Találatok a következő kifejezésre: Székesfehérváron keresek normális (1 db)Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kerékpárbaj-mit tegyek? Részletek alább.

Vettem szaküzletben egy 28-as női városi bringát, 41 ezerért tavaly év elején.
Mikor próbáltam vele menni, fordulni, nem igen mertem vele, féltem , hogy leesek. Az eladónak mondtam, hogy ez lesz az első bicajom felnőtt koromra, mert gyerekként csak nagyon ritkán bicikliztem az akkori camping-gel. Amúgy sem vagyok magas, 163 cm, tehát utólag rájöttem, hogy nekem ez túl nagy. Mégis ezt erőltette.

Visszamentem a boltba, ahol vettem, és elmondtam a bajom,
azt mondták, hogy ők beveszik, majd árulják olcsóbban 40 ezerért vagy még kevesebbért, így biztosan el tudják adni, mert jelenleg egy 28-as női bicaj 48 ezer Ft.

Örültem nagyon, visszavittem, persze pénzt majd csak akkor látok, ha eladják.
Mellesleg ott a boltban vettem egy campinget 40 ezerért, és ez való nekem, tökéletes.
1 hónap eltelt, semmi hír. Elküldtem egy ismerősömet a boltba, hogy érdeklődjön már egy 28-as városi bicaj iránt, milyenek vannak mennyiért.

Az eladó meg sem említette Neki, hogy lenne egy szinte új bicaj olcsóbban. Ott volt a 28-asom a boltban és újként árulják 47 ezerért, hiszen összesen 3-szor ültem rajta, tehát tényleg lehet újként árulni. Viszont nem is ajánlották Neki az enyémet, hanem egy másik 28-ast.

Mit tegyek? Meghirdethetném a neten 38 ezerért, de hogy hozzam el a boltból? Elhozhatom egyáltalán?
Felszámolhatnak pénzt a tárolásért?

Másrészt a netről nehezebben kel el, mint egy szaküzletből, gondoltam, ezért is adtam be a boltba, de nem adják olcsóbban,így szerintem nem kapom meg az árát mostanában, viszont szükségem lenne a pénzre.

Vagy hirdessem meg a neten, és majd sétáljak be a boltba a vevővel,akit én szereztem?

3

Miért jó az, hogy álló helyzetben recsegtetik a váltót? (többi lenn )

árhol ahol lehet "kerékpárnak kinéző valamit kapni "hervis, tesco, auchan , dechatlon tökmind1 mindenhol azt nézem, hogy odamennek az emberek és váltogatnak álló helyzetben legszívesebben odamennék és eltörném a kezét mindnek , ilyenkor mit éreznek amikor recsektetnek vagy azt hiszi ,hogy ő most akkor bicikli szakértő ,mert recsektet
szerintetek mit gondolnak az ilyen emberek ?

válaszokat előre is köszönöm

8

Bebújós pántos pedál még létezik patentpedál helyett?

Régebben gyerekkoromban olyan biciklim volt aminek egy pánt volt a pedálján és ebbe lehetett bebújtatni a lábat, hogy ne csússzon le a pedálról tekerés közben.
Ennek a komolyabb változata lenne a patentpedál.

De van vajon pántos pedál még felnőtt verzióban is?
Vagy van ennek egyáltalán értelme patentpedál helyett? Nem mintha nem tudnám megvenni de a koncepció nekem marha idegen.
Olyan kompromisszumos megoldásként érdekel a pántos pedál.

2

Miért annyira keresettek a Grimeca aluminium felnik?

Nekem volt, de amint láttam, hogy 10ezernél is többet adnak érte vaterán, eladtam a fenébe. kb 10-11 éve vettem 20 ezerért és 17 ezer-párszázon zárult a licit (kis festékhibával meg némi ütéssel) De azóta is ha meglátok egy ilyen kerékkel szerelt biciklit hirdetni, mindig az az első, kérdés, hogy a kereket eladja-e a polgár. Hiszen nehéz, mint a sár (~6 kiló a pár), a hátsó kerékre csak menetes racsnit lehet tenni és rohadt feltűnő (nekem ez hátrány, tizenéves koromban nem volt az). Előnye, hogy ipari csapágyas így gyakorlatilag karbantartás-mentes meg azért elég masszív, azt belátom :)


6

Mennyivel tartósabb egy átütőtengelyes teleszkóp egy sima 9mm-es teleszkópnál?

100mm-es kategóriában. Szerintem ez megint egy hülye divat. Mondják hogy sokkal erősebb lesz tőle az egész teleszkóp (merevebbnek ugyan merevebb lesz nem tagadom), no de hát a marzocchi is csinált 150mm-es sima 9mm-es teleszkópot is. Duplavállasoknál megértem hogy kell az átütőtengely na de a dirt teleszkópokhoz minek?

3

Hol tudok jó BMX et venni streetre?

Annyi lenne a lényeg hogy 60.000 Ft alatt legyen vagy 60 könnyű legyen elől hátul ilépő hátsó fék !

3

Balaton körbebiciklizés vékony kerékkel?

Azt ajánlották, hogy inkább mountain bike-al tekerjek, mert ramatyak a bicikliutak.
Persze a versenybringámmal könnyebb lenne.
Vélemények?

7

Mikor kezdődnek idén a kerékpár kiárusítások?

Vagy valaki tudja, hogy tavaly mikor kezdődtek? Mikor voltak a legolcsóbbak a biciklik? Meddig érdemes várni a vásárlással?

Mivel a biciklit nem 1 szezonra venném, hanem hosszabb távra, ezért nekem nem fontos, hogy szezon elején vegyem meg. Jó nekem szezon végén is, amikor már kiárusítás van.

3

Hol tudok olcsón kerékpár vázakat nézni, illetve vásárolni?

Összeszeretnék rakni egy új bicajt, mivel az előzőt ellopták, de eddig csak nagyon drágán találtam. Maximum 40.000ft-ot szánnék vázra, de eddig nem találtam. Elsősorban mtb vagy triál vázak érdekelnének, mert ugratgatni illetve városi használatra használnám. Lehet használt is. De inkább egy oldalcím érdekelne ahol tudnék nézelődni :)

3

Mali Slalom M2-be milyen kormanycsapagyat tegyek?

Velemenyeket, javaslatokat varok, markanevvel, tipussal, meretekkel.
Koszonom :)

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!