hazamész akkor is, akkor nem lehet gond...vegyél neki játékokat (amik le is kötik)... ez jo rágás ellen meg közben nem is vonyít:-). vagy ha ezután is rág, lehet venni valami sprayt (most nem jut eszembe a neve :) amivel ha befujod a tárgyakat nem rágja meg, mert rossz az íze...És hogy egyedül marad ennyi ideig, hozzá kellett volna már szoktatni elõtte...bár még most sem késõ...meg kell neki tanítani, hogy ha elmész, vissza is fogsz jönni....elõször kisebb idõtartamokra (pl. 2 perc , 5 perc stb) és mindig jutalmazd meg ha közben jol viselkedik..aztán egy idõ után eljuttok a 8 óráig is...aztán ha hazaérsz, akkor az említett séta.... Egy kutya akkor jo kutya ha le van fárasztva és nem unatkozik...ennyit kell észben tartani :-)
reggel vidd le wc-re , és irány a séta. fuss vele, játsz , fárazd le . kutya, tehát kell neki a mozgás . neked meg korábban kell kelned, mert a kutya a te felelõséged !!!!!! ne legyen elõl kaja ! ha napi 2× etetsz, akkor az elsõ etetést a séta után, az indulásod elé tedd ! hazaértél, vidd le azonnal, aztán még legalább 2 ×. este megint séta ! aztán kaja. ( az esti etetés lenne a legjobb ) 1 éves kutya símán kibirja a 8-9 órát wc-nélkül-gazdi nélkül !hiszen este 9-tõl -reggel 6-ig is birja ! a nevelése ?? javaslom : http://www.emberkepzes.eboldal.hu
Ha kölyök kutyáról van szó, akkor mindez természetes 1 éves koráig. Persze sok figyelemmel és foglalkozással mindent meg lehet oldani, de kölyökkorban (és nagyobb korában is...) ez elengedhetetlenül szükséges. Ha nagyobb kutyáról van szó, akkor egy kiképzõre van szükség, mert valószínû, hogy kölyökkorban kimaradt dolgokat kell vele pótolni és behozni a nevelésbeli lemaradást.
Miért kellene?! Mennyi idõs h bepiszkít??? és kb mennyi idõt kell kibírnia 2 lementel között? jó lenne egy kutyakiképzõ tanácsát kérni ezzel kapcsolatban. valami játékot vagy rágókát hagyj neki otthon. és reggel azért legalább félórás sétára vidd le, labdázzatok vagy bármit ami lefárasztja annyira h 1 jódarabig csak aludjon. Jan Fennel - Kutyapszichológia c. könyvét szívesen elküldeném neked, sokat segítene sztem, írj privibe ha érdekel.
természetes 1 éves koráig?!?! ezt te honnan veszed?! ez egy baromság! nem, 1általán nem természetes! az én kutyám kb fél éves koráig volt a rágcsálós korszakában, de akkor is csak a szék lába, és 2 papucs bánta. vonyítani kb az elsõ 4-6 alkalomig tette, amíg rájött h úgyis visszamegyünk.mindig csak rövid idõre mentünk el (az elején 1-2 percre), amit növeltünk. nem búcsúztunk el tõle, és amikor megérkeztünk akkor sem figyeltünk rá, max 1 simi. így megtanulta h nem kell izgulnia és izgalomba jönnie túlságosan ekkor. szobatiszta... már 8 hetes korában az volt, vagyis jelzett ha le kellett mennie, de sokszor nem bírta tartani mire felöltöztem. sokat kell foglalkozni vele, mert a rágcsálás az unalom jele is, de a lehet fogváltás is ami kb 6 hónapos koráig tart.
A kérdező hozzászólása: A kutya egy éves bischon. Teljesen szétszedi a lakást. Tisztában vagyok minden nevelési hibámmal de dolgoznom kell, 8-3ig. Tisztában vagyok azzal is hogy ez egyfajta szeparációs szorongás de errõl hogy tudnámleszoktatni?
Mert minden kutya más. Nem lehet ugyanazt a szabályt ráhúzni az összes kutyára. Nem egyforma családfából származnak. Nemcsak tenyésztõtõl vásárolt egészséges kutyák vannak ma Mo-on. A kutyák nagyobb része gyengébb idegrendszerû ma már. A hiányos szocializáció és a nevelésbeli elmaradások pedig még ezen felül is eredményezhetik, hogy egy kutya 1 éves korára bizony féléves kölyökként mûködik. Szerintem nemcsak az álomkutya-álomgazdi szituációkban kell gondolkodni, mert az ma már elég ritka eset. Persze azt is elhiszem, ha valaki vásárolt egy igazi tenyésztõtõl egy valóban egészséges kutyát és a kutyaovitól kezdve következetesen neveli, annak furcsa a leírt szitu.
úgy látom h 1 olyan válasz amelyik normális azt le kell pontozni, mert kicsit emelkedettebb hangvételû. az a valaki komolyan gondolta azt az 1éves dolgot?! mert akkor nagyon rossz tapasztalatai vannak és kutyanevelési módja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!