Találatok a következő kifejezésre: Széntablettát lehet hasmenésre (5 db)

Széntablettát lehet terhesen hasmenésre beszedni?

12 hetes vagyok

Legjobb válasz: En a helyedben nem szednek. A hasmenes azert van, mert mergezes van a szervezetedben, aminek tavoznia kell. Hagyd, hogy kijojjon aminek ki kell jonnie, es igyal sok folyadekot. Esetleg probalkozhatsz banannal es rizzsel.

En a helyedben nem szednek. A hasmenes azert van, mert mergezes van a szervezetedben, aminek tavoznia kell. Hagyd, hogy kijojjon aminek ki kell jonnie, es igyal sok folyadekot. Esetleg probalkozhatsz banannal es rizzsel.
Lehet szedni a széntablettát, én egy belgyógyász orvostól kérdeztem meg.
Szia! Nekem kb. 2-3 héttel ezelõtt volt vírusos hasmenéses hányásos valamim. A dokik sem tudták megmondani mi volt az. Nekem csak széntablettát mondott(írt fel) a doki ill. a sok folyadékbevitelt, és 1-2 nap diétát írt elõ. 13 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

33 hetes terhes vagyok. 4 napja hasmenésem van. Lehetséges attól, hogy egybe szedem a vas tablettát a magnéziummal? Lehet széntablettát ilyenkor bevenni?

Azóta van hasmenésem(nem komoly),mióta egybe szedem a vitamint.

Legjobb válasz: Szia! Én is egybeszedem a magnéziumot és a vastablettát,és az elevitet is, de szerintem nem ez az oka a hasmenésednek!Igazából ne vegyél be széntablettát inkább beszélj az orvosoddal errõl, vagy a védõnõvel, mert lehet hogy más oka van a hasmenésednek!Igyál nagyon sokat nehogy baj legyen veletek!Jó gyógyulást és vigyázz magatokra!

Szia! Én is egybeszedem a magnéziumot és a vastablettát, és az elevitet is, de szerintem nem ez az oka a hasmenésednek!Igazából ne vegyél be széntablettát inkább beszélj az orvosoddal errõl, vagy a védõnõvel, mert lehet hogy más oka van a hasmenésednek!Igyál nagyon sokat nehogy baj legyen veletek!Jó gyógyulást és vigyázz magatokra!
A vas inkább szorulást szokott okozni és mással együtt szedve változhat a felszívódása. Azt nem tudom, hogy a magnézium ilyen-e, olvasd el a tájékoztatót. Szerintem ne szedj semmit a hasmenésre, egyrészt, mert csak a tünetet enyhíted, másrészt áteshetsz a ló másik oldalára. Inkább elõször próbáld külön zsedni a két gyógyszert, diétázz és kérdezd az orvost, hátha vírus okozza. Jobbulást!
Már hogyan befolyásolná? :) Terhes vagy, gratulálok:)
Nem befolyásolja!!! Gratula!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem! :-)
Semmi köze hozzá :) A vizeleteden át nem távozik belõle semmi. Terhes vagy. :) Gratulálok. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :-)
A "terhes" helyett én sokkal inkább a várandós", vagy az "áldott állapotban van" kifejezéseket használnám... Gratulálok!!! :D


Tegnap óta erős hasmenése van a kisfiamnak, néha fáj a pocija is. Se a széntabletta, se a nospa nem hat neki. Mi lehet ez?

Ráadásul zöld a széklete, de nem tudom, miért. Nem evett semmi olyat, én a széntablettára gondoltam. Mit tudok csinálni vele?

Legjobb válasz: Elvittem dokihoz, annyit mondott, hogy túlaggódom a dolgot, ne diétáztassam, majd jobban lesz. Adtam neki normafloret, az innivaló már rendesen megmarad benne, és mostmár a kaja is egész jól. Napi 3-4x van kis adag híg széklete.

A kérdező hozzászólása: Elvittem dokihoz, annyit mondott, hogy túlaggódom a dolgot, ne diétáztassam, majd jobban lesz. Adtam neki normafloret, az innivaló már rendesen megmarad benne, és mostmár a kaja is egész jól. Napi 3-4x van kis adag híg széklete.
http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/enterol_250.. (görgesd le, ott a tájékoztatója) A lányomnak ezt ajánlotta a doktornõ mikor volt egy kis hasmenése, jó volt, és szívesen itta, mert finom édes. Vény nélkül kapható. További jobbulást a fiadnak!
Az lemaradt, hogy 4 éves a lányom, neki 10 db-ost mondott a doktornõ és reggel-este kellett inni egyet, amíg el nem fogy(vagyis 5 napig :-) .
van most ilyen hányós-hasmenéses vírus, ami hõemelkedéssel, lázzal is járhat.A gyerekorvosunk azt mondta nem feltétlen jelentkezik minden tünet, valikénel lehet, hogy csak 1, másnál akár mindegyik.De miért nem vitted orvoshoz?
Mennyi idõs a kisfiad? Mit evett konkrétan? Azóta, hogy elõször észrevetted hányszor volt széklete?
A kérdező hozzászólása: Azért nem vittem orvoshoz, mert gondoltam, elcsapta a hasát, diétáztattam és nem javult. Holnap reggel megyünk a dokihoz. Láza, hõemelkedése nincs. 6éves, és kb. tegnap este volt 4-5x WC-n, az éjjel, 3-4x és ma napközben is 3-4x. Semmi különleges kaját nem evett. Rántotthusi volt tegnap ebédre rizzsel. De miért nem fogja meg neki a széntabletta sem?
Figyeld a gyereket, nem tudom, hogy a víz megmarad-e benne, próbáld egy kis sós vízzel itatni, kiszáradás ellen. Ha sötét karikás lenne a szeme, azonnal ügyeletre vidd, mert ha diétáztatod és a széntabletta sem használ, az bármi lehet, akár baktérium is. Tudod én a mostani húsokról is bármit feltételezek, ami esetleg egy felnõttnek nem árt, viszont egy gyereket megbetegíthet. Mondom, hogy tegnap kezdõdött és ma sem javult, sokat nincs mire várni. Jobbulást a gyerekednek és fokozottan figyelj rá.
Jól van. Én azt mondom mindig, hogy inkább túllihegni, mint bagatellizálni, mert lehet, hogy sokkal nagyobb bajt elõzöl meg, ha idõben fordulsz orvoshoz. További legjobbakat nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Hát mostmár jobban van, de mikor mondta a doki, hogy túlaggódom, azt hittem megütöm :/ Akkor is aggódtam volna, ha velem történik ez, nem egy kisgyerekkel.. :/
Persze, hogy attól! Tudod a vas tabletta is feketére színezi.
hát azért ez sehogy sincs jól, hogy hasmenésed van, hiszen elõbb-utóbb aztán kiszáradsz és mi lesz veled? Infúziózás? Valamit találj ki ....
Természetesen a széntablettától fekete. Javaslom a Neurosan por használatát, ami ideges eredetû gyomorpanaszok, hasmenés esetén ajánlott. Patikában vagy gyógynövényboltban kapható.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Megnyugtattak...(:


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!