Találatok a következő kifejezésre: Számít, hogy adagokat (7 db)

Számít, hogy mekkora adagokat eszünk?

Legjobb válasz: Eleinte az elsõ két hétben sokkal többet ettem, mint most. Átalakul a szervezeted, és megelégszik a kevesebbel is. Szerintem nem baj, ha eleinte kicsit többet esztek. Sokat bûnöztem is, de mindig az adott napnak megfelelõen. Protein napon egy joghurt, keményítõn kukorica vagy pattogatott kukorica, szénhidrát napon ropi. De csak néhány falat. Az elsõ hónap után ezekrõl teljesen le is szoktam, mert elmúlt az éhségérzetem az egyes étkezések között. Még egy jó tanács. Az elõre elkészített ebédedet nagyon alaposan megrágva szép lassan egyétek meg. Az agyunk ugyanis 20 perc után jelez telítettség érzetet. Ha valaki gyorsan eszik, egyszerre sokkal többet tud megenni, mivel a teltség csak utána jelentkezik.

Eleinte az elsõ két hétben sokkal többet ettem, mint most. Átalakul a szervezeted, és megelégszik a kevesebbel is. Szerintem nem baj, ha eleinte kicsit többet esztek. Sokat bûnöztem is, de mindig az adott napnak megfelelõen. Protein napon egy joghurt, keményítõn kukorica vagy pattogatott kukorica, szénhidrát napon ropi. De csak néhány falat. Az elsõ hónap után ezekrõl teljesen le is szoktam, mert elmúlt az éhségérzetem az egyes étkezések között. Még egy jó tanács. Az elõre elkészített ebédedet nagyon alaposan megrágva szép lassan egyétek meg. Az agyunk ugyanis 20 perc után jelez telítettség érzetet. Ha valaki gyorsan eszik, egyszerre sokkal többet tud megenni, mivel a teltség csak utána jelentkezik.
Többek szerint kb. az éttermi adagot kell számolni, ami tésztából pl. 12, 5 dkg - szárazon mérve. Vagyis egy kis csomag fele. Szerintem ez egy elég tisztességes adag. A többi arányát nem tudom, de én sosem mértem. Minden szívfájdalom nélkül megpárolok és megeszek egy egész patisszont, nem beszélve a padlizsánkrémrõl. Ha azt eszem csak a kenyér miatt kell visszafognom magam. Tényleg annyit eszem, amennyit kívánok, sõt néha elosztom a vacsorát két részre, mert már 4 körül éhes vagyok. De úgy tûnik, így is mûködik a dolog.:-) Én még sosem bírtam ilyen sokáig egy diétát sem, s most úgy tûnik, végigcsinálom...lehet, hogy kétszer is.:-)
Én cukorbeteg vagyok és elvileg nem ajánlották ezt a diétát. Most tartok a 22.napnál és tegnap lé napot tartottam. Kibírtam. Ma a mérésnél cm-ben a derekamról 8 cm ment le, a combon pedig 12 cm. A legfontosabb, hogy én a délelõttöt is több adagban "eszem meg" és a délutánt is. Tehát naponta 5-6 részre osztom a kaját. Nem méregetem, ami jól esik megeszem. Csak arra vigyázok, hogy a napnak megfeleljen. Eddig a kenyeret szinte teljesen el tudtam hagyni, csak 3-4 alkalommal ettem húshoz. Szóval így is mûködik. Ja és a cm csökkenés súlyban 6 kg! Mindenkinek kitartást és egy közelben lakó társat kívánok a diétához, mert az sokat segít. Nekem 4 gyerekre kell fõzni és mellette magamra gondolni. Megéri!
Számít a tudás, nem véletlenül ülnek többnyire ugyanazok az arcok a döntõ asztaloknál.
Hogy ne számítana. Persze csak ha el akarsz érni valamit. Amúgy tényleg nem... Én kb egy éve kezdtem el komolyabban pókerezni, azelõtt egyenesen utáltam. Elkezdtem tanulgatni, és azóta van egy viszonylag jó bankrollom, freerollokon meg voltam elsõ is. Ezt tanulás nélkül nem sikerült volna soha elérnem, fõleg nem puszta szerencsével.
Az elsõ hozzászólás nagyon betalált:( bár kétlem hogy iróniának szánta(annak kegyetlen jó), inkább csak simán tájékozatlanságból írhatta. A kérdésre rátérve, a poker a létezõ legjobb kombinációja a tudás és szerencse alapú játéknak. Az esélyeidet a stratégiáddal határozod meg. Hatalmas elõnyre tehetsz szert egy fogalmatlan vagy kevésbé hozzá értõ játékossal szemben. Egy jó pokerjátékos folyamatosan fejleszti a stratégiáját.
A póker Matematika és psichológia keveréke ! Normális BRMel bankrollmegamentel a tudás számt, csak a tudás !! Ha nem tartod magad a brmhez, akkor csak szerencse az egész... Persze 10bõl 7szer kakor is én fogom vinni a pénzt... de ha bejön a maradék 3 eset oda a pénzem, ha nem tartom magam a BRMhez, de hogy mi az a BRM ahhoz járjatok utánna ! :D
#3 Elsõ válaszoló vagyok. Már miért lenne tájékozatlanság és irónia? A legjobb játékosok jutnak a legtovább, a szerencsének itt nem sok szerepe van. Persze, a jó lapok kellenek, de a tudás és a stratégia a legfontosabb. Mivel te is ezt írtad, így eléggé ellentmondtál önmagadnak.

Hány naptól számít székrekedésnek a kaki mentesség egy 11 hetes tápszeres babánál? Valami javaslat az orvoslásra? 3nap alatt 1x volt egy kisebb adag. Nem szenved tőle de én aggódom. Félek hogy bélcsavarodást kap vagy ilyesmi.

Legjobb válasz: Ha nem szenved, akkor nem kap bélcsavarodást sem. Mióta tápszeres? Nem mindegyik baba bír minden tápszert. Nálunk a 3. féle vált be, mert vagy székrekedése lett, vagy nem ette meg. Igazából tápszeres babáknak 2 naponta kellene kakilni, de 3 naponta sem akkora gond, amíg nem görcsöl a hasa. Adj neki 1-2 korty almalevet. Ha nem megy, akkor lehet kapni glicerines kúpot a gyógyszertárban, azt próbáld. Bár amíg neki nem kellemetlen, hogy nem kakil, addig ne piszkáld.

Ha nem szenved, akkor nem kap bélcsavarodást sem. Mióta tápszeres? Nem mindegyik baba bír minden tápszert. Nálunk a 3. féle vált be, mert vagy székrekedése lett, vagy nem ette meg. Igazából tápszeres babáknak 2 naponta kellene kakilni, de 3 naponta sem akkora gond, amíg nem görcsöl a hasa. Adj neki 1-2 korty almalevet. Ha nem megy, akkor lehet kapni glicerines kúpot a gyógyszertárban, azt próbáld. Bár amíg neki nem kellemetlen, hogy nem kakil, addig ne piszkáld.
A kérdező hozzászólása: születése óta tápszeres eddig nem ot gond minden nap 1x volt kaksi ma vettem a gyógyszertárban dulcolackot az 1órán belül hatott, a glicerines kúpot nem mertem mert azt írja 3 éves kortól fél kúp.õ szerintem még nagyon pici hozzá


Hány grammot eszik a 3 hónapos kicsitek? Még szoptatom, de félek, hogy fogy a tejem. Mennyi a normális adag a picik számára?

Legjobb válasz: Szia! 190-220 g-ot szopizik az enyém, próbáld gyakrabban, vagy két mellbõl etetni, akkor növekszik a tej mennyisége és lassan növekedési ugásba is beleestek

Szia! 190-220 g-ot szopizik az enyém, próbáld gyakrabban, vagy két mellbõl etetni, akkor növekszik a tej mennyisége és lassan növekedési ugásba is beleestek
Szia! Hány kg a babád?Van egy számítási lehetõség amivel kitudod számolni, hogy mennyi az ideális mennyiség a babád számára. SÚLY X 125 ---->ez a minimum SÚLY X 150 ---->ez a maximum grammban, a kapott értéket el kell osztanod annyival ahányszor eszik a babád 1 nap.Így kijön, hogy 1 szopival mennyit egyen. Pl. 7kg X 125= 875gr 7kg X 150= 1050gr Tehát 875gr-1050gr között "ehet" a babád. Ha 7x eszik 1 nap akkor 125gr-150gr"ehet" 1 evészetre. Remélem segítettem? :-)
Az enyémet is lenyeled majd? am meg találd fel magad, otthon joghurtot a szádba öntessz amennyit tudsz és lenyeled 1be
:) Ha érzed, h a párod elmegy, akkor a kezeddel folytasd a kielégítést, a száddal, csak a végét kapd be, vagy csak nyalogasd, így könnyebben tudsz nyelni. A kezdetekhez ez egy egész jó trükk:) Jó mulatást!
nem kell az összeset lenyelned. amikor ijöt az elsõ adag nyeld majd csak nyalogasd és a kezedet használd:)
Én nem nyelek folyamatosan, hanem a nyelvem alá gyûjtöm és a végén nyelem le egyben az összeset. Így kényelmesebb és még ízlelgetni sem kell nagyon.:)
én megvárom, míg belemegy az egész, (félúton most nemfogom abbahagyni...)és aztán egy csapásra hirtelen lenyelem...nem ízlelgetem, mert nem az ízével van bajom, hanem az állagával, nemnagyon szeretem az ilyen nyálkás dolgokat a számban :D:D deha hirtelen, ízlelgetés nélkül nyelem le, akkor semmi problémám nicsen vele.
Egyeseknek micsoda problémájuk van...Aztán megne fulladj a sok gec*tõl XD
A kérdező hozzászólása: köszi a tippeket:D majd próbálkozom:)
ha élvez, akk mélytorok, és már is megy lefelé, nyelni sem nagyon kell xD
Sztem teljesen mind1 hogy lenyeled vagy kiköpöd, de ha már a szádban van akkor úgy is mind1. A pasi akkor már úgy is elélvezett ha már kijött, tehát õ ettõl nem fogja jobban élvezni ha lenyeled.
én pl. jobban örülök neki, ha lenyeli, mintha kiköpné, jobb érzés az, hogy lenyeli.

Evés után (kis adagokat eszem, 23hetesen még csak 2kg-ot szedtem fe) iszonyatos szomjuság tör rám és órákig eltart, van, hogy aludni sem tudok, olyan száraz a szám, pedig napi 3 liter folyadékot minimum megiszok. Lehet ez a terhességi cukor első jel?

Legjobb válasz: Ahogy olvastam, én is épp erre gondoltam.... Megkaptad már a vérvételi papírt a diabéteszre? Mert ha nálad van, szerintem ne halogasd, annak olyan mindegy, hogy néhány nappal a 24 hét elõtt vagy után veteted le. Fõleg, ha felmerül a diabétesz gyanúja.

Ahogy olvastam, én is épp erre gondoltam.... Megkaptad már a vérvételi papírt a diabéteszre? Mert ha nálad van, szerintem ne halogasd, annak olyan mindegy, hogy néhány nappal a 24 hét elõtt vagy után veteted le. Fõleg, ha felmerül a diabétesz gyanúja.
Nekem is a cukor jutott eszembe rögtön, ahogy olvastam a kérdésed. Sok az a 3 liter, fõleg télen. Csináltass vércukor vizsgálatot minél hamarabb. Minden jót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!
A kérdező hozzászólása: Még csak most léptem a 23.hétbe, nem kellene még várnom a vércukor vizsgálattal legalább egy hetet?Az itthoni vércukormérõvel nem tudom megnézni a cukor szintemet?
Ha van ilyen lehetõséged, mire vársz?! Persze, hogy megnézheted! Aztán, ha túl magas értéket mutat, akkor nyugodtan elmehetsz hamarabb is "rendes" vérvételre. Tényleg nincs jelentõsége. Sõt, régen ujjbegybõl vett vérbõl mérte a háziorvos a cukorszintet, ez az agyrém terheléses cukor még vagy 5-6 éve divat. mérd meg éhgyomorra, igyál meg egy pohár tejet meg egyél egy kiflit vagy zsömlét üresen ( ez tesztreggeli) és két óra múlva mérd meg ismét!

Az orvos tegnap clostilbegyt tablettát írt fel, 2 havi adagot. Azt mondta, hogy 3 hónap múlva menjek vissza, ha nem esnék teherbe. Semmilyen uh-t nem csinált előtte. Ez normálisnak számít?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a régebbi nõdokim úgyanígy csinálta, nem volt uh vizsgálat és semmilyen ellenõrzés. Én 3 hónapig szedtem clostilbegyt-et 6 hónap kihagyás után ismét 3 hónap. De nem maradtam terhes. Most nem hozzá járok, mert õ átadott az ún asszisztált reprodukciós osztálynak, itt uh-gal nézik folyamatosan, meghatározott naponként a tüszõket. Szerintem kellene nézni és vérvétel is szükséges lenne. De lehet, hogy neked sikerül. Sok sikert.

Szia! Nekem a régebbi nõdokim úgyanígy csinálta, nem volt uh vizsgálat és semmilyen ellenõrzés. Én 3 hónapig szedtem clostilbegyt-et 6 hónap kihagyás után ismét 3 hónap. De nem maradtam terhes. Most nem hozzá járok, mert õ átadott az ún asszisztált reprodukciós osztálynak, itt uh-gal nézik folyamatosan, meghatározott naponként a tüszõket. Szerintem kellene nézni és vérvétel is szükséges lenne. De lehet, hogy neked sikerül. Sok sikert.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!