Találatok a következő kifejezésre: Számít, hogy a (6617 db)

LH, FSH, Estradiol, ACTHL, Kortizol, 17-OH Progezteron, Dehidroepiandoszteron szulfát vizsgálatnál számít, hogy a ciklus melyik napján vagyok?

Legjobb válasz: LH-nál, FSH-nál, estridaolnál igen, kortizolnál a napszak számít (azt hiszem reggel szokták), 17-OH-proginál és DHEAS-nél nem számít a ciklus. De mivel mindet egyszerre veszik le, így számít. Ciklus 3. napján kell, illetve az ovu után 7 nappal. Normális, 28 napos ciklus esetén 21. napon.

LH-nál, FSH-nál, estridaolnál igen, kortizolnál a napszak számít (azt hiszem reggel szokták), 17-OH-proginál és DHEAS-nél nem számít a ciklus. De mivel mindet egyszerre veszik le, így számít. Ciklus 3. napján kell, illetve az ovu után 7 nappal. Normális, 28 napos ciklus esetén 21. napon.
A kérdező hozzászólása: És ha csak simán nézik? Vagyis azért lesz a vizsgálat, hogy baj e van a pajzsmirigyemmel?
A kérdező hozzászólása: A doki csak azt mondta, hogy menjek el a vizsgálatra, mivel december eleje ott nincs menzeszem. Most viszont pecsételõ vérzésem van már vagy 5 napja. Így nem tudom befolyásolja e az eredményt.
Egyik felsorolt hormon méréssel sem derül ki, hogy van-e vmi baj a pajzsmirigyeddel. Ahhoz THS-t, T3-at, T4-et kell nézni. Nyilván ha tövv hónapja nincs vérzésed, akkor nem tudsz a 3. napon menni. Ilyen esetben mindegy mikor mész.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Felcsút mivel jobb mint más magyar falu, hogy ez ennyire bõvül? Vagy ennyire számít, hogy a miniszterelnök onnan jött?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Igen ennyit számít.

Igen ennyit számít.
[link] [link] ...
"Én különben nem tudok semmiféle magánberuházásról" Egyébként ez a baj, hogy én sem. Állami pénzek folynak ott el, milliárdos nagyságrendben, még akkor is, ha a pénz útja tisztára van mosva.
"Hogy neked rögtön a lopás jut eszedbe errõl a szegény mondatról" :) Félreértesz, nem a te mondatodról jutott eszembe a lopás, hanem arról a rablásról, amit OV és maffiája végez ebben az országban. Arról meg kb. oldalakon keresztül lehetne linkelni. Respect. :)
"Szeretem, ha az embernek hazahúz a szíve." :) ) Értem, szóval ha valaki hazaviszi a lopott pénzt (és pl. medencét épít belõle), akkor az nem is lopás, sõt dicséretes tett! :DD ????? Hogy neked rögtön a lopás jut eszedbe errõl a szegény mondatról: "Szeretem, ha az embernek hazahúz a szíve" Én különben nem tudok semmiféle magánberuházásról, (mint amire te hivatkozol) te igen? Linkelnéd?
"Szeretem, ha az embernek hazahúz a szíve." :) ) Értem, szóval ha valaki hazaviszi a lopott pénzt (és pl. medencét épít belõle), akkor az nem is lopás, sõt dicséretes tett! :DD
Szeretem, ha az embernek hazahúz a szíve. Reméljük a nagyobb játszmákban is hasonlóan az otthoni érdekeket nézi.
Romániában autópályát fognak építeni a semmi közepére, teljes indoklás és igény nélkül Bukarestbõl Olténiába, azért, mert a miniszterelnök-helyettes odavalósi.
"A leggazdagabb magyarok közé került Felcsút polgármestere" Milyen érdekes egybeesés! :DD [link] [link]
"Vagy ennyire számít, hogy a miniszterelnök onnan jött?"--bingó! lassan már a parlamentet is átépítteti oda.
Vasutvonal van, hamarosan kezdik arepuloter epiteset

Igaz az, hogy egy bizonyos idõ után már észre sem veszed, nem igazán számít, hogy a párod jól néz-e ki? Ez a fiataloknál is így van?

Legjobb válasz: nálam nem így van, igenis számít, h ne pattanjon le és igényes legyen 5 éve vagyunk együtt én 22, õ 24 éves

nálam nem így van, igenis számít, h ne pattanjon le és igényes legyen 5 éve vagyunk együtt én 22, õ 24 éves
Az igényesség mindíg fontos, de amúgy igaz.
Az igenyesseg, meg az h. nem nez ki minden nap ugy, mint az elso randin, az ket kulonbozo dolog....
Tegyük fel, hogy van egy ronda ember és te randizol vele. Minden alkalommal megállapítod, hogy ronda, de a személyisége miatt jársz vele. Egy idõ után tényleg nem veszed észre, nem látod hogy csúnya (és itt nem az igénytelenségrõl beszélek). Kutatásokkal igazolták :) Barátoknál is mûködik
Hát most nekem az számít hogy ne szakadt ruhába járjon, legyen finom illata, de most az hogy felszedett pár kilót, az évek múltán, ráncosabb, az nem számít ilyen az élet, akit szeretsz az mindig is szép lesz a szemedbe!
Engem nem zavar, mindketten meghíztunk picit, de ugyanaz maradt, max én nem nagyon borotválkozok így tavasz elején meg télen, de õt nem zavarja az ilyesmi.

Lányok! Nektek mennyire számít, hogy a paditok elõttetek hány csajjal volt?

Zavar ha sokkal? Vagy inkább örültök, hogy tapasztaltabb

Legjobb válasz: csak akkor zavarna ha az nagyon nagy szám lenne mondjuk több 10 vagy akár 100. De akkor sem ezen mulna a kapcsolat.

csak akkor zavarna ha az nagyon nagy szám lenne mondjuk több 10 vagy akár 100. De akkor sem ezen mulna a kapcsolat.
Egyébként igen, meg lehet kérdezni. Nekem hozzátartozott az ismerkedéshez, nem kötelezõ megmondani, de olyannal nem kezdtem párkapcsolatot, aki erre nem adott választ. Mert én szerettem tudni, hogy kivel vagyok együtt. Így is meg lehet ismerni egy embert, és szerintem fontos is. Akinek túl sok szexpartnere volt, pl 10 + akár férfi, akár nõ, korhoz mérten persze, valami gondja van a komoly kapcsolatokkal. Így, ha az ember ezt megkérdezi, tudni fogja mit várhat. Nyilván lehet hazudni is, de az úgyis kiderül elõbb utóbb. VAGY ha valaki tapasztaltnak hazudja magát, de egyébként nem az, akkor az az elsõ szexnél kiderül. És nem azért mert feltétlen béna, hanem mert nem lehet leplezni az idegességet például.
Nyilván megkérdezem. :) Én szívesen beszélek errõl a témáról, nem szeretem a tabukat ileltve a gátlásos embereket. Ha kevés partnere volt, akkor igen, inkább odébb állok, nem vagyunk egymáshoz valók.
A kérdező hozzászólása: Azt honnan tudod hánnyal volt? Hírnév vagy megkérded? Ha pedig szimpi de keveset tapasztalt akkor egybõl dobod kedves utolsó?
Én nem kezdek olyan férfival, aki csak néhány lánnyal volt. Ha már túl van 20-30 csajon, akkor okés. Nem szeretném, ha idõközben találná ki, hogy nem élte még ki magát. Én is túl vagyok ezen a korszakon, ha túl van a férfi is, akkor nagyobb eséllyel akar megállapodni. :)
Engem az zavarna ha átment volna a fél városon...Amúgy nekem 6 férfival volt ELÕTTE szexuális kapcsolatom, neki én voltam és vagyok az egyetlen. Mivel már a férjem, nem is lesz több szexpartnere egyikünknek sem. Az hogy valaki sok emberrel feküdt le, még nem jelenti azt is hogy tapasztaltabb. Ez egy ostoba sztereotípia. pl nekem soha senki mással nem volt orgazmusom, csak a férjemmel, már a kapcsolatunk kezdete óta. Szóval ilyen szempontból magasról leszarom, hogy én vettem el a szüzességét:) Amúgy meg még izgat is:) Maradjunk annyival, hogy az övé, nem az elsõ szüzesség volt amit én kaptam meg:) bár vele a legjobb az ágyban.
35 éves pasim van most, én 21 vagyok. Nekem 3 partnerem volt elõtte, õ azt mondta, nem számolta, de sok. Hogy zavar-e? Nem. Örülök, hogy ennyi tapasztaltot szerzett, és így élvezhetem vele a fantasztikus szexet.
Engem egyáltalán nem zavarna. Nagyon örülök ha tapasztalt és õ mutat nekem dolgokat, esetleg irányit is egy kicsit.
Engem zavarna ha sok nõvel lett volna elõttem.
Engem zavarna, ha a párom városnyi emberen végig ment már volna, igen. És az is zavarna, ha rendszeresek lettek volna az életében az egy éjszakás kalandok. Nem ilyen típus vagyok, és magam mellett sem szeretnék ilyen embert tudni. Konkrétan a páromnak egy szexuális kapcsolata volt elõttem, és köszönöm, így is le tud nyûgözni (nem csak az ágyban ráadásul).
Egyetlen barátnõmet sem bosszantotta hogy elõtte több nõvel voltam. Volt olyan barátnõm aki kifejezetten örült neki, az õ szavaival élve: "Legalább velem már nem bénázol, mert a többieknél amit lehetett elrontottál" :D EZ is egy álláspont! 25/F
sosem kérdeztem meg snekitöl mennyi volt. olyat kérdeztem volt-e egyéjszakás és hogy volt-e hossazbb kapcsolata, de a pontos szám nem tartozik rám. egyébként van akit zavar van akit nem. ez ember függõ.
A kérdező hozzászólása: Értem de az se zavar ha sokkal több partnere volt mint neked?
Lányok! Nektek mennyire számít, hogy a pasitok elõttetek hány? Ha lány lennék, ez tuti, hogy számítana. De az, hogy hány csajjal volt, az nem.

Az UWC ösztöndíjnál sokat számít, hogy a közösségnek mennyire vagyok aktív tagja?

Legjobb válasz: Igen, nagyon számít, de természetesen nem tudja helyettesíteni a tanulmányi eredményeket. Azoknak akik bekerulnek altalaban mindketto megvan

Igen, nagyon számít, de természetesen nem tudja helyettesíteni a tanulmányi eredményeket. Azoknak akik bekerulnek altalaban mindketto megvan

A prostiknál mennyire számít, hogy a kuncsaft hogy néz ki?

Legjobb válasz: Prostija valogatja. Van aki penz ellenere is csak azzal lesz kedves aki tetszik neki. Vannak igazan klassz lanyok, akik kellemes tarsasag tudnak lenni nagyon sokfajta ferfinak is. A fontos mindig az, hogy ugy viselkedj veluk, ahogy te is szeretned hogy viselkedjenek veled. A profi prostiknal igazabol ez szamit, nem az hogy nezel ki.

Prostija valogatja. Van aki penz ellenere is csak azzal lesz kedves aki tetszik neki. Vannak igazan klassz lanyok, akik kellemes tarsasag tudnak lenni nagyon sokfajta ferfinak is. A fontos mindig az, hogy ugy viselkedj veluk, ahogy te is szeretned hogy viselkedjenek veled. A profi prostiknal igazabol ez szamit, nem az hogy nezel ki.
3-as: a normalis lanyoknal azt, hogy tisztessegesen viselkedsz vele, tiszta vagy, jo az illatod, jo a lehelleted stb stb. Kb mintha randira mennel, csak itt fizetsz a tuti siker erdekeben :) . Nem kell ezt tulgondolni, annyit kell eszben tartani, hogy tedd szamara kellemesse a talalkozast es o is kellemesse fogja neked tenni, ez a "tarsadalom mocska" hozzaallas pontosan azt fogja eredmenyezni, hogy veled is igy fog banni. Amilyen az adjon Isten alapon.
Hidd el, nagyon is számít, hogy milyen vagy külsõleg és belsõleg is! A fontosabb az, hogy miként viselkedsz velük, mivel õk is emberek, érzésekkel. A külsõd szintén nem lényegtelen, õk sem bánják, ha egy ápolt, jó külsejû férfi öleli õket, mintha egy büdös, ápolatlan, taszító férfi tenné. Óriási különbség lehet hozzáállásban a lányok részérõl, ha egy ellenszenves, csak egy húsdarabot látó pasas jön, mintha egy vonzó és kedves férfi érkezik. Az elõbbi esetben csak "letudják" a szexet, az utóbbinál kifejezetten élvezik.
a társadalom mocskai üritesz csengetsz távozol ennyi..igénytelen érzéketlen k..vák semmi sem számit lexarhatod le.uhyozhatod õket nem számit csak fizess..ezen ne agyalj sokat
Szerintem sokat számít a kinézet és a kisugárzás is. A lányok is emberek, õket is befolyásolja a vendég aurája.
Nem arról szól a kérdés, hogy hogyan randizhat egy prostival:) Ha nem tetszik neki a kuncsaft akkor is bevállalja a pénz miatt. Ilyen esetben nem számít a külsõ, mert a biznisz megtörténik. Az hogy milyen véleménye van a kuncsaftról az teljesen más téma. Az nem ide tartozik.
az már gáz, ha egy prosti visszautasít. amúgy meg nem fogsz kedvezményt kapni, azért mert jól nézel ki.
6 Nem, a társadalom mocska te vagy, aki üríteni jár oda. A lányok jobbat érdemelnek nálad...
16 6-os az egy nõ, akinek lila gõze nincs arról, hogy...
Én ronda srácnak tartottam mindig is magamat és emiatt nem is nagyon mertem lányoknál próbálkozni, de amikor elmentem a szüzességemet elveszteni egy prostival végre, akkor nagyon kellemesen csalódtam. Olyan kedves még egy lány sem volt velem. Én nem is bántam meg, hogy egy lakásos porostival vesztettem el, ráadásul még az esetem is volt külsõre is. :D
Kb annyira számít, mint egy villanyszerelõ esetében... Ha nincs látható betegséged, akkor nincs probléma
Én már olvastam olyat itt neten, hogy pai állítása szerint ronda hernyó hányadéknak tartotta magát, csak prostiig jutott, és a proti is szart rá, szinte semmi érdeklõdést nem mutatott iránta, csak feküdt mitn egy darab szarrúd. Tehát ebbõl leszûrhetõ egy s más. Zsákbamacsak, mert tényleg vannak jóféle lányok meg gané trágyák is. Jóféle aki tényleg jó barátnõ illuziót teremt, ésa pénzéért korrektül megdolgozik. Fõleg , ha még szereti is amit csinál, az simán lehet olyan jó akár mint egy átlag barátnõ. A másik meg a tipikus elkényeztetett kiskhurva, akinek valamiért el lett zárva a pénzescsap, de a tanulmányai mellett kell a színvonal, feltûnõen atomjó nõ, playmate színvonal, és úgy dönt ez jó meló lesz, ehhez nem kell sok ész, de sajnos a hozzáállása is nulla, mert a pénz az jólesik, de a száját meg húzogatja a tetvedék, ha valami olyan megy oda. Nem rám vonatkozik, de azért azoknak akik nem izmosan, nem menõk, azoknak elég szarul eshet, fõleg ha súlyos tízezreket köhögnek ki rá. Azért ne húzogassa már a pofáját, a pofahúzogatáshoz a nem fizetõs nõk is értenek, nem nagy cuccok..... Igazán tudni kell válogatni, meg olvasni a kommenteket. Vannak azok a prostilányok, akik minden kívánságodat teljesítik hírdetéssel nyomják. Ez szerintem a símulékonyabbat jelenti, ha fizetsz, király vagy. Vannak a bitang jó kinézetelû kis cicapinák, akik a kimondottan igényes uriembereket várják, ezalatt azért sejthetõ, hogy nem a gyári munkás sörhasú prolit várják, hanem valami 40, 50 körüli vén f asz karrierista minden pénzzel megkent zsírosnyakú üzletembert, vagy egyéb fejest. Ráadául van amelyiknek még az életkor is be van határolva! csak 25 felett vállal?! Ez elég szar ügy, mert akkor ebbõl én pl arra következtetek, hogy elsõ alkalmas fa szikat nem nagyon szeret a környezetében látni. Érezhetõ, hogy azért 25 feletti, mert abban a korban már kevés a szûz nyomoronc. Fõleg ha az étlapján sem szerepel a szûzoltás. Akkor azért elsõ alkalmasnak én pl. be nem vállalnám. Még erõsen gondolkodom , hogy melyik khurvvva legyen számomra az elsõ szexuális élményem. Nem egyszerû választani. Ott a gond, hogy amelyik mindent megtesz csak fizess, az nagyobb nemibeteg meg anithigiénia gyanú. A szájúzogatósabb fajzatok meg kevesebbet vállalnak, unalmasabbak ezért, de legalább tisztábbak, egészségesebbek. Mindkettõ verziót háznál fogadósra értettem persze. ÚTcasarki az nem játszik.
6 Ebbõl az írásodból látszik, hogy fogalmad nincs milyenek:DD
12.31 Állítólag orosz prostiknál függ a tarifa attól, hogy mennyire jön be neki a vendége. Volt már olyan, hogy egy japán fickó panaszkodott, hogy a fiatal amerikai sráctól harmadannyi pénzt kért a csaj, mint tõle. :)
Egy Deák Ferenc kinézetnek kell lennie, de a Szent István király kinézet is megfelel csak legyen veled.
Attól függ.Ha olyan prostit néztél ki magadnak, mint szegény nyugodjon, nyilván nem fogja érdekelni a kinézeted, lenyomjátok az akciót, aztán virítsd a lóvét.Ha már egy fokkal igényesebbet, ott attól függ, mennyire önérzetes még a csaj.Ha csak a pénzre megy, ott is mindegy a kinézet, ha nem csak a pénz kell neki, akkor már nyilván valamennyit számít, vagy még többet.
Egyre sûrûbben látom az elvárások pontban, hogy "igényes úriember". Most hogy ez náluk mit jelent...
Te mint kuncsaft nem fogsz belõle érezni semmit egy profinál
Régen a fiúk velük vesztették el a szüzességüket és egytõl egyig mindegyikbõl férfi lett. Éppen ezért sem értem, mit nyavalyognak itt a csajok. Ha nem tetszik nekik a dolog, akkor tessék szépen esélyt adni a fiúknak arra, hogy bizonyítsanak! Ezt a 21.21-esnek írtam.

Van valami olyan szám hogy a refrén: Na-nananana-nanana. Kezdődik lenn megy feljebb s megint lenn: valahol igy "re-re-re-re-rerere-szo-szoszoszoszo-mimimimimimi. Uristen ebből ha valaki rájön elismerés, nem tudom jobban de érdekel. MElyik ez?

Legjobb válasz: igy elsore Adiemus-t tippelek, de csak tipp egyik hasonlo szovegu szamuk pl: http://www.youtube.com/watch?v=lZqQRi-zQfI erdemes csekkolni a tobbit ha valami hasonlo az amit keresel

igy elsore Adiemus-t tippelek, de csak tipp egyik hasonlo szovegu szamuk pl: http://www.youtube.com/watch?v=lZqQRi-zQfI erdemes csekkolni a tobbit ha valami hasonlo az amit keresel

Számít hogy a párotok mennyire tud helyesen írni?

Ebb?l le lehet sz?rni valamit? Ilyen: tuc, báttyám, kertyébe és hasonló dolgokra gondolok...

Legjobb válasz: Igen, mert számomra ez az intelligencia mutatója. Nekem a helyesírás egyébként eléggé a vesszõparipám, és itt nem olyan dolgokról beszélek, hogy mikortól írjuk kötõjellel a szavakat, vagy ilyesmi, hanem hogy az alapvetõ, pl. tuc, báttya, kertyébe, lessz, stb.-vel legyen tisztában.

Igen, mert számomra ez az intelligencia mutatója. Nekem a helyesírás egyébként eléggé a vesszõparipám, és itt nem olyan dolgokról beszélek, hogy mikortól írjuk kötõjellel a szavakat, vagy ilyesmi, hanem hogy az alapvetõ, pl. tuc, báttya, kertyébe, lessz, stb.-vel legyen tisztában.
Igen, számít. Kivéve, ha tudom, hogy valami olyan betegsége van, ami miatt ez számára nehézséget okoz.
Igen, mert aki rosszul ír, az vagy: 1. annyira igénytelen, hogy nem figyel oda, és nem érdekli a dolog, vagy 2. buta, nem intelligens, tanulatlan... Bármelyik is igaz az illetõre, az biztos, hogy számomra kizárttá tesz egy kapcsolatot. (Nyilván nem félregépelésekre, vagy bonyolultabb helyesírási szabályokra gondolok, mint pl. néhol a vesszõ használata, hanem olyan alapvetõ dolgokra, mint amiket te írtál példának.)
Nem az intelligencia, inkább az iskolázottság fokmérõje. Láttam már mindkettõre ellenpéldát.
Nekem nagyon számít. Sokkal jobban, mint pl. a külsõ, az öltözködés.
Miért függne az intelligencia a helyesírástól? Inkább úgy mondanám alapmûveltség, de az intelligenciához semmi köze. Az utolsó meg szóra sem érdemes annyira gyerekes szinten van. Egyébként ez már eléggé gond ha báttyám:D tuc?:D itt a kekszre gondol vajon? Te tudod, hogy zavar vagy nem ha igen dobd!
Rúgd ki, úgy is az lesz a vége ha már elõtört benned a kétely.
Számít. De ha szeretem akkor megtanítom én helyesen írni. (új közös hobbi)
Van rengetek ember aki helyesen ír, de amúgy nagyon buta. Lehet jók lennétek együtt, csak ne chat-eljetek túl sokat.
A 2. válaszlónak írtam a gyerekest nem az utolsónak
Na meg a másik kedvencem, az itt gyakran felbukkanú „2 éves múlt a fiúnk” és hasonlók. Akinek kétéves fiúja van, pláne a férjével közösen, az nem pedofil? :D
Nálam is nagyon sokat számít. Úgy vettem észre, a helyesírás a sokat olvasó emberekre szinte „magától” ragad, így aki nem ír jól, az nem olvasott valami sokat életében. Engem is idegesít a „muszály”, az „ez miatt”, illetve a „miatt” és „végett” összekeverése.
Azok az ismerõseim, akiknek ilyen rossz helyesírásuk volt, olyanok is voltak.Unintelligensek és még a 8 általánost is csupa bukással végezték el.Egyedül anyám az, akinek nem káposztalé van a fejében, mégis rossz a helyesírása, viszont õ diszlexiás.Szóval szerintem átlagban van összefüggés...Párom szerencsére helyesen ír:)
A kérdező hozzászólása: Én azt nem szeretem hogy "evvel, avval". Volt egy tanárom (közgazdaságtan) aki mindig azt mondta hogy evvel. És mivel elvileg felnéztem rá (mert hát tanár, csak okos ember) elbizonytalanodtam hogy ezt így kell mondani? Meg ugye a -ba, -ban, -be, -ben is ilyen. Jó amúgy így pötyögni más az is igaz mint papíron írni. Én mindig jó voltam a suliban a helyesírásban, kb örültem ha arra kaptunk jegyet, mert mindig ötöst kaptam :) 8.-ban a kerületi helyesírási versenyre is elküldtek :D Közben meg szégyen, de nem szoktam olvasni...
Azt lehet leszûrni, hogy nem olvas eleget. És nem kell tudományos lexikonokat bújni, elég csak néha kézbe venni egy könyvet. Engem speciel azért zavarna, mert helyesírás-náci vagyok. Mindenkinek más a dilije, nekem ez. Még ezen az oldalon sem küldök el úgy hozzászólást, hogy nem olvastam át elõtte. (És nevetségesnek tartom a fáradtságot, mint kifogást. Aki annyira fáradt, hogy elfelejt helyesen írni, az ne írjon, hanem aludjon.) Ami engem szíven szokott ütni az az "ez miatt" és a míg-még összekeverése.
Én mindig jó voltam helyesírásból, de a férjem biztosan jobb, mert magyartanár. :) ))
Engem zavar.Általános iskola alsó tagozatában tananyag.Persze nem írok én sem teljesen helyesen, de amiket írtál, vagy pl. "nállam", "muszály", "ahoz", "ovoda" nálam durva hibának számít.Kicsit igénytelenségre is vall.
Lényegtelen, helyesen írok-é. Másnap, már én sem tudom elolvasni az írásom.
Nem.
Nagyon nem zavar, talán mert én sem tudok helyesen írni. De tudom, a lányaim jó tanulók voltak, a helyesírással viszont gondok voltak, azt nehezen tanulták meg. Értelmes magyar tanárjuk elmagyarázta, hogy akinek nincs zenei hallása sem, azok nehezebben tudják, melyik betû pl. a dupla.Mert nem hallják jól. Nem azt mondom, hogy nem megtanulható...:) ) De aki nem ír helyesen, az általában nem is beszél úgy. Egy ismerõsöm mikor kérdezi: hogy vagyol? Na, az borzasztó!
"Nem feltétlenül, nem tudom, hallottatok-e már a diszlexiáról, diszgráfiáról. Nem feltétlenül tudatlanság kérdése. Ha egyébként minden rendben van a gondolkodásával, akkor nem, nem zavarna." A diszgráfia nem abban mutatkozik meg, hogy valaki ilyen ordenáré módon ír, amit a kérdezõ példának hozott fel. Aki úgy ír, az simán egy igénytelen tahó. A diszgráfiások morfémákat, betûket-betûkapcsolatokat cserélnek fel. Egyik exem diszgráfiás volt, ugyanolyan helyesen írt mint az igényes emberek, a betûrendezéssel voltak gondjai, úgyhogy tudom, mirõl beszélek.
Az en helyesirasom sem tokeletes, sot... Raadasul nincs ekezet a telefonomom, ami kulon rasegit. "Elvarom", hogy az alapveto helyesirasi normakat betartsuk. Nem gondolom, hogy barki buszke lenne "iras tudatlan" parjara. Foleg a mai vilagban, ahol mindenki, mindent kiposztol az FB.-re es egyeb kozossegi portalokra. Pl.: Egy ertelmes lany osszejon egy "irastudatlan" es raadasul taho fickoval. Milyen fenyt vet a lanyra, ha a kedves parja effele szovegekkel posztolja tele az adatlapjat : "Ojan jo vot ma velef kicsim ( hozzu I-vel ) alig varom ma hogy ujra lashassalak". Szerintem ez GAZ. En biztosan nem repesnek az oromtol es nem pillangokat ereznek a pocakomba, ha ezt latnam. Az en kedvencem az amikor nyilvanosan oltogatjak egymast, hogy a masik mekkora "huJe"...-.-" :D
Igen, a helyesírás hiánya is zavar, de nem szívesen olvasok el fogalmilag összekutyult, értelmezhetetlen dolgokat sem. Bár még mindig kevésbé zavar, mint ha aránylag helyesen író emberekbõl kiveszni látszik a magyar nyelv iránti tisztelet. Mobilon írva megértem a rövidítéseket, de ott, ahol van alkalom és hely is - na meg ugyanannyiba kerül - normálisan kiírni a szavakat, nagybetûvel kezdeni a mondatokat, azt nem tudom hová tenni. Szerintem nem véletlen, hogy nagybetûvel kezdjük a mondatokat, ugyanis segít tagolni a mondanivalót. Felnõ egy olyan generáció, aki nem tudja, milyen csodálatos a nyelvünk, mennyire változatos, játékos, gazdag. Tisztelet a kivételnek. Ami elkezdõdött, eléggé nehezen fordítható vissza. Jobban kellene figyelnünk a nyelvünkre, óvni, védeni és büszkék lenni rá.
Amit leírsz, nem lesz szabatos attól, hogy lenyomod a Shift-et. Stílusfüggõ, nem nagybetûfüggõ.
49 és 55 miután én is kisbetûvel írok minden fórumon, ezért simán elfogadom mástól ... ugyanis így kisbetûvel és szinte folyamatosan írva jobban beszélgetés jellege van a dolognak, mint szabatos mondatonkénti fogalmazással
49es vagyok. bocsi, tényleg elgépeltem. neten általában nem kezdek mindent nagybetûvel, ez tényleg igénytelen dolog, belátom. a nyilvánvaló elgépelések talán nem is zavaróak, de ha valaki következetesen helytelenül ír, az annál inkább. a másik kedvencem, mikor valaki félmûvelt tuskó, és olyan szavakat használ, hogy pl: helyzetszituáció, vagy épp nem tudja egy idegen szó jelentését, és annak ellenére igyekszik beleszõni a mondataiba, röhejessé téve ezzel saját magát :D
Egyébként vicces, hogy pont ennél a kérdésnél látom a reklámot: "mûanyag ablak csere". Pff... :)
Engem is zavarna, ha nem írna helyesen. 49-es, azért egy ilyen tartalmú hozzászóláshoz hozzátartozott volna a mondatkezdõ nagybetûk és a "grammar nazi" (vagy inkább nyelvtannáci) kifejezés helyes használata.
A kérdező hozzászólása: Köszi a sok-sok választ. Most így eszembe jutott hogy a gimiben volt egy lány. "Mindig neki volt igaza" õ volt a mindent tudó, mindenki más hülye volt. Jó, a matekhoz úgy ahogy értett, de nem volt okosabb nálam. Pl kötõszóként használta a g*c*-t meg ilyenek. Az õ párja is trágárkodik egyébként a facebookon. Na szóval egyik alkalommal jobb jegyet kaptam nála, erre nekem esett hogy "Már ne haragudj, de hogy lehet hogy neked jobb lett mint az enyém? Nem akarlak megsérteni, de nekem ez nagyon fura...Pont neked?" és a helyesírása meg iszonyat. A "töllem" meg a "kertyébe" vagy a "tót" pl tõle ered. És annyira beképzelt hogy hihetetlen... Volt hogy odaadta a jegyzeteit, és nyilván nem javítottam ki neki, de gyakran csak lestem hogy jesszusom... Akkor bezzeg jó voltam tollbamondásnál hogy "Szandi, ezt hogy kell írni?".
Nekem nagyon számít. Anno az iskoláimban azok nem tudtak jól írni, akiknek volt valami hibájuk. Agresszívek voltak, drogoztak, bunkók voltak. Netes társkeresõn ismerkedtem, borzalmasan kiábrándító volt, hogy se nem helyesen írni, de még egy hosszabb szöveget se volta képesek összehozni a férfiak. Írtam egy pár kérdést, írtam magamról, és kb. 1 sor választ kaptam. Na én se vagyok tökély, de az írás rengeteget elárul az emberrõl.
Engem nagyon zavar. Igénytelen dolog ilyen durva helyesírási hibákat ejteni.
Na, most rosszul indul a napom, mert lepontoztatok..:(((
Nem édkerel mret ez cask egy ebmer átlal katilált kiomumnáckió fomra és ha mégetrem akokr ncins éretlme fanenkadni rjata.
Egy szoval sem mondtam, hogy tokeletesen helyesen irok, de az altalam emlitett hibakra igyekszem odafigyelni. Nem takarom, ez teny, hogy a roman iskolaba jarok nem tanulnak meg helyesen irni hacsak nem akarnak!
Semmi köze az intelligenciához, a mûveltséghez van köze. De érdekes kérdés, mert ha olyan emberrel jársz, aki tájékozott, mûvelt, az általában tud is helyesen írni.
18. De ha orvos, akkor annyira idióta nem lehet.
Nekem számít. Elég kiábrándító volt, amikor a volt barátomtól(aki orvosira jár) kaptam egy szerelmes levelet, és fél órámba telt, mire kibogoztam, mit is akart írni...És nincs diszgráfiája...
Engem, naon is zavana ha a parom nem lene képes hejesen írni!
Nem feltétlenül, nem tudom, hallottatok-e már a diszlexiáról, diszgráfiáról. Nem feltétlenül tudatlanság kérdése. Ha egyébként minden rendben van a gondolkodásával, akkor nem, nem zavarna.
Azért nem feltétlen van ez így. Vannak, akik kiskorukban rosszul beszéltek, ejtettek ki mondatokat. Nekik ez az írásukban megmaradhat. És még több ilyen dolog van, ami miatt valakinek nem tökéletes a helyesírása. Nyilván az alapvetõ dolgokra megpróbál a többség figyelni. De nem hiszem, hogy egy jó kapcsolat alapja feltétlen ez lenne! Azért ne sarkítsuk el a dolgokat. Rendben , hogy fontos, de ez nem olyan, mint a jó szex.
A mai fejemmel számítana. De fiatalabb koromban összejöttem ilyen sráccal és ki is derült róla hogy egy tahó...
Nekem számít nagyon, de emiatt nem szakítanék meg egy kapcsolatot. Exem például nem tudott helyesen írni, sõt, még érettségije se volt, de nagyon ügyes volt a szakmájában, és jól forgott az esze. Csak hanyag volt és lusta az ilyen dolgokban. Mindig zavart, néha szóvá is tettem, de általában le lettem hurrogva emiatt. Szerencsére a férjem teljesen helyesen ír, nagyon szeretem ezt benne.
Számít. Azt, hogy igénytelen.
Nagyon is sokat számít, sose jönnék össze egy olyan emberrel akinek ennyire durva a helyesírása, meg nekem a kézírása is számít.
A kérdező hozzászólása: Na igen: Van 2 sógorom. Az egyik egy bunkó. Ilyen köpködõs, csúnyán beszélõs, kb arrébb löki a nõket az ajtóból csak õ mehessen be elsõnek stb. És nagyon rossz a helyesírása. A másik egy udvarias, kedves pasi, tájékozott a világ dolgaiban, jó humorú stb. és neki jó a helyesírása.
"De ha orvos, akkor annyira idióta nem lehet." De, ezek szerint lehet. Nem azzal volt baj, hogy mondjuk Í helyett I-t írt. Leírom az utolsó sorait. "Soha nem szeretem még igy senkit sem. Amikor elöször meg látalak tuttam hogy......" És papírja volt arról, hogy egészséges. Az orvosira meg már mindenkit fölvesznek, ha van pénz...Õ is úgy került be.
Utolsó, te se írsz valami helyesen...És ne takarózz Erdéllyel, én is erdélyi vagyok, és helyesen írok.
Számít. Múltkor sms-eztem egy ismerõsömmel, aki a kamiont J-vel írta 30 éves létére. :/
Engem inkabb az ilyenek zavarnak: it, ot, ojan, othon stb. De a fentiek jol irtak, nincs koze az inteligenciahoz, inkabb a tanulatlansag, betegseg jele vagy nem magyar iskolaba jart az illeto. En pl. Romaniaba lakom ahol a magyarok nagy resze roman iskolaba adja a gyereket mar elso osztalytol, de aki a magyar iskolat valasztja ott is a tantargyak nagyreszet romanul tanitjak igy csak azok tanulnak meg magyarul helyesen irni akik ezt fontosnak tartjak. Nalam nyeropont ha egy srac odafigyel a helyesirasara, de volt pelda olyanra, hogy beleszerettem egy sracba aki iszonyat ertelmes es jo gondolkodasu volt. Aztan nagy meglepetesemre kiderult, hogy borzalmas a helyesirasa.. de nem szerettem ki belole:) talan azer mer nem azer nem irt helyesen mer buta volt, hanem mer egyszeruen mas dolgokat tartott fontosnak es azokra szentelt nagyobb figyelmet.
Igen!!
Igen, és épp ezen gondolkodtam egyik nap, szerintem égõ, ha valaki ilyen esetekben hibázik, amit írtál, és nem a bonyolultabb kötõjeles dolgokra gondolok.
Alapból nem, de exemnél kiderült, hogy van némi összefüggés az helyesírása és az intelligenciája (vagy inkább annak hiánya) között. De ez nem törvényszerû szerintem.
Második 17:59-es vagyok, én írtam az orvosos hsz-t.
Ja, még mielõtt azt hinnétek, hogy a helyesírása miatt hagytam el...megcsalt a nõvéremmel.
igen, az általad felsorolt hibák nekem számítanak. számomra fontos a nyelv, azzal is foglalkozom és nagyon imponál, ha a férfianak jó a helyesírása. ha olyan szarvashibákat ejt, mint ameleket te felsoroltál, az nálam kizáró ok. viszont volt egy exem, aki diszlexiás volt. az nyilván tök más dolog, meégértõ voltam vele és néha nagyon szórakoztató is volt. az "éjt nappallá téve dolgozik", az nála úgy íródott, h "éjt nap alá téve dolgozik", és ez nála nem elírási, hanem értelmezési "hiba". kreatív, mindenesetre :O)
A kérdező hozzászólása: De örülök hogy más is így van vele! Az egyik barátnõm párja bejelölt facebookon, és ahogy néztem az írásait, a fent említett szavakat használja + trágárkodik is rendesen. És elgondolkodtam rajta hogy jesszusom...A suliban is kb észre lehetett venni, hogy a nagyszájú menõmanók írása 1-2-3-as lett, az intelligensebbeknek(?) meg 4 vagy 5. De amúgy nem tudom ez mitõl függ.

Mi okozza azt hogy egyes emberek képesek úgy mutatni a 4es számot, hogy a kisujjukat hajlítják be? (míg mások ezt csak a hüvelyk ujjukkal tudják elérni)

Legjobb válasz: "Mi okozza azt hogy egyes emberek képesek úgy mutatni a 4es számot, hogy a kisujjukat hajlítják be?" Ehhez aztán k*rva nagy képesség kell

"Mi okozza azt hogy egyes emberek képesek úgy mutatni a 4es számot, hogy a kisujjukat hajlítják be?" Ehhez aztán k*rva nagy képesség kell
Ahhoz is diploma kell
Lehet hogy az óvónénik máshogy tanították nekik az oviban :D vagy lehet hogy csak úgy áll rá az ujjuk.
Én sem tudom önmagában a kisujjamat behajlítani. A gyûrûs is megy vele. Olyan mintha megspórolt volna egy vezetéket az agyból az ujjhoz a természet.
Én nem birom csak úgy ha a hüvelykujjam hajlítom be kisujjammal hajlik a mellette levõ is
Én úgy mutatom, hogy a gyûrûs ujjamat hajlítom be.
miez? nembirom elképzelni mi ebben olyan nehéz?! képet linkelnél
Kényelmesebb neki, úristen. xD Képzeld nekem mind a kettõ megy, sõt a legtöbb ismerõsömnek is. xD
Vagy génhiba is lehet akár.
Ezt én sem tudom megcsinálni :) Szerintem gyakorlás kérdése. Kiskoromban például megtanultam a nagylábujjam külön mozgatni a többitõl.

Ha Egyfázisú fogamzásgátlót szedek (tehát minden szem ugyanazt tartalmazza) akkor is számít hogy a levél melyik hetéből maradt ki a gyógyszer? (5. szem kimaradt, azt mondták, hogy első héten legveszélyesebb) igaz?

Legjobb válasz: Abban a tekintetben nem számít, hogy hét napig mindenképpen másik módszer is kell mellé, (olvasd el a betegtájékoztatót, az a tuti).

Abban a tekintetben nem számít, hogy hét napig mindenképpen másik módszer is kell mellé, (olvasd el a betegtájékoztatót, az a tuti).
számít annál is.. és a betegtájékoztatóban egészen biztos hogy benne van hogy hogyan kell a kihagyot gyógyszert pótolni/nem pótolni..... enyémnél is benne van

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!