Találatok a következő kifejezésre: Streptococcus fertőzésem Kaptam (2 db)

Streptococcus fertőzésem van. Kaptam rá gyógyszert, amit 7 napig kell szednem. Ha elmegy közben a magzatvízem, akkor a babának mi baja lehet? 38. hétban vagyok.

Vagy csak szülés közben kaphatja meg a fert?zést a baba?

Legjobb válasz: Ha elmegy a magzatvízed akkor a baci is fel tud szállni a babához, mert nem védi a magzatburok. Általában a szülõcsatornán áthaladva kaphat fertõzést a baba, de az sem biztos, ezért adnak szüléskor antibiotikumot vénásan, hogy megvédjék a babát, ha ez nem sikerül, mert pl. gyors a szülés akkor a baba is kap rögtön ahogy megszületik, vesznek le tenyésztést is hogy megnézzék, fertõzõdött-e. Kb. 2 nap múlva van eredmény, addig antibiotikumozzák a babát a biztonság kedvéért. Remélem érthetõ volt. Nekem is volt, de én gyógyszert nem kaptam elõtte csak szurit a szüléskor. Írj, ha van még kérdésed.

Ha elmegy a magzatvízed akkor a baci is fel tud szállni a babához, mert nem védi a magzatburok. Általában a szülõcsatornán áthaladva kaphat fertõzést a baba, de az sem biztos, ezért adnak szüléskor antibiotikumot vénásan, hogy megvédjék a babát, ha ez nem sikerül, mert pl. gyors a szülés akkor a baba is kap rögtön ahogy megszületik, vesznek le tenyésztést is hogy megnézzék, fertõzõdött-e. Kb. 2 nap múlva van eredmény, addig antibiotikumozzák a babát a biztonság kedvéért. Remélem érthetõ volt. Nekem is volt, de én gyógyszert nem kaptam elõtte csak szurit a szüléskor. Írj, ha van még kérdésed.

9 hetes terhes vagyok. Nagyon aggódom, mert egy hónap leforgása alatt volt már kötőhártya-gyulladásom, hasmenéses betegségem, most meg Streptococcus fertőzésem volt, amire Augmentin Duo-t kaptam. Baja lesz a babámnak?

Legjobb válasz: Nem lesz baja, hogyha a megfelelõ módon kezelik azt.Igazából éppen õ miatta van, mert a szervezeted az elsõ 12 hétben próbálja felvenni a ritmust a babával, készíti a szervezetet arra, hogy egy életet tudjon kihordani.Hidd el elmúlik, most kicsit az immunrendszered a béka feneke alatt van azért van ez a sok hülyeség...Ilyenkor csak a láz, a rubeolához hasonló fertõzések a veszélyesek.

Nem lesz baja, hogyha a megfelelõ módon kezelik azt.Igazából éppen õ miatta van, mert a szervezeted az elsõ 12 hétben próbálja felvenni a ritmust a babával, készíti a szervezetet arra, hogy egy életet tudjon kihordani.Hidd el elmúlik, most kicsit az immunrendszered a béka feneke alatt van azért van ez a sok hülyeség...Ilyenkor csak a láz, a rubeolához hasonló fertõzések a veszélyesek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors és kielégítõ választ!
szia! Ne aggódj, nem lesz semmi baja a babának! Én is nagyon sok antibiotikumot szedtem a terhességem elején.Sõt túl estem egy tüdõtükrözésen, hónapokig fulladtam az allergiám miatt, voltam lázas beteg is, és nekem is volt hasmenéses betegségem.Voltam genetikán, a babámnak semmi baja a vizsgálat szerint! Ne aggódj, az orvosok tudják mit szabad ilyenkor szedni és mit nem! Kellemes babavárást és ne aggódj!! :) ) További szép 8 hónapot! 38 hetes kismama
Nekem is a 13. hétig volt minden, gyulladás, láz, folyás, és most 26 hetesek vagyunk, és nagyon jól vagyunk, nyugalom, minden rendben lesz, ne félj, az orvos olyasmit ír fel, ami a babának nem árt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!