Találatok a következő kifejezésre: Származhat baja a (5 db)

A 12 hetes UH-on azt mondta az orvos, a mellső és hátsó fal között amnioszalaglefűződés látható, ami a magzattal nem mutat összefüggést! Származhat ebből baja a Babámnak később?

Legjobb válasz: Ezt mindenképpen tisztázd a dokival, mert õ látja, hol van pontosan a szalag és hol a baba...úgy tudom, okozHAT gondot az ilyen, de sok esetben magától elmúlik. Mindenképpen nyüstöld a dokit, hogy nézze meg, reméljük akkor te is megnyugszol.

Ezt mindenképpen tisztázd a dokival, mert õ látja, hol van pontosan a szalag és hol a baba...úgy tudom, okozHAT gondot az ilyen, de sok esetben magától elmúlik. Mindenképpen nyüstöld a dokit, hogy nézze meg, reméljük akkor te is megnyugszol.

Származhat abból baja a babának, ha túl korán elhagyja a tápszert?

Eszik tejterméket, joghurtot, túrót, sajtot. Vacsorára tejpépet. Lehet ebb?l gond, vagy mindegy, milyen formában van meg a tej alapú étkezése?

Legjobb válasz: Hát szerintem ha kap tejpépet is, akkor nem gond, abba is sok vitamint nyomnak bele, úgyhogy helyettesítheti a tápszert. Amúgy mennyi idõs?

Hát szerintem ha kap tejpépet is, akkor nem gond, abba is sok vitamint nyomnak bele, úgyhogy helyettesítheti a tápszert. Amúgy mennyi idõs?
Ne izgulj! A fiam 4 hónapos korában önként mondott le az anyatejrõl és a tápszerrõl egyszerre. Milliónyi vizsgálat után közölték, hogy makk egészsége, a dokik csak a karjukat tárták szét... Egyik pillanatról a másikra át kellett állnunk a rendes kajára. Az jó, ha sok tejterméket iktatsz az étrendjébe én is így csináltam. 14 hónapos és a mai napig tejpépet vacsorázik, tízóraira megeszik 2 pohár natúr joghurtot gyümölccsel. Hát, lehet, hogy megköveznek, de nem próbáltad a tehéntejet?
2. vagyok. Azért szerintem még próbálkozz a tápszerrel, elõfordul ilyen hogy pár napig nem akarja meginni, de lehet késõbb újra megissza. Vagy esetleg tápszerváltással. Igaz az elõbb azt írtam, hogy a tejpép helyettesítheti, de a tápszerben azért mégis a baba életkorához igazítva vannak a vitaminok, úgyhogy jobb lenne ha legalább 1 éves koráig kapná, nehogy hiányt szenvedjen valamiben.
nem irtad milyen idõs
120 miért lenne kevés? jó a tejpép de azért tejpép és fürcsi után add oda a tápit. szerintem erõltetni kell kicsit, na nem a torkán ledugni de napi 2x-3x megkínálni vele, minden baba csinál ilyet, szopi-sztrájknak hívják, enyém 1, 5 évesen csinálta, 2 hétig tartott. van aki 3 hetesen és van aki 8 hónaposan. hosszútávon nehéz napi fél liter joghurtot meg túrót megetetni vele, 2-3 hónap és a tejpépet az állaga miatt nem fogja elfogadni. szóval szerintem próbálkozz
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy este már nem fogadja el a tejpép után. Pláne, hogy fürdés elõtt lehetetlen megetetni, utána is csak fél-1 órával hajlandó enni. Reggel meg tényleg nem kell már neki. Azt a 120 ml-t akkor itta (kb. 1 hónapja), amikor még elfogadta. De a tápszeres tejbegrízt ki fogom próbálni, az jó ötlet. :) Amúgy nap közben sokat iszik, a délelõtti alvás elõtt simán megiszik 50-100 ml tet. Próbáltam ott is tápszert adni, de nem kellett. Még a folyékony tejpép se. Szóval ivásra marad a tea.
A banánosat próbáltad?Igaz én 1 éves korától adtam tehéntejet a kislányomnak, de ha ennyire nem fogadta volna el a tápszert akkor megpróbáltam volna elõbb.
A kérdező hozzászólása: Majd szeretném elõbb megpróbálni a tejet (pláne, hogy a tejtermékeket ennyire szereti), de még pici hozzá. Szerintem azért 10 hónapos koráig várok vele.
Az én fiam 7 hónapos kora óta nem kapja a tápszert. Vagy 5 félét próbáltunk, egyik sem kellett, megunta, kész! Mi is tejberizspépet adtunk helyette, ugyanazokat a dolgokat tartalmazza, mint a tápszer, csak annyi, hogy ízesebb és kanalas, ennyi! Most 13 hónapos, most kezdte el 1 hónapja kapni a tehéntejet. És nem történt tragédia, hogy nem kapott tápszert. Egészséges, fejlett, közel 11 kg volt 1 hónapja.
Szerintem a kisbabád ösztönösen tudja, hogy mi jó neki, és a tápszer egy szükséges rossz. És még mielõtt megdobálnának itt kõvel egyesek, bizony utána lehet nézni, hogy mit is tesznek a legjobb minõségû tápszerekbe is...Nestlé, Milupa..és még sorolhatnám. Én soha nem vettem és nem is vennék ezután sem. Egy 8 hónapos baba már nem csecsemõ, lazán készíthetsz neki te magad ételt! Én ezt tettem és teszem ma is!
Trükközhetsz a tápszerrel. A tápival készíthetsz "tejbegrízt", "tejberizst", kevés vízben fõzöd a dolgokat és a tápszerrel hígítod. Mehet bele gyümölcs is. A fõzelékeket is sûrítheted, lisztszórással készíted a fõzit és tápszerrel hígítod. Van, aki tesz bele kakaót.
Szerintem add akkor a Milumilt, mert ha csak 1-1 decit megiszik reggel-este, már az is jó! Aztán még 200 ml tejpép mondjuk, és a tejtermékek, amiket írtál, és már rendben is van minden!:)
A kérdező hozzászólása: Próbáltunk többféle tápszert is már. A Hippet nagyon nem szerette, max. 30 ml-t evett belõle. A Milumil volt még a legjobb, mert abból azért olyan 120 ml-t megivott. De az kevés nagyon. Aztán reggelire elkezdte a joghurtot enni, és azt nagyon szereti. Vacsira meg kénytelen voltam tejpépet adni, mert már ezer féle tápszert próbáltunk, sûrítettük Sinlaccal, de így is felébredt éjjel. A gyerekorvos meg mondta, hogy nem nagyon kéne éjjel ennie, inkább adjak tejpépet. Most ez így oké, csak így meg nincs tápszer. Nem egyszerû. :(
Igaz hogy az én elsõ lánykám anyatejes volt, 8 hónapos korától nem kérte, tejterméket nem kapott többet, mint mikor szopizott és kutya baja. Bocs az off-ért, de én nem értem, hogy miért jó a babának, ha 1 éves kora után is tápszert eszik?
szerintem nem nagy gond-, de legyen akkor bõven tejtermék az étlapján :D Sok tápszert probáltál már? Hipp? az finom édes probáljátok ki
A kérdező hozzászólása: Bocs, lemaradt. 8 hónapos. És nem hajlandó elfogadni a tápszert.
19.28-as: "Egy 8 hónapos baba már nem csecsemõ".??? Fejlõdési szakaszok: 0-6 hetes korig: újszülöttkor 6 héttõl 12 hónapos korig: csecsemõkor 1-3 éves korig: kisdedkor 3 év után jön a kisgyermekkor. Azért hülyeségeket nem kellene írni... Bocs az offért! Kérdezõnek: Ne félj, nagy baj nem történik, ha kapja a tejtermékeket, és a tejpépet is! 1 éves kora után pedig jöhet a tej, de azt sem kell napra pontosan betartani!

Származhat baja abból a kisbabánknak, ha nem kereszteljük meg?

Én nem vagyok megkeresztelkedve, a férjem igen, de ? sem templombajárós típus. Fel sem merült bennem eddig ez a kérdés, de a párom nagymamája meg a sógorn?m mostanában azzal jönnek, hogy muszáj megkeresztelni, mert pár év múlva nagyon fontos lesz a kereszténység az országban, és diszkriminálni fogják azokat, akik nincsenek megkeresztelve.

Legjobb válasz: Az én fiam nemsokára meg lesz keresztelve, de nem azért, mert ettõl neki bármi elõnyt remélnék, ez teljesen a családon múlik. Milyen hülyeség, hogy olyan rendszer lesz, ahol a nem keresztyéneket üldözni fogják??? Honnan veszik ezt, talán jósok? És igen, ez alkotmányellenes, mivel sehol nem vagy köteles elárulni, hogy milyen felekezethez tartozol, vagy hogy egyáltalán tartozol-e. Hogy lehet ilyen hülyeségekkel riogatni az embert??

Hat jo hulyek ezek a rokonok! Egy gyermek megkeresztelese azt jelenti, hogy kereszteny hitben szandekozod felnevelni, ha meg nem szandekozod, akkor meg teljesen felesleges. Ha magyarkodo szelsojobosok meg idovel annyira elhatalmasodnak, hogy koncentracios taborba visznek mindenkit aki nem kereszteny, meg raer a gyereked megkeresztelkedni. Ne aggodj ugyis a zsidokkal meg a ciganyokkal kezdik majd. Esetleg ha a gyerek kesobb ugy dont hogy kereszteny hitben akarja leelni az eletet, akkor majd ugyis megkeresztelkedik.
Mi megkereszteltettük mindkét gyerkõcöt, elsõsorban a családi hagyomány miatt. Szerintem felnõttként ha olyan komolyan foglalkoztatja egy másik vallás még át tud keresztelkedni. A rokonok nem tudom miért mondanak ilyeneket, szerintem az hülyeség. A ti döntésetek, de ha pl. felnõtt korában templomi esküvõt akar és akkor jön ré, hogy nincs megkeresztelve, az elég kínos.
Az én fiam nemsokára meg lesz keresztelve, de nem azért, mert ettõl neki bármi elõnyt remélnék, ez teljesen a családon múlik. Milyen hülyeség, hogy olyan rendszer lesz, ahol a nem keresztyéneket üldözni fogják??? Honnan veszik ezt, talán jósok? És igen, ez alkotmányellenes, mivel sehol nem vagy köteles elárulni, hogy milyen felekezethez tartozol, vagy hogy egyáltalán tartozol-e. Hogy lehet ilyen hülyeségekkel riogatni az embert??
A kérdező hozzászólása: Utolsó bejegyzésre válaszolva én nem tudom, de szerintem ott okozhat gondot, ha valamelyik házastárs meg van keresztelkedve, és akarja is, és a másik nincs, ezért nem lehet, gondolom...
Olvasva a válaszokat, felmerül a kérdés, hogy aki nincs megkeresztelve, az miért akar templomi esküvõt? Úgysem templombajárós az emberek nagy része. Komolyan kiváncsi vagyok!!!
Szia, mi megkereszteltük a lányomat amint lehetett pedig én se vagyok nagy templombajárós. Az ok az volt, hogy férjem sincs megkeresztelve és emiatt a mai napig nem volt templomi esküvõnk pedig nagyon szeretnénk ( szidja is eleget a szüleit hogy mért nem kereszetelték meg) :(. Így felnõttként tanfolyamra kellen járni ahoz hogy megkereszteljék és arra meg a munka miatt nem nagyon van idõ. Szóval a templomi esküvõ csak álom marad :( Szerintem ezért jobb ha meg van keresztelve a gyerek, de persze ezt mindenki maga dönti el.
Ez egy jó felfogás, de akkor biztosítanotok kell, hogy felnõttként körültekintõen dönthessen, vagyis minél többféle vallást, felkezetet be kell mutatni számára ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Valójában én is azt szeretném, ha õ dönthetné el, hogy milyen hitben, vallásban akar élni, és nem kész tények elé állítanánk...
A rokonok érvelése butaság sztem. Viszont a keresztelõ lényegében arról szól, hogy fogadalmat tesztek, hogy hitben fogjátok nevelni. Ha ti magatok nem éltek hitben, akkor ez a fogadalom hazugság, így nincs értelme. Csak hagyományból sincs értelme. Úgy fogalmaznék, hogy ha nem hitbõl kereszteled meg, attól sem lesz elõnye se most, se a túlvilágon...
Szerintem csak mint hagyományt tekintve is szép szokás, és a keresztszülõk egyfajta felelõsséget is vállalnak a gyerekért, hogy ez késõbb mennyire lesz fontos, azt nem tudni, de a gyereknek jó lehet, hogy tudja, hogy az édes szülein kívül még a keresztszülõkre is számíthat ha valami gondja lesz az életben.
Szia. Szerintem ez a hozzáállás, amit a rokonaid képviselnek hülyeség. Én nem fogom megkresztelni az biztos. Majd ha elég nagy lesz és eltudja dönteni akarja-e, vagy melyik vallást akarja egyáltalán, akkor majd eldönti. Az meg, hogy megkeresztelik-e az adott paptól függ. Nálunk (Heves megye egy kis települése) akkor keresztel, ha a szülõknek volt templomi esküvõjük és megvannak keresztelkedve. Különben meg nincs senkinek a homlokára írva, hogy megvan-e keresztelve vagy nincs.
Igen, meg tudjatok! De Isten, vagy a sors, ovjon bennunket ismet egy olyan rendszertol, ahol a vallasi/felekezeti hovatartozas, ill, tartozas szamit!!!! Remelem, tobbet nem jon el az az ido. Jomagam sem vagyok megkeresztelve, ferjem sem, nem vagyunk vallasosak, ezert a gyermeket majd maganak kell, h eldontse, kivan-e gyakorolni vmilyen vallast, mikor idosebb lesz. Nem akarom elvenni tole a valasztas szabadsagat, h o dontseel, van-e ra igenye, es ha van, milyen vallasra. Sok boldogsagot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat:) Azt még elfelejtettem odaírni, pedig a kérdésemhez tartozna, hogy attól még meg tudjuk keresztelni, hogy én nem vagyok megkeresztelkedve?

Ha egy egyetemi hallgató (BME) nem fizeti ki a díjtartozását (bukott kreditekért), de következő évtől már nem lesz az intézmény tanulója, akkor milyen baja származhat ebből?

Azt hallottam, hogy nem vehet fel tárgyakat, meg eleve nem is jelentkezhet be aktív félévre, de ha már úgysem oda jár, akkor ez tul.képpen nem büntetés. Gondolom a házat sem árverezik el, mert ez nem ELMŰ számla. :-)

Legjobb válasz: Kérdezd meg a sulit :-)

Kérdezd meg a sulit :-)

Bűncselekménynem számít, ha valaki félrevezeti a bankot hitel felvételkor? Mondjuk nem mondja meg, hogy már van hitele, azért hogy megkapja a hitelt. Ha nem fizeti a hitelt ebből milyen baj származhat?

Legjobb válasz: Az utolsó kérdésre tudok válaszolni. Pár felszólítás után mennek a behajtók és elveszik a házadat, te meg szépen az utcára kerülsz. Mert megtehetik.

Az utolsó kérdésre tudok válaszolni. Pár felszólítás után mennek a behajtók és elveszik a házadat, te meg szépen az utcára kerülsz. Mert megtehetik.
A kérdező hozzászólása: Ha a szüleim házában lakom, akkor mit tehetnek? Tudnál ebben segíteni nekem?
Igen, ez bûncselekmény is lehet.
A kérdező hozzászólása: Mit tudok tenni ilyen helyzetben?
Bûncselekmény, börtönbe kerülhetsz érte. Annyit tehetsz, hogy akárhogy is, de fizeted a hitelt, hogy ne derüljön ki.
Igen, bûncselekmény. Ismerek olyat, akik egy nap felvett kb 10-12 különbözõ helyen személyi hitelt (8 évet kapott érte).
Igen, ha kiderül bûncselekmény, de nem fognak rajta nagyon aggódni, ha mutatsz valami fizetési szándékot. Tök mindegy, hogy nem jelzálogalapú, vagy nincs "vagyonkád", akkor is egy életre se..beqrnak ezért, mert kapsz egy szép fizetési tiltást, plusz soha az életedben nem lehet semmi a neveden, mert egybõl megy a hiteled törlesztésére, plusz csomószór fognak ba..tatni levelekkel, személyesen. Kicsit kokeró élet, de ha nincs más, akkor ez lesz veled.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!