Találatok a következő kifejezésre: Szélben lehet a (304 db)

Letöltöttem pár játékot az új laptopomra, és mikor indítom, teljes képernyőn van ugyan, de a képernyő két szélén van egy-egy fekete csík ahol nincs semmi. Mi lehet a baj?

A NFS Most Wantednál és a Warcraft 3-nál jelentkezett a probléma. A másik laptopomon nem volt baj, a teljes képerny?t kitöltötte a játék, tehát alkalmazkodott a szélesvászonhoz. De az új gépen nem.

Legjobb válasz: Ez nem feltétlenül probléma, de általában kijelzõktõl függõen létezhet olyan opció, hogy ha a szélesvásznú kijelzõ 4:3 vagy 5:4 arányú képet kap, akkor nem nyújtsa szét a képet, hanem képaránynak megfelelõen, torzítás mentesen adja vissza (ilyenkor a két szélen fekete csík látható). Ez az opció általában állítható (nem tudom a laptopodnál hogyan). Nálunk itthon pl van 2db 16:10-es arányú monitor. Az egyik minden esetben nyújt, a másikon meg be lehet állítani, hogy nyújtson automatikusan vagy arányhelyesen adja a képet a szélek sötétítésével...én egyébként ezt a torzítás mentes képet szeretem, igaz ilyenkor a látható kép olyan, mint ha egy 17" 5:4 arányú monitort néznék).

Ez nem feltétlenül probléma, de általában kijelzõktõl függõen létezhet olyan opció, hogy ha a szélesvásznú kijelzõ 4:3 vagy 5:4 arányú képet kap, akkor nem nyújtsa szét a képet, hanem képaránynak megfelelõen, torzítás mentesen adja vissza (ilyenkor a két szélen fekete csík látható). Ez az opció általában állítható (nem tudom a laptopodnál hogyan). Nálunk itthon pl van 2db 16:10-es arányú monitor. Az egyik minden esetben nyújt, a másikon meg be lehet állítani, hogy nyújtson automatikusan vagy arányhelyesen adja a képet a szélek sötétítésével...én egyébként ezt a torzítás mentes képet szeretem, igaz ilyenkor a látható kép olyan, mint ha egy 17" 5:4 arányú monitort néznék).

13 napos babukank egesz nap szepen elvan, eszik alszik aztan este nyugtalan, mitol lehet a szelek bantjak? Mit ajanlotok a szelekre?

Legjobb válasz: Nekünk is az Infacol enyhített valamicskét a dolgon. De valakinek az Espumisan jön be. (1 hónapos kor után pedig meg lehet próbálni a Gripe Watert) Ha viszont hasfájós baba, akkor csak a türelem hoz majd eredményt. Mi még mindig pocakfájósak vagyunk a szelek miatt, kislányom 4 hónapos. S mióta hazajöttünk a kórházból szinte minden esténk úgy telik, hogy sír, üvölt, nyugtalan, húzgálja a lábát... Szoktuk tornáztatni, simogatni a pocakját körkörösen. Néha megnyugszik tõle, próbáld ki. Volt, hogy adtunk neki édeskömény teát, attól még jobban fájt a pocija, de valamelyik babának az is segíthet.

Nekünk is az Infacol enyhített valamicskét a dolgon. De valakinek az Espumisan jön be. (1 hónapos kor után pedig meg lehet próbálni a Gripe Watert) Ha viszont hasfájós baba, akkor csak a türelem hoz majd eredményt. Mi még mindig pocakfájósak vagyunk a szelek miatt, kislányom 4 hónapos. S mióta hazajöttünk a kórházból szinte minden esténk úgy telik, hogy sír, üvölt, nyugtalan, húzgálja a lábát... Szoktuk tornáztatni, simogatni a pocakját körkörösen. Néha megnyugszik tõle, próbáld ki. Volt, hogy adtunk neki édeskömény teát, attól még jobban fájt a pocija, de valamelyik babának az is segíthet.
Nálunk is így volt. Jöttek a szelek, tudott büfizni, mégis rettenetesen fájt sokszor a hasa. Nekünk semmilyen szer nem használt. Aztán volt, mikor egész nap hangja sem volt, majd este 6 körül sírt vagy 1 órát, akármit csináltuk vele. A férjem mondta is, hogy napi másfél óra sírást ír a könyv, csak meg kell, hogy legyen! Egyszer ez is elmúlik! Érik az idegrendszerük, a gyomruk. Türelem és kitartás!
tornáztasd, masszírozd a pociját.nekünk még az infacol vált be.
szia! Simogatásnál figyelj arra, hogy csak az óramutató járásával egy irányban simogasd a hasát! Ez a belek iránya, nehogy visszamasszírozd neki még beljebb! :) )
Nekünk a szoptatási tanácsadó és a dokinéni is azt mondta, 6 hetes korig az újszülöttek szinte mindegyike este 6 és éjfél között nyugtalanabb, sírósabb, gyakrabban szopizik/eszik, többet kíván kézben lenni. Állítólag ésszerû magyarázat nincs, de a kicsik 98%-a produkál ilyet. Mivel még nagyon picik, csak azt tudjuk tenni, hogy kielégítjük az igényeiket. Egyébként szelekre nekünk az espumisan csepp, a masszírozás és a melegített magpárna vált be.
Nálunk is ez volt a helyzet...Semmivel sem lehetett megnyugtatni, aztán egyik napról a másikra megszûnt a dolog. Most vagyunk 5 hetesek és este 10-tõl alszik az éjszakába nyúló ordítás helyett:) . Végre meg tudjuk nyugtatni, ha sír!:) Kitartás!:)
Nálunk is ez volt, de három hónapos kor körül elmúlt.

Ez körülbeül mennyi kalória lehet a mai napon? Reggeli: egy tojásból rántotta, két szelet vékony teljeskiörlésű lisztből Ebéd: kis adag rakottkel, tejföllel, két szelet vékony teljesk. Kenyér. Délután: alma Most: popcorn

Köszönöm a válaszokat el?re is! Sprotolok több éve,de most 3hete nem voltam,csak itthon tornázgattam, és még visszaállok,addig is szeretnék kevés kalóriát bevinni.

Legjobb válasz: Ugy értem, a tojás mellé ettem a két vékony szelet teljesk. kenyeret,csak nem tudok fogalmazni:-D

A kérdező hozzászólása: Ugy értem, a tojás mellé ettem a két vékony szelet teljesk. kenyeret, csak nem tudok fogalmazni:-D
istenem, egyed nyugodtan azt a kenyeret, mert szénhidrátra is szükséged van...amúgy is nagyon keveset eszel
4 szelet kenyér nagyon sok :) amiket itt felsoroltál egyik sem diétás étel (kivéve alma, és tojás) teljesen rosszul összeállított étrend, ne csak a kalóriákat nézd. vacsorára popcorn???
A kérdező hozzászólása: Azért irtad, hogy nane, mert sok?
A kérdező hozzászólása: Kiváncsi lennék, h szerinted ez igy mennyi kalória, amit leirtam a nyito hsz-ben.
A kérdező hozzászólása: Nem napi, nem eszem mindennap kenyeret. És ha eszem, akkor is ez a felszeletelt kocka alaku, nagyon vékony.
A kenyeret /akkor is, ha teljes kiõrlésû/ csökkentsd le. Napi egy vékony szeletre. Azt is célszerû megpirítani. Most nézem: napi négy szelet kenyér??? - Na, ne...
A kérdező hozzászólása: Egyébként honnan tudod ezeknek az értékét? Még ha csak kb. is..eszembe jutott , hogy ettem egy update 1es pudingot is ma.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat!
reggelid kb 250 kcal ebéded max 350 kcal alma elhanyagolható popkorn mondjuk 150 kcal ez éhezés, nem étkezés....
A kérdező hozzászólása: Ettem, ezt a kérdést nem is értem most:-) A kevés kalóriát ugy értem, hogy nem szeretném falni a sok feleslges kalóriát. Miután pár éve már lefogytam több mint 24kilót, igy kényesen odafigyelek, hogy megtartsam a súlyom:-)
és miért nem ettél?
A kérdező hozzászólása: Akkor most ez sok vagy kevés?:-) Nem tudom nnévszerint , ki irta, de ez nem összeállított étrend, mert nem diétázom mr, hanem keveet eszem mindenbõl, mert nem vagyok hajlandó lemondani a finom falatokról, csak azért, hogy egy deka se jöjjön fel, hanem ésszel eszem, keveset. Mellette sportolok:-) A popcorn, nem vacsira volt, pusztán megkivántam és miutá nem tudtam kivernia fejembõl, ettem.


A szelet lehet irányítani?

Az egyik barátommal meg figyeltük,hogy amikor úgy tettem mintha varázsolnék akkor elkezdett fújni a szél.Nem tudom mitõl történt ez de már szeretném meg tudni hogy varázserõ vagy nem.De amúgy mindig ez van amikor azt játszom hogy varázsolok.

Legjobb válasz: Bocs kislány, de a szelet nem tudja egy ember eszközök nélkül befolyásolni

Bocs kislány, de a szelet nem tudja egy ember eszközök nélkül befolyásolni
Lehet irányítani a szelet. Én is játék közben fedeztem fel és azóta sokat gyakoroltam és ha be akarom csukni a nyitott ajtót és koncentrálok akkor a szél felerosodi és becsukja
A szelet nem mértékegység....
A kérdező hozzászólása: Tudom, de mivel nincs mérlegem és jelenleg egyáltalán nincs pénzem mérlegre, nem tudtam õket lemérni. Reméltem valaki meg tudja nekem saccolni, aki jártasabb a témában.
Ember, hiába jártas valaki, van egy szelet kenyér ami 30 dkg, van olyan ami 5 dkg...

Az első kerekek a 2 szélén kopnap. Az előírt nyomás elöl 2, 3 BAR, gondoltam megnövelem 2, 8 BAR-ra, hátha kevés neki és ezért kopik a 2 szélén. Az eredmény nem változott. Mi lehet a baj? (kép)

másfél éve cseréltettem ki a gömbfejeket, akkor a futóművet is beállíttattam, de ugyanúgy kopott. Most fél éve megint állíttattam a futóművön és még mindig ez a helyzet.

Legjobb válasz: Még mindig nem jól van beállítva a futómû.

Még mindig nem jól van beállítva a futómû.
A kérdező hozzászólása: Az abroncsok méretei 175/65 R14-esek. Az autó típusa: 2005 Reanult Thalia 2, 3 TDI (eredetileg 1, 5 l-es DCI volt.)
Elmondtad a futómûvesnek, hogy másik motor van benne ? Mert gondolom nem egyforma súlya van a két motornak. És gyárilag is minimálisan különbözhetnek a futómû alkatrészek. Ha õ a könnyebb motorhoz állítja a geometriát az nembiztos, hogy jó ahhoz ami most van benne.
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy mondtam neki, e szerint is állította be. Rendes szervízben csinálták az állítást és, nem egy sima otthoni garázsban.
"Persze, hogy mondtam neki, e szerint is állította be" Az jó, hogy mondtad. Bár engedd meg, hogy ne higgyem el azt, hogy egy "mezei" futómûves fejbõl tudja, mennyivel nehezebb a nagy dízel a kisebbnél és ehhez pontosan milyen geometria kell, ráadásul mindezt úgy, hogy talán nem is ismeri a futómû minden paraméterét (ha gyáriak a rugóstagok, akkor igen). Szóval lehet, hogy nem jó a futómû beállítása. Bár a kopás még mindig alacsony guminyomásra utal és ebben lehet is valami. A motor jóval nehezebb a gyárinál, elöl nagyobb a tengelyterhelés. Jó lenne kimérni, melyik tengelyre mekkora tömeg jut, mert nem kizárt, hogy eggyel nagyobb terhelési indexû gumi oldaná meg a problémát. Lehet, hogy a jelenlegi gumi terhelési indexe kicsi, ezért hiába fújod kõkeményre, akkor sem lesz elég merev ahhoz, hogy szépen feküdjön fel. Egy erõsebb oldalfalú gumi viszont szépen kifeszülne, jobb lenne az autóra.

Mi lehet a megoldás? Szám széle körül gyakran piros folt keletkezik és nem akar elmúlni. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Ekcéma, allergia is lehet, meg vitaminhiánynak is a jele.

Ekcéma, allergia is lehet, meg vitaminhiánynak is a jele.
Nekem is, már rég óta. Nem fáj, csak csúnya. Szerintem valamilyen vitaminhiány lehet, csak nem tudom melyik.
Biztos alvajáró vagy és véres húst eszel éjjel. Mosd meg a szájad.

Ha a kerékpárt esõben, szélben szállítom a tetõcsomagtartón, lehet valami nagyobb baja? (tárcsaféket, telót nem bántja? )

Legjobb válasz: Nagyobb baja nem lehet. Rengetegszer szállítottam bicajt esõben, autópályán minden hiba nélkül. Természetesen ez minõségi bringaszállítóra érvényes.

Nagyobb baja nem lehet. Rengetegszer szállítottam bicajt esõben, autópályán minden hiba nélkül. Természetesen ez minõségi bringaszállítóra érvényes.
Nem lesz baja, csak akkor, ha leesik :D

Fel szelet pizza utan lattam, hogy kecskesajt is van rajta. Baja lehet a babanak? 9 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy bármi baja lenne tõle. Miért gondolod?

Nem hiszem, hogy bármi baja lenne tõle. Miért gondolod?
Miért lenne bajod? A kecsketejnél kevés egészségesebb dolog van.
Hááát én még nem hallottam csak a nyers húsféléket (tatárbeefsteak, szushi, ilyenek).
A kérdező hozzászólása: Allitolag nem lehet terhesen kecskesajtot enni...
Sajnos egyre több "rémhír" terjeng, lassan tiszta pánik lesz állapotosnak lenni. :( A kecskesajt rémhír gondolom abból ered, hogy régen csináltak pasztörizálatlan tejbõl kecskesajtot. Ezzel az erõvel juhsajtot sem szabadna enni, sõt tehénsajtot sem.
Sajt témában eddig csak a penészes, lágy sajtokkal találkoztam különbözõ tiltólistákon.
A kérdező hozzászólása: Hat igen.Lassan semmit nem ehetek, ami jo. :) Koszi a valaszokat.
Én 20.43 Szerintem ne hallgass mindenre és mindenkire. (akkor tényleg semmit nem fogsz enni) kérdezd meg a dokidat, diktálja le neked mire vigyázz, és ne is hallgass másra. Már összekeverik, hogy mit lehet a babának adni és mit ehet a kismama, mit érdemes szoptatás alatt kerülni és mit terhesség alatt. Sajnos ez a túl sok információ következménye, amikor mindenféle oldalakon tényként közölnek elképzeléseket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!