Találatok a következő kifejezésre: Számít az szülés (31 db)

Ha megvastagodott a szám, az jelent valamit? Azt mondják szülés előtt megváltozik az arc. Én viszont még nem szeretném ha itt lenne az idő, 34hetes vagyok.

Jelentette ez valakinél a szülés előjelét?A melleim is duzzadtabbak lettek,pedig tejem is van már egy két hete.Mindennap görcsöl a derekam,kb 2hete,ma a hasam is kicsit görcsölt,és kb egy hete mindennap nagy wc-zek,van hogy napi 2szer.Normál esetben heti 2szer produkáltam valamit.

Legjobb válasz: Nekem semmim nem változott, nem torzult, nem vastagodott a szülés napján sem.

Nekem semmim nem változott, nem torzult, nem vastagodott a szülés napján sem.
nekem szülés elõtti nap dagadt meg a szám, és a kezem, az elsõ szülés elõtt pedig semmi jel nem volt
A kérdező hozzászólása: Ott lent is meg van duzzadva minden.Remélem csak készülõdik a testem, de még nem születik meg a baba.
En is total fel voltam puffadva. Nekem a 34.hettol mondogattak, hogy hamarabb fog jonni a Baba...de nem...szoval puffadt keppel, mozgaskeptelenul toltottem az utolso heteket total depisen. Meg jo, hogy akkor koltoztunk es nem volt tukor csak a furdoszobaban!!!!! Eleg volt csak a kepemet latni....meg a fenykepeket amiket a ferjem csinalt vajudaskor es szules utan....
Nálam az elsõnél 6-kor bent voltak a rokonok és mondták nemsokára szülök mert fel van dagadva a szám, meg az arcom más.9 kor meg lett a babám.Másodiknál nem volt semmi!
Ez egyátalán nem számít!!!
Ez tényleg semmit nem számít. Amúgy eléggé mazoista lehetsz, ha képes voltál élvezni a szexet, amikor a férjed tágította a méhszájadat.Én akkor is bekönnyeztem mikor a doki azt vizsgaláta mennyire van melyik méhszájam kinyílva.
ez csak szülés után számít, amikor már te is jobban ki leszel tágulva, így a nagyobb szerszám nem fog elveszni benned! De ne hasonlíts egy 3-4 kilós gyereket egy férfi szerszámához...:)
A szülés és a szex két külön dolog! A párod, akármilyen szerszámmal is áldotta meg a természet, csak a hüvelydbe ér el! A szülés fájó része egy házzal feljebb kezdõdik! Méhszájat nem lehet pénisszel tágítani! :) ))

Van összefüggés a gyerekek száma és az õszülés között?

Pl ha valakinek 2 vagy több gyermeke van már 30 éves kora elõtt, az hamarabb kezd õszülni, mint aki 30éves kora körül, vagy csak azután szüli meg elsõ gyermekét? Te mikor kezdtél õszülni, mikor jelentek meg az elsõ õsz hajszálaid, és hány gyermeked volt ekkor? Köszönöm.

Legjobb válasz: 31 éves gyermektelen nö vagyok, és 25 éves korom óta öszülök. És akkor mi van? A kérdés meg ne is haragudj de butaság.

31 éves gyermektelen nö vagyok, és 25 éves korom óta öszülök. És akkor mi van? A kérdés meg ne is haragudj de butaság.
Nincs! Az õszülés genetikailag öröklõdik.
A kérdező hozzászólása: Elnézést a buta kérdésért. Április végén leszek 30 éves. Van egy 4 éves és egy 3 hónapos lányom. Gondoltam mostmár több gyerek több gond, hamarosan megjelennek az elsõ õsz hajszálaim, mert még nincs egy sem. Gondoltam több gyerek több stressz, így az õsz hajszál hamarabb megjelenik. Akkor tényleg csak genetika. Nem érzem azt, hogy sokat stresszelnék, de azért remélem apukámra ütöttem, akinek dús fekete haja van, és csak 55 évesen kezdett el õszülni. Köszi mindenkinek.
Húszas éveim elején kezdtem õszülni, és 33 voltam, amikor az elsõ gyerkõc megszületett. Akkor már rég nem volt elég a melír, kb. 10 éve festetem a hajam. Apukám õszült korán, anyukámnak 40 évesen még egy õsz hajszála sem volt.
Anyósomnak 30 éves korára már volt 3 gyereke, most 48 éves és nem õsz. Anyámnak 30 éves koráig 1 gyereke volt és van õsz hajszála, míg nekem már tizenéves korom óta van 1, pedig hát akkor még bõven nem volt gyerekem.
39 éves vagyok és nincs õsz hajszálam.Genetika inkább.
Bár a kérdés kicsit butuska, de azért elmondom, hogy 34 vagyok 3. gyerekemmel terhes és nincs ja de kb 2 szál õsz hajam van. pedig anyukám, nagymamám összes nõtagom korán õszült. Biztos apura ütöttem igaz nála nem tudjuk mikor õszült volna, mert kb 25 éves kora óta kopasz :)
25 vagyok, egy gyerekem van, és elég sok õsz hajszálam van bár nálunk apai ágon mindenki korán õszül, bátyáimnak már 14 évesen fele hajuk õsz volt
23 vagyok nincs gyerekem és már vannak õsz hajszálaim :O
A kérdés nem teljesen hülyeség, bár az egy tévhit, hogy a stressznek köze van az õszüléshez. Nagyrészt genetika, de azért a hormonális változások is befolyásolják az õszülést, így lehet köze a terhességhez, szüléshez. Én 30 vagyok, 28 évesen szültem és közvetlenül a szülés után kezdtem õszülni.


Mennyit fizet az állam a szülés után otthon maradt anyukának, ha 4 órás minimálbéren volt bejelentve? Számít az édesapa bejelentettje?

Ha meg tudjátok mondani lebontva az lenne a legjobb. Gyes, Gyed, családi pótlék, anyasági stb. Mit mikortól és meddig kapok? Hol kell kérvényezni ezek folyósítását és mikortól, milyen papírok kellenek hozzá stbstb... Köszönöm!

Legjobb válasz: http://www.profession.hu/kalkulatorok/gyes A családi pótlék 2013-ban az alábbiak szerint alakul: Egy gyermekes család esetén: 12.200.- Ft Egy gyermeket nevelõ egyedülálló szülõ esetén: 13.700.- Ft Két gyermekes család esetén: 13.300.- Ft gyermekenként Két gyermeket nevelõ egyedülálló szülõ setén: 14.800.- Ft gyermekenként Három vagy többgyermekes család esetén: 16.000.- Ft gyermekenként Három, ill. több gyermeket nevelõ egyedülálló szülõ esetén: 17.000.- Ft gyermekenként

http://www.profession.hu/kalkulatorok/gyes A családi pótlék 2013-ban az alábbiak szerint alakul: Egy gyermekes család esetén: 12.200.- Ft Egy gyermeket nevelõ egyedülálló szülõ esetén: 13.700.- Ft Két gyermekes család esetén: 13.300.- Ft gyermekenként Két gyermeket nevelõ egyedülálló szülõ setén: 14.800.- Ft gyermekenként Három vagy többgyermekes család esetén: 16.000.- Ft gyermekenként Három, ill. több gyermeket nevelõ egyedülálló szülõ esetén: 17.000.- Ft gyermekenként
Az apa ebben semmit sem számít, csak a családinál, de ennek a pénzbeli értéke 1000 ft.Az összes igényléséhez szükséges a gyerek születési anyakönyvi kivonata, taj kártyája, lakcímkártyája és adókártyája!Elöször is Tgyást kapsz, Az ellátás a szülési szabadság idõtartamára, azaz 168 napon keresztül jár. A kismama dönti el, hogy mikor kezdi meg szülési szabadságát. Indítható a szülés napjától, de akár megkezdhetõ a szülés várható idõpontját megelõzõ 28 nap bármelyikén is. A terhességi gyermekágyi segély összege a napi átlagkereset 70%-a, igénylés a munkahelynél. A Gyes (2 évestõl 3-ig)összege bruttó 28.500 forint, ebbõl az összegbõl 10 százalék nyugdíjjárulék kerül levonásra, így a nettó Gyes 25.650 forint.Ez mindenkinek ennyi.A GYED összegének megállapításánál szerepet játszik az igénybe vevõ egy napi átlagkeresete, összege ugyanis ennek 70 %-a, igénylés a munkahelynél a Tgyás lejárta elött legalább 1 hónappal, mert annyi az átfutási ideje.Családit már leírták elöttem, az anyaságit a lakóhely szerint illetékes Magyar Államkincstár megyei igazgatóságán kell igénybe venni, összege pedig 64.150 ft!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

A TGYÁST és a GYEDET is az szülést megelőző év jövedelméből nézik, és nem számít bele a táppénz, ugye? A TGYÁS miért több nettóban, még akkor is, ha van maximuma?

TGYÁSnak jól tudom, van maximuma, ha nincs 180 ledolgozott napom?

Legjobb válasz: A GYED-nek van maximuma, a TGYÁS-nak nincs!

A GYED-nek van maximuma, a TGYÁS-nak nincs!
Én is biztosított napot írtam. Amúgy a válaszom nem csak a kérdezõnek szólt, hanem annak a válaszolónak is, aki feltételes módban írt. Õk gondolom még tervezik csak a gyereket. A kérdezõnek, mivel ahogy írta nincs meg 180 napja, így esélye sincs az 562 napra.
Nem munkanap kell 562, hanem biztosításban töltött nap, ami nem feltétlenül ugyanaz. A táppénz sem olyan nap, amikor munkabért kapsz, de ettõl még, mivel van mögötte munkaviszony, biztosításban töltött napnak számít, így az 562/365 napba beleszámít.
Viszont célszerû minél több munkanapot szerezni a szülés elõtt. Ha csak 365 nap biztosított nap van a szülés napjáig a szülést megelõzõ két évben, akkor a tgyás lejárta után csak egy évig fogod kapni a gyed-et, tehát nem lesz a gyermeket másfél éves, amikortól a gyes-re (25000 Ft kb. nettóban) kell áttérni. Ahhoz, hogy a gyerek 2 éves koráig gyed-en lehess, 562 biztosított nap kell legyen.
Ettõl ne félj, kedves utolsó, mert egyik ellátás sem lehet alapja a másiknak. Táppénzbõl nem tudnak gyed-et, tgyás-t számolni.
utolsó elõtti vagyok. azért kérdeztem, mert az elõzõ évet veszik. 2012-ben szülök mondjuk akkor februárban. akkor 2011. évet nézik. nyilván már október-novembertõl táppénzen lennék. sõt lehet már most is. és akkor a táppénzem az csak 60 %! szal van (ha mostantól megyek el tp-re) 5 olyan hónapom, amikor csak 60%-ot kapok! nem azért kérdezem mert okoskodok, -akkor nem kérdezném- hanem mert NEM ÉRTEM! :P és szeretném tisztán látni, ha már felvetõdött egy ilyen kérdés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok segítséget! Még egy kérdés: a GYED alapja lehet-e a tgyás is?
Miért szívnád meg? Január elõtt nincsen másik év? A szülés elõtti évben elért jövedelem az alapja. Mindegy, hogy 2012 januárban, vagy decemberben szülsz, akkor is 2011 lesz az igénylést megelõzõ év. Kérdezõ, a gyedet nem a szülést megelõzõ év jövedelmébõl, hanem az IGÉNYLÉST megelõzõ év jövedelmébõl számolják. Vagyis akár a szülés éve is lehet az alapja.
én nem értem ezt most.. ha januárban szülök akkor megszívom? :S
Igen, nem számít bele a táppénz, és a tgyásnak valóban van maximuma, ha nincs 180 bérezett napod. Azért magasabb a tgyás összege, mert kevesebb belõle a levonás. A tgyásból szja-t, a gyedbõl meg szja-t és nyugdíjjárulékot is vonnak.
Bocs, én az elsõ mondatodra reagáltam, amiben azt írtad, célszerû minél több munkanapot szerezni.

TGYÁS hány százaléka a brutto fizetésnek, hogy kell azt kiszámolni, hogy kb mennyi lesz? A szülés előtti 4 hét kötelező szabi betegszabinak vagy szülésinek számít, arra mit kap az ember lánya?

Legjobb válasz: 70%-a a fizunak, nem számít bele a jutalom. A szülés elött 4 héttel lehet igénybevenni, de lehet csak a szülés napjától is. Pontosan annyi így a lóvé, mintha tápénzen lennél.168 napig jár. Azután jár a gyed

70%-a a fizunak, nem számít bele a jutalom. A szülés elött 4 héttel lehet igénybevenni, de lehet csak a szülés napjától is. Pontosan annyi így a lóvé, mintha tápénzen lennél.168 napig jár. Azután jár a gyed
A kérdező hozzászólása: Köszi:)
És a tgyás alatt, ha olyan helyen dolgozol, ahol adnak jár az étkezési utalvány, ruhapénz.

35+2 hetes vagyok. Ma felpüffedt az arcom és a szám is elkezdett dagadni, a hasam még nem szállt le. Mennyi időm lehet még szülésig?

Legjobb válasz: Végig kihúzhatjátok.Remélhetõleg csak vizesedsz.Nekem az orrom dagadt be 1.,utána a lábam,kezem.A szám minden reggelre kétszer akkora volt.Szépen lassan felkúszott a 33.héttõl a szülésig 10 kg víz mindenhova.Aztán lassan (elvileg kipisili az ember).A szülés utáni mérésen másnap,már + ennyivel is könnyebb voltam.Én mondjuk nem vettem észre,hogy többet pisilnék,mint elõtte.Nekem azt tanácsolta a védõnõm,hogy amennyire lehet kerüljem a sót.

Végig kihúzhatjátok.Remélhetõleg csak vizesedsz.Nekem az orrom dagadt be 1., utána a lábam, kezem.A szám minden reggelre kétszer akkora volt.Szépen lassan felkúszott a 33.héttõl a szülésig 10 kg víz mindenhova.Aztán lassan (elvileg kipisili az ember).A szülés utáni mérésen másnap, már + ennyivel is könnyebb voltam.Én mondjuk nem vettem észre, hogy többet pisilnék, mint elõtte.Nekem azt tanácsolta a védõnõm, hogy amennyire lehet kerüljem a sót.
Igaza van az elöttem szólonak a sót kerûlni kell. És én is igy voltam már hetekkel elötte badagadt az arcom és regelre még sokszor én is csodálkoztam magamon. A hasam jóformán le se szált legalábis többen is azt mondták .Én meg nem tudtam magamnak megálapitani. Na szóval én még túl is vittem 4 nappal.

Vajúdás, normál szülés szempontjából a harmadik babánál mennyit számít, ha a második császárral született majdnem 4 éve, az elsõ pedig durván 6 éve simán? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Minden szülés egyedi. Nõvérem a harmadikkal vajúdott a legtovább, majdnem 20 órát. 4-6 év óta sokat változott a te tested is, valószínû másképp zajlik majd ez a szülés, mint az elõzõ szülések.

Minden szülés egyedi. Nõvérem a harmadikkal vajúdott a legtovább, majdnem 20 órát. 4-6 év óta sokat változott a te tested is, valószínû másképp zajlik majd ez a szülés, mint az elõzõ szülések.

Létezik az, hogy valaki a szülés előtt pár hónappal, már érezze melyik szülési pozíció lenne számára a legelőnyösebb?

25 hetes terhes vagyok,tehát még messze is a cél és nem is.Sok videót néztem meg,sokat olvasgatok fórumon és múltkor elkezdtem azon gondolkodni,vajon nekem hogy lesz a legjobb.Végig gondoltam magamban,az összes módot,ahogy szülés közben az ember elhelyezkedhet és nemtudom,hogy de mintha ösztönösen belülr?l súgta volna nekem valami melyik a legkényelmesebb nekem.Szóval mondjuk a fekv? pozíciónál érzem,hogy nekem úgy tuti nem lesz er?m kinyomni MiniManát...és így tovább és akkor jutott eszembe egy póz,ami úgy érzem nekem tökéletes lenne(egyébként youtubeon láttam hasonlót)...ez olyan mint régen az asszonyok szülése,egy rongydarabba kapaszkodtak ,ami a fagerendáról lógott és abba kapaszkodva nyomtak.Biztos hülyén hangzik,de úgy érzem ez lenne a tökéletes.Létezik ilyen?Mármint,hogy az ember lánya ösztönösen megérzi mi jó neki és mi nem...

Legjobb válasz: "Álmodozni lehet Nyuszó-muszó".:) Aztán az éles helyzetben meglátod, mit szeretnél abban a szituban. Nagyon jó elõre gondolkodni és felkészíteni magad, de készülj fel arra, hogy másképp is alakulhat, akkor nem leszel csalódott. Nem tudom, hol fogsz szülni, de úgy tudom már elég sok helyen nyitottak a különbözõ pózokra. Beszélj errõl a dokiddal. Készíthetsz szülési tervet is, amiben leírod magadnak, a szülésznõnek, meg az orvosnak, hogy kérsz-e beöntést, borotválást, fájdalomcsillapítást, ha igen, akkor milyet, ki lehet bent, milyen pózban akarsz vajúdni, mikor vágják el a köldökzsinórt. Ez még akkor is hasznos lehet, ha késõbb másképp alakul. De azt, hogy milyen lesz a szülésed és hogyan fogod akkor jól érezni magad, még senki sem tudhatja. Én a harmadik babát olyan szülõszobán szültem, ahol volt kötél, de nekem bejött a legrosszabbnak titulált hátonfekvõs módozat, eszem ágában sem volt kimászni az ágyból.

"Álmodozni lehet Nyuszó-muszó".:) Aztán az éles helyzetben meglátod, mit szeretnél abban a szituban. Nagyon jó elõre gondolkodni és felkészíteni magad, de készülj fel arra, hogy másképp is alakulhat, akkor nem leszel csalódott. Nem tudom, hol fogsz szülni, de úgy tudom már elég sok helyen nyitottak a különbözõ pózokra. Beszélj errõl a dokiddal. Készíthetsz szülési tervet is, amiben leírod magadnak, a szülésznõnek, meg az orvosnak, hogy kérsz-e beöntést, borotválást, fájdalomcsillapítást, ha igen, akkor milyet, ki lehet bent, milyen pózban akarsz vajúdni, mikor vágják el a köldökzsinórt. Ez még akkor is hasznos lehet, ha késõbb másképp alakul. De azt, hogy milyen lesz a szülésed és hogyan fogod akkor jól érezni magad, még senki sem tudhatja. Én a harmadik babát olyan szülõszobán szültem, ahol volt kötél, de nekem bejött a legrosszabbnak titulált hátonfekvõs módozat, eszem ágában sem volt kimászni az ágyból.
Biztosan létezik, de én ilyenen sosem gondolkoztam. Végül klassz szülésem volt, nekem tök jó volt, hogy feküdhettem, seemmi labda, kötél meg ilyenek, nem hiányzott semmi.
Én a melegvizes vajódást terveztem el, de nem jött össze. Nekem fekve volt a legjobb. Fálállni sem bírtam, annyira fájt. Nem tágultam semmit, ezért nem ülhettem meleg vízbe. 14 óra elteltével is zárt voltam, ezért császároztak. A bébi lábára csavarodott a köldökzsinór és nem tudott lejönni.
Persze, biztos van ilyen. Én mondjuk meg sem bírtam mozdulni a fájdalomtól meg a hosszú vajúdás is kifárasztott (26óra) Szóval tuti nem lett volna erõm még kapaszkodni valammibe. Könnyû és szép szülést!
Miért ne? Nekem semmi nem jött be ezzel kapcsolatban a megérzéseimbõl. Azt hittem, hogy majd mennyire támaszkodom a férjemre, de majdnem hogy el sem tudtam viselni, ha hozzám ért. Sokkal jobb volt csukott szemmel, befele koncentrálni, és kizárni a külvilágot. Szegény nagyon is haszontalannak érezte így magát-de nem tehettem róla. Aztán nagyon rossz volt a labdán ülni, menni meg targédia...pedig azt hittem, én majd sétálni fogok vajúdás alatt. Ehelyettt legjobb volt, ha fekhettem. Én el sem tudom képzelni, hogy más pózban szüljek, mint a megszokott hanyatt fekvés...(bár az elkézeléseim másfele húztak, fõleg a medence felé...)
Biztos van. De nekemi s fekve volt a legjobb. Bér én megmozdulni is alig bírtam. És a végén már engem is idegesített a férjem én ki is küldtem. Már nagyon rosszul voltam, és nagyon fáradt. 26 óra után császároztak meg, mert már a babám is nagyon rosszul volt. Én akkor úgyéreztem hogy egyhelybe lenne a legjobb. De engem nem hagytak, nekem forogni kellett.
Csatlakozom az igen táborba. De eszembe sem jutott terhesen hogy milyen pózban fogok szülni, hogy melyik lesz nekem a legjobb. Sztem teljesen felesleges ezen agyalni, majd ott meglátod és ha lesz erõd hozzá még ki is próbálhatod azt amit elképzeltél magadnak. Ui: sztem ne nézegess videókat hidd el, én is néztem olcastamsokat de rájöttem hogy teljesen felesleges, csak ráparátzam a szülésre..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Azthiszem kicsit félreérthetõen fogalmaztam:DNem tervezgetek semmit, szóval most nem arról van szó, hogy én csak és kizárólag így tudom elképzelni, egyszerûen ösztönösen érzem, hogy fekvõ helyzetben abszolút nem tudom majd kinyomni, nemtudom, ez ilyen belsõ késztetés:D Nah mindegy lesz ami lesz, a lényeg, hogy bújjon ki:D Egyébként nem parázok a szülés miatt, igyekszem nem gondolni arra, hogy fájni fog, mostmár csak 10 percenként jut eszembe :D, nem viccelek, ritkán jut eszembe, inkább attól tartok, hogy a Manóm(mmint a párom), nagyon meg lesz sértõdve, mert biztos, hogy olyan leszek mint amikor fáj a hasam mensi közben , olyankor nem szólhat hozzám senki é békén hagynak:D
Szerintem igenis jó dolog elképzelni és készülni. Én az elsõ babámnál a medencét képzeltem, és be is szálltam. Sajnos nagyon nem jött be. De nem a víz miatt, az mindenképp szuper érzés volt a derekamnak, a medence aljának a formája nem volt kényelmes. (Már amennyire ilyenkor kényelmes valami :o) Végül úgy alakult a dolog, hogy a szülésznõ javasolgatta a pozíciókat, meg azt is õ mondta, hogy mikor váltsak, mert látta, hogy belefáradtam az egyikbe.(Pl. a szülõzsámolyon nem szabad túl sokáig ülni, mert ödémás lesz az ember lánya) Én követtem az utasításokat, és jól emlékszem, hogy egyik-másik helyzet nagyon rossz volt, másik meg oké. Végül a kitolás végénél át kellett mennem egy másik szülõszobába, ahol volt lehetõség oxitocinra (a baba élete forgott kockán, az alternatív szobában meg nem volt semmilyen "mesterséges" eszköz.)Ott fel kellett feküdnöm a "klasszikus pozícióba", utólag úgy éreztem, nem bírtam volna végig ott. (26 óra) A második szülésem sokkal flottab volt ilyen szempontból. Már volt gyakorlatom, és ott tényleg "éreztem", hogy egy idõ után melyik pozíció lenne jó, és még inkább, hogy melyik biztosan nem! (A derekam nagyon fájt már a terhesség vége felé, így a semmi olyan nem jött szóba, ahol az terhelõdik jobban) Szóval készülj csak! Szerintem minél több infód és elképzelésed van, annál könnyebb lesz (az elsõnél úgyis ér majd meglepetés elég).(Bár azzal egyet értek, hogy videót nem érdemes megnézni, mert azzal hamis képet alkotsz magadnak, Te úgy sosem látod majd magad, mint egy videón és benne a helyzetben máshogy értékelõdnek a dolgok. A párodnak meg pláne!) Jó szülést!

Ha az orvos megrepeszti a magzatburkot, az indított szülésnek számít?

Legjobb válasz: Nekem már kétszer volt ilyen szülés. Mindkettõt repesztették. A papírokra indítás volt írva, tehát igen annak számít:)

Nekem már kétszer volt ilyen szülés. Mindkettõt repesztették. A papírokra indítás volt írva, tehát igen annak számít:)
Akkor számít indításnak a burokrepesztés, ha ettõl remélik a szülés beindulását. Ha magától beindulnak a fájások, és már 2-3 ujjnyira nyitva a méhszáj, és még nem folyt el a víz, akkor is repesztenek, de az nem számít indításnak.
Nekem repesztés volt 2 ujjnyinál, mégis sima hüvelyi szülés van a papíromon. 10 napja szültem....
Nekem is voltak fájásaim.3-5 percesekkel mentünk be a kórházba.Egy ujjnyira voltam nyitva.Felvettek a szülõszobára és burkot repesztettek.Állítólag nagyon feszült már a burok.Ezt mondta doki.Aztán felgyorsultak az események és rá 2 órára megszültem :) Ha már nyomtál is meg voltak tolók én téraránytalanságra gondolok.Egyik ismerõsömet is ezért császározták meg az utolsó pillanatban.Látta az orvos, hogy nem fog kiférni..Vagy esetleg nem esett le a baba szívhangja?Nem kakilt a vízbe?
Nem biztos, hogy elfolyt volna a magzatvíz. Szerintem jobb burkot repeszteni, mint egybõl az oxit adni. Hátha már az is olyan fájásokat eredményez, amivel szépen lehet nyílni. De nem vagyok orvos.
A kérdező hozzászólása: De ha voltak fájásaim, akkor miért kellett burkot repeszteni és miért kellett az oxitocin?magától is elfolyt volna a magzatvíz és erõsödtek volna a fájások, nem?Jó, most már mindegy is, csak kicsit furcsa volt így a helyzet.
Nekem 5 nap túlhordás után repesztett a doki burkot. A zárómra indított szülés van ráírva, így igen, indításnak számít.
7-es. Egyik ismerõsömnek szombaton elment a magzatvize és hétfõn megszületett természetes úton a babája. Mindez Magyarországon.
A te esetedben nem indított szülésnek számít, hisz már elkezdõdött a vajúdás repesztés elõtt is. Én magas vérnyomással és fehérjével a vizelettel mentem a kórházba. Bent is tartottak és burkot repesztettek. Így kezdõdtek a fájásaim. Ezt nevezik indított szülésnek. A tiéd magától indult be.
"Azert ez kemeny...valakit indokolatlanul megcsaszarozni, mert az orvosnak ugy tartja kedve..." Honnan veszed, hogy az orvosnak nem volt rá indoka? Valószínûleg többet tanult a témáról mint te. Jó eséllyel mérlegelés alapján döntött úgy, hogy a császár a legjobb megoldás.
A kérdező hozzászólása: utolsónak igaza van, csak annyira siettetettnek tûnt az egész, fõleg, hogy tudom, hogy pont akkor rendelt volna a magánrendelésén.de persze az a lényeg, hogy egészséges a baba.
Nem vagyunk orvosok, felesleges találgatni hogy sietett az orvos, vagy azt látta hogy még kell 3-4 óra mire teljesen kitágúlsz és még utánna is lesznek-e vagy sem tolófájások! Na meg az elhúzódó szülés árt a babának, amitõl késõbb fejlõdési problémák lehetnek! Az orvos mérlegelt, ezt látta a legjobbnak, örûlj neki egészséges babád lett, és ne azzal foglalkozz miért lett császár! Minap valaki belinkelt egy szüléstörténetet, ahol az anyuka annyira ragaszkodott a természetes szüléshez, a orvosok meg akarták császározni, nem hagyta, a végén meghalta a baba szülés végén...
Azert ez kemeny...valakit indokolatlanul megcsaszarozni, mert az orvosnak ugy tartja kedve...Lenne annyi penze az embernek, perelne az ilyet. Most meg van egy szep kis vagasod csak ugy, mert o sietett, nehogy lekesse a meccset.
igen annak inditott szülésnek számit
A kérdező hozzászólása: Két hete szültem császárral és nem igazán értem, miért volt rá szükség.Természetesnek indult, voltak is fájásaim rendesen, 7-5 percesekkel mentünk a kórházba.Két ujjnyira voltam kitágulva, az orvos burkot repesztett, kaptam oxitocint, folyamatosan emelte az adagját, a végén már 4 ujjnyira voltam kitágulva, már próbáltam is kinyomni a babát, de egyszer csak azt mondta, hagyjuk, inkább megoperál.Utólag meg különbözõ dolgokkal indokolta a császárt, szerintem csak gyorsan le akarta tudni a szülést.
Szerintem nem számít annak. Nekem 4 ujjnyinál, tehát már a végén repesztettek burkot. Ez sem indítás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!