Találatok a következő kifejezésre: Számít, hogy adagokat eszünk (3 db)

Számít, hogy mekkora adagokat eszünk?

Legjobb válasz: Eleinte az elsõ két hétben sokkal többet ettem, mint most. Átalakul a szervezeted, és megelégszik a kevesebbel is. Szerintem nem baj, ha eleinte kicsit többet esztek. Sokat bûnöztem is, de mindig az adott napnak megfelelõen. Protein napon egy joghurt, keményítõn kukorica vagy pattogatott kukorica, szénhidrát napon ropi. De csak néhány falat. Az elsõ hónap után ezekrõl teljesen le is szoktam, mert elmúlt az éhségérzetem az egyes étkezések között. Még egy jó tanács. Az elõre elkészített ebédedet nagyon alaposan megrágva szép lassan egyétek meg. Az agyunk ugyanis 20 perc után jelez telítettség érzetet. Ha valaki gyorsan eszik, egyszerre sokkal többet tud megenni, mivel a teltség csak utána jelentkezik.

Eleinte az elsõ két hétben sokkal többet ettem, mint most. Átalakul a szervezeted, és megelégszik a kevesebbel is. Szerintem nem baj, ha eleinte kicsit többet esztek. Sokat bûnöztem is, de mindig az adott napnak megfelelõen. Protein napon egy joghurt, keményítõn kukorica vagy pattogatott kukorica, szénhidrát napon ropi. De csak néhány falat. Az elsõ hónap után ezekrõl teljesen le is szoktam, mert elmúlt az éhségérzetem az egyes étkezések között. Még egy jó tanács. Az elõre elkészített ebédedet nagyon alaposan megrágva szép lassan egyétek meg. Az agyunk ugyanis 20 perc után jelez telítettség érzetet. Ha valaki gyorsan eszik, egyszerre sokkal többet tud megenni, mivel a teltség csak utána jelentkezik.
Többek szerint kb. az éttermi adagot kell számolni, ami tésztából pl. 12, 5 dkg - szárazon mérve. Vagyis egy kis csomag fele. Szerintem ez egy elég tisztességes adag. A többi arányát nem tudom, de én sosem mértem. Minden szívfájdalom nélkül megpárolok és megeszek egy egész patisszont, nem beszélve a padlizsánkrémrõl. Ha azt eszem csak a kenyér miatt kell visszafognom magam. Tényleg annyit eszem, amennyit kívánok, sõt néha elosztom a vacsorát két részre, mert már 4 körül éhes vagyok. De úgy tûnik, így is mûködik a dolog.:-) Én még sosem bírtam ilyen sokáig egy diétát sem, s most úgy tûnik, végigcsinálom...lehet, hogy kétszer is.:-)
Én cukorbeteg vagyok és elvileg nem ajánlották ezt a diétát. Most tartok a 22.napnál és tegnap lé napot tartottam. Kibírtam. Ma a mérésnél cm-ben a derekamról 8 cm ment le, a combon pedig 12 cm. A legfontosabb, hogy én a délelõttöt is több adagban "eszem meg" és a délutánt is. Tehát naponta 5-6 részre osztom a kaját. Nem méregetem, ami jól esik megeszem. Csak arra vigyázok, hogy a napnak megfeleljen. Eddig a kenyeret szinte teljesen el tudtam hagyni, csak 3-4 alkalommal ettem húshoz. Szóval így is mûködik. Ja és a cm csökkenés súlyban 6 kg! Mindenkinek kitartást és egy közelben lakó társat kívánok a diétához, mert az sokat segít. Nekem 4 gyerekre kell fõzni és mellette magamra gondolni. Megéri!

Evés után (kis adagokat eszem, 23hetesen még csak 2kg-ot szedtem fe) iszonyatos szomjuság tör rám és órákig eltart, van, hogy aludni sem tudok, olyan száraz a szám, pedig napi 3 liter folyadékot minimum megiszok. Lehet ez a terhességi cukor első jel?

Legjobb válasz: Ahogy olvastam, én is épp erre gondoltam.... Megkaptad már a vérvételi papírt a diabéteszre? Mert ha nálad van, szerintem ne halogasd, annak olyan mindegy, hogy néhány nappal a 24 hét elõtt vagy után veteted le. Fõleg, ha felmerül a diabétesz gyanúja.

Ahogy olvastam, én is épp erre gondoltam.... Megkaptad már a vérvételi papírt a diabéteszre? Mert ha nálad van, szerintem ne halogasd, annak olyan mindegy, hogy néhány nappal a 24 hét elõtt vagy után veteted le. Fõleg, ha felmerül a diabétesz gyanúja.
Nekem is a cukor jutott eszembe rögtön, ahogy olvastam a kérdésed. Sok az a 3 liter, fõleg télen. Csináltass vércukor vizsgálatot minél hamarabb. Minden jót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!
A kérdező hozzászólása: Még csak most léptem a 23.hétbe, nem kellene még várnom a vércukor vizsgálattal legalább egy hetet?Az itthoni vércukormérõvel nem tudom megnézni a cukor szintemet?
Ha van ilyen lehetõséged, mire vársz?! Persze, hogy megnézheted! Aztán, ha túl magas értéket mutat, akkor nyugodtan elmehetsz hamarabb is "rendes" vérvételre. Tényleg nincs jelentõsége. Sõt, régen ujjbegybõl vett vérbõl mérte a háziorvos a cukorszintet, ez az agyrém terheléses cukor még vagy 5-6 éve divat. mérd meg éhgyomorra, igyál meg egy pohár tejet meg egyél egy kiflit vagy zsömlét üresen ( ez tesztreggeli) és két óra múlva mérd meg ismét!

Hány grammot eszik a 3 hónapos kicsitek? Még szoptatom, de félek, hogy fogy a tejem. Mennyi a normális adag a picik számára?

Legjobb válasz: Szia! 190-220 g-ot szopizik az enyém, próbáld gyakrabban, vagy két mellbõl etetni, akkor növekszik a tej mennyisége és lassan növekedési ugásba is beleestek

Szia! 190-220 g-ot szopizik az enyém, próbáld gyakrabban, vagy két mellbõl etetni, akkor növekszik a tej mennyisége és lassan növekedési ugásba is beleestek
Szia! Hány kg a babád?Van egy számítási lehetõség amivel kitudod számolni, hogy mennyi az ideális mennyiség a babád számára. SÚLY X 125 ---->ez a minimum SÚLY X 150 ---->ez a maximum grammban, a kapott értéket el kell osztanod annyival ahányszor eszik a babád 1 nap.Így kijön, hogy 1 szopival mennyit egyen. Pl. 7kg X 125= 875gr 7kg X 150= 1050gr Tehát 875gr-1050gr között "ehet" a babád. Ha 7x eszik 1 nap akkor 125gr-150gr"ehet" 1 evészetre. Remélem segítettem? :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!